עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. סוף סוף נחת אצלי היום מחשב חדש וכמובן התחלתי לפשפש בקרביו וכבר בסנדרה נתקלתי במספר הדורש הבהרה: תחת Chipset 1 ב-Front side bus speed מופיע 2X804MHz-1608 MHz data rate. אציין שתחת Processor speed מופיעה המהירות הנכונה 1.81GHz. האם אני טועה ששני הנתונים צריכים להיות זהים? אם לא אשמח לקבל הסבר קצר. בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  2. שלום. הזמנתי לא מזמן מחשב. הזמנתי סטיק אחד של 512 ddr זיכרון ראם כדי שבעוד חודש, חודשיים אוכל לקנות עוד סטיק. המחשב עדיין לא הגיע ומבחינתי אני יכול להוסיף כבר עכשיו עוד 512 מ"ב זיכרון ראם. אני מעדיף לא להוסיף בגלל תקציב, אבל אם זה באמת באמת ישפיע על הביצועים של המשחקים היום, אז תגידו לי כדי שאקנה. אני לא יודע אם זה קשור, אבל הזמנתי כרטיס מסך 6800GT. יכול להיות שכדי לנצל את הכרטיס מסך יותר טוב, עדיף לי עוד סטיק של 512? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 803 צפיות
  3. Started by zahi74,

יש לי את לוח GA-965P-S3 ויש לי זיכרונות KINGSTON HyperX DDR2 4GB (2GBX2) 800MHZ CL5 DUAL CHANNEL KIT רק שהמחשב לא מצליח לזהות את 800 ומזהה אותו כ- 667 עידכנתי את הלוח F11 וגם זה לא עוזר נכנסתי לביוס וניסיתי לשנות רק שבתוך הביוס הוא מראה לי שהוא נמצא במצב קבוע על 667 אני משנה ל-800 וכלום זה לא עוזר מה יכולה להיות הבעיה??? המון תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  4. אנחנו מתקרבים להשקת התושבת המדוברת ביותר בכל הזמנים מבית AMD, ואתם מוזמנים להצצה ראשונה ללוחות האם המכילים את AM4 ושלל הטכנולוגיות החדשות שממתינות לנו לכתבה

5. אני ככל הנראה קונה מעבד AMD ATHLON XP 2400 ויש שני לוחות שאני מתלבט, אחד הוא ה ASUS A7N8X והשני הוא GA-7VAXP Ultra, מה אתם ממליצים לי ???

6. יש לי הצעה לייבא מעבדים ולשווקם בארץ , מישהו יכול לעזור לי עם מחירים עדכניים בשוק בארץ בכדי שאוכל לדעת כמה אטרקטיבים המחירים שאני קונה הרעיון הוא לספק לעסקים גדולים ,כך שאניי צריך לדעת בכמה אותם עסקים קונים או מוכרים {בכמויות}. אשמח לשמוע חוות דעת , המלצות ,וכמובן מחירים

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  7. אהלן, אני רוצה לקנות מחשב ב 1500 ל 2000 שקל ואני מתלבט איזה מעבד לקחת. המחשב בעיקר לסרטים emule ואינטרנט. ההתלבטות שהייתה לי היא בין הamd 5200 שצורך 65w יחסית ל6400 שצורך 125w מה שהפריע לי ב6400 הייתה הצריכת חשמל שלו והחום. השאלה אם זה משמעותי? ואולי עדיף ללכת על מעבד של INTEL? אבל אז נראה לי שתהיה לי בעיית תקציב. ובתקציב הנוכחי נראה לי שאפשר לסחוט ממעבד של AMD הרבה יותר ממעבד של INTEL, נכון? תודה!!

• 7 תגובות
    • 630 צפיות
  8. Started by Pumpkin,

אני צריך המלצות לזכרונות למערכת שלי (ראו מפרט) הזכרונות שיש לי לא מתאימים לי למערכת, הם לא עובדים ב- Dual ב- 400MHz המערכת פשוט קורסת כל כמה דקות, הנמכתי להם את המהירות ל- 372MHz וה- dual התייצב, אבל זה פתרון זמני... התזמון שלהם גרוע (CAS3) וגם בהתכתבות עם קינגסטון הם טוענים שהזכרונות לא מתאימים לי למערכת בגלל התזמון האיטי.... מדובר בשני סטיקים של 512 כל אחד, ויש לי אפשרות להחליף אותם לכל זיכרון אחר... המחשבה הראשונית שלי היתה ה- HyperX החדשים של קינגסטון, אבל אני אשמח לשמוע את דעתכם.... תודה

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  9. Started by bluemail,

רשום שהוא תומך ב 478 פינים כמו בלוחות של היום אבל לא נתון של איזה גירסא ה 400 , ה 533 או ה 800 ...

