עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים אני צריך בבקשה המלצה על זכרונות שיתאימו גם לoc בינוני, שיתאימו ללוח של גיגבייט h77, שיהיו בשני סטיקים של 4. מחיר: בין 300-600 שקל מksp בקשר לmhz אשמח להסבר מה יותר טוב ולמה. בקשר לcl אני זוכר משנים עברו שככול שהcl נמוך יותר ככה זה יהיה טוב יותר לoc

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  2. שלום! המפרט שלי בכללי הוא: E6750 OC 3.2MH P35DS3L 4X1GB OCZ WD CB 500GB השימושים שלי הם עבודה כללית ומשחקים אבל אני רוצה שהמחשב שלי יתמודד עם הכל ולשנתיים הקרובות אני לא מתכנן שידרוג משמעותי אני רוצה לקנות SSD 60GB למערכת הפעלה והבנתי שעל מנת להאריך את החיים שלו כדאי לשדרג את הזיכרון מ 4GB ל8GB לפחות כדי לבטל את הpagefile ובגלל זה יש לי כמה שאלות האם הביצועים של המחשב יעלו וזה ישתלם? במידה וכן לכמה זיכרון כדאי לשדרג? ואם כדי לי לשדרג את הזיכרון ולבטל את הpagefile בלי קשר לזה שאני יקנה SSD?

• 3 תגובות
    • 881 צפיות
  3. Started by adnan14,

שלום, ברשותי לוח האם הזה : http://www.jetway.com.tw/jw/motherboard_view.asp?proname=TI61M8&productid=970 כשארצה לקנות כרטיס מסך/קול חיצוני, איזו "גרסאת" PCI אצטרך לקנו? PCI/PCI-E/PCI-E V2? תודה!

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  4. שלום, יש לי 2 דיסקים קשיחים שמחוברים ב- RAID 0 ללוח אם של ASUS שנמצא במצב גסיסה ואני מתכוון להחליף אותו. הדיסקים עצמם נבדקו והם תקינים. השאלה שלי היא אם אני אחבר אותם ללוח החדש אני אצטרך לבנות את ה-RAID מחדש ואז כל המידע ימחק או שיש מצב שאני אוכל לשחזר את המצב הקודם על הלוח החדש ואז תהיה לי גישה למידע.

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  5. היי, השאלה בכותרת. תודה רבה מאוד מראש.

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  6. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמבוסס על מעבד Ivy Bridge i7-3770. בנוסף אני מעוניין ב USB3 ו USB2 רבים ככל האפשר (גם לחיבור למארז). משיטוט בחנויות יצאתי מבולבל . הבנתי שגם CHIPSET ישנים מסידרת ה 67 מתאימים ולא חייבים 77. על איזה CHIPSET אני צריך ללכת בכדי לקבל תמורה מלאה מהמעבד אך מצד שני לא לשלם כסף מיותר. וגם איזה לוח אם הכי מתאים? אני לא זקוק ל OC כפי ששמתם לב מדגם המעבד.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום, ברשותי מחשב עם 4 ג'יגה של זיכרון פנימי המורכב משני סטיקים של 2 ג'יגה לאחד. רציתי לדעת האם ניתן לנוסיף עוד סטיק של 4 ג'יגה מבלי לפגוע בצורה כלשהי במערכת? אם יש לכם המלצות לסטיקים טובים של 4 ג'יגה אני אשמח. תודה,

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  8. שלום, אני רוצה לבצע בדיקה מקיפה ויסודית של חומרת המחשב שלי. במקום לקחת את המחשב שלי למעבדה ולשלם 120 ש"ח על בדיקה, אני מעוניין לעשות את זה לבד. אז רק מי שיודע, יש איזה תוכנה/בדיקה שאני מריץ אותה והיא בודקת את הלוח אם שלי ביסודיות?

• 13 תגובות
    • 4.3k צפיות
  9. Started by gilhaba,

שלום רב, רציתי לדעת האם בשביל מחשב HTPC , בשביל סרטים ב - FULL HD , מספיק מעבד core i3 2120 sandy bridge , מבלי לשלב כרטיס מסך. תודה.

