מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
מתלבט לגבי הלוח הזה BioStar TPower i55, שאני יכול להביא במחיר מצחיק (110$) דרך משפחה בחו"ל. מצד אחד קראתי עליו בסה"כ דברים טובים מאוד, הפיצ'רים שלו בול עלי. החברה הזו, שלא כ"כ מופצת בארץ, היא ותיקה ואמינה מאוד (ונתעלם מבחירת הצבעים בבורדים שלהם). מצד שני לבורד הזה אין SATA3 ו-USB3 מובנה. השאלה שלי היא, האם כדאי (ויש בכלל) לרכוש כרטיס PCI עם החיבורים והיציאות האלה ולפתור את הבעיה, או לחכות/לחפש בורד אחר?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם בקרוב אני יקנה מחשב מבוסס I5 .... עכשיו אני יעשה OC קטן עד 3GHZ וברצוני לדעת איזה לוח-אם כדי לי לקנות Asus p7p55d או Gigabyte P55A-ud3 כמובן שיתמוך בCF וב USB החדש 3.0 לפי מה שהבנתי לUD3 יש בעיות בOC לעומת P7P55D בבקשה תסבירו ותיעצו לי
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
היי, אז ככה. יש לי את המפרט הזה : מעבד : Intel Pentium Dual-Core E6300 Tray לוח אם : Gigabyte GA-P43-ES3G כרטיס מסך : gigabyte ati radeon 4770 512mb דיסק קשיח : Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB מארז : Cooler Master CM-690 ספק : SeaSonic 500W 80+ bronze SS-500ET קירור למעבד : Scythe Mugen 2 אני רוצה לבצע OC, אני מבין שהלוח אם לא משהו. כעקרון. אבל אני עדיין רוצה לנצל אותו קצת פה ושם. איזה זכרונות עדיף לי לקנות. יש לי כמה אפשרויות כעקרון אני קונה בKSP ברמת גן. אז אם תוכלו לייעץ לי לגבי זכרונות שנמצאים אצלהם במלאי אני אודה לכם מאד. כרגע ההתלבטות שלי היא : 2x2GB Mushkin XP RedLine Frostbyte Series Dual Channel או 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel או 2x2…
-
- 4 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אני אתחיל מזה שאני לא מעודכן אפילו בכאילו לגבי מה יש היום בשוק, אז אני מבקש מקסימום פרוט בתשובות. בעתיד הלא ממש רחוק אני מעוניין לקנות מחשב חדש, ורציתי לדעת מספר פרטים: - איזה צ'יפסטים טובים יש היום לOC (קל עד בינוני)- גם בשביל AMD וגם בשביל אינטל (לדוגמא, אני זוכר שבזמן שאני קניתי בו את המחשב שלי הצ'יפסטים הנפוצים לOC היו של VIA ושל אנוידיה, כשאנוידיה היו משמעותית טובים יותר...) - מה מהירות התעבורה (באס) הממוצעת - האים זכרונות DDR3 כדאיים או שהם עדיין יקרים מידי ביחס לביצועים - איזה חברת משווקות את הלוחות והזכרונות היותר יציבים\ כדאיים (לא ג'נריים שהדרייברים שלהם לא מסתדרים אחד עם השני...) זהו לבינתיים, תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מתלבט בין 2 הלוחות ו2 המעבדים, נא עצתכם הרצויה 1. לוח-GIGABYTE INTEL P55 GA-P55-US3L DDR3 RAID 2. לוח-INTEL WHITESBURG DP55WB DDR3 + FW המעבדים הם :INTEL CORE i7 860 2.8GHZ 8MB BOX ואוINTEL CORE i5 750 2.66GHZ 8MB BOX המחשב מיועד למשחקים בינוניים עד כבדים תודה אהוד
-
- 4 תגובות
- 787 צפיות
-
-
היי אני משדרג את ליבת המחשב (לוח אם מעבד זכרון) ומתלבט בין שלוש קומבינציות: 1. intel - E7500 + chipset G41 + 2GB DDr2 2. AMD Phenom II X2 550 + GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H + 2GB DDR3 3. AMD Athlon II 620 + GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H + 2GB DDR3 כולם בערך באותו תקציב. המחשב משמש בעיקר לשימוש משרדי וצפייה בסרטים HD, אבל מידי פעם קצץ עריכת וידאו ותמונות. אשמח להערות איזה מפרט עדיף ולמה. אם למשהו יש רעיון למפרט עדיף הוא כמובן יתקבל בברכה. תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם DFI מספקת בדרייברים שלה גם תוכנת ניטור משלה?
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
המערכת שיש לי : כמו שרואים,יש לי 2.5GB, מחולק ל-2 סטיקים,האחד 2GB והשני 512 הראשון: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5637 המחשב לא עובד חלק,יש הרבה תקיעות ודברים פשוטים כמו פתיחת פיירפוקס יכולים להאט את המחשב בצורה משמעותית השאלה שלי, זה שהכרטיסים שונים(נפח,חברה ואיכות אני מניח) איכות הביצועים נפגעת? כדאי להוריד את הכרטיס של ה512 ולהשאיר רק 2GB? אולי כדאי להוסיף זכרון זהה ל-2GB? או שפשוט המחשב(מבחינת מעבד,לוח) חלש מדי לסחוב WIN7?
