עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני צריך לוח שיחזיק 2X9800GTX או 2X8800GTS, ומעבד Q9300/9450 לביצועים גבוהים במשחקים, ואם זה כדאי לעתיד גם DDR3. אני לא מבין כל כך מה ההבדל בין הציפסטס השונים: P35, X38, X48, 750i, 780i. ורציתי לדעת מה הכי כדאי ולמה. עכשיו, אני לא בטוח בזה, אבל אולי מתוכנן OC למעבד או לכרטיסי מסך בעתיד, ובכל מקרה עדיף שאני אקח לוח שיאפשר לי את אופציה כזו. הבנתי שה-p5N-D לא מתאים ל-OCבגלל הציפסט שלו 750i. עוד לוחות ששמעתי שהמליצו עליהם הם: Gigabyte GA-N650SLI-DS4L וה-ASUS P5N-E. דרישות נוספות: כמה שיותר חיבורי PCI-E/יציאות USB, כל החיבורים ה"סטנדרטים". זיכרון: אין דרישות מיוחדות. תודה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by HitmanW,

אהלן חברים, שמעו עוד מעט יוצאים מלא משחקים חדשים והמחשב שלי (המפרט בצד) כבר די מקרטע במשחקים החדשים. בדמו של UT3 הFPS הוא בסביבות 30 קבוע על הגדרות הכי גבוהות, ובCOD4 בין 20 ל30. אז אני מחפש את הדרך הכי זולה לשדרג ת'מחשב שלי. לפי מה שהבנתי כדי להריץ את כל המשחקים על הגדרות מקס' צריך לפחות 8800GTS 320 או 2900PRO. אני יודע שאם אני אשים כ.מסך כזה על המערכת הקיימת שלי אז המעבד יגביל אותו בצורה משמעותית ביותר. אז נתקלתי ברשת במעבדי OPTERON למינהם שמתאימים ל939 וזה אומר שאני לא אצתרך לשדרג לוח אם. השאלה שלי היא האם מעבדי הOPTERON יגבילו את את כ.המסך הכי חזקים או לא? או איזה מהם יגבילו ואיזה לא? תודה לכל העוזרים עריכה: מצאתי ביקורת על מעבד OPTERON 165 באתר X-BIT LABS וה…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום. כן, לפעמים אני גם נהנה להבין את התאוריה של הדברים, ולכן אני רוצה להעלות את השאלה הבאה: אני משתמש במעבד שרץ באופן קבוע על מהירות 3.6GHz. [מדובר במעבד של AMD, כאשר אפשרות ה Cool n Quite מבוטלת לצורך העניין] במהירות זאת, כאשר לא מתבצעת שום פעולה במחשב [idle], הטמפרטורה עומדת על 16 מעלות. בעת הרצת מבחן מאמץ - הטמפרטורה עולה ל 30 מעלות. השאלה שלי היא - מדוע?! כן, כמובן שזה נראה כמעט טבעי. יותר "עומס" על המעבד, מביא לטמפרטורות יותר גבוהות. אבל זה בכלל לא ברור. הרי גם כאשר הוא "נח" מהירותו היא 3.6, וגם כאשר הוא "מתאמץ" מהירותו זהה. מכיוון שמדובר ברכיבי פיזי, הרי שעל פניו נראה שכמות החשמל שעוברות מנקודה א' לנקודה ב', היא זהה [שהרי ה Voltage לא משתנה בין מנוחה…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Titan777,

רציתי P5N-D ואין אותו עכשיו אני צריך כרטיס SLI במקומו ושהמחיר לא יהיה בשמיים ועוד שאלה לגבי זכרונות הזמנתי 4 סטיקים של 1GB של קורסייר DHX כי חבר אמר לי ש4 סטיקים עדיפים על 2 ועכשיו ראיתי ט'רד שעדיף 2 סטיקים ויכול להיות שהלוח לא יתמוך ב4 סטיקים למרות שיש 4 חריצים, משהו כזה...... שהלוח יתאים ל- Q6600 SLI 9600GT בבקשה עזרה דחוף!!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  5. כותרת

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by soldier,

איזה SOUND BLASTER עדיף להפעיל :Realtek® ALC889 שעל הלוח אם או AMD ATI HDMI Audio שעל הכרטיס מסך 5870HD