• 43 תגובות
    • 3k צפיות
  10. מחברות gigabyte או intel שמתאים למעבדי ', Ivy Bridge i7-3770 שאלה נוספת האם חסר להשקיע בזכרונות של 1600 תודה מראש

• 2 תגובות
    • 597 צפיות
  11. שלום לכולם, אני מתלבט בין 2 הלוחות הנ"ל: http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=990FX Extreme4&cat=Specifications http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3894#sp תקציב עד 850 שח. האם ה ASROCK 990FX Extreme4 מצדיק את ההפרש של 50 שקל איזה לוח הייתם לוקחים בהתחשב בדברים הבאים: מתוכנן OC מערך רייד בנדל שהלוח איתו מגיע. ביצועיים האם יש הבדל? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  12. אני צריך להרכיב מחשב שישמש לגלישה, תוכנות משרדיות וגרפיקה בסיסית - עיבוד תמונות וקצת עריכת וידאו העניין הוא שאני רוצה לדחוס את הכל במארז קומפקטי, לכן אני מניח שאצטרך לוח אם בגודל Micro ATX ולא יותר. אני ארצה מעבד חזק - לפחות i5, כנראה i7. לגבי שאר המרכיבים - SSD אחד ו- HD אחד, ללא כרטיס מסך בשלב הראשון (לא נראה לי שצריך). זכרון - 8G. סך התקציב למעבד+לוח אם+זכרון הוא סביב ה- 2500 ש"ח. ולשאלות : - איזה מעבד מומלץ ? ממה אני צריך להתרחק אם אני רוצה שיעבוד בלי יותר מדי רעש במארז קטן ? - איזה chipset יתאים ? האם יש הבדל בביצועים עם i5/i7 בין הסוגים השונים ? - לוח אם מומלץ (אני יודע שיש המון אפשרויות, השאלה אם יש אחד שידוע כאמין ולא יקר) ? - זכרון מומלץ ? בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by *BYZ*,

אני רוצה לקנות מחשב אבל הבנתי שלא ממש כדאי לקנות מעבד ivy... תקנו אותי אם אני טועה... אז השאלה שלי זה האם יתאים מעבד sandy ללוח אם 77?? אני רוצה לדעת כי אני רוצה לקנות את הדור שייצא אחרי הivy

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  14. אהלן אנשים, אשמח לעזרה ממי שמבין. יש לי לוח אם של גי'גהבייט מדגם EP45-UD3R http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3013#sp בנוסף יש לי זכרון מדגם : Mushkin 2x2GB DDR2 1066Mhz PC2-8500 - שני סטיקים,כל אחד 2 ג'יגה, סה"כ 4 ג'יגה. אני מעוניין להוסיף 4GB RAM נוספים לתצורה הקיימת ועם כך לשמור על תאימות עם הזכרון הקיים כדי שלא אקבל מסכים כחולים/BSOD ותקיעות. 1.עד כמה שהבנתי מה-SPEC בלינק ששמתי הלוח שלי תומך רק בזכרונות מסוג DDR2 - אני צריך להתאים זיכרון שהוא DDR2 ורצוי 1066Mhz 2.האם כדאי להוסיף סטיק אחד של 4 ג'יגה או 2X2?איזה דגם ספציפי אתם מציעים להוסיף?אשמח אם תדביקו לינק לקניה. 3.המחשב מיועד לעריכות Audio כבדות,יש לי מעבד אינטל QUAD Q9550 2.83Ghz 1…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by a_a_aa,

יש לי מחשב בן 5 שנים. במחשב 2 מודולים של זיכרון: Kingston (1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM אחד המודולים נפגם ואני רוצה לקנות אחד במקומו: האם אחד מהנ"ל יתאימו [הם לא SDRAM]: זכרון KINGSTON DDR2 1024MB 667MHZ CL5 זכרון KINGSTON DDR2 1024MB 800MHZ CL6

• 4 תגובות
    • 614 צפיות
  16. Started by dudubitn,

שלום, קניתי מחשב חדש עם לוח אם של אסוס ומעבד i5 3550 עובד על ווינדוס 7 32 ביט. מה שקורה שכל תוכנה שאיתה אני בודק טמפ' מראה נתון שונה...בביוס אני מקבל נתון של 50. בתוכנה של אסוס ללוח האם AI asus אני מקבל טמפ' של 38. בשאר התוכנות החיצוניות(speedfan 4.46 ובeverest ultimate אני מקבל טמפ של 88 מעלות לגביי המעבד). pc-wizard לא מצליחה לאתר את חיישן המעבד. מה עושים כדיי לדעת מה הטמפ' האמיתית? תודה.

• 4 תגובות
    • 886 צפיות
  17. Started by Eternal Thought,

שלום לכולם, אני עושה בירורים ראשוניים לגבי מחשב חדש שאני מתכנן לקנות בעתיד הקרוב. יש לי אפשרות להשיג כמה רכיבים קטנים מארה"ב, והסתכלתי על מחירים ב-newegg של זיכרון, ואני רואה שסטיק אחד של 8 ג'יגה עולה בערך 5 דולר יותר משניים של 4. יש איזשהם יתרונות/חסרונות בכל אחת מהקונפיגורציות? על פניו, אם הם מתפקדים אותו דבר בדיוק אז הייתי מעדיף לקנות סטיק אחד של 8 ג'יגה כדי שבשדרוגים עתידיים אני אוכל ככה למקסם את ה-RAM שלוח האם תומך בו בלי לזרוק זכרונות קטנים יותר. אבל אולי יש הבדלים במהירות, אולי לוחות אם בכלל לא תומכים רק בסטיק אחד של זיכרון (ועוד בנפח גדול כזה). אולי לא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד כך שאם הזיכרון הזה מתקלקל אז לא יהיה לי איך להריץ את המחשב בכלל, ואולי אני מתכנן ר…

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. Started by rotman,

שלום לכולם , אני רוצה לשדרג זכרון במחשב משרדי שברשותנו. המחשב דיי ישן (באיזור ה 4 שנים), כרגע יש בו 2 סטיקים של 1GB של DDR2 667Mhz . אני רוצה לקנות לו עוד 2 סטיקים של 2GB (זאת אומרת קיט של 4GB). אני אקנה את זה בארה"ב ומכיוון שאין יותר מדיי דרישה מהזכרון הזה , לא צריך אופציה ל OC או משהו כזה אני מן הסתם מעוניין להשקיע כמה שפחות. חשבתי לרכוש את זה : http://www.amazon.com/Upgrade-OptiPlex-Desktop-Mini-Tower-PC2-5300/dp/B001V6W8QG/ref=lh_ni_t רציתי לוודא שזה יתאים. זה יוצא 44.5$ כולל המשלוח בתוך ארה"ב כך שאם מישהו יכול לתת אלטרנטיבה זולה יותר אני ממש ממש אשמח. תודה רבה על העזרה חברים.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by shimi_ch,

היי בזמן האחרון המחשב שלי התחיל להיתקע הרבה וכל פעם אני צריך לעשות ריסטרט כדי שיחזור לפעול ולפעמים אפילו הריסטרט נתקע כשעולה הווינדוס ואני צריך לעשות שוב ריסטרט. מפרט כללי למחשב שלי: לוח אם gigabyte ep45-ds3l intel core 2 quad Q9400 2.66Ghz 4 giga ddr 2 (הווינדוס משתמש רק ב 3.25) NVidia geforce 9800 GT (מאוורר zalman fansink) מאוורר Thermaltake ruby orb 120mm ווינדוס XP כרגע יש לי 3 הארדיסקים במחשב אבל אני מוציא אחד מהם בקרוב כך שישארו רק 2. כל הדרייברים מעודכנים. חוץ מזה לפני שנה התקנתי ווידוס 7, והמחשב גם היה קופא לכמה שניות ואז חוזר , זה קרה בערך כל כמה דק' - קופא וחוזר ובגלל זה חזרתי לווינדוס XP. ניסיתי לברר מה גורם לזה ולא הצלחתי עד כזה, קראתי בפורומים, עשיתי memtest…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by galza,

ובכן הלוח המדובר הוא מה שבמפרט שלי.שמתי לב שיש לו 2 יציאות USB 3 מאחורנית ויש עוד כניסה בלוח של USB 3 לחיבור הקדמיים.המארז שלי הוא מארז מלפני המון זמן אבל משמש אותי כבר שנים של החלפת מערכות ואני באמת מרוצה.יש לו 4 USB קדמיים והכנסתי את כל היציאות בלוח כאשר לחיבורי הUSB 3 הכנסתי 2 מחברים ועוד שניים בשני כניסות הנותרות USB 2 . אני משתמש עם וינדוס 7 64 ביט והתקנתי את הדרייברים מאתר היצרנית של USB 3.האם באמת יהיו לי 2 USB קדמיים שיעבדו עם USB 3? או שאני צריך שמלכתחילה אני צריך מארז עם יציאות USB מותאמות לעבודה עם גרסה 3? תודה לעונים גל ;D

