עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום רב. אני עומד לקנות רכיבים למחשב בזמן הקרוב והייתי מעוניין לברר מספר פרטים לגביהם. אני אשמח לחוות דעת בנושא. 1. לוח אם Gigabyte GA-965P-DQ6: באתר של Gigabyte מצויין שללוח יש 4 יציאות eSATA. לעומת זאת, במדריך למשתמש לא נאמר דבר על אותן יציאות. כאשר כתבתי ל-Gigabyte ושאלתי אותם האם היציאות אכן קיימות, הם השיבו לי שכדי לנצל את היציאות הנ"ל נדרשים מתאמים מיוחדים וכבלים eSATA מיוחדים. הם הוסיפו ואמרו שהמתאמים הנ"ל לא תמיד מסופקים עם הלוח ושזה תלוי בספק המקומי. הייתי מעוניין לדעת האם מישהו קנה בארץ את הלוח הזה והאם הוא קיבל את המתאמים הנ"ל ביחד עם הלוח. 2. מאוורר למעבד Zalman CNPS7700-Cu: תחילה הייתי מעוניין לדעת שהמאוורר הנ"ל אכן מתאים למעבדי Intel Core 2 Duo. באתר היצרן…

• 7 תגובות
    • 655 צפיות
  2. שלום, אני קונה מחשב ויש לי התלבטות בין שני לוחות האם הבאים:INTEL EVA COVE : DG35EC ל-ABIT IP35P מי מהם יותר טוב,מה ההבדלים בניהם,של מי מהם יש חיים יותר ארוכים? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  3. Started by itzikd1,

אני רוצה להשקיע בסביבות ה 600 שקל כי בכול זאת אני לא משתמש במחשב למשחקים אלא אני בעיקר גולש באינטרנט עם הרבה דפים פתוחים וצופה בסרטים מעבד: http://www.cpu-world.com/cgi-bin/Ide...5DD&PROCESS=Go לוח אם נשרף - היה M2V של אסוס זיכרונות: DDR2 עם 2 כרטיסים של 512 ו 2 של 1G כרטיס מסך: X1950 PRO ספק כוח: HUNTKEY 500W אני מתכנן לקנות אותו בשבוע שבועיים קרובים כי אני עם מחשב ישן כרגע ואני רוצה להחזיר תמחשב שלי לא אכפת לי להזמין מחו"ל ולחכות קצת יותר אם זה יהיה זול משמעותית, אני יכול להרכיב תמחשב לבדאני רק צריך לשדרג את הלוח אם כי הוא נשרף השאלה היא האם שווה לקנות לוח אם ישן ולהשתמש במעבד הישן או שבמחיר כמעט שווה אני כבר יכול להשיג לוח אם + מעבד חדש... וא…

• 4 תגובות
    • 887 צפיות
  4. Started by SUBX2,

שלם לכולם אני צריך את עצרתכם במציאת DRIVER לכרטיס קול אונבורד הלוח מחחברת MSI מדגם MS-6524 הלוח למעבד P4 תאור נוסף MICRI ATX MAINBOARD SUPPORTS SOCKET 478 intel "Pantum"4 ציפסט של חברת SIS MS-6524 -MSI תודה לעוזרים ערב טוב....

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  5. Started by VT,

שלום חברים, יש לי לוח אם GA-Z68P-DS3 עם מעבד i3 2120 ועם כמות של 8GB זיכרון (2GB*4) אני מעוניין לשדרג את כמות הזיכרון שברשותי ל12GB/16GB. רשום שהתדרים שהלוח תומך בהם הם DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz האם זה באמת ישנה משהו באם ארכוש זיכרון 1866/2133 לעומת 3000/3200 ? המלצה לרכישה ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by nir8e,

יש לי מחשב נוסף שמותקנת עליו מערכת ההפעלה חלונות 8 (פרו) במנהל ההתקנים כתוב DISPLAY ADAPTERS: Intel® G41 Express Chipset (Microsoft Corporation - WDDM 1.1) למיטב הבנתי מדובר בדרייבר של כ.מסך מובנה המערכת מזהה את הכ.מסך וערכי הרזולוציה תואמים את סוג מסך המחשב (LG) שגם אותו המערכת מזהה. לכרטיס מסך המובנה 2 יציאות ! ובמערכת הXP שהיתה מותקנת לפני היתה אפשרות להחליף בין המסך הראשי לטלויזיה או להראות את 2 המסכים באותו הזמן (במצב מראה). משום מה האפשרות לא קיימת במערכת חלונות 8, ניסיתי להוריד דרייברים אבל הם לא מתאימים למערכת ההפעלה. מה אפשר לעשות ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני יודע שזה הרבה כסף אבל זה בכוונה כרגע... חשבתי על אחד הלוחות של ASUS אבל מביקורות שראיתי הבנתי שגם MSI לא רעים השנה אני בעיקרון מחפש לוח שיהיה טוב ל-DDR3 ולמעבד 920 של אינטל. התעניינתי בכל ה-P6T אבל אני רוצה לשמוע מה דעתכם. בנוסף אני מעוניין ב-6GB זיכרון אבל אני לא יודע מה כדאי לקחת. מתוכנן OC קליל להתחלה וארצה גם כרטיס קול בהמשך אז לקחת גם את זה בחשבון. לא רוצה את הלוחות שמגיעים עם כרטיס קול חיצוני בבאנדל כי הם פשוט על הפנים. אשמח לעזרה.

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  8. שלום רב. יש לי בעיה, יש לי שני דיסקים קשיחים וצורב אחד, כולם PATA. אני צריך לוח אם שיהיה אם כרטיס מסך מובנה, יתמוך בקונרו, יהיו לו שני PATA ויעלה בסביבות 600. תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 799 צפיות
  9. Started by roeiw,

האם יש צורך כיום בזיכרון 2 גיגה? והאם יש הבדל הניראה לעין.

• 46 תגובות
    • 5.2k צפיות
  10. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. יש לי באחד המחשבים לוח ישן יחסית של ASROCK מבוסס צ'יפסט 945G. הלוח תומך במעבדי פנטיום 4, פנטיום D וכפולי ליבה מבוססי 65 נ"מ בעלי באס של עד 1066 מה"ז כולל. היה לי במחשב מעבד פנטיום E6300 במהירות 2.8 גה"ז 45 נ"מ ובאס 1066. התקנתי אותו על הלוח הנ"ל שכביכול לא תומך והמחשב עלה בלי בעיה והמעבד זוהה ועובד במהירות מלאה ללא בעיות. קצת מוזר לא? הלוח לא עבר כל שינויים למעט עדכון ביוס לגרסא האחרונה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Asaf.Y,

שלום,יש לי פנטיום 4 עם 128 מגה..... סוג הזכרונות הוא 64X2RDRAM PC800 הזכרונות נמצאים בBANK1..... ב-BANK 0 יש שני כרטיסים ירוקים כאלה. מחר,אני מקבל 128X2RDRAM PC800 האם אני יכול לעשות שהמחשב יעבוד עם 128X2+64X2? זאת אומרת להוציא את שני הכרטיסים הירוקים ...... דרך אגב....יש לי לוח אם של אינטל דגם .:D850GB תענו לי בבקשה מהר זה דחוף מאוד!! תודה רבה וערב טוב

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ - 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by הדר,

שלום לכולם, חברה שלי ביקשה ממני לברר לה - יש לה מחשב נייד Toshiba satelite שמכיל Intel celeron 497MHz ו-128MB RAM. בטעות (?) מישהו התקין לה XP על המחשב וכמובן שהכל עובד לאט לאט. תנו לי הצעה (עם דגש על הזולה ביותר) לשיפור המחשב הזה. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 790 צפיות
  14. Started by mrbig,

מכיוון שאני קצר בכסף,ועדיין מעוניין לשדרג חשבתי לקחת את הלוח הזה בגלל שהוא תומך ב DDR (לי יש גיגה של 400 מגהרץ של מושקין VALUE) בגלל שהוא תומך AGP (בנתיים נשתמש בכרטיס הישן שלי 6200 AGP) בגלל שיש לו 2 PATA ואני יכול להשתמש בHD הישנים שלי.... בנוסף לצורבים יש לי כמה שאלות 1. מבחינת ציפסט האם יש נחיתות שלו לעומת אחרים ? 2. האם יש לו PCI Express במהירות 16 ? כדי שלא יגביל אותי אח"כ כי אני מתכנן לקנות כרטיס חזק יותר עוד מעט. לא ראיתי בשום מקום שכתוב X16 3. ללוח הנ"ל יש SATA1 האם יש לזה משמעות ? מה ההבדל בין זה ל SATA2 ? -אפשר לקנות HD SATA2 ועדיין להשתמש בו ? 4. מה יכולות ה OC שלו (אני רוצה לקנות 6300 ) והאם עם זיכרון 400 DDR אני אוכל בכלל לעשות לו OC ?? איך המעבד יעבוד עם …

• 8 תגובות
    • 770 צפיות
  15. Started by VesTaX-,

שמעו אני רוצה להרחיב את הזכרון שלי ועעכשיו אמרו לי כמה דברים שונים ואני רוצה לבדוק מי צודק ! שמעו אם ישלי זיכרון RAM מחברה שונה ואני רוצה להשים זיכרון של King Stone זה היה מתאים לי ? ישלי עכשיו לא זוכר מה אבל 400MHZ Cl 3 שחכתי תחברה לפני כמה ימים פתחתי בדקתי טוב תגיבו תעזרו

• 3 תגובות
    • 421 צפיות
  16. שלום. קניתי את הלוח Gigabyte GA-EP45-DS3 ומיתברר שלא ניתן לבצע בוא O.C לא למעבד ולא ליכרונות ולא כל אחד לחוד ולא משנה איזה זיכרון זה יהיה, בחנות ניסו כמה סוגי זכרונות, בנוסף גם החליפו לוח חדש מאותו סוג כדי לשלול בעייה של לוח דפוק ולאחר כל הבדיקות שהם עשו הם הגיעו למסקנה הזאת!! אז יש לי אפשרות לקחת לוח אחר בתוספת כסף, אני לא מעוניין בקרוספייר. מה דעתכם על הלוח הזה הוא טוב ל O.C : Asus P5Q Pro

• 8 תגובות
    • 645 צפיות
  17. שלום לכם , יש לי את הלוח הבא : http://www.intel.com/design/motherbd/cy/index.htm כשאני מנסה לחבר כרטיסים שונים לחריצי PCI שונים בלוח הזה , הכרטיסים לא מזוהים כלל ע"י הוינדוס (XP SP2) . יש לציין שהכרטיסים הללו עובדים מצויין במחשבים אחרים. השאלה היא האם ייתכן שהחריצים תקולים או שמא ישנה איזושהי הגדרה שנועלת חריצי PCI ? תודה רבה!

18. האם זה הופך את הטורבו ללא רלוונטי או שהטורבו מגביר עוד יותר את התדר של המעבד אחרי הOC?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by K_D,

האם FIREWALL של לוחות M כמו של NFORCE שווה משהו?או נגיד עדיף להידבק לFIREWALL של ROUTER או אפילו של תוכנה(ZONEALARM) עכשיו כרגע יש לי MODEM USB(אני יודע שזה זבל והוא ילך לעולמו אחרי החלפת מחשב) אז האם FIREWALL של לוח M יעבוד איתו? ושאלה כללית:האם לכל לוחות M של NFORCE 4 יש FIREWALL?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. מתלבט בין : 1: E6850 2: Q6600 המערכת היא למשחקים...

• 1 תגובה
    • 478 צפיות
  21. Started by nec_000,

החסכון הניכר בשמוש בפלטפורמה ישנה:

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by jungle-man,

אני בטוח שאם תסתכלו על המפרט מחשב שלי גיחוך קל יעלה על פניכם. "מה הוא מחזיק 670 עם מעבד עתיק כמו ה8400 שאמנם מומהר קלות אבל לא ברור לו שזה צוואר בקבוק עצבני?". אז מן הסתם זה ברור, התכנון היה לשלב את ה670 עם 3470 אולם מטעמים כלכליים זה עוד לא קרה ואולי גם לא יקרה בזמן הקרוב. מה שכן ניתן לעשות כרגע זה להחליף את ה8400 בQ6600. והשאלה כאן האם בסופו של יום יורגש הבדל משמעותי בביצועים. הטרחה מבחינת ה6600 היא רק לאסוף ולהביא אותו הביתה ולהתקין במחשב, אין עלות כלשהיא. תודה

23. Started by bd,

הלוח Gigabyte GA-8I945P-G תומך ב E6300 ועד איזה מהירות הלוח תומכך בזיכרונות DDR 2?.. 800 ..? אני רוצה להרכיב תמפרט הבא... Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Box Gigabyte GA-8I945P-G PQI DDR2 512MB 667MHZ CL5

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  24. Started by Tranquility,

אני שוקל לקנות את הלוח ה"ל למרות שבאופן עקרוני המליצו לי על ה SL מישהו יכול לספר לי איך הוא מנסיון אישי ? נסיון של אחרים ??

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  25. Started by דרומי,

אהלן, PDP PSD512400 512MB DDR 400MHz Liberty CL2.5 Memory או Kingston KVR400X64C3A-512MB DDR 3200 Memory שניהם אותו מחיר,660 ש"ח ל ג'יגה. תודה.

• 4 תגובות
    • 693 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.