מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם לבי"הס של אמא שלי (יותר נכון לכיתה של אמא שלי) יש מחשב IBM שניתן להם כתרומה מצה"ל. בסה"כ מחשב חביב לצרכים שלהם: P4 2.8Ghz, 256mb ddr, כרטיס מסך כלשהו של ati (לא זוכר ספציפית). הבעיה היא שהלך לו הלוח אם. השאלה שלי היא האם יש למישהו ניסיון עם מחשבים כאלו והאם יש טעם להחליף לוח? דיברתי עם המעבדה של IBM והם אמרו שאם זה באמת הלוח העלות יכולה להיות גבוה אבל שאני אביא אותו לבדיקה. הבעיה היא שהם נמצאים רחוק ממני וחבל לי להגיע אליהם אם זה חסר טעם. מישהו יודע אולי אם אפשר למארז כזה להכניס לוח רגיל (נגיד מבוסס P945) מה שיהיה זול יחסית? תודה
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
יש לי כרגע זכרון של (ocz 1g kit 667 (2*512 . רציתי לקנות עוד 1gb , כלומר 2*512 ושיהיה d.c אך בחנות נגמר המלאי . הם מציעים לי לקחת סלוט של 1gb אבל לא 2*512 . יש הבדל משעומתי בין 512*4 לבין 512*2 + 1gb ?
-
- 2 תגובות
- 476 צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 792 צפיות
-
-
התקציב הוא עד 1000ש"ח. מגבלות: -קירור לצ'יפסט חייב להיות פאסיבי -צריך חיבור IDE -צריך סלוט PCI רגיל -אין צורך בכרטיס קול מובנה אין לי כוונה לבצע OC, ואני גם לא חושב שאני אשתמש בSLI בקרוב. אם כבר אני שואל על לוח האם, איזה תדר של זכרון אני צריך בשביל הQ6600? 533/667/800? תודה רבה.
-
- 40 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום בלוחות 965 המחלק הוא 2 שזה מאוד נוח לOC, לאחרונה יצא לי לעבוד על לוח אם P35 של BIOSTAR בו המחלק הגיע רק עד 2.5. האם כל הלוחות עם ציפסט P35 באים עם מחלק 2.5? בתודה צ'ומפי.
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אני צריך את עצתכם של המומחים השונים באתר כדי לדעת מה עדיף לי לקחת, מכיוון שהמחשב שלי די איטי בDUAL שלו(ceon 2x512 CL5 800 MHZ) החלטתי להוסיף עוד (1GX2) זיכרונות למחשב. הבנתי שיש זיכרונות מומלצים וזולים לDUAL אבל אני צריך זיכרונות עם נתונים כמו של הזיכרון הישן כדי שהוא לא יוריד מהמהירות של הזיכרון. וגם אני צריך זיכרונות שיעבדו לי על הלוח P5B כי יש זיכרונות שלא תואמים, אז תנו את ההצעות שלכם ואני בסופו של דבר אקנה את הדבר שהכי יתאים, תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 497 צפיות
-
-
DDR1 400 ל-DDR2 667 ובמה זה מתבטה ? מחשב מהיר יותר ? FPS יותר גבוהה וזמני טעינה מהירים יותר במשחקים ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, תהיתי לגבי נושא מסוים שקצת מטריד אותי לאחרונה מה יתן לי יותר ביצועים למשחקים ולמחשב בכלל: יש לי לוח אם ABIT KN8 ULTRA, המכיל 4 סלוטים של זכרון, ש-2 מהם תומכים בDUAL DDR. וברשותי 5 זכרונות של TWINMOS 400MHZ של 256 זכרון כל אחד וזכרון אחד של A-DATA של 512 זכרון השאלה מה יתן לי יותר ביצועים, לחבר רק זכרון אחד של הA-DATA וזכרון אחד של ה TWINMOS שיתן לי 760 MB של DUAL DDR? או עדיף כבר לחבר 4 זכרונות של TWINMOS שיתנו לי 1GB של זכרון ש*נראה* לי שלא יעבוד על DUAL. או אולי עדיף כבר לחבר את ה A-DATA ועוד 3 זכרונות של TWINMOS שיתנו לי 1.25GB של זכרון? האם עדיף שכל הזכרונות יהיו של אותה חברה או שזה לא משנה כל עוד שתיהם זכרונות באותו MHZ? תודה מראש... Specs: AMD 3500+ XP ABIT KN…
