עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ShowstoppeR,

אהלן. לפני כ שבועיים שדרגתי את הכרטיס מסך שלי ל BFG 8800 GTS 320MB ומאז נוצר לי צוור בקבוק דיי רציני. אני מחפש עכשיו מעבד שיאזן לי את המפרט. המפרט להלן: לוח: DFI lanparty nf4 ultra-d מעבד: amd athlon 64 3500+ OC'ed @ 2.7ghz זכרונות: Geil One BH5 DDR400 @ 500mhz כ.מסך: BFG 8800 GTS 320mb ספק: Enermax Liberty 500W אני חושב ללכת עם AMD X2 או Opteron אבל נתקלתי בבעייה דיי רצינית כשניסיתי למצוא משהו בארץ. מה המעבד הכי טוב למפרט שלי שאפשר להשיג בתחום של עד 1000ש"ח? תודה

• 8 תגובות
    • 781 צפיות
  2. אחים שלי שאלתי את גיגבייט בקשר לביוס הקודם שזיהה את הלוח כULTRA והם שלחו לי גירסת הביוס הזאת כדי לעדכן את הלוח שלי והשם שלה זה k8nf-9.f9 אז זה גירסץ הF9 לא? היא שוקלת 512 KB

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  3. שלום רב , רכשתי לפני כמה ימים לוח אם GA-P67A-UD4-B3 - נכנסתי ל BIOS והבנתי שיש אופציות בשם הזה Extreme Memory Profile (XMP) הובן לי מהחוברת שקיבלתי במארז של הלוח אם שהאופציה הזאת משפרת את הביצועים ומגדילה את המהירות של כרטיס הזיכרון המותקן בלוח אם (אם אני טועה תקנו אותי בבקשה) ובו יש 3 אפשרויות אפשרות א' : DISABLED אפשרות ב' : Profile1 אפשרות ג' Profile 2 - הפרופיל הזה לא זמין ב BIOS אצלי וזה נראה לי מוזר ואסביר רכשתי 8 GB של כרטיסי זיכרון של חברת Patriot G2 במהירות 1600MHZ ורשום במפרט הזיכרון שהכרטיסים תומכים באפשרות XMP READY , כמו טלוזיות שמגיעות עם HD READY כרגע ההגדרה המסומנת היא DISABLED , אבל כאשר ההגדרה הזאת מוגדרת ב BIOS אני רואה מתחת לזה בשורה Memory Fr…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. ערב טוף.. כרגע יש לי במחשב שני סטיקים של 256MB כ"א (לינק) שרצים בדואל, וחוצמזה יש לי עוד זיכרון 256MB של סמסונג (שחיפשתי באתר החברה אבל לא מצאתי אותו.. אבל אני יודע שהוא PC2100 אם זה עוזר..) שסתם שוכב בבית.. בזמנו רציתי להוסיף אותו למחשב אבל שאלתי פה וממה שבהנתי זה יבטל לי את הדואל ובסופו של דבר זה לא ישתלם לי.. עכשיו מה שרציתי לדעת זה אם אני אקנה עוד זיכרון של 256MB ויוסיף עם ה-256 הישן, אני אקבל דואל 512X2? (קיצור ג'יגה שפועל בדואל?) מה שרציתי לדעת גם אם זה לא משנה איזה חברה אני אוסיף?.. או שאני חייב את אותם זיכרונות בדיוק?.. כי אם אני יכול לקנות ב-300 שקל בערך סטיק של 256MB ולקבל בעצם 512, זה יהיה סבבה (: מצטער שסיבכתי ותודה רבה!

• 8 תגובות
    • 609 צפיות
  5. Started by sroolik,

בזמן האחרון התחלנו לראות DDR2 במהירות 800 או 1066 מגהרץ ואני שואל: האם זה אותו דבר כמו RDRAM שכן הוא עבד על אותן מהירויות? אם לא, איזה הבדלים יש ? תודה !

• 8 תגובות
    • 575 צפיות
  6. Started by Ash Binary,

הלוח Gigabyte GA-K8N51GMF והמעבד AMD Athlon 64 3000+ ADA3000AEP4AP socket 754 לפי כל מיניי נתונים באינטרנט כולל של היצרנים הלוח אמור להחזיק. אבל המייצבי מתח שלו נראים חלשים ברמות (ראיתי כאלה רק בלוחות ממש דפוקים כמו pcchips, ששם ראיתי אותם הרבה שרופים, או לוחות שמיועדים למעבדים חלשים) - תמונה אני קצת לא בטוח שהם יחזקו הרה זמן מעבד אם TDP 90 W והמחשב הזה אמור לעבוד זמן ארוך אם מעבד ב 100 % (קימפול תוכנות גדולות, קידוד סרטים וכדומה). רצוי לשדרג ? לפחות להוסיף קבלים במקומות הריקים ? משהוא אחר ? בתמונה השניה יש לוח ECS 761GX-M754 שמתאים למעבד הזה לפי הנתונים הרשמיים, וגם המייצבים שלו נראים הרבה יותר טוב. אני יכול להחליף את ה GA-K8N51GMF ללוח הזה. אבל הלוח השני הוא ECS ואני מכ…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. היי, אני בונה מערכת HTPC חדשה וחשבתי על לוח שמשלב כמה שיותר פיצ'רים איכותיים O\B (יצאתי מנקודות הנחה שלא ניתן להשיג בארץ לוחות אמבדד של VIA) לכן אני מחפש אחר nForce 2 (אני מניח) עם שבב ss מובנה וכרטיס מסך מובנה, עדיפות גבוהה ללוח Micro-ATX אבל גם עם ATX אני יוכל להסתדר. רב תודות

• 8 תגובות
    • 772 צפיות
  8. Started by Xardas,

יש לי את הלוח Asus A8N-SLI ואני רוצה לעדכן את הביוס האם אני צריך לעדכן אותו? זה יעזור לי במשהו? זה יעשה נזק? תודה רבה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by berner,

חברים שלום שדרגתי את המחשב והוספתי 2G ע"י 2 סטיקים הזהים במהירות והחברה התקנתי אותם בסלוטים הצהובים כאשר הישנים בכחולים 512M המחשב מזהה רק 2G מתוך ה3 בדקתי ההתקנה הזכרונות יושבים טוב איפה ומה עלי לבדוק לסיבה בברכה וחג שמח

• 8 תגובות
    • 649 צפיות
  10. גיליתי שללוח האם שלי יש 1MB L2 CACHE(בעזרת התוכנה סנדרה) הרצתי אתCPU&BIOS INFORMATION וזה כתב לי את זה Warning W2501 : Lack of L2 cache greatly reduces performance. Install some וכשהרצתי את M.BOARD INFORNATION הוא כתב לי תוצאה מעניינת L2 External Cache : 1024kB pipeline-burst write-thru ובתוכנה CPUID לא מוצא לי את הזכרון הזה, לדעתי או שהוא לא פועל או שהCPUID(והרבה תוכנות בסגנון) לא מזהה זכרון מטמון על הלוח אם, אז מה דעתכם ואם זה לא פועל, איך מפעילים אותו? לוח אם: AX59PRO(ישן :-\) מעבד:AMD K6-2 500(ללא 128K L2)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by SilentD.M,

שלום אני צריך המלצה לגבי איזה מעבד לקחת AMD או INTEL? סליחה אם זה לא קשור לאשכול. אז אני מתלבט בין מעבד ?P D 3.0 Ghz S-775 2x2M Cache DUAL-CORE? INTEL או ?Athlon64 4200+ (S-939) X2 DUAL CORE? המחשב מיועד למשחקים, שני המעבדים במחיר זהה. מה עדיף לקחת ולמה ? תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 527 צפיות
  12. Started by yo0924,

אני מתלבט בבחירת זכרונות בין : CORSAIR DUAL 1024MB 675MHZ DDRII TWINX 4-4-4-12 שבאים עם קרור עליהם ומחירם: 820 ש"ח (שכחתי לציין שהם באים בדואל -2 של 512 מ"ב. או G.Skill DDR II PC6400 1GB 800MHZ Dual Channel 4-4-4-12 זיכרונות דואל צ'אנל PC6400 - דגם F26400PHU2-2GBHZ 800MHZ בנפח 2X512MB תיזמונים 4-4-4-12 מתח עבודה 1.9~2.0 V שמחירם הוא : 950 ש"חאו G.Skill DDR2 533MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 4-4-4-12 זוג זכרונות 1024MB סהכ 2GB תזמונים 4-4-4-12 שמחירם הוא 900 ש"ח. או CORSAIR VALUE 1024MB 667MHZ DDRII זוג זכרונות 512MB 667MHZ CL5 אחריות לכל החיים. שמחירם הוא 900 ש"ח. הזכרונות מיועדים למחשב שמיועד בעיקר למשחקים עם מעבד של קונרוי E6400 ולח אם של DFI כנראה וספק כח של ENERMAX…

• 8 תגובות
    • 661 צפיות
  13. חיפשתי בפורטל שאלה דומה, ולא מצאתי. אז הרשיתי לעצמי לשאול - יש לי זיכרון 1 ג'יגה במהירות 667Mhz קניתי זיכרון נוסף של שני ג'יגה במהירות 800Mhz ואז התחילו הבעיות..... 1. המחשב לא מזהה את הזיכרון החדש {גם אם הוא לבד בלי הישן} בשני הסלוטים. כשאני שם בסלוט הראשון המחשב נדלק אבל מפסיק להגיב מיד. הוא אפי' לא מגיע לתפריט הביוס. כשאני שם בסלוט השני הוא עושה ציפצוף של בעיית זיכרון. 2. כשאני מחבר את הזיכרון גם הישן לסלוט השני ומפעיל את המחשב זה עושה לי את הציפצוף של בעית זיכרון, הוא פועל רק מהסלוט הראשון. עושה לי רושם שהסלוט השני לא תקין.... מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה שהמחשב לא עולה עם הזיכרון החדש?? אגב, בדקתי, הלוח אם כן תומך במהירות של 800Mhz . תודה............

• 8 תגובות
    • 574 צפיות
  14. Started by tal147,

האם זיכרון מטמון משפיע על ביצועי המעבד דוגמא אותו מעבד אבל זיכרון מטמון שונה http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=927 מעבד X4 955 זיכרון מטמון 2M http://www.skypc.co.il/pl_product~HDZ955FBGIBOX~3~0.htm מעבד X4 955 זיכרון מטמון 6M יש הבדל גם במחירים האם זה משפיע על ביצועי המעבד ועד כמה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by IG,

כמו שאתם יכולים לראות במיפרט שלי שרשום למטה, יש לי סטיק אחד של 265MB RAM ואני מתחיל להרגיש את הקירטוע של המשחקים (היטמן קונטרקטס בקושי זז מישום מה- משהו שלא קרה באף מישחק אחר- ואני חושב שזה בגלל הזיכרון- מותקנים אצלי נורטון אנטי וירוס, WIN XP ועוד כל מיני תוכנות שתופסות זיכרון...) בקיצור: אני רוצה להוסיף זיכרון ולא יודע מה עדיף: סטיק אחד נוסף של 256MB DDR 400 או 256 DDR 333 או 512 DDR 400. אין תקציב לשני סטיקים לכן אני רוצה סטיק אחד. בעתיד (עוד שנתיים בערך...) אני מתכוון לקנות לוח שתומך בדיואל צ'אנל (כאילו שתהייה לי ברירה ;D) וחשבתי לחסוך על סטיק אחד של זיכרון... אם אני אקנה סטיק אחד של 256MB DDR 400 ובעתיד אני אקנה עוד סטיק של 512, הם יוכלו לעבוד בדיואל או שעדיף לי לקח…

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  16. Started by LLLLiran,

אני קונה מחשב חדש Athlon XP 2500+(512k 333) 540 1 540 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8RDA3I (NForce Dual) 390 1 390 כרטיסי מסך? MSI Price Units Total RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1330 1 1330 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 440 1 440 ואני לא יודע איזה זכרונות לקחת kingston or A-DATA? עם למישהו יש הצעות יותר טובות אנה הגיבו פה

• 8 תגובות
    • 520 צפיות
  17. Started by galCool,

אני אמכור AMD 3800+ DUAL CORE אחד משומש ואחד חדש שניהם בלי אחריות... כמה לקחת עליהם??

• 8 תגובות
    • 702 צפיות
  18. אני מתכוון לקנות 2.4B ו512mb 3200 C2 איזה לוח אם יתאים הכי טוב לביצועי אוברקלוקינג וכמו כן יתן לי להשתמש בביצועי הזיכרון בצורה מקסימלית(או גבוהה מאוד ) ללא חובה בOC מטורף אנא ציינו מבחר של סוגים.דגמים מן הטוב ביותר ומטה

• 8 תגובות
    • 961 צפיות
  19. שלום. חוץ מהבקר רייד, יש עוד משהו שמפריע? כל דבר? אני עומד לקנות מחשב מחבר עם לוח כזה. תודה.

• 8 תגובות
    • 910 צפיות
  20. שלום לכולם, נתקלתי בבעיה מאוד מוזרה, יש לי מחשב שעובד עם כרטיס זיכרון מסוג DDR2 (נראה לי) שסוג הכרטיס הזיכרון הוא 5300U ניסיתי לחבר כרטיס זיכרון דומה אבל שונה DDR2 מסוג 4200U והמערכת לא מזהה את הכרטיסים למה? שני הכרטיסים מאוד מאוד דומים איאפשר לזהות בינהם אם לא היה את המדבקה עליהם, מה ההבדל בין 5300U ל - 4200U זה DDR2? למה הלוח לא מזהה את ה - 4200 ואת ה - 5300 כן? תודה לכל העונים מראש...

• 8 תגובות
    • 918 צפיות
  21. מאוד אהבתי את ההמלצה שלכם במפרטים לגבי מחשב רב תכליתי ב-6K בערך. ההתלבטות היחידה שלי היא לגבי הלוח-אם, GIGABYTE GA-P55-UD3R או MSI P55A-G55, האם תוכלו לעזור לי בבחירה?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. היי.. אני רוצה להרכיב מפרט לאולפן הקלטות ביתי.. שהשימוש במחשב ישמש גם לעריכת תמונות וסרטים ברמה בסיסית..ויש גם אפשרות לצפיה ב-hd הייתי רוצה לדעת איזה מעבד יתאים לי לדרישות ברמה הסבירה.. בהתחלה חשבתי על Q9450 אבל היא יקר והציעו לי במקביל את E8400 / E8500 / E7200 שהם זולים בהרבה וחוסכים לי המון כסף לצורך שדרוג רכיבים אחרים.. אשמח לקבל המלצות.. יום טוב ושבוע מדהים! נ.ב : לא כתבתי תקציב מהסיבה שזה לא כלכך משנה כמו שחשוב לי שהמעבד ישרת אותי בצורה הטובה ביותר אך לא מעבר למה שאני אצטרך ממנו..

23. שלום לחברי הפורום בקרוב אני יקנה מחשב מבוסס על מעבד AMD השאלה שלי היא העם יהיה הבדל בביצועים בלוחות אם שתומכות בתושבת am3 בלבד לדוגמה : http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3272&ProductName=GA-770TA-UD3 לבין לוחות אם שתומכות גם בתושבת am3 וגם בתושבת am2.am2+ לדוגמה: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3097&ProductName=GA-MA770-UD3 הכוונה שלי היא צוואר בקבוק או כל הבדל אחר בביצועי המעבד ברצוני לקנות את המעבד AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX ולדעת עם יש חשיבות ללוח האם שאבחר בתודה מראש לכל המשיבים

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  24. Started by FPSbanana,

הוא מעבד שעושים יש לו מכפלות גבוהות נכון? זה טוב לOC נגיד שאני עושה OC ל3GHZ לאיזה ביצועים אני יגיע בהשוואה לE6400??

• 8 תגובות
    • 605 צפיות
  25. שלום לכולם קניתי אתמול מחשב חדש סוף סוף. קניתי אותו מKSP, ובשיביל לבדוק ב10 עיניים שלא שמו לי חלקים אחרים, הורדתי את התוכנה CPU-Z. שפתחתי אותה, עברתי ללשונית הזכרון, ונדהמתי לגלות שהמהירות של הזכרון היא של 333 בלבד, ולא של 667. הזכרון שקניתי הוא של twinmos במהירות של 667, 2 סטיקים של 1 ג'יגה. התוכנה מראה לי את הדבר הזה : האם הזכרון שמופיע בתמונה הוא מה שקניתי? עם לא, מה ניתן לעשות? תודה ניב

• 8 תגובות
    • 754 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.