עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Yotam.B,

היי, אני לפני קניית מחשב נייד ואני עומד על כך שבנייד שלי יהיה מעבד i7. ראיתי שישנם כל מיני סיומות למעבדים. הסתכלתי בשאלות נפוצות ולא הצלחתי למצוא שם תשובה מלאה. מזה הU? M? Q? בטח יש עוד שלא יצא לי להיתקל בהם. מה המשמעות של האותיות האלה ואם אפשר פירוט בבקשה. תודה רבה !

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. היום נכנסתי לאתר דרייברים של הלוח ותחת עדכוני ביוס גיליתי את זה: כנראה גם הם מצטרפים לחגיגה מישהו בדק את הביוס הזה?

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  3. Started by shgec,

שלום. אני מרכיב לעצמי מחשב וחיפוש ב EBAY, DX.COM וכו" מראה הפרש מחירים של כמעט פי שניים. או במילים אחרות נראה לי שעדיף לקנות שני סטיקים בחול ומקסימום אחד יעבוד.. אכשיו שאלה למבינים: זיכרונות מספיק קטנים כדי שאפשר לבקש מאנשים להביא אותם מחו"ל ללא רגשות אשם על גרימת אי נוחות.. יכול לקרות להם משהו בשיקוף בשדה תעופה? ואם אפשר גם תשובה לגבי דיסקים קשיחים. כנ"ל. יקרה להם משהו בשיקוף?

• 7 תגובות
    • 885 צפיות
  4. לוח Z77-D3H ביוס אחרון יציב הוא F18 . לא כולל תמיכה בפונקציות מתקדמות של ווינדוס 8 , FAST BOOT , וגרסאות FIRMWARE ישנות של האודיו והרשת (אני מניח עוד דברים כמו הmicrocode אבל עם האודיו ספציפית יש התקדמות בשדרוג). כל הדרייברים באתר כמובן ישנים מאוד , לא טורחים לעדכן אותם. ביוס בטא קיים F19g באתר , ולא ברור לי למה, אבל אם רוצים את הבטא האחרונה, צריך להוריד אותה מפורום tweakdown שיש שם עובד של ג'יגהבייט שמפרסם ביוסים בטא. לא משהו מודלף , וגם לא טרח לרשום אזהרה שאלו ביוסים לא גמורים או משהו , אז זה אכן המקור להוריד את הביוס בטא האחרון אני מניח . הF19 למיניהם , לא שומרים חלק מההגדרות . אצלי כל הזמן הזכרון עובד על XMP, גם בלי שאפעיל אותו , אי אפשר להזיז שום הגדרה של הזכרונו…

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. היי, השאלה בכותרת+מבקש לצרף הוכחה,ו/או ניסיון מוצלח של בעל לוח אם כמו שלי עם סידרת זיכרונות אילו. תודה רבה מאוד מראש.

• 8 תגובות
    • 659 צפיות
  6. Started by user-69225,

שלום, אני מעוניין לרכוש מעבד חדש לביצועים מקסימאלים במשחקים. המפרט שלי כרגע: לוח אם: H55M-D2H מעבד: Intel® Core i5 CPU 650 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz כרטיס גראפי: HD7970 ראמ: 4GB מערכת הפעלה: WIN 7 64 BIT הביצועים שלי לא משהו (בהגדרות הכי גבוהות), ובפעם שעברה נאמר לי לקנות מעבד חדש. אשמח לעזרה!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. זה המפרט של המחשב שלי. קיבלתי את המעבד E8400 של אינטל, והשאלה שלי היא האם הוא מתאים למחשב שלי ואם הוא מצריך יותר אמצעי קירור מהמעבד שיש עכשיו. תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  8. היי חברים.. החלטתי לעשות מעשה קצת אמיץ ולהחליף את המשחה הזולה של אינטל(IHS) שבין המעבד להיט ספרדר(מפזר החום). הכנתי מדריך מצולם כיצד לעשות את זה נכון, מה שדרוש הוא קצת רקע טכני וסבלנות בעיקר. ***אין אני או הנהלת האתר אחראים על כל נזק שיגרם מביצוע מדריך זה*** ***המשחה איתה עבדתי בעלת מוליכות חשמלית גבוהה ועם שימוש לא נכון יכולה לקצר לכם את המעבד או הלוח*** **במעבדי האסוול חשוב לבודד את הVRMים בכדי שהמשחה הנוזלית לא תקצר אותם** **לא לכל מעבד סכין יפנית תתאים ויש להזהר מפגיעה בלוח ה-PCB הירוק** אז מרוב שהייתי להוט להחלפה, לא בדקתי טמפרטורות לפני, הייתי על 4.5 Ghz ואני זוכר שתחת בדיקת מאמץ הגעתי לאיזור ה-80-90 מעלות. החלפת המשחה קיבלה את הפוש עקב החלפת לוח…

• 210 תגובות
    • 23.9k צפיות
  9. שלום לכולם ושבת שלום שתיהיה, אני חושב שאחרי הרבה זמן, יותר מידי זמן - אני בוחר להשתדרג קצת . המערכת שלי היא כזאת: מעבד PHENOM || X4 B55 לוח אם GA-MA770-UD3 (rev. 2.1) זכרונות KINGSTONE HYPERX 4 GB 1066 כרטיס מסך HIS HD 7950 ספק כוח SeaSonic M12II 500W קירור למעבד noctua - nh - 14 אני חושב שהמעבד מייצר צוואר בקבוק נוראי !!!! מה האפשרויות שלי ? לאיזה מעבדים (מהחדשים) אני יכול לשדרג בתלות בלוח אם שיש לי ? במידה ואקנה מעבד+לוח אם מה יהיה השילוב ? אם השילוב שארגיש בו את השיפור המירבי יהיה קניית שילוש - מעבד, לוח אם וזכרונות - מה אז המלצתכם ? מוכן להשקיע 600-700 למעבד 300-400 ללוח אם. זכרונות עולים בערך 250 שקל אבל לא בטוח שאחליף, תלוי אם אני אהיה חייב או לא בעקב…

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  10. יש לי מערכת מבוססת אינטל כרגע ואני רוצה לרכוש מחשב חדש. כעת מתלבט בין מערכת מבוססת אינטל לבין AMD מחפש מערכת שתהייה אמינה, ועם יחס מחיר -תמורה טובים. המחשב ישמש לגלישה, משחקים, וסרטים. יש משהו קונקרטי שאתם יכולים להציע? נניח שם ספציפי של לוח + מעבד ? התקציב לשניהם עד 1000 ש"ח. תודה רבה.

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. אני על אולפן ויש לי מחשב עם לוח Z77UD3 מעבד I7 6 גיגה רם ואני מתלבט עם לאחליף את הלוח שלי ל ג'יגה בייט שוב מדגם ga-z77x-ud5h אני מדגיש למחב אודיו לאולפן. חשוב לי לדעת עם אני עושה צעד נכון המחשב משמש לאודיו ווידאו. כרטיס מסך רדיון HD6960 זה ממש דחוף לי . תודה

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  12. Started by elis02,

שלום, יש לי פנטיום 4 שאני לא מעוניין לזרוק ולקנות חדש עדיין.הוא עובד אבל בצורה איטית מזוויעה ביותר. אני מחפש לעשות אותו קצת מהיר יותר בלי לבזבז הרבה כסף. השתמשתי בתוכנה שתנתח לי את החומרה ואני אצרף את זה כאן. אודה לכם אם תוכלו בבקשה להמליץ על זיכרון שיתאים לי כדי שאוכל להתקין במחשב. אבל שיהיה זול ביותר. (זה גם ככה מחשב זמני עד שייצאו המעבדים החדשים והמחשבים הניידים איתם יהיו במחיר סביר - אבל צריך לעבוד איכשהו בינתיים) אני מצרף את הקובץ כטקסט. (אולי תמליצו גם משהו אחר אבל זיכרון זה משהו שחייב להעלות )

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אני שואל זאת בתור לקוח שמתבלט בעצם, למה לא לקחת לדוגמא לוח אם של אינטל? הרי בוא נגיד ש99% מהאנשים לוקחים לוחות של Gigabyte ? למה ככה? אינטל לא מספיק טובה לייצר לוחות? כי אני בקושי רואה מחשבים שיש עליהם לוחות של אינטל... אשמח לתשובה מפרטת

• 36 תגובות
    • 4.3k צפיות
  14. Started by 11GnR,

Z77-D3H בדקתי עם HWMOINTOR ועם CPU-Z . ניסיתי ביוס בטא אחרון ועדיין זה קורה . ניסיתי לנעול ל100MHZ וזה עדיין קורה. ניסיתי לנעול ל102MHZ ולהוריד מכפלה וזה מקפץ ל104MHZ . :huh: בIVY המעבר מ4.7 (מטרה) ל4.85GHZ כפי שאתם יודעים הוא סופר קריטי ברמה של לעבור מ1.3 וולט למעל 1.4 וולט בשביל להיות יציב ...

• 0 תגובות
    • 499 צפיות
  15. בכתבה של Ynet לגבי ההשקה של מעבדי ה-Haswell של אינטל, אינטל/כתבי אתר iopanel (הם פרסמו את הכתבה ב-Ynet), התלהבו על כך שהמעבדים מהסידרה הזו הם בעלי צריכת חשמל נמוכה יותר מהמעבדים שלהם מהדור הקודם ומשך זמן עבודה בין הטענה להטענה של מחשבים ניידים הקצר ב-50% מהמעבדים מהדור הקודם (מבחינתי, צריכת חשמל נמוכה יותר של מעבדים מהדור החדש = הספק חשמלי בוואטים נמוך יותר של המעבדים מהדור החדש בעבודה רגילה ובמאמץ בפועל, מאשר הדור הקודם של המעבדים). מה שאני רואה פה כ"צריכת חשמל נמוכה יותר" של מעבדי ה-Haswell, זה לא הספק חשמלי (Watt) נמוך יותר מהדור הקודם, במצב עבודה רגיל ובמאמץ, אלא כל מיני פיצרים לחיסכון באנרגיה כדוגמת בקרת מתחים, זרם עבודה (כן זרם באמפר A, לא הספק בוואט W) נמוך יותר במ…

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  16. Started by Ashand,

מחפש לוח אם בתושבת 775 gigabyte בתצורת matx נקי זאת אומרת בלי gpu built in וכל השטויות האלו...שיהיה לו לפחות 2-3 חאיצי pci-e ...יש המלצות? כמובן שיהיה זמין בשוק ...

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  17. היי, לוח האם שלי:ASUS P8Z68-V PRO. מעבד:i5-2500k. מערכת הפעלה:WINDOWS 7 ULTIMATE 64-BIT. כרגע מותקן אצלי זיכרון RAM,בנפח כולל של (8GB (4*2GB=זיכרון DDR3 1600MHZ DUAL CHANNEL (הזיכרונות הישנים). בביוס מוגדר הזיכרון על מצב XMP. הזיכרונות הישנים:CL7,החדשים:CL8. לוח האם שלי תומך בנפח זיכרון של עד 32GB. בדקתי,והזיכרונות החדשים נתמכים ע"י לוח האם שלי. הזיכרונות החדשים גם כן DDR3 1600MHZ. האם לפני הגדלת נפח הזיכרון ל(16GB (4*4GB,צריך לשנות משהו בביוס לפני כן? תודה רבה מאוד מראש.

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  18. לאינטל 14 NM יש PCI - Express 4.0 ן-DDR4 and SATA Express Intel Skylake 14nm CPUs have PCI - Express 4.0 , DDR4 and SATA Express While Intel plows its way through the upcoming flagship processor release called Ivy Bridge E, Intel has been on a constant rampage releasing new products to satisfy the appetite of the enthusiasts and overclockers. Without underlining what special features the Intel i7 4960X will bring, and they have already sprung around revealing what to expect in the next generation processors codenamed: Skylake.Skylake would be built around a totally new 14 nm process design as an update over the Tri – gate architecture. Instead of featuring the Gen 8 GP…

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  19. http://www.tomshardware.com/news/Intel-Core-i-74960X,23270.html מסתבר שהולכה תרמית זה תכונה ל-enthusiasts בלבד. ככה זה כשאין באמת תחרות.