-
- 5 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה חשובה שאני רוצה לברר, יש לי העיה עם החברת מחשבים שלי היה לי בעיה במחשב (הוא התחל את עצמו כל הזמן) החברה החליפה לי לוח אם לחברה אחרת בהתחלה היה לי את ה- P5N של ASUS והחברה החליפה לי את הלוח ללוח של GIGABYTE דגם- GA- 945P- DS3 עכשיו אני יודע שמבחינת המפרט הם דומים מבחינה בסיסית,אבל אני יודע גם שעדיף את ה P5N כי הוא יותר מתקדם. בנוסף אמרו לי שלP5N יש בעית תאימות שיכולות לגרום לקצר (כמו היתחול המחשב) אבל אני רוצה להחזיר את הלוח הזה כי הוא יותר טוב השאלה שלי היא- האם החברה יכולה לבדוק התאמה בין החלקים שלי במחשב ללוח ובכך לחסוך בעיות בעתיד?
-
- 10 תגובות
- 916 צפיות
-
-
לא יודע נראה לי מוזר למרות שINTEL היא חברה כל כך גדולה תמיד AMD מדווחת על טכנולוגיות חדשות ואחרי כמה זמן INTEL מודיעה שהיא מיישמת אותם כאילו INTEL תמיד אחרי AMD ביישום טכנולוגיות חדשות אבל השאלה היא למה AMD חברה כה גדולה (יחסית) לא מצליחה להפיק ביצועים ?
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
אני עומד לפני רכישה של מחשב חדש לשימוש משפחתי מגוון הכולל בעיקר אופיס אינטרנט הורדת קבצי מוסיקה ואולי מעט סרטים( ללא משחקים) ומתלבט ומתחבט קשות בסוגיה הקיומית של בן לבחור במערכת מבוססת אינטל או AMD. האפשרויות שאני מעוניין לבחון באמצעותכם הינה בבחירה של מעבד אינטל E4400 ולוח Abit Fatal1ty F-190HD או הצירוף של מעבד AMD4800 ולוח ASUS M2A-VM HDMI . איזו קומבינציה צפויה לעבוד טוב/מהר יותר מבחינת ביצועים אני מבין שהלוח של אביט משמש אולי בעיקר למחשבי HTPC - האם יש בעובדה זו לפגום ביכולתו לשמש כלוח איכותי לייעוד משרדי בעיקר? אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית מהאחראים של הפורום תודה רבה מיקי
-
- 0 תגובות
- 371 צפיות
-
-
כרגע כל לוחות האם שתומכים במעבדי ה-45NM החדשים ובזכרונות DDR3 תומכים בקרוס פייר או רק בכרטיס מסך אחד...מתי כבר נוידיה תוציא צ'יפ סט שתומך בSLI DDR3 ו-45NM?היא מפסידה המון לקוחות ובמיוחד עכשיו כשגילינו את הטימטום של AMD ATI אני ממש לא רוצה לקנות כ"מ שלהם ובמיוחד לא קרוס פייר אז אם נוידיה הייתה מוציאה לוח אם כזה היה לו הרבה ביקוש,לא?למה לדעתכם היא מתעכבת יחסית לאינטל שהוציאה צ'יפ סט כזה לפני כ"כ הרבה זמן...
-
- 3 תגובות
- 508 צפיות
-
-
החלטתי שאני אחכה ליציאת המעבדים החדשים כדי שהקוואד ירד במחיר ואכל לקנות אותו... השאלה שלי היא כזאת מתיי יצאו המעבדים החדשים? שאני ידע כמה זמן יש לי לחכות שאלה שנייה היא מתי יצאו הכרטיסי מסך החדשים של נוידיה כי גם שם אני יכול לחסוך קצת על הכרטיס מסך שאני רוצה(8800GT) שאלה חשובה מאוד שלי היא באיזה רשת כדאי לקנות את המחשב? אני רוצה שהחנות תהיה אמינה ומחירים רגילים לא יותר מידי יקרים יחסית לשאר החנויות.. (לא אייבורי ולא קיי.אס.פי) תודה..
