מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,817 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח Asus P6T X58, חיברתי אליו את ההארד דיסק SSD שיש לי (הארד דיסק של מושקין 60 ג'יגה) ואני שם לב שאין הבדל גדול במהירות לעומת ההארד דיסק הקודם שהיה לי (SATA 2 7200), אני מסתכל במדריך למשתמש של הלוח ולא ממש מבין מה הם אומרים שם לגבי החיבורים של הכוננים, אני חיברתי את ההארד דיסק SSD שלי לפורט הכתום, אשמח להסבר אם אני אמור לעשות איזשהו שינוי כלשהו בביוס או אולי להתקין משהו, צירפתי את ההסבר מהמדריך של הלוח:
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי רק 128 זיכרון rdram(אני יודע עלוב) אבל רוב הדברים עובדים בלי בעיה כמו nba2003 רק עולה קצת לאט אבל חפיף. הא כן,יש לי מעבד intel pentium 4 1.6 ולוח של אינטל d850gb (נראה לי) ככה שדי נדפקתי אם המחשב למרות שקניתי אותו לפני שנה וחצי. או קי אז השאלה היא ההם להוסיף עוד זיכרון כשאני יודע שעוד כמה חודשים אני הולך לשדרג את המחשב למחשב מבוסס amd שכמובן לא יתמוך ב rdram? :bash: ???
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי ברצלונה (K10) שיגיע השנה, AMD מתכננה על ליבה חדשה בשם Shanghai ב2008. הליבה תיכלול את ארכיקטקטורת K10, יותר L3 קאש משותף ותדר גבוהה יותר וזה מתוכנן לחלק הראשון של 2008 (רבעון?) הליבה תיוצר ב45 ננמטר ותאפשר ל AMD לעשות 8 ליבות בסוקט אחד! מקור: http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=480&Itemid=1 קצת חדשות טובות מ AMD
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם 1. ניסיתי לחפש מבחנים וטבלאות השוואה רצוי לפי פרמטרים שונים בין מעבדים עם חשיבות למעבדי AMD (החל מ- amd athlon 64 x2 dual core 4800+ ולחדשים יותר) אני זוכרת שבעבר הפנו אותי (נדמה לי גם מפה) לכאלה אולם כעת לצערי לא הצלחתי למצא, אודה לעזרתכם. 2. אשמח גם לטבלאות דומות עבור לוחות אם - זאת גם בין יצרנים שונים (מכירה את טבלאות ההשוואה באתר של GIGABYTE) לזכרונות, ואם אפשר גם לספקים. 3. ראיתי מבחן השוואתי בין AMD ATHLON II X2 240 VS ATHLON64 X2 4800 אולם הוא באתר שלא יצא לי לשמוע עליו ובחיפוש לא ראיתי שהוא מופיע פה. מישהו מכיר את האתר הזה? http://www.ultimatehardware.net/ האם הוא כזה שיש טעם להסתמך עליו? אשמח אם תציצו במבחן http://www.ultimatehardware.net/amd/amd_athlo…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני עורך וידאו,ולאחרונה אני נתקל בתקלות שמבינים בתחום וגם אני סבורים כי זה נובע מזיכרון תקול. הלוח שלי - asus p4c800 e delux זיכרון- 2 סטיקים של קינגסטון 400MHZ , 512MB כל אחד, יחד 1 GB שעובדים ב DUAL. (עובדים בערך פחות מחצי שנה) יש סיכוי שאחד מהם תקול או שניהם, אך אין לי דרך לבדוק... בדקתי כך- הוצאת אחד, עבודה רגילה כמו שתמיד אני עובד במצבים שהמחשב עושה את התקלות האלה, ולראות אם הכל רץ טוב, ואח"כ שמתי את השני, ובדקתי שוב באותה צורה. האמת זה דיי בלבל אותי, כי : 1. פתאום אני עובד על 512, וקודם זה 1 GB, ככה שהמהירות והכוח ירד. 2. דברים שלא היו טובים בראשון, טובים בשני ולהפך. השתמשתי בתוכנה SYSTEM MECHANIC, שבודקת זכרונות גם. בבדיקה, וב DEFREGMANT הכל נראה תקין. מה עושים? הא…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך הלוח בכללי?ואיך הוא בOC?הוא יגיע לBUS של 500MHZ? איפה נמצאים הסלוטים של הDDR2,ואיפה של הDDR3?(מה הצבעים?) תודה רבה לעוזרים!
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי זכרונות לדעתי דיי טובים אבל לא משהו ל-oc ואני רוצה למכור אותם ולקנות חדשים ..... (לא אכפת לי אם הם יד שניה) אפשר הצעות לזכרונות ב-800 ש"ח בלי חריגות משמעותיות יש לי הצעה איך אלו??= OCZ 1G (512Mbx2) EL KIT GOLD VX PC3200 vx+boster 800 ש"ח שווה או לא?? והאם הם יוכלו לבוד בדאול בלוח שלי??(בגלל שיש להם את הבוסטר?? ומה אני יכול לעשות עם הזכרונות שלי??
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא מצליח לבחור איזה מעבד: AMD Athlon XP 3200+ Barton (512K, 400Mhz) BOX CPU או Intel Pentium 4 3.06Ghz 800Mhz 512K Box ואני לא מתכוון לעשות לו oc מחשב שמיועד בעיקר למשחקים כבדים ואני מתכוון לנצל את המירב ממנו מה יותר טוב מבחינת ביצועים בלבד???
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שמעתי שהלוח עם השני מעבדים מומלץ לקניה השאלה שלי האם הוא יותר מומלץ מamd?שכולם אומרים ששווא יותר מהאינטל?
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי יש ברשותי מחשב בן 6-7 שנים. התייעצתי פה בעבר הלא רחוק בכלל לגבי הוספת זיכרונות למחשב זה ועזרו לי מאוד. כרגע ההתלבטות היא בין שדרוג כ. מסך לבין מעבד. השימושים הם קודם כל משרדיים. אח"כ פוטושופ (חובבני, ביתי) - ולכן הבנתי בפורום כ. מסך שעדיף לשדרג את המעבד. השימוש המשני הוא משחקים קלים (בתקווה סימס 3 לדוג') ולזה צריך גם לשדרג כ. מסך - אך זה יקרה בהתאם לתקציב שישאר, אם ישאר. המפרט: Intel dual CPU E2180 2.00 GHZ Asus P5GC-MX/1333 – כ. מסך OB זיכרונות 3GB של DDR2 667 (סטיק של 1 + סטיק של 2) שני HD של 160GB של WD ספק חדש SeaSonic 350W מארז ג'נרי מע' הפעלה XP (כי לצערי לא נראה לי ווינדוס 7 יעבוד כמו שצריך). אז אם כן, כרגע המטרה היא שדרוג המעבד. אין לי בעיה לקנות יד שנייה...…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כפולי הליבות הודגמו על שרת HP עם 4 שקעים כשבכל שקע פעלו שתי ליבות, כלומר על 4 שקעים פעלו 8 מעבדים שונים עם בקרי זכרון נפרדים עבור כל ליבה. הלוח הוא אותו לוח (שרת קיים בשוק של HP), פשוט מוציאים מעבד אופטרון רגיל ושמים במקומו אופטרון כפול לבות ומפעילים שוב, זהו, הוכפל מספר המעבדים במערכת. כפולי ליבות בשקע 940 (לשרתים) יצאו במחצית הראשונה של 05 וכפולי ליבות בשקע 939 יצאו במחצית השניה של 05. הספק היחיד מבחינת יכולת שדרוג מערכת מובסת שקע 939 הוא האם בקרי הזכרון של כפולי הליבות שיצאו במחצית השניה של 05 יהיו תואמים ל DDR או שיתאימו ל DDR2 בלבד. מקורות: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20040831093201.html http://zdnet.com.com/2100-1103_2-5330737.html?tag=zdfd.newsfeed ht…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה ההבדלים בין NF7 לNF7-S חוץ מהתוספת של הSATA והאם התוספת הזאת שווה השקעה של 150 שח? אותו כ. קול OB? מה הDDR המקסימלי שלהם? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לוח האם שלי התפגר וזה הזמן כנראה לקנות סט חדש של מעבד ולוח אם. שניהם יורכבו ביחד עם: radeon hd4670 hynix 2x512mb (ישודרג לאחר קניית הלוח אם + מעבד לזוג סטיקים של 2 ג'יגה) creative sound blaster live 24 bit wd 120gb sata2 wd 250 gb sata2 ocz modstream 520w לגבי המעבד: אני לא מעוניין ב-quad וחשבתי על E7200/E6650 שאוכל אח"כ להמהיר כרצוני - חשוב לי מאוד יחס התמורה למחיר. לגבי הלוח אם: אני רוצה משהו פשוט ואמין, עדיף של gigabyte. לוח האם האחרון שנשרף והתחיל את כל העסק הזה היה dfi lanparty ultra-d שקניתי ב-1200 בזמנו, אז אנא, משהו פשוט שיתמוך ב-OC מכובד ויהיה זול ואמין. שוב התקציב הינו 1000-800 ש"ח. תודה מראש!
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיצור, כבר איזה חודש מאז שהחלטתי שאני קונה מחשב חדש.. מכרתי את הישן. אספתי שקל ועוד שקל ועוד חצי. השגתי תקציב... נכנסתי לHW (כי אמרו לי שפה יעזרו...) התעניינתי ולמדתי... התחלתי להשתגע... הרבה מים זרמו בירקון מאז שקניתי מחשב.. בסופו של דבר נסגרתי על מפרט, אפילו ישבתי בחנות ואימתתי חלקים, ראיתי מארז. וקיבלתי אוקיים מאנשים מנוסים... ואאאז ראיתי את החדשה.. משהו ששכחתי לבדוק (מתי החידושים מגיעים...) ה-M2. הסוקט החדש.... אמרתי סבבה, נקנה לוח אם שיתמוך בו.. אבל, "ז***...." יש איזה יצור כלאים, שלא מתאים לסבתא שלי... הרבע השני של 06. ז"א מרץ. ז"א ארבע חודשים ואני יכול לקנות את זה בארץ במחירים עממיים... (טוב אולי טיפ טיפה יותר...) אבל השאלה המתבקשת (וכן, אני יכול לחכות 3 חודשים,…
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים! אני מתכנן בזמן הקרוב (חודש עד שיגיע) לקנות מעבד דותן 1.73 533 מגהרץ ואת המתאם של אסוס ללוח שלי ולדותן! עכשיו יש לי שאלה העם הצורה שבא המתאם מיתלבש תפריע לקרור גז להיתחבר למעבד? כאילו איך גופי הקרור יתלבשו על מהעבד העם בעזרת הטבעת השחורה עם ה-4 פינים או בעזרת חיבור מיוחד! בכול מקרה עם מישהו לא הבין אותי אני פשוט ישמח לקבל תמונות מאתרים שאני לא מצאתי שמראים איך המתאם מיתלבש ואיך הקרור וכו וכו וכו תודה..
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום הציעו לי עכשיו (הבנתי שהייתה ירידה קלה במחירים) למחשב שישמש למשרד, גלישה באינטרנט (כבד) + סרטים HD בעיקר שאני מעוניין שלוח האם יכיל את הכרטיס כמובנה 410 ש"ח | מעבד AMD Athlon II X3 425 Box + 450 ש"ח | לוח אם Asus M4A78 או באותו מחיר Asus M4A785-M סך מחיר למעבד ולוח אם 860 האם אלו מפרטים מכובדים או שבאותה תמורה ניתן לקבל שילוב טוב יותר ? :s05:
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הלוח אמור לתמוך במעבדים P4 PD C2D אבל משהו מוזר לאללה באתר יצרן רשום רשימה של מעבדים ולי יש מעבד E5400 וניסיתי לשים אותו בלוח וזה לא עובד בהתחלה חשבתי שזה בגלל תהליך היצור שלו 0.045 ולא הישן יותר 0.065 אבל בהמשך הרשימה של אינטל ראיתי שהלוח תומך ב E6700 שהוא תהליך יצור 0.45 אז פסלתי את האפשרות ברשימה של אינטל יש קפיצה E4700 וישר קופץ ל E6300 למה זה ככה ? http://processormatch.intel.com/Processors/CompatibleProcessors?componentName=dq965gf למה המעבד E5400 לא נתמך ו E6700 כן ? אני שם את המעבד בלוח התדר יורד ל 1.2 תקוע בביוס רשום E5400 2.7 אבל במהירות שעון רשום 0.4 GHZ ובמערכת ההפעלה CPUZ רשום 200X6 סה"כ תדר 1.2 GHZ חשבתי שזה הנמכה של התדר אבל לא משנה מה שעשית…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יום ראשון אני הולך לקנות עוד 512MB בנוסף ל-256 שלי עכשיו אני רוצה לדעת איזה CL ה 256 שיש לי על המחשב כדי שאני לא יקנה סתם 512 עם CL נמוך וישלם הרבה שבמילא הוא יעבוד לפי הזיכרון האיטי יותר.. וגם תמיד חשבתי שהזיכרון אצלי עובד בתדר של 266MHz אבל לפי התמונה יש מצב שהוא פועל על 366MHz? תמונה: אני חייב פה את העזרה שלכם.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הבנתי שתוכנות אדובי אוהבים מעבדים של אינטל.. אך מה קורה במידה ואני מציע מפרט עם מעבד רייזן שהם על פניו משתלמים מאוד, יחד עם זיכרון מהיר וכונן NVME? עדיין התוכנות יתפקדו מהר וכמו שצריך או שיש יתרון גדול לאינטלים? זה משהו שהוא דיל ברייקר? לצורך העניין יהיה במפרט R7 2700.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חבר בקרוב קונה מחשב חדש ועיקר ההתלבטות היא לגבי הלוח והזכרונות. כמו שציינתי, השימוש זה משחקים ואוברקלוק בינוני עד כבד (קירור הולך להיות סוניק כנראה) מעבד: E6300 סגור לוח: http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2184 וזכרון: http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2261 אין תקציב לקחת זכרון לא VALUE אבל לפחות זה DDR2 800 מה אתם אומרים ? תודה מראש לעונים
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אנשים אני צריך למשרד המלצה על לוח ל-S1155 שגם תומך בפורט PARALLEL LPT (הישן של המדפסות), לא בשביל מדפסת עתיקה אלא בשביל מפתח חומרתי לתוכנה ישנה, אני רוצה שגם יתמוך בתצוגה בשני מסכים ויחסוך לי את הצורך בכרטיס מסך נוסף - קיימת כזו חיה? באשר לכרטיס הרחבה LPT על לוח חדיש - הבנתי בזמנו מטכנאי ספץ שזה פיתרון לא יעיל לרוב. שמתי לב למשל ללוח הזה של אסוס: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61M_LE/#specifications יש לו תמיכה בשני מסכים, ולמרות שאין לו את ה-LPT מאחורה יש את הפינים על הלוח, אז רק צריך להשיג את ה-BRACKET שיתחבר אליהם. יש פתרונות עדיפים? כדאי לחכות ללוחות עם Z68 או שזה לא באמת עקרוני? חשוב לי שיהיה אמין ויציב.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שמעבדי ה-Ryzen 3000 כבשו את שוק המעבדים השולחניים העממי, מגיעה סדרת שוק גבוה עם מטרה לשנות לחלוטין את חוקי המשחק - בואו לראות 24 ליבות עיבוד ו-32 ליבות עיבוד עוצמתיות בפעולה באופן שטרם היה קיים בקטגוריה לכתבה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
באתר הזה מוכרים מחשב: http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=857879 ומצטטים שם את hwzone מפארים את ליבת הcore 2 quad אבל עורכי האתר של זד בעצם עיוותו את הציטוט כי הציטוט מדבר בעצם על המעבדים בעלי 2 ליבות והם שינו את זה מcore 2 לcore 2 quad חח.. הנה המאמר המקורי: http://hwzone.co.il/reviews/6800_xtreme/
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הערות: *לוח אם-P5B Deluxe (כנראה) *המחשב יעבור OC ------------------------------ בתחילה חשבתי על 1250# G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 5 (שמשום מה אני כבר לא מוצא אותם, לפחות לא במחיר 1250 ש"ח כמו לפני 3 שבועות בערך מהי הסיבה לכך???) אבל, יש בעיה החנות שממנה אני קונה לא עובדת עם הספק של G.Skill ולכן אני אצטרך לערוך שינוי בחברה. אנא המליצו לי על זכרונות 2GB DDR2 800MHZ עד 1500 ש"ח מהחברות הבאות (אם יש כמה מומלצים נא לציין זאת): 1) Corsair 2) Twinmos 3) Kingston 4) Geil 5) crucial 6) AData 7) Micron תודה רבה!!!
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-