מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,792 דיונים בפורום זה
-
מי יותר טוב מביניהם אני יודע שהASUS יותר טובה כי יש לה כל מני תוספות כמו כרטיס רשת ועוד תוספות קטנות ועוד תוספת אחת גדולה של הRAID שאין בSQ אבל למרות זאת לSQ יש משהו שאין לASUS שזה המגהרץ של הDual channel memory הASUS מקבל רק עד 266 והSQ יכול להגיע ליותר!!! אז שורה תחתונה איזה לוח יותר טוב!!!!!!
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
האם הרכבים הבאים טובים להרכבת מחשב: מעבד i5-7500 Kaby Lake לוח אם Gigabyte GA-H270-HD3 זיכרון Kingston 8GB DDR4 2133Mhz
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שתי שאלות: 1. מה הלוח הכי אמין, משתלם ובעל כרטיס קול איכותי (בסדר הזה... הכי חשוב שיהייה אמין, אחר כך משתלם, ורצוי מאוד שיהייה לו כרטיס קול טוב) לOC של AXP 1800 2. שווה לקנות אותו בארה"ב? (מחיר, אחריות...) תודה
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, יש לי מעבד פנטיום 4 2.4 עם ליבת פרסקוט, FSB 533. אני יודע שכאשר אשים זכרון במהירות 400 mhz, זה אוטומטית ירד ל-333. השאלה היא, אם יש דרך לגרום לזכרון בכל זאת לעבוד על 400, כי קצת מבאס שאני לא יכול לנצל את הפוטנציאל שלו בגלל המעבד... (זכרון 512MB של Corsair אגב). תודה לכל העונים.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 vience 3000 E6 box Sunbeam Transformer BLACK Sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon או AC Freezer 64 ספק - לא ידוע ואם אפשר המלצות לזכורונת שיתאימו ללוח אם512X2 לזכורנות לא אעשה OC רק למעבד ולכרטיס מסך למעבד אעשה OC קטן קטן אולי רק ל2400-2300 GHZ לכרטיס מסך שיגיע לX850XTPE אני לא אוברקלוקר וזה יהיה OC היחידי לבנתיים, אז שהלוח אם לא יהיה רק לOC אני לא רוצה לשבור שיא אלא רק בשביל ביצועים למחשב ולמשחקים שיתמוך בSATA II כדאי SLI או לא? התקציב זה עד 900 +- (Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 - טהאם הוא טוב? תודה לעוזרים!!
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב שישמש ל Media center. מה שאני רוצה ממנו : 1. מעבד פנטיום 4 3GHz רצוי בעל 2 cores או דומה מבחינת מחיר וביצועים, של חברת אינטל. 2. לוח אם בעל chipset 915 או 945 3. חיבור SATA 4. זיכרון 512MB DDR2 ב 667MHz בעל אורך חיים גבוה (לא חייב חברה עם שם) ואפשרות לשדרג ל 1024MB. אם לא יקר אז מהתחלה 1024MB. 5. אני רוצה לחבר למחשב מסך ברזולוציה 1280*1024 או יותר גבוהה + טלויזיה ברזולוציה 640*480 ושבשניהם תהיה תמיכה בסיסית ב 3D (כמו כרטיס מובנה של אינטל או nvidia GF3 / GF4) להפעלת אפקטים של 3D בשולחן העבודה. לצורך זה אני רוצה אחד מאלה : - כרטיס מסך Dual head מובנה בלוח - כרטיס מסך מובנה בלוח וכרטיס PCI - כרטיס מסך AGP או PCI עם Dual head כשאחת מהיציאות היא ב compo…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הזמנתי בהמלצת פורום "מפרטי מחשב" את המפרט הבא מחנות OMC בכרמיאל: Intel Core 2 Duo E6300 Box - ¤1,051.00 GIGABYTE GA-945P-S3 - ¤560.00 TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 x2- ¤1,160.00 HEC 6A19B-400 400W - ¤414.00 Westren Digital WD800JD 80GB - ¤232.00 Westren Digital WD2500KS 250GB - ¤414.00 LEADTEK WinFast PX7600GT TDH 256MB - ¤833.00 DELL 2007 WFP - ¤2499.00 הבעיה היא שהמחשב כולו מורכב וכל החלקים במלאי חוץ מזכרונות TWINMOS המוכר בOMC טוען שזה ייקח קצת זמן אבל כרגע יש להם במלאי זכרונות של CRG שהם גם טובים לטענתו ושהאחריות היא זהה בשני המקרים. עכשיו כאן אתם באים, לעזור לי להחליט ולדעת מה ההבדלים והאם זה קריטי להתעקש על ה TWINMOS, במה הם שונים והאם יש הבדל בביצועים.