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
במבחן ביצועים שיש בתומס הוא מצוין , רק חבל שאין את E4500 רק את E4300 החלש יותר מה שטיפה יותר מסבך להשוואת ל E6550 מעניין שאין מעבד אמצע בין E4500 ל E6550, יש בניהם פער מחיר של בערך 30%, חבל. עכשיו העניין שאני רוצה לקנות מחשב מחשב חדש ואני לא בטוח שיש טעם בשבילי להשקיע עוד 250-300 שקלים על הE6550, סה"כ השימושים שלי הם כלליים, אינטרנט, פה ושם קידודים (מעט) וכו', לא משהו מרגש. אם ההבדל ממש משמעותי בניהם אולי שווה לי טיפה לשלם יותר אבל אם לא, אני לא רואה טעם לשלם עוד 40% יותר...
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למחשב חדש שאני עומד לקנות, מיועד למשחקים. מעבד Q6600, כרטיס מסך 8800 GTX על השאר עוד לא החלטתי. ואגב, ראיתי באתר של ASUS שהלוחות שלהם, ללא יוצא מן הכלל, תומכים רק עד 800 (מה שאגב לא הפריע לאתרים נחשבים להמליץ על קונפיגורציה של לוח ASUS עם 1066 ???) מכיוון שה-1066 עולה פי 2, השאלה אם שווה להשקיע (יש תקציב, אבל אם זה מיותר יש לי מספיק דברים אחרים לשרוף אותו עליהם )
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
בזמנו שיחק ה DDR400 ו DDR2 היה יקר, לא ולא משתלם... מתי DDR3 יחליף את DDR2 800 שאנו נהנים כיום ממחירי "זנות" במלוא מובן של מילה... אם בעבר היית משלם 800 שקל ל DRR 400 ג'יגה היום אתה קונה 2 ג'יגה ב 350 שקל... מתי לדעתכם DDR3 יהיה המלך החדש, ומה בעצם הבדל הביצועים בין DDR3 ל 2 האם זה כזה מורגש ?
-
- 5 תגובות
- 522 צפיות
-
-
תכלס אני משחק רק מנגר במחשב אז אני לא צריך כרטיסמסך חזק אפילו חשבתי על הכיוון של כרטיס מסך מובנה בלוח אם יש לכםהצעות איזה לוח אם לקחת שיהיה בו גם כרטיס מסך נחמד? למעבד intel core 2 due 6550 ו2 גיגה זכרון פנימי או שחשבתי אולי ללכת על הצמד הזה GIGABYTE GA-P35-DS3L 549 שח GIGABYTE NVIDIA 7200GS 256MB PCLE 191 שח מה אתם אומרים?
-
- 4 תגובות
- 506 צפיות
-
-
לאיזה מעבד מבין משפחת המעבדים החדשה (Penryn) הכי כדאי לשדרג כאשר הלוח הוא ASUS COMMANDO (המעבד הנוכחי E6600)??.....הלוח תומך במעבדים שיוצרו בטכנולוגיית 45nm ולפי היצרן ברוחב פס נתונים של עד 1333mhz (אפילו שאני הגעתי כמעט ל1900 באוברקלוק). או שמה כדאי להמתין לסדרה חדשה יותר של מעבדים שיתאימו ללוח?
-
- 5 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה לקנות זכרון למחשב שלי. נכנסתי ל זאפ וראיתי מה יש בשוק. ראיתי מספר זכרונות - http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Memory&DB27456=379833 והתמקדתי ב - http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=597751 א. למה יש כאלה הבדלי מחיר? Kingsotne עולה 2300 ו G.skill עולה 970... ב. G.skill - נחשבים לטובים? ג. האם יש קשר בין הזכרון למעבד? (יש לי פנטיום 4 - 1.70, יש מצב שזה לא יתאים או משהו בסגנון?) בתודה מראש,
-
- 8 תגובות
- 727 צפיות
-
-
אהלן , קניתי את הזיכרון הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7006 עכשיו לשאלות שלי: 1. קיבלתי 2X512MB למרות שלא רשום שם , ציפיתי לקבל סטיק 1 של ג'גה האם המושג שרשום שם DUAL CHANNEL אומר שזה 2 סטיקים? אני חשבתי שזה תמיכה בתוצרת ולא 2 סטיקים. 2. האם חיבור של ה 2X512MB עם 1GB (סה"כ 2 ג'גה אבל ב3 סלוטים) , ישפיעו על OC?[לא גבוה נגיד 30-40%] , לא ממש אכפת שזה תופס עוד סלוט במילא אני לא ארחיב יותר את הזיכרון .. 3. האם זה ישפיע על DUAL CH כאשר יהיו 512X2+1GB (סה"כ 2GB) תודה.
-
- 3 תגובות
- 459 צפיות
-
-
שלום חברים אני מתחבט קשות בבואי להרכיב מחשב לצורכי משרד בעיקר (אופיס אינטרנט מוסיקה ואולי קצת סרטים וכו..) בשאלה הקיומית על מה לבסס את המפרט למחשב חדש מבין 2 האפשרויות שבכותרת ??? אני מתעתד להרכיב מערכת בסדר גודל של 2500 +- ללא ציוד הקפי שאלה נוספת : oc יכול לתרום במשהו לשיפור משמעותי במסגרת השימושים שהגדרתי ? כי אם כן אני אשקול בחיוב מפרט שכזה. מודה לכם על נדיבותכם הרבה במתן הארות והערות שיקלו עלי לקבל החלטה מושכלת מיקי
-
- 0 תגובות
- 463 צפיות
-
-
הנה שני מאמרים יסודיים וברורים שאהבתי של Tom , Hardware : האחד - משווה את ה2160 מומהר ל3.2G עם האחים הגדולים. הביצועים של ה2160 - בין המובילים... השני - משווה את השפעת הCACHE של 3 המשפחות 4XXX, 2XXX ו 6XXX כשכולם בתדר זהה . הביצועים של ה2160 לא ממש נופלים ביותר מכ5-10% מהשאר המסקנה שלאח הזעיר שבחבורה - בתנאי OC צנועים - מקום מכובד בראש הרשימה. ושביישומים נפוצים - אפשר להסתפק בו. אני - נוטה להסכים, ולקנות אותו עם הלוח מהמשפחה של GB עליו נבדק - (SA-P35-DS3(L הנפוץ ... ואתם ?
-
- 11 תגובות
- 922 צפיות
-
-
יש חיה כזאת? לוח אם + כ. מסך מובנה שיעשה OC נחמד לE2160?
-
- 9 תגובות
- 591 צפיות
-
-
האם לוח אם מסוג Asus P5K יתאים לי לצורבי DVD מסוג IDE ואחד חדש מסוג SATA .
-
- 6 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אני הולך לקנות למחשב החדש שלי זכרונות 2 גיגה עכשיו לפי אנשים החברה הכי טובה לזכרונות היא קינגסטון...אבל כמו כול דבר שאני חושב ופה בפורום אני מגלה להפך...זה שקינגסטון הם אולי לא הכי טובים ושמוכרים מלא חקווים שלהם או לא יודע כבר מה... אני מאוד מבולבל כבר מרוב דעות שאני קורא כאן בפורום אז אולי תוכלו לעשות לי סדר גם בעניין הזה?? איזה חברה של זכרונות הם הכי מומלצים? ואיך אני אוכל לדעת שאני מקבל הכול מקורי ואמיתי...? אני כבר מפחד לקנות מחשב תאמינו לי ממה שרשום כאן בפורום היום כול חלק שאתה קונה במחשב יכולים למכור לך זבל ובמיוחד לי שאין לי מושג במחשבים רק רוצה שהמחשב שלי יהיה חזק(ואני הולך לשלם ממיטב כספי על זה) אני יותר מאשמח אם תעזרו לי.. תודה
-
- 10 תגובות
- 714 צפיות
-