עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by a1a1a1a,

ראיתי שהמעבד תומך רק בזכרונות 1033. אני רוצה להזמין את המחשב מSKYPC, וראיתי שאין שם זכרונות כאלו, רק זכרונות 1300 או יותר. אפשר להרכיב את המעבד עם זכרונות יותר מהירים, או שיש פתרון אחר? תודה

2. דגם לוח האם שלי הוא GA-8S661FXMP-RZ הסלוטים של הזכרון תומכים עד 400Mhz, לפי אתר החברה. בגלל שהמידע בDDR2 עובר פעמיים בכל סיבוב, הרי המהירות הבסיסית של סטיק של 800 היא בעצם 400. השאלה היא אם אני אשים סטיק של 800, האם המחשב יזהה וישתמש בו כ800 או כ400 ותו לא? תודה

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  3. חבר שלי צריך מחשב לעבודה יומיומית עם MATLAB והרצת סימולציות די כבדות. כרגע למשל עם מעבד Q9400 חלק מהסימולציות רצות במשך דקות ארוכות. מדובר בהרבה חישובים מתמטיים וכו'. עקרונית הוא מוכן להשקיע 5K במערכת כולה, אבל הוא היה מאוד רוצה לחסוך אם הפגיעה בביצועים היתה זניחה. חיפשתי השוואות עבור התוכנה הזו ספציפית אבל לא מצאתי משהו מהזמן האחרון. השאלה שלי היא האם לשימושים כאלה הבדלי הביצועים יהיו משמעותיים, נניח עבור אחד המעבדים החזקים של AMD לעומת מערכת I5 או I7 של אינטל?

• 3 תגובות
    • 875 צפיות
  4. היי השאלה בנושא , יש ירידת FPS אם מרכיבים זיכרונות 667 במקום 800 MHZ? רוני

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  5. Started by dog,

עומד לפני קנייה של סט שלם חדש (הייתי כבר בפורום מפרטים ובשאר הרכיבים אני די מוחלט , ורובם, למיטב ידיעתי - למעט אולי הקירור למעבד- אינם סותרים את שתי החלופות שכאן). הייתי סגור על ה- 750, אבל nike קצת "בילבל" אותי (רואה את זה בחיוב :-\). קראתי המון השוואות ופורומים (חצי עולם מתחבט בסוגיה) ויצאתי מבולבל. היישומים שלי הם סוג של רב תכליתי ,מתוכם משחקים ברמה הבינונית, כרגע יותר לילדים , שעשויים להתפתח כמובן עם הזמן. ולכן גם כרטיס המסך יהיה בשלב זה ברמה בינונית כרגע. מה שברור בוודאות הוא שצריכת החשמל ב- amd גבוהה משמעותית. המעבד קצת יקר יותר בו , אך הלוח זול יותר. אבל אני מניח לנושא העלויות, רוצה נטו מה טוב יותר ביצועים/עבורי (אודה לכם אם תתיחסו לאחד משניהם ולא תציעו לרדת לנמוך …

• 79 תגובות
    • 8.7k צפיות
  6. Started by ThePorscher,

אני רואה בלא מעט דיונים ומפרטים שממליצים על הלוח GA-P55A-UD3. כשנכנסתי לאתרים של חנויות בשביל להרכיב מפרט, ראיתי שמציעים גם לוחות אחרים של Gigabyte, למשל: GA-P55A-UD4P. כשהשוויתי בין שני הדגמים באתר של Gigabyte, ראיתי שהם יחסית דומים, חוץ מכמה יתרונות בולטים ל-UD4P. עם זאת, הדגם הזה לא הוצע פה באף דיון (0 תוצאות בחיפוש בפורום). אני תוהה, למה בעצם? האם אני מפספס פה איזה חיסרון משמעותי של ה-UD4P?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום, אני רוצה לקנות מעבד חדש כי אני חושב ששלי נהרס.. (המחשב לא מריץ טוב משחקים שאמור להריץ בלי שום בעיה, משחקים עם איכות גרועה יחסית..) והציעו לי את המעבד Duel Core E6300 עכשיו השאלה כזאת, יש מעבד כזה שבה עם מאוורר ויש בלי (BOX וTRAY) מה ההבדל בינהם? (אם רק המאוורר אז כדי לקנות את הBOX והוא מספיק טוב בשביל לקרר את המעבד? או שכדי להוסיף עוד מאוורר שככה המליץ לי המוכר בחנות כי אמר שהמאוורר לא באמת מספיק טוב..) תודה מראשש!!

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  8. Started by oren12,

יש לי כרטיס זיכרון מסוג 2X1GB CL4 4-4-4-12 800MHZ Gskill אני מעוניין להוסיף עוד 2 ג'יגה השאלה היא אם אני חייב להוסיף עוד 2X1GB מאותו סוג או שאפשר להוסיף סטיק אחד 1 של 2 ג'יגה מכל חברה אחרת, וכל מהירות אחרת שהיא 4-4-4-12 איך זה הולך בדיוק ההתאמה תודה רבה (לוח אם- P35-DS3L)

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  9. שלום לכולם אני מתלבט בין 2 המעבדים הנ"ל , צרכי העבודה שלי הם - אינטרנט,אופיס,סרטים,קצת משחקים (לא כבדים פיפא ודומה), וגם אני רוצה להתחיל קצת להוריד סרטים מהמצלמה ולערוך אותם. הסיבות להתלבטויות שלי הם: 1.לא בא לי כ"כ להשקיע בכרטיס מסך כרגע ולI5-650 יש מעבד גרפי מובנה אמנם לא למשחקים אבל נראה לי שהוא יכול להספיק לצרכים שלי,מה אתם אומרים? 2.התדר של הI5-650 גבוה יותר בהרבה אפילו במצב טורבו 3.2 מול 2.66 לא עדיף מעבד מהיר יותר על פני עוד 2 ליבות? (לשימושים שלי). 3.לפי הביקורות ראיתי ש I5-750 חזק יותר השאלה במה זה בא לידי ביטוי.מצד שני I5-650 מתקדם יותר 32nm,ht וכו אשמח לתשובות מעניינות שחר

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום לכולם, לחבר טוב שלי הלך הלוח אם P35-ds3l ונגמרה לו האחריות, העיניין הוא שיש לו זכרונות קצת לא מוכרים שיש להם בעיות תאימות עם חלק מהלוחות. ניסיתי לחפש בגוגל אך לא מצאתי משהו קנקרטי, האם ידוע למישהו בעיות תאימות בין הזכרונות הנ"ל. Adata 1066+ 2X2gbוהלוח הזה. Gigabyte GAEP45UD3L http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=719724 ומה ההבדל בינו לבין זה? Gigabyte GAEP45DS3L http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=715911 והאם שווה לדעתכם להשקיע קצת יותר ולקחת את הAsus P5Q SE2. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=719871 תודה רבה, בשם החבר. יום טוב

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  11. היי. אני בונה מפרט וחסר לי מעבד ולוח אם מתאימים, פרטים: כרטיס מסך - 5770 1GB. זיכרון - 2 סלוטים של 2GB. תקציב למעבד ולוח אם - בסביבות ה-1000 ש"ח, אפשר לחרוג ב-200 ש"ח בערך אם כדאי. המחשב יהיה למשחקים כבדים גם ברזולוציה של FULL HD, לא מתוכנן OC. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  12. Started by moshen1169,

מי יותר טוב למשחקים? http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/10/26/amd-athlon-ii-x4-620-cpu-review/12 למרות שכאן רואים שלאטלון יש יתרון גדול במולטיטסקינג וגם בגלל הזיכרון L3?

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  13. Started by Okopel,

קניתי מחשב בוואלה שופס ומציעים לי שם באותו מחיר של המחשב איזה זיכרון שאני רוצה או a data או kingston במה לבחור? (המחשב הוא מחשב משרדי, לוח אם של גיגהבית, מעבד e5300) הזיכרון הוא 2GB תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  14. Started by moshen1169,

1.מי עדיף ביניהם למשחקים ומולטי טאסקינג ביחס של עלות תועלת ? 2.מי עדיף ביניהם אם אני עושה אוברקלוק וגם בלי אוברקלוק?

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. Started by babu,

GPU -XFX RADEON 5850 HD POWER SUPPLY-ULTRA X4 500W MUDOLAR OCZ INTEL EXTREME DUAL CHANNEL 4GB PC12800 DDR3 1600MHZׂ E8400 INTEL אני לא מבין בלוחות עם כל הSLI וציפסטים בילבלו אותי מה תומך מה לא מה כן בקיצור שיהיה לוח אם חזק למשחקים סרטים ויתמוך בחומרה שאני ישים עליו בצורה טובה ושיהיה שווה את התמורה תקציב עד 1K אם מישהו חושב שהמפרט לא טוב מבחינת תמורה לתקציב הוא מוזמן לשנות אני חושב שזה סבבה !

