מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני מתלבט לגבי מחשב חדש (אציין שאני גר בארה"ב). נתקלתי היום בדיל מעניין מאוד, על מחשב נייח בעל מעבד 4 ליבות מסוג Xeon. שאלתי בחור רנדומלי באזור, והוא אמר לי שזה מחשב לשרתים. רציתי לשאול - האמנם? האם לא לבחור במעבד זה? או שמא דווקא מעבד זה חזק יותר מאחיו ה"רגילים"? אשמח בכלל לדעת יותר תודה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם בזמן חיבור המעבד לפני הדלקה ראשונית בכלל (בזמן הרכבת המחשב) יש להשתמש במשחה תרמית ולמרוח על המעבד ורק אז לחבר את המאוורר? יש חלופות ביתיות למשחה? ???
-
- 4 תגובות
- 684 צפיות
-
-
קניתי סטיק של ג'יגה ע"מ לשדרג את הזיכרון הכולל ל 2GB. הסטיק הוא של GEIL PC2-5300 667 3-4-4-8, סטיק של 1GB מתוך קיט של דואל צ'אנל. רציתי לדעת אם יכולות להיות בעיות בשילוב עם הזיכרון שכבר קיים, במיוחד שילוב של סטיק יחיד ש"מיועד" לדואל צ'אנל. הזיכרון הקודם הוא קיט DC של OCZ: 2x512 PC2-5400 Gold GX XTC (4-4-4-12 מעבד ולוח: AMD X2 4200+ ASUS M2A-VM HDMI כבר הרכבתי אותו והכל ואפילו הרצתי memtest ללא בעיות, רק רציתי לדעת אם יכולות להיווצר בעיות אחרות (תזמונים, מתח). תודה
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
לצערי לוח האם שלי מת, ואני צריך להעביר את המעבד וגוף הקירור שלו ללוח אם חדש. המעבד וגוף הקירור שלו מכילים שאריות של משחה תרמית מההתקנה המקורית. כיצד עליי להסיר את המשחה הקיימת ולמרוח חדשה? האם כדאי לי להשתמש בפד תרמי במקום משחה? כשהסתכלתי באפשרויות ב-KSP, ראיתי שכל הפדים התרמיים מסומנים כמיועדים לקירור "זכרונות וכרטיסי מסך" (איפה שמים אותם בכלל?) ולא מעבדים. זה נכון? באיזה גודל אני צריך שהפד התרמי שלי יהיה אם זה כן אפשרי? איך לבחור את האחד הנכון?
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי כולם שמעתי כבר פעם-פעמיים בפורום, על כך שיש דרך לקחת ראם ולהשתמש בו ככונן נוסף (שנמחק בכיבוי המחשב), שנותן ביצועים מהירים מאוד. אז קודם כל- זה מעשי? איפה אני יכול לקרוא על זה עוד? דבר שני, זה שווה את המאמץ? דבר שלישי, איך בכלל מבצעים את זה? ??? וחוץ מזה, איך אני בכלל מנצל את ה"כונן" הזה? אני מתכנן לבצע את זה עם 4GB כי יש לי כרגע 2*4GB ואני על מערכת 32, אז עד שאני אשיג 64 זה ייתן עלייה בביצועים...
-
- 9 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד עם P4B 2.4 על לוח Asus P4S8X, עם זכרון Kingston ValueRam PC2700 של 512 מגה, בצ'יפ אחד. אני מעוניין לשדרג לשילוש מבוסס אינטל פרסקוט, כנראה P4E 3.0 על Abit IS7. אני רוצה גיגה של RAM, אבל חבל לי לבזבז את הצ'יפ הנוכחי של הזכרון שלי. אני יודע שלא מומלץ להשתמש בשני מודולים שונים של RAM בתצורת Dual Channel, אבל מה למעשה יקרה אם אני ארכוש צ'יפ אחד של קינגסטון, נאמר PC3200 ופשוט אריץ אותו במהירות שעון נמוכה יותר, ביחד עם הצ'יפ שכבר יש לי? ההבדל במחיר הוא 1000 ש"ח, וזה הרבה מאוד מבחינתי. אודה לכם על ייעוץ (ובלי "למה אינטל, תלך על AMD " בבקשה ) שי
-
- 0 תגובות
- 528 צפיות
-
-
שלום לכולם, פירקתי לפני כמה ימים את המחשב, מפני שהוא עשה רעש נוראי. לאחר מכן החזרתי הכל למקום והפעלתי את המחשב. היה פס לבן מהבהב כשהפעלתי אותו (לפני שהוינדוס עלה) ולא עלה המחשב, ואחרי ריסטרטים הוא עלה, אז פירקתי שוב והחזרתי, אבל עדיין זה לפעמים קורה. השימוש נהיה מאוד איטי במחשב, ה CPU כל הזמן גבוה גם במנוחה הוא קופץ ל 60% ול 90% ויורד חזרה הוא כל הזמן לא יציב. החלטתי לפרמט את המחשב (גם ככה הוא היה עמוס). לאחר פרמוט ואפילו מעבר למערכת הפעלה של 64 ביט, מהרגע הראשון שהמחשב עלה, ה CPU לא יציב ונמצא ב 75% ממוצע. לגבי התהליכים שתופסים אותו, זה משתנה כל הזמן, פעם זה אפילו ה TASKMANAGER כשפועל, ה IEXPLORER וכו'. אני מניח שיש בעיה בחומרה, לדעתי במעבד. השאלה שלי היא אם זה נכון ומה …
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה ניכנסתי קצת לtask manager וראיתי שהשימוש במעבד בזמן המשחק גבוהה יחסית,הגרפים מראים שכל הליבות במאמץ כמעט מלא(באזור ה80%) וזה קורה בכול המשחקים כמו שזה נראה. המפרט בצד,האם זה משפיע על הביצועים שלי?
-
- 5 תגובות
- 652 צפיות
-
-
בראיון זה אנו יושבים אחד על אחד עם שחף קיזלשטיין שהוא סמנכ"ל באינטל ומנהל קבוצת ולידציית המעבדים. הכירו את הצד שסוחב על כתפיו את האחריות לוודא שמעבדים מתוחכמים מגיעים בזמן, באיכות ובביצועים מירביים לשוקלכתבה
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
-
-
בראיון זה אנו יושבים אחד על אחד עם שחף קיזלשטיין שהוא סמנכ"ל באינטל ומנהל קבוצת ולידציית המעבדים. הכירו את הצד שסוחב על כתפיו את האחריות לוודא שמעבדים מתוחכמים מגיעים בזמן, באיכות ובביצועים מירביים לשוקלכתבה
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום אני מקווה שאני בפורום הנכון הבעייה שלי היא שיש לי זיכרון של 512 מ"ב אבל כשאני נכנס לאיטרנט יש נפילה בזיכרון והוא יורד ל 170 מ"ב [ איטרנט בלבד כשאין שום תוכנות שפועלות ברקע ]. וכשאני יוצא מהאינטרנט ומנתק את החייגן , הזיכרון לא חוזר לעצמו, הפעלתי ספיבוטים משמידי מרגלים אנטיוירוסים [נורטון 2004 ] ושום דבר חריג לא נמצא . הלכתי ל msconfig הורדתי שיניתי והתקנתי את win xp מחדש ובקיצור לא מצאתי מה הבעיה . אחרי חיפושים נכנסתי ל task manger ושמתי לב שכאשר אני נכנס לאינטרנט יחד עם האקספלורר עולה קובץ שנקרא ccproxy.exe והוא צורך 152000k זיכרון וכשאני יוצא מהאינטרנט הקובץ נשאר פעיל ולכן הוא החשוד העיקרי. השאלה האים אני צריך למחוק את הקובץ הזה או מה תפקידו ואיך מנטרלים את גוזל …
-
- 1 תגובה
- 455 צפיות
-
-
מצורף צילום מסך של מנהל המשימות בזמן הפעלת PRIME95 אגב זה אותו דפוס גם בזמן משחקים. זה גרף נורמלי?
-
- 15 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי 4GB של OCZ REAPER CL3 משום מה הם עובדים בCL5 איך אני משנה ל3? מפרט בצד
-
- 10 תגובות
- 792 צפיות
-
-
מצאתי באינטרנט את המדריך הבא: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=19365 אני יכול להשתמש איתו על הלוח אם שלי? יש לי את הGigabyte 965P-DS3 Rev 3.3 עם גרסאת ביוס F14a. בנוסף אני עושה Flash לביוס דרך Windows ככה שאם אני רואה משהו חריג אני יכול ישר לעשות Flash לביוס "סטוק" וזה אמור להיות בסדר, אבל אני עדיין רוצה להיות בטוח. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי מערכת הפעלה WINDOWS 7 על כונן SSD חדש: Samaung 840EVO 120GB. רק לאחר ההתקנה קראתי על העניין של ACHI וגיליתי להפתעתי שלוח האם שלי מוגדר ל IDE. הגעתי לכאן, קראתי את ההצעות ובחרתי להתקין את קובץ ה-Fixit של MS ופעלתי לפי הקישור שצירף Gil28 בתגובה הראשונה. (זה הקישור: https://support.microsoft.com/en-us/kb/922976). לאחר התקנת הקובץ הפעלתי את המחשב מחדש ונכנסתי ל BIOS. ב- BIOS שיניתי את הגדרות ה SATA מ- IDE ל AHCI, שמרתי את ההגדרה החדשה ויצאתי מה-BIOS. מערכת ההפעלה עלתה והתקינה את הדרייברים הדרושים ל-AHCI ובסיום התבקשתי להפעיל מחדש. לאחר ההפעלה מחדש, שמתי לב שכונן ה- Samaung 840EVO ה-SSD, הכונן המכאני HHD וכונן התקליטורים, מזוהים כמו התקן USB עם אפשרות…
-
- 12 תגובות
- 8k צפיות
-
-
ראיתי באתר של טווינמוס הוראות להגדרות של הזיכרונות twinmos twister 400mhz הם רושמים שם שצריך לשים על 2-3-3-8 אבל בכל המקומות רשום שהם תומכים ב 2-2-2-5 למה הם לא רשמו לשים על 2-2-2-5 ומה יקרה אם אני ישנה לתזמונים האלו?
