עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Santa ^^,

אהלן, אני מתכנן להחליף את הכרטיס מסך ואת המעבד שלי... עכשיו לגבי כ"מ אין בעיה, חוץ מהעובדה שהכרטיס שאני רוצה HD5750 יעשה לי צוואר בקבוק מפחיד עם המעבד שיש לי (AMD 64 X2 4800) אז גם החלטתי להחליף מעבד וגיליתי שהלוח אם שלי (ASUS M2A-VM HDMI) לא תומך במעבדים החדשים של AMD אני תקוע פה בלי יכולת לשדרג, זה די מציק... יש למישהו מהגאונים פה רעיון? (מצטער שחפרתי)

• 2 תגובות
    • 590 צפיות
  2. Started by House M.D.,

שלום, יש לי לוח אם GA-EP31-DS3L של Gigabyte. יש לי שני סטיקים של זכרונות, 1GB כל אחד מהם. באחד מהסטיקים יש את השבבים של הזיכרון רק על צד אחד שלו ובשני יש על שני הצדדים. רציתי לקנות 2GB נוספים של זיכרון ואז יהיו לי 4 סטיקים 1GB כל אחד. רציתי לבדוק האם זה תואם אז הוצאתי מאחד המחשבים בבית סטיק אחד של 2GB והכנסתי למחשב שלי. הביוס מזהה 3GB זיכרון בלבד. בניסיון לעלות על הבעיה התחלתי להוציא את הסטיקים כל פעם אחד אחר, בסוף מסתבר שמה שלא מזוהה זה הסטיק של 1GB שיש לו שבבים של זיכרון בשני הצדדים. לא ידעתי אז שזו הבעיה אבל גיליתי את זה בעיון בחוברת של לוח האם. ראיתי את זה: האם זה באמת אומר שאם אני משתמש ב4 סטיקים חובה שלכולם יהיו שבבים בצד אחד בלבד? נ.ב. הוינדוס 7 כותב ככה: "…

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  3. Started by eizik26,

שלום אנשים קניתי לוח אם חדש של ABIT NF7-S2 והכל עובד בסדר רק שהמעבד שלי (AMD ATHLON XP 2000) מזוהה כעת ע"י המחשב כ 1.25 GHZ למרות שאני יודע שהוא עובד על 1.66 GHZ. מישהו יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  4. יש לי חיבור של 8 פינים ל 12V על הלוח ובספק יש חיבור רק של 4 ל 12V וזה לא טוב כי המחשב לא "מתניע" איזה ספק יתאים לי ללוח הזה עם חיבור של 8???? מישהו נתקבל בבעיה הזאת??

• 12 תגובות
    • 770 צפיות
  5. Started by shumaher,

מישהוא יןדע איך להחזיר את זה ל 2.66 [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 582 צפיות
  6. Started by Dror D.,

יש לי את הזכרונות האלה: OCZ PC2-6400 800Mhz DDR2 2GB Gold XTC Dual Kit 5-5-5-12 והם רק פועלים על רק על 736mhz (אפקטיבי). יש לי את המעבד הבא: AMD Athlon 64 X2 4200+ AM2 2.2ghz , רק כאשר אני עושה אוברקלוק ל-2.4ghz הזיכרונות מגיעים לתדר המקורי (800mhz). היחס בין המעבד לזיכרונות הוא 1:6 , הלוח אם שלי הוא:Gigabyte GA-M57SLI-S4 . יש איזה דרך שאני יכול לשנות את היחס כדי שהזיכרונות יפעלו על התדר המקורי שלהם? (חיפשתי בהגדרות של הלוח אם אבל לא מצאתי איך משנים את היחס [חיפשתי גם ב-advanced chipset setting])

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  7. Started by DanielMahz,

יש לי זוג זכרונות במחשב (לא זהים) שאחד מהם נוסף לאחרונה שניהם במהירות 1600MHz במתח 1.5V וCL11 . הזכרון שהיה קיים עד עכשיו http://www.gskill.com/en/product/f3-1600c11s-8gnt מזוהה במערכת במהירות של 1600MHZ זכרון שני http://www.corsair.com/en/xms3-8gb-ddr3-memory-kit-cmx8gx3m1a1600c11 שמתי לב שבאתר יצרן של קורסייר הם רושמים שהוא SPD SPEED 1333. ע"פי CPU-Z הקורסייר עובד כ1333 והGSKILL עובד כ1600. ע"פי TASK MANAGER של ווינדוס הזכרון רץ על 1333 (כמובן על פי הנמוך מביניהם) דעות?

8. Started by MENASHEHE,

שלום, יש לי את הלוח הזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2467 ומעבד E6600 ויש לי שמה בעיה עם התזמון של הרוחב פס 1066 לא הבנתי כ"כ מה הוא אומר שם בכל מקרה ניסתי לעדכן את הביוס הכי חדש שמה ועכשיו אני עם הביוס הכי הראשון שיש שם ברשימה ועדיין שום דבר לא השתנה

• 19 תגובות
    • 946 צפיות
  9. פתחתי את ה CPUZ וראיתי שהזכרון על CL5 בעוד שהזכרון שקניתי אתמול הוא CL4 800MHZ של מושקין. נכנסתי לביוס והגדרתי שם את ה CL מ AUTO על 4 זה מה שאני רואה עכשיו. הזכרונות במקור אמורים להיות CL 4-4-4-12

• 5 תגובות
    • 614 צפיות
  10. Started by ori24,

יש לי לוח ASUS P4S533-VM ניסיתי להתקין זכרון פנימי של 512 MB במהירות 400MHZ של KINGSTONE.שהתקנתי בסלוט הראשון הכל היה בסדר אח"כ העברתי לסלוט השני כדי לבדוק אותו ומאז אני מקבל צפצוף שגיאה בשני הסלוטים כאשר אני פותח את המחשב.החזרתי בחזרה את הישן 256MB במהירות 133 והוא עובד טוב על שני הסלוטים. אני כבר מיואש!!! רציתי לדעת למה זה קורה?והאם בכלל ניתן לשים בלוח שלי זכרון במהירות מעבר למה שהוא תומך? הלוח שלי תומך עד 333 MHZ לפי מה שאני יודע אבל נאמר לי שמהירות הזכרון יכולה גם לרוץ אחורה אנא תעזרו לי!!! הנה הקישור ללוח שלי: http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=P4S533-VM&langs=01

• 0 תגובות
    • 438 צפיות
  11. היי, מצטער שאני מעלה את אותה בעיה בשני פורומים שונים, אבל נראה לי שהיא כבר קצת חרגה מבעיית תוכנה, והעניין באמת נהיה דחוף: יש לי SATA של WD 80 GB. את הווינדוס 2000 התקנתי על הארדדיסק ישן 5400 8.5GB של WD. ואז התקנתי את ההארדיסק החדש ועליו התקנתי מחדש את ה-2000. לא הגדרתי שום דבר בהתקנה לגבי SATA, וב POST הוא מופיע כ ATA 133 אם אני לא טועה. ההארד דיסק שעליו מותקן כרגע ה-2000 עדיין מוגדר כ F, וזאת למרות שהחלטתי להוציא את ההארדיסק הישן שהיה מוגדר כ C ו D. 1. יכול להיות שחוסר ההגדרה תוקע את הווינדוס או סתם גורם בעיות? 2. עצם העובדה שכרגע אני עובד עם הדיסק ועליו מותקן ה 2000, לא אומרצת שהדיסק כבר זוהה כ SATA? 3. איך אני מתקן את הגדרות בביוס...כך שהדיסק יזוהה כ SATA? הבנתי ממישה…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני חייב לדעת איך מחברים את הג'מפרים של הלוח אם EPOX EP-4SGM8I של הPOWER, RESTART, SPEAKER וכאלה... האתר של EPOX לא עובד או לא קיים ואין לי שום מושג איך לחבר אותם ואני מפחד לעשות קצר. בבקשה תעזרו לי בדחיפות, גיל.

