מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
שלום אנשים. יש לי לוח P5E-VM HDMI של ASUS (מבוסס צ'יפסט G35). אבל מעבד ישן ביותר. אני יכול להשיג את ה-QX9770. האם הוא יוכל לעבוד על הלוח (אני מתאר לעצמי שעם downgrade מסויים) הזה? אשמח לתשובות
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יש הבדל משמעותי PCI Express וPCI Express2 מבחינת ביצועים ? ואיזה לוחות אם יש בהם PCI Express2?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אם יש לי מעבד במהירות 3.4Ghz, ובמפרט שלו כתוב שהוא יכול להתנהל עם RAM במהירות מקסימלית של 1600Mhz, אז אם אני עושה למעבד OC אז אני אוכל לעבוד אם RAM יותר מהיר. השאלה שלי היא איך אני מחשב את מהירות הRAM המקסימלית לאחר הOC למעבד?? למשל אם אני עושה לו המהרה ל4.5Ghz, אז איזו מהירות של זיכרון הוא ינצל? אשמח גם לקבל את הנוסחה למציאת מהירות הRAM המקסימלית... תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איזה לוח עדיף? Intel BLKDH67CL Cold Lake Socket 1155 H67 או ASROCK H67M-GE B3 H67 CHIPSET בהתחלה חשבתי על האסרוק, אבל ראיתי את הבנדל בrsm על האינטל + 8 גיגה זיכרון מה אתם אומרים יש הבדל בין הלוחות? ומה עדיף? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב שלי: LIAN-LI Full Tower Case PC-O11 Dynamic Black ZOTAC Gaming GeForce RTX 3080 AMP Holo 10G Corsair DDR4 24GB 3200 AMD 3rd Gen Ryzen 7 3800X Corsair RM1000x 1000W PSU 80+ Gold Modular Gigabyte X570 Gaming X 2560x1440 , "27 Samsung Odyssey G5 Samsung 990 PRO NVMe M.2 2280 2TB SSD HDD 2TB HDD 4TB שדרוג לגיימינג כבד , אלה בחירות טובות : לוח אם GIGABYTE X870E AORUS ELITE WIFI7 AM5 כרטיס מסך GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF 16GB מעבד AMD Ryzen™ 9 9950X3D זיכרון למחשב Corsair Vengeance 2x16GB DDR5 5200MHz האם הכל תואם אחד לשני ? הספק שלי מספיק טוב ,המארז מתאים לגודל של הלוח אם החדש , הSSD תואם ללוח אם החדש ? והקירור של המעבד יהיה תואם ? Amazon.com: Scythe Fuma 2 C…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
מקווה שהפרורום המתאים. שוקל לקנות טאבלט לנובו miix 700. מתלבט בין שתי הוורסיות של המעבדים הנ"ל. קראתי את הרשום בקישור הראשון בהמשך , שם מציינים גם יתרונות מסוימים ל m5 על פני ה m7 רק לא ברור לי מה זה בדיוק מה שרשום שם- Better overclocked clock speed (Air) 2.52 GHz vs 1.2 GHz More than 2x better overclocked clock speed (Air) Better CompuBench 1.5 bitcoin mining score 9.24 mHash/s vs 1.68 mHash/s Around 5.5x better CompuBench 1.5 bitcoin mining score ביתרונות של ה m 5 http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-M7-6Y75-vs-Intel-Core-M5-6Y54 יש גם…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1.בלוח הזה רשום שיש שני ATA100, וגם: Extra IDE Port by HPT372 with Ultra DMA-133 & IDE RAID x 2 (Up to 4 Devices) מה זה אומר שיש לו גם ATA133? צריך לחבר משהו שיעבוד עם ATA133? 2.זה לוח טוב לאובקלוקינג, נגיד עם אני שם בו P4 2G, ו256 PC2100? אני יכול לשים זיכרון יותר טוב כמו PC3700 או משהו כזה והOC יהיה עדיין טוב? 3.אפשר לשים בכלל זכרונות יותר גדולים מ-2100 כי במפרט שלו רשום: 3x DDR-DIMM Slots for PC2100 ???
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני הולך לקנות מחשב עם לוח ASROCK למעבד E6300 הלוח תומך בעד 4 גיגה בדואל צאנל יש לו 4 סלוטים עכשיו בגלל שכרגע אין לי ממש צורך בזיכרון גדול חשבתי לקנות 2 סטיקים של 512 מגה בתדר 667 ובעתיד כשתגיע הווינדוס ויסטה ואהיה חייב זיכרון של 2 גיגה אני אוסיף עוד 2 סטיקים של 512 או אפילו עוד 2 סטיקים של גיגה כל אחד האם זה יכול לגרום לבעיות כלשהן? האם עדיף כבר עכשיו לקנות 2 סטיקים של גיגה?
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, כבר כמה ימים שאני עם קירור מים על המעבד והכרטיס מסך שלי, בעוד שאני מרוצה מאוד מהטמפ' של הכרטיס מסך אני מאוד מאוכזב מהיכולות של המעבד שלי. כשהחלטתי ללכת על הכיוון של קירור מים היה לי יעד מאוד ברור של OC יציב על 4.2 עם טמפ' מתחת ל70 מעלות מה שנחשב יחסית קל לחלקים שלקחתי בשביל הקירור מים, רוב מוחלט של אנשים שיש להם את אותם חלקים מגיעים בקלות ל4+ עם מתח באיזור ה1.25 ואפילו פחות (אני מדבר ספיציפית על 920). מאז ומעולם ידעתי שהמעבד שלי לא היה מהמוצלחים בBatch ומגיע בקלות למתח גבוה כאשר מנסים להגיע לאיזור ה4+ (אני כרגע בדיוק על 4.0 עם מתח של 1.325), היה ברשותי את הH50 והMugen II (לאחר שהיה לי דליפה מהH50) ואיתם הייתי מגיע לטמפ' של כמעט 85 מעלות עם HT ב4.0 (לא הייתי משאיר …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין 2 המעבדים הנ"ל , צרכי העבודה שלי הם - אינטרנט,אופיס,סרטים,קצת משחקים (לא כבדים פיפא ודומה), וגם אני רוצה להתחיל קצת להוריד סרטים מהמצלמה ולערוך אותם. הסיבות להתלבטויות שלי הם: 1.לא בא לי כ"כ להשקיע בכרטיס מסך כרגע ולI5-650 יש מעבד גרפי מובנה אמנם לא למשחקים אבל נראה לי שהוא יכול להספיק לצרכים שלי,מה אתם אומרים? 2.התדר של הI5-650 גבוה יותר בהרבה אפילו במצב טורבו 3.2 מול 2.66 לא עדיף מעבד מהיר יותר על פני עוד 2 ליבות? (לשימושים שלי). 3.לפי הביקורות ראיתי ש I5-750 חזק יותר השאלה במה זה בא לידי ביטוי.מצד שני I5-650 מתקדם יותר 32nm,ht וכו אשמח לתשובות מעניינות שחר
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מדובר בלוח חדש לא מובן כמה אפשרויות ב BIOS בבחירה על מה זה משפיע הלוח הוא ASUS P5G41T-M LX 1=LBA/ LARGE MODE 2=BLOCK MULTI SECTOR TRANSFER 3= PIO MODE 4=DMA MODE 5= SMART MONITORING 6=32 BIT TRANSFER 7= VVT VOLTAGE 8=AUTO PSI 9=MEMORY REMAP 10= DVMT MEMORY חלקם מוכר אבל אני לא בטוח אז אז רציתי לשאול תודה דרך אגב יש עוד הרבה דברים הם מוכרים לי ,אבל בכל אילו שרשמתי, בחוברת לא רשום מה פעולת הבחירה עושה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
המוכר בRSM אמר לי שעדיף לקחת לוח אם PH67 ולא H67 כי PH67 הוא בלי כרטיס מסך מובנה והוא ינצל יותר טוב את המערכת.המעבד הוא 2500.האם זה נכון? האם עדיף לקנות GIGABYTE PH67 A UD3 על פני ASUS P8H67?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
איך הם בכלליות? כי מבחינת נתונים הם נראים אחלה וזה גם באחלה מחיר: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=DRGS3200PHU10&Cat2Cat1ID=1113&Cat2ID=1432 2-2-2-5, מבוסס על TCCD, אחריות לכל החיים... אני מפספס משהו? מה שכן יש גם את זה: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=DROCZ4003G&Cat2Cat1ID=1113&Cat2ID=1432
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפי התוכנה AIDA32 (הגירסה האחרונה ) התוכנה כותבת לי רוחב פס של 64 BIT בלוח P4C800 האם זה נורמלי ? זה לא אמור היות 128 BIT?? נ.ב יש לי 2 סטיקים האם יש דרך נוספת לבדוק את העניין?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה שידרגתי מחשב מפנטיום 3 500 על סלוט ל933 על סוקט370 הלוח המדובר הוא של מיקרו סטאר דגם MS-6309 התקנתי וינדוס אק פי פרו התקנה נקיה לאחר פורמט...ונתקלתי בתופעה מרגיזה... המחשב מבצע כיבוי לא מלא .הוא מבצע כיבוי של הדיסקים והמאוורים אבל הוא לא מכבה את המחשב לחלוטין.. הביוס עודכן ..שאר החלקים עבדו ללא דופי עם הלוח והמעבד הקודם..ככה זה לא קשור לאחד הרכיבים הנילווים... בביוס ניסיתי את כל האפשרויות של ההגדרות תצרוכת חשמל ככה שזה גם לא מזה. בדקתי בהגדות צריכת חשמל של המערכת הפעלה ...לא מצאתי את האופציה של תמיכה בתצרוכת חשמל מתקדמת... התקנתי דרייברים ללוח אם של ויה וגם זה לא עזר פירמטתי והתקנתי שוב ועדיין ללא שינוי... הודעה זאת מפורסמת פה כי לדעתי זה קשור רק ללוח בתודה מראש …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המעבד שלי עובד על איזור ה 55 עד 60 מעלות, לדעתי זה חם מידי, נכון ? איפה בדיוק נמצאים ה HEATPIPE ע"מ שאני אוכל לנקות אותם ? תודה לעוזרים.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה מחשב עם מעבד דואל קור E6750 ואני מתלבט אם לקנות קירור נפגש למעבד או שמספיק הקירור שמגיע איתו? המחשב הוא למטרת גיימינג, גלישה באינטרנט וגרפיקה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה יביא לנו עידן ה-Skylake במסגרת משפחת מעבדי ה-Core החסכוניים והיעילים ביותר? התשובות בפנים לכתבה: http://hwzone.co.il/דור-שני-להמפכה-פרטים-אודות-מעבדי-ה-core-m-הח/
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
העלתי מ 8 ג'יה ל 16 ג'יגה, האם בחרתי את הדגם הנכון? [ATTACH=CONFIG]6091[/ATTACH]
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רקע - עורך וידיאו ותמונות ולכן תמיד ברשותי מחשבים די חזקים מערכת הפעלה 'WIN10 64 BIT זיכרון 64 ביט כרטיס מסך GIGABYTE rx 5700 xt 8g נתקל בבעיות א. אחרי Reset או הדלקה שאני מבצע , צריך לפעמים לבצע את זה פעמים כמו כן קצת לוקח יותר זמן עד שאני מקבל את החלונות ב. בחיווי תקלות ב- LED על המסך אני מקבל חיווי של קוד "40" לא תמיד ג. משום מה אם אני אשאיר דיסק נשלף או תקליטור כשאני מדליק , אז בכלל הוא יהיה תקוע מבלי שאפילו אראה את הלוגו של AMD אפילו כונן C מוגדר לבדו כ- BOOT תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, מתחילים לצוץ דיבורים על MAC PRO חדש שיושק השנה: https://appleinsider.com/articles/19/02/17/apples-easy-to-upgrade-2019-mac-pro-to-debut-alongside-316-inch-apple-mini-led-lit-6k3k-display אני חושב לעצמי איזה שיפור תהומי הם יכולים להביא לעומת iMac Pro 18c Xeon שיהיה גם קל לשידרוג בעתיד ולא מוצא פלטופורמה מתאימה מבית אינטל, לפחות לא עד 2020. אני מודע לבעיה המרכזית במעבר לAMD והיא התמיכה בTB3, אז חיפשתי ומצאתי שמיתברר שכרטיסי הרחבה של TB3 שנימכרים כיום בשביל לוחות מבוססי אינטל אכן יכולים לעבוד בהצלחה עם לוחות של THREADRIPPER בעזרת מוד קטן בתוכנה. https://level1techs.com/video/where-thunderbolt-threadripper-here-it יש עוד…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים המחשב שלי נדלק אך לא עובר את הפוסט, וכל החששות שלי מביאות אותי למסקנה שמת הלוח אם שלי. השאלה היא היכן אני יכול להשיג לוח אם לתושבת הנ"ל, ולא במחיר של 2000₪ תודה מראש לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מנסה להבין אם יש הבדל בין קניית קיט של 2 מודולים, כל אחד 2GB שעולה 470 שקל או לקנות כל מודול בנפרד שיעלו לי ביחד 380 שקל. מה ההבדל בין קניית קיט לקנייה של בודדים? האם יש לזה משמעות מיוחדת מבחינת הביצועים? גוסטב
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה בקרוב מעבד E7400 ואני לא מבין מה ההבדלים בלוחות אם, אני צריך אחד עם כרטיס קול ומסך מובנים ולפי המלצה בפורום מפרטים, אין לי צורך בצ'יפסט מעל ל31... אם אפשר גם הסבר מה ההבדל בין כולם... עדיף חנות מחיפה באמת שאין לי מושג בענינים האלה, אז אם עשיתי משהו לא בסדר תגידו לי .
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-