עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ageva10,

שלום! קניתי לפני שנה מחשב מאוד חזק תוכלו לראות את המפרט: ואני רוצה להוסיף עוד 2 זכרונות ל 2 שקיימים לי כרגע, עכשיו שימו לב שהזכרון הוא 2133Mhz ואני רוצה לשלב עוד 2 סלוטים של 2400Mhz והבנתי שצריך שיהיה התאמה 1.2V ו CL14 השאלה עם זה משנה שזה יהיה מדגם אחר כלומר יצרנית אחרת מקינגסטום ? כי לא מצאתי זכרון כזה של קינגסטום.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי לוח - ASUS P4C800 E-DELUX. יש עליו 2 זכרונות זהים של קינגסטון, 400MHZ, של 512MB כל אחד. מקריאה אקראית,פתאום ראיתי באחד התרדים כאן, שאפשר לחבר אותם בצורה של DUAL, דבר שאף פעם לא שמעתי עליו. כרגע הם מחוברים בצורה "רגילה", נראה לי, פשוט אחד ליד השני (בצבעים נפרדים, אחד בשחור אחד בכחול). שאלות למבינים: 1. איך בעצם מחברים אותם ב DUAL? 2. האם יש צורך להגדיר בביוס? 3. מה נותן החיבור ב DUAL? כלומר מה ההבדל מעשית בין DUAL לחיבור כמו שעכשיו יש לי? 4. האם יש עוד פיצ'רים בלוח שלי שאני לא מכיר? (לא שאני בור,פשוט לא ממש מתעמק בזה...אל תשאלו "אז למה קנית אותו"- פשוט זוהי מערכת עריכת וידאו והיה חשוה לי לוח אם יציב ואיכותי). תודה רבה

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אני לא ידעתי איפה לפתוח את הת'רד אז פתחתי פה. הטכנאי שלי אמר לי שזה יותר טוב למחשב שאני אעשה לו כל ערב STAND BY או SLEEP במקום לכבות אותו ולכבות אותו רק פעם בשבוע על מנת לאפס את הזיכרון. רציתי לשאול אם זה באמת נכון ומה אתם אומרים על זה? עדיף בכל זאת כל יום בסיום השימוש לכבות או שלשים על SLEEP וביום למחרת WAKE UP?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. כפי שאני יודע DDR זהו בעצם SDRAM שמשתמש בטכנולוגיית DOUBLE DATA RATE שבעצם מכפילה את כמות המידע שמועברת (BANDWITH) ויוצרת מהירות "אפקטיבית" כמו נגיד 166 מגה הרץ זה 333 מגה הרץ, אז איך זה פועל בעצם? למה זה ככה? דוגמא: RDRAM גם בעצם פועל כדוגמה, רק שRDRAM הוא דו ערוצי, משהו מוכן להסביר על ה DDR? ECC - משתמשים בזה ב RDRAM נכון? באילו עוד זכרונות משתמשים בזה? PARITY BIT - באילו זכרונות משתמשים בזה? DDR DUAL CHANNEL - אומרים שזה מכפיל את רוחב הפס ..איך?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by MONORAIL,

אני מודע לזה שאני NEWBE לחלוטין - ולכן כל עזרה תיענה בברכה. ניסיתי (ללא הצלחה מרובה) לעקוב אחרי כל הת'רדים ולמרות שהם נורא מעניינים הרבה חומר פה הוא ממש בסינית. יש אתר כלשהו שמסביר את כל המושגים? (הבדל בין סוגי זכרון, מה ההבדל בין 2.0 ל 2.0A, סוגי ציפסטים וכו')? תודה מראש - רשאים לפרוץ בצחוק.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. למישהו יש שמץ של מושג מה הSTEPPING הכי טוב למעבדים האלו???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. חפשתי באתר כולו טופיק שמתייחס לשאלה שלי אבל לא מצאתי, מעניין שאף אחד לא חשב על השאלה שלי או שכנראה זה עדיין לא מעניין אף אחד. לפני יומיים קראתי את הכתבה http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=2006 לגבי AMD והמעבר לזכרונות DDR2: מה שאני מבין מהפסקה הזו זה שבגלל שהבקר זכרון מובנה לתוך המעבד A64 לכש-DDR2 יהיה שיקול רציני יהיה ל-AMD קל מאוד לעבור ל-DDR2 מאחר ואין צורך לשנות שום דבר בגשר הצפוני (לעומת אינטל) אלא רק לעדכן את הבקר המובנה במעבד ולמכור מעבדים חדשים עם תמיכה ב-DD2. בתקווה שהלוח אם שיש לאותו קונה פוטנציאלי יוצר עם נאמר 2 חריצים של DDR ו-2 חריצים של DDR2 הרי שכל שנותר לו לעשות כעת זה שני דברים: 1) לקנות מעבד A64 עם בקר זכרון שעובד עם DDR2 (ולנסות למצוא קונה למעבד ה…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by dikoz,