• 7 תגובות
    • 669 צפיות
  10. טוב אז יש לי Pentium D 945+ 3.4GHz (ד"א מה אומר ה+ ב 945 ?) אני מריץ EVEREST וזה פשוט קופץ מ 2400 ל 3400 וחזרה .. ולרוב זה נמצא ב 2400 זה מעצבן אותי מאוד במיוחד מאז שהמחשב שלי הפך לתנור ומעלה את טמפ החדר ב איזה 5-6 מעלות ... אני נשרף פה !!! ואני בצפון !! לוח אם ASUS P5NSLI כל המערכת בת פחות משנה ואני לא יודע אם זה עשה לי את זה מהתחלה

• 7 תגובות
    • 713 צפיות
  11. Started by SugarFreeBoy,

שעליו כנראה ישב 3800X2. OC לא כלכך בתכנון, אבל חשוב שיהיה לו כרטיס קול טוב. לצורך העניין, שמתי לב לNF4U LANPARTY של DFI, איך האוןבורד סאונד שלו? יש טובים יותר? תודה(:

12. Started by aquas,

היי לוח אם- gigabyte ga-k8nf-9 אני חושב לקנות כונן חיצוני , חשבתי על זה - http://p.zap.co.il/model.asp?model_id=522944 חיפשתי מידע על הלוח שלי , ולא ניראה לי שיש לו חיבור e-sata. השאלה האם אפשר להוסיף כרטיס הרחבה ללוח , כדי שיתמוך בחיבור הזה? תודה!

• 7 תגובות
    • 780 צפיות
  13. אני לא כל כך מבין בזה (חוץ מלהחליף אותם ) והמליצו לי על שדרוג של 512 זיכרון (שזה מה שיש לי עכשיו) עם 400hz ואני לא יודע אם אני חייב שזה יהיה באותם הרצים כמו בזכרונות שיש לי עשיו בתוך המחשב (2 של 256) לא יודע מה לצלם אבל הבאתי צילום מהאוורסט של הזכרון והלוח אם http://img169.imageshack.us/img169/8147/mbwn2.png http://img48.imageshack.us/img48/687/z1ue8.png http://img48.imageshack.us/img48/4655/z2bc4.png שמתי לב בזאפ שרוב הזכרונות עולים בערך אותו דבר ורציתי לדעת איזה זיכרון לא רק יתאים למחשב אלא גם מה יתן את הביצועים הכי טובים ביחס למחיר אם אני כבר קונה משהו וטיפה משקיע.. תודה

• 7 תגובות
    • 650 צפיות
  14. באיזה סוקט נכנס הכפול ליבה של אינטל?? יש להם סוקט חדש משלהם או שב 775 ????. וכמה הכפול ליבה הכי משתלם שכדיי לקנות..ביחס למחיר.. ובאיזה ביצועים הוא יוכל לעזור לי במחשב.. באיזה תחום?קידוד עריכת וידאו..? משחקים.. ?

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  15. Started by avner22,

קראתי עליהם הרבה וגם פה באתר ועדיין אל הצלחתי להבין את ההבדל בין שני המעבדים ולמה C2d הרבה יותר טוב ? תקנו אותי אם אני טועה.. dual core זה לא מעבד כפול ליבה ? כלומר 2 מעבדים ביחד.. וגם c2d אמור להיות כפול ליבה 2 מעבדים ביחד ? אם אני לא טועה אז מה עושה אותו יותר טוב ?? תודה רבה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. יש לי לוח אם GIGABYTE GA-P55M-UD2 ועליה מורכב G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL8 - RIPJAWS, אני רוצה להוסיף עוד 4GB, איזה זיכרונות אתם ממליצים לקנות שיתאימו למערכת (לא עושה OC), עדיפות לחנות IQPC?

• 7 תגובות
    • 710 צפיות
  17. המפרט בחתימה עם שינוי, הוספתי 1GB זכרון כך שסה"כ יש לי 1.5GB זכרון RAM. אני יודע שכשהזכרון גדול אפשר לבטל את הזיכרון הוירטואלי כדי לקבל יותר ביצועים, האם אפשר לעשות את זה עם 1.5GB? אם לא, מהן ההמלצות לגודל הזכרון הוירטואלי? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום לכולם , ( ראו מפרט ) רציתי לשאול אתכם לגבי שידרוג מעבד והכדאיות שבדבר מבחינתי. אני נוהג לשדרג / לשפר את המחשב אחת לכמה חודשים כי אני לא רוצה להגיע למצב שכל שנתיים אני אצטרך להשקיע פתאום סכום כסף שיכביד עליי לכן אני אוהב לשפר כל תקופה קצרה יחסית וככה לשמור את המערכת יחסית ברמה טובה. יש לי כרגע הזדמנות לשדרג רק את המעבד ( אני מזדכה עליו בחנות ) ובמקומו לקחת 2.8 ולהוסיף את ההפרש. זה לא צריך להיות יקר משהו כמו 200 שקל. ( מדובר על המעבד 2.8 עם FSB 533 ) השאלה שלי האם אני ארגיש שיפור ממשי בעבודה השוטפת / משחקים וכו' ? האם אתם ממליצים לי במקום זה לחסוך עוד תקופה מסויימת וכבר להחליף ללוח חדיש עם FSB 800 ולקחת 2.8C ? יש הבדל משמעותי בין 2.8B ל 2.8C ? תודה מראש לעוזרים …

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  19. Started by swisaavi,

אני רוצה שיתמוך ב pci-e, מעבדי הקונרו וב ddr2 667 לפחות. ביקשתי המלצה לא מזמן ללוח אם ל agp, והבאתם לי אחלה המלצה, אבל החלטתי לוותר וללכת על pci-e לשדרוג של כרטיס מסך בעתיד הקרוב. תמליצו לי את ההכי משתלם, והכי טוב כמובן בטווח המחירים 300-600 ש"ח.

20. Started by RETMIX,

בכמה אחוזים זיכרון DDR2 CL4 יותר מהיר מ-DDR2 CL5 ?

• 7 תגובות
    • 733 צפיות
  21. עם כל הירידות מחירים לאחרונה וכל הבלאגנים עם ה-4 וה-6 ליבות... החלטתי שאולי(כנראה שכן) הגיע הזמן להחליף את ה-5400 המזדקן שלי במשהוא יותר "אלגנטי". עכשיו כן, אני מבין שזה בא עם החלפה כבר של הלוח אם ואם כן, אז כבר DDR3 אז זכרונות. אז אני צריך משהוא שיתאים לשאר המפרט שלי: Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X Seagate 500GB SATAII 32MB Cache SAMSUNG 1TB SATAII 32MB Cache Corsair VX550W PSU השימושים, כמובן - משחקים. תקציב? ובכן, כעיקרון 1000-1500 שקל. (העדיפות היא ל-4GB זיכרון ומעבד 4 ליבות)

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Zrizi,

שלום, לקראת רכישת HTPC לסלון אני מעוניין בהמלצה על לוח ספציפי המבוסס על ערכת השבבים 780 ומעבד AMD4850, בעדיפות לחנויות SKYPC, IQPC. אני לא מעוניין לרכוש כרטיס וידאו / אודיו בנוסף למה שעל הלוח. תודה!

• 7 תגובות
    • 806 צפיות
  23. Started by שמנואל,

שלום. חיפשתי מחשב זול (עד 2400 ש"ח ללא מסך) ולפי המלצתכם אני אלך על : מעבד : AMD Athlon XP 2500+(512k 333 ולוח אם: EPOX 8RDA3I (NForce Dual זיכרון 512 בעיתון ראיתי מבצע של אייבורי למחשב בסדר גודל דומה במחיר עם זה: pentium 4 prescott ht 3.0 gh 1mb GIGABYTE GA-7VM400AMF זיכרון 256 שאר הנתונים די דומים. האם יכול להיות שההצעה של אייבורי טובה יותר, או שיש כאן איזה קאטש ? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 716 צפיות
  24. Started by MatanFrenkel,

רכשתי לוח אם ביום ראשון MA770-UD3B הרכבתי הכל אבל המחשב סירב לעלות, ברגע ההדלקה נשמע צפצוף ארוך שמפסיק וחוזר על עצמו. הזזתי את הזכרונות לסלוטים אחרים והמחשב עלה בלי בעיות. סלוט DDR1 וDDR3 כרגע מאוכלסים ע"י הזכרונות שאצלי במפרט (בצד) אם אני מאכלס את אחד הסלוטים DDR2/DDR4 בסטיק, המחשב מסרב לעלות. ניסיתי סטיקים שונים של זכרונות, ולצערי המערך כרגע הוא ערוץ יחיד, אולי אם המקרה היה ששני סלוטים פגומים היו מאפשרים לי ערוץ כפול הייתי מוותר כי אני כרגע ברצף של מזל נאחס.. בכל מקרה - TMS הציעו לשלוח לי שליח של יום למחורת ואני צריך את המחשב עד לסופ"ש. אם יעלה בבדיקה כי הלוח תקין יחייבו אותי ב100 שקלים. האם באמת יש בעיה או שאפשר לבדוק את זה בלי לפרק את הלוח? רעיונות?

• 7 תגובות
    • 895 צפיות
  25. חשבתי לשדרג את המעבד שלי (E7200) ל Q8300 האם זה כדי? בכמה יותר טוב Q8300 מ E7200? עוד שאלה: מה עדיף \ יותר טוב Q8300 או Q6600?

• 7 תגובות
    • 805 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.