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by JediMaster,

שלום לכולם! קודם כל, אני לא יודע אם הדיון שייך לכאן או לווינדוס, אבל אני מהמר. אוקיי, אז ככה: בן דוד שלי רצה לפרמט את המחשב שלו. יש לו לוח אם OptiPlex GX270 של Dell. הכל טוב ויפה הוא הכניס דיסק (מקורי) של ווינדוס שהיה גם מותאם במיוחד ללוח אם של דל שיש לו (מסתבר שיש משהו כזה). בגלל שהיה לו Service Pack 2 הוא לא הצליח להפעיל את ההתקנה מווינדוס אז הוא פשוט ניסה דרך הבוט. ההתקנה מאתחלת את עצמה וכו', ובדיוק כאשר היא עומדת להתחיל ולשאול אותך שאלות אם אתה רוצה Recovery Console או התקנה חדשה וכל שאר הדברים, בום, מסך כחול ועליו UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. אני לא זוכר את כל ההודעה בע"פ אבל זה המליץ לנסות לבטל Caching או Shadowing. אחרי זה באתי אליו, וניסיתי הכל, אבל באמת הכל. בתור התח…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  8. לכל מבקרי פורום זה שקראו כבר הודעה זו בפורום אחר, התנצלותי הכנה. צמאוני למידע בנושא זה גדול מכדי להסתפק בפורום אחד בלבד... ברצוני להרכיב מחשב חדש. מכיוון שזהו אינו פורום למפרטים, אמקד את שאלותי רק לנושאים הספציפים לפורום זה, אבל אתן את המפרט כולו בכל זאת כנקודת התייחסות: AMD 2600 מחיר 1840 (KSP) ASUS A7N8X Deluxe מחיר 924 (PANDAS) Corsair CMX512-2700LL - CAS 2 מחיר 1082.92 (xx) Gigabyte MAYA II 9700 PRO מחיר 1995 (PANDAS) Zalman CNPS6000Cu מחיר 175 (KSP) Chieftec Dragon DX-01PLD Purple מחיר 460 (PANDAS) Enermax 350W EG 365P VE מחיר 389 (PANDAS) WD 120gb 7200 ATA100 8mb Buffer מחיר 1050 (KSP) Plextor 48/24/48 מחיר 652 (PANDAS) DVD-ROM Asus 16/49 מחיר 300 (KSP) זהו מחשב מה…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. האם יש הבדלים בין השניים שמצדיקים את ההבדל של ה 100 ש"ח? מבחינת ביצועי ההקפיים כמו הארד דיסק ורשת. וביצועי OC? אני משיג אותם במחירים ש 550 ו 650 בהתאמה, יש לוח אחר במחירים האלה שעדיף לאובר קלוקינג? תודה מראש רום

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by rroonnii,

מפרט בצד. כרגע יש לי 1.5 זכרון, אין בעיה לקנות עוד גיגה? זה יעבוד בדואל? או לקנות 2 גיגה זיכרון ולעגל ל3 גיגה?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  11. כשביקשתי המלצות למפרט הסבירו לי בפורום שאני לא צריך את המעבד 2600 לשימושים שלי. ורציתי לדעת למי ולאיזה צורת עבודה ואו תוכנות כדאי המעבד i5 2500 ולמי i72600 ובמקום לשאול אותי למה אני צריך את זה הייתי מאד מעריך תשובה שתסביר מתי מתאים איזה מעבד עם דוגמא. תודה מראש .

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. במה חלק מסוים במחשב שהוא כפול ליבה יותר טוב מליבה אחת? האם ההבדל משמעותי ביניהם? מה זאת אמרת ליבה?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  13. לוח אם של חברת Intel® דגם G41RQ עם תושבת 775, מהירות FSB 1333/1066/800 MHz, סט רכיבים Intel® G41, אודיו HD ושלוש שנים אחריות. http://www.omc.co.il/Products.php?id=IN-DG41RQ&category=prdTreeCode_031&path=/prdTreeCode_ROOT/prdTreeCode_0/prdTreeCode_03/ כמה יציאות יהיו לי למשל לכרטיס מסך ולכרטיס זכרון...(המקומות לכרטיסים) ואני צריך שהוא יהיה תואם ל SATA 2 WD 320GB 16MB KINGSTON 2GB CL5 ולמעבד E5300/E6300 תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. יש לי לוח M משולב של ASUS דגם M2A לפני שנה שמתי לו מעבד 3600 בגלל שהוא היה הכי זול וידעתי שהתושבת למעבד מתאימה גם למעבדי 'הדור הבא' רציתי לדעת אם מאז התושבות השתנו וגם איזה מעבדים אני יכול לשים עליו תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by roeepk12,

האם אינטל מעתיקים מי AMD שמות? אינטל הוצעו מעבדי Atom אבל בAMD השם שלו זה atlon אבל האמת כש המציעו את המחשבים הראשונים בעולם היה אינטל ואז אחר זמן מה היה AMD אז אינטל הוציעו פנטיום והיום בAMD קורים לו פנום אבל יש אומרים שאינטל הוציע את זה למחשבים ניידים אבל AMD atlon מתחילה להשתלט לאט לאט על הניידים (אני עצמי ראיתי) אולי AMD מחזירה מלחמה? האם זאת תחילה של מלחמה חדשה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by tal1987,

המעבד שיש לי מעבד: CPU Type Intel Pentium 4HT, 2400 MHz (3 x 800) ואני מעדיף כרטיס עם PCI-E תקציב עד 600 שקל... תודה רבה

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by asaff74,

שלום לחברי הפורום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי רק בקניית לוח אם ומעבד וכבר אני 4 שנים לא כול-כך מבין כבר מי נגד מי בעולם המחשבים מה יותר שווה היום וטוב INTEL או AMD

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Toxicboy,

קודם כל שלום , אני חדש פה ;D יש לי מחשב P3 1000 . המחשב פשוט לא מפסיק להתקע לי ..אם הוא מתאמץ טיפה הוא ישר נתקקע ..ואני פשוט לא יכול לעשות כלום אני חייב לסגור את המחשב ולהפעיל מחדש ..ואני פשוט לא יודע מה לעשות ..בדקתי כבר את טמפרטורת המחשב והיא רגילה , ומעולם לא עשיתי OC למחשב .. אז השאלה שלי היא מה יכול ככה לתקוע את המחשב פרט למעבד , ואיך אני יכול לבדוק זאת ? תודה מראש , אלון .