20. Started by DORAZABI,

אני רוצה המלצה על לוח אם מTMS למחשב גיימרים טוב. תקציב:500-600 ₪

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  21. Started by SPONER,

שלום לפני כמה ימים התגלה לי לראשונה המושג קבל נפוח. רציתי לדעת , במידה ויש לי קבל נפוח מה אני יכול לעשות ? -להחליף לוח אם זה בעיה , ומה מה הבעיה שקבל נפוח יכול לגרום? קראתי טיפה על הנושא, אבל אני רוצה לשמוע בלייב מכם.. תודה

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by MichaelZ,

לא מופיעה שום אפשרות בביוס. יש שם בחירה רק בין כוננים קשיחים או אופטיים. אני מתחיל לחשוב שאי-אפשר לאתחל את המחשב הזה מ-USB. אין לי בזה נסיון אז אני לא כ"כ יודע מי נגד מי. מישהו יכול בבקשה להגיד אם אפשר לאתחל מחשב עם לוח כזה מ-DOK?

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  23. היי, לוח אם:ASUS P8Z68-V PRO. זיכרונות:(8GB (2*4GB CROSAIR DOMINATOR PLATINUM DDR3 1600MHZ. מעבד:CORE i5-2500k. יש לי 2 סלוטים של זיכרונות,מסוג זה חדשים.כאשר על הלוח אם שלי,בסה"כ 4 סלוטים לזיכרונות. זאת אומרת,ששני סלוטים מלאים ושניים ריקים.בדקתי וזיכרונות אילו תואמים ללוח אם שלי (Z68). האם מצב XMP בהגדרת זיכרונות בביוס,מצריך את זה שכל 4 הסלוטים של הזיכרון - יהיו מלאים,כלומר על כולם יהיו מורכבים זיכרונות? *כי כאשר אני מרכיב את הזיכרונות על 2 סלוטים,ובודק אותם בעזרת Memtest:כעבור 20דק' בערך,מתחת לשורה הראשונה של תוצאות הבדיקה,שבה כתוב בפינה הימנית PASS+ERROR וכו'...ERROR נשאר=0.! ...אבל מתחת לשורה זו (הראשונה של תוצאות הבדיקה) - מופיעות איזה 7 שורות נוספות,שבהן כ…

• 8 תגובות
    • 901 צפיות
  24. Started by MichaelZ,

RAM drive, או איך שלא תקראו לזה, אם אתם פה אז אתם יודעים במה מדובר. יש כל-כך הרבה תוכנות לזה שפשוט אי-אפשר להחליט. לא רוצה להתחיל לשחק עם זה, בייחוד עם כאלה שעולות כסף. לא איכפת לי לשים 30-20 דולר על תוכנה ששווה את זה אבל אני צריך להיות בטוח. המחשב הוא Win 7 pro 64-bit יש לי 16 ג'יגה זיכרון ואני רוצה להקציב 4-3 ג'יגה ל-RD, עם אפשרות הרחבה ל-8 ג'יגה במידת הצורך (רצויי ללא איתחול מחדש). החלק השני של הבקשה אינו קריטי אם כי מאוד רצויי. אני הולך להגדיר את הכונן הזה כ-swap disk עיקרי של פוטושופ. לתוכנה המעולה הזאת יש כמה דברים מפגרים ואחד הוא, שלא משנה מה, היא חייבת לכתוב את כל הפעולות שלה על גבי כונן גם אם יש לה עוד 10 ג'יגה זיכרון פנויים לשחק איתם. הדבר מאט מאוד את העבודה עם…

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  25. שלום לכולם ברשותי מחשב וווינדוס 7 64BIT והלוח תומך עד 8GB לפי האתר היצרן ועכשיו ניגש לבעיה. אז מה שקורה במחשב זה שהתקנתי מ4GB שיש לי כבר עוד 2GB נוספים ויוצא 6GB בסוף העניין שהמחשב עולה הכל טוב ויפה אחרי שהוא עולה אני ניגש לבדוק במערכת כמה זיכרון יש ולפי מה שהוא אומר זה שיש 6GB כמו שרציתי אבל רק 4GB ניתנים לשימוש מדוע זה? תודה רבה!!

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים