עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by manga05,

היי חבר'ה, חשבתי בהתחלה לקחת GA-MA785GM-US2H ראיתי שהרבה המליצו לקחת AM3 כלומר GA-MA785GMT-UD2H אז סבבה... איך עובד DDR3 מבחינת סלוטים? המחשב מיועד להיות HTPC אז אני חושב ש-2GB יספיק אז לא אכפת לי הגודל בין 2GB עד 4GB (יותר מזה בטוח שאין צורך) איך הכי משתלם ושווה ? מה לגבי ‏3x1GB G.Skill NQ Edition Triple Channel ‎ בחנות KSP ב -435 ש"ח? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. היי ברשותי לו של ג'יגהבייט מדגם GA-P67X-UD3-B3. באתר של ג'יגהבייט ראיתי שיש עדכון לביוס חדש מסוג UEFI. עידכנתי את הביוס שלי מגירסה F9 ל U1a ומאז 2 היציאות USB3 שלי מאחורי הלוח אינן עובדות. ניסיתי לעדכן את הדרייבר של ה USB3 לגרסה הכי עדכנית מהאתר ולא עזר. במנהל ההתקנים הכל תקין ואין שום סימני שאלה צהובים שמעידים על בעיה כלשהי. ניסיתי לשחק בביוס עם כל ההגדרות שנראות לי רלוונטיות ועשיתי ENABLE על USB3 וגם על XHCI אך עדיין לא עזר. אודה לעזרתכם עריכה - בטעות פרסמתי בפואום לא נכון, נא להעביר לפורום לוחות אם. תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by spike_staff,

שלום לכולם! היום קיבלתי לוח אם DFI DK P45-T2RS PLUS ו אני תיכננתי לשים בו פנטיום D830. הבעיה היא זה שכשאני מדליק את המחשב אז בלוח אם זה נותן לי שגיא C1 ואני לא יכול לעשות כלום. שמתי לו אחרי זה Q9550 מהמחשב שלי והכל עובד כמו שצריך. ה-D830 עובד מצויין בלוח אחר של MSI, מה יכול להיות הבעיה? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Urix,

ברשותי מחשב עם לוח אם Asrock G31 M -VS2. הלוח עדיין באחריות. לאחרונה גיליתי שיש לו קבל קצת מנופח באיזור הכרטיס מסך PCI EXPRESS. יש לציין שהכרטיס מסך שהיה לי התחיל לעשות בעיות, וברגע ששמתי כרטיס מסך אחר, הבעיות נעלמו. השאלה היא האם צריך וכדאי להחליף את הלוח בגלל הקבל הזה? יש אחריות בכזה מצב? תמונה מצורפת. (סימנתי את הקבל עם חץ)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by zgd,

שלום. אני מעוניין בלהדליק מחשב עם הלוח אם הספציפי הזה מרחוק דרך ה-LAN. לגרסת ביוס קוראים: IG31C-M7S. עכשיו, בהגדרות בביוס אני נכנס ל-Advanced -> Power config ואז מופיע לי מסך עם הכותרת ACPI (לא power config). שמה יש תת תפריט שנקרא: Advanced Resume Event controls. ושם אפשר לאפשר את האפשרות: Resume on PME#. (עם הסולמית) עכשיו בדקתי בהוראות של הביוס וכתוב: When you select Enabled, a PME signal from PCI card returns the system to Full ON state. ואז כתוב שאני צריך כרטיס רשת שיתמוך בWOL....... עכשיו השאלה שלי היא כזו: זה נראה כאילו אפשר לעשות WOL ללוח M. אבל השאלה שלי אם WOL יעבוד גם במצב שהמחשב כבוי לגמרי, ולא רק במצב המתנה. (שאני מבין שמצב המתנה זה ACPI) ,תודה מראש לעוזרים…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by TZuKi,

אני לא מכיר את הזכרון,ואין גם סיבה שאני אכיר. אבל רציתי לדעת איך הוא בביצועים. קחו בחשבון שאני עושה OC. והאם עדיף את זה, או 2X256 של CORSAIR?? ובלי קשר - יש למישהו תמונה של חלון מובנה, תמונת תקריב להראות לי ללמה זה מכוער לפי דברי אנשים בפורום כאן?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Co[3]LHo,

למה כולם אומרים שהם טובים למשחקים?.. סבבה שהם טובים למשחקים אבל מה יקרה שאני אריץ תוכנות כבדות ודברים כאלה? 3D STUDIO MAX ועוד?.. אני משחק הרבה במשחקים אך גם משתמש בתוכנות עיצוב ותכנות... AMD זה מה שאני צריך?..

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. עם כל הירידות מחירים לאחרונה וכל הבלאגנים עם ה-4 וה-6 ליבות... החלטתי שאולי(כנראה שכן) הגיע הזמן להחליף את ה-5400 המזדקן שלי במשהוא יותר "אלגנטי". עכשיו כן, אני מבין שזה בא עם החלפה כבר של הלוח אם ואם כן, אז כבר DDR3 אז זכרונות. אז אני צריך משהוא שיתאים לשאר המפרט שלי: Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X Seagate 500GB SATAII 32MB Cache SAMSUNG 1TB SATAII 32MB Cache Corsair VX550W PSU השימושים, כמובן - משחקים. תקציב? ובכן, כעיקרון 1000-1500 שקל. (העדיפות היא ל-4GB זיכרון ומעבד 4 ליבות)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by zonazona,

ניסיתי לחפש בפורום אך לא הצלחתי למצוא משהו רלוונטי לתקופתנו. איזה מעבד עדיף מבחינת ביצועים להרצת משחקים כיום AMD או INTEL או שבכלל אין שום הבדל ביניהם כיום?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by flesh2,

יכול להיות שאני משיג את הזכרון הזה עם צ'יפים של BH5, אני רק צריך לדעת את הקוד של הזכרונות בשביל להבדיל בין BH5 לCH5 אני יודע שהקוד הוא משהו בסגנון: KHX3200A וnon A אני פשוט לא זוכר בדיוק ואני חיב לדעת במדוייק את הקוד בשביל לבקש אותו בחנות. ועוד משהו, יש מקום בארץ שמוכר את המושקין בלאק לבל 2 pc3500 בסטיקים של 256 במחירים הגיוניים? אם אין את הקינגסטון אני צריך ללכת למושקין ואני לא מצאתי שום מקום שהמחירים שלהם לא יקרים מידי. תודה רבה מראש.

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by UHU,

שלום. עזרו לי למצוא לוח אם למפרט הבאלמשחקים כבדים) חשוב לציין שצריך להיות לו 4 סלוטים של ram ושיהיה יותר טוב מep43 ds3l של Gigabyte. חוץ מזה יש לי עדיפות לGigabyte תקציב:עד ככה 800 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box כונן קשיח Seagate ST3500410AS 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PI כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce 9800GTX+ 1024MB DDR3 PCle צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD מארז ללא ספק COOLER MASTER Centurion 590 ספק כח Enermax Modu82+ 525W מאורר למארז Arctic Cooling AF12025L 120mm קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro מסך Samsung 22" T220 2ms LCD מקלדת Logitech G15 Gaming Keyboard עכבר לייזר Logitech G5 Laser…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. הדגם בעל מהירות השעות הגבוהה ביותר הוא ה ML-37 שפועל ב 2 גיגה הרץ ופולט לכל היותר 35W, סידרת ה MT פולטת לכל היותר 25W עם מהירות שעון מירבית של 1.8 גיגה הרץ (לשני המעבדים הנ"ל זכרון מטמון של 1 מגה בייט). קיימים דגמים נוספים בעלי תכונות שונות. המעבד הושק בחודש 3, כעת המעבד מגיע לשוק. נכון לעכשיו המעבד לא נמכר כמעבד בלבד! מקור: http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/newspro/viewnews.cgi?newsid1113096264,40023, מקור: http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20050409/etc_turion64.html הערה: יהיה מעניין להשוות מול הפנטיום M השונים, בעיקרון מדובר באתלון 64 בשקע 754 בעל צריכת חשמל מאוד מאוד יעילה. כמובן שמשדובר ב 90 ננו מטר דור ב של AMD.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. האם יכול להיות שזיכרונות מסוג OCZ 667MHZ DDR2 2*1GB לא יעבדו בלוח חדש של אינטל? אמרו לי באייבורי כי הלוח של אינטל 965WH או כל 965 שלהם לא יעבוד עם הזכרונות של OCZ 667MHZ DDR2 2*1GB. יכול להיות? בדקתי והלוח תומך עד 8 GB או 4GB במקרה ואני שם שם 800MHZ. האם יש קטע של תזמונים? הלוח תומך בתזמונים 5-5-5 או 6-6-6 הזכרון מסוג GOLD של OCZ תומך ב 3-3-3 או 4-4-4. האם בגלל זה הבעיה? האם תזמונים אלו של הלוח (5-5-5) טובים? למה הם אמרו לי שזכרונות של KINGSTON כן יעבדו? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by nesber,

