עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שבוע טוב לכולם . הרבה זמן לא התעסקתי עם חומרה , קצת הלכתי לאיבוד עם הדורות החדשים של המעבדים ... המחשב שלי נהרס , ואני צריך שילוש . התקציב הוא עד 800 . הוא יחובר למסך FHD , ואני ארצה יכולות HD מושלמות . אני לא גיימר , רק שיריץ HD כמו שצריך . ראיתי שלאינטל יש מעבד כולל מאיץ גרפי , שווה לשקול שילוש מבוסס מעבד כזה ? תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by tal_be,

שלום, לאור בעיה בחומרת המחשב, אני מתכוון לשדרג אותו. המחשב מיועד לביצועי משחקים. אז ככה, ההחלפה העיקרית היא של המעבד שלי, לוח האם והמארז. קודם כל מעבד, אני כמעט 100 אחוז אלך על ה I5. השאלה היא, מה ההבדל בין ה 2500 לבין ה 2500K. לוח אם, אני צריך משהו שיתמוך במעבד הנ"ל, משהו פשוט, לא מתכנן אובקלוק בכלל, ושיהיה יחסית גדול ולא צפוף כיוון שיש לי כ.מסך 260GTX שהוא גדול יותר אצלי מהלוח אם ומפריע לדברים אחרים להתקיים בשלום במקומם על הלוח. זכרון, אני רוצה 4GB DDR3, או 8GB, יש איזשהם הבדלים בין הסוגים? ובנוסף, יש לי במחשב ספק כח 400W של ENERMAX מדגם LIBERTY. האם יהיה צורך לשדרג גם אותו או שהוא יחזיק את המפרט הנל? תודה מראש.

3. Started by OferS16,

יש לי כרגע לוח אם מסוג m3n-hd mdmi עם תושבת AM2+ , לפני כמה שבועות אני קניתי את הכרטיס HD 6870 ועם המזל הרע שלי התברר לי שמסיבות שאני לא מבין הדגם הספציפי שקניתי לא פועל על הלוח אם שלי. אני עכשיו מוכר אותו וחושב על לקנות את HD 5870 או לחסוך קצת ולקנות HD 6950\GTX 560 TI. אבל לא על זה השאלה, השאלה שלי היא אם יש סיכוי שגם אחד מהכרטיסים האלה לא יפעלו לי הלוח או שזה היה בעיה חד פעמית וזה לא יחזור שוב. מדובר בלוח אם עם חיבור PCI-E 2.0 ככה שלא אמור להיות שום בעיה איתו

4. Started by asi9999,

שלום וחג שמח . האם לוחות האם החדשים אשר יגיעו עם תושבת LGA 2011 ייתמכו לאחור במעבד i7 2600K ? או שרק התושבת של LGA 1155 ? האם בנוסף אמורה לצאת ערכת שבבים חדשה עבור המעבד i7 2600K ? תודה .

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Monopoly,

שלום לכולם יש לי מחשב שמיועד למשחקים: e5200 [2.5ghz] @ 3.0ghz Radeon HD4580 512mb DDR2 800mhz 2GB [סטיק אחד] המחשב סוחב בסדר, GTA IV וכו', לפעמים קצת תקיעות וכאלה אבל אין ספק שהאוברקלוק עוזר הרבה. אני משחק על רזולוציה של 1024x768 ככה שלפי דעתי הכרטיס מסך מספיק חזק. אני רוצה לשחק בModern Warfare 3 ולא יודע אם המחשב יהיה מספיק חזק, יעצו לי להוסיף ראם ל4GB בסה"כ, האם לדעתכם הראם הוא החוליה החלשה או שמכיוון שהמעבד קצת ישן וחלש אין טעם בשדרוג? [דרישות מערכת למשחק הנ"ל] תודה מראש ושבוע טוב!

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  6. שלום, אחרי שהבנתי שאני חייב להחליף את הזכרון הקיים שלי, שעושה לי מסך כחול עם הבעיה watchdog.sys. הלוח אם הקיים שלי הוא gigabyte p43-ds3l. והבנתי שאני לא יכול לשים בתוכו כל זכרון, כי הוא תומך רק בddr2 או משהו כזה. (לא בטוח בזה). אז רציתי את עזרתכם בבחירה של זכרון שיתאים ללוח אם שלי, וייתן ביצועים טובים. אני רוצה שהזכרון יהיה 4gb. מערכת הפעלה: windows xp sp3. (אם זה משנה) התקציב שלי הוא בערך 400+-. (אני מקווה שזה מספיק).

• 7 תגובות
    • 642 צפיות
  7. שלום לכולם, קניתי לוח יד שניה אתמול, הלוח אצל המוכר היה תקין ועבד שהגעתי עם הלוח הביתה שמתי לב לפין אחד שהוא טיפ טיפה עקום, רציתי לדעת האם זה איצור בעיה. תמונה: הנה תמונה: 2011-10-21 22.28.07 תודה מראש לעוזרים!!

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  8. http://hwzone.co.il/news/136224 בכתבה שלכם לפי תמונה ימין מצויין CORE I3 יש תוספות למעבד CVT-HD QSV / INTR 3D ולמעבד הבכיר CORE I7 לא נוסף דבר ? ביכולת עיבוד ?

9. היי. אני יודע שהכי מומלץ זה להמתין ליציאת הבולדוזר, אבל זה לקרוב משפחה שכבר איבד את הסבלנות (מחכה מאז יולי וכל פעם דוחים את ההשקה). יש כבר ספק חדש (לא ג'נרי) וכרטיס 9600 gt. כן, אני יודע שהוא קצת זקן, אבל הוא מספיק ואם צריך אז נקנה חדש בהמשך. אין לי דרישות מיוחדות מהלוח. בינתיים חשבתי על AMD Phenom II X2 560, האם הוא יכול להתאים ? תודה מראש.

10. Started by compgt,

שלום, כאמור ברשותי 4GB זיכרון ואני עובד המון עם VISUAL STUDIO שעובד המון עם הדיסק ובין השאר יוצר שרת וירטואלי. הבנתי שקודם כל על מנת לשפר ביצועים כדאי להחליף דיסק ראשי לSSD, לגבי הזיכרון הבנתי שלא משנה כמה אני אוסיף חייבים להשאיר PAGEFILE מינימלי של 1GB לפחות, השאלה האם יש טעם להגדיל זיכרון ל8GB או ל16GB?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום לכולם! ראיתי שהרבה משחקים רוצים 1G ולי יש 959 מגה RAM, רציתי לשאול אם זה באמת משמעותי. שאלה נוספת: איך אני יודע איזה סוג ראם יש לי? האם יש כזאת אופציה בeverest או תוכנה אחרת?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. אני קונה מחשב חדש בקרוב ותיכננתי לקנות את הלוח אם Gigabyte Z68X-UD4-B3 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3849#sp) אבל בפורום מפרטי מחשב אמרו לי שעדיף לי לקנות את הלוח אם הזה ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68%20Extreme3%20Gen3) המחשב יהיה עם המעבד - i5-2500k וקירור Noctua NH-D14 הזיכרון - G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz CL7 כרטיס מסך - אני עדיין לא סגור איזה מערך כרטיסים אני יעשה, GTX560 Ti SOC SLI או HD6950 CF ספק כוח - Corsair AX 750W Gold

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. חברים שלום, ברשותי מחשב בן כ- 4.5 שנים שמפרטו הינו cord 2 due e6300 2ghz ram 553 mhz nvidia 9600gt ספק ezcool w400 אני שוקל לשדרג את המחשב שלי ע"י החלפת מעבד למעבד e7500 של אינטל. השאלה אם זה בכלל ייתן לי שיפור טוב בביצועי המחשב והאם זה לא ייצור לי צוואר בקבוק?

• 4 תגובות
    • 708 צפיות
  14. Started by eitany245,

שלום,יש לי שאלה בקשר ללוחות אם מהסוג H67. אני יודע שאם אני רוצה לעשות אוברקלוק אז כדאי לי לקחת לוחות אם מהסוג P67/Z68. אבל השאלה שלי היא:האם הלוח אם מהסוג H67 תומך בכלל באוברקלוק? כלומר,האם אוברקלוקינג על לוח אם מבוסס H67 אפשרי אך מוגבל או שאי אפשר לעשות איתו אוברקלוק? תודה לעוזרים.

• 29 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by idDFdd,

יש לי לוח Z68, לא מזמן גיליתי על טכנולוגיית SMART RESPONSE, ניסיתי לשנות לRAID והוא פשוט לא נותן לי. מופיע מסך כחול והמחשב עושה ריסטרטים כל הזמן. רק מצב IDE עובד.... מה עושים? לוח תקול או מה? תודה

16. שלום לכם צילמתי את מפרט המחשב שלי אני מעוניין בשידרוג הזיכרון ל 8 ג'יגה ? או כמה שאפשר הכי הרבה... אבל לא יודע אם הלוח אם תומך בגודל כזה..?

17. Started by yogev_23,

לאחרונה יצא לי לעבוד\לסדר שני מחשבים מדור הCore2Duo, עם ערכות שבבים P35 וP43. היו לי גם 6 סטיקים של זכרונות DRR2 1066 כביכול, של החברות kingston, corsiar, g.skill. מתוך כל ששת הזכרונות, רק אחד הצליח לעבור memtest86+ 4.20 בלי להוציא אף שגיאה במהירות 1066 (זה היה סטיק של corsiar, אחד מתוך dual kit. הסטיק השני לא הצליח לעמוד במשימה). הזכרונות כן הריצו בדיקה חלקה כשסורסו למהירות 800 בתזמונים 5-5-5-18 (בטח היה אפשר למתוח עוד ל15, לא בדקתי). לדעתי הממצאים מוכיחים שאף יצרנית לא באמת עשתה פס יצור מיוחד לPC8500 אלא פשוט כולם בחרו PC6400 שנראו להם 'מובחרים' מספיק כדי לעמוד באוברקלוק הכפוי (מה גם שהוולטים 2.1-2.3 שצויינו עליהם די מאששים את זה). מילא אם זה היה עובד, אבל רובם לא מספקי…

18. Started by Computer24hr,

שלום, אני מחפש לוח שיתאים למעבד i5-2500K בעבור Over Clocking חשבתי על דגמי Z68, אשמח לקבל הצעות (המחיר צריך להיות סביר ולכן אם תציעו לי מספר אפשרויות דגם זול מאוד, עממי, וטוב יותר זה יעזור לי). הדברים שחשוב לי בלוח: - 4 כניסות לSATA2 לפחות - כניסת SATA3 אחת לפחות - יציאת ESATA בפנל אחורי - USB 3 שיהיה לפחות 2 חיבורים - HDMI חובה, גם VGA עדיף. - חריצי USB 2.0 עדיפות לכמה שיותר אבל לא על חשבון מחיר מטורף כי אפשר לרכוש מפצל או פנל במידת הצורך. - אין לי צורך בSLI, ומשחקים זה יהיה אופציונלי עבורי (GTA וכו'...) - כרטיס רשת במהירות 1000 (אומנם יש בכולם אבל עדיין חשבתי שיהיה צורך לציין). - PS/2 גם עדיף שיהיה עדיין יש לי סט אלחוטי שמשתמש לצערי בטכנולוגיה הזאת. אם תוכלו לתת לי מספר…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. כמו בכותרת הלך הלוח למחשב עם מעבד AMD +5600. מחפש לוח חדש עבורו אם יש כאלה שמסוגלים להכיל DDR3 זה טוב לפחות נתכונן לעתיד. תקציב עד איזור 450 ש"ח לערך אם יש פחות עוד יותר טוב. תודה

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  20. Started by oded900,

במה מתבטא ההבדל העיקרי בין סדרת P67 לZ68? האם לוחות P67/H67 תומכים במכפלה פתוחה במעבדי 2500K? כמו כן יש יתרון בלקחת זיכרון מהיר יותר מ1333 כאשר המעבדים הנ"ל תומכים עד 1333?

21. Started by tatat2608,

שלום לכולם ולילה טוב המחשב שלי קשיש בן 7, מבוסס על AMD בסוקט 939 עם ג'יגה זיכרון DDR. לפני שאני נפרד ממנו לטובת מחשב חדש, רציתי להכפיל לבנתיים את הזיכרון. כמובן שלא יכולתי לעצור את עצמי וישר איך שעלה לי הרעיון רצתי לקנות סטיק של ג'יגה, קינגסטון, כמו שני הסטיקים שהיו לי עד עכשיו. חיברתי - הדלקתי את המחשב ולא הצלחתי לעבור את שלב הצפצוף, שהפך לארוך ומעצבן וחזר על עצמו כל כמה שניות. בלוח האם שלי, GA-K8NF-9 של ג'יגה בייט, יש 4 סלוטים לזיכרון- שני זוגות בדואל צ'נל. לחבר את שלושתם לא הצלחתי, הכי רחוק שאפשר להגיע זה סטיק של 512 ובמקביל אליו (לא בדואל צ'נל) סטיק של ג'יגה. חיבור של הסטיק הנותר של ה-512 גורם לסירוב של המחשב לפעול. מה לעשות? להחליף לשני סטיקים של 512 ולחבר …

22. שלום יש לי 2 לוחות אם להחלפה 1. PG5D1-VM LGA 775 DDR1 FSB800 2. ECS A780GM-A AM2+ DDR2 האם כל לוח עם הסוקטים הנ"ל למעבדים יתאים? אין לי אפשרות לראות איזה מעבד זה , כי הלוחות לא עובדים אשמח להמלצות זולות שמעון

23. Started by Aviv Shemesh,

אני כבר הולך לקבל את המחשב החדש שלי מעבד : Intel Core-i5 2500 BOX 3.3Ghz כרטיס מסך : sapphire 6950HD 2gb 2fan לוח-אם : ]Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 ספק כח: gigabyte 720 W כמה שאלות : האם יהיה לי צוואר בקבוק במערך כרטיס מסך , מעבד ? ( וגם במידה ואעשה OC בינוני לכרטיס ) האם הקירור BOX במעבד הוא מספיק לגיימינג או מומלץ להביא אחד רציני יותר ? עד כמה הלוח שבחרתי כדאי או שבאותו המחיר ניתן לקחת לוח טוב יותר ? תודה מראש

• 28 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by omrik10,

ידוע לי שהיום ממליצים לקחת 2500K למשחקים. קראתי ש2600K עובד עם Hyper threading ושרק תוכנות עיבוד וידאו מנצלות את זה ולכן אין טעם לקנות אותו לצורכי משחקים. האם בעוד שנה שנתיים משחקים לא ישתשמשו בזה גם? שאלה נוספת, האם ידוע האם אינטל מתכוונת להוציא מעבדים חדשים וחזקים יותר ל1155, או שסדרות חדשות יהיו שוב עם תושבות חדשות?

• 13 תגובות
    • 6.1k צפיות
  25. בינתיים הלוח הכי זול שמצאתי (700 ש"ח )הוא: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_LE/#specifications אם יש לוח זול יותר (ומשתלם) אשמח לשמוע עליו. (רק מחברות מוכרות ואמינות) מה שהלוח חייב להכיל: HEADER פנימי לUSB3 יציאה אופטית. (הרגילה, לא דרך חיבור PL)

דיונים חדשים בפורומים