עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם, אני באמצע OC למעבד של אח שלי (e8400 עומד כרגע על 3.7GHZ?),ויש לי משהו ממש מוזר(זה לא קשור לפורום של OC),כל תוכנה שאני מישתמש בא מזהה שהלוח שלו הוא ep- 45 ds3l, אבל אני קניתי בכלל את הep 43 ds3l יש מזל היתמזל מזלי בקשר לזה?[= או שיש דרך לדעת את זה בוודאות?.

• 14 תגובות
    • 759 צפיות
  2. בוקר טוב, אני מחפש לוח-אם עם כרטיס מובנה או תמיכה ב AGP. אני משדרג את המחשב שלי, וכרגע אני לא מועניין לקנות כרטיס מסך, אלא רק עוד שנה ובגלל זה אני רוצה להשתמש בכרטיס הישן או לקנות לוח-אם עם כרטיס מובנה. וחשוב שיהיה גם IDE. תודה נ.ב. חשוב גם שהמחיר לא יהיה בשמים. אם יש לוח-אם טוב וכרטיס מסך מאוד זול, זאת גם אפשרות בסופו של יום.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום, לפני כשעה החלפתי את המאוורר סטוק לMUGEN 2 עם 2 מאווררים נוספים. ד.א: המפרט רשום בצד. אחרי שהוצאתי את הלוח אם בזהירות וניתקתי את כל הכבלים, הרכבתי את הסוקט לפי הוראות היצרן בחוברת ההדרכה. חייב לציין שהזכרונות ישבו תמיד ביציאות : 1,3,5 ולא הוצאתי אותם בכל התהליך. בעת ההפעלה הראשונה לאחר ההרכבה אני שומע צפצוף ארוך שחוזר על עצמו בכמה מעגלים. בדקתי את כל רכיבי המחשב, החיבורים ובסוף הצפצוף הפסיק והמחשב עלה רק כשהוצאתי את הזכרון מסלוט 5 לאחר שניסיתי הצלבות הבנתי שאין בעיה עם הזכרונות אלה עם סלוט 5 בלבד. הלוח לא נפגע בכל התהליך לא קיבל מכות אני לא יודע למה פתאום כשאני מכניס זכרון ליציאה מס'6 המחשב לא עולה ומצפצף.. מה אני צריך לעשות ?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by grasec,

Im about to buy a new computer.. and im not sure bout some parts fiting.. can anyone help me?please im buying a GIGABYTE MA790XT-UD4P AM3, 790FX, DDr3 1333, PCI-E motherboard.. and the offical gigabyte website says.. thats this montherboard runs with duel channel ram.. of 1066/1333/16xx MH/z but i wanna get DDR3 1333MH/z 3x2GB OCZ Platinum XTC Tripple Channel would it run properly or would id run only 2 of the ram chips? help me out please im not that far form buyin the computer

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  5. יש לי מחשב 4 ליבות עם 2 זיכרון ראם כדיי להרחיב לעוד 2 (4) הביצויים אישתנו משמעותית ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by redead,

מה עדיף? ישב עם מעבד Q9400 ו4 ג'יגה זיכרון.. אין צורך בOC..

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by sgsg,

שלום, מאחר שכבר די הרבה זמן לא בניתי מפרט חדש, ראיתי שמציעים מפרטים רבים עם 4GB זיכרון. אני זוכר שפעם היו בעיות שרק חלק מהזיכרון היה מזוהה או שלא תמיד כל הזיכרון תפקד. האם כמות הזיכרון כבר לא בעייתית גם עם ווינדוס 32 ביט? ויסטה וגם XP?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by yousux,

שאלה כללית לכל מי שקנה מעבד מרובע ליבות. האם אתם מרגישים שזה היה שווה את ההשקעה, קיבלתם מה שציפיתם, או שמעבד דו-ליבתי זול יותר ומהיר יותר היה מספק את הסחורה יותר טוב אם לא באופן זהה ? (ברור לי שזה שאלה שקשה לענות כי בכל זאת יש לכם מעבד X ולא Y, אבל בכל זאת).

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by oded1,

7600gt 512x2 ddr 1 400mhz (זה הנתונים העיקרים של המחשב)

• 14 תגובות
    • 794 צפיות
  10. Started by ma4351,

1 x PCI Express x16 slot (The PCI Expressx16 slot conform to PCI Express 2.0 standard.) זה אומר שבלוח יש pci-e x16 2.0 או שזה רק תומך? לא הבנתי בדיוק.. אני מדבר על הלוח הזה: ep43-ds3l

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום, זה בסדר שיש שני סוגים של זיכרון במחשב, יש לי אחד של STAREX 512 ואחד 256 לא רשום חברה(הוא בצבע אדום) כי לפעמים המחשב מראה לי כאילו יש בעיה בזיכרון הוא מראה לי מסך כחל לשניה ואז מתכבה? החברה STAREX טובה ומוכרת? תודה רבה!!

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אז ככה יש לי את המעבד E2140 של אינטל, אני יודע שהוא מעבד דפוק ביותר וכנראה שהחנות שקניתי ממנה עשתה עליי אחלה של עבודה בעיינים, ויצאה ברווח נקי של 500 שקל בערך, היא הביאה לי מחשב של 2000 שקל לדעתי ב3000. בכל מקרה, אני רוצה לשדרג את המעבד מ2140 לE8400, http://www.skypc.co.il/pl_product~IE8400~3~0.htm א, האם זה יתאים למחשב שלי? ב, האם המעבד הזה טוב? ג, זה מסובך להחליף מעבד לבד? יחד עם קירור? זה החומרה שיש לי: http://img205.imageshack.us/img205/4679/mombp2.png http://img171.imageshack.us/img171/7785/dsadafu2.png תודה מראש, ליאור. נ"ב-כן אני יודע אני אפס במחשבים

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  13. האם שווה ללכת על ה DDR3 1333MHZ 2GB או DDR2 1066 MHZ 2/4GB? ובהתאם לזה איזה לוח אם כדאי לקחת בתקציב בסביבות ה-400, 500 ש"ח?

• 14 תגובות
    • 897 צפיות
  14. Started by ipp,

שלום לכולם, ברשותי מחשב ישן שצריך להחזיק עוד כשנה בגלל תוכנות שמותקנות בו. לוח האם הקיים דגם: GA-7VTXE והוא גמר את הקרירה. האם יש למישהו רעיון היכן ניתן להשיג כזה היום? או לחלופין, איזה לוח אם יכול להוות תחליף ויאפשר להמשיך לעבוד עם המחשב בלא להזדקק להתקנות מחדש של התוכנות הקיימות. תודה מראש אילן

• 14 תגובות
    • 911 צפיות
  15. היום כבר טחנתי כמה וכמה חנויות שפירסמו שהן מוכרות E8400 BOX אבל זה לא היה BOX אמיתי אלא לקחו TRAY ושמו ליד זה מאוורר. החזרתי 2 מעבדים שקניתי כיוון שלא היו " BOX " אמיתי. אגב, על המעבדים היתה מדבקה ! מה שלא מצא חן בעיניי בכלל. כעת אני מחפש מעבד E8400 BOX סגור בלבד ע"י אינטל עד מחיר של 850 ש"ח. אם מישהו יכול להפנות אותי לאתר, חנות. אשמח. תודה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by asaf7,

שלום הייתי רוצה לשדרג את ה RAM במחשב שלי. כרגע יש 8, מעוניין לשדרג ל 16 או 32. השימוש העיקרי הוא לצורכי data science - הזיכרון כרגע הוא הצוואר בקבוק העיקרי שלי, ייתכן ובעתיד אשדרג את המחשב כולו. מפרט טכני של המחשב הנוכחי (מתוך CPU-Z): מעבד intel core i3 4150 לוח אם gigabyte technology H81M-2DV זיכרון נוכחי DDR3 8GB, לא בטוח לגבי המהירות (איך אפשר לבדוק?) מספר שאלות ברשותכם, אולי חובבניות משהו: 1. יש המלצות ל RAM, תוך ראייה שאולי אשדרג את המחשב בעתיד? 2. האם קנייה מאליאקספרס היא אופציה? או אתר אחר שמומלץ? 3. האם אני יכול להשתמש ב 8GB RAM הקיימים שיש לי, ופשוט לקנות עוד סטיק אחד של 8GB? ועוד סטיק של…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by ברק דדון,

שלום לכולם, המפרט שלי מעבד I9 10900K לוח asus z490 maximus hero xii זיכרון 2X16GB G-SKIL 3600MHZ כרטיס מסך ASUS STRIX RTX 3080 TI OC ספק כוח 1300W השאלה שלי האם המעבד שלי יספיק לזמן הקרוב שהטכנולוגיה מתחדשת אני רוצה או לשדרג את המעבד שלי ל11900K האם כדאי האם זה יתן שיפור בביצועים משמעותי? או שעדיף למכור את הלוח והמעבד ולקנות דור 12 ? אשמח לייעוץ ועזרה מה כדאי ומה הכי מומלץ?

18. שלום אני כרגע עם 16gb ( 2x8) ורוצה לשדרג ולרכוש עוד זוג כרטיסי זכרון של 16 שיהיה סהכ 32 מותקנים אצלי הזיכרונות מהדגם הבא: Corsair Vengeance RGB 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 Memory Kit מקט יצרן : CMR16GX4M2C3200C16 איני מוצא בחנויות את אותם הזכרונות , מה עושים ? יש אפשרות להוסיף זכרונות שונים ? יש זכרונות מסויימים שמתאימים בהתאם לדגם הנ"ל? ראיתי זכרונות דומים שההתחלה של מקט יצרן זה CMK... זה משנה לי ?

19. Started by yonatan.mendelson,

פעולת De-lidding שבוצעה עבור מעבד ה-Coffee Lake המוביל החדש של אינטל חושפת לנו כמה וכמה פרטי מידע מעניינים לכתבה

20. Started by carz12345,

היי, אני מנסה להתאים למעבד i7 8700k לוח אם ואני לא יודע מה טוב ומה פחות טוב. אני קראתי על הלוחות באינטרנט אבל הם פשוט זורקים עלי מידע שאני לא כזה מבין בו. אני מחפש לוח אם שאיתו אני אוכל להתחיל לעשות אוברקלוק(משהו שהוא חדש בשבילי) בצורה נוחה ויעילה ועם כמה שפחות סיבוכים. חשוב לי האפשרות לsli שכנראה אני אעשה בהמשך. עכשיו אני אפילו לא יודע מה חשוב באמת ומה לא ובלי להשים לב התחלתי להיסחף במחירים והגעתי ללוחות אם ששוים 1300 שקל(maximus x hero). השאלה שלי היא האם ה-z370 ultra gaming יעשה את העבודה או שאם אוסיף עוד טיפה אוכל להשיג לוח אם יותר טוב? אני מוכן להשקיע עד 1000 שקל ללוח אם עם חריגה של עד מאה שקלים. …

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  21. הזירה בהחלט מתחממת - https://www.gadgety.co.il/190812/amd-raven-ridge-launches/ כדברי הקלישאה - צפוי חורף חם . נקווה שהרווח יהיה כולו שלנו, הצרכנים !

22. שלום לכם, מחשב שלי אני משתמש ב 2 כרטיסי זיכרון של Crucial DDR3 4GB 1600Mhz, זאת אומרת שיש לי 8GB RAM במחשב. הלוח אם שלי תומך בDual Channeling. אני מתכנן לשדרג את הזיכרון ל16GB ואני רוצה לקנות 2 כרטיסי זיכרון מאותו יצרן ופה אני דיי לא סגור על משהו: אם אני אקנה 2 כרטיסי זיכרון לא של Crucial זה ישנה משהו מבחינת התפעול של המחשב? האופטימלי שיהיה לי 4 זכרונות בול אותו הדבר אבל קשה למצוא את אותם הכרטיסים. אם כדאי לי לקנות רק כרטיס 1 של 8GB? ואם התשובה כן, אז זה משנה Crucial או לא? תודה.

23. דור מעבדי ה-Ryzen השני מבית AMD מתקרב, ואנחנו מקבלים פרטים טכניים חדשים אודות היכולות הצפויות שלו לכתבה

24. Started by aviv 926,

אז אתמול אחרי שקניתי מחשב חדש בערך שבוע אחרי רציתי לעדכן את הביוס כי הבנתי שזה קצת כדי במחשבים חדשים לגמרי .... נגשתי לאתר גיגה בייט הורדתי בדיוק את הגירסא והכל עדכנתי את הביוס וזה עשה הפעלה מחדש נכנס שוב לביוס ראיתי שעובד אני לוחץ על כפתור יציאה מהביוס וזה יוצא מפעיל מחדש ושוב נכנס לביוס ולא למערכת הפעלה חשוב לי לציין הוא לא מזהה את הכוננים בכלל לא את ה SSD ולא את ה hard ... רק את הדיסק און קי של העדכון דגם לוח: b360m ds3h

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by dog,

עומד לבנות מחשב חדש. המעבד יהיה i5 דור 8 , משהו כמו Intel® Core™ i5-8600 Processor ראיתי שהוא תמוך בזכרונות עד למהירות 2666. בחניות מסוימות שבדקתילמשל קספ, יש 2400 או 3000. אני מניח שהמומלץ זה 2666. אם למשל אקנה את ה 3000 זה עלול להתנגש?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.