עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by buuhaa,

היי. אחרי שהובהר סופית שלוח האם מת נתבקשתי למסור לטכנאי שלי איזה לוח אם יש לי. פתחתי וניסיתי לקרוא ולא מצאתי אלא את זה: זהו פנטיום 3 600 MHZ על הצ'יפסט כתוב : via vt82c694x 0016CE 14E4N0651 ישנה על המארז מדבקה שכתוב עליה MSI וזהו ! האם יש דרך לדעת איזה לוח זה ? (לפחות איזה סוקט?) אשמח לעזרתכם

• 3 תגובות
    • 500 צפיות
  2. Started by snurf,

הי, רציתי לדעת למה וכלם ממליצים על טכנולוגיית 64 ביט כאשר היא עדיין לא נתמכת על ידי שום מערכת הפעלה. האם היא מציגה ביצעוים טובים יותר גם בישומי 32 ביט? גם במשחקים ? למשל במצב היום, למה 2800 64 BIT עדיף על AXP 2800 רגיל. האם זוהי בעצם השקעה לעתיד ? ואם כן, מה ההגיון הרי שכאשר אכן יתמכו יישומיםב64 ביט וודאי יהיו המעבדים הללו מיושנים .

• 10 תגובות
    • 746 צפיות
  3. Started by Asafalfa,

היי חברה אני עכשיו הולך לקנות לי מחשב חדש ואני מרכיב את כל המחשב מחלקים בחול ... הבעיה היא שאני לא ממש יודע עדיין מה אני רוצה . המחשב אמור לשמש אותי לאפליקציות של יצור גרפי וכמובן איך לא משחקים וסרטים. את האמת אני לא יודע עד כמה כדאי לרכוש את כל המוצרים האלה בחול אבל את זה אתם תגידו לי , אז בתיכנון היה לקנות מוצרים שבארץ עולים הכי הרבה . אז חשבתי בהתחלה לקנות מעבד לוח זיכרון וכרטיס מסך. לעכשיו אני סגור רק על הכרטיס מסך. בנוגע לכל שאר הדברים אני לא ממש סגור ???. Intel LGA 775 Pentium 4 530 3.0 GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 Cache, Hyper Threading Technology 1.זה המעבד שחשבתי לקנות מהסיבה שהוא מהיר ו Cache: L1/12K+16K; L2/1MB גם כן מהיר. הבעיה היא שאמרו לי ש Core: Prescott זה לא…

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  4. הגיעו אלי כל החלקים של המחשב החדש פרט לזיכרון (אנשים תפסיקו לקנות את כל הADATA PC4000 מKSP :'( ) ולכרטיס מסך שאמור להגיע מחר מחרתיים אם אני יריץ את המחשב בלי זכרון בכלל ועם כרטיס מסך נגיד גיפה 2... המערכת תרוץ? ז"א התקנת ווינדוס והכל? או אפילו רק פוסט?

• 7 תגובות
    • 622 צפיות
  5. Started by XGALX,

מה עדיף לי לקחת? OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL5 Gold GX XTC *או* Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 אני חושב שהראשון קצת יותר יקר.. האם ההבדל בינהם ממש משמעותי ששווה לשלם יותר?

6. Started by shlomom,

היי, יש לי בעבודה כלי שרץ ברמת הדרייבר ובודק ביצועים של דיסקים מהירים מבחינת MAX KIOPS. עד היום רץ על מערכת אינטל z390 i9-9900K, לצורך שדרוג ל PCIe 4.0 עברנו כעת ל Ryzen 9 3900X עם X570 של Gigabyte Aorus זה ( 12 ליבות, 24 threads) והיתה ירידה משמעותית בביצועים. חשבתי שזה הזכרונות DDR 2.3GHZ והחלפנו ל 3.6GHZ, זה אומנם שיפר את הביצועים אבל עדין רחוק 15% בערך מהאינטל הישן. מדובר באפליקציה ברמת הקרנל שכותבת וקוראת הרבה מהזיכרון ועובדת על מספר ליבות. יש למישהו רעיון מה קורה פה? לפני שתשאלו: Latest BIOS updated, Windows 10 (1909) updated בביוס, זיכרון ב 3600, 1T. ובדוק דרך CPU-Z. כל רעיון יתקבל בברכה. הציפיה היתה …

7. Started by ilil,

מבקש המלצה ללוח אם איכותי (במגבלות התקציב), יחד עם זאת OC אינו מתוכנן. גודל: ATX. נדרש כרטיס גרפי מובנה בלוח האם. מתכנן לאכלס מעבד AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2. תמיכה בזיכרון DDR2 800MHz ב-Dual Channel, אם זאת מתכנן להפעיל במהירות 667MHz בשלב זה. בברכה, ilil

8. איך אני יכול לדעתי מה הוא ה clock generator של לוח אם מסוים ? אם זה יעזור הלוחות שאני צריך בישבילם הם : LANPARTY DK P45-T2RS GA-K8VT890-9 gigabyte GA-965P-DQ6 rev 2.0 תודה

