עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by orirulez,

המעבד כולל GPU. האם הוא יכול להחזיק הזרמת סרטי 1080P בHDMI ללא כרטיס מסך נוסף?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by hardgore1,

הי, יש סטיק אחד ddr 4GB 2400 של micron הוספתי עוד אחד של סמסונג.. גם 2400 - האם זה חשוב ש2 הזכרונות יהיהו של אותה החברה? , או שזה לא משנה בכלל? האם בגלל שזה חברות שונות, זה יכול לעבוד איטי יותר ממה שזה אמור להיות? האם יכול להגרם נזק כלשהו? .. תודה

3. ביקורת על 19 לוחות בעלי ערכת השבבים Z97: http://us.hardware.info/reviews/5385/19-intel-z97-chipset-motherboards-review-testing-the-new-generation טבלה להשוואה בין הלוחות: http://us.hardware.info/comparisontable/products/217818-219129-216681-216690-215810-215518-215520-219130-218935-218768-218755-218753-216946-214832-218853-217187-217188-217636-216200 שימו לב שכל התיבות המסומנות בירוק מסמלות את הערך הגבוה ביותר לאותה קטגוריה, אם למשל מחפשים לאיזה לוח יש הכי הרבה חיבורי usb3, מיד ניתן לחפש באותה שורה את התיבה המסומנת בירוק ולהגיע ללוח המכיל את כמות החיבורים הרבה ביותר וכן הלאה לשאר הקטגוריות.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. נכנסתי לHARDWARE וDEVICE MANAGER והמעבד שלי PENTIUM 4 2.8GH מופיעה שם פעמיים כאילו שיש לי 2 מעבדים ,גם לאחר הסרה זה חזר להופיע לי פעמיים אודה למי שמבין בנושא ויוכל להשיב לי .

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. למה הCACHE במעבדים של אינטל ברמה הראשונה לא שווים? כלומר בכל המעבדים יש נגיד 12+16 או 24+32 וב AMD כולם שווים כלומר 64+64 או 128+128 ועוד שאלה למה הCHACHE של AMD ברמה הראשונה יותר גדול הרבה משל אינטל?? כדי לכפות על "נחיתות" בתדר השעון??

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by sapartil,

מה ההבדל בין CORE 2 DUO ל DUAL CORE ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ilya_f,

שלומות חבר'ס, אני רוצה להחליף את המעבד במחשב ל4 ליבות. אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא. המפרט מצורף. אודה לכם מאוד, תודה שפיצים!! וחג שמח!

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם מחפש המלצה ללוח-אם, תקציב בין 350-450 ש"ח. יש אפשרות לבצע את הרכישה באילת בזמן הקרוב ככה שאם בKSP או אייבורי יש משהו משתלם רק תגידו, מלבד זה אין העדפה מאיפה לרכוש (TMS, RSM, STARTPC) או לבצע משלוח אם צריך. קצת הלכתי לאיבוד עם האפשרויות השונות. מבחינת מעבד כמו שמצוין בכותרת ryzen 5 1600 כרטיס מסך מתוכנן gtx 1060 6gb ספק - antec NeoECO II 650 מבחינת זכרון זה גם חלק מההתלבטות שלי, אם לכוון למהירות של 2400MHZ או 3000MHZ, הבנתי שהמעבד אוהב זכרון עם מהירות גבוה ומקריאות שונות על לוחות אם לא לגמרי הבנתי כמה הם מסוגלים לנצל מהירות גבוהה (תקנו אותי אם אני טועה) בכל מקרה אני חושב שהכיוון הוא מסדרת B350 בשביל האפשרות שאולי אנ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Game5,

שלום , השאלה היא כזאת , מה יפיק ביצועים יותר טובים? המחירים של המעבדים יחסית זהים (אולי 300 שקל הפרש או פחות)... ועוד משהו , נכנסתי לאתר הזה: http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=237&chart=68&model2=248 זה amd 3800 X2 נגד amd 3000 ... מה שמוזר זה: * ה amd 3800 ניצח בקושי את 3000 *מעבדים כמו amd 3200 / 3500 עקפו את שניהם!!! (amd 3500 רגיל עקף AMD X2 3800 ) איך זה יכול להיות? תודה!

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by eli.g,

יש לי רק 128 זיכרון rdram(אני יודע עלוב) אבל רוב הדברים עובדים בלי בעיה כמו nba2003 רק עולה קצת לאט אבל חפיף. הא כן,יש לי מעבד intel pentium 4 1.6 ולוח של אינטל d850gb (נראה לי) ככה שדי נדפקתי אם המחשב למרות שקניתי אותו לפני שנה וחצי. או קי אז השאלה היא ההם להוסיף עוד זיכרון כשאני יודע שעוד כמה חודשים אני הולך לשדרג את המחשב למחשב מבוסס amd שכמובן לא יתמוך ב rdram? :bash: ???

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי.. יש לי כרגע פנטיום אבל אני רוצה לעבור ל-AMD (ATHLON).. האם אתם יכולים להמליץ לי על לוח אם טוב של Asus/Gigabyte/Chaintech/etc? חיפשתי הרבה מאוד ולא מצאתי.. ה-Abit KX7-333 מצא חן בעיניי.. אבל אף אחד לא מוכר את זה בארץ :-( .. אני רוצה לוח טוב שיחזיק להרבה זמן.. RDR או DDR ראם.. --Vega

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני משדרג את המחשב שלי לאט לאט השבוע אני קונה לו עוד ההרדיסק(ברשותי יש כבר 40GB SEGATE 7200) ושמעתי שאפשר לחבר שני ההרדיסקים בחיבור רייד כול עוד הלוח תומך בכך כמובן. הלוח שיש לי כרגע לא תומך בזה אבל תוך חודש אני קונה לוח חדש ואני רוצה לשאול עם כדאי לי לקנות לוח שתומך ברייד, כמה זה יתן שינוי בביצועים, ועם אני יקנה ההרדיסק של חברה אחרת לא יהיו בעיות? ברצוני לשאול עוד שאלה כדי לחסוך תרד על איזה לוח עם רייד אתם ממליצים כי חשבתי ללכת על הp4p800 אבל לפי מה שראיתי הוא לא תומך ברייד

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. צהריים טובים, ברצוני לשמוע את דעתכם לגבי שני הפריטים הללו - אני מתעסק בגיימינג ו גם OC (לא רציני) רוצה לדעת לגבי הלוחות האם אמינים? ASrock חברה לא מוכרת בארץ האם הלוח יתן תוצאות טובות ויעשה את העבודה? מה לגבי אסוס? אשמח לתגובה תודה.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. הרבה פעמים ראיתי ויכוחים בין המחנות של AMD/INTEL שבהם היו תגובות כגון "אל תקנה X, חשבון החשמל שלך יקפוץ פלאים" וכו. הוידאו הבא בא לתת סופסוף מענה לשאלה האם באמת בחירה ב CPU מיצרן X לעומת המתחרה תשפיע איכשהו על חשבון החשמל שלכם. התוצאות יפתיעו את רובכם - מובטח: https://www.youtube.com/watch?v=kbWWQGJcpdQ

15. שלום לכולם.. אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני צריך המלצה ללוח אם שיתן תמורה טובה ל CF של 4850 וגם ל OC של Q6700 כניראה.. מוכן לקבל המלצה לכל דבר אחר (מעבד כרטיסים וכו'...) ד"א הבנתי שלוח שיתן X16 עדיף מ X8 מה המשמעות במחיר?? ובכלל בסביבות איזה מחיר מדובר ללוח טוב האם יש משהו בסביבות ה- 700-800 ש"ח? או שאני חולם בהקיץ? תודה לכולם!!

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by eranir,

מה קרה לכל הזכרונות של G-Skill? נראה כאילו הם כלו בשבועיים האחרונים ב-100-200 שקל לקיט, הרבה מעבר לשינויים שעברו קיטים של חברות אחרות כך שלא ניתן להסביר את התופעה בעזרת עליית הדולר.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by kdani,

למעט ההבדל ב-SOCKET ובארכיטקטורת הזכרון (זוגות במקום שלשות) האם למשתמש הבייתי יש איזה שהוא יתרון לאחד על השני ? (משתמש ביתי כבד, תכנות, Photoshop לפעמים גם Vmware) לפי האתר של אינטל יש הבדל במהירות ה-SYSTEM BUS, האם זה רלוונטי למשהו ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אם הבנתי נכון, ה Q6600 כבר לא משתלם היום מה שמשאיר אותי עם Q8200 שמגיע בתדר סטוק של 2.33 (1333FSB) מכפלה 7 ו 4 מגה קאש (¤1015) Q9300 שמגיע בתדר סטוק של 2.5 (1333FSB) מכפלה 7.5 ו 6 מגה קאש (¤1200) ו Q9400 שמגיע בתדר סטוק של 2.66 (1333FSB) מכפלה 8 ו 6 מגה קאש (¤1340) על פניו נראה שה Q9400 הוא המתאים ביותר, השאלה שלי היא איזה מהם הוא המתאים ביותר למחיר אציין שאני מתכוון להמהיר עד 3.2Ghz (GIGABYTE GA-EP45-UD3R, G.skill DDR2 4096MB 800MHZ HK CL4-4-4-12, SeaSonic 500W ET)

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. אשמח מאוד אם תקחו את הזמן לקרוא תודה רבה ;D אז עוד מעט אני קונה לעצמי מחשב חדש ולכן יש לי שאלה של- AMD VS. Intel תכננתי לקנות מעבד- AMD Athlon 64 3200+ S939 Venice Core והייתי בטוח שהמעבד הוא מעולה. עכשיו שוחחתי קצת עם חברי הטוב שהוא מן טכנאי מחשבים ואמר שלא כדאי לי אייאמדי וכדאי שאדבוק עם אינטל פנטיום 4. קיבלתי את דעתו, אבל אני עוד לא רוצה לנקוט החלטה, אני רוצה קודם לשמוע עוד כמה דעות נייטרליות ולהשוות בין שני המעבדים ובסופו של דבר לראות מה יותר טוב. שאלתי אליכם, בסופו של דבר, אם לא מתחשבים בכסף, איזה מעבד יותר טוב? AMD או Intel? שוב, תודה לכל העונים.. אני מאוד מעריך את זה.

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by aero,

ראו מפרט בצד עכשיו השאלה שלי האם אני יכול לעדכן את הביוס דרך הווינדוס כי אין לי כונן דיסקטים:\ ועוד שאלה האם שאני מעדכן את הביוס ההגדרות חוזרות לdefult? כלומר אני בOC

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. לידידה שלי שיש מחשב ישן שהיא משתמשת בו רק לאינטרנט וMSN. הלוח אם ישן מאוד, והיא רוצה לקנות זיכרון חדש, כדי שלפחות XP ירוץ עליו בצורה נורמלית.... חשבתי שכדי אז שהיא תקנה סטיק אחד של 1 ג'יגה... אבל.... אין לי מושג באיזה זיכרונות הלוח אם משתמש, ואם בכלל עדיין מוכרים זיכרונות שתואמים ללוח אם... הלוח אם הוא MS-6385. מישהו יודע איזה זיכרון צריך לקנות לו?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אני הולך לקנות את הזכרונות האלה של קינגסטון http://www.newegg.com/app/viewProductDesc.asp?description=20-141-423&catalog=23&manufactory=BROWSE כתוב במפרט שהתזמון שלהם זה CAS LATENCY 3 מה זה אומר? מה התזמונים של זה ועוד משהו שאני רואה בכל הזכורונות שכתוב ולא מבין מה זה כמעט בכל הזכרונות היום בשוק רשום: Error Checking: Non-ECC מה זה אומר ??? תודה על העזרה טל

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by David Ell,

שלום לכולם אני בונה מערכת חדשה ורוצה לאסוף קצת מידע (יצא לי חרוז) יש לי P67X UD3 B3 ו-I5 2320, אני משחק בגיימינג כבד (AC IV, BF4, C3) ורואה הרבה סרטי קולנוע. אני חשבתי על i5 4570 ו-Asus Maximus V, השיפור יהיה משמעותי בגיימינג וקולנוע? כמובן לטווח הארוך, שלוש שנים. הנה שאר המפרט: ספק כוח אני קונה בין 850-1,000 וואט בלי קשר לשום תקציב, אז תצאו מנקודת הנחה שאני יכול להריץ כמעט הכל. יש לי מארז טוב ומרווח, Raven 3 של SilverStone. כרטיס מסך אני די התלבטות, אבל כנראה 780 SLI או יחיד, או 780TI, אבל מה שבטוח 780 / R9 290 זה המינימום, אני בונה מערכת חזקה מאוד. אשמח לחוות דעת :-)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by iveco,

הסתכלתי בבנצמרקים ברשת וראיתי שהבדל גדול בביצועים בין DDR3-4 אין .. ותקנו אותי אם אני טועה אבל עשיתי בדיקה : כונן קשיח הוא רכיב נורא איטי בהשוואה לזיכרון והוא משמש כזיכרון קבע הזיכרון הפיזי " הזמני " מהיר ממנו פי 4-5 והזיכרון עובד מול המעבד באותה מהירות מה שיוצא שהכונן הקשיח יוצר צוואר בקבוק הזיכרון יכול לעבוד מול הכונן ב 1333 פס רוחב ואילו הכונן SATA2 למשל יכול לעבוד 300 הזיכרון לא יכול למשוך מידע מהכונן הקשיח במהירות השיא שלו 1333 הכונן מגביל ל 300 הזיכרון יכול לעבוד מול המעבד ב 1333 לא מול הכונן הקשיח אז כל החומר נמשך מהכונן הקשיח לזיכרון במהירות 300 * 10 = 3 גיגה והמהזיכרון זה מועבר למעבד וחוזר לזיכרון מפוענח . מהזיכרון למעבד המעבר יכול להיות 21 גיגה ( על הנייר רק…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. Started by CRT,

שלום לכולם. חלק א' יש לי רעש בתדר גבוה, אפשר לקרוא לזה בזז. בהתחלה חשבתי שזה מגיע מאיזה מאוורר או ויברציות של המארז בגלל קשיח. התחלתי לבדוק: מאווררים כבויים, HDD לא נוגע במארז ותלוי על גומיות. מאוורר יחיד שעובד זה של הספק, ומבדיקה לא עלה שהוא מקור הרעש. עכשיו אחרי בידוד התקלה גיליתי שהרעש מגיע מאזור הCPU. ככה מצאתי את הבעיה בחלק ב' חלק ב' ברגע שהמערכת שלי נמצאת בIDLE והמעבד מוריד את המכפלה שלו, מתחיל רעש בתדר גבוה מאוד וחזק. זה קורה רק במערכת הפעלה, כי רק שם המעבד מוריד מהירות. מי שמבין על מה מדובר אפשר להשתגע מהרעש הזה, הרגשה של משהו כמו 12-16Khz. אפשר ל"פתור" את הבעיה אם מבטלים את Processor idle לdisable בתוך Processor power management. ככה אני מאבד את …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.