האם וירוס שדופק את הביוס מצריך את החלפת הלוח? האם עדכון הביוס יכול לעזור?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. היי אני מנסה להבין (ולא מצליח) מה בעצם באה להגיד הפיסקה באדום על אופצית הזיכרונות בלוח. http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K8N_Neo4-F&class=mb זו סתם אזהרה שבאה לכסות על עצמם מאחריות ממודלים שלא מתאימים (או משהו כזה) או שזה משהו קריטי ? תודה לכל המתרגמים

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by .AloN,

שמעתי איפשהו שיש למעבדי AMD דרייברים ואם לא מתקינים אותם הם עובדים הרבה יותר לאט. זה נכון ? אם כן איך מתקינים אותם ? תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. איזה לוח מבין ארבעת הלוחות הבאים הכי טוב מבחינת: א) OC ? ב) פיצ'רים ? ואיזה לוח מארבעתם הכי משתלם באופן כללי ? הלוחות הם: 1) ABIT AB9 שעולה 799 ש"ח. לינק - http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_315_1206&products_id=15597 2) ASUS P5B שעולה 806 ש"ח. לינק - http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1971 3) GIGABYTE 965P S3 שעולה 786 ש"ח. לינק - http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=GA-965P-S3&affiliate=zap 4) ALBATRON PXP965 שעולה 760 ש"ח. לינק - http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2318 הערות: אני יודע שבעבר היה ברור שהג'יגבייט והאלבטרון טובים בהרבה מהאסוס והאביט באוברקלוק, אבל זה בהחלט יכל להשתנות ע"י הביוסים החדשים של…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by MtK,

הי, אני בונה שרת קבצים ביתי ולכן אין לי צורך במעבד חזק במיוחד (Intel Pentium G620 יכול להספיק ומכיוון שאני ככל הנראה אלך על מארז Fractal Design 304, אני מחפש לוח mini-ITX. אבל יש כמה תנאים: כרטיס רשת מובנה 1gigabit, של אינטל (!). זכרון עד 16ג'יגה 6-8 פורטי SATA. זו דוגמא מאוד נחמדה: http://www.asrock.com/server/overview.asp?Model=E3C226D2I רק שלא ממש מצאתי אותו בארץ. אם יש המלצות למארז/לוח שהם לאו דווקא mini-ITX כחלופה, אני אשמח לשמוע.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by RedFox,

שלום לכולם! אני מעוניין לקנות זכרון חדש למחשב שלי. כרגע יש לי 256MB DDR (ישן, אני יודע...) לפי CPU-Z , התדירות שלו היא 166MHZ (אמרו לי שזה בעצם פי שניים או משהו כזה - אני אשמח להסבר ...) אני זקוק לזכרון של 1GB וכנראה אני אקנה את זה: 400MHZ ?1GB Corsair (Value) CL3? (בהמלצת חבר) יש לי מעבד של AMD ולוח אם של Gigabyte ורציתי לדעת איך אני יכול להיות בטוח שהזיכרון "ירוץ" על המעבד. כלומר, האם CPU יכולה "להגיד" לי שהזיכרון מתאים, ואם כן - איפה אני יכול לראות את זה? אני כמובן מתכוון להוציא את הזיכרון הקיים... תודה מראש על העזרה, RedFox.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by RT2,

אוקיי, אז קיבלתי את הDFI SLI-DR שלי ..לוח מדהים מכל הבחינות. השאלה שלי היא כזאת..הזכרון שברשותי הוא 2x512 MUSHKIN black lvl2 3500, שהוא זכרון BH5 כמובן. הוא צורך ממני כ3.3V או 3.4V מתח (עדיין לא סגור כמה בדיוק) בשביל 260FSB. הלוח נותן לי כמובן עד 4V ככה שאין בעיה. השאלה היא האם כדאי להעביר את הג'מפר ל4V כי ככה הלוח מתחמם בטירוף (למרות ששמתי מאוורר 90 על החלק העליון של הלוח (נושף על הזכרונות גם). או שיש לי אפשרות איכשהו לתת לו 3.3V במצב של הג'מפר הרגיל.. (3.2V בביאוס). השאלה מיועדת בעיקר לקופרה שאני יודע שיש לו את הלוח הזה כמו כן, אשמח לטיפים לגבי הלוח המפלצתי הזה..עדכנתי ביאוס והכל סבבה. אגב הספק שלי הוא ANTEC 430 20 פינים..האם זה יפגע באיכות? תודה!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by simonldj,

שלום, יש לי 2 זכרונות (2 סלוטים) במחשב ישן (3 שנים+) יום אחד המחשב קיבל פריז, ואחרי זה לא עלה (אין צפצוף, רק מעבד וזכרון מחוברים) אחרי שהחלפתי את הזכרונות באחרים המחשב עובד. הבעיות עם הזכרונות לא חדש, יש עם המחשב הרבה בעיות אבל בדרך כלל הם עברו אחרי התעסקות של חיבור וניתוק רכיבים. עד עכשיו חשבתי שיש בעיות ללוח אם בכללי, כי גם הכ.מסך לפעמיים לא עובד, ועוד.. מה שמפתיע אותי פה שזה נראה ששני הזכונות הפסיקו לעבוד בו זמנית, מוזר לא? יש למישהו הסבר? והאם יש דרך אולי להחיות אותם? או לוודא שהבעיה באמת בהם.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. חשוב לי שזה יהיה בקר רייד אמין, יופעל עליו רייד1 (מירור) ככה שכל המטרה זה אמינות ולאו דווקא ביצועים. חשוב שידע לסנכרן את 2 הדיסקים גם לדיסק ריק (ולא שיתחיל את פעולת העתקה רק מדטא חדש שיכתב מאותו הרגע) , הכוונה שגם בהרכבה יותקן לו הרדיסק אחד מלא ואחד ריק, וגם בעתיד אם אצטרך להחליף דיסק, שהוא ידע להעתיק את כל התוכן בעצמו לדיסק החדש. אני לא יודע אם זה תפקיד של רייד, אבל אם יש סיכוי שהוא ידע לדווח כשדיסק אחד לא תקין, זה יהיה מעולה, אם לא אז כנראה שאני אצטרך להסתמך על S.M.A.R.T ... חשוב מאוד שיהיו לפחות 4 חיבורי SATA פנימי על הלוח, לא כולל ESATA וכו' (גם במצב כזה אני אצטרך לוותר על סידירום, אבל אפשר לחיות עם זה). אני חשבתי על ה-ASUS P5QL-E שעולה 580 שקל, אבל אני לא ממש מבין בב…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by ofer_shm,

שלום יש לי כרגע את הלוח הזה : asus m2n-e עם מעבד amd 64 x2 4600 אני רוצה לשדרג את המעבד אבל הייתי בטוח שבשביל לשדרג את המעבד אני יצתרך גם לשדרג לוח אם +זכרונות כי הלוח אם שלי לא תותך ב- am3 ראיתי באחד הפורמים את התרד הבא : http://www.tomshardware.com/forum/257267-28-phenom האם זה אומר שאני יכול לקנות מעבד AM3 וזה יעבוד על הלוח אם שלי ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by taltola,

שלום לכולם, אני רגע לפני רכיש מחשב גיימינג חדש הכולל I9-9900 , קירור - kraken x72 וכרטיס מסך - RTX 2080TI מתכנן לעשות OC למעבד ולכרטיס. מתלבט בין 2 הלוחות הנ"ל, אשמח לדעת איזה מהם לדעתכם עדיף ולמה? https://www.yahavpc.co.il/product/3348/לוח-אם-חברת-gigabyte-דגם-z390-aorus-pro-lga1151-2-ddr4-hdmi https://www.yahavpc.co.il/product/3350/לוח-אם-חברת-asus-דגם-rog-strix-z390-f-gaming-rog-lga1151-2-ddr4-hdmi-dp

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by stige,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש. אני קצת מפחד שהQAUD CORE שיצא יגרום לרכישה של DUAL CORE להיות לא כדאית לטווח הארוך. מצד שני המחירים העכשווים של QUAD CORE הם...."טיפה" יקרים. אתם חושבים שכדאי לי לחכות טיפה או כבר ללכת על הDUAL? אם לחכות, אז כמה זמן עד שהQUAD יגיעו למחירים הגיוניים. (התקציב שלי הוא 5k למחשב לצורך משחקיפם וסרטים)

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים