עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, נתקלתי בתופעה מעניינת במיוחד ,רציתי לדעת האם עוד מישהו נתקל בזה ומה עושים ? יש ברשותי לוח-אם מדגם ASUS P8Z77-V עם מעבד intel i5 3570k עם קירור מעבד Scythe Grand Kama Cross Rev.B מארז Corsair 400R הטמפרטורות לפני העידכון גירסא היו בממוצע 30-45 מעלות לכל היותר ללא אוברקלוק בעומס עשיתי עידכון גירסא אחרון שהוא גירסא : 1805 שיצא בסוף דצמבר 2012 אחרי העידכון גירסא אני מעביר את ההגדרות של הביוס לבררות מחדל לא משחק עם אוברקלוק כלל. אני מקבל הודעות ללא סוף מה AIasus ( התוכנה שמגיע ביחד עם הלוח ) ומ-RealTemp ובביוס עצמו שהטמפ' של המעבד מגיעות ל 70-80 מעלות במנוחה גם אחרי שניקיתי בייסודיות את כל המחשב מאבק, מהפילטרים, מהמאווררים של המארז והמעבד כמו שצרי…

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  2. Started by maor_dude,

היי האם לוחות אם שיש להם כרטיס גרפי מובנה יכולים להוציא וידאו לשני מסכים בו זמנית? אני רוצה לחבר את המחשב למוניטור ולמקרן ולהחליף ביניהם (בין עבודה שגרתית, לצפייה בסרטים).

• 3 תגובות
    • 861 צפיות
  3. Started by Gizon,

היי, נשרף\נדפק לי אחד ה-DIMMS של הזכרון, היה לי 4*2GB של CORSAIR VS2GB1333D3 התחלו כל מיני בעיות, צפצופים של ה-BIOS על זכרון, ניסיתי הרבה עד שהבנתי שיש אחד ספציפי שעושה את הבעיה. הוצאתי אותו לכמה שבועות והכל תקין - החזרתי ושוב באלגן. קיצר הלך ): אז עכשיו אני עם 6GB והירידה מורגשת, השאלה שלי עכשיו היא אם לקנות שוב אותו אחד ב-90 שקל או לקנות כבר אחד של 4GB בלא הרבה יותר ואז אגיע ל-10GB. העניין הוא שאז אני פוגע ב-DUAL CHANNEL למיטב ידיעתי וכאן השאלה. מה כדאי לעשות? זה המפרט: [table] [tr] [td] מעבד [/td] [td] Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray [/td] [/tr] [tr] [td] לוח אם [/td] [td] Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET [/td] [/tr] [tr] [td] כונן קשיח [/td] [td…

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  4. Started by xgershon,

זה המפרט של המחשב שלי http://www.tms.co.il/preview/spec/2dnr5mqh יש לי שני כרטיסים hynix korea 09 1gb 1Rx8 זה י תאים למחשב שלי ? תודה על העזרה

5. Started by itaysp,

שלום, ברשותי השילוש הבא: הלוח אם שלי התקלקל, ואני שולח לאינטל השבוע ואקבל אחד מתוקן/חדש כנראה. אם אני כבר מפרק את הלוח אם חשבתי לשדרג כבר את המערכת. כמו שאפשר לראות, המעבד שלי הוא K אבל הלוח אם הוא H לכן לא תומך ב OC. חשבתי על האפשרויות הבאות: 1. לקנות לוח חדש כן תומך ב OC, למכור את הלוח הישן ולעשות איזה OC כדי לסחוט קצת מהמעבד (אני מריץ כמה מכונות וירטואליות במקביל בד"כ והייתי שמח לעוד כח) 2. להישאר עם הלוח, למכור את המעבד ולקנות מעבד חדש יותר איזו אפשרות תתן לי את היחס הביצועים/מחיר? אני מעדיף להשקיע כמה שפחות, נגיד עד 500. אשמח גם להמלצות על לוח/מעבד, ולשמוע כמה המעבד/לוח שווים היום בשוק היד2. ועוד שאלה על הדרך. הלוח שלי הוא H67 ולכן גם יש לו כרטיס מסך מובנה. יש לי 2 …

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. ובנוסף, האם הוא קריטי יותר מההבדל בין CL9 ל CL11 ? מדובר על 8 גיגה בשבב יחיד (מתלבט: קורסייר או ג'י-סקיל) תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by HingedEmu2,

הורדתי realtemp כדי לבדוק אם התוכנה שאני משתמש בה בד"כ אמינה (צד ימין), ופתאום שמתי לב שהload שלי ממש גבוה. Uploaded with ImageShack.us זה נורמלי? הרצתי אנטי ווירוס לא מצא כלום, לנסות גם malware? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  8. Started by someonewhy,

אהלן. אני מחפש זכרונות טובים עם התזמונים הכי נמוכים ומהירות בסביבות 2133mhz המערכת הנוכחית שלי: Rampage iv extrem 3930k Gtx 680 חפשתי ב ksp and ivory ולא מצאתי משהו טוב משהו יכול להמליץ?ז בעיקר לגיימינג ושרתים 16 גיגה יהיה מעולה תודה ויום טוב

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by sha-256,

היי, ברצוני לשדרג את המחשב שלי, ולפי דעתי הזכרון הוא החלק החשוב פה. אין לי איזה תקציב מוגבל אבל שיהיה הגיוני. זה המפרט שלי: CPU: Intel Core i5-750 (Lynnfield, B1) 2666 MHz (20.00x133.3) @ 3062 MHz (22.00x139.2) Motherboard: GIGABYTE P55-UD3L Chipset: Intel H55 (IbexPeak DH) Memory: 4096 MBytes @ 695 MHz, 9.0-9-9-24 - 2048 MB PC10600 DDR3 SDRAM - Patriot Memory (PDP Systems) 1333EL Series - 2048 MB PC10600 DDR3 SDRAM - Patriot Memory (PDP Systems) 1333EL Series Graphics: Sapphire Radeon HD 5770 ATI/AMD Radeon HD 5770 (JUNIPER XT), 1024 MB GDDR5 SDRAM Drive: ST31000528AS, 976.8 GB, Serial ATA 3Gb/s Drive: TOSHIBA …

10. כאשר המחשב של אבא שלי היה אצל הטכנאי לצורך טיפול, הטכנאי כיבה בביוס אופציה בשם Green LAN, מתוך טענה שהדבר מוריד את ביצועי הגלישה באינטרנט (כאילו בגלל שהמתאם עובד בצורה חסכנית באנרגיה). על כן, הינני רוצה לברר מה משמעותה של האופציה הזאת, ואם היא צריכה להישאר על Disabled או שאני יכול להעביר אותה ל-Enable. תודה על העזרה. לוח האם של המחשב של אבא שלי הוא Gigabyte GA-H55M-D2H rev 1.4.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Nightbeat,

שלום, יש לי שאלה בקשר לזכרונות של CORSAIR. האם יהיה עדיף 8GB עם תזמונים 9-9-9-24 Low profile דגם - CML8GX3M2A1600C9B או 16GB עם תזמונים 10-10-10-27 Low profile דגם - 16GX3M2A1600C10B לשניהם יש אותו הגוף קירור, מהירות 1600, תמיכה בXMP ואני יכול לקנות אותם בערך באותו המחיר (40 שקל הפרש) יהיה עדיף לקחת את ה16GB? התזמונים לא יפריעו לביצועי המחשב? אני אבצע OC למעבד לאיזור ה4.5GHZ אם זה משנה. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. היי מחפש לוח שיכנס במארז מיקרו או מיני, למעבד אינטל i3 על תושבת 1155 עם USB3, יציאת אודיו קואקסיאלית או אופטית, ולפחות שתי יציאות לSATA3 (אחבר אליו כונן קשיח 2TB ועוד אחד קטן SSD למערכת הפעלה) תודה

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  13. Started by gedalia,

הי אני מתכוון לקנות שילוש חדש (הלוח הישן נשרף - 775 עם DDR2). האמת שהרבה זמן לא הייתי בשוק, ואני לא ממש בקיא בהבדלים - וממילא, המחשב מיועד לילד. בכל מקום שהייתי הציעו לי לקנות 8 ג'יגה זכרון. האם זה באמת משמעותי למשחקים לעומת 4? בנוסף, לצרכי סרטים ומשחקים ברמה טובה (חיבור HDMI לטלוויזיה) הציעו לי בכל מקום מעבד שונה. אז מה עדיף (כולם במסגרת התקציב שלי): 1) A10-5800 2) I3-2100 3) I3-3225 4) I5-2310

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by ronenvvv,

היי חברים, אני מרכיב בימים אלו מחשב סלוני. מארז coolermaster elite 120 i3 3225 HD 4000 2X4GB SSD 120GB + 2TB אני מחפש את הלוח הכי מתאים לזה, הכי חשוב לי אמינות ואיכות ואני מתלבט בין שלושת הדגמים שכולם על בסיס ה H77. אין לי באמת צורך ב WIFI או bluetooth אבל ב GIGABYTE זה קיים, לעומת זה ASUS ו ASROCK נחשבים לאמינים יותר. GIGABYTE GA-H77N-WIFI או ASUS P8H77-I או ASROCK H77M-ITX לדעתכם אחד מהלוחות האלו מועדף הרבה יותר מהאחרים? יש לוח אחר בסגנון שמועדף? תודה, רונן

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. שלום אנשים .שנה שעברה שמתי משחה טרמית למעבד ונשאר לי קצת היום ובגלל שהמעבד מתחמם בזמן האחרון אני רוצה לחדש אותה . האם כדאי לשים משחה משנה שעברה או שהאיכות שלה כבר ירודה ולא כדאי?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. יש לי 8G RAM DDR3 במחשב וכבר מזמן אני יודע שיש איזה פאק שלא נותן לי לנצל אותם. הבעייה כזו: איך שאני עובר את ה- 6.3G בערך..ישר קופצת הודעה מהווינדוס שהזיכרון אזל ויש לסגור מהר תוכניות. אם אני מתעלם תוך כמה זמן הכל קורס וגם לפני המחשב קופץ כל רגע. עכשיו אני לא יודע אם מדובר בזיכרון פגום או בעייה בווינדוס. אלו הנתונים שלי: WIN 7 64 BIT 2X2G GSKILL 1X4G PATRIOT. הערה: לא חשוב אם זה ניצול תוך כדי משחק או גלישה באינטרט לא מצליח לעבור את ה- 6.3G בערך. עכשיו הסטיק של פטריוט הוא שדרוג של לפני כמה חודשים...יכול להיות שהוא פגום חלקית? ודבר נוסף הווינדוס מזהה את כל ה- 8G.

• 25 תגובות
    • 3.5k צפיות
  17. אני לא מבין האם יש הבדל בין זכרונות למחשב 1600MHZ ל- שרת 1600MHZ הנה דוגמא זכרון לשרת http://www.superbiiz.com/query.php?s=HMT351R7CFR8C-PB+T3 http://www.scorptec.com.au/computer/45570-hmt351r7cfr8c-pb מדוע זכרון של שרת עולה כפול ?

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  18. Started by YairZ,

ביום חמישי הקרוב, 7/2/13, בשעה 21:00 תתקיים בדיון זה תחרות בזק בשם SpeedTest. אחת לכמה דקות תפורסם כאן שאלה כלשהי הקשורה לתחום המחשבים. זה שיענה את התשובה הנכונה במהירות הרבה ביותר יזכה בנקודות. זה שיצבור את מירב הנקודות יהיה גם בר המזל שיזכה בפרס. מה הפרס? קיט זיכרונות DDR3 של חברת Kingston מסדרת HyperX Beast המצויינת, בנפח של 16 ג'יגה בייט (2 קיטים של 8 ג'יגה כל אחד, כלומר 4x4GB סה"כ) הפועלים בתדר גבוה במיוחד של 1866Mhz וכוללים צלעות קירור כמובן. שימו לב: - ההשתתפות פתוחה לכל משתמשי הפורומים. - ברגע ששלחתם תשובה לשאלה- אין לערוך את ההודעה. הודעות שנערכו לא יקבלו שום התייחסות, גם אם הייתם ראשונים. - בין שאלה לשאלה יפרידו דקות בודדות, אז תהיו עם היד על הדופק שלא תפ…

• 193 תגובות
    • 21k צפיות
  19. שלום לכולם קונה מחר מחשב htpc מתלבט בין שני מעבדים A6 3500 בעל 3 הליבות מהסדרה הישנה יותר של amd ו A6 5400k בעל שני הליבות אך עם מהירות שעון גבוה יותר. אני יודע ששניהם יהיו טובים בשביל השימושים שלי אך איזה מעבד הייתם קונים היום? תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 774 צפיות
  20. מה התוכנות הכי טובות ואמינות ? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by maXopka,

טרגדיה. אחרי שנים של שימוש אוהב של אמא היא החליטה שהיא לא צריכה אותי יותר ןלכן אני מחפש משפחה חדשה. כשהיא הלכה, היא לקחה איתה את כל יכולות הרייד של דיסקים שלי, 4 במספרם ונותרתי בלי מידע מאוד חיוני, שצברתי במשך שנים. הבעיה היא שבקר הרייד היה מובנה בתוך הצ'יפסט של הגשר הצפוני 680I SLI ולכן אני מאוד מתקשה למצוא כיום לוח בעל צי'פסט זהה ע"מ שאוכל להציל את המידע ולוח אם זהה לא ניתן להשיג כיום בשום חנות. האם יש פתרון בדמות לוח אם מודרני או פחות, עם צ'יפסט זהה או דומה, אבל עדיין יכול להפעיל את הבקר רייד על דיסקים שלי? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. איזה מבין שני המעבדים הנ"ל עדיף: ה- E7300 חדיש יותר ובעל זיכרון מטמון 3MB ובאס 1066 ה- E6750 מיושן יותר אך בעל זיכרון מטמון 4MB ובאס 1333. ב- WEI שכמובן אין לסמוך עליו ה- E7300 מקבל ציון גבוה יותר. יש לציין שהייעוד של המעבד שיבחר יהיה ל- HTPC. * נא לא להמליץ על מעבדים אחרים כי אלו השניים שאני אמור לבחור מהם ואין עוד אופציות אחרות.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by NuXeR,

היי, אני מתלבט קשות לגבי לוח שמתוכנן להצטרף לחלקים שממתינים בביתי, רצוי להחליט היום .. גג מחר. המערכת שלי תכלול: Intel i7 3770K 16GB Gskill 2400mhz Radeon 7970 X 2 SSD וחשוב לציין גם שהיא תהיה מקוררת מים! מתלבט בין שלושת הלוחות: Gigabyte Z77X-UP7 Gigabyte Z77x-UP5 TH Asus Maximus V Formula לכל אחד יש כמה יתרונות / חסרונות אבל ההבדלים שמצאתי ממש קטנים מזעריים ואני לא מצליח להגיע להחלטה. אשמח אם תוכלו לסייע ! תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by GMTK,

שלום לכולם אני חושב שהבעייה שיש לי תתאים לפרום הזה. אז ככה לפני כמספר ימים התחיל לקפוץ לי חלון כחול כימעט כל הזמן. עכשיו הסיפור מתחיל רכשתי אז בקנייה הקבוצתית SSD ובילבלו אותי על הקשוחה ובעיית ההתקנה כי זה לא כונן רגיל. בכל זאת קניתי אותו ב500 שקל הדגם הוא C400 חיברתי אותו למחשב ואמרתי טוב נפרמט בהיזדמנות קודם נגבה את כל הקבצים מפה לשם רק היום עשיתי את זה, בזמן הזה גם קניתי ליפני יומים דיסק קשיח 2T של סוגייט. עכשיו הכל רץ חלק הכל טוב ויפה אחרי שחרשתי את האינטרנט עדיין לא הצלחתי להבין איך אני מתקין תדבר הזה, הלוח אם שלי הוא של אשרוק פטאלטי P67 הביוס לא כלכך מובן אבל אפשר להוזיז שמה תעכבר שזה + ענק. לא הבנתי בדיוק את מה אני משנה אז לא נגעתי אמרתי אני יעשה את זה בהזדמנות בנת…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Illectronic,

היי, מחפש המלצה ללוח אם. מעבד i5 760 זיכרון 1600 דואל צאנל pcie x16 pcie x4 למיטב הבנתי יש לוחות אם שחיבור ל-pcie שני משפיע על הביצועים של ה-pcie הראשי. אני מחפש לוח אם שבו לא תהיה השפעה (לא מדובר על כ.מסך שני). לפחות שני חיבורי pci usb 3 sata 3 אני כרגע לא תחת תקציב מסויים (אבל חושב על כיוון ה-500-800 שח). תודה מראש

• 0 תגובות
    • 841 צפיות

דיונים חדשים בפורומים