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו יודע להגיד לי מה ההבדל בין 2 לוחות האם האלו? איזה מהם עדיף? ושאלה נוספת, האם יש לוחות מסדרה Z390 שכוללים WIFI מובנה? https://www.yahavpc.co.il/product/3347/לוח-אם-חברת-gigabyte-דגם-z390-aorus-elite-lga1151-2-ddr4-hdmi https://www.yahavpc.co.il/product/3348/לוח-אם-חברת-gigabyte-דגם-z390-aorus-pro-lga1151-2-ddr4-hdmi
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום כולם מחפש חלקים של AMD - רייזן 2 יש לי מערכת ITX ואני רוצה לקנות קומבו של לוח + מעבד יש לי מארז Fractal Design nano s וריצתי בבקשה יעוץ לגבי לוח שיתאים ומעבד כמובן מתוכנן OC בעתמיד לא משהו מפוצץ - קירור יש לי כרגע Cooler Master Hyper T2 וגם יש לי בצד Arctic Freezer 7 PRO Rev.2 זכרונות יש לי corsair 2X8 2666 MHZ אם זה חשוב. אין לי סכום מדוייק אבל אשמח שכמה יותר זול בהתאם לחלקים שאלת ההזמנה מחול או לא - אם זה שווה את ההמתנה ביחס למחיר אז אפשר גם חול. תודה ואחלה שבוע שיהיה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
חברים שלום, ברצוני לשפר קצת את המחשב, האם תוכלו לתת המלצה לשיפורים הבאים: 1. זכרון (נפח כמה שיותר גדול אשר מתאים ללוח האם הנוכחי). 2. כונן SSD. 3. סוג של מנגנון קירור? 4. לשפר את כרטיס המסך? 5. שיפור מעבד\לוח אם? או המלצות למה ניתן ואיך לשפר את התצורה הנוכחית. אני מצרף בתמונות את הפירוט של המחשב הנוכחי שנוצר דרך CPU-Z. כרגע יש לי כונן ראשי מסוג SSD בגודל 120 ג'יגה ונותרו בו כ17 ג'יגה פנויים:\, כונן משני בגודל 600 ג'יגה וכונן נוסף בגודל של טרה בייט. השימושים העיקריים של המחשב: * תכנות - אני עובד עם מספר IDEים וחלקם כבדים - למשל VS2015. * גלישה * טורנט * צפיה בסרטים. תודה על…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום.. אני קונה מחשב חדש עם המעבד i7 - 4790 השאלה שלי היא לגבי הלוח אם.. אני לא מתכנן OC, אני צריך 4-6 יציאות USB 3 לכן אני מתלבט בין: ASRock H97-Pro4 GIGABYTE GA-H97-HD3 מה ההמלצות שלכם? והאם יש לי באמת צורך בצ'יפסט הזה? דיברתי עם נציג מחנות מחשבים , שבהתחלה רציתי לקחת H85 הוא אמר לי שזה לוח אם מהדור הישן לעומת המעבד או משהו כזה.. ושעדיף לי לשדרג... אשמח לעזרה.. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד E8400 Intel במבחן היציבות של Nvidia (עובד עם לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L והBIOS מעודכן לגרסה האחרונה שתומכת גם במרובעי ליבה) למה זה קורה? שימו לב שדווקא יש קצת פעילות בליבה השנייה.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין בהמלצה ללוח-אם בגודל micro ATX עבור מעבד AMD בתושבת AM2 עבור מארז HTPC שלא תומך בלוח-אם יותר גדול. אני צריך שללוח-אם יהיו שלושה חריצי הרחבה PCI, מכיוון שבנוסף לכרטיס מסך PCI-e, אני רוצה להתקין עליו כרטיס קול M-AUDIO Revolution 5.1, כרטיס לכידת וידאו Hauppauge WinTV PVR-150 וכרטיס eSATA. במידה וקיים לוח-אם מתאים עם יציאות eSATA מובנות, אז לא צריך כרטיס eSATA ואפשר להסתפק בלוח-אם עם שני חריצי הרחבה PCI. כמו-כן, אם יש לוח-אם עם כרטיס קול מובנה ברמה של ה-M-AUDIO Revolution 5.1 או יותר טוב, אז זה גם עדיף. תודה מראש!
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לוחות mini-ITX (כמו הלוח שהתשמשו בו במוד של מארז הפרספקס המואר) ששוים משהו? משהו עם תמיכה ב-AGP והתקנים מתקדמים כלשהם?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה, זוכרים את הבעייה שלי עם הסירנה?! מה מסתבר שכל סדרת ה TWINX של CORSAIR CORSAIR TWINX 512MB DDR PC3200 400MHZ LL CAS2-2-2-6 ה 512 זאת סדרה מיוחד ל NFORCE2 כמו שאתם יודעים....ו הEPOX לא עושה איתם BOOT. הלכתי לחנות שמרכיבה לי את העניין (חייה שחורה ולבנה שדומה קצת לדוב )- ויש להם מלאי של TWINX ואף אחד מהם לא עבד עם הלוח שלי!! אז עכשיו אני תקוע עם זיכוי של 1350 שקלים ולא יודע מה לעשות איתם...יש לי בבית זכרון של SAMSUNG ספייר, אז אני לא תקוע בלי מחצ'ב, אבל מה אני אעשה ב 1300 שקל?! עכשיו, ראיתי שיש להם PC3500 433MHZ CAS2 לא LL ולא מסדרת ה TWINX עולה בדיוק אותו דבר כמו ואצל הדובים יבדקו בדיוק מה עובד ומה לא ויחזירו לי תשובה... אז מה עדיף לקחת? WINBOND בלי CAS2 או C…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. הגיע הזמן לשדרג לוח+מעבד+זיכרון. המטרה העיקרית שלי היא לקנות לוח אם טוב וחדש שיחזיק מעמד זמן רב ויהיה מתאים לשדרוגים עתידיים של מעבד וזיכרון, לא רוצה לחסוך כאן (כמובן שלא צריך גם להגזים). כמו כן, מעוניין OnBoard בכרטיס מסך (אני לא גיימר אבל קצת משחק ורואה סרטים), כרטיס קול, כרטיס רשת ותמיכה ב-RAID. מבחינת מעבד, כמעט כל דבר יספק אותי עכשיו (אני משדרג מ-Pentium III). פה אני רוצה לחסוך קצת ולקנות מעבד בסיסי, אולי עוד איזה שנה שנתיים אוכל להשקיע במעבד רציני יותר (לכן חשוב שללוח תהיה תאימות עתידית גבוהה). לגבי הזיכרון, אני רוצה לקנות כמות נמוכה (1GB) אבל איכות טובה. כך כשארצה לשדרג אוכל להוסיף זיכרון ולא להחליף את הישן. או שאולי כדאי לקנות הרבה זיכרון זול ואם ארצה …
-
- 39 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי בורד של גיגהבייט GA-8I915P Dou ומסיבות מצערות (אל תשאלו) אני צריך להחליף אותו. יש לי התקנה מסודרת ומלאה של WIN XP עם גיבויים והכל. אם אני עובר לבורד GA-8I945P Pro עם אותו CPU, והכל נשאר אותו דבר (כ. מסך, זכרונות, HD וחומרה אחרת) חוץ מהבורד שהוחלף (915 ל-945). מה הסיכוי שההתקנה הקיימת של XP תעלה ואפשר יהיה לטפל בשדרוג והחלפת דרייברים? האם לצפות למסך כחול והתקנה של המחשב מחדש? אנא עזרו.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, ב22.7 מתוכננת ירידת מחירים של אינטל ויוצאים 3 מעבדים חדשים עם FSB1333. אני תיכננתי השבוע לקנות מחשב אך עכשיו אני לא יודע מה לעשות. התקציב שלי למעבד הוא 1300 שקל גג ככה שמרובע ליבה אחרי הירידת מחירים אני לא אוכל לקנות, אבל את הE6850 אני כן אוכל לקנות. אני לא רוצה לחכות שלושה חודשים למחשב החדש אז השאלה שלי היא כזאת-האם הFSB1333 יתן תוספת רצינית לביצועים? כי לפי מה שאני יודע הFSB כרגע שהוא על 1066 לא מגביל שום דבר. אז כדאי לי לקנות E6600 עכשיו או לחכות לFSB1333? תודה רבה מראש.
-
- 34 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
באירוע Supercomputing 2006 שנערך היום ב TAMPA פלורידה הוצגה רשימת 500 המחשבים החזקים בעולם. מעבדי ה Opteron של AMD חיזקו את אחיזתם ברשימה ו 3 מעשרת המחשבים הראשונים מבוססים על Opteron. כמו כן, הציגה AMD מעבד חדש stream processor המיועד למחשבים עתירי עיבוד כגון שרתים תחנות עבודה (וגם מחשבי על). המעבד מתוכנן לכרטיס PCI-E עם 1GB זכרון GDDR3 ומבוסס כנראה על ליבת ה R580 של ATI. הכרטיס משתמש בממשק חדש שפותח ע"י AMD בשם CTM - Close To Metal שאמור להקל על התוכנה שתשתמש בכרטיס ולתת שיפור של עד פי 8 מ APIs קיימים ל 3D. הכרטיס יאיץ מאוד חישובים מורכבים עתירי עיבוד כמו ניתוחים סייסמיים, חישובים מדעיים שונים, ניתוחים פיננסיים ביולוגיים, חישובים פיזיקליים, 3D, קידוד וידאו וכולי. המחיר…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. האם קיים הבדל של ממש בין מעבד ה i7 920 לבין ה 950? מלבד מהירות השעון הנמוכה יותר (דבר שעליו ניתן להתגבר באמצעות OC צנוע), האם יש הבדל בין המעבדים? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי יש לי בביוס 5 מהירויות שאפשר לבחור לזכרונות- safe, normal, fast, turbo, ultra. כרגע הזכרון נמצא על turbo. האם כדאי לי להשאיר אותו על המהירות הזאת או להוריד?? (האם הוא מתחמם יותר מדי\נשחק?) **הזיכרון הוא של samsung, 512mb 333mhz (2700)
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב, יש היום מבצעים לא רעים על חומרה באמזון ארה"ב, לחצו כאן לקישור. יש שם כמה מבצעים שווים במיוחד כמו מעבד רייזן 1700x בכ-930 ש"ח כולל מיסים ומשלוח. למרות שמדובר על מעבד מדור קודם - עדיין מדובר על מעבד high-end מעולה ששווה כל שקל במחיר הזה. שימו לב שיש מוצרים שלאחר ההנחה יורדים מקו המכס (75 דולר), כלומר בפועל עבור משלוח לישראל ההנחה גדולה עוד יותר. תיהנו. עריכה: יום המבצעים הסתיים.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
דור ה-HEDT החדש של אינטל מעניק לשוק הביתי כמות ליבות גדולה הרבה יותר מבעבר, אך נראה כי יש גם שינוי שרבים ממש לא יתלהבו ממנו לכתבה
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 3 followers
-