עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by zeev121,

אני מחפש להגדיל את הזיכרון RAM שלי ל4GB או ל6GB, מחפש המלצות לכרטיסים שיתאימו למפרט ושיעבדו בוודאות עם המפרט, לא משנה אם חדשים או יד שניה. כרגע יש לי זיכרון מסוג KINGSTON 2GB, מבחינתי אפשר להחליף אותו ולשים כרטיסים חדשים. זה המפרט שלי:

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. אני מחפש את הדגם הספיציפי הזה.. תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. ללוח האם gigabyte aorus pro z390 וגם לאותו לוח אם גרסת wifi לא ראיתי ברשימות שלהם תאימות לדגמים של הזכרונות הבאים: במיוחד הדגם הראשון זכרון למחשב Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz CMW16GX4M2C3000C15 DIMM    זכרון למחשב Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz CMW16GX4M2C3200C16.  זכרון למחשב Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3600MHz CMW16GX4M2C3600C18 זכרון למחשב Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB 16GB Kit (2 x 8GB) DDR4-3000 UDIMM gaming 3000MHz BLT2C8G4D30BET4  גם לא ראיתי ברשימות …

4. Started by Fungus Funk,

האם כדאיי לחכות ליציאת המעבדים בעלי 4 ליבות ?? - כי אם כבר הם יוצאים עדיף לרכוש אותם ? - או בעקבות ירידת המחירים הקיצונית של מעברי 2 הליבות ? [ האם בכלל המחירים של מעבדי הליבה הכפולה ירדו באופן ניכר ? ]

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by nexus2555,

ערב טוב, אני מתכנן בקרוב מאוד לרכוש מחשב חדש והכל סגור למעט לוח האם. היות ויש לי כונן קשיח חיצוני עם חיבור eSATA אני צריך לוח אם עם יציאה שכזו. אני לא מעוניין להשקיע בלוח האם יותר מ 500-550 ש"ח. המליצו לי פה לוח אם של: ASROCK H67M-GE B3 H67 ומבדיקה קצרה גיליתי שהוא בגודל mATX. מכאן עלתה לי השאלה מה ההבדלים בין הלוח הזה לאחיו הגדולים יותר (ATX)? השאלה השניה: האם במידה ואני בוחר מארז שיש לו יציאת eSATA מובנית אני צריך גם לוח אם עם יציאה כזו? תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. טוב אז הנה הסיפור. לאחר שסבלתי חודשים רבים מטמפרטורות גבוהות במיוחד (עד 67 מעלות במאמץ) ב- P4 2.8C שלי (לא פרסקוט), הבנתי שזה בגלל הפאד הטרמי המעפן הזה, כאשר הוצאתי את ההיטסינק מהמעבד ראיתי שאין שום דבר המפריד בין הגוף קירור לפיסת האלומיניום שעל המעבד, רק קצת שחור מהפאד שנשחק לחלוטין. לאחר כמה זמן החלטתי לקנות משחה טרמית, ובאמצעות המדריך שלכם באתר למרוח על המעבד והגוף קירור. קניתי היום את המשחה, ואלכוהול, עשיתי הכל לפי המדריך לאט ובזהירות שלא לפגוע במעבד או בשום דבר אחר (הוצאתי אותו מהסלוט כמובן). ולאחר שסיימתי את מריחת המשחה, שמתי את המעבד בסוקט, הוא התלבש כרגיל כמו שצריך (כלומר הפינים החסרים איפה שיש מרווח בפינה של המקום למעבד), וללא טיפת מאמץ סגרתי את הידית. שמתי את ה…

7. Started by Asafalfa,

איך אני יכול לדעת שהמחשב יודע שמותקן עליו כפול ליבה ? איפה אני יכול לראות את זה או לדעת שהוא מכיר בזה ?? יש לציין שיש לי MSI K8N SLI PLATNIOM שמותקן עליו phoenix awardbios v6.00 ואני לא יודע אם זה הכי חדש שיש :\ help!...

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. לקחנו למבחן את אחד מלוחות האם הטובים והיוקרתיים ביותר של אסוס, ה-X99 Deluxe. בואו לראות כיצד עושים אקסטרים נכון לכתבה: http://hwzone.co.il/asus-x99-deluxe-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%a9%d7%a0%d7%94-%d7%a6%d7%91%d7%a2-%d7%95%d7%9e%d7%a8%d7%91%d7%94-%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa/

9. הווידאו הזה מתייחס למעבדי 7NM ב TSMC. התשובה הקצרה? מעט מאוד (אם מתחשבים רק בעלות הייצור). התשובה הארוכה - הכל תלוי בכמה משקיעים ב R&D בשיווק וכו (אם מדובר על רווח סופי ולא רק על עלות ייצור פיזית). ווידאו מעניין מאוד לטעמי:

10. Started by alex15,

לא כל הלוחות אם תומכות ב RAID .נכון ? ואם הלוח אם תומך אנחנו צריכים לעשות אותו בשביל שיהיה לנו RAID או שלא שהוא נעשה מבלי שניגע בו ? ואם אני קונה לוח אם שתומך ב RAID מה עושה במחשב ? כל הכוננים עושה אותם כאחד ועושה יותר מקום ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Radioheadz,

שלום חברים, אני מתחיל להרכיב מפרט שאני אקנה עוד חודש-חודשיים בערך, אז התחלתי לרחרח קצת לגבי לוחות אם. אני כבר 100% לגבי רוב המפרט. ( חוץ מהלוח אם והספק) מעבד i5 4690K כרטיס מסך Sapphire Radeon R9 390 NITRO מארז The Fractal Design Define R5 לגבי זכרון, אני חושב שבהתחלה אני אקח סטיק אחד של 8G Corsair Vengeance אבל בעתיד אני כנראה אוסיף עוד סטיק. אז השאלה שלי היא כזו, בתור אחד שבונה מפרט חזק ככל האפשר עם תקציב של 5.5K. על איזה לוחות אם אני אמור להסתכל? מה ההבדל הגדול בין הסדרה של z97 ו h97. אם נניח אני מחליט שאני כן הולך לעשות OC ולקנות את הz97, לוח של איזה מותג הכי מומלץ לקנות? למי יש את השרות הכי טוב בארץ לדעתכם?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by sagib10,

חבר שלי קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף איזה מעבד עדיף ,ההבדל הוא 70 שקל ... :\ הוא בעיקר משחק משחקים אבל הכוונה היא גם למשחקים שיעבדו באופן מטורף בעתיד (כרטיס מסך 8800 GTS)

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום. יש לי את לוח האם הבא: GA-945P-S3 (rev. 1.0) וכפי שאתם יכולים לראות, כתוב בספסיפיקציה שלו שהוא תומך בעד 4GB של RAM: "4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory) " האם ה-4GB האלה כוללים גם את הזכרון שעל כרטיס המסך? אני שואל כי קניתי 4GB זכרון לא מזמן, ואמנם יש לי כרגע winXP שמזהה רק 3.25GB מתוכם, אבל אני מתכנן לשדרג ל-win7 64bit בקרוב, ולכן קניתי את הזכרון. מה שמדאיג אותי הוא שכשהמחשב עולה, גם ה-bios מזהה רק 3.25GB ולא 4GB. (כרגע יש לי כרטיס מסך עם 256MB זכרון ואני עוד מתכנן לשדרג עוד כמה ימים לכרטיס עם לפחות 512MB זכרון) אגב, אם החשש שלי נכון, ומגבלת ה-4GB של לוח האם כוללת גם את הזכרון שעל כרטיס המסך, אז יש לי טעם בכלל לשדרג ל-win7 64bit או שיהיה עדיף לי 3…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום יש לי שאלה קטנה. האם אפשר לחבר ללוח בעל תושבת של כרטיס מסך pci-e, כרטיס שהוא agp? תודה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אהלן. אני כבר שבוע שלם בבירורים איזה לוח אם לבחור... gigabyte, asus המוכרים לי או asrock שלא מוכר לי אבל חוסך לי בקניית קירור חדש בגלל תאימות תושבת ל-775. האבדון נובע כי אני לא יודע לאיזה פרמטר להתייחס. יש PCI3.0 יש PCI2.1 יש לג'יגהבייט לוח אם עם iSSD יש עם תמיכה ב-crossfire X16 ולא X8 לאסוס יש p8p67 pro או p8z68-v pro במה זה בא לידי ביטוי? מה כדאי? אני מעוניין בלוח אם שגם יאפשר לי שידרוגים עתידיים בתמיכה בכרטיסי מסך שיצאו בעתיד. שיהיה מן הסתם עם חיבורים של USB 3 וגם Sata3 ... קיצר... טבעתי בים של אפשרויות מבחינת תקציב אני מוכן להשקיע עד 1000 שקל בלוח אם.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by daho,

שלום חברים, יש לי התייעצות רצינית. יש לי בן שהוא בן 10, הוא לא איזה גיימר מטורף אבל כן משחק. נגיד פורטנייט ומיינקראפט. מניח שבעתיד הלא רחוק יבקש אולי משחקים אחרים. קיבלתי מחשב ישן, ממש אבל. מעבד i5 3470 לוח אם h61m-p31/w8 ואיזה כרטיס מסך אינטל גנרי. ספק כוח של 350w לפי מה שראיתי על הספק בגדול, אני חושש שאצטרך להחליף את כל ה4 כדי שיהיה לו משהו נורמלי, העניין הוא שאני עם תקציב מאד נמוך, גם מהסיבה שאני לא מת לשדרג עכשיו למשהו מפוצץ כי הוא עוד קטן ולא באמת איזה גיימר גדול. עכשיו, חשבתי לשים איזה 600 שקל על לוח אם, השאלה אם אני יכול להעביר את המעבד הישן ללוח אם? ועוד שאלה, אצלי בעבודה אנחנו עם z840 ויש לו המון סלוטים, למחשב בי…

17. שלום. יכול שזאת השאלה ההזויה ביותר שנשאלה בפורום, אבל הסקרנות הורגת אותי. לאחרונה קראתי איפושהו שמעבדים זהים יכולים להיות "שונים". לא זוכר איך ולמה - משהו שקשור ל Batch או Stepping? אני מצרף כאן תמונה של שני מעבדים זהים (i7 950), ומבקש לבחור את ה"טוב" מביניהם אנא - סלחו לי, אבל הסקרנות לפעמים גוברת

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by morbidangel,

שלום לכולם קראתי מספר ביקורות ואת הסטיקי אבל עדין נותרו כמה שאלות.. 1. האם מעבד E5200 שעבר OC יספק את אותם הביצועים כמו E8400 בעבודות משרדיות\משחקים? 2. עד כמה גודל זכרון cache משפיע על הביצועים? תודה רבה!