• 11 תגובות
    • 847 צפיות
  9. איזה מעבד יותר חזק E8500 מול AMD Athlon 2 X4 620 לשימוש משרדי

10. Started by orenweb,

שלום אני מעוניין לדעת מה הרמה של המעבד הגרפי הבנוי ב Core I3 2100, לאיזה כרטיס מסך הוא מקביל ואיזה רמה של משחקים הוא יכול להריץ. לדוגמא האם הוא יכול להריץ משחקים כמו StarCraft 3 על הגדרות כלשהם? האם בסדרות הגבוהות יותר של Sandy bridge כמו למשל ב Core I5 יש מאיץ גרפי שונה או שהוא זהה בכל הסדרה. שאלה נוספת, האם כאשר אני מתקין כרטיס מסך יש למאיץ הגרפי הבנוי תפקיד כלשהו או שהוא מנוטרל לחלוטין. (מפעת חוסר זמן פנוי למשחקים בעתיד הקרוב, אני מעוניין כרגע לקנות מחשב ללא כרטיס מסך ולשדרג בהמשך, אבל אולי פה ושם יהיה אפשר למצוא איזה שעה שעתיים למשחקים קלילים).

11. Started by kashish,

:kopfpatsch: לעזאזל--בבקשה,פורום כל כך בכיר של אתר כל כך גדול,בבקשה תסבירו לי ותפרטו לי,בדיוק כמו שעושים במאמרים המצויינים שלכם,בבקשה.... מה זה XEON איזו טכנולוגיה זו??האם היא יורת טובה מפנטיום D?? עכשיו קניתי מחשב לפני חצי שנה וכתוב לי בכללי איפה שאני מחפש על החומרה שלי פנטיום D כאשר עד היום אל ידעתי בכלל לא ידעתי שזה שתי ליבות כי המחיר דווקא סביר למדי.... עכשיו רציתי לדעת קודם כל מה ההבדל בין קור דו או CORE DOU או איך שלא כותבים זאת לפנטיום D??האם באמת שי הבדל משמעותי או שזוהי עוד קטנוניות מסוג הגיימרים?? עכשיו במה עוזר זכרון מטמון??ומה ההבדל בין תושבת 939 ל757 ל940 בתאכ'לס??כלורמ כשנאי אומר בתאכ'לס אני מתכוון בביצוןעים ובסה"כ ואל תיאורתית.. מה עוזר PCI EX?? במה …

• 6 תגובות
    • 647 צפיות
  12. Started by evman007,

יש לי לוח של ecs דגם kvsom ובלי קשר שהלוח נורא קטן ראיתי שאין כניסת agp ואי אפשר לשים כרטיס מסך טוב .יש לי עכשיו את המובנה. מה לעשות?האם לשדרג לוח ומעבד וכרטיס מסך או לקנות כרטיס pci כי אני רוצה שלפחות יהיה לי זיכרון מלא שלא יהיה מנוצל ב40 אחוז על ידי הכרטיס מסך

• 7 תגובות
    • 691 צפיות
  13. Started by ZaKeN17,

תודה!

• 2 תגובות
    • 469 צפיות
  14. חבר שלי החליט לשדרג את המחשב שלו והוא מעוניין לקנות 2 ג'יגה זכרונות הזכרונות צריכים להיות טובים לאוברקלוק, אבל BH 5 לא באים בחשבון, הלוח שלו לא מסוגל לתת להם כ"כ הרבה מתח תקציב: 2000 שקל (לשני ג'יגה) אני יודע שיש לו לוח של ג'יגהבייט, מעבד אינטל בסוקט 478, הלוח תומך DDR 400 MHZ

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אחד המקורות האינטרניים בנושא: https://adoredtv.com/exclusive-zen-3-to-feature-10-15-increased-ipc-32-mb-of-l3-cache-per-ccx/ כרגע אנו מבינים שרצו לבצע הצגה של הדור הבא על הנייר ביוני הקרוב, אך בשל משבר הקורונה = Covid 19, ההצגה נדחתה לאוגוסט/ספטמבר נכון לעת כתיבת שורות אלו. מה מבינים שהדור הבא המכונה Zen 3 (סדרה 4000 הבאה), ישנה לעומת Zen 2 (סדרה 3000 הנוכחית): שמאחדים את ה- CCX לראשונה כך שכל 8 הליבות של המעבד יהיו מחוברות יחדיו באותו מודול CCX. המשמעות היא כי הזכרון מטמון מדרגה שלישית המכונה cache level 3, יהיה משותף לכל שמונת הליבות. זוהי אותה נקודת תורפה/חולשה של מעבדי AMD הנוכחיים, לעומת מעבדי אינטל, שכאשר רץ יישום או …

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by KoDkOd,

שלום, איזה לוח אם אתם ממליצים למעבד AMD XP 1600+ ושיתמוך גם בכרטיס מסך HERCULES RADEON 8500 LE והכי חשוב שלא יעשה בעיות ושיהיה אמין! אתם מכירים משהו ? ;D

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. איפה ההבדל יותר גדול בין מעבד I3 ל I5 או בין 5 ל 7 ? בדור השני.

