עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שבת שלום לכולם יש לי לוח אם Abit AL8-V שמחובר בחיבור 20 Pin וקיימת אופציה לחבר עוד 4 Pin נוספים! השאלה שלי היא, מתי אני מחבר את הארבה פינים הנוספים? או שלא מחברים אותם כלל?

2. שנה אחרי שהצליחה להדהים אותנו עם מחשב נייד גדול ששוקל פחות מקילוגרם אחד, החברה הקוריאנית מתכוננת להשקת דור שני שיהיה מרשים אפילו יותר ביכולותיו לכתבה

3. תשובה מחשבון טוויטר רשמי של חברת ASRock מצית גל של שמועות ואכזבות בקרב חובבי החומרה לכתבה

4. Started by יקירn95,

לא מבין מה ההבדל בין שני המעבדים האלו (g640 vsg840( שניהם בעלי 2 ליבות שרצות באותו תדר 2.8Ghz עם 3M CACHE חיפשתי באינטרנט הסבר כלשהו ולא מצאתי יש הבדל כלשהו במשחקים כבדים או בביצועי מעבד ? ואם כן למה אם המפרטים שלהם זהים? תודה רבה לעוזרים כמובן!!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by gal426,

היי כולם יש לי מחשב עם הלוח הנ''ל H77-D3H ויש בו בתוכו שני סטיקים של 4GB בסה''כ הכל 8GB השאלה שלי אם אני יכול להוסיף עוד שתיים של 4GB ואז יהיה לי בסה''כ 16GB והכל יעבוד תקין? המעבד הוא I5 3470 והראם זה הדגם שיש לי ומה שרוצה להוסיף לו:KVR16N11/4

6. בוקר טוב, אני רוצה לרכוש 4 מודלים של 8GB של חברת corsair. תזמונים 16-18-18-36 דגם CMW32GX4M4C3200C16 באתר החברה רשום שזה תומך בלוחות 300 Series אבל באתר היצרן של הלוח לא מצאתי זכר לזיכרונות מהסוג הזה ברשימה. מובן לי שהיצרן לא תבדוק את כל סוגי הזיכרונות אבל מעדיף ייעוץ. הלוח Z390 AORUS MASTER תודה!

7. Started by PuppEDogg,

שמתי לב שההבדלים בין אינטל לAMD הם ממש רציניים לצורך העניין הנה המעבד הכי יקר בKSP של אינטל http://ksp.co.il/?uin=20484 והנה של AMD http://ksp.co.il/?uin=18290 עכשיו לפי מה שכתוב לAMD יש שמונה ליבות ו4GHZ לאומת זאת לאינטל "רק" 6 ו3.6GHZ מישהו יכול להסביר לי למה בכל זאת אינטל יותר יקרים אולי זה משהו יותר מרק ליבות ומהירות וגם אם כבר למה גם לוחות האם למעבדים של אינטל הם יותר רציניים ומתקדמים משל AMD למה יש העדפה לאינטל? אני רק לאחרונה התחלתי להתעניין בחומרה אז אם השאלות שלי טפשיות אני מתנצל אני רק רוצה להבין את הנושא הזה יותר לעומק

8. אני רוצה לקנות מחשב נייד (ואני לא מציין את זה כדי שתעזרו לי לבחור מחשב, רק כדי שתבינו טוב יותר את השאלות שלי). אני לא מתכנן להסתובב איתו הרבה (יש לי טאבלט. מספיק לי). יש לי קצת ידע במחשבים, ועכשיו, כשאני מחפש מחשב, נזכרתי ששמעתי פעם שזיכרון הוא צוואר בקבוק (ספציפית שאחת הבעיות היא שלא ניתן, במחיר סביר, לספק למעבד זיכרון בנפח גדול שהוא יכול לגשת אליו מהר במיוחד - ולכן יש את רמות ה- Cache) אז התחלתי לתהות עד כמה משפיעה כמות ה- Cache על מהירות הפעולה של המחשב, ועד כמה מעבד 64 ביט שמריץ מערכת הפעלה מתאימה שונה בביצועים ממעבד דומה שתומך רק ב-32 ביט (אני מודע לתמיכה ביותר זיכרון, אבל מה שמעניין אותי זה יותר ביצועים בעיבוד מאשר יכולת גישה לזיכרון). לא ממש מעניין אותי לגבי ייתר…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אינטל מכריזה באופן רשמי על דגמי Core בדור ה-11 למחשבים שולחניים עם שם הקוד Rocket Lake S - דור חדש של מעבדים שמבטיח לקחת את כתר ביצועי הגיימינג. כל הפרטים בפניםלכתבה

10. Started by k_700,

בקרוב יש לי יום הולדת ואני מתכוון לקנות מעבד חזק מאוד וטוב לoc מארה"ב. הלוח אם של המחשב יהיה DFI Infinity NF4 Ultra או DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D אל תתקמצנו במחיר תביאו משהו טוב, ואם צריך עוד נתונים על המפרט תגידו ואני אביא.

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. טוב זה מחשב לאחיות שלי וגם קצת לי עד שיהיה לי מספיק כסף לקנות מחשב בשבילי... וזה מחשב ל3-4 שנים בערך... ומה היתרונות של 775 לעומת ה-478??? ואיזה מהם יותר מהיר???

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by avi2014,

הבנתי אתמול שהמעבד אולי הכי משתלם כיום הופסק ליצר במפעלי amd... למישהו יש עוד פרטים?

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by X_Dror,

קיבלתי את ההצעה הזאת ב-60 ש"ח יותר ממחיר של Twinmoss 512Mb ram CAS 2.5. מה אתם אומרים? שווה? אני חושב שזה הזיכרון - http://www.microdirect.co.uk/ProductInfo.aspx?ProductID=6792 (תקנו אותי אם אני טועה) תודה!

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by D@nny,

שלום יש לי עכשיו amd athlon xp 1800 עם זיכרון 256 , 40 ג'יגה וכרטיס מסך r9550 לוח האם שלי פגום (מאוד) וכמעט ולא מאפשר עבודה חשבתי בסכום כסף יחסית קטן "לשדרג" קצת את המערכת על מנת שאפשר יהיה לעבוד על המחשב..(עכשיו הוא מתכבה כל הזמן) כרטיס מסך אני משאיר וכך גם ההארד דיסק.. מה הכי מומלץ בסכום של עד 1000 שקלים..? תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by liorperets82,

מה זה ביוס ואיך אני מעדכן אותו???

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. הזהירו אותי ולא שמעתי.. הלוח הזה של אסוס P5B800 עם הצ'יפסט של VIA.. בקושי שרד לי שנה וקצת ותמיד אין אחריות כשצריך.. בקיצור, חייב לקנות לוח אחר אבל בלי להחליף זכרונות (DDR 2G), כרטיס מסך AGP ומעבד פנטיום D820 סוקט 775. התוכלו בבקשה להציע לי משהו איכותי שלא יקרע לי את הכיס?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by יוסי הראל,

שלום ! יש לי 2 שאלות ואשמח אם תוכלו לענות עליהם ! 1-האם 2 מעבדים בלוח אם DUAL PROCESSOR ,צריכים להיות זהים, או שניתן להתקין 2 מעבדים ששונים ב SPEC שלהם ? 2-מה ההבדל בין מאוורר עם 2 חוטים לבין מאוורר עם 3 חוטים ? תודה מראש לעונים יוסי

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by one123,

הרכבתי מחשב חדש: intel i7 930 לוח אם GA-X58A-UD3R כאשר לוח האם Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules זכרונות Kingston HyperX 6GB Kit (3x2GB Modules) 1600MHz DDR3 DIMM מערכת הפעלה windows 7 32Bit הזכרון מזוהה במהירות 1066 במקום 1333 שהלוח תומך בו. האם עליי לשנות משהו בביוס ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by kfirbep,

הרכיבו לי מחשב עם המעבד AMD כולם אמרו לי שזה אחלה מחשב אבל intel לא יותר טובים?אם אני לא טועה קראתי כאן במאמרים שAMD מתחמם מהר. הנה המחשב: מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Tray + Evercool Buffalo 10CM 2Heatpipes Cooler כמות: 1 מחיר: ₪840 לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 כמות: 1 מחיר: ₪508 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail כמות: 1 מחיר: ₪369 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 מחיר: ₪269 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 מחיר: ₪229 כרטיס מסך: AXLE Geforce GTS250 512 MB DUAL DVI HDMI Retail כמות: 1 מחיר: ₪541 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA כמות…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by shimronfio,

איזה מבין המעבדים עדיף? האם שווה להשקיע יותר בלוח אם מתקדם יותר וזכרונות DDR3 עבור המעבד החדש?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. הזמנתי מחשב (עוד ניתן לשנות את ההזמנה) המבוסס על לוח P55 (הלוח: Gigabyte P55M-UD2) - ולא תומך בTriple Channel, וזכרונות שנמכרים כTriple Channel: 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel - DDR3 1600mhz הזמנתי את הסט הזה, בעיקר בגלל המחיר (770 ש"ח) - הזכרונות יעבדו על הלוח? ברור לי שלא בTruiple Channel, אבל 4GB מתוך ה6GB יעבדו בDual Channel ואילו הסטיק הנותר של ה-2GB יעבוד בsingle channel? יש הבדל ביניהם במתחים? יש סיכוי שבכלל עדיף להישאר בכפולות של 2 (לרדת ל-4GB) ולא להנות מ2GB נוספים, רק כדי לא לגרום לבעיות? יש בחנות גם זכרונות שנראים פשוטים יותר (בלי היטסינק, ולא מעוצבים) ובמהירות של 1333Mhz, ב260 ש"ח לכל סטיק של 2GB - האם עדיף לי לוותר על כל הבלגן הזה, לשלם קצת יותר ולקנ…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by cznmuh,

היי שלום לכולם ..אז ככה שאלה.......מי מביין השניים יותר חזק למשחקים !! מעבד AMD Phenom II x4 965 Box הוא AMD Phenom II X6 1055T Socket AM3 Box בעיקרון יש לי כרטיס מסך Radeon HD 5850 asus1G DDR5 4G RAM :s05:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by 123456789,

??? ??? ???

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by chris_u16,

האם זה נכון שלוחות של ABIT מודדות את הטמפרטורה של פנים הליבה של המעבד (חם יותר ב10c) ולוחות אחרות מציגות טמפרטורות של הdie של המעבד ולא מתוך פנים הליבה? ועל פי מה צריך למדוד את המעבד? לפי טמפרטורת הליבה או לפי הטמפרטורה של הdie שלו? תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by david2k,

יש איזה הגדרות ביוס ממולצים ? ועוד משהו סתם נכנסתי לביוס מקודם לא שיניתי כלום רציתי לבדוק תטורבו בוססט עכשיו מצאתי משהו כזה Intel Turbo boost tech נכנסתי לזה וראיתי 3 מצבים 1. AUTO שזה היה המצב שלו. 2. enabled והיה רשום בצד [MENU] שזה אומר שכל הליבות יעבדו בצורה הכי מהירה משהו כזה 3.disable לא כלכך הבנתי תפירוש שלו בצד[MENU] להשאיר את זה כמו שזה או לעשות את אחד מ2 מצבים שאמרתי? עוד דבר יש דרך בביוס להעלות תמהירות מאורר של הכרטיס מסך?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.