• 2 תגובות
    • 663 צפיות
  13. שלום לכולם ברשותי מחשב וווינדוס 7 64BIT והלוח תומך עד 8GB לפי האתר היצרן ועכשיו ניגש לבעיה. אז מה שקורה במחשב זה שהתקנתי מ4GB שיש לי כבר עוד 2GB נוספים ויוצא 6GB בסוף העניין שהמחשב עולה הכל טוב ויפה אחרי שהוא עולה אני ניגש לבדוק במערכת כמה זיכרון יש ולפי מה שהוא אומר זה שיש 6GB כמו שרציתי אבל רק 4GB ניתנים לשימוש מדוע זה? תודה רבה!!

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. שלום לכולם לחבר שלי יש מחשב עם 1 גיגה של זיכרון ראם (2 סטיקים של 512 ) הוא הלך לחנות וקנה עוד סטיק אחד של גיגה חיברנו את כול 3 הסטיקים (צריך להיות 2 גיגה ) והווינדוס מזהה רק 1.5 גיגה ולא 2 מה שכן ב CPU-Z הוא מראה את כול ה3 סטיקים ואומר שיש 2 גיגה היסתכלתי בביוס והוא היה שונה משלי ( יש לו לוח של Gigabyte ולי אסוס ) ולא הבנתי כלום שם צריך לציין שהזיכרונות הם DDR2 מה יכולה להיות הבעיה תודה לעוזרים

15. Started by yadinS,

שלום,יש לי במחשב RAM GB1 ויש לי עוד מחשב ישן עם RAM GB2 אז נכחתי תכרטיס מי המחשב הישן ו2 הכרטים אותו חברה רק של המחשב הישן GB2 הכרטיסים זה DDR 2 הבעיה שניסיתי להכניס ת GB2 לכונן החדש אז המחשב נדלק מגיע למסך הבית ועושה ריסטרט ומה מוזר עם אני נכנס במצב ''בטוח'' רשום לי שמותקן 3 GB כאילו הזיכרון עובד אבל רק' במצב ''בטוח'' הכל עובד חלק

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  16. שלום יש לי מחשב נייח לוח אם בדגם Gigabyte - GA-g41m-combo, יש בפנים זיכרון הראשון קינסטון 4GB (1333) הנה בתמונה כתבתי הזיכרון הראשון.תיראו את הדגם זיכרון הראשון. הלכתי לחנות מחשבים וקניתי זיכרון השני שהוא גם 4GB (1333)... חיברתי במחשב נייח זיכרון השני. וזה ביחד 4GB+4GB=8GB אבל שהדלקתי מחשב אני שומע ציפצוף ברצף מהיר. וזה אומר שזה בעיה בזיכרון. אני הוצאתי זיכרון הראשון. והשארתי בלבד זיכרון השני(שקניתי בחנות) במחשב נייח. והדלקתי מחשב ושוב אותו דבר שומע בלוח אם מיצפצף ברצף מהיר.והבנתי שהמקור הבעיה שזה זיכרון השני שקניתי משהו לא בסדר. האגב: בזיכרון הראשון אין תקלה וכן פותח תצוגה ועולה חלונות 7. רק הזיכרון השני זה לא בסדר. הנה מצורף תמונות צילמתי כתו…

17. אורח אדם
    Started by אורח אדם,

לפני שנה וחצי קניתי מחשב לוח אם דגם asus - MAXIMUS VIII HERO - Intel® Z170 אני קניתי זיכרון אחד דגם - חברה קינסטון kvr21n15d8/16 - 1.2v יום אחד הדלקתי מחשב ופתאום המחשב לא פותח תצוגה. לקחתי למעבדה טכנאי מחשבים גילה שהזיכרון שלי לא תקין. ויש אחריות על זיכרון שלי. טכנאי שלח לחברה להחליף זיכרון חדש אותו דגם(אני מקווה שיש אותו דבר) טכנאי אמר לי אחריות זיכרון הוא 3 שנים. רציתי לדעת בפורום תמיכה, כמה שנים אחריות יש לי זיכרון הזה? ולמה פתאום הזיכרון לא החזיק יותר זמן ארוך? פתאום הזיכרון לא תקין. המחשב בן שנה וחצי אצלי. האם זה נורמלי זיכרון שהיתקלקל לי? בתודה לעוזרים...

18. שלום לכולם. קראתי פה בפורום ששינוי הזיכרון בביוס מT2 לT1 משפרת את הביצועים בהרבה ולא פוגעת בכלל בכלום. ניסיתי את זה(אני עכשיו מדבר ממחשב ישן יותר) על המחשב שנמצא בחתימה ולאחר שעשיתי SAVE AND EXIT המחשב פשוט לא עלה ! כאילו יש קול שהוא עובד אבל אין שום דבר על המסך, כלומר המסך שחור לגמרי ואי אפשר לעשות כלום. אפילו לכבות את המחשב אי אפשר וצריך בשביל זה להוציא את החיבור של הספק מהחשמל. מה יכולה להיות הבעיה ואיך אני פותר אותה?? האם יכול להיות שנשרף חלק מהמחשב?!? אני מאוד לחוץ. תודה מראש. נ.ב המעבד נמצא ב2200 מה"ז.

• 8 תגובות
    • 842 צפיות
  19. Started by War-Hammer,

אז ככה, אם תציצו במפרט שלי תראו שהיה לי פנטיום 4 2.4B הכל היה נחמד אבל עכשיו אני רוצה לחבר את הפנטיום 4 1.5A שלי..(אל תשאלו למה) בקיצור, החלפתי את המעבדים, הרכבתי סינק, אני מדליק תמחשב והמסך לא נדלק, הנורה של הארדסק דולקת לכמה שניות אחרי זה מפסיקה וזהו, לא קורה כלום, אוקיי... אני מכבה תמחשב מדליק שוב וקורה אותו הדבר... חשבתי אולי קרה משהו למסך, ניסיתי אם מסך אחר אבל אותו הדבר, המסך דלוק אבל נשאר בסטנד ביי, חשבתי אולי זה הכרטיס מסך, ניסיתי לחבר את הכרטיס מסך למחשב השני שלי והכרטיס עובד... הרכבתי בחזרה את הכרטיס, הוצאתי את הבטריה של הלוח אם, איפסתי ביוס, הדלקתי, ושוב, אותה הבעיה.. חשבתי שכבר אולי לא הרכבתי את המעבד טוב.. הוצאתי אותו, הרכבתי שוב, ניסיתי שוב (אחרי כמה תפילות)…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by JediMaster,

שלום לכולם! קודם כל, אני לא יודע אם הדיון שייך לכאן או לווינדוס, אבל אני מהמר. אוקיי, אז ככה: בן דוד שלי רצה לפרמט את המחשב שלו. יש לו לוח אם OptiPlex GX270 של Dell. הכל טוב ויפה הוא הכניס דיסק (מקורי) של ווינדוס שהיה גם מותאם במיוחד ללוח אם של דל שיש לו (מסתבר שיש משהו כזה). בגלל שהיה לו Service Pack 2 הוא לא הצליח להפעיל את ההתקנה מווינדוס אז הוא פשוט ניסה דרך הבוט. ההתקנה מאתחלת את עצמה וכו', ובדיוק כאשר היא עומדת להתחיל ולשאול אותך שאלות אם אתה רוצה Recovery Console או התקנה חדשה וכל שאר הדברים, בום, מסך כחול ועליו UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. אני לא זוכר את כל ההודעה בע"פ אבל זה המליץ לנסות לבטל Caching או Shadowing. אחרי זה באתי אליו, וניסיתי הכל, אבל באמת הכל. בתור התח…

