עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ORrrr,

שלום, כרגע יש לי Gigabyte M55SLI-S4 ו Athlon64 x2 3800+ היות והמחשב מיושן ויש לי בעיה להגדיר בביוס AHCI או RAID בשביל הSSD החדש, אני מעוניין לשדרג ורכיבים מודרניים שיתאימו לי. התקציב הוא באיזור ה300+ לכל רכיב. גם זכרון אני קונה חדש אבל שם אני לא מסתבך. אני מוכרח לציין שאיני מעוניין בכרטיס מסך מובנה, אבל אם אין ברירה אני אתפשר. וגם נראה לי שSATA3 גם יהיה נחמד. תודה מראש, אור.

• 25 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by CRT,

שלום לכולם. חלק א' יש לי רעש בתדר גבוה, אפשר לקרוא לזה בזז. בהתחלה חשבתי שזה מגיע מאיזה מאוורר או ויברציות של המארז בגלל קשיח. התחלתי לבדוק: מאווררים כבויים, HDD לא נוגע במארז ותלוי על גומיות. מאוורר יחיד שעובד זה של הספק, ומבדיקה לא עלה שהוא מקור הרעש. עכשיו אחרי בידוד התקלה גיליתי שהרעש מגיע מאזור הCPU. ככה מצאתי את הבעיה בחלק ב' חלק ב' ברגע שהמערכת שלי נמצאת בIDLE והמעבד מוריד את המכפלה שלו, מתחיל רעש בתדר גבוה מאוד וחזק. זה קורה רק במערכת הפעלה, כי רק שם המעבד מוריד מהירות. מי שמבין על מה מדובר אפשר להשתגע מהרעש הזה, הרגשה של משהו כמו 12-16Khz. אפשר ל"פתור" את הבעיה אם מבטלים את Processor idle לdisable בתוך Processor power management. ככה אני מאבד את …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. היי אני רואה פה: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions#Comparison_chart שוינדוס 7, 32 ביט, תומך ברק עד 4GB זיכרון מטמון? אז זה אומר שאם אני קונה מחשב 8GB זיכרון מטמון יהיו לו אותם ביצועים כמו זה של 4GB כל עוד מדובר ב עם וינדוס 7 , 32 ביט ? או שאני ממש לא מבין מה זה אומר המגבלה הזאת

4. Started by SUPER300,

הבנתי שהמעבדים החדשים של אינטל (לדוגמה IB) הם עם בקר זכרון מובנה, מה שאומר שהם משתמשים בQPI ולא בFSB. מה שלא הבנתי זה: 1) למה במפרט המעבד (i5 3570k) כתוב- "Bus speed :5 GT/s DMI"? לאיזה BUS הם מתכוונים, אם המעבד תומך בQPI שהמהירות שלו 12.8GB לכל כיוון? 2) למה יש Clock multiplier? הרי זה QPI? 3) לוחות האם החדשים (למשל Z77) תומכים גם בQPI וגם בFSB, או רק בQPI? 4) מה זה בדיוק DMI? זה קשור לFSB או QPI? 5) עוד שאלה שלא ממש קשורה- בקר הזכרון תומך במקסימום 1600Mhz מהירות של זכרון. אם אני אעשה OC למעבד כפול 1.25 מהמהירות המקורית ( ל4.25Ghz), אז גם הבקר זכרון יתמוך בזכרון במהירות של כפול 1.25 מ1600mhz ( כלומר 2000Mhz) ?

• 1 תגובה
    • 963 צפיות
  5. Started by elia_lan,

שלום יש לי לוח-אם ms-7592(g41tm-e43) זיכרון ddr2 6400 2gb ומערכת הפעלה xp השאלה שלי היא איך ומה אתם ממליצים לי לשדרג.... להוסיף 2 גיגה באותה מהירות לקנות 4 גיגה עם 800mhz)-האם המהירות היא שיפור משמעותי? או להחליף לוינדוס 7 ולקנות (8gb(1*8 or 2*4 או שלמישהו יש הצעה אחרת... מה אתם ממליצים?? ומאיפה הכי שווה לקנות??

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  6. שלום לכולכם, נפלה בידי הזדמנות לשדרג את הלוח אם והמעבד של המפרט הכתוב מטה בלוח אם ASUS P5N-D, כולל מעבד Intel E8400 וגוף קירור ThermalRight U120 במחיר של 350 ש"ח כולל מע"מ. האם החלפת הרכיבים יהווה שדרוג מהותי עבור המחשב בהתחשב בעובדה שאני גם מעוניין לשדרג את כרטיס המסך בהמשך? הרעיון לשדרוג והחלפת המעבד נולדה כאשר בדקתי את דרישות המשחק היחידי שאמור לרוץ על המחשב הנ"ל והוא The Sims 3 וגיליתי שהדרישות המומלצות שלו גבוהות מאשר קיימות כבר במחשב. המפרט המלא: Intel Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz 2.0GB כפול-ערוץ DDR2 @ 334MHz Gigabyte Technology Co., Ltd. 945P-S3 - Socket 775 ATI Radeon HD 4800 Series HEC-400TR-TF 313GB SAMSUNG SAMSUNG HD322HJ ATA Device - SATA 625GB Western Digita…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by gidonmar,

שלום רב אני מעוניין לרכוש מחשב ביתי פשוט לשימוש הילדים(פיפא וכדומה) ושישמש גם לצפייה בסרטים שאני מצלם (פורמט MOV) התקציב הכולל הוא 2000 שח השאלות שלי: 1. האם לקחת מעבד עם מאיץ גרפי מובנה, האם זה מספיק לדרישות או שחייב להוסיף כרטיס גרפי נפרד? 2. האם יש המלצות לכאלה? 3. האם יש משמעות גם ללוח האם ולצ'יפסט במקרה זה? 4. ראיתי את המפרט הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2755 באייבורי, זה יכול להיות טוב? תודה מראש לעונים

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  8. Started by raz2058,

החלפתי היום מעבד ולוח, עכשיו יש לי במארז חיבורים כמו l.e.d או h.d.d וכו' שאמורים להתחבר ללוח מצאתי את המקום רק של הpower כדי שאוכל להדליק את המחשב, לאן שאר החיבורים אמורים להתחבר? אם לא אחבר אותם מה יקרה משהו ? ועוד שאלה שמתי משחה טרמית חדשה, יש אפשרות לדעת ששמתי אותה בסדר ולא יותר מדי\פחות מדי ?

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  9. אני מעוניין להחליף את המחשב הישן שלי, ולאחר שבניתי מפרט מבוסס I5 שמיועד בעיקר לעבודה משרדית, אינטרנט, גיימינג ו OC, שמתי לב שחרגתי מהתקציב בכמה מאות שקלים טובים שאלתי היא: בהנחה שאני מתכוון לבצע OC על קירור אוויר טוב, כמה גדול יהיה ההבדל בין ה I5 הבסיסי ביותר (מהסדרה החדשה) שנקרא 3450 או משהו כזה, לבין אחד מתקדם יותר כמו ה- 3570 ? חשוב לציין שהמחשב הנוכחי שלו ישן, כך שאני ארגיש שיפור ניכר גם אם אני אקנה E5400. נוסף על כך, המעבד הנוכחי שלי, שהוא ATHLON 3000 חד ליבה, עובד ב- OC של 50% כבר 6 שנים ברצף, ותמיד הייתי מאוד מסופק מכך שקניתי מעבד זול והפקתי ממנו מוצאות של מעבד שעולה פי 4. אם כבר פתחתי שרשור, כדי לא להעמיס על הפורום, אשאל שאלה לגבי לוח: אני מחפש לוח תקציבי ל…

• 1 תגובה
    • 594 צפיות
  10. בעתיד אעשה לו OC, כרגע אין צורך.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. אז ככה, על הלוח היו מותקנים 3X2gb של זיכרון. קניתי עוד 3X2gb זיכרון של אותה חברה\יצרן\מספר מוצר ומשום מה המחשב מזהה רק 8gb (בביוס ובווינדוס) הזיכרון של kingston (khx1600c9ad3b1/2g) ddr3 cl9 ולוח האם ASUS SABERTOOTH X58 המעבד שלי intel core i7 960 3.2GHZ אודה לעזרתכם...

• 0 תגובות
    • 664 צפיות
  12. שלום רב, האם כרטיס זיכרון מדגם KVR400X64C3A/1G של קינגסטון מתאים ללוח ABIT NF7-S ? שאר חלקי המערכת: מעבד AMD Athlon XP +2500, כרטיס מסך nvidia geforce fx 5500, ספק כח: Tsunami 350W. כרטיס זיכרון נוכחי: 520MB. תודה, אורי

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  13. Started by oreinis,

אני רוצה לקנות 24GB זיכרון ואני מעדיף במחיר מאוד נמוך. לכן רציתי לדעת מה כדאי לקנות מבין שתי הזיכרונות: http://www.bestbuy.com/site/Axiom+-+12GB+DDR3+SDRAM+Memory+Module/5285187.p?id=1218628982147&skuId=5285187&st=12gb&cp=1&lp=1 http://www.frys.com/product/6742155?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG מהקיט של 12GB רני מתכוון לשניים כאלה. אני רוצה מה מביניהם כדאי לקנות.

• 0 תגובות
    • 613 צפיות
  14. Started by rawEnuf,

אני לא יודע מה לקחת.... אף אחד לא יודע כלום על הFX של AMD ואני רוצה לדעת אם הוא שווה את ה1200 שקל שהוא עולה. האם הוא ישתבח עם הזמן (ומערכת ההפעלה) או שאני אשקיע עוד כ1000 שקל ואקח מערכת עם הIVY BRIDGE??? מעולם לא היה לי AMD אז לכל מי שהיה את הPHENOM2 בבקשה להגיב. בשני המקרים אני לוקח את הSABERTOOTH רק שלאינטל הוא עולה 1200 לעומת 800 לAMD. בכל מקרה המחשב הולך להיות עם DDR3 1600 8GB 1STICK לצערי אין לי כסף לכרטיס מסך חדש אז אני נשאר עם ה4870 שלי מארז V9 של THERMALTAKE וספק כוח 600 GS של CORSAIR ואני משחק ברזולוציה FULL HD מחשב בעיקר למשחקים ופה ושם עריכת וידאו ופוטושופ. כמו כן יהיה לי גם SSD 128GB של CRUCIAL בבקשה תעזרו לי להחליט. וכן תקציב דיי חשוב לי אבל לא יותר ממחשב ט…

• 64 תגובות
    • 7.6k צפיות
  15. Started by reuven61,

יש לי סטיק אחד של kingston ddr2 2g 800Mhz שקניתי יד שניה מחבר. עכשיו בשביל מכונות וירטואליות וכדומה רציתי לקנות עוד 2G. השאלה היא האם להחזיר לחבר את הסטיק ולקנות 2 חדשים. או שאני יכול לקנות 1 חדש של 2G וזה גם יתפקד כדאול צאנל? אשמח ללינק שמסביר מה זה בכלל דאול צאנל ומה המעלות שלו. ואשמח גם ללינק לחנות שמוכרת זכורנות ראם בזול. בTMS יש רק היניקס ואני לא יודע אם הם חברה טובה.

• 14 תגובות
    • 996 צפיות
  16. Started by acker16,

יש לי לוח GA-P55-US3L ומעבד i5-750 עם 4 GB זכרון : 2x2Gb G.Skill 1600MHz CL-9-9-9-24 Ripjaws החלטתי לשדרג זיכרון לכמה GB כדאי לשדרג? איזה זכרונות לקנות בהנחה שכסף זה לא פקטור רציני בסכומים האלה, אבל גם לא כדאי לזרוק כסף ללא תמורה אמיתית אני מחפש בעיקר מהירות ו"קלילות" במערכת ההפעלה windows 7 64bit ובהחלט לא אתנגד גם במשחקים (שמעתי שב witcher2 יש שימוש במעל 4GB) אין חשיבות לשימוש בזכרונות הקיימים - יש לי לאן להעביר אותם לדעתי חשוב לשמור על ההכפלה של המהירות (לא שאני מבין מה זה אומר) .

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  17. Started by FastJack,

שלום. כאשר אני מעלה את המחשב אני מקבל בזמן הboot את הלוגו של אינטל במקום לקבל את המידע הרגיל (מעבד, זיכרון, וכו) הבעיה היא שאני לא מוצא בBios שום אפשרות לבטל את זה. מישהו מכיר/יודע איך ניתן לבטל זאת? צירפתי את הmanual של הBios http://downloadmirror.intel.com/19926/eng/DZ68DB_ProductGuide01_English.pdf

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  18. קרתה טעות והגיע לי הלוח ASROCK X79 EXTREME4-M במקום ASROCK X79 EXTREME4 הרגיל רציתי לדעת מה ההבדל בין השניים ואם הוא קריטי? פשוט אין לי המון זמן לחכות שיתקנו את הטעות ושהמשלוח יגיע אלי אז זה רק אם אין ברירה. לפי מה שאני יודע M זה לוח קטן יותר השאלה היא מה חסר בו שיש בלוח הרגיל? האם חיבורי ה PICE שונים? תודה מראש לעונים!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by guynagdai,

שלום, ברשותי לוח האם Intel DX58SO ”Smackover יש לי 2 כרטיסי זיכרון של 2 ג'יגה כל אחד. ואני מעוניין להוסיף עוד 4 ג'יגה. השאלה היא מה עדיף להוסיף 2 כרטיסים של 2 כל אחד או כרטיס 1 של 4 ג'יגה (אותו דגם, אותה חברה, ואותה מהירות). האם 2 כרטיסים יתנו לי הספק טוב יותר של מהירות? כתוב קצת על הנושא כאן: http://www.hardwaresecrets.com/article/Intel-DX58SO-Smackover-Motherboard/643/3 אבל לא הבנתי אם חובה רק את אותו דגם ואותה מהירות או שחובה שגם הנפח יהיה זהה (2 ג'יגה). אנא תשובה בדחיפות! תודה.

• 6 תגובות
    • 899 צפיות
  20. אני משדרג דרך המכירה הקבוצתית המפורסמת לכונן SSD. במסגרת השדרוג החלטתי להרחיב זכרון מה-4 הקיים (בתצורה של 2+2) וחלונות 7 בגרסת 32 ביט לחלונות 7 בגרסת 64 ביט. כמובן שאני מתכוון להרחיב RAM. אני מתלבט האם לרכוש 4 או 8 ג'יגה נוספים. שאלתי הנה: בשימושי אופיס/אינטרנט וגם משחקי תלת מימד (סימולטור טיסה בעיקר) האם אראה ביצועים טובים יותר בנפח כולל של 12 גי'גה, או שההבדל לעומת 8 גיגה הנו זניח ומטה? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. הנה תמונה מדגימה: וככה זה עם כל חלון שאני מזיז מעל חלון אחר (לא רק על הסירטון) נשארים עקבות של החלון שאותו הזזתי. ממה יכולה לנבוע הבעיה כי בודדתי את עניין הכרטיס מסך (חזרתי לעבוד עם המובנה) ואני בטוח שלא הייתה את הבעיה הזאתי בעבר מה דעתכם?, בגלל מה זה?

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  22. על אילו הגדרות אני צריך לשים לב ? מתחים מעבד וגשר צפוני על V1.6 זיכרון לא מגביל אותי .. HT מכובה . לצורך העניין : אני מצליח להעלות את המחשב על 4 GHZ כאשר המכפלה גבוהה וה- FSB נמוך אך ההיפך בלתי אפשרי ( מכפלה נמוכה ו- FSB גבוהה ) לוח אם : GB 770-ud3 SB 710 מעבד 555 black edition - phenom 2 (פתיחת ליבות מגבילה אותי ) זיכרונות 1122 4GB pc2 - 8500 CL5 240PIN -BLUE kingston

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  23. Started by ronik56,

שמעתי על פתיחה של יחידות עיבוד ב-6950HD ל-6970HD, אבל מעולם לא שמעתי על פתיחת ליבות במעבד, עד היום... לוח אם פשוט של ג'יגה בייט, לא זוכר בדיוק איזה ואני לא מהנייח. ספק פשוט של TT LITEPRO 450W, זכרונות של DDR2 2GBX2 וכרטיס מסך של 5770HD. חסר פה מידע כלשהו? אם כן תגידו ואוסיף. השאלה היא- ניתן לפתוח במעבד שבכותרת? אם כן- אפשר מדריך?</blockquote>

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  24. שלום, נכון להיום ברשותי Intel core 2 DUO E4400 (תדר 2 GHz) אני רוצה לשדרג את המערכת בתקציב נמוך (סדר גודל של 300-400 ש"ח) וזה נראה כאילו שדרוג לאחד המעבדים 6700 או 5800 יהיה האופציה הכי משתלמת שכן מדובר במעבדים מסדרה דומה אך במהירות גדולה ב 50%+ מה שאמור לשפר משמעותית את מהירות המערכת. עד כמה שאני רואה ההבדל היחיד בין שני המעבדים הוא תדר ה FSB שהם משמשים בו השאלה העיקרית שלי היא עד כמה ההבדל בתדר זה משמעותי ,מה תהיה ההשפעה שלו על הביצועים והם זה באמת שווה עוד 70 שקל בערך ( ה E5800 נמכר בפחות מ 300 ש"ח) דבר אחרון - אני מניח שיש אנשים שיציעו לי לקנות מעבד חזק יותר יד שנייה - זאת אמנם אפשרות אך איני רוצה לדון בה בשרשור זה תודה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. קונה מאייבורי אני רוצה 8 gb עד 300 שח הזיכרונות מיועדים לאוברקלוק

• 0 תגובות
    • 658 צפיות

דיונים חדשים בפורומים