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. היי חברה, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ויש לי 2 הצעות למעבד- האחד- intel pentium D 915 dual core 2.8G השני- intel core 2 duo E4300 1.8G 1. לא ברור לי מה ההבדל בין שניהם.. אשמח לקבל עזרה. עוד שאלה היא בנושא הלוח אם intel Coconut Creek uATX lan100 DDR2533 2. האם יש לו תמיכה ב SATA2 3. האם התמיכה שלו בזכרונות היא Dual Channel ? 4. האם בכלל הלוח הזה מתאים ל-2 המעבדים שהצגתי בצורה אופטימלית? תודה לכל מי שעוזר!!!

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by bubugu,

שלום לכולם, אני בתהליכי בניית מפרט למחשב חדש ואלה האפשרויות של לוחות אם שחשבתי עליהם: GA-M61P-S3=מחיר 380 שקל GA-MA69GM-S2H=מחיר 400 שקל GA-MA69G-S3H=מחיר 400 שקל GA-M57SLI-S4=מחיר 462 שקל asus M2N-E=מחיר 462 שקל אין לי מושג כל כך על מה להסתכל כשמשווים בין לוחום אם אז זה מאוד יעזור לי אם תשפכו לי קצת אור על הנושא ותעזרו לי לבחור. הנה אתר שמשווה בין שלושת לוחות האם הראשונים שכתבתי: http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2434,2579,2554 אתר של לוח האם הרביעי: http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2287 ואתר של לוח האם של אסוס: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=308&l4…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by thedag,

מישהו פירסם תמונה ככה: שימו לב שב Proccessor תחת Powers זה מופיע על 19.50 W ,אצלי זה כל הזמן קבוע על 117.60 W, למה זה???

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by yonir,

הגעתי למסקנה שלעולם לא יהיה לי שימוש במחשב הישן-ישן שלי מלפני 10 שנים.. (מלפני המחשב שהיה לי עד שקניתי את המחשב האחרון שלי לאחרונה) פנטיום (הראשון) 100Mhz וכל שאר החלקים במארז, מקלדת ועכבר (לא זוכר כרגע איזה חלקים בדיוק- כרטיס מסך, כרטיס קול, איזה 7GB בהארד דיסק וכו'..) יש סיכוי שמישהו יתן לי עליו איזה 100 ש"ח (או יותר) ?

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכולם: ניסיתי קצת לחפש כי הינחתי שכבר נשאל בעבר אבל לא צלחה ידי במשימה. קניתי מחשב חדש עם מעבד 2.26 - איך ניתן לדעת שלא מדובר ב- 1.7 שרק שינו את הבאס ל- 133 ? על המעבד יושב גוף קירור אורגנלי של אינטל - האם זה מבטיח שלא מדובר בטריק אוברקלוקינג ? כמו-כן אין בכוונתי לנסות לפתוח את גוף הקירור מפחד שאח"כ יתכנו בעיות בנושא האחריות. בהנחה שזאת שאלה נדושה - תודה מראש בכל מקרה.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by alias,

לסוקט 754 והמחיר עד 600 (עדיף לוח אם שיש בו 4 חיבורים של זיכרון אם יש כזה?!) שיהיה טוב גם לאובר קלוק ועוד לוח אם שנראה לכם הכי טוב לסוקט הזו וכמובן תביאו קישורים לכל הצעההה אם אפשררר תוודה רבההה

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by David Ell,

שלום לכולם אני בונה מערכת חדשה ורוצה לאסוף קצת מידע (יצא לי חרוז) יש לי P67X UD3 B3 ו-I5 2320, אני משחק בגיימינג כבד (AC IV, BF4, C3) ורואה הרבה סרטי קולנוע. אני חשבתי על i5 4570 ו-Asus Maximus V, השיפור יהיה משמעותי בגיימינג וקולנוע? כמובן לטווח הארוך, שלוש שנים. הנה שאר המפרט: ספק כוח אני קונה בין 850-1,000 וואט בלי קשר לשום תקציב, אז תצאו מנקודת הנחה שאני יכול להריץ כמעט הכל. יש לי מארז טוב ומרווח, Raven 3 של SilverStone. כרטיס מסך אני די התלבטות, אבל כנראה 780 SLI או יחיד, או 780TI, אבל מה שבטוח 780 / R9 290 זה המינימום, אני בונה מערכת חזקה מאוד. אשמח לחוות דעת :-)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים