עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. התחדשתי בכונן (SSD (CRUCIAL M4, אך לצערי ללוח שיש לי כרגע אין תמיכה במצב AHCI וכתוצאה מכך אני לא מקבל את מיטב הביצועים מהכונן. אני רוצה לקנות לוח חדש, ואמרתי על הדרך נשדרג את המעבד. זה המפרט שיש לי כרגע: ------------------------------------------------- מעבד - DualCore Intel Pentium E2180, 2000 MHz (10 x 200 לוח אם/צ'יפסט - Abit I-45CV Intel Lakeport-G i945GC כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB זכרון (יש לי 2 סטיקים כאלה) - Muskin 996580X2 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) ספק כח - Thermaltake TR2-420W ----------------------------------------------- (הצרכים שלי הם אינטרנט, סרטים ותיכנות) התקציב - להשת…

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  2. שלום לכולם, לאט לאט אני בונה לי את המפרט המושלם (בשבילי) ונכון לעכשיו כל שחסר לי הוא לוח-אם טוב אשר בעתיד ייתן מקום לעוד כרטיס מסך מאותו הסוג. אני מביא פה את ה"סטיקי" והמפרט השלם כדי שתוכלו לדעת כל מה שצריך בכדי לעזור לי לבחור לוח-אם. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 שקל כולל ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לכיוון 7000 ש"ח. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7500 ש"ח ולא שקל יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). starcraf2 כל היום והלילה! ב) במידה והמחשב מיועד לג…

• 7 תגובות
    • 830 צפיות
  3. Started by almog333,

שלום רב, ברשותי לוח אם z68 pro3-m. כשהמחשב עולה אני לוחץ על F2 והמסך נשאר חשוך עד שאני נאלץ לעשות ריסטרט. כמו כן בנורמלי אני לא רואה את הווינדוס עולה עד לשלב שאני בדסקטופ. מישהו יכול לעזור?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by kobipk,

שלום אני צריך המלצה לזיכרון למחשב הצרכים שלי בעיקר תוכנות כמו AE 3DsMax PS ועוד... יש ברשותי כרגע 6G האמת שהוא אינו מספק אותי בעיקר בקטע של רנדר בסצנות שונות עם זה יעזור המפרט שלי (לא הכנסתי את כל המפרט כמובן שיש עליו קירור וO.C מעבד intel core i7-2600K 3.40GHz לוח אם ASUS Maxsimus IV Extreme B3 זיכרון OCZ-x3-2G 1600 כרטיס מסך GTX 470 ארד דיסק 2T WD 1T sumsung ,תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. הבדיקות נעשו, כמובן, עם אותו כרטיס מסך (ATI Radeon HD 5870, 1 GB GDDR5), רק מעבדים שונים. [attachment deleted by admin]

• 24 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. 0. ;שלום חברים הגיע הזמן להחליף מחשב ויש לי התלבטות רצינית לגבי מעבד ולוח אם למחשב החדש. השימושים העיקריים שלי הם גלישה באינטרנט, מסמכי OFFICE, צפייה בסרטים ועיבוד תמונה "קל" - משתמש כרגע ב-ACDsee ו-Nikon View NX 2 ובעתיד אולי Capture NX 2 ו-Photoshop Elements. כנראה שאתקין מערכת הפעלה Win7 64Bit ואני מתכנן להתחיל עם זיכרון של 4 Gb RAM ולהשאיר מקום להרחבה בעתיד. בנוסף חשוב לי נושא האיכסון והיתירות - אני מתכננן RAID1 עם 2 דיסקים של 2Tb ואופציה להוספת שני דיסקים בעתיד כך שצריך תמיכה בלפחות 5 ערוצי SATA על הלוח (כולל צורב DVD), חשוב לי גם חיבורי USB 3.0 חיצוניים לדיסק גיבוי. האם למטרות אלו מספיק כרטיס המסך המובנה של ה-Intel i5 ? אם כן, חשבתי להסתפק במעבד i5 2500 ובלוח אם עם…

• 1 תגובה
    • 764 צפיות
  7. http://www.hardocp.com/article/2011/07/12/gigabyte_990fxaud7_motherboard_review תקראו סיכום : They say everyone makes mistakes. When I think of the Gigabyte 990FXA-UD7 I realize that truer words were never spoken. From start to finish my time with the 990FXA-UD7 was miserable. I just wanted the experience to end but with all the problems, working with the board took far longer than it should have

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  8. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש. חיפשתי והתייעצתי וגיליתי שהרוב ממליצים על מעבד AMD ובעיקר AMD PHENOM 2 955 אבל אי אפשר שלא לשים לב לסדרת המעבדים החדשה של אינטל ובעיקר I5 וI7 מישהו מוכן לעשות לי קצת סדר, על מה עליי להתבבסס אם אני מעוניין במחשב שהוא רב תכליתי, כלומר משלב גם גיימינגוסרטים וגם עבודה משרדית ותוכנות כבדות? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  9. יש למישהו מושג מתי AMD הולכת לפרוץ לשוק עם מעבדי ארכיטקטורת 32 ננומטר? נראה לכם הגיוני שהם נשארים מפגרים מאחורה בעוד אינטל מביאה את הדור השני של מעבדי הICORE של ה32 ננומטר? וAMD עדיין עם מעבדי הפנום עם ארכיטקטורה של 40 ננומטר? מישהו יודע משהו על חדשות לגבי הנושא הזה? זה ממש מעניין אותי, ואני יודע שהמעבדים של AMD עובדים בטמפרטורות הרבה יותר גבוהות משל אינטל, לפחות כרגע

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. קודם כל, מדובר בלוח הזה. ישנן חנויות בחו"ל שכבר יש להן את הלוח הזעיר במלאי, אולם אצלנו עדיין לא שמעו על זה על פי הנראה. לגרנד אדוונס אין שמץ של מושג על מה מדובר, פלונטר נמנע מלהגיב בנושא ואני לא רואה אף אזכור ללוח בפורומים המקומיים... :-X האם אני באמת היחידי בארץ שמחכה בקוצר רוח ללוח הזה? :-\ האם שווה כבר לחשוב על להזמין מחו"ל ישירות? שמישהוא יוציא אותי מהבעסה של לדעת שאף אחד לא ינוב עפעף לכיוון של לייבא את זה ארצה כי חושבים שאין ביקוש :'(

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. Started by Avdan,

רציתי לדעת אם הביצועים של הדור השני טובים יותר מהביצועים של הדור הראשון של המעבדים של אינטל. הדגש הוא על ביצועים של המעבדים נטו ללא קשר לליבה הגראפית. אלא אם כן הליבה הגראפית תורמת איכשהו לביצועים הכלליים. בכלל כדאי לעבור למעבדים מהדור השני? אם למישהו יש גם איזושהי השוואה בין כל מעבדי אינטל אני אשמח לקישור. כולל מעבדים לניידים. אשמח לעזרה בעניין. תודה רבה ושבת שלוש!

• 2 תגובות
    • 698 צפיות
  12. שלום אחרי שהתגברתי על הבעיה הקודמת (DVI היה מחובר ללוח אם, ולא לכרטיס מסך, וכתוצאה מכך לא יכולתי להכנס לביוס), עכשיו יש לי בעיה אחרת. אני מנסה להגדיר שהלוח אם Z68 PRO3-M יהיה על chai אבל אני לא מוצא בביוס איפה להגדיר את זה. מישהו יכול לעזור?

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  13. Started by raiman1,

האם המצב הבא יתפקד כ- dual channel?? הלוח שלי זה gigabyte GA - K8NS ultra 939 (אם זה משנה...) תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אם יש באתר כתבה בנושא זה או בסטיקי אשמח אם תפנו אותי אליו, כי אני פשוט לא מצאתי. תודה

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. לוח אם שלי Gigabyte לסוקט 775 שולט על מהירות המאורר. מספיק שיש עומס קטן ביותר (למשל משחק) הוא מפעיל את הקירור במהירות המירבית וזה פשוט משגע אותי. איך אפשר לכבות את האפשרות או לפחות לשלוט על המהירות?

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  16. המערכת שלי מורכבת מ מעבד Intel q9550 ולוח אם של Giagabyte EP45-UD3LR זיכרונות - 3*2GB של DDR2 800MHZ (שניים מתוכם של קורסאייר בדואל ואחד של קינגסטון) אני עובד לא מעט עם תוכונת עריכה והבנתי שאני רוצה לשדרג את הזיכרון- גם להרחיב וגם, אם זה אפשרי, זיכרונות יותר מהירים. אני לא מצליח להבין מה מגביל אותי לשדרוג זיכרון- המעבד- לוח האם או כל אחד מהם. יש למישהו המלצה לזיכרונות, שיתאימו למערכת כמובן, וייצרו שיפור משמעותי (עד בערך 1000 ש"ח) וגם- האם החלפה של הקינגסטון הבודד בשני זיכרונות נוספים שיעבדו בדואל תיצור שיפור משמעותי? תודה

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  17. כמה נקודות חיבור למאווררים צריכים להיות בלוח אם שמיוצר בשנתיים האחרונות ? האם הן תמיד מבוקרות טמפרטורה ושליטה על מהירות הסיבוב ? או בקיצור איך זה עובד .

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב עם תקציב של 4-5K ללא ציוד היקפי. אני פונה אליכם כאן לגבי מעבד - האם לקחת i5 או i7 (שהבנתי שוינדווס מתייחס אליו כשמונה ליבות) עבור שימוש במחשב כזה: אני מאוד מעריך את היכולת של להריץ המון תוכנות במקביל וכמעט תמיד תמצאו אותי עם התוכנות הבאות רצות במקביל: *הורדות של מספר קבצים במקביל מהאינטרנט באמצעות JDownloader/IDM *תיכנות בסביבת visual studio *כמות גדולה של firefox, explorer ותוכנות שרצות ברקע (בקלות מוצא את עצמי עם 50+ טאבים בפיירפוקס) *כיווץ/פתיחת קבצים מכווצים והעברות קבצים ברשת המחשב מחובר לטלויזיה ולפעמים בנוסף לכל גם רץ מדיה פלייר עם סרט (אפילו HD) אני מניח שדי עניתי לשאלה של עצמי... אבל בכל זאת, שמעתי שi5 לא יורד בהרבה מהביצועים של…

• 28 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by orenweb,

שלום אני מעוניין לדעת מה הרמה של המעבד הגרפי הבנוי ב Core I3 2100, לאיזה כרטיס מסך הוא מקביל ואיזה רמה של משחקים הוא יכול להריץ. לדוגמא האם הוא יכול להריץ משחקים כמו StarCraft 3 על הגדרות כלשהם? האם בסדרות הגבוהות יותר של Sandy bridge כמו למשל ב Core I5 יש מאיץ גרפי שונה או שהוא זהה בכל הסדרה. שאלה נוספת, האם כאשר אני מתקין כרטיס מסך יש למאיץ הגרפי הבנוי תפקיד כלשהו או שהוא מנוטרל לחלוטין. (מפעת חוסר זמן פנוי למשחקים בעתיד הקרוב, אני מעוניין כרגע לקנות מחשב ללא כרטיס מסך ולשדרג בהמשך, אבל אולי פה ושם יהיה אפשר למצוא איזה שעה שעתיים למשחקים קלילים).

20. שלום. סליחה מראש על השאלה המעט-מפגרת: בעת "פתיחת" (טעינה) דפי רשת [למשל - אתר מסוים, כמו engadget או ynet], עד כמה המעבד משחק תפקיד? יש לשכלל את השאלה: במידה והאתר שמור על המחשב עצמו [על הארדיסק, ז"א] (וזאת כדי לבטל את עניין הורדת המידע מהשרת ומהירות חבילת הגלישה), האם פעולת טעינת האתר נסמכת על המעבד? במידה וכן [ואני מניח שהתשובה היא כן], האם - תאורטית - מעבד מהיר יותר יטען את האתר מהר יותר? תודה וסליחה מראש

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  21. המפרט נמצא בהמשך. רציתי לקחת Asrock z68 pro 3 - M כי הוא יותר זול אבל המוכר אמר לי שעדיף לי לשדרג ל Asrock Z68 pro 3. אבל בעקבות הכתבה שמופיעה בעמוד הראשי של האתר לגבי הביצועים של Z68 בהשוואה ל P67 האם כדאי היה מלכתחילה להישאר עם הערכה P67??? המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1417 לוח אם: [..] ASROCK Z68 PRO 3 - זמין במלאי ₪689 זיכרון: [..] G.SKILL "RM" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - זמין במלאי ₪333 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 DUAL FAN DIRT3 SPECIAL EDITION חדש! לרוכשי מערכת מחשב מעל 4000! ₪1275 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111 מארז: [..] ANTEC DF-30 w/o PSU ₪480 ספק כוח: [..] ANTEC …

22. שלום לכולם, אני צריך עזרה בהתאמת לוח אם למפרט הבא: core i5 2500 2X2GB HD6870 לא מתוכנן OC והמחשב ישמש בעיקר למשחקים ועריכה גראפית ווידאו (לא יודע איזה תוכנות) אני מתלבט בין שני דגמים של לוחות אם - GIGABAYTE P67A-UD3-B3 GIGABAYTE Z68MA-D2H-B3 ה-Z משלב משהו עם הליבה הגראפית של המעבד והבנתי שזה יכול לעזור בכל מה שקשור לעריכה גראפית, אך יש לו מעט פיצ'רים ובנוסף אני לא יודע אם הוא יתמודד טוב עם הדרישות. ה-P מלא בפיצ'רים אך אין לו את היכולת לשלב את הליבה הגראפית. אשמח לעצות, הסברים, חוות דעת והמלצות תודה מראש

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  23. אני סך הכל רוצה לדעת בפשטות מה ההבדל בין הלוחות P67 H67 Z68 מה כל כך שונה בהם? אני רוצה לקנות לוח אם וכל אחד אומר לי דגם אחר אני רוצה רק הסבר קצר מאוד אפילו בכמה מילים מה ההבדל בינהם תודה לכל החכמים שיעזרו לי!

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. איפה אפשר לקנות מעבד כזה ? בסוקט 1156 שמתאים לנייד ? שווה לי לקנות אחד ולמכור את הקיים בהנחה שניתן להשיג מישהו ניסה ? יודע ?

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  25. Started by idot6,

זה המפרט: מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪604 מארז: Lancool Midi Tower PC-K7B Black + FSP 700W Bronze 80 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪650 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 כמות: 2 - מחיר: ₪85 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪252 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6850 1GB - בקניית מחשב חדש מעל 2500 ש"ח כמות: 2 - מחיר: ₪630 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK כמות: 1 - מחיר: ₪93 מסך: Dell 23in U2311H Black Wid UltraSha…

• 8 תגובות
    • 689 צפיות

דיונים חדשים בפורומים