עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום. סליחה שאני קצת "מציף" את הפורום, אבל זה רק מכיוון שהגיעו לידי כמה מחשבים וקל לי לבצע עליהם קצת ניסויים בשביל הלמידה. לאחר שלמדתי כאן שמתח כדאי להגדיר ידנית (במיוחד משום שהלוחות "אוהבים" לתת קצת יותר מתח מהדרוש), רציתי לחלוק את הנתונים הבאים: 2500K Corsair H50 MSI P67 GD55 8GB 2133MHz מתח ברירת מחדל (AUTO) היה 1.208 וולט. מכפלה (כמובן) 33. טמפרטורה לאחר 10 דקות של פריים = 53-54 מעלות. לאחר לימוד וטעיה רב, תוצאות חדשות ל UnderV מתח: 1.025 ! מכפלה 33 טמפרטורה לאחר 10 דקות של פריים = 49 מעלות ! בעיני, כהדיוט, זה די מדהים (לא יודע לגביכם). העובדה שהמעבד יכול לרוץ על פחות מתח (באופן יחסית משמעותי), ולכן גם לשחרר פחות חום - נראית לי שיעור חשוב.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by SpazaM,

לפני כמה זמן ראיתי באתרים בחול שהתחילו להתווכח שעדיף לקנות 2 זיכרונות של 2G מאשר 1 של 4G, עכשיו אני במצב של קניית מחשב חדש וראיתי שזה מה שהולך עכשיו Kingston 4GB DDR3 1333 ובנוסף יש גם את אלו Kingston DDR3 2G 1600 HYPER X 2Gb 1600 KINGSTON HYPER X ודבר ששמתי לב אליו שבאתר של TMS התמונה של ה4G מוצג כ2 http://tms.co.il/pictures/products/big/K4G1333.jpg זה בעצם 2X2G במחיר של 1X4G ? או שסתם דפקו תמונה ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום, אולי שאלתי לא ממש מובנת אז אנסה להסביר אותו במילים אחרות- כאשר אני קונה לוח, האם אני יכול לראות כמה חריצי זיכרון יש לו רק לפני דגמו? לדוגמא: H67M-GE של ASrock איך אני יוכל לדעת כמה חריצי זיכרון יש לו ? אני מבין את תקן ה H Z ומיניהם השונים אך חשבי שישנה צורה לראות לפני שם הלוח את כמות החריצים ויכולותיו המיוחדות. אשמח לתשובה עניינית , דניאל

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  4. Started by IG,

אני שוקל רכישת מחשב חדש ורציתי לדעת אם AMD מתחרים איכשהו בi5... בביקורות שקראתי המעבד הזה משאיר אבק אפילו לפנומים.... AMD מתכננים משהו לזמן הקרוב? אני אנסח את השאלה אחרת: מתי סדרת ה-i של אינטל אמורה להיות מתומחרת במחירי מיינסטרים? (i5 באזור ה-500~ 600 ש"ח...)

• 5 תגובות
    • 882 צפיות
  5. Started by benyben,

שלום. אין לי ממש מושג מדוע, אבל לאחר עדכון ביוס (ויכול להיות שינויים אחרים שנעשו תוך כך, מבלי לשים לב במודע), כרגע תוכנת הניטור AIDA מצביעה על תזמוני זכרונות באופן הבא: 11-11-11-30-CR2 זאת לעומת המצב הקודם, שם נכתב CR1 הייתי שמח לדעת מה המשמעות של הדבר תודה!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by lior5725,

רציתי לדעת איזה חברה כדאי לקנות זיכרונות 2000 מגה הרץ ערוץ משולש למעבד I7. אני אהבתי אלו: http://www.tdsd.co.il/htmls/GSkill_F3-16000CL9T-12GBTDD.aspx?c0=16641&bsp=14547 או את אלו למרות שהם באים עם ערוץ כפול ולא משולש ואני לא יודע האם זה קשור או שאפשר פשוט לקנות שלושה כאלו http://www.gskill.com/products.php?index=372 כולם אומרים לי לא תקנה רק קינגסטון בלבד כי זאת חברה יותר מוכרת שדרך אגב יש לה טכנולוגיית HyperX המיועדת לחום במתח גבוה. http://www.valueram.com/datasheets/KHX2000C9AD3T1K3_6GX.pdf מה אתם ממליצים לי, אשמח לשמוע... תודה וחג שמח

7. שלום. אני כרגע מריץ מעבד 2600K עם מכפלה מומהרת ל 48 (4800MHz כמובן) בבדיקת Prime95 במשך 25 דקות (כן, יש עוד זמן), ללא כל בעיות. זה לא קצת מפתיע? האם זכיתי בצ'יפ מוזהב (: ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום. ביצעתי הורדת מתח ידנית למעבד (2500K). הכל עבר בהצלחה. א-ב-ל, למרות הורדת המתח המשמעותית ביחד לברירת המחדל, שמתי לב לדבר מעניין: כאשר אני על הגדרות ברירת המחדל (ז"א, על AUTO), בזמן מנוחה המתח המגיע למעבד הוא 0.8V, והטמפרטורות נמוכות (32 מעלות). לעומת זאת, כאשר אני במצב הידני, ולמרות שבמצב זה המתח שהוגדר הוא נמוך (!) מהמתח שמנפיק מצב ה AUTO במאמץ, הרי שבזמן מנוחה המתח הידני עומד על 1.024 וואט. ולכן, גם הטמפרטורות יותר גבוהות - 35 מעלות. די מוזר לי כל הסיפור, ובמיוחד מכיוון שזה די הופך את ה underVolting למיותר-משהו (: [אציין שתכונת ה C1E פעילה]

9. מישהו יודע איפה אפשר לקנות מעבדי Xeon עם 8 ליבות בארץ? הייתי גם רוצה לדעת מהו תווך המחירים בארץ כי בחו"ל ראיתי שזה מאוד יקר ומגיע אפילו ל-3700 דולרים.

10. אהלן יש לאמא שלי מחשב ישן , שמשמש אותה כעת בסדר יחסית. התלונה היחידה היא שהוא די איטי ואם הוא יהיה מהיר יותר זה יהיה מעולה. הוא משמש כמחשב לעבודה משרדית, אינטרנט ואופיס בעיקר. חשבתי אולי לתת לו bost קטן אם אני אשדרג אותו ל-2gb ראם. זה נראה לכם יהווה שידרוג מהותי ביחס למה שיש לה עכשיו? מה עוד אפשר לדעתכם לעשות? חוץ מלקנות מחשב חדש כמובן. [attachment deleted by admin]

11. שלום. השאלה כמו שהיא בכותרת. אין צורך להרחיב. תודה

12. שלום. בכל פעם שאני מנסה להמהיר את הזכרונות הבאים http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231468&Tpk=F3-17000CL11D-8GBXL (שמסווגים כ 2133MHz), אני מקבל ריסטרטים מייד בניסיון ל POST. רצים אחלה על 1600, כאשר הלוח מכוון ל AUTO. יש כאן יותר עניין לימודי מכל דבר אחר. באחת התגובות באתר שלעיל, כתב היצרן שיש להפעיל את פרופיל XMP. ניסיון להפעיל פרופיל זה גם לא צלח - ושוב אני מקבל כיבוים במחזוריות, עד שאני חייב לנתק את ספק הכוח.

13. שלום רב, יש לי שתי בקשות: 1. האם מישהו יכול להמליץ על מקום בו יש הסבר פשוט מה ההבדל בין הchipset-ים השונים? P67, H67,Z68 וכו'...המבחר הזה מבלבל! 2. יש לי מעבד I5 מהדור השני שקיבלתי מחבר. אני צריך לוח אם שיתמוך במעבד, בUSB3 ורצוי שגם בSATA3 רצוי גודל לוח סטנדרטי ולא מיני למיניהם... התקציב מוגבל עד ל-1000, לדעתי זה אמור להיות די והותר (כמובן שלא חייבים לנצל את כולו לכך) השימוש הינו משרדי בעיקרו (אינטרנט, סרטים, תוכנות אופיס) כך שאין צורך בתוספות מיוחדות או דרישות לא סטנדרטיות. הערה: אין צורך באפשרויות OC כלשהן. חג שמח ושנה טובה ומבורכת לכולם, נדב

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  14. שלום. אני לא כל כך בטוח איך לפענח את הנתונים הללו שעולים מ AIDA64. מצורפת תמונה, שעל פיה נדמה לי שהתוכנה מורה על כך שהמעבד צורך 60 וואט. מעניין אותי לדעת האם אני קורא נכון את התמונה.

15. יש לי כרגע בעיה במחשב ואני קצת חושד בכיוון הלוח אם. אם באמת החשדות שלי מוצדקים והבעיה היא בלוח אם, רציתי לדעת מהם האופציות שלי ללוח אם חדש. אם למישהו יש המלצה ללוח אם בסביבות המחיר 400-600 ש"ח אני אשמח לשמוע. זה המפרט שלי: מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual Core +5200 לוח אם: Asus M2N-E זכרון: G.Skill 2GB כרטיס מסך: ATI Radeon HD 4850 ספק כוח: Crossair 520W מארז: Antec P90 מערכת הפעלה: Windows 7 תודה מראש!

16. Started by gedalia,

אני בונה מחשב HTPC, ועמדתי לרכוש מעבד G620 עם לוח תומך SATA3 (יש לי כבר דיסק) וזכרון. במקום, הציעו לי שילוש עם מעבד A4-3400, בערך באותו מחיר. השימוש במחשב יהיה לצפיה בסרטים HD (לא BLURAY), אינטרנט ומשחקים לא גרפיים (HOYLE וכו'). האם המעבד הזה שווה ל-G620? בנוסף, הזכרון שהציעו לי הוא ללא HEATSINK. האם זה משפיע על הזכרון לאורך זמן? לא מתוכנן שום OC או שינוי במפרט הראשוני. תודה

17. Started by THE_LORD,

אני המלצה על זיכרון DDR2 800MHZ 2gb לוח אם: ASUSP5BDELUXE אני כרגע אם זכרון 1 של GeIL CL5-5-5DDR2800 :evo one dbt geil 2gb ddr2 800mhz הבנתי שצריך להתאים את הזכירון לפי המתח שיש לי בזיכרון הנוכחי אבל איך אני בודק את המתח של הזיכרון המקורי, אני כרגע באוורקלוק Q9300 2.50GHZ@3.30 ככה שאני צריך זיכרון שיהיה טוב לאוברקלוק. תודה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  18. קניתי לפני כחודש את הI7 2600K ויש לי כמה בעיות איתו, קודם כל המעבד עובד בסטוק עם קירור הNH-D14 והטמפ' מגיע ל55-60 מעלות במנוחה, בנוסף האם הHT נחוץ לשימושים רגילים וקצת מעבר, ומה הליבה הגראפית עושה עם אין חיבור אליה. כעיקרון יש לי 3 שאלות בנושא ה2600K, אני מאוד השמח עם מישהו יוכל לענות לי אליהם. 1- יש לי את ה2600K ועליו מורכב הNH-D14, המעבד עובד על ההגדרות הרגילות ללא OC ומגיע ל55-60 מעלות במנוחה, אני דיי בטוח שמהו לא בסדר עם המעבד בגלל שהחלקים חדשים לגמרי והמעבד נקנה בתוצרת TRAY, עוד מי הרגע הראשון שהוא הופעל הוא הציג טמפרטורות כאלו ולפי הרבה ביקורות שראית על ה2600K ברוב המוחלט המעבד בזמן מנוחה מגיע ל35-40 מעלות ורק במאמץ מלא הוא מגיע ל60-65 מעלות ועוד בOC של 4.5GHZ ככה ש…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by redead,

יש לי 4 ג'יגה זיכרון ואני רוצה להוסיף עוד 4 המפרט המלא מופיע בצד המודל של הזיכרון שלי הוא CM3X2G1333C9 לפי מה שחיפשתי לא ניתן להשיג עוד כזה. איזה זיכרון כן כדי לי לקנות שיתאים ויעבוד טוב ביחד? מה מונע ממני להתפנק לי עם 16 ג'יגה של זיכרון במחיר הזה ? ? http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3081

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by שגיב,

שלום לכולם אני מעוניין לשדרג את הלוח והזיכרון במחשב עכשיו מצעתי דגם מסויים שאני קצת לא בטוח הלוח: ‏P5G41T-M LX s775 C2Q 1333Mhz DDR3 1333 הזיכרון: 1600Mhz ‏2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel 1.)עכשיו השאלה שלי אם הזיכרון יתאים ללוח 2.)ועוד שאלה באתר של אסוס כתוב שהוא שזיכרון של 1333MHZ זה OC אז השאלה אם זה חל גם על 1600MHZ תודה רבה לעוזרים ושנה טובה

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  21. שלום. אני מצטער מראש, אני בטוח שהשאלה נידונה כאן בפורום, אבל לא מצאתי אשכול זהה. העלתי את המכפלה בלוח אם MSI P67 GD55, המכיל מעבד 2500K, ל 44. כאשר הפעלתי את Windows, שמתי לב שגם ב idle (מנוחה), התדר נשאר על 4400, ולא "יורד" בחזרה ל 1600, כפי שנעשה כאשר התדר הוא על ברירת המחדל של 33. האם שינוי המכפלה נועל את התדר? או שחוויתי כאן גליטצ'? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by maazg,

שלם רב, היום קראתי את הכתבה באתר לגבי השקת הבולדוזר של ADM באוקטובר. האם כדאי לחכות עד אוקטובר בקניית מחשב חדש (כלומר לחכות למעבד זה ולתשובתה של אינטל בנושא) או שזה לא כל כך ישנה בביצועים? המחשב מיועד למשחקים כבדים באיכות טובה. תודה רבה

23. שלום, יש לי מחשב חדש וחזק מאוד, ברגע שאני משחק במשחקים חזקים המחשב מתכבה בפתאומיות. הטמפרטורה של הכרטיס גראפי והמעבד לא עוברים את ה62. רציתי לדעת איפה נמצאת ההגדרה שבה המחשב מתכבה בזמן שמגיע לטמפרטורה מסויימת. אני חושב שנמצאת שם הגדרה שפשוט מכבה לי את המחשב שאני מגיע לטמפרטורה הזאת. במידה ועברתי על החוקים אודה למנהלים שיערכו את האשכול ולא ינעלו בכדי שאלמד להבא, אני משתמש חדש. תודה מראש. אליאור.

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  24. בשיבה לא כל כך טובה, נשרף לי הלוח אם, אני מתכוון לקנות מחליף בTMS וכרגע למעבד שלי, E8400, יש להם רק את אינטל DG41RQ, האם זה לוח אם סביר או שעדיף לחכות עד לאחר החג ולקנות אחר?

25. שלום לכולם, הופניתי לפורום זה במסגרת דיון שפתחתי בפורום מפרטי מחשב, שם הומלץ לי על הלוח ASROCK Z68 PRO 3. אולם היות ואני יכול להשיג חומרה של GIGABYTE ישירות מהיבואן (מור לוי ברשל"צ) במחיר נמוך יחסית, אני מחפש לוח של GIGABYTE שמקביל (או עולה בתכונותיו) ללוח של ASTROCK, עם אותם פיצ'רים יחודיים ב-ASTROCK כגון האצת ביצועי ה-HDD בשילוב SSD, או שילוב כרטיס המסך המובנה עם כרטיס המסך הנפרד, וחשוב לא פחות - באותה רמת מחיר. האם קיים לוח מקביל כזה של GIGABYTE?

דיונים חדשים בפורומים