מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,824 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מערכת ישנה יחסית שנה פלוס או שנתיים אם לוח אם של Gigabyte בעל תושבת 775ואני רוצה לשדרג לP- D . אני לא מעוניין להלחיף את הלוח הנ"ל כי הוא עושה אחלה עבודה עבור היעוד של (גרפיקה ועריכת ווידאו). ישל לי 3 שאלות: 1. האם הלוח שלי תומך בפנטים D כי באתר של החברה כתוב Intel Pentium 4 ובSupport List כתוב את כל הסידרה של פנטיוםD כנתמכים בצורה הבאה: P4 (820) , P4 (840) וכו'.... 2. האם המעבד הנ"ל ייתן לי ביצועם יותר טובים ותועלת. המעבד שלי הוא Pentium 4 531 3 Ghz 1 MB 800 Mhz LGA 775 64 bit ואם כן איזה מעבד כדאי לי לקנות.(מבחינות רינדור והמרה בין פורמטים). 3. האם הליבה הכפולה של Pentium D יכולה לחלק אפלקציה כבדה אחת כגון רינדור בין שני הליבות של המעבד וכך יתקבלו ביצועים י…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש לוח אם שיכול לעמוד בטמפרטורה גבוהה בזמן עבודה.. מדובר שטמפרטורת חדר תהיה 45-50 מעלות... בכך שבתוך המארז הרבה יותר...
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לרוב לא עושה יותר מידי עם המחשב בעיקר משחק (SOF2 GTA3 THPS3 וכו...)ובאינטרנט. אני רוצה לקנות לוח חדש שתומך בלפחות AGP X4 ובגלל שאני לא רוצה להחליף לוח ולהשאר עם הP3 אני רוצה להחליף גם מעבד. יש לכם משהו להמליץ לי (מעבד+לוח) בעלות הכי נמוכה ועדיין שייתן תמורה נורמלית. תודה מראש רום
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היות ולגבי מפרט מחשב שלם לא ענו לי אני מנסה לברר כמה דברים. האם למעבד 3900x צריך לוח אם x570 או שדי ב b550 ? אני לא מתכוון לעשות oc. בעיקר רינדורים. ואם אכן b550 האם יש המלצה על חברה ודגם ספציפים שהוכח כטוב. המליצו לי באתר אחר על b550 aorus elite בזמן שאני חשבתי על x570 asrock steel legend או שאולי עדיף b550 aorus pro? הזכרונות שאני מתכוון להשתמש ב 2*16 3600mhz. וכרטיס מ. כנראה 3080. תודה רבה לעונים.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הזמנתי חלקים לשדרג את המחשב מארז TASK 3001B לוח ASUS A7V333EA מעבד AMD 1800XP זיכרון OCZ PC3000 256M האם אתם ממליצים לי לקנות גם HSF בנפרד במקום מה שמגיע עם המעבד ??? ושאלה נוספת האם אני צריך בכל מקרה למרוח משחה טרמית בין המעבד למאורר ?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש זיכרונות Corsair Dominator CMP6GX3M3A1600C7 ולוח אם GA-X58A-UD3R שתומך ב2200/1333/1066/800. השאלה: איך לקנפג את הזיכרונות האלה שיעבדו בצורה אופטימלית עם הלוח הזה? האם עדיף להוריד אותם ל1333 או להעלות ל2200? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האתר Hardspell פרסם שערכת השבבים החדשה של AMD, ה-RD790 המיועדת לשוק הגבוה במיוחד (High-End) סיימה את פיתוחה והדוגמאות כבר בדרך. שם הקוד של ה-RD790 הוא "Hammerhead" והיא מציעה עד לשלושה חריצי PCIe היכולים לשמש שלושה כרטיסי מסך בתצורת Crossfire, תכונה ש-AMD מקווה שתעזור לה בהבסת שני כרטיסי 8800ULTRA ב-SLI של חברת Nvidia המתחרה. בנוסף לכך, ערכת השבבים גם תומכת ב-HyperTransport 3.0 ובמעבדי Phenom הצפויים. RD790 מיוצרת ע"י החברה הטייוואנית TSMC בליתוגרפיה של 65nm והיא מציעה צריכת חשמל טובה במיוחד. צריכת החשמל היא 3W במנוחה ועד 10W בעומס, בעוד שערכת השבבים הצפוייה של אינטל, ה-X38, דורשת 14.4W במנוחה ועד 35W בעומס. יצרניות לוחות-האם עסוקות בייצור לוחות חדשים המבוססים על ערכת …
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המעבד הקודם היה AMD ATHLON 3500 AM2 המעבד מקורר באמצעות AC פריזר מרחתי משחה טרמית חדשה של זלמן. טמפ' במנוחה - 45-48 במאמץ 50-54 האם אני אמור לדאוג מהטמפ' הנ"ל. יש משהו לעשות בנידון,אולי שינוי ה RPM של המאוורר זה המעבד: http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADO5000IAA6CZ אשמח לעזרה.
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את זה במעבד הפרסקוט שלי מה זה לעזאל קוראים לזה בשם ארוך היפר טארנינג טכנולגינג בשם קצר ht ומזה ה1 mb כאש במעבד??
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מדובר בלוח אם של PCPARTNER לפנטיום 3. בהפעלת המחשב מופיע בפינה: 694ס-696b-6a6ljprac-00 ניסיתי לבדוק באתר של PCPARTNER ולא ממש הצלחתי למצוא BIOS לזה. מישהו יכול אולי לעזור לי למצוא את העדכון הספציפי שאני צריך?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לכבוד מנהלי הפורום וגולשי האתר אני גולש באתר הזה מזה יומיים והאתר באמת מלא תוכן .מה שאני לא מבין זה שכמעט כל הפלטפורמות שאתם ממליצים עלהם הם פלטפורמות AMD בעוד שהמצב בחניות המחשבים בד"כ שונה לחלוטין . אם יש מקום בו אתם ממליצים על פלטפורמות של אינטל אנא צרפו קישור אשמח לקבל התיחסות להודעה בכבוד רב, קובי
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני קונה מחשב חדש וסגור על שאר הרכיבים. נותר לי להסגר על מעבד, לוח אם וזיכרונות. אין לי תקציב מוגדר מראש אבל מצד שני אני לא רוצה לקנות משהו שאין לו קשר לצרכים שלי. המחשב ישמש בעיקר למשחקים בשעות הפנאי, אינטרנט וכו'. הרכיבים שקיימים בינתיים במחשב: MSI 280X, מארז 300R, ספק 520W seasonic, דיסק קשיח 1TB BLUE, כונן SSD MX100 256GB. מעבד - חרשתי את הנושא רבות ואני צריך לפחות I5. במסגרת זו יש לי שאלה. מה נותן לי הכנה ל OC? האם זה פשוט מגדיל את ביצועי המעבד בעתיד ב10-20% ומקטין צוואר בקבוק עתידי? כי אני חושב שאם אני אגיע למצב שאצטרך להשתמש ב OC כדי להפוך את המחשב ל"עדכני" יותר אז יהיה עדיף להחליף שילוש חדש או מחשב חדש. לא? בהתחלה חשבתי לקנות I7 אבל אז הבנתי שזה…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיימת במחשב בעיית התחממות. כנראה התחממות המעבד יתר על המידה. כתוצאה מהתחממות זאת המחשב נתקע ומיד לאחר "ריסט" מופיעה הודעת CPU בה כתוב שטמפ' במעבד עברה את התחום המותר. התקנתי תוכנה לבדיקת טמפ' המעבד והנתונים הם כאלה, (במצב רגיל כאשר בקושי אני משתמש בשירותים אינטרנטיים/פתיחת דפי אינטרנט) טמפ': 63-64 מעלות. במצב עבודה: 85-90 לפעמים חוצה את רף ה90 אפילו. מה עלי לעשות? איך אני מבין שרק טיפול קירור יעזור לי? או האם בכלל המעבד שלי תקין. תודה מראש לעוזרים פרטי המחשב: CPU - INTEL CORE 2 DUO E8400 MAINBOARD - ASUS P5QC
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות אליכם - אני ידוע שהביוס(BIOS) נמצא על הלוח אם, מישהו יודע איפה הוא נמצא על הלוח אם ? למה הוא נמצא שם ? ומה המטרה של הביוס ? תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
"הרכבתי מפרט - בטוח לגבי כמעט הכל חוץ מהזכרון והמארז. אבל תביעו דעתכם. Intel P4 - 1.8A GHz 478PIN 1,114 ש"ח EPOX EP 4G4A+ 845G 533NHZ 796 ש"ח CORSAIR 256MB DDR333 PLATINUM SERIES SILVER 641 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version 747 ש"ח SUMA GEFORCE 4 TI 4200 SE 64MB 1,164 ש"ח S.B LIVE 5.1 306 ש"ח " זהו מפרט שהרכבתי. המליצו לי על המעבד הזה והלוח, אבל אמרו לי לא להסתמך רק עליהם. אני מתכנן OC, להשאר ככה, או לשנות?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו יודע את הסיבות לכך שהמחירים התייקרו ? בדיוק תכננתי לקנות מעבד מהסדרה [e6300 e6400 וכו'..]
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לכמה שנים בערך לוח אם שקניתי היום יהיה רלוונטי לשדרוג (נגיד שקניתי את הלוח אם הכי מתקדם והכי יקר למשתמש הביתי לא לשרת) אני מתכוון ברמה של דור מעבד נגיד שהלוח שיש היום מתאים לדור 10 אז שנה הבאה שיהיה דור 11 זה כבר לא רלוונטי ? שמעתי שיש הבדל בין פלטפורמה של intel ל amd אבל אני שואל לשני הפלטפורמות כיוון אחר האם לוח אם שתמך בgtx יוכל לתמוך ב rtx כל כמה זמן יש ddr חדש ובקיצור אם קניתי לוח אם הכי חדיש לכמה שנים קדימה אני יוכל לשדרג אותו עד שכבר החומרה באותה תקופה לא תתמך בלוח האם הזה כמובן שאני יודע שאי אפשר לדעת איזה טכנולוגיות צופן העתיד אבל בהסתמך על שנים קודמות כל כמה זמן יש שינוי מהותי
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
זה המפרט שלי: AMD Athlon II X3 435 GIGABYTE GA-770TA-UD3 Patriot 1333MHZ 2GB DDR3 x4 Gigabyte HD7850 שתיים WD 1TERA HD צורב LG Antec High Current Gamer 620W Active PFC 13.5cm PSU HCG-620 השימוש למחשב זה משחקים כגון BF3 SC2 HON וצפייה בסרטי DVD האם שווה לי לשדרג את המעבר למעבד חזק יותר ? ואם כן איזה מעבד עד 700 ש"ח כדאי לי לקנות ?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברה, החלטתי שהגיע הזמן לשדרג אותו ולדעתי שדרוג של הלוח+מעבד+זיכרונות יעשה את העבודה. אם אתם חושבים אחרת אז אשמח כמובן שתשתפו אותי. לא צריך שהמשחקים החדשים ביותר יראו מדהים, אבל כן אשמח אם הם יעבדו (כרגע המשחק היחיד שלי זה the secret world). המחשב שלי דלוק 24 שעות ביממה כל יום, וה8GB גRAM שלו כמעט תמיד מנוצל עד הסוף (2 גרסאות של פיירפוקס+כרום+אקספלורר, תוכנות עריכת קוד, לפעמים דברים של adobe, והמון דברים אחרים קטנים). אני משתמש במחשב גם כדי לראות סרטים דרך מקרן תלת מימד. המפרט שלי כרגע הוא: מעבד: AMD Phenom II x3 720 BE לוח אם: Biostar ta790gxe 128M זכרונות: לא זוכר את הדגמים בדיוק, אבל יחסית איכותיים 2GB*4 DDR2. (אם צריך אני אמצא את הדגמים) כרטיס גרפי: NVIDIA G…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! אני מתכוון לשדרג את המעבד והלוח שלי ויש לי כמה שאלות אני מיתלבט בין הATHLON 64 X2 לבין האופטרון 165 רציתי לדעת מה ההבדל בינהם מבחינת ביצועים וכ"ו? דבר שני רציתי לקבל המלצות ללוח אם המחשב ישמש בעיקר למשחקים כמו כן אני מתכנן OC תודה מראש על העזרה
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הורדתי את Sisoft ובזמן שעברתי על הנתונים פתאום הוא מציג לי את הטמפרטורה של הלוח אם 128 מעלות נראה לי קצת מוזר , הוא גם מציג טמפרטורה של הספק כוח 129 מעלות .. יכול להיות שהגלאי דפוק ?
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התקציב שלי מאפשר לי לבחור את אחת הלוחות האלו : GIGABYTE GA-H81M-D2V http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5131#sp ASUS H81M-PLUS http://www.asus.com/Motherboards/H81MPLUS/specifications/ על אחד מהם אני יתקין מעבד I5. חוץ מיציאת HDMI שיש ב ASUS, מה ההבדל ביניהם ? מה מומלץ יותר ?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
*אם זה לא מתאים לכאן תגידו לי ואני אעביר. מה שיש לי כרגע: מעבד: q6600 quadcore לוח אם: asus p5kc זיכרונות: 3gb ddr2 כרטיס מסך: nvidia geforce 9800 gtx כרגע הלוח אם שלי הוא בלי כרטיס מסך onboard ותומך ב- זיכרון עד 3gb ddr3. המטרה שלי (אם אפשרי) היא לקנות לוח שתומך ב- usb3, שכולל כרטיס מסך onboard ותומך גם בזכרונות די די אר 3 1600 12+ גי'גה. כרגע הכרטיס מסך שלי הוא בעל שתי יציאות dvi, אני מעוניין לחבר למחשב 2 מסכי מחשב + טלוויזיה hd אם זה אפשרי לאפשר גם אות מכרטיס המסך ומכרטיס מסך Onboard (לפי מה שקראתי זה אפשרי) אז : אני צריך לוח אם שתומך ב- q6600 ובכל מה שרשמתי + 12gb+, זיכרון ddr3 1600. אם לא אז אני אצרף עוד כרטיס מסך שיעבדו שניהם ב- sli. -התקציב שלי הוא סביב ה-…
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקי השאלה שלי טיפה מסובכת, ולא יכולתי לקלוע בכותרת, אז אני אפרט: בעבר חשבתי שכרטיס המסך הוא תמיד השורה התחתונה כשמדובר בframe rate במשחק מחשב. כלומר, אם המעבד מספיק חזק כדי "לעמוד בביצועיו" של הכרטיס הגרפי- אז לא יהיה שום שיפור בקצב הפריימים גם אם אני אשים מעבד פי שניים יותר חזק. אבל, לאחרונה נתקלתי בבנצ'מרקים של משחקים, שבהם בודקים גם את הביצועים עם מעבדים שונים- אבל על אותו כרטיס(mid-high end). למשל הבנצ'מרק הזה של קרייסיס 3: http://www.tomshardware.com/reviews/crysis-3-performance-benchmark-gaming,3451-8.html כמו שאתם רואים, הם לקחו כרטיס חזק(אבל לא מאד חזק) ושמו אותו על מעבדים שונים. מתקבל פער משמעותי מאד בביצועים בין מעבדי הi7 החזקים לבין מעבד הi5 שהוא חזק כשלעצמו.…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-