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by Lanzar,

מצטער שלא רשמתי נושא יותר נורמלי פשוט זה שאלות קצת מסובכות... הבעיה: יש ברשותי זיכרון של GEIL PC4400 זיכרון מעולה אבל שאני לא יכול לנצל אפילו עם הוולט מודים הכי חזקים שניסיתי... ראיתי בפנדס שמוכרים זיכרון MUSHKIN BH5 1GB ב 2100 שקל... והיום הלכתי וקניתי אותם ומישהו שאני מכיר בדק את הזכרונות האלו במתח של 3.4V והם עברו 24 שעות PRIME על באס 260 בתיזמונים 11-2-2-2 !!! הגעתי הבייתה דחפתי אותם לסלוטים ( אין לי וולט מוד לזיכרון ) הלוח מספק 3V והם לא פועלים אפילו על 220 ב 11-2-2-2 ואני יודע ש AXP מושפע הרבה מתיזמונים ובגלל זה לקחתי אותם... פנדס מוכנים למכור בשבילי את ה GEIL שלי וביקשתי מהם 2000 שקל וחשבתי לעצמי ש ב 2000 שקל האלו אני יקנה את הלוח החדש של DFI ל 64BIT שמספק לא פחות …

• 0 תגובות
    • 507 צפיות
  19. Started by bd,

או לחכות לאינטל שיגיע לארץ ה 64 שראיתי בכתבה... שזה גם 3.2GHZ וגם 64BIT ועם עוד תוספות חדשות.במחיר של ה AMD..?.. :-[ קניתי כבר לוח ל AMD אבל אני יכול להחליף :

• 0 תגובות
    • 506 צפיות
  20. Started by Lupos,

שלום! אני קונה עכשיו מחשב ומעוניין להזמין איתו 8GB זיכרון ע"מ להריץ Vista 64bit. השאלה היא האם יכולה להיות ללוח האם בעיה להתמודד עם 8GB למרות שהוא תומך בזה... (לוח האם שלי: GIGABYTE GA-X48-DQ6) קראתי בכמה ביקורות שלפעמים יש ללוחות בעיה להתמודד עם כמויות זיכרון גדולות. תודה

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  21. Started by oran87,

יש לי 128 זכרון פנימי RDRAM וזה תופס שני סלוטים של זיכרון על הלוח זאת אומרת פעמיים 64. ויש לי עוד שתי מקומות עם סתם חלקים ירוקים שאין עליהם שבב ולא נראה לי שיש להם תפקיד. האם אני יכול לשים במקומות האלה עוד שתי כרטיסי זכרונות של 64 כדי שיהיה לי 256 זיכרון פנימי RDRAM???????? HELP!!!!

• 3 תגובות
    • 872 צפיות
  22. Started by DexoSez,

שלום אני רונה מחשב חדש בעיקר לגיימינג וזה המפרט שלי Sandy Bridge Core i5 2500K + ThermalRight Ultra 120 Extreme, יחידות 1 ₪1115 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3182 Kingston 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 1 ₪259 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3080 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB SATA F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪277 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200rpm, יחידות 1 ₪49 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=527 HIS 6950 IceQ X CrossFire 2GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש 2 יחידות, יחידות 1 ₪2251 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3051 ASUS P8Z68-V Z68 Chipset Socket 11…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. IBM Creates First 2nm Chip (anandtech.com).

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. יש לי לוח אם ישן של אסוס P4XP-X ובמקור היה עליו פנטיום 4 1.8GHZ. עכשיו הגיע אלי מחשב בערך מאותם שנים (2003 בערך) גם לוח אסוס שונה מעט אבל עם מעבד 2.4GHZ. מסיבות שאני צריך ספציפים את הלוח המקורים (אסוס) אני העברתי את המעבד 2.4GHZ אליו ואני מדליק הביוס עולה ומבקש ממני לקבוע מכפלה וזה יצא משהוא כמו 18*133. עכשיו אני עושה Save and exit המחשב עושה ריסט ולא עולה. שאני מדליק אותו שוב הוא חוזר לביוס. קרא איזה 2-3 פעמים שהwin7 הצליח לעלות ופעם אחת נתקע אחרי הlog in למערכת. אגב הwindows זיהה את המעבד החדש ושהחזרתי את המעבד המקורים (1.8GHZ) הוא פעם מצויין וניסיתי איפוס ביוס ע"י הוצאת סוללה. בלוח אם שאני רוצה לשים לו את המעבד הנחות יותר (1.8GHZ) יש לו מין דיפ לא יודע איך קוראים לזה ב…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by manorking,

מה יותר כדאי מעבד AMD או INTEL? ומה ההבדל ביניהם?

• 2 תגובות
    • 518 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.