היי אני הולך לקנות מחשב נוסף, איזה מהזכרונות הנ"ל כדאי ומה הבדל ביניהם תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by poizen,

היי חברה ! יש לי מחשב ישן (לוח אם ASUS P2B) עם P2-350 (כזכור, מעבד בפורמט SLOT1) המתפקד כמחשב שני/אינטרנט בלבד. לאחרונה המאוורר של ה CPU החל להרעיש בטירוף-נפתר (חלקית וזמנית) עי ניקוי אוויר. לאימתי, למחרת בערב (כשהמחשב היה דלוק מהבוקר ללא הגדרות POWER MANAGMENT וכו) ראיתי שהמאוורר מת. היות וחיפשתי תרוץ (לעצמי) לרכוש מחשב חדש (מה לעשות, 350MHZ לא בדיוק סוחב...) השארתי את המעבד ללא מאוורר, ויתרה מזאת, גלשתי באינטרנט, ראיתי סרטים, ואף הרצתי עליו PRIME95 אבל (להפתעתי) המחשב המשיך לעבוד ! אני נהנה מזה כחודש (24/7-לא מכובה אף פעם) ממחשב סופר שקט-ללא שום CASE FAN, ללא מאוורר CPU (אבל עם גוף הקירור המקורי שלו וגריז טרמי זול כלשהו), אלא רק מאוורר של ספק הכח ENERMAX FCA (עם י…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. קצר ולעניין ציפסט Z370 יהיה בעל חיים קצרים מאוד (ידענו..) ואחריו יגיע הZ390 (גם ידענו..) מה שלא ידענו (וזה לפני הבחור הנ"ל) זה שהציפסט הזה תומך מעבדי 8 ליבות, כלומר מעבד 8 ליבות עם 16 נימים יגיע למייסטרים הגבוהה במחצית השניה של 2018 לדבריו. אם זה נכון, אני יכול רק להגיד תודה לך AMD. https://www.techpowerup.com/237115/intel-to-bring-8-core-16-thread-cpus-to-the-mainstream-desktop-platform-in-2018

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by vbwx,

אני לא יודע מה לעשות יש לי מערכת חזקה, אבל היא זקוקה למעבד חדש (ישן = E6300 1.86GHZ) קיצור, אני צריך מעבד, הקטע.. שאני לא יודע אם כדאי Q9450 או Q6600 Q6600 = לקנות וזהו Q9450 = לחכות שיצא בחנויות שמהן אני מוכן לקנות, וכולל זאת גם לקנות לוח אם חדש (כנראה P5K) ולא רק זה! אני נתקע פה עם הלוח אם שיש לי עכשיו P5B לא בזבוז לקנות במלא כסף בשביל שדרוג כזה לא משמעותי?! ולא! אני לא מוכן לעשות שום עדכון ביוס! לא לוקח סיכונים מיותרים!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by sla,

קניתי מחשב עם הלוח הזה: GA-B75M-D3H. אני רוצה לחבר אליו רסיבר של קולנוע בייתי ואני לא רואה שיש לו יציאת spdif/coaxial , באתר היצרן רשום את זה: " [*=left]2/4/5.1/7.1-channel * To configure 7.1-channel audio, you have to use an HD front panel audio module and enable the multi-channel audio feature through the audio driver. [*=left]Support for S/PDIF Out " מישהו יודע מה האופציות שיש לי בשביל זה? ומה אומר מה שהיצרן רושם לגבי זה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by COLIO,

האם לוח האם asus a7v-e תומך בזכרונות DDR?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by zahi122,

שאלה מתיי אמור בערך לצאת הסטוק החדש של אינטל

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. היי, יצא לי הרבה פעמים לשמוע מחנויות ש"עדיף הרכבה שלנו כי אנחנו עושים בדיקות שהכל עובד כמו שצריך". רציתי לדעת על אילו בדיקות הם מדברים (בסביבה שעוד אין מערכת הפעלה מותקנת)? כשאני מרכיב מחשב אני פשוט מרכיב אותו ומתקין את מערכת ההפעלה. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא Memtest אולי, אבל הם באמת מבצעים את זה? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. יש לי ויכוח על זה עם חבר שלי אני אומר שהכמות של המגה יותר חשובה אז חשבתי לשאול ממכם לראות אולי עובדות מהשטח

