עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היי רציתי לדעת אם יש ירידה בביצועים אם אני ירכיב 4 זיכרונות של 1 גיגה כל אחד במקום 2 זיכרונות של 2 גיגה כל אחד , מה עדיף יותר ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by kfirkb,

אני לפני רכישת מערכת מחשב חדשה שתתבסס על מעבד Q6600 וכרטיס המסך החדש 8800GT שתומך בתקן החדש PCI-E2. -האם שווה להשקיע בלוח אם התומך ב PCI-E2 ?? -האם רק לוחות X38 היקרים (כ 1400 ש"ח) תומכים בזה? או שיש גם לוחות זולים יותר? -עד כמה השיפור בביצועים משמעותי (אם בכלל) בין לוחות P35 לצ'יפ החדש X38 עם PCI-E2?

• 7 תגובות
    • 699 צפיות
  3. יש לי מערכת WIN 7 64BIT עם4 GB זכרון האם כדאי להשקיע בעוד 4 GB ??? מה זה יוסיף לי ? כיום עובד עם 4 G B 1600 ומגיע גג ל- 2.5 GB אם אני יקנה עוד 4 הזכרון ינצל זאת טוב יותר את 8 GB ???

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by ofird,

יש לי את הלוח A8N-VM CSM של ASUS ויש לי הזדמנות להזמין מחבר באמריקה שבא בשבוע הבא לארץ מעבד קצת יותר טוב ממה שהייתי יכול להרשות לעצמי נניח ב1000 ש"ח בארץ. אני מעוניין להשקיע עד 1200 ש"ח בעיניין. בEBAY יש דילים מדהימים אבל זה EBAY, האם אתם ממליצים על אתר אחר במחירים טובים? אבל לפני כל זה - על מה ללכת ? FX או DUAL CORE? אין לי מושג מאיפה להתחיל (עד שהתמחיתי בATHLON...). המחשב נועד לHTPC , פיתוח ועבודה של SUPER USER אבל לא GAMER. אני גם יריץ שם HDTV. תודה מראש!

• 41 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. מה עדיף D סלרון 2.6-2.8GHZ או P4 2.4GHZ ? לעריכת וידאו\עבודה עם פוטושופ פלאש\תוכנות 3D (פשוטות יחסית). לא למשחקים. ההפרש במחיר גדול מאוד, האם זה שווה את זה? או שP4 טוב רק למשחקים? תודה.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אני קונה מחדש חדש, ורציתי לדעת אם כדאי להשקיע ב: Albatron K8X800 Pro-II VIA K8T800 Motherboard (AMD64,FSB800, SATA-R,1394, 7.1 Sound,3Com G-LAN,USB2) חשוב לציין שהאיכות סאונד חשובה לי, לכן אם מישהו ימליץ לי על אלטרנטיבה, הכרטיס קול on board צריך להיות טוב.

• 2 תגובות
    • 516 צפיות
  7. יש לי מפר ט כפי שמתואר בחתימה אני משחק די הרבה משחקים (FPS בעיקר), אבל בעיקר עובד עם הרבה אפילקציות OFFICE פתוחות בו-זמנית וכן הרבה חלונות EXPLORER פתוחים בו"ז. המחשב ממש מקרטע בעומס הזה, ומבדיקה עם TASK MANAGER של XP עולה כי הAVAILALE PHISICAL MEMORY שואף ל0... מזה אני מבין שפשוט יש בעיה של חוסר זיכרון פנימי והוא נאלץ לעבוד הרבה עם הHD שזה איטי יחסית אני שוקל לקנות סטיק זיכרון נוסף של 256מ"ב 400MHZ או 333MHZ (כמו שיש לי כרגע) רק כדי להמשיך לעבוד בצורה נורמאלית, עד קניית המחשב הבא (כשיהיה תקציב). השאלה היא האם בכלל כדאי להשקיע כרגע בזכרונות שבכל מקרה לא ישמשו אותי במחשב הבא, ולחכות עד שאני אקנה את המחשב, או שכן כדאי לקנות זכרונות רק בשביל שיהיה אפשר להחזיק מעמד עד המחשב ה…

