מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
אהלן הרכבתי את המחשב החדש שלי לפני כשבוע, והכל עובד כמו שצריך. עכשיו יצא לי במקרה לקרוא איפשהוא על כך שאסור שיהיו ספייסרים מיותרים מתחת ללוח האם כי זה עלול לקצר אותו. אני זוכר שבמארז הספייסרים היו pre-installed, והיו הרבה ספייסרים שליד כל אחד מהם הייתה כתובה אחת או יותר מהאותיות A, F, M שכמובן זה מסמל אילו ספייסרים במארז מתאימים ללוח האם שלך לפי הגודל שלו. הלוח שלי הוא Micro ATX. הדבר היחיד שמפריע לי הוא שאני לא זוכר אם היו ספייסרים מיותרים מתחת ללוח האם כשהרכבתי אותו על המארז. אם אני לא טועה כן היו. כשאני אומר ספייסרים מיותרים אני מתכוון לספייסרים שמתאימים לגדלים של לוחות אם אחרים וכרגע הם יושבים מתחת ללוח האם שלי במקומות שאין ברגים של לוח האם (עוד פעם - אני לא בטוח …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני בונה שרת קבצים ביתי ולכן אין לי צורך במעבד חזק במיוחד (Intel Pentium G620 יכול להספיק ומכיוון שאני ככל הנראה אלך על מארז Fractal Design 304, אני מחפש לוח mini-ITX. אבל יש כמה תנאים: כרטיס רשת מובנה 1gigabit, של אינטל (!). זכרון עד 16ג'יגה 6-8 פורטי SATA. זו דוגמא מאוד נחמדה: http://www.asrock.com/server/overview.asp?Model=E3C226D2I רק שלא ממש מצאתי אותו בארץ. אם יש המלצות למארז/לוח שהם לאו דווקא mini-ITX כחלופה, אני אשמח לשמוע.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שהבנתי של אין לי ממש הצדקה להשקיע בסדרה Z (תודות לחברי הפורום 8) ) עברתי לבדוק את הקיצוניות השנייה - הלוח הכי זול שיאפשר לי לשים את הציוד הנ"ל בתוספת כרטיס קול PCI שיש לי כבר ולכן חייבים סלוט אחד פנוי אחרי כ. מסך שתופס 2 סלוטים. ממה שהסתכלתי אפשר להשיג אותו ב 250-280 ש"ח (במקום כ 600-550 של סדרה Z), וזה מאשר לי לעלות רמה בכרטיס המסך. האם למישהו יש נסיון עם הלוח הנ"ל או הצעות חלופיות ברמת מחיר זו? סיבה אחרת למה לא מומלץ כזה לוח? לא מצאתי עליו ביקורות וגם החברה-ביוסטאר- לא מפורסמת (לפחות בארץ) למרות שנדמה לי שהיא קיימת כבר שנים רבות בתחום. אין לי עניין ב OC, גם לא של כ. המסך או הזכרונות. כרגע אין לי צורך ב SATA3 או USB 3, יש שם סלוט PCI-X X1 שיאפשר הרחבה אם וכאשר אני א…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעיקרון השאלה שלי מאוד פשוטה,אני קראתי את השאלות הנפוצות אבל לא הבנתי בדיוק יש לי 3 סטיקים של זכרונות 2 של גיגה 1 1 של 2 גיגה או בשפה פשוטה 2x1giga and 1x2giga עכשיו אם אני שם את 2 הסטיקים של הגיגה אחד באותו צבע להפעלת הDC ואז אני שם את הסטיק זיכרון השלישי בצבע השני ,האם הDC נשאר והמערכת שלי תעבוד על 4GB?האם זה כדאי?האם זה טוב? ושאלה נוספת למקרה שזה לא יעבוד,אם אני ילך ויקנה עוד סטיק של 2גיגה אותו סוג של מה שיש לי עכשיו ,יש אפשרות לעשות DOUBLE DUAL CHANNEL?כלומר 2 סוגים של זכרונות שונים באותו מיקום צבע לדוגמא יש לי 4 זכרונות 2 של 2גיגה 2 של גיגה אחד אז את ה2 של הגיגה אחד אני ישים בסטוק הכחול ואת ה2 של ה2 גיגה אני ישים בסטוק האדום אז המחשב יזהה את זה כDUAL CHANNEL ויעבוד כ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לשדרג את המחשב ולקנות מעבד חדש וטוב למשחקים. המעבד שלי כיום הוא Intel Pentium 4 540 3.2GHz. אני רוצה שתמליצו לי על מעבד טוב ללוח אם Asus P5GC-MX/1333 עד 1000 ש"ח אני יביא לכם פרטים על הלוח אם שלי המעבדים שהלוח אם תומך: LGA775 socket for Intel® Core™2 Duo / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Processors Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors Intel® Hyper-Threading Technology ready * Refer to www.asus.com for Intel CPU support list מהירויות Bus: *1333 / 1066 / 800 / 533 MHz (*1333 MHz when overclocking) תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אז מאז שקניתי את ה E2800 שלי לא ממש התעדכנית בחידושים האחרונים אז מה נחמד מתקדם יותר בסדרות החדשות I3,5,7? האם לכולם אפשר לשים שלושה סלוטים של זיכרון (אני אצטרך להחליף את ה DDR2 שלי כמובן) איזה מעבד הכי משתלם מבחינת עלות תועלת? איזה שילוב הכי טוב לי בנגיד עד 2000 שח של מעבד+לוח אם+זכרונות למטרות משחקים סרטים וכו' אם יש בקצת פחות בכלל טוב
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כזה מחשב לוח אם P4p800 deluxe מעבד p4 עכשיו לא ליצחוק עלי זיכרונות 384 DDRAM לא בדואיל וכרטיס מסך G FORCE 2 MX אני צריך ממכן שתציעו לי כרטיס מסך טוב וזיכרונות טובים בתקציב שלא ניגיד 1500-1000 משהו כזה לשניהם ביחד זיכרונות http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1103_1105&products_id=6126 שתיים כאלה כדי שיעבוד בדיואל וכרטיס מסך תציעו לי רון ...
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה יותר טוב ויותר מהיר ?: Asus cusl2-c + p3 1000Mhz או AOpen ak73 pro + AMD T-Bird 950 Mhz איזה מהם יותר טוב לאוברקלוק? הבנתי שהאסוס מוגבל מבחינת סוג הזכרון (non-ECC SDRAM ) מה זאת אומרת? האם יש את אותה הגבלה בלוח של AOPEN? פירוט לוחות האם: Asus cusl2-c AOpen ak73 pro תודה מראש, RnGKay
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ושנה טובה צריך עזרה קלה בבחירת לוח לp4 2g עם זכרונות ddr266 .. והלוח שיהיה עם lan onboard קשה ההחלטה בין intel ל asus ואם asus אז איזה asus ? אני מוקצב למחירים של עד 150$ גג לאינטל חשבתי על ה billings2 + snd + lan שאני משיג ב110$ מבחינת הasus יש לי את כל המבחר אצל הספק ... העניין זה המחיר... ראיתי שהוצע פה ברוב ההצעות p4b533-e אבל המחיר הוא פשוט רצח ... 196$ אפשרות שניה שחשבתי היא הasus p4s333 שבא עם snd and with land במחיר של 80$ שזה זול עד כדי חשד מה אתם אומרים? דרך אגב גם msi וgigabyte באים בחשבון תודה מראש P.S המחשב יגיע עם gf2mx למשחקים בסיסיים בלבד .. החשיבות שלי היא מהירות לתוכנות ** עריכה ** בדקתי השוואות ל845 .. ירדתי מהbg2 של intel עכשיו על הקו p4b26…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ההבדלים מהותיים? המחשב מיועד למשחקים ואוברקלוק. והאם יש הבדל אמיתי בין CL4 ל-CL5?
-
- 28 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1)אני רציתי לנקות את האבק שמצטבר בין חריצי גוף הקירור אז פירקתי אתו(פחות גאונים ממני היו משאירים את התושבת ומשתמשים בספרי אויר). 2) ניקיתי אותו 3) כאשר ניסיתי להחזירו למקום יש 4 תופסנים שמחזיקים את המעבד וגוף הקירור לתושבת. 4) כאשר חיזקתי כל אחד מתופסנים אחד התופסנים לא ניסגר כלל . 5) כי הוא נישבר החלק שאמור לתפוס את התפסן הזה! ....אני שברתי כי אני כלכך גאון ! 6) חיברתי הגוף קירור והמאוורר בעזרת אזיקון ...כי אני כלכך גאון !( : יופי גאון !yelclap:) 7) מה לעשות .... 8) פרטים : המאורר רגיל ASUS P4D8000 P-4 3G HT 512M 9) המאוור מרעיש מאוד גם כי הוא על 5000\4000 סיבובים כל הזמן 10) השבר נמצא על התושבת שנמצאת על הלוח האם (אממממ..... חלקים מאוד עדינים) 11) מה לעש…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , לפני כחודשיים קניתי בחנות (לא משנה מה שמה לא רוצה להכפיש עדיין אף אחד) לוח אם מדגם ASUS A8N32 -DELUX, הלוח כאמור עבד חודשיים וביום בהיר חדל מלפעול , הלכתי לחנות ע"מ לממש את האחריות של היבואן / יצרן שניתנת לתקופה של 3 שנים, לאחר שבועות של המתנה מתקשר אליי נציג החנות ואומר שהיבואן מוכן לזכות את הלוח ב140 דולר בלבד למרות שמחיר הלוח בפועל לפני כחודשיים מעל ל1200 שקלים , עוד הוצע שאני אוסיף 200 שקלים ואקבל לוח חדש של אסוס שמחירו עומד על 1000 שקלים ... מה אני אמור לעשות במקרה שכזה ?? נראה לי ממש לא בסדר... עכשיו שאלה נוספת אני דיי צריך את המחשב ללימודים אז ככה שלוח אם אני רוצה לקנות ואת המלחמה הקטנה עם החנות אשאיר לאחר מכן.. מה הלוחות המומלצים למעבד שצויין לעיל (מחיר סב…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד יחסית ישן של ASUS דגם N75S זה המפרט: GENERAL Packaged Quantity 1 Operating System Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Edition Manufacturer Asus PROCESSOR / CHIPSET CPU Intel Core i7 (2nd Gen) 2670QM / 2.2 GHz Max Turbo Speed 3.1 GHz Number of Cores Quad-Core Cache L3 - 6 MB 64-bit Computing Yes Chipset Type Mobile Intel HM65 Express Features Intel Smart Cache, Intel Turbo Boost Technology 2.0 …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, רכשתי לאחרונה לפטופ מחברת אסוס, וברצוני לשדרג את זיכרון הראם של המחשב, מצאתי בדיוק את הסטיק שאני צריך לשדרג, עכשיו השאלה האם אני יפתח את המחשב ואכניס את הסטיק לסלוט המיועד לו, האחראיות של הלפטופ שלי תתבטל?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי ללכת על i7 4790K איזה זיכרון להתאים לו? רוב הזיכרונות של DDR3 הם 1600MHZ, השאלה אם יש טעם להשקיע ב 2400 למשל..? (הלוח שאני רוצה תומך) חושב ללכת כרגע על 8GB ובעתיד אם אצטרך אז להוסיף.. השאלה אם ללכת על סטיק אחד או 2 של 4 בשביל ביצועים..? בכל מקרה חשבתי על Corsair, אבל פתוח להצעות המון תודה אה, עוד שאלה יש לי Win8 על SSD, לדעתכם אצטרך להתקין מחדש או שיכול לתפוס?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי את הלוח שציינתי בכותרת.. קניתי SSD חדש ה-840 evo... יש לי רק שני חיבורי סטה 3 במערכת ? הלבנים ? כי הם תפוסים .. וראיתי בגוגל שיש את החיבורים של מרוול שזה GSATA 3 .. מה זה הG הזה ? יש לי כבר SSD וHDD במערכת, והם מחוברים כרגע בSATA 3 .. אני לא יכול לחבר עוד אחד ? או שיש עוד חיבור ? כרגע הם מחוברים לשניים הלבנים .. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב לצורכי רנדר בתוכנת תלת מימד. איפה אוכל למצוא לוח כזה לשני מעבדים ? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם כמות התווים בכותרת מוגבלת ולכן העדפתי לפרט יותר בגוף ההודעה אני מתכנן לקנות מחשב חדש ומחפש לוח אם לתושבת 1155 עם תמיכה ב USB3 ו SATA3 בעקרון לא מתוכנן לקנות מעבד מסדרה K ,ככה שלא מתוכנן OC רציני (כמובן שאם בכל זאת ניתן יהיה לבצע OC קל ייתכן שאעשה זאת בשביל העניין אבל זאת לא דרישה מהלוח) בגדול הגעתי לשתי הלוחות הנ"ל שנראה שיתנו את מה שאני מחפש אבל אני לא בטוח מה עדיף מצד אחד הלוח של MSI זול יותר,מכיל יותר חיבורי USB3,SATA3 ומאפשר OC מצד שני הלוח של Gigabyte יתמוך גם במעבדי IVB וכל התוספות שלהם (PEX3 שכרגע אינני צריך ו זיכרונות 1600 שנמכרים כרגע בזול) אבל הוא יותר יקר ועם פחות חיבורים. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הלוחות הנ"ל - בשאיפה שזה יעזור לי להחליט אם יש אפ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה מהזכרונות יותר טובים? OCZ PLATINUM REVISION 2 OCZ PLATINUM VERSION 3 G.SKILL Extreme Series F1-3200DSU2-1GBFX איזה מהשבבים שלהם יותר טובים? אני חושב ש REV2 בא עם TCCD וה VER3 בא עם HYNIX TC-5 משהו כזה לא? ה GSKILL בא עם סמסונג TCCD 2.0 לא?
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב בקרוב עוד כמה ימים....יש לי פה מפרט של AMD תגידו לי בבקשה עם הלוח טוב או להחליף אותו בדגם אחר או בלוח ביצרן אחר בכלל נגיד כמו asus AMD Athlon 64 3200+939 BOX VENICE Gigabyte K8N51GMF-9 pci express,dual ddr 1024 kingston dual gigabyte 6660GT 128 MB DDR ATX 400W Silver USb Front המחשב בעיקר למשחקים לתוכנות מוסיקה ועוד כמה דברים...
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמובן שהשאלה היא לגבי זכרונות בעלי אותו איכות. ההתלבטות הגיעה שהתסכלתי על הזכרונות הבאים (שניהם עולים 500 ש"ח) : G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 G.Skill DDR2 4096MB 1000MHZ Dual Channel 4GBPI CL5-5-5-15 CL4 עם 800MHZ מול CL5 עם 1000MHZ. האם ב OC יהיה יתרון לאחד על גבי השני ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן טוב לאדעתי איך לנסח כותרת אני יודע כמובן שהמחשב מורכב בעיקרו ןממעבד שמחובר לזיכרון דרך הלוח אם עכשיו יש לי שאלה....... היום חשבתי עליה: למה מהירות החישוב של המעבד לא יורדת למהירות של הבאס? כלומר אם אני אחבר ישר את ההארדיסק למעבד זה יהיה ממש ממש איטי כי המעבד ירד למהירות של ההארדיסק פשוט אז למה זה לא קורה עם הבאס? כלומר עד שמגיעים נתונים למעבד הוא חישב כבר ואז הוא עומד מלא זמן בלי לעשות כלום....... היה לנו שיעור במיקרו מחשבים שהוא כבר ענה איכשו על השאלה (חח כזה חשבתי אמרתי אני אשאל בHW ואז בשיעור הוא לימד את זה כבר אבל לא הבנתי) המעבדים היום מורכבים מחלק אחד שקורא ומוציא את הנתונים שהוא מקבל מהזכירון (באס יעני) והחלק השני מחשב את הכל לכן הוא עושה את שני הפעולות …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב ושבוע טוב לכולם. כרגע במחשב שלי יש 4 GB של MUSHKIN ENHANCED DDR2 CL 5 -5-5-18 800MHZ ובשולחן שלי שוכבים 2 סטיקים של MHZ ,OCZ PLATINUM DDR2 CL-4-5-4 800. הוצאתי אותם כאשר קניתי 4 GB של MUSHKIN. האם אפשר להוסיף אותם שיעבדו יחד עם MUSHKIN. רוצה את עצה שלכם, כי יש להם CL שונה כפי שאמרתי וגם רשומים מתחים שונים (על OCZ רשום 2.1V, על MUSHKIN 1.8-1.9V). צריך לציין שכאשר קניתי את 4 GB ניסיתי לשלב אותם עם 2 GB OCZ שלי ומחשב אפילו לא עלה. כאשר הוצאתי 2 GB OCZ זה עבד מצוין ועובד כך במשך שנה. פשות חבל לי שיש לי 2 GB טובים שאני לא משתמש. אולי עשיתי משהו לא נכון. אודה מאוד על עזרתכם. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכלום אני לפני קניה ורציתי חוות דעת על 2 הרכיבים שאני הולך לשדרג את המחשב שלי.. מעבד דגם: Intel Core i7-2600K Processor 3.4GHz 8MB Quad Core LGA1155 Box ולוח אם דגם: Maximus IV Extreme העם הבחירה טובה ... השימוש שלי משחקים תוכנות כבדות לגרפיקה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-