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שמתי לב שהמחירים ללוחות אם תומכי DDR3 והזיכרון עצמו, ירדו משמעותית ואפשר לקנות אותם במחיר זהה ל-DDR2. מעבד: AMD Athlon II X3 425 Processor 2.7Ghz 1.5Mb BOX AM3 (אנסה לשחרר את הליבה ה-4) לוח אם: GA-MA785GM-US2H תואם DDR2 או GA-MA785GMT-UD2H תואם DDR3 הפרש המחירים בין הלוחות הוא 30 ש"ח לכל היותר. הפרש המחירים בין סט זיכרון בנפח 4G של DDR2 לבין DDR3 עומד על 60-70 ש"ח. הסטים הנבחרים הם הפשוטים ביותר. DDR2 במהירות 800MHZ CL5 ו-DDR3 במהירות 1333MHZ CL9 סה"כ שילוש מבוסס DDR3 מתייקר בכ-100 ש"ח. מה אתם אומרים? שווה לקנות DDR3 או שעדיין לא בשל?
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
בעקרון היה לי P35 והוא שבק חיים , אני מחפש לוח אם כמה שיותר זול , חשוב שיהיו בו 4 חריצים לזיכרון כי יש לי 4 סטיקים של ג'יגה ... בעקרון חשבתי על הלוח הזה (אני חושב שבוא יהיה סביר ל OC של 600-800 MHZ למעבד שלי) http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1045 ב 70 ש"ח נוספים יש את ה P43 אבל אני לא רואה בו שום צורך ... (ובכלל מה ההבדל בין 41/43/35 ?) הצעות נוספות יתקבלו בברכה ... שאר המפרט בצד ... או אולי זה יותר טוב !? http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1093
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף עוד 3 MB ל1 שיש לי זיכרון DIMM1: A-Data 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz לוח אם Intel Buffalo Creek DG33BU תקציב 350ש"ח חריגה 50 ש"ח תודה
-
- 3 תגובות
- 794 צפיות
-
-
AMD Phenom 2 X4 925 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray Intel Core2 Quad Processor Q6600 (8M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB אני פשוט לא מבין בזה כל כך איזה מעבד יותר חזק יותר מהיר ויותר מתאים למשחקים ואם אפשר להסביר לי בקטנה למה תודה
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
עובד עם ויסטה 64, אמא של אסוס P5NT DELUXE, כרגע מותקנים 2X2GB DDR2 800 של ADATA GAMING בDUAL CHANNEL (לפי CPUZ, כי את הזכרונות הספציפיים אני לא קניתי, אלא קיבלתי) הבנתי מתוך קריאה שוטפת, שעדיף להשתמש באותם הזכרונות בכל הסלוטים, ואני לא בטוח שניתן להוסיף זכרונות בSINGLE CHANNEL. זה בכלל משנה או שאני חייב להשתמש בבזוג השני גם בDUAL CHANNEL ? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לוח אם Asus P7P55D ₪869 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=P7P55D יעבוד לי טוב עם מעבד I5
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
הוצעו לי הזיכרונות הבאים : G.SKILL Ripjaws 4GB 1600MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 ,PATRIOT PGV34G1600ELK Sector5 Gaming 4GB Dual Channel 1600MHZ DDR3 CL9 ,PATRIOT PSD34G1600KH DDR3 4GB Dual Channel 1600MHZ CL9 ,PATRIOT PVV34G1333LLK Sector5 Viper II 4GB Dual Channel 1333MHZ DDR3 CL7 מה הכי עדיף ? המפרט הוא עבור משחקים עם מעבד I5
-
- 4 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי מעבד QX9770. ברשותי לוח אם ga-73pvm-s2h Gigabyte שאינו תומך במעבד לצערי. הלוח-אם שאני מחפש צריך להיות: 1)בעל FSB1600 2)תומך ב DDR3 3) microATX (כך שיכנס במארז ANTEC FUISON ) ->אם אין כזו אפשרות אז ATX 4) עדיפות לכרטיס מסך מובנה (DVI) בנוסף, האם מישהו יודע אם הכרטיס מסך Sapphire HD 5770 נכנס במארז ANTEC FUISON ( אולי בעתיד אני אקנה אותו) תודה, גיא
