עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ofer40,

היי היה לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 2GH והחלפתי למעבד AMD 64 3000. איך זה יכול להיות שלשניהם יש אותה מהירות שעון? אני מבין ששניהם עובדים בטכנולוגיה שונה אבל זה לא מובן לי איך משווים את AMD3000 לאינטל 3GH. מישהו יכול להסביר לי בשפה פשוטה ולהביא לי הוכחות איך AMD עם מהירות שעון של מעבד מלפני כמה שנים משתווה או אפילו עולה על מעבד פנטיום עם מהירות שעון של 3GH? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  2. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש. חיפשתי והתייעצתי וגיליתי שהרוב ממליצים על מעבד AMD ובעיקר AMD PHENOM 2 955 אבל אי אפשר שלא לשים לב לסדרת המעבדים החדשה של אינטל ובעיקר I5 וI7 מישהו מוכן לעשות לי קצת סדר, על מה עליי להתבבסס אם אני מעוניין במחשב שהוא רב תכליתי, כלומר משלב גם גיימינגוסרטים וגם עבודה משרדית ותוכנות כבדות? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  3. Started by barbaba,

הי לכולם אני רוצה לקנות מעבד סלרון במהירות 1 ג'יגה. עשיתי סקר קטן וראיתי שיש כמה סוגים celeron 1000a celeron 1000 celeron 1000 tualatin מה ההבדל בדיוק ? אמרו לי שאת ה A לא כדי לקנות . הלוח שלי הוא asus cusi-m , הוא תומך מעבדי אינטל עד 1 ג'יגה . תודה לכל העונים

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by sim,

מדובר במעבדי I5 ו I7 דור שישי אומרים שהמשתמש לא ירגיש הבדל גדול בין המעבדים ולכן נשאלות השאלות הבאות. 1 איזו השפעה יש לתדר mhz כשאחד הוא 3.5MHZ והשני הוא 4MHZ . 2. איזו השפעה יש למספר הנימים והליבות. אחד הוא בעל 4 ליבות והשני בעל 8 ליבות. 3. איזו השפעה יש לזיכרון המטמון שלאחד יש 6MB ולשני יש 8MB.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by bennyye1,

שלום, האם יש הבדל מהותי בין שני המעבדים הבאים? Intel Core i5-3210M @ 2.50GHz Intel Core i3-3130M @ 2.60GHz מלבד העובדה שלi5 יש טורבו עד 3.1.. יש הבדל מהותי בינהם? עד כמה משפיע העניין של הטורבו? נראה שהם מעבדים די זהים למרות העובדה שזה i5 והשני i3.. http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-3130M+%40+2.60GHz&id=1829 http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-3210M+%40+2.50GHz&id=815

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by bojobass,

האם מישהו יודע במה מתבטא ההבדל בין שני המעבדים T8100 Core 2 Duo 2.1GHz ו- T5870 Core 2 Duo 2.0GHz ? והאם ההבדל מצדיק הבדל של 600 ש"ח בין שניהם? אשמח לתשובה... תודה.

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  7. Started by spotnic,

מישהו יכול להסביר לי מה ההבדלים בין ה-LATITUDE וה-DOTHAN ? תודה

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  8. אהלן, 1. למשחקי גיימינג כבדים, האם מורגש הבדל בעבודה עם I5 750 לעומת עבודה עם I7 860 או I7 920 ?? ממה נובע הפרש המחירים הגבוהה הזה? 2. אני מתכנן כרגע לקנות מעבד I5 750 (או I7 860) ע"ב לוח האם: GIGABYTE GA-P55A-UD3. מה דעתכם עליו? האם יש טובים יותר ממנו בטווח המחירים הזה? שווה לשדרג אותו למשהו מתקדם יותר? (אגב, לא יהיה OC). תודה, יוסי.

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. Started by AboveBeyond,

אהלן , ראיתי בפורום מפרטים שרב המחשבים שממליצים שם הם עם מעבדי AMD AMD Phenom 2 רציתי לדעת למה המעבד הזה משתווה בביצועים לאינטל ולמה ממליצים עליו ברב המפרטים שם?

• 1 תגובה
    • 734 צפיות
  10. ראיתי במפרטי המחשב המוכנים כי יש מפרט עם מעבד Intel Pentium G2020 / G2030 , ויש מפרט ביתי עם מעבד מתקדם יותר מסדרת Intel i3-3220 / i3-3240. במה יבוא לביטוי ההבדל בין המעבדים הללו כאשר עיקר הפעילות מיועדת לגלישה באינטרנט? שאלה נוספת: במחשב ביתי שכזה, מה ההבדל כאשר המאיץ הגרפי מובנה במעבד, או מובנה על לוח האם?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. Started by tembo,

היי, ראיתי שיש שני סוגי מעבדים ניידים עיקריים: או שהם מגיעים עם דגם שמותאם מיוחד למעבד נייד כמו סנטרינו או ששמים שם מעבדים של מחשבים שולחנים. למיטב הבנתי ותקנו אותי אם אני טועה המעבדים השולחניים בגדול יותר טובים מבחינת ביצועים למרות שהבנתי שיש לחלק מהדגמים הניידים יתרונות כמו לדוגמא עיבוד טוב יותר של תקשורת אלחוטית. מה למעשה ההבדלים בניהם, למה לא לקנות מעבד מסוג כזה במחשב נייד? האם דגם של 1.6 סנטרינו מקביל ל 1.6 שולחני מבחינת ביצועים בעיבוד משחקים, גרפיקה וכדומה? הבנתי שמעבד שולחני מחסל סוללה יותר מהר? מה הבדלי הזמנים של הסוללות בין הדגמים ? לכמה זמן אמור בגדול להספיק כל דגם? בקיצור מה לקנות אם אני צריך מחשב שגם חשוב לי עניין הסוללה שתספיק לי ללפחות שעתיים וחצי ללא חיבו…

• 3 תגובות
    • 625 צפיות
  12. Started by roisg,

שלום, מה ההבדל בין לוח אם סדרה 75 ו77? המחשב אמור להיות i3 לצורכי אינטרנט ואופיר וסרטים. תודה

• 0 תגובות
    • 706 צפיות
  13. Started by mMmSaK,

שלום לכולם מה ההבדל בין סדרות הזיכרונות? למשל CL7 CL9 11 וכו' וכו'? איך זה משפיע על גיימינג ומה קורה עם משלבים בין שני סוגים למשל ה 7 ו 9? תודה מראש לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני עומד לקנות מחשב חדש, ותהיתי לגבי ההבדלים בין 939 ו-754 מבחינת ביצועים אם יש הבדל כזה בכלל. אם אין הבדל, אני עומד לקנות את A64 3000+ על 754, עם לוח אם KV8 של אביט (מבוסס K8T800 פרו), ואם יש הבדל, ו-939 הוא עדיף בביצועים (וגם לשידרוגים), אני מתלבט בין הצ'יפסט של VIA לnForce 4. בביקורות שקראתי ראיתי שאין הבדל ביצועים משמעותי בין השניים, כלומר חלק מהמבחנים נטו לכיוון אחד והשאר לכיוון אחר... http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1677&page=18. שימו לב לביצועים במשחקים, שהיו הרבה יותר טובים במערכת עם .Pci-e. לעומת זאת, בביקורת בtom's hardware, הם אמרו בפירוש שחוץ מהבאת קידמה טכנולוגית למשתמשי AMD, אין ב-nforce 4 בשורת ביצועים חדשה: While this is definitely one…

• 9 תגובות
    • 741 צפיות
  15. Started by amig2,

בדקתי באתר של אינטל והם נראות זהות... מה בכל זאת ההבדל בינהם? מי יותר יקרה ואיזו מומלצת? אם יש g במקום ה-p זה כולל כרטיס גרפי מובנה? ויש הבדל בין pci ל-pci 2.2?

• 4 תגובות
    • 648 צפיות
  16. Started by ATGatdner,

המליצו לי בפורום מפרטים על לוח של ג'יגהבייט מסוג Gigabyte GA-P35-DS3L אני רוצה להבין בבקשה מה ההבדלים בין הצ'יפסט של אינטל (p35) לבין nforce 680i? האינטל יותר טוב באופן משמעותי? בהשוואה בין הלוחות של ג'יגהבייט נראה לי שדווקא זה שמבוסס על nforce הוא קצת יותר טוב, אפילו שהוא יתמוך ב SLI, ואם אני לא אשתמש בזה זה סתם ביזבוז של מקום על הלוח וכסף. בקיצר - יש כאן למישהו המלצות ספציפיות נוספות לכאן או לכאן?