• 8 תגובות
    • 961 צפיות
  21. סיימתי להתקין את מחשבי החדש ועוד אין על וינדוס הוא נקי לגמרי. הפעלתי והסתכלתי על הביוס וראיתי שהמעבד רץ על 1250MHZ והFSB הוא 100MHZ WTF? המעבד הוא 2800+ והלוח הוא ABIT NF7-S2 והזכרון A-DATA 512MB DDR400 עוד משהו מוזר, בביוס יש את הSoft Menu (<<זה בדיוק מה שרשום) בעוד בחוברת הם מראים Soft Menu III, היתכן שאני פשוט צריך לעדכן את הביוס והכל יסתדר? אם כן, למישהו יש מדריך איך לשים את הביוס על דיסק BOOTABLE? ועכשיו לקטע המצחיק: ביקשתי מאבא שלי שיביא לי מאוורר 120מ"מ כי הקומפיוקייס בא רק עם אחד אז חבר שלו הביא לו אחד של שרת שהוא לא משתמש מסתבר שזה מאוורר DELTA, וכל פעם שפותחים את המחשב יש רעש של מנחת מסוקים

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  22. Started by roeiw,

יש לי לוח Abit NF7 V.2 וכניראה עידכנתי את הביוס עם גירסה לא מתאימה, ועכשיו המחשב לא מתאחל מה אני יכול לעשות??

• 14 תגובות
    • 715 צפיות
  23. Started by dadab,

שלום, יש לי מעבד amd toledo dual core 4400+, היום כשנכנסתי ל-cpu-z שה-core speed עובד על 1004 mhz במקום על 2.2ghz כעבור כמה זמן זה חזר ל-2.2ghz לשניה ואז חזר שוב פעם ל-1000 mhz אני לא יודע מה לעשות? יש לכם מושג...? אני אודה מאוד לעוזרים, זה ממש חשוב אני מפחד

• 7 תגובות
    • 504 צפיות
  24. Started by D.J.Shahar,

שלום לכולם יש לי בעיה רצינית שאני חייב עזרה בשבילה.. ביצעתי עידכון ללוח האם שלי והעידכון לא עבר כמו שצריך וכשביצעתי ריסט המחשב לא עלה... לוח האם הוא - A7V133 עם מעבד AMD... בכל אופן לפי מה שהבנתי אין לי אפשרות לחזור לBIOS המקורי ע"י ריסט לסוללה או כל דבר אחר...זאת אומרת אין גיבוי בלוח האם.. מה אפשר לעשות..? תודה מראש... ???

• 3 תגובות
    • 654 צפיות
  25. Started by puGs,

הסיפור שלי הוא כזה,טסתי לחו"ל לכמה זמן,שחזרתי ופתחתי את המחשב הוא קפא אחרי כמה זמן. כפתור הריסט של המחשב לא עובד אז לא היתה דרך אחרת ונתקתי אותו מהחשמל(תכננתי לטפל בבעיה (שאני אחזור מהחופשה בחו"ל) אז עוד לא חשבתי ששום דבר רע קרה,אז פתחתי את המחשב כדי לתקן את בעית הריסט(הרכבתי על המקום כבר פילטר אחד המאווררים במארז),מקמתי מחדש את חיבור ה-SWRES וגם את SWPWR שבכלל לא ישבו כמו שצריך על לוח האם(ובכל זאת המחשב עבד לי עבד עד המקרה כמו שצריך =S ),הרכבתי את הפאנלים בחזרה,לחצתי על הכפתור,ולא עולה המחשב. פתחתי את המארז בדקתי כל מיני וריאציות לחיבורים ושום דבר לא עוזר. שאלות\חשדות: 1.אני לא מחבר כמו שצריך את החיבורים 2.נשרף הספק כח 3.נשרף הלוח אם 4.בעית חיבורים\מגעים או משהו …

• 4 תגובות
    • 794 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.