• 3 תגובות
    • 405 צפיות
  8. שלום חברי פורום נכבדים! עקב הבעייה שצצה או בלוח האם או במעבד (אתם מוזמנים לעזור http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=455469.new#new) צצה בראשי המחשבה שאם ארצה או לא אצטרך להחליף או את המעבד או את לוח האם. לוח האם שלי הוכיח עצמו כמאוד בעייתי בעת ביצוע OC, קראתי באינטרנט שבשביל שהוא לא יקרוס משינויים פיצפונים צריך לצרוב גירסאת ביוס ישנה יותר, דבר שעושה את החלפתו לרצוייה, אך לא הכרחית אם הוא עובד (הדיון על הבעייה נתון). השאלה שלי היא כזאת- האם כדאי לי כגיימר כבד, תלמיד תכנות ואחד שעובד עם תלת מימד (רמה של חובבן אך איני מתכוון להשאר בה) לשדרג גם את לוח האם לאחד שתואם מעבדי I5/I3/I7 ומעבד תואם או לקנות לוח אם זול ואמין ומעבד ארבע ליבתי מסדרת הQ9XXX? או שעדיף לי לקנות…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. החלפתי את המעבד שלי מ-AMD2000 לבארטון 2500. 1 האם כדאי להתקין WIN מחדש ? 2 האם יש AMD 2500 שאינו בארטון? 3 האם הבארטון הוא 0.13 מיקרון ומתחמם פחות ממה שיש לי כרגע(AMD2000 0.18 מיקרון)?

• 5 תגובות
    • 753 צפיות
  10. אהלן. כרגע ארבעת הסלוטים שלי מלאים כך: 2 Geil 256Mb DDR 333MHZ CL2.5 2 Corsair 512Mb DDR 400MHZ CL2.5 אני שוקל להעיף את ה-GEIL, ולקנות עוד 2 סטיקים של 512. האם זה כדאי? תודה!

11. Started by etaiso,

יש לי לוח אם של gigabyte מדגם GA-B75M-D3H, שלפי הבנתי תומך ב dual channel. כרגע מחוברים אליו שני כרטיסים של 4 ג׳יגה כל אחד ( 2x 4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE). אני רוצה לשרדג ל-16 gb. השאלה שלי אם כדאי לקנות עוד 2 סלוטים של 4 כל אחד ככה שיהיה 4x4 או פשוט להביא 2 של 8 חדשים. אפשר גם הסבר קצר מה אומר ה 1600 בכרטיס הנוכחי? ראיתי שמוכרים גם כרטיסים של 2133 ו-2400. זה משנה , מה קורה אם אין התאמה בין כולם?

12. Started by mMmSaK,

שלום לכולם יש לי מעבד i5 4430 3.0GHZ HASWELL SLA1150 ורציתי לדעת אם לחכות עם השידרוג שלו עד שתצא הסדרה הבאה?

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. יש לי כבר מפרט שאני די סגור עליו, ונכון לעכשיו אני מתכנן להזמין אותו בסוף השנה (באזור 30 לדצמבר-התחלת ינואר). עכשיו קראתי על Haswell, ואומרים שהוא יהיה רק +10% שיפור ל Ivy Bridge. באמת כדי לי לחכות עוד חצי שנה ואולי יותר בשביל זה? תכננתי להביא 3750K עם 680GTX בשביל משחקים, Haswell באמת יעשה כזה שינוי של שמיים וארץ? ובטח גם המחיר יהיה בהתאם. נ.ב כרגע יש לי Intel Core 2 Duo 1.86ghz אז כן, זה די בלתי-נסבל.

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  14. נמאס לי כבר לחכות , לומרות שמדובר ב 10 ~ המחיר של ה ASUS כבר ירד באיזה 100 ש"ח מה אתם ממליצים אני כבר משתגע

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. אני יודע שהנושא הזה כבר נטחן , אבל בכל זאת אנחנו מתקרבים למועד היציאה של המעבדים החדשים אני בתהליך של רכישת מחשב חדש וקניתי כמעט את כל החלקים (מארז ,ספק,כרטיס מסך וכו') ועדיין לא קניתי את המעבד ולוח האם . יש טעם לחכות או שלקנות את ה Q6600 ? מישהו יודע מתי יצאו המעבדים החדשים לשוק ?

• 5 תגובות
    • 622 צפיות
  16. Started by Spyro,

שלום, אני חושב על לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב אבל אני שוקל אם כדאי לחכות עד שיכנס לשוק הDDRII הPCI-E והמעבדים החדשים של AMD... זה אמור לקרות בחודשים הקרובים, בנתיים אני משתגע בציפיה למחשב חדש. הם זה נכון לקנות היום מחשב או טעות שאני אצטער עליה עוד שנה שנתיים אם אני ארצה לעשות שיפורים, או שבכלל באותו בחיר בעוד כמה חודשים יהיה אפשר להשיג ביצועים טובים בהרבה מהיום... מה אתם אומרים?

17. שלום לכולם לאחרונה התחדשתי בGTA 4 ואני ממש מאוכזב מביצועי המחשב שלי. המעבד: athlon 64x2 4600 לוח האם: ASUS M2N-E NFORCE 570 זכרונות: G.SKILL 2GB 800MHZ CL4 נקנו לפני כשנתיים וחצי + HD 4850 חדש. ספק: ENERMAX LIBERTY 500W מסך 1: DELL 2007WFP מסך2: SAMSUNG LA37A550 - FULLHD בדרישות של המשחק המעבד היה המינימום בהגדרות המינימום - אבל עדיין לא חשבתי שזה יהיה כלכך קריטי כי ככה זה בדרך כלל במשחקים. מקריאה פה בפורומים הבנתי שהדבדתי והמעבד במשחק הזה ספציפי חשוב יותר מכרטיס המסך. מאחר ואני קונה ומשחק משחק אחד לתקופה מסוימת "נתקעתי" עם משחק שאני משחק בהגדרות בינוניות מינוס. מה לעשות? לשדרג מעבד? לאיזה? אינטל? או AMD. בבקשה עזרו.. וכן אני מוכן לשדרג רק בגלל משחק אחד מה שיש לי ילך לאחי…

• 0 תגובות
    • 474 צפיות
  18. Started by wwll soldier,

המפרט שלי הוא amd 3200 venice 1gb a-data cl 2.5 6800gt hec400 k8n ultra 9 השאלה שלי האם כדאי להוסיף עוד ג'יגה זיכרון בשביל שמחשב יהיה יותר מהיר בכללי ובמשחקים כבדים מאוד עם פילטרים האם אני ארגיש הבדל? עוד שאלה קטנה, אם אני מוסיף זיכרון אני חייב שיהיה בדיוק אותו זיכרון כדי שיעבוד בדואל?

19. Started by Kukishin,

יש לי 6GB במהירות 1600, חבר נתן לי עכשיו סטיק של 4GB נוספים אבל במהירות של 1333, האם כדאי, זה יישפר משהו או שמא יוריד?

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  20. שלום חברים. המפרט של המחשב שלי נמצא למטה. אני לא מרגיש איטיות מיוחדת במחשב, אולי לפעמים שהאימיול פתוח ועוד כמה תוכנות. חוץ מזה המחשב בסדר. אני משחק במשחקים מידי פעם כמו אנריל טורנמנט 2004 אנ בי איי לייב (כל שנה משחק עם החדש שיוצא). וכנראה שאשחק במשחקי רשת נוספים דומים לאנריל כמו באטל פילד והשאר יש לי 512 זיכרון. השאלה האם כדאי לרכוש עוד 512 או שאם אני לא מרגיש איטיות מיוחדת אז עדיף לחכות עם זה חצי שנה, שנה אחרי שיצא אנריל 2007 או משחקים שבאמת יזדקקו לעוד 512 ראם, ואז אולי המחיר יהיה נמוך יותר או אוכל להכניס כרטיס זיכרון מהיר יותר... ? מה דעתכם.. ועוד שאלה קטנה, הבנתי שאיאפשר לשלב DDR עם DDR2 או עם DDR מהיר יותר (כי אז המהירות תהיה לפי הזיכרון האיטי) כך זה יהיה גם אם יהיה …

