עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Arcanide,

שלום לכולם, אני בדיוק עומד לפי קניית מחשב חדש ואני כבר מבולבל, INTEL OR AMD אלה הם המעבדים התקצביים שמתאימים לי, ורציתי את עצתכם מה לקנות. אני לא מעור בביצועיו\נתוניו של האינטל.. ואני גם לא יודע איך לוח להתאים לו וגם לא איזה זכרון אם הייתי לוקח את הAMD אז הלוח היה Gigabyte k8nf9ultra ו2x512 DDR 400. אני צריך הצעה בבקשה ללוח טוב לאינטל ולזכרון(רק לוחות של גיגה בייט כי אני משיג אותם בזול) בנוסף עם המעכרת יעבוד GEFORCE 7600GT. המערכת מיועדת בעיקר לעבודה בווינדוס(תוכנות עריכת מוסיקה וקצת עריכה גרפית, אימיול וכאלה) ולמשחקים אבל לא מטורפים. אודה לכם אם תסבירו לי גם על הצ'יפסטים החדשים לאינטל תודה רבה קובי.

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  2. שלום לכולם, אתמול ערכתי preformance test של PASSMARK וקיבלתי בסוף ציון של 1158 במקום 3000+ [לפי האתר] בדקתי את פעילות המעבד בזמן הזה וגיליתי שבכלל ליבה אחת לא עובדת יש לי מעבד 4 ליבות AthlonII x4 630 2.8Ghz ולוח אם gigabyte GA-MA770T-UD3 http://img231.imageshack.us/i/52510814.jpg/ מישהו אמר לי שיכול להיות שבBIOS מוגדר מסיבה לא מובנת שליבה אחת לא תפעל, איפה אני יכול לשנות את זה או שאולי יש סיבה אחרת או דרך אחרת להיות בטוח אם מה שאמרתי נכון בבקשה עזרו לי, תודה.

• 5 תגובות
    • 915 צפיות
  3. Started by ravid,

(בידקו את המפרט שלי) יש לי זיכרון 256mb שעובד ב 266mhz משחקים עם ה gf2 פעלו בסדר אבל עם הרדאון אני עובר לאיכות גבוהה, וכל הכיף נהרס כאשר אתה מגיע ל unreal2003 ופתאום המשחק לא פועל משהו אבל אני יודע שאלו לא פרימים נמוכים כי אלו יותר עצירות חשיבה כאלה, והגעתי למסקנה שפשוט אין לי מספיק ram אבל אני יכול לעשות לו קצת oc ל 290 יש לי בלוח רק 2 מקומות לזיכרונות :-\ שתומכים ב 266 בלבד אז אני אקח 512 אבל הזיכרון ישן ואיטי יחסית לחדשים והמחירים של הזכרונות הישנים אפילו יותר זולים משל 2100 אז רציתי לשאול ככה: 1)האם שווה לי לקנות זיכרון? 2)האם עדיף לי לקחת את אותה החברה? 3)האם זיכרון מהיר יותר 2700+ "יעבוד" לי במחשב(האם המהירות תשתנה ל 266 או שזה לא יתחבר...)

• 11 תגובות
    • 915 צפיות
  4. Started by Svideo,

רכשתי מחשב, כאשר ביקשתי אם לוח האם : NVIDIA nFource Leadtek K7NCR18D, היה דין ודברים, ובסוף אמרו לי שצ'יפרו אותי, ואני מקבל את הלוח NVIDIA nFource Leadtek K7NCR18G Pro. כאשר אני מסתכל בתוכנה HWInfo, אני רואה שלוח האם הוא K7NCR18D, כאשר אני מסתכל על לוח האם, אני רואה מדבקה K7NCR18G Pro אז מה יש לי ? יש לי D, וסתם הדביקו לי מדבקה של G Pro ?

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  5. Started by Roenix,

המפרט הנוכחי שלי: מעבד i7-7700K עם אוברקלוק ל4.8MHz לוח אם GA-Z170X Gaming 5 כרטיס מסך Gigabyte RTX Vision 3070 2X8 3200MHz CL16 רזולוציית משחק נוכחית: 2560X1440 80Hz המחשב המקורי נבנה ב2017. אז קצת הסבר מקדים: אי שם בדצמבר 2020 עם השחרור של RTX החדשים, החלטתי שאני רוצה לשדרג את כרטיס המסך הקודם שלי 980ti, שכבר התחיל לקרטע ב1440p במשחקים חדשים. התלבטתי בין 3080 ל3070 בהקשר של צוואר בקבוק עם המעבד או שדרוג של המעבד בנוסף, וכל זה בתקופה שעוד היה ניתן להשיג את שניהם במחיר סביר. אחרי התלבטות של חודש, התחיל טירוף המחירים וכל השדרוג נדחה. מפה לשם עברה כמעט שנה, ולאחרונה הצלחתי לשים את היד שלי על 3070 מחו"ל במחיר שהוא עלה אז בארץ. מיות…

6. שלום, התקשרתי לחנות מחשבים ואמרתי שאני רוצה לקנות מחשב חדש שהתחלתי להגיד על המפרט כמובן אמרתי את המעבד אמרתי למוכרת שהחנות היא שלה שאני רוצה Core i5 TRAY עכשיו לפי מה שאני יודע ההבדל בין BOX לבין TRAY זה שהBOX מגיע עם קירור מקורי של אינטל המוכרת ישר צעקה עלי ובאמת צעקה "למה TRAY זה לא מהפס ייצור של אינטל וזה הרבה פחות איכותי ולא טוב" זה סתם בולשיט מה שהיא אמרה או שהיא צודקת?

• 5 תגובות
    • 915 צפיות
  7. אינטל הוציאה מעבדים חדשים שמתבררים שהם נותנים אותה תוצאה כמו שנה שעברה ב- אובר קלוק פשוט בהלם כמה צוחקים מאיתנו . http://www.pcper.com/reviews/Processors/Intel-Core-i7-4790K-Devils-Canyon-Review-and-Overclocking/Overclocking-Experience גם היחצן של אינטל מתקשה להסביר את העלבון הזה את מי זה מעניין כמה חום יש בתוך המעבד , תוצאות חלשות . הוא מציין שעם 4770 הוא הגיע עם אותו לוח ל-4.8 On this same motherboard, on this same day, I was able to take a Core i7-4770K ES processor and hit 4.8 GHz stable with a voltage of just 1.25v אינטל מרוויחה מליארדים וצוחקת עלינו

• 7 תגובות
    • 915 צפיות
  8. Started by zroni,

האם מישהו יודע מה היתרונות או החסרונות בצ'יפסטים i845G ו- i845E חוץ מהכרטיס הגרפי שיש ב- i845G ואיזה מהם כדאי לקנות ? בתודה מראש. רוני.

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  9. Started by krabby,

..

• 7 תגובות
    • 915 צפיות
  10. Started by rtirti,

איזה לוח אם הכי טוב שיש עד 550-600 ש"ח Intel Core i5-750 Tray למעבד הזה.

• 13 תגובות
    • 915 צפיות
  11. לקחנו את המעבד החדש עם 12 ליבות Zen 4 לסיבוב במערכת הבחינות שלנו על מנת לבדוק האם הוא יוכל להיות שווה את הכסף שלכםלכתבה

12. Started by Burkey,

שלום אני מנסה להוזיל עלויות של מחשב שאני מרכיב, ותהיתי האם קיימים הבדלי ביצועים משמעותיים בין זכורנות DDR3 בתדר 1600 לבין תדר 1333 ? החסכון הוא לא גדול, משהו כמו 100-150 ש"ח, זה שווה את זה ? באופן כללי, רציתי לשאול האם הגישה שלי נכונה, חשבתי להשקיע יותר על מעבד, כלומר לקחת את ה - i5 הכי טוב שיש מהסדרה החדשה (i7 נראה לי בזבוז כסף ביחס עלות / תועלת), עם 8GB זיכרון, ולא ללכת על מעבד i5 נחות יותר, עם 16GB זיכרון, וזאת מתוך הנחה שזיכרון יהיה ניתן גם בעוד שנתיים לשדרג, ואילו מעבד יהיה הרבה יותר קשה לשדרג (ואני אף פעם לא שדרגתי מעבד).

• 2 תגובות
    • 915 צפיות
  13. שלום ! יש לי כרגע G.skill 2GB 4-4-12 CL4 זה 1GBX2 אני מעוניין לשדרג לאחר כשנתיים את הזכרונות יש ברשותי לוח אם מסוג P35-DS3L אשמח להמלצה בכמה שפחות כסף :] או שהכי פשוט להוסיף עוד זכרונות מאותו הסוג ?

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  14. Started by danvis,

מחפש לוח אם שעובד הכי טוב עם כרטיס מסך של איי טי איי רדון 9600

• 5 תגובות
    • 915 צפיות
  15. Started by liloli,

אהלן אנשים. אני מתלבט בין שניי לוחות אם של asus LGA 775 הראשון בניהם הוא ה- asus p5wd2 -לינק- http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3451&ref_id=bazman השני הוא- ASUS P5ND2-SLI NFORCE 4 - לינק- http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3560&ref_id=bazman למי מבין שני הלוחות צ'יפסט טוב יותר ומה ההבדל בניהם???? תודה. ;D

16. Started by reloader,

שלום כולם. אני כנראה השבוע אזמין מחשב חדש אבל אני נשאר עם המארז שלי. השאלה שלי היא אם הפאנל הקדמי של המארז מושפע ע"י הלוח אם באופן ישיר. ז"א שאם יש לי USB במארז הוא מושפע מהלוח אם ישירות? לצורך העניין, יש לי את המארז Gigabyte Aurora 3D מלפני 7 שנים. עדיין לא היה USB3 אז. אבל אם אקנה לוח אם חדש שתומך USB3 כמו כל לוח אם היום והוא יחובר למארז, הUSB בפאנל הקדמי יקבל תמיכה של USB3? בקיצור איך בעצם פועל הפאנל הקדמי ומה משפיע עליו?! תודה רבה לעוזרים מראש

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  17. כאמור, התקנתי עוד 8 ג'יגה זיכרון מעבר ל8 שהיו לי במחשב ASUS N550JV-CM049H. האם לאחר ההתקנה צריך להגדיר משהו במחשב? איפה אני אמור להרגיש את הביצועים של ה16 ג'יגה לעומת ה8 שהיה לי?

18. Started by potpockey,

כמה פינים בדיוק יש למעבד פנטיום 3 733 מגהרץ כי השגתי מעבד ויש מקום שנראה כאילו נתלש ממנו פין אז תגידו לי כמה פינים יש בבקשה

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  19. Started by tsvika,

מהו בדיוק הגשר הצפוני? למה הוא צריך קירור? האם יש עוד גשרים על הלוח אם? איך הם נקראים? על מה הם אחראים?

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  20. Started by uskatin,

מוכר את כל סוגי הזכרונות! גם לנייחים וגם לניידים

• 1 תגובה
    • 915 צפיות
  21. שלום, לאחרונה התקלקלו כמה מחשבים של מכרים שלי וככל הנראה הלכו בהם הלוחות אם. בשני המקרים מדובר בלוחות אם ישנים בסוקטים 478 ו939. לצערי, אני לא מצליח חמצוא חנויות שיספקו לוחות ישנים אלו במגוון ובמחיר סביר. בלוחות היד שניה תמיד יש בעיה של מחסור, בעיקר בלוחות 939, ובגורמים של מרחק מהמוכר ומחיר. רציתי לדעת אם מישהו כאן מכיר מקומות בהם אוכל להשיג לוחות מהסוקטים הנ"ל במכירים סבירים. תודה.

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  22. כותרת (בזכרונות) הבדלי מחירים של בערך 100 ש"ח ואין לי מושג מה המספרים האלה בכלל אומרים. כמו למשל G.SKILL 1600MHZ 9-9-9-24 שעולה 480 ש"ח לעומת אותו דבר בדיוק עם המספרים 7-8-7-24 שעולה 600 ש"ח... ראיתי שההבדל הוא CL, מזה? מישהו יכול לתת לי הסבר קצר?

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  23. שלום !! אני רוצה לקנות את אחד מהכרטיסים האלה X800XT או את ה - 6800U עכשיו אני צריך שתמליצו לי על השילוש הזה : מעבד , זיכרון ,ולוח אם אני רוצה לנצל את אחד מהכרטיסים האלה ! לכן אני צריך באמת מפרט טוב מאוד לשילוש הזה הזה המחיר הוא עד 4000 ש"ח ואני צריך את זה במיוחד למשחקים כבדים . מה שאני חשבתי ללכת עליו הוא : 1GB מעבד - 64+3000 ולוח אם - (עדיין לא ידוע ) אז כמו שאמרתי תמליצו לי על השילוש הזה ואם שווה לי לחכות קצת כדי לקנות משהו יותר טוב כמו לדוגמא :לוח אם בטכנולוגייה של PCI-E או לחכות לסוקט החדש של AMD בקיצור לחכות למשהו שיבוא בקרוב או שלא ולקנות עכשיו ?

• 5 תגובות
    • 915 צפיות
  24. Started by eliasfen1,

יש לי מעבד אינטל 2.4 לוח אינטל 845 512 מגה זיכרון קינגסטון כרטיס מסך ATI 9700 PRO שאלתי האם יש טעם לשדרג את מחשב והאם יש בכך תועלת? למעבד AMD64 ביט סוקט 939 לוח של ABIT AV8-3rd Eye K8T800 Pro)

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  25. http://www.tomshardware.com/cpu/20030217/index.html האתר של טום עשה השוואה של 65 מעבדים כולל אפילו מעבד P1 100MHZ. והתוצאות מדברות בעבד עצמן.

• 6 תגובות
    • 914 צפיות

דיונים חדשים בפורומים