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  16. שלום לכולם, בבעלותי מחשב עם המפרט הנ"ל: מעבד AMD Phenom AM2+ 9650 Quad לוח אם: Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2690 זכרונות: 1Dimm 1GB DDR2 800Mhz + 1Dimm 1GB DDR2 800Mhz מאיץ גרפי: ATI Radeon 3870 מערכת ההפעלה: Windows VIsta 32Bit אבל אני עובר לחלונות 7 64BIT אם מישהו יכול לייעץ לי איזה זיכרונות לקנות והאם כדאי לעבור את ה 4GB מבחינת הנפח. המחשב כמובן משמש אותי גם למשחקים. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 606 צפיות
  17. Started by lioryb,

אני מסתכל בהשוואה באתר של אינטל, ואני רואה שכל ההבדל הוא בזה שה-540 הוא embedded. מה זה אומר?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום התלבטתי לגבי לוח האם GIGABYTE EX58-UD3R וראיתי במאפיינים שלו שה"מהירות" שלו היא 1600MHZ. אם אני אריץ עליו את כרטיסי הזיכרון DDR III 1333Mhz 2x2GB Corsair XMS3 Dual Channel שמהירותו היא 1333MHZ, הוא ישתמש רק ב1600MHZ, ולא ב2666MHZ המלאים? :s05: תודה

• 3 תגובות
    • 637 צפיות
  19. היי רציתי לדעת אם יש הבדל בין זיכרון של 2 MHZ במהירות של 800 MHZ לבין זיכרון של 4 MHZ במהירות של 667 MHZ בבצועים של מישחקים ? או שאני לא הרגיש בהבדל. רוני

• 4 תגובות
    • 681 צפיות
  20. Started by 12131,

מה עדיף? יתרונות חסרונות? יש המלצות לדגם ספציפי? מחשב לשימוש ביתי רגיל (לא למשחקים). תודה!!

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  21. Started by liran10,

הולך לעשות הזמנה ביום ראשון זה המיפרט מעבד - Intel Core i5-750 box כרטיס מסך - Asus ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe לוח אם - AsusP7P55D כונן קשיח - Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB צורב- LG GSA-GH22N X22 SATA DVD זיכרון - G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 7-7-7-21 Ripjaws מארז- ללא ספק CoolerMaster CM 690 ספק כוח- Seasonic S12 Energy Plus 550W קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 מאוורר למארז- Arctic Cooling F12 2 האם הזיכרונות מספיק טובים או שעליי לקחת 1600mhz

• 2 תגובות
    • 590 צפיות
  22. Started by Drazick,

שלום. יש לי התייעצות אתכם. מאחר ולא מצאתי מישהו שמוכר יד שנייה 4 מודולים של 2GB זכרון DDR2 800MHZ או מישהו שמוכר 2 מודולים של 4GB אני חייב למצוא 2 מודולים של 2GB הזהים לאלו שכבר יש לי במחשב. מצאתי אותם למכירה ב- New Egg: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820208344 בארץ לא מצאתי חנות שמוכרת את הזכרונות הללו במחיר נורמלי או בכלל. שאלתי היא, האם יש מישהו שיודע כיצד ניתן להשיגם בארץ במחיר דומה ל- New Egg (גם משומש), או לחילופין יודע איך אני יכול לגרום ל- New Egg לשלוח בארץ או אפילו מכיר חנות אחרת בחו"ל שכן מוכרת לארץ ותחרותית עם המחירים הללו. לא אכפת לי גם לרכוש מחנות שמוכרת יד שנייה או משהו... אם למישהו יש רעיון יצירתי וזול אחר כיצד לעבור כרגע משני מודולי…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by טל קורקוס,

זה משנה אם משלבים בדואל צאנל זכרונות מסוג אחר ? ואם יש הבדל אם קונים כרטיס זיכרון פשוט סטיק בנפרד X 2 או לקנות KIT של אותה חברה X2 X3 יש הבדל בביצועים ? ואם יש משמעות בין ביצועים לזכרונות ואיך זה בא לידי ביטוי ? , ואם צריך לקנות זכרונות לפי היצרן של לוח האם וכו' , תודה 8)

24. שלום הייתי רוצה לדעת איזה לוח אם אני יכול לקנות, שלא יגביל את הביצועים של ה intel core i7 920 8MB , אבל כך שהלוח לא יעלה מיליונים... לינקים: מעבד http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727479 לוח אם http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=729679 האם זה המעבד הזול ביותר שלא יגביל את ביצועי המעבד/מחשב? תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום. ברצוני להרכיב מחשב על בסיס מעבד Core i5 במארז MicroATX Antec P180 MINI. כרטיס מסך - ATI HD5850. מהי הבחירה האופטימלית ? לי חשובה יכולת OC מקסימלית.

• 1 תגובה
    • 880 צפיות

דיונים חדשים בפורומים