• 11 תגובות
    • 646 צפיות
  21. יש לי מערכת עם זיכרון 512 במהירות 400, 256 במהירות 400, ועוד 256 במהירות 333, האם כדאי לי להוציא את ה256 400, ולשים עוד 256 333 ולשים את שניי ה256 בדואל צ'אנל? או להשאיר את זה ככה? (לגבי הזיכרון אני יכול להחליף עם מחשב אחר בבית...)

• 0 תגובות
    • 427 צפיות
  22. זה המחשב שלי כיום, משמש בעיקר לעבודה משרדית ואינטרנט, לפעמים לצפייה ועריכה של קטעי ווידאו קצרים לצורך הוראה - עם ווינדוס XP: Main Board Model ASUS P4S533MX Processor: Intel Celeron 2000 Mhz Graphics Description SiS 651 Memory Installed 1024 MBs Memory Configuration 1024;DIMM DRAM Synchronous דיסק קשיח 160 ג'יגה. לא הייתי חושב על החלפה אבל הווידאו מגיב לאט ולפעמים חלק מהמסך מכוסה קווים - אני מניח שזה בגלל כרטיס המסך המיושן. האם אני צודק? מכיוון שאם בכלל אמצא כרטיס מסך סביר ללוח אם הזה, הוא יהיה יקר - האם שווה להחליף כבר ללוח אם (עם כרטיס מסך מובנה) ומעבד ליבה כפולה? לפי ההמלצות באתר, אני יכול לעשות את זה בפחות מאלף שקל.

• 0 תגובות
    • 457 צפיות
  23. Started by אSף,

המפרט שלי רשום בצד. יש לי אפשרות לקנות מחבר את המעבד הנ"ל, עקב שידרוג שלו. הוא ייתן לי אותו ב200 ש"ח. השאלה- האם שווה לי להשקיע את הסכום? אני אראה שיפור כלשהו? זה ישפר את ביצועי המערכת במשחקים? במבחנים של 3DMARK המערכת מקבלת כ 3500 ,פירוט של התוצאות יש כאן : http://3dmark.com/3dm11/3839296 אז - כדאי?

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  24. יש לי מחשב חדש יחסית עם AMD64BIT 3000 754 , זיכרון 512Mb 400MHz של A-DATA. אני מריץ על המחשב בעיקר אימיול וטורנט בו זמנית ומשחקים כמו דיאבלו 2, NBA, אנריל ועוד דברים פשוטים יחסית. רציתי לשאול אם עדיף לי להרחיב את הזיכרון לג'יגה לפעמים המחשב קצת איטי כי אני מעמיס עליו את כל התוכנות.

• 8 תגובות
    • 640 צפיות
  25. יש לי התלבטות ואני צריך את עזרתכם אני רוצה להרכיב HTPC אבל אני יודע שכרגע אני לא מתכוון לצפות ב- BD ואפילו לא 1080P מכיוון שהטלויזיה שלי מציגה רק (עד) 720P ואין לי כוונה כרגע לשדרג אותה. חשבתי שאם המצב הוא כזה אז כדאי לי לקנות את המינימום האפשרי על מנת לנגן 720P מכיוון שנניח שאני קונה מפרט טוב וחזק שלא ינוצל בכלל בתקופה הקרובה ובעוד שנתיים שלוש יכול להיות שהמפרט הזה יהיה חלש להריץ טכנולוגיות מתקדמות יותר. ולכן אם אני אקנה עכשיו את המינימום אז יהיה לי יותר קל לשדרג בעתיד. האם אני חושב נכון? אם כן, מה המפרט המינימלי בשבילי? אני מתכוון למעבד+לוח או מעבד+לוח+כרטיס מסך

• 12 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.