• 0 תגובות
    • 499 צפיות
  17. Started by sambusak,

אני מעוניין לקנות מחשב עם מעבד 4500 של אינטל. לאינטל יש המון צ'יפסטים חדשים שאני ממש לא מצליח להבין מה ההבדל הקריטי בניהם. את המחשב אני רוצה לתלת ממד MAX וכו, וכמובן למשחקים.... מהשוואה שעשיתי באתר אינטל, אני לא מצליח למצוא משהו שמייחד את את הצ'יפסטים. http://compare.intel.com/pcc/showchart.aspx?mmID=28998,28999,29001,32898,29002,29000,30686&familyID=10&culture=en-US שאלתי היא, האם מישוה יכול לומר לי אם יד העדפה לצ'יפסט זה או אחר? תודה.

• 5 תגובות
    • 702 צפיות
  18. היי כולם. רציתי לדעת מה ההבדלים העיקריים בין הצ'יפסטים של החברות השונות. תודה מראש לעונים.

• 9 תגובות
    • 842 צפיות
  19. Started by abarbotel,

מה זה אומר ציפסט g31 ומה הבדל בין סוגי ציפסטים יש ציפסט לכל מעבד?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by שגיב,

שלום לכלום וערב טוב אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה ההבדל בין הציפסטים P X Z H מה היחוד של כל אחד? מה עדיף? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  21. *הוספתי את הפרטים החסרים* שלום חברים! שנים שלא ביקרתי כאן.. מה שלומכם? רציתי לבקש את עצתכם לקראת הרחבת זכרון שאני מתכנן. אז ככה כרגע יש לי לוח אם gigabyte עם צ'יפסט x58 דגם הלוח GA-X58A-UD3R המעבד הוא core i7 950 זכרונות נוכחיים: g.skill f3-12800CL7-2GBPI תדר: 1600, תזמונים: 7-8-7-24 תומך XMP 3 סטיקים של 2 הצ'יפסט עובד ב-tripe channel ויש כרגע 3 סטיקים של 2 גיגה רציתי להוסיף 3 סטיקים של 4 גיגה בנוסף. חיפשתי ולא מצאתי סטים של triple channel. אז החלטתי לקחת סט של quad ולהשתמש רק ב3 מתוכם. חשבתי להשתמש במודולים של g.skill הם משרתים אותי מעולה כבר שנים רבות. הכי נוח לי לקפוץ ולרכוש ב-ksp. אני לא מתכוון לבצע שום אובר-קלוק. יש לי פה בעצם 3 שאלות מרכזיות: …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by DardaDai,

ראיתי שקיימות 4 רויזיות שונות של הלוח אם הזה (1.0, 1.1, 2.0, 2.1) מבירור קצר שעשיתי רוב החנויות מחזיקות את rev 1.0 או rev 1.1. ולא מצאתי השוואה באינטרנט בין הרויזיות ללוח אם הזה - מישהו יודע מה ההבדל, והאם ההבדל הוא מינורי או משמעותי? תודה

• 1 תגובה
    • 501 צפיות
  23. טוב אני אישית לא מבין בנושא ואני הולך לקנות כונן קשיח... ראיתי באתר של Skypc שני דגמים שנראים לי לא ממש הגיונים: http://www.skypc.co.il/pl_product~10833~7~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~10836~7~0.htm ההבדלים בין שני שזיכרונות גדולים! 320 לעומת 500... ועם זאת הבדל מזערי בכסף. הסבר בבקשה... ומה כדי לי לקנות.

• 5 תגובות
    • 617 צפיות
  24. Started by swisaman,

היי, בקרוב אני משדרג את המעבד לI5 3570K ואת הלוח אם ללוח תואם מן הסתם. את שניהם אני קונה מIQPC. ההתלבטות המרכזית היא בין הZ77 PRO4 לEXTREME4. מה ההבדלים ביניהם והאם הם שווים את ההבדל במחיר(סביבות ה200 ש"ח)

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by ORrrr,

Gigabyte GA-M55SLi-S4 Gigabyte GA-M55S-S3 האם זו אותה ערכת שבבים או לא כי ניסיתי להבין ולא הבנתי בדיוק? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 529 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.