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  19. הזמנתי את הלוח ASUS P4P800 865PE. שמעתי שעל ידי עדכון ביוס, טכנולוגיית הPAT מתאפשרת כמו בלוחות 875P. עכשיו השאלה שלי היא האם יש סיכון בזה שאני יפעיל את הPAT? זה ישפיע על הלוח כמו שOC משפיע? (מחמם) האם הוא עלול להרס? אני יודע שאינטל איימה שהיא תבטל את האחריות למי שמפעיל את הPAT, אבל זה לא ממש מטריד אותי. תודה מראש ;D

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום, רציתי לדעת מי מבין הלוחות הנ''ל בלבד יותר מתאים למערכת גיימינג ללא OC למעבד כרטיס המסך שיוכלל במערכת הוא HD4870 אני שואל כחלק מויכוח ולא מתכוון לקנות שום לוח חדש... תודה לעונים... הפרש המחיר בין שניהם הוא 10 שקלים ככה שייתרון במחיר אין פה לא לאף אחד

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אני מעוניין בקרוב לרכוש מחשב חדש,עכשיו אני רואה ביותר ויותר מקומות שמדברים על זה שהחליפו את המתכת הנוזלית שהייתה בדורות הקודמים בין הפלטה המפזרת חום לבין הצ'יפ בגריז בדורות העכשיויים[אני מתכוון לכיסוי המתכתי שמרחיב את שטח הצ'יפ כדי לפזר חום,שכחתי איך קוראים לזה] ופה ושם אני גם רואה שמדברים על זה שהמעבדים החדשים יותר שמו בהם משחה טרמית יותר נורמלית[עד כמה זה נכון?!ואיך אני יכול להבדיל בהבדלי פס יצור ולדרוש מהחנות משו ספציפי?!בנוסף עד כמה המצב באמת גרוע ועד כמה זה יכול להגביל בOC] בנוסף איזה מעבדים מומלצים יותר לOC הI5 4670K או הI7 4770K [ראיתי שמספר פעמים אנשים אומרים שה4770K מתנהג יותר טוב כOCר] מצטער על כמות שאלות[שיכול להיות נשמעות קצת מטומטמות פשוט יש לי בורות כי אני ע…

22. התיעוד מודלף שסיפק לנו פרטים ראשוניים אודות ה-X570 של AMD מספק לנו גם את שמה של ערכת שבבים מסקרנת חדשה מבית אינטל לכתבה

23. שלום, רכשתי 4790K מאייבורי ועל הקבלה היה רשום את המשפט הבא: במעבד i7 4790k הזכרון יעבוד בתדר מקסימלי של 1600MHZ מה זה אומר? מה 1866MHZ לא יעבדו עליו (או שיעבדו אבל רק בתדר 1600MHZ)? תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום, אני רוצה להחליף את המעבד של המחשב כי הוא די ישן..וסה"כ כל שאר המפרט הוא בסדר..לא פצצה אבל יכול להסתדר. זה המפרט שלי: מעבד - intel pentium 4 , 3Ghz כ. מסך - geforce 8500GT זיכרון - kingston 2gb הארד דיסק - 250gb WD לוח אם - Asus p5ld2 צ'יפסט לא יודע אם זה קשור אבל שיהיה intel lakeport i945p כ. קול - realtek HD ALC882 ספק - משהו ג'נרי דפוק כזה..אבל מחזיק מעמד יופי תמליצו לי בקשה על מעבד טוב!! משהו עם 2 ליבות שיתאים ללוח אם שלא יעבור את ה800 שקל. וכמובן שיתמוך במפרט הנ"ל. פשוט הבעיה שלי שמשחקים בקושי זזים על המחשב חח נגיד קוד5 או פאר קריי 2 פאקק עד שזה זז..עכשיו הזיכרון טוב , הכרטיס מסך לא כזה רע, רק המעבד הורס. בנוסף אם אפשר חוות דעת על המחשב בכללי..הוא כזה גרוע? חח …

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. מחפש המלצה למעבד לוח אם שמתאים למעבד וזיכרונות 8 ג'יגה(לא חייב בחתיכה אחת) התקציב הוא עד 1300 שקל מהאתר tms או במקרה הצורך זיגזאג, אבל עדיפות לtms ולא חייב בכל התקציב אלא אם כן יש הבדלים משמעותיים ויש תמורה למחיר והשימושים הם: שימוש ביתי ומשרדי,גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים ושימוש באופיס . אשמח גם לקבל קישורים לקנייה או קישור אחד לשלושת הרכיבים מהאתר tms ואמשח גם לדעת אם בשימושים האלו יש עדיפות לאינטל או amd ?

דיונים חדשים בפורומים