עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by lmlm,

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112119 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112077 Believe it or not

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. מקריאה בפורום אני רואה שמעט אפליקציות מנצלות ריבוי ליבות מעל שתיים ולכן בד"כ מומלץ מעבד עם שתי ליבות. האם במקרה ומשתמשים ב VMWARE על המחשב להריץ עוד מחשב וירטואלי במקביל יש יתרון לארבע ליבות (שתיים לפיסית ושתיים לוירטואלית)?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by idan1836,

שלום! קניתי היום מחשב חדש ובחרתי לחבר ולהתקין אותו בעצמי! יש לי בעיה בחוטים של המארז (ON,OFF,RESET...) ואת חלקם חיברתי ועכשיו נשארו לי 8 חוטים. 4 עם מספר 1 ליד כל חוט. 4 עם מספר 2 ליד כל חוט. בכל אחד מהסטים האלו של הארבעה חוטים רשום מינוס D פלוס D .. גראונד (אדמה) והאחרון פלוס 5 V. זת'ומרת שיש פעמיים מכל חוט שאמרתי כאן! **אני רוצה להזכיר שלא חיברתי את החוטים האלו עדיין ללוח כי אני לא יודע לאיפה לחבר. חיברתי את המחשב לחשמל והוא נדלק אוטומטית איך שמחברים לחשמל אבל הנורה הירוקה שאומרת שהמחשב דולק לא פועלת וגם בספר של הלוח רשום שצריך לחבר את הכבל של הנורה הזו אבל אני לא מוצא את הכבל הזה, מלבד אותם חוטים שהזכרתי שנותרו לא מחוברים, ואם לוחצים על כיבוי המחשב (דרך הלחצן ש…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. מאז החלו שתי הפלטפורמות הללו להימכר בחודש (פלוס) האחרונים, החלו נתוני המכירות להצטבר , ולהלן הממצאים: Threadripper 1950x מחזיק נתח שוק של 52% Intel I9 7900x מחזיק נתח שוק של 48% מעל עשור שלא זכור מצב בו AMD בסגמט פרימיום עליון מחזיקה נתח שוק הגדול מ- 50%. בכל אופן נוכל לשים לב כי מדובר בחלק מזערי מסך העוגה הכללית של שוק המעבדים: המעבדים הללו מהווים בקושי 0.1% מסך המעבדים הנמכרים בעולם (שזה אלפית לערך). קרי שרק 1 מתוך 1000 מעבדים סדר גודל נמכר כיום מדגמים אלו. בהחלט נישה פצפונת באופן יחסי.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Fabian,

מה זה ה-overclocking ששומעים עליו כ"כ הרבה?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by jackhammer,

שלום לכולם. אני לא בטוח אם פה זה המקום או בציוד הקפי אבל בגלל שהשאלה שלי היא על החיבור עצמו (שהוא חלק מלוח האם) בחרתי לשים פה. יש לי לפטופ dell xps 15 9560 בנוסף יש לי גם עכבר אלחוטי (עם דונגל משלו) ואוזניות אלחוטיות (עם דונגל משלהם) בגלל שיש ללפטופ רק 2 חיבורי USB מלאים אני נאלץ לחבר סוג של USB האב כזה שמתחבר לחיבור הטאנדרבולט 3 ומוסיף עוד 4 חיבור USB 3. השאלה שלי היא אם אני מחבר דרך ההאב הזה גם את העכבר וגם את האוזניות, האם רוחב הפס של החיבור הזה יכול להוות צוואר בקבוק לעכבר+אוזניות? האם אני אחווה לאגים בעכבר או "תקיעות" בסאונד? תודה מראש לעוזרים.

7. Started by McMerc,

GA-965P-DQ6: http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2295&ProductName=GA-965P-DQ6 GA-965P-DS4: http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2288&ProductName=GA-965P-DS4

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אני רוצה לדעת, למה אנשים אומרים שהC2D יותר טוב מהDual Core, הרי לפי מהירות העיבוד- הDual Core עוקף את הC2D. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by IG,

בזמן האחרון שומעים על הקמת מפעלי ייצור של AMD ואינטל, ואני מעוניין לדעת אם עוד מישהו חושב שהם קצת הגזימו עם זה... אני עוד מבין את הצורך של AMD להקים מפעל או שניים, אבל זה לא עוצר שם... עם שיפור הטכנולוגיה של המעבדים היום, שמבוססים על ה80\84 אם אני לא טועה, יהייה אפשר למשוך עוד 6-8 שנים, ועם ריבוי ליבות, עוד 15 גג, עד שזה יהפוך למערכת מגוכחת של 80 ליבות וחום שימיס את המארז אחרי שעת עבודה... למה לא משקיעים יותר בפיתוח טכנולוגיות חדשות במקום בניית מפעלים במליארדים, שיסגרו עוד כמה שנים? אני זוכר שראיתי איזה מעבד בטכנולוגיה חדשה, שמגיע לאיזה 8 טרה HZ, עוד לפני 3 שנים (או אפילו יותר), שמבוסס על טכנולוגיה חדשה לגמרי. למה לא משקיעים בכיוונים כאלה במקום השקעה בטכנולוגיה הישנה? אני…

• 29 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by itaysk,

הלידטק שמעתי שלא כדאי... האפוקס שמעתי שיש איתו בעיות לפעמים... האסוס מצויין אבל יקר... הציינטק עוד יותר... תראו בעקרון אני יכול להרשות לעצמי את האסוס (900 שקלס בערך, לא?) אבל אם אני אוכל למצוא לוח דומה במחיר זול יותר אז אני מעדיף... שמעתי גם שיש לו 2 דגמים לא? מה ההבדלים ביניהם? בעקרון כל הפיצ'רים לא ממש חשובים לי חוץ מכרטיל קול. קיצור תגידו מה אתם הייתם קונים... כל ההצעות יתקבל בברכה, תודה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. בהרבה מאוד מקומות אני רואה משפטים כמו "כשהמתח גבוה מדי אז הוא לא יציב" וכדומה. יש לי כמה שאלות בקשר לזה: 1) מה זה בדיוק מתח לא יציב? זה אומר שאם המעבד למשל צריך לקבל מתח של 1.2V, אז הוא מקבל לפעמים 1.23V? 2) למה ככל שמעלים את המתח, אז המתח נהיה פחות יציב (למשל כשאני עושה OC)? 3) איך יודעים שהמתח לא יציב, ולמה זה גורם? 4) סתם שאלה שעלתה לי לראש: האם גם אם אני מעלה את תדר העבודה של המעבד, אבל לא מתעסק עם המתח, זה יכול לגרום למתח לא יציב? אם כן, למה? אשמח מאוד להסבר מפורט (וכן בהיפוך אותיות- מטורף) תודה רבה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by yotam.m,

כמו שאתם רואים יש לי מעבד בסוקט 478 ואני מחפש לו חבר חדש הלוח הזה זה אחד הלוחות היותר גרועים לאוברקלוק שפגשתי בחיים שלי אז אני מתכנן כנראה להחליף אותו. עכשיו לשאלה איזה לוח במחיר נורמלי (בלי הגבלת מחיר לא שלוחות לסוקט 478 צריכים לעלות 1000 ש"ח...) אפשר למצוא כמובן כמו שציינתי מקודם אני מחליף את הלוח הקיים בגלל יכולתיו העלובות באוברקלוק ככה שמומלץ לוח נחמד לאוברקלוק. איזה לוח מומלץ? הבנתי שהלוחות של אסוס בדגמים הקודמים שלהם הכי מומלצים אבל אולי יש משהו אחר? כמובן שיהיה אפשרי להשיג אותו איפשהו לא כמו ה- p4p800 se אם אני לא טועה, שאי אפשר להשיג אותו בשום מקום. תודה לעוזרים!

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני רוצה לקנות מחשב למשחקים כבדים ויש לי כמה שאלות: כרטיס מסך Gigabyte GV-NX66T128VP GeForce 6600GT 128MB Vivo SLI DDR3 PCI Express לוח אם Asus P5WD2 Premium 3.6/LGA775 Intel 955X Motherboard מעבד ?Intel P4 3.0GHz LGA775 800MHz 2MB 64Bit 630 זיכרון 3-3-3-8 Geil 1024MB (512MBx2) Dual Channel Kit DDR2 533MHz Ultra Series ספק כח Thermaltake PurePower 460Watt W00067 PFC קירור מעבד Thermaltake BigTyphoon 1) איזה זכרון עדיף לקנות? אחד של 800mhz? או שתיים של 566mhz dual ואז אני אצטרך לעשות אובקלוק לFSB נכון?. 2) אם אני אקנה זכרון של 667dual אני אצטרך לעשות אובקלוק לFSB למהירות של 333 וזה לא נראה לי אפשרי! 3) אם אני אקנה זכרון של 566dual אני אצטרך לעשות א…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. עד לפני שבוע היה לי לוח אם מעפן שאני לא יודע אפילו של מה הוא היה...יש לי מעבד 1500 של אינטל, הטמפ' שלו כשהוא לא במאמץ הוא היה -40-43 מעלום עכשיו לי לוח אם של אסוס ולא במאמץ מראה לי שהטמפ' עומד על 24-23 מעלות. יש מצב? או שזה מזייף?

• 29 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. משפחות ה-Whiskey Lake וה-Amber Lake כבר כאן באופן רשמי, על מנת לתת זריקת מרץ למחשבים הניידים הקומפקטיים והיוקרתיים לכתבה

16. Started by yonni,

האם זה נורא CL6? אני מרכיב מערכת מבוססת Q6600. מתוכנן OC ל3.2. רוצה 4 ג'יגה זכרון. הזכרונות יעשו את העבודה? כמה זה משמעותי למהירות אם זה CL 6 או CL 5? כמה זה מורגש? עיקר העבודה תהייה, תלת מימד במאיה- ורנדרינג, עריכת וידאו ועיצוב

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by gmppaz,

היי, בעיקרון אני הולך לקנות מחשב חדש בקיץ (משהו סוף הדרך) אבל רציתי לדעת מה יותר טוב למשחקים: AMD\INTEL... מה יותר מנצל את עצמו למשחקים ובכלל עובד יותר טוב תודה רבה לעונים

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by zivgev,

אהלן, ברשותי הזיכרון הזה: http://ksp.co.il/?select=.1038..392..103..786.&list=1&sort=2&glist=1&uin=14965&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אני מעוניין להוסיף ל-2 הסטיקים האלה עוד סטיק אחד של 8 ג'יגה כזה: http://ksp.co.il/?select=.1038..392..347..786.&list=1&sort=2&glist=1&uin=24026&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 האם זה יעבוד? או יעשה בעיות כאלה ואחרות? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. יאללה תתחילו להצביע

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by beber,

שלום לכולם אשמח אם תוכלו לעזור לי אני מעוניין לקנות מחשב בעל מעבד P4 2.0GHZ וזכרון 512MB DDR של kingston כרטיס מסך GF4 TI4200 128MB והשאלה שלי היא איזה לוח אם הכי מתאים ויאפשר ביצועים מקסימליים עם הרכיבים האלה?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום לכם חברי היותר חדשים והיותר ותיקים בפורום. עבר זמן רב מאז שדנו בזה, גם כי בימים עברו נהגנו לדון הרבה בנושא. אז פתחתי דיון, נראה איך ולאן יתקדם. רציתי לחלוק עם שאריות חובבי החומרה הותיקים בפורום את הימים השמחים יותר של החומרה. פשוט ארוץ ונראה... זוכרים את ימי LGA775 העליזים של 2006-2009? אספר לילדים. ממש לא מזמן, לפני כ-5-6 שנים אוברקלוקינג עדיין היה תחום מאוד נישתי. הוא היה תחום מעניין, מבריק ומהנה לעיסוק. ב-LGA775 היה הרבה אקשן לגבי יכולות של לוחות אם לבצע המהרה למעבדים בתושבת. היה פילוח רחב של יצרניות, ערכות שבבים ויכולות המהרה. Back When overclocking mattered יכולות ההמהרה של לוחות אם נמדדו על פי קריטריון מאוד חשוב שהוא השגה של באס מקסימאלי. לוח אם שידע ל…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. בוקר טוב, אני רוצה לרכוש 4 מודלים של 8GB של חברת corsair. תזמונים 16-18-18-36 דגם CMW32GX4M4C3200C16 באתר החברה רשום שזה תומך בלוחות 300 Series אבל באתר היצרן של הלוח לא מצאתי זכר לזיכרונות מהסוג הזה ברשימה. מובן לי שהיצרן לא תבדוק את כל סוגי הזיכרונות אבל מעדיף ייעוץ. הלוח Z390 AORUS MASTER תודה!

23. Started by PdLrAaTgIoNnUM,

רצוי 450 MHZ, אבל אחרים יתקבלו בברכה גם כן

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by FlameThrow,

אני מתלבט אם לחכות עד נובמבר בשביל לקנות את ה kentsfield או לקנות מחשב עכשיו עם e6600

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by hen1235,

לפי מה שהבנתי אין סיכוי להפעיל על הלוח GA-8I945PG, זיכרון 667 כאשר אני משתמש במעבד 805, זה נכון? הזיכרון במקום לעבוד במהירות 667, ירד למהירות 533? יש לוח שמאפשר לעבוד עם מהירות במהירות FSB 533 וזכרונות ב-667?

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים