מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,824 דיונים בפורום זה
-
Anandtech השווה דורות קודמים אל Skylake וגילה שבמשחקים מסוימים יש ביצועים פחותים באחוז לא מבוטל יחסית לדורות קודמים. הסתבר שזה קשור אל תדר בשם FCLK, (קשור ל-PCIe) שרוב לוחות האם כיום עדיין מריצים מתחת לרמה המומלצת ע"י אינטל 800Mhz במקום 1Ghz, והרובם הנכבד עדיין חסרים את האופציה לשנותו. כנראה הבעיה הזו דווקא באשמת אינטל, משהו שקשור אל microcode/firmware לא עדכני שהגיע מאינטל אל היצרניות. פרטים כאן: http://www.anandtech.com/show/9607/skylake-discrete-graphics-performance-pcie-optimizations בלוח z170 שלי עדיין אין את האופציה לעלות את התדר, וזה חודשים וחצי לאחר הפרסום ב-anandtech. ראיתי שיש איפשהו (לא באתר של gigabyte) ביוס בטא, לא ניסיתי. כאשר חיפשתי לאחרו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם למחשב חדש מומלץ לקנות 4GB בהנחה שמערכת ההפעלה היא XP 32bit? האם XP יודע לזהות ולהשתמש בכל ה-4GB?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, לאחר ברורים רבים והתלבטויות קשות הרכבתי לעצמי פחות או יותר מפרט. הלוח אם במפרט הוא לוח אם עם תושבת 754 למעבד אבל גם עם אפיק PCI-E*16 לכרטיס מסך. הבעיה שלוח אם כזה עוד לא קיים בשוק- שמעתי עליו, אפילו בTHE INQUIRER כתבו על תוכניות של EPOX להוציא לוח כזה וראיתי תמונה שצולמה באיזו תערוכה של לוח אם כזה של ASUS. לכן שאלתי היא האם למישהו יש מושג מתי בערך תוציא חברה כלשהי דגם כזה? זה עניין של ימים? שבועות? חודשים? המון תודה. תום.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתלבט איזה מעבד לקנות איזה יותר טוב INTEL CORE 2 DUO E8400 3.0GHZ הוא INTEL QUAD CORE Q6600 G05 2.4GHZ ואים כן למה הוא יותר טוב ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כולם יודעים ששוק המחשבים צועד לכיוון מעבדים מרוביי ליבות. השאלה שלי היא האם יש מצב כלשהו שבו מחשב עם ליבה אחת יבצע פעולה מהר יותר מאשר מחשב עם שתי ליבות ? אני מבקש תשובה רק ממי שבאמת מבין בנושא.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי כמה אפשרויות יש לי לוח אם של סוקט 478 AGP אני רוצה להפוך ל-PCIE אלו האפשרויות שלי 620 ש"ח זה לוח אם Asus P4GD1 Intel 478, 915P Chipset Motherboard זה 570 ש"ח זה לוח אם Asus P4GPL-X Intel 915PL chipset Motherboard או זה http://www.toshop.co.il/prod.asp?id=935 PC PARTNER INTEL 915P
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
או שהוא יצא ועוד לא הגיע לארץ ומתי בערך הוא יגיע לארץ ולאיזו חנות?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע מה לעשות יש לי מערכת חזקה, אבל היא זקוקה למעבד חדש (ישן = E6300 1.86GHZ) קיצור, אני צריך מעבד, הקטע.. שאני לא יודע אם כדאי Q9450 או Q6600 Q6600 = לקנות וזהו Q9450 = לחכות שיצא בחנויות שמהן אני מוכן לקנות, וכולל זאת גם לקנות לוח אם חדש (כנראה P5K) ולא רק זה! אני נתקע פה עם הלוח אם שיש לי עכשיו P5B לא בזבוז לקנות במלא כסף בשביל שדרוג כזה לא משמעותי?! ולא! אני לא מוכן לעשות שום עדכון ביוס! לא לוקח סיכונים מיותרים!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ואם אפשר קישור לקנות אותו ושינצל HD6850 OC של MSI בצורה הטובה ביותר תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה המחיר שלו ב$$... וכמה נגיד עםן מכס....ועוד איזה 10%-5% רווח של החנות...