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
היי שניתי את סוג הזכרונות לאלה: http://www.ocztechnology.com/products/memory/OCZ_EL_DDR_PC-3500_Dual_Channel אשמח לדעת מה אתם חושבים ? במקור היתה ההזמנה הזאת : http://www.ocztechnology.com/products/memory/OCZ_DDR_PC-3500_Dual_Channel בתוספת קטנה לקחתי את ה- EL קאס 2
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
ראיתי מישהו שעשה לוגו משלו, כשמדליקים את המחשב. (במקום הלוגו של ה-BIOS) איך עושים את זה? מישהו יודע?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את הזכרון הפנימי של המחשב שלי, אבל אני לא בטוח איזה זכרון הכי יתאים. אני רוצה להעלות את הקובץ הזה שמראה את המפרט של המחשב, תזכירו לי איך עושים את זה בבקשה תודה רבה על העזרה! גיא מרגלית
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
הדיון כאן כבר לא פעיל, אבל אולי יש סיכוי שהאשכול יקפץ למעלה ולכן אכתוב: לאחר לימוד של כמה שבועות (ומשחקים עם OC והמעבד - בעיקר תודות ל about:blank), מצאתי שאני יכול להוריד את ה Voltage של המעבד שלי )(X4 840), מתחת ל default. מברירת מחדל של 1.925 ל 1.248 [ואולי אף יותר, זה ממש בבדיקה עכשיו]. בעקבות כך, יש לשאול את השאלה שעולה: כאשר משנים את המתחים ידנית ב BIOS, אוטומאטית מפסיקה לפעול תכונת ה Cool n Quite [כך לפחות מתרחש אצלי - לוח אם של ASUS, ויכול שבלוחות אחרים זה לא כך?]. עכשיו נוצר מצב שבו המתח של המעבד הורד ידנית על ידי [וזה שינוי מבורך - הטמפרורות ירדו גם הן], אבל בו בעת, cool n quite בוטל כליל. האם עדיף לחזור ל default settings? יכול להיות שאין תשובה לשאלה הזאת. …
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש ברשותי מערך כזה של זכרונות : 512mb : samsung 256 mb 400mhz samsung 256mb 400mhz עד עכשיו חשבתי שהם פועלים בדואל אבל היום שהביוס עלה היה רשום Memory : Single Channel, 64bit ובנוסף ב HWINFO32 רשום SINGLE CHANNEL איך הופכים אותם לדואל?
-
- 12 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום, פתחתי נושא בפורום מפרטי מחשב להמלצה על מפרט והציעו לי את המפרט הבא: מעבד: Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2020 2.9Ghz 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪263 קירור למעבד: Intel Original 1155 - עד 65W כמות: 1 - מחיר: ₪29 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪295 מארז: באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X10 USB3 + FSP 400W HCN - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪399 זיכרון: Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪278 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪371 כרטיס מסך: Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI כמות: 1 - מחיר: ₪280 כונן אופטי: LG DVD-RW x…
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-
-
שינוי לוח אם בווינדוס 7 בלי שיהיה צורך לפרמט את המערכת הפעלה איך עושים את זה?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, התקנתי WINDOWS 7 על דיסק SSD חדש ושכחתי להעביר בביוס למצב AHCI אני יודע שזה עלול לגרום לבעיות בעתיד ולחוסר ניצול מקסימלי של הSSD יש מצב להעביר למצב AHCI עכשיו בלי להתקין מחדש את הWINDOWS וכל השינויים שכבר עשיתי? תודה מראש. Crucial MX-100 Asus X99-A
-
- 16 תגובות
- 4k צפיות
-
-
כאשר ניסיתי להעלות את מהירות המעבד ,גם ע"י שינוי ג'מפרים בלוח וגם ע"י הגדרות בביוס ,לא ניתן היה לבצע זאת ומהירות המעבד נשארה נעולה על אותה מהירות נוכחית ( P3-866 לוח של Asus CUV4X-C ) למרות שעיינתי בחוברת שהגיעה יחד עם הלוח ,לא מצאתי איך ניתן לשחרר את הנעילה אם בכלל ניתן ? אודה לעזרה .
-
- 3 תגובות
- 897 צפיות
-