מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
כותרת.. אני רוצה לוח אם טוב ל-OC, כולל USB 3, שיתמוך ב-SLI בתקציב של בערך עד 700 שקל (מ-TMS) האם זה הלוח הכי משתלם שאני יכול להשיג: http://www.tms.co.il/product/11284 ? אשמח לעזרה!
-
- 0 תגובות
- 596 צפיות
-
-
עשיתי השוואה בין שני המעבדים 3570 ו-3570K באתר אינטל והיו שני דברים שלא נתמכים בגרסת ה-K: Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) Intel® Trusted Execution Technology מה שתי הטכנולוגיות הללו? אי ההימצאות שלהן ב-3570K קשורה למכפלה הפתוחה?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שבוע מבורך ושנה טובה חברים, סתם משיטוט באינטרנט מצאתי את הכתבה הבאה על המעבד החדש של AMD http://wccftech.com/amd-shows-running-samples-vishera-fx8350-trinity-a105800k-apu/ שימו לב לתמונה המראה את המעבד על 4.8GHZ וברקע רואים את הציונים של בCinebench בדיקה נוספת מגלה שמדובר בגירסת R13 שעדיין לא יצאה לשוק לכן לא ניתן לעשות השוואה ישירה בין התוצאות. בנוסף יש לי משהו שמציק לי מאוד- מדוע מחירי AMD FX כאלה יקררים בארץ לעומת אינטל? http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+FX-4100+Quad-Core לדוגמא- מעבד FX8120 עולה כ159 דולר ומעבד i5-3450 עולה 189 דולר ובארץ שניהם עולים מחיר זהה- כ990 שקל! ממה שאני רואה המחירים של AMD מאוד תחרותיים יחס לביצועים וחבל שבארץ שוב דופקים …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ביקשו מימני לפרמט את המחשב שכולל את הלוח שמוזכר בכותרת, התקנתי WIN 7 נקי, עכשיו אני מחפש את הדרייברים ואני לא מוצא את הלוח הזה (מבחינת אתר היצרן), אני צריך את הדרייבר של כרטיס הקול, איפה אני יכול למצוא אותו? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום עד לא מזמן היה לי במחשב 4GB של חברת G.SKILL רציתי לשדרג ולהוסיף למחשב עוד קצת הלכתי וקניתי עוד (8GB (2X4GBֹ של חברת KINGSTONE . היה קצת בעיות עם המחשב נכנס לתיקון ונמצא שכרטיסי ה-G.SKILL לא טובים והם נשלחו ליצרן להחלפה אחרי שעבר זמן החנות הבינה שהם לא יוכלו לספק לי את הכרטיסים בחזרה והציאו לי להחזיר להם את מה שרכשתי (KINGSTONE 8GB) ולקבל במקום KIT של 16GB של crucial ballistix sport רציתי לדעת על החברה הזאת כי אף פעם לא שמעתי עלייה איך הסדרה של SPORT ובכללי מזה?! זה הKIT שקיבלתי http://www.crucial.com/store/partspecs.aspx?IMODULE=BLS4KIT4G3D1609DS1S00 תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום! השרשור העיקרי שלי נפתח בפורום מחשבים ניידים: קישור. אודה לחוות דעתכם ספיציפית לגבי המעבד. כאמור - הגבלתי את ייעוד המחשב לגלישה באינטרנט וסרטים. עומדות בפניי שתי אפשרויות: מעבד Pentium 957 או מעבד AMD Fusion E-450. ראשית, הייתי רוצה לוודא ששני המעבדים הללו מתאימים (ולא חלשים מדי) עבור הצרכים שהגדרתי. למיטב הבנתי ל-E-450 יש יתרון בביצועים הגרפיים, ול-957 בביצועים החישוביים. איזו פלטפורמה הייתם ממליצים עבור הצרכים שלי? בתודה, איליה
-
- 4 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום חג שמח ושנה טוב!! יש לי את הלוח הנ"ל http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3137&dl=1#sp ואת הזכרונות הנ"ל http://www.gskill.com/products.php?index=204 משום מה הזכרונות לא עובדים על התדר שהם צריכים 1066 ניסיתי לשנות בביוס את המחלק אבל אני רואה שזה עדיין לא עזר מה צריך לעשות כדי לשנות את התדר? הבנתי שDDR2 לא תומך בXMP ולכן לא נגעתי בו... מצורפות תמונות של CPUZ ושל הביוס תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי, ברשותי הלוח GIGABYTE GA-790XT-USB3 על הלוח כרגע מחוברים שני סטיקים של 2GB כל אחד,ללוח עוד 2 חריצים,ברצוני להוסיף עוד 4GB(בסטיק אחד),ז"א שבסך הכול יהיו לי 8GB,האם הדבר אפשרי?או שגם בחריץ הרביעי צריך להיות סטיק? תודה.
-
- 8 תגובות
- 803 צפיות
-
-
אני המון זמן רוצה ללמוד כיצד ניתן לבנות מערכת מחשב (מפרט) בצורה חכמה שיהיה תאימות מלאה בין הלוח-אם, מעבד, סוג זכרון וכ. המסך. האם קיים מדריך כלשהו שמלמד איך מתחילים? אשמח להמלצות מבעלי הניסיון על צריך לשים דגש בעיקר ומה הכי חשוב בבניית מפרט. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
מה ההבדל בין התקן 4gb שעולה 150 שקל לאחד כזה שעולה 500? איפה אני מרגיש את זה? באמת יש צורך לקנות את האחד ב500? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
-
היי לאח שלי יש מחשב ממש ישן (10 שנים בערך), שלא עובד. אני רציתי לתקן לו אותו, והוצאתי את כל החלקים החוצה מהמארז וחיברתי מבחוץ (לאימון ). עכשיו, חיברתי הכל חוץ מהכפתור הדלקה, מהסיבה הפשוטה שאני לא יודע לאיזה חור לחבר אותו הלוח: http://www.ixbt.com/mainboard/msi/msi-p4n-diamond-nforce4ie/board.jpg אני יודע שזה אמור להיות בחלק הימני התחתון של התמונה, אבל אני לא יודע לאיזה שני פינים הוא מתחבר (כנ"ל גם לגבי הנורה והכפתור ריסט. תודה לעוזרים נ.ב- אני מתחיל, אז האם יש משהו ששכחתי לחבר כדי שלפחות המאווררים ירוצו? חיברתי ספק כוח אל- לוח אם בשני החיבורים, מאווררים, וחיברתי כרטיס מסך ללוח אם.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, במסגרת שידרוג המחשב אני מתכנן לקנות כרטיס מסך חדש(660 TI ליתר דיוק). המעבד שלי הוא AMD PHENOM II 955 @3.8GHZ (שאר המפרט בצד אם יש צורך בקח),האם המעבד יוצר צוואר בקבוק ? ראוי לציין,הכרטיס יעבור OC גבוהה ככל הניתן.
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות סה"כ 8gb זיכרון השאלה היא 1.האם לקנות זוג אחד של 2x4 או 2 זוגות של 2x2 האם 2 זוגות משפר את מהירות התגובה? 2.האם אפשר לשים זוג אחד של 2X2 וזוג שני של 2x1 שזה סה"כ 6 gb .? תודה למשיבים ושנה טובה
-
- 7 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי בלי לשחק עם הוולטים. קראתי באינורנט שאפשר באופן בטוח, ובלי להגדיל את הוולטג', לעשות ל-i5 750 אוברקלוק ל-3,600 Mhz. נכנסתי לביוס, והגדלתי את הקלוק הבסיסי מ-133 ל-170, מה שאם מכפיל של 20 אמור לתת לי מהירות של 3,400 Mhz. לדאבוני, המחשב לא הצליח לעלות, והביוס החזיר את עצמו להגדרות הקודמות. כדי למנוע מעצמי התקפי לב, אני אמנע מלגעת בהגדרות מבלי להתייעץ עם מישהו בעניין הזה. האם הבעייה שלי הייתה שעם מכפיל זיכרון של 10, ה-RAM שלי עלה למהירות 1,700 Mhz, מהירות שהוא לא תומך בה? אם כן, האם אני יכול להעלות את הקלוק הבסיסי ל-166, ולהוריד את מכפיל הזיכרון ל-8, ע"מ לקבל מהירות זיכרון של 1,328 Mhz? אם לא, מה אני צריך לעשות?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
במקרה היום נכנסתי לבדוק אם יש עדכון ביוס ובאופן מפתיע לפני כמה ימים גיגה בייט התחילו לשחרר ביוס UEFI למגוון לוחות Z68. ההבדל בין הביוס הישן ל- UEFI די מורגש! המחשב עולה הרבה יותר מהר (לא "נתקע" בשלב של זיהוי דיסקים). אח"כ יש את עניין הממשק הגרפי שהוא מאד נוח ויותר "נקי" בעין. ניתן לעבוד עם העכבר ובנוסף הכניסו פיצ'רים חדשים שקשורים למעבדי Ivy Bridge שכן הרבה דגמים של Z68 קיבלו תמיכה במעבדים החדשים באמצעות עדכוני ביוס קודמים. העדכון מביוס לגאסי לביוס UEFI לא נעשה דרך BIOS@ וגם לא דרך QFLASH! זה פשוט לא עובד! צריך להוריד את הביוס מאתר של גיגה בייט ואז להכין דו"ק שהוא BOOTABLE לדוס. השתמשתי בתוכנה שנקראת FLASH BOOT. אחרי שהדו"ק BOOTABLE צריך להעתיק את הקבצים של הביוס (לפ…
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום שנה טובה וחג שמח לכל חברי הפורום יש לי לוח אסוס p8z68 deluxe/gen3 ומעבד מתוכנן core i7 2600 כתוב בספר שהמתח לזיכרונות הוא 1.65 וולט המעבד מתאים למהירות זיכרונות של 1333mhz בטבלה של הזיכרונות שמתאימים ללוח כתובים דגמים עם מתח נמוך או גבוהה יותר השאלות הם : 1. האם הלוח מתאים את עצמו אוטומטי למתח הזיכרון או שאני צריך לשנות בעת ההתקנה של מערכת ההפעלה 2.האם הזיכרונות בנויים לקבל מתח יותר גבוה ואז לא צריך לשנות כלום והלוח בנוי לעמוד בזה 3.אם הזיכרון במהירות של 1600 במקום 1333 זה ישפיע על ביצועי המעבד?
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
יש לי לוח GA-EP45-DS3R. לאחרונה התקנתי SSD ואני מעוניין לשפר את ביצועיו. בדרך עלתה אפשרות של עדכון ביוס משום שטרם עשיתי זאת בלוח הנוכחי. רציתי לדעת איך אפשר לבצע את העדכון בצורה הבטוחה ביותר (המחשב ממש אחרי פרמוט), בלי שיגרם נזק למערכת ההפעלה ולמידע בכוננים? האם ההתקנה היא ע"י הפעלה פשוטה של קובץ התקנה? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי שני זכרונות 1 גיגה DDR2800CL5. הוספתי זכרון של 2 גיגה DD2800CL6. לפני ההוספה קצב השעון של הזכרונות היה 400, עם CL 5 גם כשאני שם רק את הזכרון של ה-2 גיגה, קצב השעון הוא 400 אך עם CL6. אז מה מוזר? כשאני משלב את שניהם, ציפיתי לראות קצב שעון 400 עם CL6. אולם בפועל אני רואה קצב שעון של 312 עם CL5. מה הולך פה? האם זה כי 400*5/6 = קצת יותר מ312? תודה וחג שמח
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
או שעדיף לנסות לעשות אוברקלוק. המעבד שיש לי עכשיו הוא 3200+ athlon ואני רוצה משהו קצת יותר חזק. המטרה היא מעבד שישמש למחשב HTPC עם (WIN-XP (3GB DDR2 שיריץ סרטים 1080P דרך XBMC ומהנסיון שלי כרגע הוא קצת מגמגם.
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני שוקל להחליף לוח, מעבד וזכרון במחשב שלי, כיום אני מחזיק מעבד Q9450, לוח אם של ג'יגהבייט מסדרת P45 (לאחר שהלוח X48-DQ6 הלך לעולמו מבלי לעשות עבודה טובה במיוחד), ו-2 זכרונות של מושקין בנפח של 2 ג'יגה כל אחד במהירות של 800MH. מכיוון שאני לא מצליח למצוא לוח אם נורמאלי למעבד שלי (המחשב שלי מכיל גם 4 דיסקים קשיחים, צורב DVD וכרטיס מסך RADEON 4870), אני חושב לרכוש שילוש חדש, התקציב שלי עומד על 2000 ש"ח. אשמח לקבל עצות לרכישת שילוש אופטימלי לשימושים נרחבים (החל מגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים שנמצאים על המחשב וכלה במשחקים ועריכת וידאו חובבנית לבית). בתודה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
יצא השבוע המעבד הנ"ל מסדרת איבי ברידג', סביב 630 שקל (TRAY) הפרש של כ-80,60 שקל מה-2100, 2120. השאלה אם המעבד משתלם? למיטב זכרוני גם ה-2120,2100 לא נחשבו למשתלמים לעומת ה-G620/30 אבל לפי אחת החנויות ששאלתי הם לא מצפים למעבדי G החדשים. ז"א שעדיין ה"שוק הנמוך" ישאר עם המלצה לG620?? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהוא הציע לי להחליף את המעבד והלוח שלי(מפרט בצד) בעד i5 750 ולוח MSI P55A G55 שווה החלפה?(בלי תוספת תשלום) ככל הניראה ישולב עם כרטיס מסך HD7970. או שמא למכור את השילוש שלי ולהוסיף מעט למען שילוש חדש מבוסס IB + H77
-
- 2 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד Q9300 ולוח אם Asus P5KE/WiFi AP, נקנו בערך לפני 4.5 שנים. לאחרונה כאשר אני מדליק את המחשב המסך נדלק וכן המאווררים אבל לא רואים את המסך ה-POST של הBIOS. אני נדרש לבצע ריסט מספר פעמים עד שמופיע חלון ה-POST. לדעתי זו בעיה בלוח האם ומאחר והוא ישן אין כל תמיכה בו. האם יש מעבדות שיכולות לתקן את לוח האם ולבדוק מה הבעיה בו? או שחבל על המאמץ/כסף וכבר לקנות אחד חדש שככל הנראה יותאם ל3770 (אם כבר משדרגים...) תודה, אורן.
-
- 7 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום כיום יש לי מעבד Q6600 עם 4G זיכרון DDR2 האם יורגש הבדל גדול והאם כדאי להחליף למעבד I3 עם 4G זיכרון DDR3 כמובן שיוחלף גם לוח אם-מבקש המלצה ללוח ":גיגהבייט" עם USB3 וSATA3 עם כרטיס מסך נמובנה ביציאות DVI וHDMI
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-