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
וואללה, עוד מעט יהיה צורך בטבלת exel למצוא ידיים ורגליים בסבך המעבדים מכל יצרנית. על כל פיפס ומכשיר בשוק היצרניות מוציאות מעבדים "תפורים" להם, או שמוציאות כי המתחרים הוציאו וצריך תגובה ועדיף כמה שיותר מהר. https://www.geektime.co.il/intel-pentium-celeron-update/amp/
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לטווח ארוך (הנוכחי בן 8) ולכן להשקיע בלוח ומעבד. קראתי קצת ביקורות, ואני רואה שהדיעות חלוקות ביעילות של הדור החדש ושהוא לא באמת מראה שיפור בביצועים (אולי קצת ביעילות). עריכה:שימוש עיקרי עריכת תמונות וAI, אבל להמשך הכל פתוח. השאלה היא אם ללכת “על בטוח” על הI9CORE, או “להתקדם” למערכת השבבים החדשה שלא מבשרת משהו מעניין אבל היא בעצם “הדור הבא”.. ? אשמח לשמוע מחברי הפורום את דעתם.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מה עדיף D סלרון 2.6-2.8GHZ או P4 2.4GHZ ? לעריכת וידאו\עבודה עם פוטושופ פלאש\תוכנות 3D (פשוטות יחסית). לא למשחקים. ההפרש במחיר גדול מאוד, האם זה שווה את זה? או שP4 טוב רק למשחקים? תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המותג Vaio מציג דגמים מעודכנים - כולל נייד קטן במיוחד עם שבבים מרובעי ליבות לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
לאיזה מעבד של INTEL אפשר להשוות את ה AXP 2700 ???
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מס' שאלות : 1. האם כדאי לחכות ש -AMD יצאו עם מעבדי 64 ביט עם שתי ליבות ( מתי זה אמור לקרות ובכמה יתמחרו אותם ? ) או כבר לקנות מעבד AMD 3500 64 ביט כבר עכשו. 2. האם למעבד AMD 3500 0.9 939 PIN יש טכנולגיה של HT דומה לזו של אינטל ? 3. אני שוקל לקנות לוח אם Gigabyte GA-K8NXP-SLI nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 - השאלה היא אם אני יוכל להוסיף בעתיד ללוח כזה מעבד עם שתי ליבות , האם הדבר כרוך רק בעדכון ביוס או שאני ממש יצטרך לוח חדש ? 4. האם כדאי להזמין מחול ( דודה שלי צריכה להגיע במאי הקרוב , כך שאין לי עלות משלוח ) הבעיה שלא תהיה אחריות אבל המחיר הרבה יותר זול. AMD 3500 939 PIN - בפנדה נמכר ב -1665 ש"ח ובחול ראיתי אותו רק ב - 183 דולר : http://www.epinx.com/Components%20and%20Per…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי כרגע g31tm-p35 אם אני ירכיב את GTA460 תהיה בעיה כלשהי בכמה אחוז הלוח אם יגביל תביצועים של הכרטיס מסך?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
להנאתכם: http://www.guru3d.com/article/msi-big-bang-fuzion-lucid-hydra-review-test/1 ניראה כי ההצלחה או הכישלון של Lucid Hydra תהיה תלויה בכמה הם יצליחו להוציא דרייברים עם תמיכה במשחקים עדכניים. בשלב זה CROSSFIRE עדיין מוביל על Lucid Hydra קצת מדאיג שבתיכנון עידכון אחד לרבעון לציפ מהסוג הזה. מה אתם חושבים על עתיד הציפ? והופ עוד 2 ביקורות: http://www.tomshardware.com/reviews/msi-fuzion-lucidlogix-hydra,2526.html http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3713
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, ברשותי מחשב בעל מעבד AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2.00GHz ולוח אם מסוג ABIT KN8 Socket 939. זיכרון 1GB DDRII 400Mhz אני עוד לא סגור בנוגע לחברה, אני צריך לבדוק. כרטיס מסך GeForce 6600GT. ברצוני להוסיף זיכרון נוסף למחשב, על-מנת שיוכל לעבוד טוב יותר, כמה שניתן. הצרכים שלי הם כאלה; הרצת Vista, אופיס, אינטרנט, סרטים וכד' .. בנוגע למשחקים אפשר להתפשר, כרגע אני לא משחק. כרגע המחשב מריץ ויסטה, אך עדיין ניתן להרגיש בכבדות על המערכת ותקיעות קלות מדיי פעם. כמה זיכרון אתם ממליצים להוסיף ? מה המקסימום האפשרי ? על איזה זיכרון אתם ממליצים נוכח ההגבלות הקיימות (הזיכרון הישן) ? היכן ניתן לרכוש ובכמה ? תודה רבה מראש, לירן.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה. היום קניתי את כל החלקים החדשים והרכבתי אותם. כאשר המחשב נדלק הPC SPEAKER התחיל להשמיע קולות של סירנה. עכשיו נבהלתי...הסרתי את כל החלקים התחלתי ללכת חלק חלק. בהתחלה התקנתי את הלוח חיברתי אותו לספק הכוח והדלקתי - חיברתי מתוך המארז HD LED POWER LED , PC SPEAKER, POWER SW וזהו. (יש לי מארז של 3R SYSTEM עם חלון בצד דגם NEON LIGHTS. הפשוטים ) בקיצ, הדלקתי ולא היה שום צליל, הLED שמובנה בלוח מראה FF וזהו כי כלום לא מחובר. עכשיו חיברתי את המעבד בלי קירור, והפלא ופלא - הסירנה חוזרת! אבל בVOLUME חלש יותר. חיברתי היטסינק שיש לי בבית (AX-7 עם מאורר SMART של VANTEC) והVOLUME של הסירנה עלה...עכשיו, יש לי עוד היטסינק בבית ג'נרי כזה של צונאמי...וגם הוא לא עבד טוב =[ והסירנה…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חפשתי באתר כולו טופיק שמתייחס לשאלה שלי אבל לא מצאתי, מעניין שאף אחד לא חשב על השאלה שלי או שכנראה זה עדיין לא מעניין אף אחד. לפני יומיים קראתי את הכתבה http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=2006 לגבי AMD והמעבר לזכרונות DDR2: מה שאני מבין מהפסקה הזו זה שבגלל שהבקר זכרון מובנה לתוך המעבד A64 לכש-DDR2 יהיה שיקול רציני יהיה ל-AMD קל מאוד לעבור ל-DDR2 מאחר ואין צורך לשנות שום דבר בגשר הצפוני (לעומת אינטל) אלא רק לעדכן את הבקר המובנה במעבד ולמכור מעבדים חדשים עם תמיכה ב-DD2. בתקווה שהלוח אם שיש לאותו קונה פוטנציאלי יוצר עם נאמר 2 חריצים של DDR ו-2 חריצים של DDR2 הרי שכל שנותר לו לעשות כעת זה שני דברים: 1) לקנות מעבד A64 עם בקר זכרון שעובד עם DDR2 (ולנסות למצוא קונה למעבד ה…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר המתנה ארוכה בהחלט - מסיבת עיתונאים רשמית של יצרנית השבבים מחר (יום שני, ה-8 באוקטובר) צפויה להעניק לנו את לוחות האם ממשפחת Z390 ואת מעבדי דור ה-Coffee Lake המחודש לכתבה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום וברכה לכל חברי הפורום. רציתי לשאול: יש לי היום מחשב עם מעבד אינטל מהדור השני i7 2600k במהירות 3.4 ובטורבו עד 3.8. רציתי לעבור למחשב ALL IN ONE, וראיתי גם באתר של אינטל שהמעבדים היום בדור הרביעי i7, כולם במהירות עד מקסימום 2.9. רציתי לשאול איך יכול להיות שמהירות של המעבדים היום פחותה מעבדים שלפני 3 שנים? אני ויודע שיש שינוים של פחות צריכת חשמל וכ'ו, אבל מדוע המהירות פחותה מדורות קודמים? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל 2.4 מגהרץ, ומהירות השעון של המעבד די קרובה למוצהרת (2389) ראיתי במעבד AMD 2.8 GHZ שמהירות השעון היא 2.16 האם זו תקלה ? או שככה נהוג שאינטל יותר מהירים ? אני רוצה לקנות מחשב ואני מתלבט מאוד בין AMD לאינטל, אז בבקשה תעזרו לי תודה !
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,אני מרגיש שביצועי הגיימינג שלי מוגבלים ע"י המעבד שלי,אני רוצה להחליף את הלוח והמעבד הקיימים . המפרט בצד. חשבתי על Gigabyte GA-H87-HD3 + I5 4590 מה אתם אומרים? והאם יש צורך לפרמט את המחשב לאחר ההחלפה(מעדיף שלא לפרמט אלא אם אין ברירה)
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-