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  21. Started by ssib,

היי לכולם נראה שלמחשב דיי עתיק שברשותי (שנת מחשב= 7 שנות אדם, לא? ) הלך סלוט זכרון אחד (נשאר אחד בנפח חצי גיגה). למרות שמדובר על קשיש, בינתיים נראה שעוד כוחו במותניו ולכן שקלתי להוסיף לו זכרון ואף לשדרג . כעקרון, רציתי שבסוף יהיה בו לפחות 2GB סכ"ה, אני אף תוהה אם היה ואמצא במחיר טוב האם יש טעם לשקול 4GB. היות ומדובר בזכרון עתיק למדי DDR הוא נמכר בארץ במחירים מופרזים (במיוחד בהתחשב בשווי המחשב) לכן הלכתי לחפש בחנויות בעולם. ראיתי בכמה מקומות ב-EBAY שאמנם ניתן להשיג זכרונות DDR (אגב אני מחפשת אך ורק זכרונות חדשים, כל דבר אחר אינו רלוונטי מבחינתי) אולם הם מציינים במפורש שהזכרון אינו מתאים ללוחות של אינטל. דוגמא כאן: http://www.ebay.com/itm/NEW-2GB-2x-1GB-PC3200-DDR-PC…

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  22. Started by computers-man,

שלום, מחשב עם מעבד I3 כל הזמן נתקע: בדקתי ספק, דיסק קשיח, זיכרון, כרטיס מסך והכל תקין לחלוטין כשאני מנסה לעשות בדיקה למעבד עם תוכנה דרך הוינדוס הוא תוקע את המחשב תוך פחות מדקה אני צריך תוכנה שתבדוק לי את המעבד לפני עליית מערכת ההפעלה כדי לראות שגיאות כלשהן ולהיות בטוח בודאות שזה המעבד תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. היי יש לי לוח אמ מסוג GA-MA770-UD3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3302#sp וזיכרון מסוג psd22g8002 שזה בעצם 2GB , יש לי 2 סטיקים כאלה, והייתי רוצה להרחיב ל8, חשבתי לקנות את זה שזה בעצם סטיק אחד של 4GB , ואולי אפילו שניים, כך שיהיה לי בעצם 12GB זיכרון אבל אני לא סגור איך הלוח אם יקבל את זה שיש לי זיכרונות מאותו סוג אבל עם קיבולת שונה האם יהיה לי שינוי כלשהו בביצועים אם הקיבולת של הסטיק החדש (4) שונה מהקיבולת הנוכחית (2) ? האם כדאי לי לקנות שני סטיקים של 4 ולהחליף אותם במקום מה שיש לי עכשיו ? מבקש את עצתכם

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  24. Started by mccartney,

היי, יש משהו שאני לא מבין: צוואר הבקבוק העיקרי במחשב נובע בעיקר מזיכרון וירטואלי שיושב על הדיסק ולא על ה-RAM. מעבד 64 ביט מאפשר לשים מעל 4GB RAM, אז למה מעבדי 64 סיביות עוד לא השתלטו על השוק? בכלל, מבחינה פרקטית, מה הכי הרבה RAM שניתן לשים היום על מעבד 64 ביט?

25. הבנתי שהדבר העיקרי שמגביל את הOC של המעבד והזכרונות הוא החום. אבל האם הלוח אם יכול להישרף כתוצאה מהספק גבוה מדי שעובר בו? אני לא שואל תאורטית, כי בתאוריה זה בוודאי עלול לקרות, אבל השאלה היא אם זה באמת פרמטר שמגביל אותי בלוח אם איכותי עם 8 פאזות מתח למעבד, וארבע פאזות מתח לזכרונות. האם יש סיכוי כלשהו שאני אסכן את הלוח אם ע"י OC? וגם לגבי הכרטיס מסך: אם יש לי שני חיבורים ישר מהספק כוח, האם הם מגבילים אותי? אני לא מדבר על זה שאולי אין מספיק הספק במסילת ה12V, אלא במקרה שבו יש הספק שמספיק לכרטיס מסך, אבל האם הכבלים שבהם המתח עובר מגבילים אותי בגלל חום או משהו? תודה

• 1 תגובה
    • 610 צפיות

דיונים חדשים בפורומים