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אין לי שום כוונה לאוברקלוק (ואם כן, אז לא משו רציני) מחפש משהו יציב, כמו gigabyte עם AGP!! (לצערי) לא ללכת לחנות רחוקה, שישאר באזור המרכז... אממ, אם כבר פתחתי תתראד, אני מחפש גם זכרונות, לא משהו יקר.. 2 סטיקים של 256.. משו כמו OCZ.. תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Dj_Gal,

אני עכשיו מסתכל על שניהם והם כמעט אותו דבר רק שהכרטיס רשת האולטרה 2 הוא G1 ויש לו DPS שאני לא יודע מזה וההפרש מחירים גדול מאוד ... מה עדיף לקנות למערכת הזאת .... Cpu - INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory X 2 - GeIL 256MB PC3200 400MHz DDR Ultra Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver DVD - Toshiba x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - PANOASONIC FLOPPY 1.44 Monitor - AOC 19 9KLR p/s -HEC 475DVD WATT PSU תודה פרטים פה : Ultra2-http://tw.gigabyte.com/products/8sq800ultra2.htm Ultra-http://tw.giga-byte.com/products/8sq800ultra.htm

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. חברי פורום יקרים, אני בונה לאח מחשב שישמש בעיקר למשחקים! מנקודת הנחה שיש לנו תקציב ממש מוגבל ולקחתי חלקים לא הכי חזקים (חוץ מכרטיס מסך שלקחתי TI4200) עכשיו החלטתי ללכת על הAMD ATHLON XP1800 (בגלל המחיר שלו..ובגלל שהוא עדיין סוחב את כל המשחקים הקיימים) וזכרונות DDR 266 (הריי עם XP1800 לא אוחל לנצל את ה333 ושיהיה הבדל מורגש ..) אני גם צריך לוח שיהיה בו כריס קול מובנה שזה גם יחסוך לי מקניית כרטיס קול. ראיתי את הלוח של אפוקס: EPOX 8KHAL+ KT 266A שהוא ממש זול ואני חושב שהוא מתאים לי בכל התחומים! חשוב לציין שאנחנו לא מחפשים שום פיצרים בלוח רק שהוא לא יהיה איטי בהרבה משאר הלוחות היקרים.. אחי גם לא מתעניין בכלל בOC . השאלה שלי היא - האם הלוח הנ"ל כולל כרטיס קול O\B ? ומה …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by lior408,

שלום לכולם. לא מבין גדול בלוחות אם.. אני בונה מפרט לשימושים ביתיים בסיסיים (אינטרנט/מוזיקה/סרטים), ככל הנראה דרך חנות פלונטר. מתלבט בין שני לוחות אם בתקציב דומה (המעבד יהיה 4160 i3 או 4330) - Gigabyte - GA-H81N במחיר 380 שח או ASRock - B85M-ITX במחיר 400 שח אלו לוחות אם למארז mini itx. אשמח לעצתכם מה עדיף. תודה. ליאור.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Shlompy,

שלום אנשים. תראו, אני לא מתכוון לקנות כרגע את אחד מהשניים, אבל סתם צצה לי שאלה. ה 965 עובד בתדר 3.4 ה 955 עובד בתדר 3.2 האם יש הבדלים אחרים בין המעבדים? ואם לא, אז למה שמישהו יקנה את ה 965, אם הוא יכול פשוט לקנות את ה 955 ולעשתות לו אוברקלוק קל של 200 מגה הרץ ולהגיע לאותן תוצאות?? כביכול הם יעבדו באותה טמפרטורה לא? כי זאת אותה שיטת ייצור שניהם? או במילים אחרות, האם ה 955 הוא פשוט גרסא מונמכת (מבחינת תדר בלבד) של 965? אני יודע שיש המון מעבדים כאלה, אבל אותי מעניין רק לגבי שני הדגמים לעיל. מה הייתם ממליצים? לקנות מעבד חלש יותר ולעשות לו OVERCLOCK? כולה 200 MHZ, זה שווה עוד 90 שקל במחיר?... סתם שאלה, בבקשה אל תביאו לי פה עצות לרכוש מעבד אחר או לא יודע מה. לא מעוניין לרכוש כר…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by ilia990,

4g

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by AvlK,

האם אני יכול להרכיב מעבד כזה : Intel Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray על לוח כזה : gygabyte H61M-D2H-USB3 s1155 תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. מה הבדל בין שתי הלוחת האלה?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by zerocool15,

מה משניהם עדיף?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים