עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by nec_000,

או בעצם קבורתו בעודו בחיים, יהיה הניסוח המתאים יותר. הסוקר המפורסם joker productions החליט להעמיד לשיפוט הציבור את ההדגמה הבאה: מצד אחד ניצב אינטל 9900k ספינת הדגל החדשה ביותר, זו שמחירה כידוע מרקיע שחקים = 580$ , אל מול מצד שני ריזן 2700x החוצפן שמחירו העממי חונה על 310$ (או בקיצור מחצית מהקודם). זהו פער דרמטי כן (יחס של פי 2 מחיר בינהם). הסוקר עשה משהו מעניין: א. גם הריץ את שני המעבדים בתדר ברירת המחדל שלהם, בו על כל 8 הליבות האינטל 9900k עובד על 4.7Ghz בשעה שהריזן עובד על 4Ghz הבסיסיים. הסוקר רצה להדגים מקרה כזה, שמובטח כי כל משתמש יוכל לשחזר בביתו בלי להתאמץ. ב. גם שידך את כרטיס המסך ספינת הדגל הכי חזקה שיש כיום בש…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום, יש לי מפרט ואני מתלבט לגבי הזכרונות שמתאימים לו. המפרט הוא כזה (מיועד למשחקים): מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L כרטיס מסך: TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 8800GTS 512MB DDR3 - RETAIL דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS אני רוצה זיכרון בנפח 2GB. איזה הכי כדאי? תקציב עד 400 ש"ח.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by jorylit,

קניתי זכרונות pdp 512mb ddr 400mhz liberty cl2.5 memory, והיסתכלתי בeverest ובhwinfo ובשתיהם כתוב לי 200mhz.

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. אני לא רוצה לקנות עכשיו מחשב חדש, והמחשב שלי מתחיל להרגיש לי ממש איטי (וגם יש לי בעיות בהצגת HDTV), אז החלטתי על שידרוג רק של המעבד בסוקט הקיים, שיספיק לי עד למחשב חדש שיבוא יותר מאוחר. ההתלבטות שלי היא בין ה-42+ לבין ה-38+, לשימושים רגילים, פוטושופ, HDTV (לא X264, אבל HDTV) והרבה, קצת משחקים ומולטי טאסקינג. איזה מהמעבדים עדיפים? אם יש מעבד אחר עד 1500-2000, שמתאים לסוקט 939 אני גם אשמח להמלצה! תודה רבה לעוזרים!

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by ofir24,

שלום לכולם אני רוצה להחליף מעבד ולוח אם למחשב המצ'וקמק שלי ודי התבלבלתי מכל הנתונים שקראתי: מה שיש לי היום זה פנטיום 2 350 ולוח אם ישן (לא לצחוק בבקשה ) מה שאומר שאני חייב להחליף את שניהם זכרון 128 133 mhz זכרון 128 100 mhz הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף את המעבד והלוח אם היא בגלל שנמאס לי להמיר דיוידי ל vcd ב 20 שעות חוץ מההמרות האלה אני משתמש במחשב לתכנות ולמשחקים פשוטים (עובדים עם p2 - הרעיון מובן). המטרה שלי להשיג משהו כמה שיותר זול, לא בהכרח ביצועים מקסימליים (ואני לא מתכוון לעשות overclocking ולהסתכן בלקצר את חיי המחשב שלי) אני ממש לא רוצה להוציא עוד כסף על זכרון מה שאומר שאני צריך לוח אם שתומך ב sdram שיש לי קראתי את הת'רד הקודם ולא הבנתי בסופו של דב…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by le011,

היי בנעה מצויין שני גירסאות של AMD64 VENIC-אחד בקופסאה מקורית -והשני ללא וללא קירור מקורי. כמו כן מצויין שם שהמהירויות של שני המעבדים שונים-בקופסה 2000 והשני 1800. http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3524&catcode=386 http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3721&catcode=386 האם זה נכון ןהאם זה שווה 120 שקל נוספים לטובת המעבד בקופסה? תודה

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Judas Iscariot,

שלומות, אנוכי צריך שילוש(מעבד+לוח+זיכרונות) חדש. הכל התחיל מרצוני להתחיל להקליט ולערוך מוזיקה כמו שצריך, מה שדורש כמובן התעסקות בתוכנות כגון Cubase. אמרו לי חכמים ממני כי כדאי לי לשדרג את השילוש הנוכחי שלי. כמובן שאני גם "גיימר" ולכן שילוש חדש יעזור לי גם בנושא זה. השילוש הנוכחי שלי: Intel Pentium 4 Northwood C 2800Mhz MSI 875P Neo A-DATA 512Mb DDR 400 * 2 תקציב? כמה שיותר נמוך וכמה שיותר טוב... כלומר, אני מחפש כאן את היחס עלות/ביצועים הטוב ביותר... אני כבר איזה שנתיים לא מתעניין בכל הקטע של חומרה, ולכן אינני כ"כ יודע מה הם סדרי גודל המחירים של היום, אבל ראיתי(אם אינני טועה) שמוכרים מעבדים ממש טובים באיזה 500 ש"ח... אז התקציב יהיה, נראה לי, בסביבות ה1500, אולי עד 2000... …

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום רב , רכשתי לפני כמה ימים לוח אם GA-P67A-UD4-B3 - נכנסתי ל BIOS והבנתי שיש אופציות בשם הזה Extreme Memory Profile (XMP) הובן לי מהחוברת שקיבלתי במארז של הלוח אם שהאופציה הזאת משפרת את הביצועים ומגדילה את המהירות של כרטיס הזיכרון המותקן בלוח אם (אם אני טועה תקנו אותי בבקשה) ובו יש 3 אפשרויות אפשרות א' : DISABLED אפשרות ב' : Profile1 אפשרות ג' Profile 2 - הפרופיל הזה לא זמין ב BIOS אצלי וזה נראה לי מוזר ואסביר רכשתי 8 GB של כרטיסי זיכרון של חברת Patriot G2 במהירות 1600MHZ ורשום במפרט הזיכרון שהכרטיסים תומכים באפשרות XMP READY , כמו טלוזיות שמגיעות עם HD READY כרגע ההגדרה המסומנת היא DISABLED , אבל כאשר ההגדרה הזאת מוגדרת ב BIOS אני רואה מתחת לזה בשורה Memory Fr…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. הכותרת אומרת הכל .... יש לי 8 גיגה ראם במחשב החדש שקניתי .... האם בישביל להפעיל משחקים עם AA גבוהה אני יצטרך כמה שיותר ראם - במיוחד המשחקים החדשים שיצאו כמו Dragon age 3 וכו שהם דורשים בישביל להפעיל על הכי גבוה 8 גיגה אז שווה לי לשדרג ל 16 גיגה או שזה לא ממש משנה ? הכוונה לא יראו כזה הבדל ומה שמשנה זה בעיקר הכרטיס מסך (דרך אגב זה GTX 770 עם כל התוספות של EVGA +2giga )? ,תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אני משדרג פנטיום III 500 (שאר הפרטים במפרט). אני מעוניין להשקיע כ 1000 ש"ח (מקסימום!!) בעניין. השידרוג יכלול אך ורק לוח אם ומעבד...(ואולי גם ספק כח אבל רק בעוד כמה חודשים). אני לא אתעסק באוברקלוקינג בכלל (מיציתי את העניין עם ה 575@500 ב 2.05v האחרון ). העניין היחיד שמעניין אותי הוא יציבות\אמינות ורצוי גם ביצועים עדיפים. האם משהו יודע איזה לוח הוא המתאים ביותר למעבד הנ"ל...?? נ.ב : יש לי בקר Promise שמאפשר עבודה ב ATA 66. תודה מראש HF

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by cohenha,

שלום לכולם האם מישהו יכול לתת לי רשימה של כל המעבדים של אינטל וAMD עם פירוט על כל מעבד (כל חברה בניפרד) ומחיר בארץ תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by bati6,

ראיתי היום בחנויות מחשבים שמציעים מעבדי m-5y וכ'... היה להם כל מני סוגים, נראה לי היה אחד m-5y710 לא בטוח, אבל בכל מקרה הם התחילו בm-5. אז השאלה שלי, איך המעבדים האלה? זה מעבד חדיש זה יותר טוב מ i7? תודה

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום אני לא בטוח איזה לוח אם אני צריך עבור i5 2500k שאני קונה אני מתלבט בין Asus ל Gigabyte אני לא מתכוון לבצע OC (לפחות לא בזמן הקרוב), גם לא שימוש ביותר מ HD אחד. כרטיס מסך רגיל אחד כעקרון המחשב לשימוש משולב, קצת משחקים, קצת עבודה, קצת סרטים ומוזיקה על איזה לוח אתם ממליצים? כנרא שגם אין לי צורך בלוח Pro, אבל בהחלט אני מעדיף לוח אמין כמה שיותר. נ.ב. מה המשמעות ליציעת HDMI, האם היא עדיפה על היציאה הסטנדרטית?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. המחירים של הזיכרונות DDR2 ממש בקרקעית.... יש לי 2G כרגע < שעלו לי פי שניים! מימה שעולים היום....האם המחירים יעלו או ירדו יותר?(לאן יש עוד לרדת ?) בעוד שנה בערך > אני ישדרג כניראה לויסטה ....שאז אצטרך 4 G בשקט השאלה היא אם כדאי היום ליקנות עוד 2G ? THX

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by gggilad13,

בקשר למעבדים כפולי הליבה של אינטל שעליהם כתוב בדף החדשות באתר... השאלה העיקרית והמרכזית שאני רוצה לשאול זה שאני רוצה לקנות מחשב חדש (יש לי מחשב דיי חלש עכשיו: P4 1.5GHZ 128 RAM וכו'...) אז השאלה שלי אם כדאי אולי לחכות עוד חצי שנה למעבדים כפולי הליבה? האם הם יהיו מיועדים לשוק הביתי או יותר לשרתים? (כמו הXENON) האם הם יציגו שיפור רציני בביצועים מהמעבדים הנוכחיים? כמה הם יעלו בערך? הם יהיו יקרים? והאם באופן כללי כדאי לחכות עוד חצי שנה עד שיצאו ואז לקנות מחשב חדש?

• 32 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום.אני מתכנן לקנות את המעבד X2MB S775 800Mhz FSB2 (930) Intel P4 3.0 Dual Core.אני רוצה לקנות מחשב למשחקים.במה שונה הקונרו מהמעבד הנ''ל ואיך בדיוק הוא יותר טוב למשחקים ממחשב כפול ליבה עם 64 ביט?

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by MDK,

הוא אמר שהם יוצאים עוד חודש או משהו כזה.

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום. השאלה לא כל כך אובייקטיבית, אבל מעניין אותי מאוד לשמוע (כמתחילן) מה אתם מוצאים הוא הסדר ה"נכון" להרכבת הרכבים הללו. האם הרכבת כל המערך מחוץ למארז, ואז הושבתו פנימה? או אולי עדיף להתחיל עם לוח האם, ומשם למעבד, ואז לזכרונות.... וכן הלאה. לבטח הניסיון מלמד דבר או שניים על ההליך הראוי - ואשמח לשמוע את דעתכם (בפעם האחרונה שבניתי מחשב, סיימתי את כל העובדה, והמחשב אפילו נדלק - אבל מייד עם הכנסת העכבר גיליתי ששכחתי להרכיב את ה I/O Shield

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Rule The Pc,

נא להשתתף בסקר כולכם יכולים!!

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אז כך יש לי זיכרנות של corsair pc4400 550mhz 2.5-3-3-5 אז כך.. משום מה שהמחשב עובד או שאני מפעיל את הדפדפן או לא יודע מה כול מה שקשור להפעלה של המחשב אני שומע מדיי פעם את הזיכרנות שלי מוציאם רעשים של זימזומים כאלה... מה זה אומר? זה בסדר או לא?

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. כבר הייתי די סגור על הג'יגהבייט GA-P55A-UD3 ואז ראיתי שבתוספת של עוד 100 ש"ח אפשר לקנות GA-P55A-UD3R ולקבל את השיפורים הנ"ל. האם כדאי? קישור להשוואה בין הלוחות.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. הורדתי היום את העדכון , איך מתקינים אותו ? בעזרת @bios של גיגהביט ?

23. שלום ברשות אבי מחשב דיי ישן ולו לוח אם Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3. אני מעוניין להוסיף ללוח כרטיס מסך על מנת לאפשר למחשב להריץ age of empires definitive edition. האם ניתן להוסיף כרטיס מסך ללוח האם? במידה וכן, לאלו פרטים ומגבלות יש לשים לב ברכישת כרטיס זה? תודה מראש

24. שלום, התקנתי ווינדוס 7 על מחשב ישן שלי ומערכ ההפעלה windows 7 ultimate בעברית לא מזהה את כרטיס הקול שנמצא על לוח האם. לוח אם ASUSP4P 800 SE. חיפשתי באתר של ASUS.. אין דרייברים לאודיו למערכת ההפעלה ווינדוס 7 עזרה בבקשה? אולי אפשר להתקין דרייבר אחר ???

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by iSolt,

ביטול ליבות בi7 12700 האם cלוחות אם ניתן לבטל את הE-Core של מעבדי i7 12700? האם זה מסוכן או פוגע בביצועים? התלבטות בין i7 12700 לi5 12400

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.