מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
למה לוחות האם החדשים מספקים בלוח שלהם בקר Raid ולמה הם לא מספקים בקר Scsi זה יותר עדיף מ Raid
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא ממש יודע מזה אני מבין שזה המהירות של המחשב?! אם מישהו יסביר לי מה הם ומה הם עושים בדיוק ? [תודה]! ???
-
- 12 תגובות
- 4k צפיות
-
-
בסוף החודש הזה אני אקנה מחשב חדש וכל הזמן אני מתבלט איזה מעבד כדאי...אני לא הולך לעשות אוברקלוקינג, אז northwood לא יהיה משמעותי ובנוסף תקחו בחשבון שאני לא מתכנן להוציא 3000!!! ש"ח רק על המעבד!! (טוב אולי קצת הגזמתי - "רק" 1750 ש"ח ) לפני חצי שנה, טרם יציאתו של pentium 4 A, האתלונים אין ספק השתלמו יותר, אך כיום המצב שונה לגמרי. קראתי בפורומים באתרים שונים על מקרים שנשרפו מעבדי AMD או שהגיעו לטמפרטורה מאוד גבוהה וזה מדאיג אותי מאוד!!! אני לא מתכוון להסתכן בקנייה מסוג שכזה. בנוסף, מאז שמחירי הפנטיום 4 ירדו, הם הספיקו להתקרב לAMD וההבדלים כבר לא משמעותיים, הן במבחינת ביצועים והן במבחינת מחירים. אינטל חיזקו את מעבדם (FSB ו-512K cache) ואילו AMD מוציאים פעם בחצי שנה מעבד נו…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כאשר אני אשדרג יהיה לי לוח 7VRXP עם RAID ATA133. אז יהיה לי הרד דיסק Quantum 10GB ATA66 ו- Maxtor 60GB ATA133. האם ה RAID יתן לי משהו?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מכירים את SE7EN? ידידי קנה לפני כחודשיים-שלוש מעבד AMD XP2000 ולוח אם של ASUS שתומך בזיכרונות 333MHZ. נראה מערכת חלומית, לא? אז לא! מהיום הראשון הטמפרטורות של המעבד לא ירדו מתחת ל 50 ולעיתים עלו על 60. שום דבר אינטנסיבי לא רץ בלי לאתחל את המחשב (3DMARK, משחקים וכו'). אז הלך לו ידידי וקנה את ההיטסינק הטוב ביותר שכסף יכול לקנות היום (SLK600) וגריז טרמי מעולה. שמח וטוב לב הרכיב אותו על גבי המעבד והניח שבעיותיו בעולם נפתרו... אתם בטח חושבים שפה נגמרה הסאגה? (טוב, הכותרת בטח סיפרה לכם שלא...) היום, התקשר אליי יניב וסיפר לי שהמעבד נשרף! הלוח אם שלו צווח בקול נשי ובהתרגשות רבה - CPU PROBLEM. ד"א - אני חייב לציין ששלוחות אם של ASUS יש פיטצ'ר שנקרא COP - CPU OVERHEATING PROTECTION…
-
- 58 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי AGP צריך להיות במהירות של 66 הרץ והPCI צריך להיות במהירות של 33 הרץ ב3dmark 2001SE כתוב לי שהData Bus Width של הPCI הוא 32 אבל גם הData Bus Width של הAGP הוא 32 איך זה יכול להיות? למה הAGP פועל בCharacteristics של 3.3V והPCI פועל בCharacteristics של 5V? ועוד משהו אחד , מה זה ISA? יש לי שניים כאלה על הלוח אם תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המעבד ו...לא ידוע אם הוא נורת'ווד או לא, זה מה שאני בא לבדוק אפשר לראות שיש עליו מדבקה ומן חור קטן כזה, אז...איך אני מורח את החומר שם ??? לפי מה שהבנתי הקטע הכסוף הזה לא אמור ליהיות בכלל, זה נכון?!?
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
שלום ראיתי את שני הדברים האלו AGP Read Synchronization: Disabled AGP Fast Write: Disabled ורציתי לדעת מה הם צריכים להיות disable או enable ומה זה נותן לי כל אחד מהם תודה ;D
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לשרת שירוץ על לינוקס, איזה שילוב עדיף משהו ברמת ה_דואל- סלרון טואלטין 1 גיגה או מעבד פנטיום 4 1.8 גיגההרץ ?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום!! המעבד של AMD 1800 עובד במהירות 1533 מעבד AMD 1900 עובד ב1600 1600 - 1533 = 67 ההבדל בין 1800 ל1900 רק 67הרץ??? אז למה הוא עולה +200 שקל מה1800?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי (גרואטה רצינית שיש לי כבר 3 שנים) אז ככה MSI 6547 For Pen4 - 590 NIS Intel P4 - 1.8GHz 478PIN 512k Cache - 1185 NIS TRANSCEND 256MB PC333 DDR 2.5v CL2.5 - 636 NIS MSI G4 Ti4200-TD 64MB DDR - 1138 NIS TOTAL - 3550 NIS ב www.pandas.co.il שימו לב שהם היבואנים הרשמיים של MSI בארץ, דבר שמחזק את הבחירה ב MSI שדי שולטת בקניה הזו את הלוח אם אני יכול להחליף ב Epox EP-4SDA - 829 NIS אם זה קריטי. הבנתי שאוהבים את החברה הזאת פה. אני לא רוצה להוציא יותר על המחשב, אז Ti4600 לדוגמא לא ילך כאן. גם Ti4400 עולה הרבה יותר ממה שבחרתי אז מה אתם אומרים? התרשמתי מאד מהאנשים בפורום הזה, התגובה שלכם מאד חשובה לי. תודה רבה !!! 8) (אני לא מתכוון לקנות AMD אז בבקשה בלי …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בקרוב אקנה מעבד ולוח אם חדשים שיוכלו לשמש אותי לטווח ארוך (לפחות הלוח אם, מעבד אני אשדרג מפעם לפעם). לפי ביקורות שקראתי, השוואות והמלצות שונות, הגעתי למסקנה שבין מעבד AMD Athlon XP 1800+ לבין Pentium 4 1800 יש הרבה הבדל במחיר (המעבד של אינטל יותר יקר בסביבות ה-300 שקל), ויש קצת הבדל בביצועים לטובת AMD. בקשר לאוברקלוקינג, סדרת המעבדים החדשה של פנטיום 4 A מאוד קלה לאוברקלוקינג והמעבדים מסדרה זו יכולה להגיע למהירויות עצומות, וגם למעבדים של AMD ניתן לעשות אוברקלוקינג לא קטן, אבל לא זה מה שמדאיג אותי. בזמן הקרוב, במידה ואקנה מחשב חדש, אני לא רואה את עצמי עושה אוברקלוקינג מהסיבה הפשוטה שאני לא אצטרך. אז איזה מעבד יותר כדאי? ועכשיו בקשר ללוח-אם. אני מחפש לוח-אם שיחזיק לפחות איזה…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה. אני רוצה לעבור למערכת מבוססת AMD ATHLON XP ונראה לי שה- 1900+ הוא המעבד הכי משתלם כרגע. הדילמה היא איזה לוח אם כדאי, בהנחה שיהיה מבוסס על KT333 של VIA. האם ללכת על משהו סטנדרטי כמו ASUS או ג'יגהבייט או שיש משהו אחר שכדאי לנסות ? please help ! ;D
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היום קיבלתי מעבד 1.6 נורת'ווד(האומנם?) ולוח אם של אביט את הלוח אם קניתי מאקסלנט וכמובן(איך לא?) הם עשו טעות בהזמנה ובמקום לקבל את ה abit bd7raid קיבלתי abit bl7raid זה דבר ראשון... עכשיו,דבר שני בנוגע למעבד, בגלל שלא בדקתי אותו, ובגלל שהוא לא בא בקופסא אז אני לא יכול לדעת אם זה באמת נורת'ווד..., הסתכלתי טוב טוב עליו ורשום בערך ככה 1.6 \ 256 ובלה בלה בלה ושזה יוצא בקוסטה ריקה וכאלה אז............אני משער שזה לא נורת'ווד...מה אתם אומרים? :'(
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
-
טוב שלום לכולם קודם כל... עכשיו יש לי שאלה חשובה מאוד: אני בונה בקרוב על מחשב חדש, והחלטתי שעד שאני אראה את ה T-BRED החדש של AMD, אני הולך בינתיים על P4 2.26 עם 533 באס, שמסתבר שעולה פחות מאת'לון 2100 (אבל לא משנה כרגע). עכשיו אני רוצה להמהיר אותו, והבעיה שלי היא בחירת ציפסט. קודם כל אני חושב שאני אלך על צ'יפסט ל-DDR כי RDRAM לא טוב להמהרה (תקנו אותי אם אני טועה), והאפשרויות שהגעתי אליהן הן i845G והצי'פסט החדש של VIA (נראה ליP433x) שעוד לא יצא, אבל אני אחכה לו אם יהיה כדאי. לכאורה הבחירה הטובה נראית VIA עם USB2, DDR 333, ATA133 ו-AGP 8, אבל מישהו אמר לי שזה פתרון זול למוגבלי תקציב, ושיש בעיה עם חברות שחוששות להשתמש בצ'יפסטים שלהם למעבדי אינטל. אז מה אתם אומרים, במה לבחור?…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
או שהוא יצא ועוד לא הגיע לארץ ומתי בערך הוא יגיע לארץ ולאיזו חנות?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, קראתי איפשהו באינטרנט על האפשרות: WAKE ON RING דבר ראשון, מפרט מערכת רלוונטי: Win xp, Intel Pentium III 550Mhz overclock to 600Mhz עכשיו, נכנסתי לביוס, וחיפשתי וחיפשתי אפשרות כזאת. בסוף, ראיתי משהו כזה: Resume on ring ניסיתי להפעיל, אבל גם זה לא עבד. היה שם אפשרות כמו: Wake on Alarm ברגע שאתה מפעיל את זה יש אפשרות לרשום תאריך, שעה, דקה, ושנייה. כיוונתי את זה בדיוק דקה פלוס לשעון של הביוס, כיביתי את המחשב וזה לא פעל. נסיתי שוב, ושוב לא פעל. כמה שאלות: יש אפשרות להפעיל את האפשרות שהמחשב שלי ידלק ברגע שאתקשר לקו, אם יש לי ISDN? (הקו השני מחובר רק למחשב) האם עדכון לביוס יעזור? תודה, דן.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי אינטל אומנם מספקות עם המעבדים שלהם מהירות שעון גבוהות אבל ... משהו בליבה לא פועל כמו שצריך הוכחה: אתם יודעים שאינטל הוציאו את הסלרון ב1700 מגה הרץ עם 400 FSB רק כדי להתחרות ב Amd Duron 1300 Mega-Herz כמובן שהסלרון לוקח את הדורון אבל לא ממש בהרבה לכן זה עוד פעם מראה משהו על הליבה והנה עוד הוכחה: Amd Athlon 2100+ מתחרה ב INTEL P4 2000A והאינטל עוקף אותו בקצת למרות המהירות שעון שלו שהיא: 2000 Mega-Herz ושל ה Amd היא רק 1733 והFsb של אינטל הוא 400 מגה הרץ לעומת ה Fsb של Amd שהוא 166 מגה הרץ או שנראה לי 266 אבל תראו מה קורה פה האינטל מוביל בקצת לאורך כל הדרך זה שוב פעם מראה משהו על הליבה ועל האריכקטורה של המעבד לפי דעתי אינטל צריכים להפסיק את הייצור של המעבדים שלהם (לא…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי שאלה ??? איזה סוקט יותר טוב 423 או 478 ? ??? (Inter chipset 850)
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
האם KT333 באמת שווה את זה על KT266A? אני פשוט רוצה לחסוך כמה שאפשר אבל לא אם זה הבדל מורגש. והלוחות אם זה אלה: 7VRX - KT333, 7VTXE+ - KT266A של GIGABYTE. ואני לא מתכננן לעשות אוברקלוקינג או מודינג או משהו כזה, אני פשוט רוצה לדעת האם כדאי לקנות KT333 ואז זכרון במהירות 333 או KT266A וזכרון במהירות 266.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
נכנסתי לביוס והגדלתי את הFSB מ: 133/33 ל:143/36 (העלתי בהדרגתיות) . המעבד: AMD Athlon XP 1900 עם ליבת AGOGA למרות שהייתי צריך לקבל ליבת Palomino (אקסלנט השקרנים) הלוח: ASUS A7V266-E הטמפרטורה הייתה 73 מעלות סביר לא ?! המהירות הייתה על 1723Mhz אחרי שעה של עבודה במחשב המעבד והלוח נשרפו. אקסלנט תיקנו הכל במשך חודש וחצי (מוגזם) אני מתכנן לעשות שוב OC אך אני רוצה לשמור על אמצעי זהירות מה לעשות ?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-