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן יש לי מחשב עם 3 ג'יגה זיכרון פנימי ראם במהירות 667 ( 3 כרטיסי זיכרון שכל אחד הוא 1GB) אני יודע שאפשר להגדיל את הזיכרון באמצעות דיסק און קי ורציתי לדעת עד כמה זה משפיע ורלוונטי... יש לי דיסק און קי של 2GB, 8GB,16 GBG זה נקרא READYBOOST אם אפשר לקבל הסבר על הדבר הזה ובאמת כמה זה משפיע.... תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם לאור יציאת הDX11 חשבתי לשדרג את המחשב שלי ואני צריך יעוץ... אוקי אז נתחיל המערכת שיש לי עכשיו היא.. CPU; INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ MOTHERBOARD; ASUS P-35 P5KR GPU; HD4890 VAPOR-X 1GB ברצוני לשדרג למערכת הבא : Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz 45nm Tray M4A785D-M PRO AM2+, AM3, 785G, DDR2 1066, VGA ATI HD4200, HDMI HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E כמובן הכול מחנות KSP. מחיר כול המערכת היא 2365 עם יכולת של חריגה ב-200 עד 300 שקל לא יותר השאלה שלי היא העם כדי לי לשדרג או שעדיף כבר לעשות OC למערכת שלי ורק לקנות כרטיס מסך חדש? תודה רבה לעוזרים וזה ממש דחוף לי תודה
-
- 6 תגובות
- 867 צפיות
-
-
אחרי שלא מצאתי שום הסבר בעברית ברשת, לפניכם הסבר ממצה על תקלות בזכרונות. תהנו מהו זיכרון ? מחשבים משתמשים בזיכרון על מנת לאחסן את הנתונים הדרושים להם תוך כדי פעולתם, באופן זמני, כדי להאיץ את פעולת המחשב. האבחנה בין 0 ל-1 (שני הערכים שהזיכרון, המשתמש בייצוג בינארי, יכול להכיל) מיושמת בשני סוגים של מתח חשמלי, כשאחד מייצג את ה-0 והשני את ה-1. רוב הזכרונות אליהם מכוון המושג RAM-Random Access Memory כיום הם נדיפים, כלומר מאבדים את הנתונים ברגע בו המחשב מכובה והזרם אליהם מופסק. שגיאות בזכרונות: שגיאות בזיכרון DRAM מתרחשות ברובן עקב קרינת רקע(מגורמים טבעיים או מלאכותיים), גלים קוסמיים (שלא בשליטתנו) או הפרעות חשמליות (לדוגמה OC מוגזם). "שגיאה" בזיכרון היא למעשה תא סיליקו…
-
- 23 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב חדש אני לא כלכך מבין במעבדים והלוחות אם כיום . השימושים העיקריים יהיו אינטרנט (הרבה טאבים פתוחים , הורדות) תוכנות מוסיקה כמו ableton , cubase ואולי ממש משחק או 2 חדשים שהולכים היום . הבנתי שיש היום את מעבדי ה i האם כדאי לחכות לi3 ? או לקנות כבר i5? או בכלל אני צריך c2d תודה לעוזרים !
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-
-
בעת חיבור הדיסק החיצוני הבקר מזהה את הדיסק אבל לאחר כמה שניות אומר TIMEDOUT ולא מציג את תוכנו כלל. מדובר במתאם לדיסקים פנימיים שעובד גם ב-ESATA. ב-USB עובד מעולה...
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
היי! אני חושב ללכת לבסוף על לוח אם שאינו בעל כרטיס מסך מובנה (שגורם להאטת המערכת). ההחלטה היתה ללכת על לוח אם עם הכל מובנה של Gigabyte GAG41MES2L \ Gigabyte GAG31MES2L שעולים 240ש"ח\264ש"ח. אך כאחד שמעדיף מערכת מהירה כמה שיותר, אני מעדיף שלא יהיה עוד משהו שיכביד עליה. אז החלטתי ללכת על ASUS P5KPL-CM \ ASUS P5KPL-AM שהם במקרה גם ממש לא יקרים. רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין שני הלוחות הללו? תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי הלוח אם הישן Gigabyte 945GCMx-S2 הלך (http://www.smart-pc.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=252). האם אני יכול להחליף אותו ללוח הזה Gigabyte GAG31MES2L ? (http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720044) זה צ'יפסט שונה. מה ההשלכות? אני אצטרך להתקין OS מחדש?
-
- 7 תגובות
- 993 צפיות
-
-
-
זהירות: חפירה לפניך שלום, חבר הביא לי מחשב שעושה לו בעיות בזמן האחרון ולא מאפשר העלאת מערכת הפעלה. עבדתי על המחשב בשבוע האחרון וניסיתי להתקין שלל מערכות הפעלה תוך כדי החלפת חומרה מגוונת, החלפתי זכרונות באחרים וגם בחריצים שונים, הארד דיסק, כונן אופטי, כרטיס מסך ושום דבר לא עזר , כלומר במהלך ההתקנה תמיד הייתה בעייה בדר"כ מסך כחול עם קוד שגיאה 0x00000124 . הצלחתי גם בשלב מסוים לעשות עדכון ביוס והתקנתי מערכת הפעלה על הדיסק דרך מחשב אחר כדי להעביר אותו, הצלחתי להכנס למערכת ההפעלה אבל שוב לאחר כמה דקות היה מסך כחול. אז חשבתי שהבעיה היא בלוח אם וכבר תכננתי לקנות היום לוח חדש, למרות זאת חשבתי שאולי כדאי לנסות להחליף מעבד והרכבתי מעבד E4400 ממחשב אחר, להפתעתי המחשב עבד יפה לאורך …
-
- 1 תגובה
- 724 צפיות
-