עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. לכל מבקרי פורום זה שקראו כבר הודעה זו בפורום אחר, התנצלותי הכנה. צמאוני למידע בנושא זה גדול מכדי להסתפק בפורום אחד בלבד... ברצוני להרכיב מחשב חדש. מכיוון שזהו אינו פורום למפרטים, אמקד את שאלותי רק לנושאים הספציפים לפורום זה, אבל אתן את המפרט כולו בכל זאת כנקודת התייחסות: AMD 2600 מחיר 1840 (KSP) ASUS A7N8X Deluxe מחיר 924 (PANDAS) Corsair CMX512-2700LL - CAS 2 מחיר 1082.92 (xx) Gigabyte MAYA II 9700 PRO מחיר 1995 (PANDAS) Zalman CNPS6000Cu מחיר 175 (KSP) Chieftec Dragon DX-01PLD Purple מחיר 460 (PANDAS) Enermax 350W EG 365P VE מחיר 389 (PANDAS) WD 120gb 7200 ATA100 8mb Buffer מחיר 1050 (KSP) Plextor 48/24/48 מחיר 652 (PANDAS) DVD-ROM Asus 16/49 מחיר 300 (KSP) זהו מחשב מה…

• 9 תגובות
    • 959 צפיות
  2. Started by orior123,

מה ההבדלים בין הוורסיות השונות (1.0 1.1 2.0 ) האם לדרוש וורסיה מסוימת האם מומלץ לשימוש עם E6300

• 6 תגובות
    • 576 צפיות
  3. Started by assaf990,

1) אני בודק 2 סטיקים של זיכרון 256X2 לאחר 13 שעות בדיקה, לא נתגלו שגיאות, אבל התיאשתי ועשיתי BOOT. האם אני יכול לקבל אינדיקציה לגבי הזיכרונות? 2) הרצתי דרך דיסקט. עכשיו אני רוצה לאחל את הדיסק אבל ה-XP אומר שאי אפשר לאתחל את הדיסק (אני צריך אותו לשם דיסקט הצלה!!) הדיסקט לא חסום בפני מחיקות 3) מהי הגירסה הכי עדכנית של MEMTEST עבור דיסקט? (מצאתי רק עבור CD גירסה 3.0)

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  4. שלום לכולם. יש לי כמה שאלות לקראת הקניה: 1. בהמשך לשאלות הקודמות שלי ( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=178915.0 ), החלטתי ללכת על ה-D805. קראתי גם על ההמלצות לבצע על המעבד הזה OC , והשאלה היא - מה לגבי האחריות על הרכיבים במידה וביצעתי OC? מעבד, לוח אם, זכרונות... האם תיווצר בעיה כתוצאה מזה? 2. במידה ואבצע OC על ה-805D , ואקנה לוח אם בסדר גודל של עד 700 ש"ח, אילו זכרונות כדאי לקנות? מהירות, דגם... כמובן במחיר סביר (1G). 3. האם כיום כדאי לקנות סטיק אחד של 1G, או 2*512? אני חושב קצת קדימה , מצד אחד אולי אצטרך להרחיב זכרון יותר מהר ממה שחשבתי, מצד שני האם אפגע בביצועים אם לא אהיה עם 2*512? 4. שאלה לגבי ירידות מחירים - האם נכון שעוד כחודש צפויות ירידות מחירים נוס…

• 6 תגובות
    • 519 צפיות
  5. אהלן, לאחרונה שידרגתי את הזכרון של המחשב מ-2GB ל-4GB ועדכנתי לVista Ultimate 64bit. העניין הוא שהמחשב (ברמת הביוס) מזהה רק 3.2GB. לוח האם הוא Gigabyte GA-945P-S3 והמעבד הוא Core2 E6400, הזכרונות הם ארבעה 667 4 Corsair 1GB Value סטיקים זהים. 1. האם לדעתכם עדכון הביוס יעזור ויגרום למחשב לזהות את כל ה-4GB? 2. האם, למרות שכתוב שהמערכת מזהה רק 3.2GB, היא באמת יודעת לנצל את ה-4GB? ואם לא, איזה השלכות יכולות להיות למערכת 64 שעובדת רק עם 3.2? תודה מראש לעונים.

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  6. אז ככה יש לי כמה שאלות: האם אפשר לשים כרטיס מסך אחר אשר יעבד את התמונה והכל ושהחיבור של המסך יהיה דרך הHDMI של הלוח....? האם אפשר לשים זיכרון שצורך 2.1V?? האם הכרטיס קול שעליו נקרא טוב יחסית או שעדיף להביא אודוגי (1 או 2..לא זוכר, בלי כסף..)?? מבחינת ביצועים הבנתי שהוא בינוני...אבל יש לו את האפשרות של הHDMI...ולי זה מספיק...

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  7. שלום, יש לי מחשב כבר כמה שנים טובות (נרכש בסוף 2009, מפרט מופיע בפרופיל) ואני רוצה לשדרג את הזכרון שלי מ4GB ל 8GB וכשהתחלתי לבדוק איך אני בוחר זכרון מתאים ובדקתי איזה יש לי, עלו לי מספר שאלות. אני ממש לא מבין גדול בזכרונות, תזמונים וכל הקשור לזה ולכן כשקניתי אותו, סמכתי על החנות שיבצעו את ההגדרות המתאימות בBIOS. היום שהסתכלתי בBIOS ראיתי שיש לי 2 סטיקים של G Skill F3-12800CL7-2GBRH שלפי דעתי, רצים כרגע על תזמון של 9-9-9-24 במהירות 1333 (שוב, אני לא בטוח, ככה זה מופיע במסך בBIOS). השאלות שלי הן - 1) האם התזמון הזה הגיוני עבור הדגם הזה של זכרון? CL7 לא אמור לרוץ על תזמונים אחרים? איך אני בודק בוודאות / משנה במידת הצורך את התזמונים והמהירות? 2) איזה זכרון כדאי לי לקנות ? ה…

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  8. Started by NETANELKOREN,

שלום. אני רוצה לשאול שאלות לגבי הורדת מחירים. 1.מעבד שמחירו 1800 ש"ח בעוד 5 חודשיים כמה הוא יעלה 2.לוח-אם שמחירו 1200 ש"ח בעוד 5 חודשיים כמה יעלה 3.כרטיס מסך במחיר של 1400 ש"ח בעוד 5 חודשים כמה יעלה 4.מארז שעולה 900 ש"ח בעוד 5 חודשיים כמה יעלה 5.זיכרונות שעולים 1200 ש"ח בעוד 5 חודשיים הם יעלו תודה רבה

• 2 תגובות
    • 376 צפיות
  9. Started by J0HNiE,

יש לי זיכרונות של GeIL 256X2 והם עובדים על DUAL והlantency שלהם היא 2.5-8-4-4 ואני לא ממש מרגיש את המהירות שהם בין המחשב הישן לחדש בישן היה לי בכלל SDRam ועכשיו יש לי DDRam וזה די מוזר כי מתי שאני משחק עם חברים שלי בBATTLEFIELD לדוגמא חבר שלי שיש לו 384MB אני לא יודע איזה lantency יש לו ויש לשתינו HD ATA והוא נכנס לפני באיזה דקה אני מכבה הכלללללל מפנה זיכרון וזה לא עוזר

• 2 תגובות
    • 511 צפיות
  10. אני מחפש מערכת מחשב שתתאים גם למשחקים ותוכל לשמש אותי בשנתיים הקרובות בתחילה חשבתי ללכת על AMD-2200 עם לוח אם EPOX EP-8K5A3 (שנראה לי ממש טוב) אבל המליצו לי כאן לעבור לפנטיום 4 2.48 שעולה בערך אותו דבר ובעל ביצועים יותר טובים. ללוח האם אני מחפש סט מסויים של פיצרים, ואני לא מצאתי אף לוח אם לפנטיום שיש לו אותם (חוץ אולי מ IT7-MAX2 שלא מצאתי מוכר שלו בארץ): - תמיכה בזכרונות DDR333 (רצוי 400) - תמיכה בATA133 (רצוי RAID) - USB 2.0 (רצוי לפחות 4 חיצוניים) פיצרים נוספים הם nice to have אבל לא הכרחיים (למשל: Serial ATA, AGP8, LAN, 5.1 sound, IEEE1394 ) מאד אשמח לשמוע את דעתכם: א. לגבי ההמלצה האם באמת עדיף הפנטיום? ב. מה דעתכם על סט הפיצרים שלפיו אני מחפש לוח אם ג. האם…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. שלום חברים לאחר התיעצות בפורום, נרכשו מעבד Intel Pentium G3250 ולוח אם MSI H81M-E34 עם זיכרון 8GB ובשעה טובה הותקנו במארז ישן יש לי שתי שאלות לגבי המערכת: 1. המעבד נרכש בתצורת BOX, לא הגיע איתו גריז טרמי,רק 3 איזורים דביקים בתחתית גוף הקירור - האם ככה צריך להיות ? 2. טמפרטורת ה-SYSTEM המוצגת היא 50 מעלות, האם זה תקין ללוח\ציפסט האלו ? במחשב עם מעבד i5 הנמצא באות חדר טמפרטורת הסיסטם 39 מעלות (למארז יש מאוורר קדמי ואחורי של 120 מ"מ אך מכיוון שלשניהם 3 פינים בלבד, הם פועלים במהירות מכסימאלית) תודה וחג שמח

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by BRPOQNT,

זה שם טיפוסי לזיכרון ראם : Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance RGB PRO ניסיתי לבדוק מה זה אומר,כל השם המפוצץ הזה. לא ממש הבנתי. במבחנים ביוטיוב,אין שום הבדל בביצועים (במשחקים לפחות) בין CL15 ל 16 או 17. במחיר,דווקא יש הבדלים גדולים. למה בעצם ? המספר הזה של 3000,מייצג תדר עבודה כלשהו. של מה ? זכרונות עם תדרים גבוהים יותר,עולים הרבה הרבה הרבה יותר. למה ? מה המשמעות של התדר הזה ? למה זה חשוב ? על מה זה משפיע ? האם זיכרון בתדר גבוה יותר,גם מתחמם יותר ? צריך ספק יותר רציני ?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by ZASUS,

אני רוצה לקנות עוד 1 GB זכרון מה אתם מציעים לי לקנות בהתאם למה שיש לי? יש לי לוח אם של ASUS P4XP-X ושתי כרטיסים של 256 MB DDR. מה עדיף SDR או DDR? והאם עדיף שתי כרטיסים של 512 או אחד של 1 GB? והאם אני יכול לשים את הDDR לדוגמא במקום של הSDR כי כבר יש לי DDR? 2 x 168-pin SDR DIMM Sockets support max. 2GB PC133/PC100 non-ECC SDRAM memory 2 x 184-pin DDR DIMM Sockets support max. 2GB PC2100/PC1600 non-ECC DDR SDRAM memory (Note: DDR and SDR memory can not be used on P4XP-X simultaneously) תודה רבה לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 590 צפיות
  14. 1. איך אני יודע שהזכרנות שלי חמים אני מתכון עד כמה אני יכול לעלות להם volt 2. אני לא יודע מה לעשות ללמכור את הזכרנות שלי ולקנות dc לoc יש לי 120 שקל פנוי או להעיף את הMosel הזה לקנות עוד kingstone?

• 5 תגובות
    • 525 צפיות
  15. Started by Booooome,

שלום, יש לי לוח אם ASUS P4S533-VM עם 512 DDR ממה שאני מבין, הלוח יכול להיות מכוון ל- DDR 266 במקום ל- DDR 333. שאלתי היא, איך אני בודק את זה, ואם אכן הוא מכוון ל- 266, איך אני משנה את זה ל- 333. תודה. ביי

• 4 תגובות
    • 519 צפיות
  16. Started by HaVoC_850,

יש מידע חדש מה עם SATA3? לאיזה לוח חדש יש תמיכה ב-USB3? מה עם PCI 3? תודה למי שיודע משהו

• 7 תגובות
    • 819 צפיות
  17. שלום! יש לי שתי שאלות לגבי טכנולוגיות של AMD: 1. מה זה K8L לעזאזל? 2. מה זה 4X4 לעזאזל? תודה מראש לעונים.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Bananas to the beat,

שלום ( הודעה ראשונה שלי פה ) 1) אני שוקל לרכוש לוח DFI infinity sli, כאשר אני מודע מראש על בעיות הבאזזז שעושה המאוור הקטן שעל הצ'יפ הנפוץ. מצאתי פה באחד השירשורים ציון של גוף קירור + מאוורר של AKASA שנראה מאד מתאים. הגוף קירור שלו גבוה מדי על מנת לאפשר שימוש עתידי ב SLI, אבל מה יקרה אם ננסה להחליף רק את המאוורר של ה DFI במאוורר של ה AKASA ? האם זה בכלל אפשרי ? בלוחות אחרים של nforce 4 הגוף קירור / מאוורר עגולים, אבל פה הם מרובעים. במידה וזה לא אפשרי אני בלי קשר מוכן לוותר על SLI באותו לוח, אבל אם אפשר לא לוותר, אז עדיף. 2) קראתי כל מיני טענות של משתמשים בחו"ל לגבי בעיות תאימות של לוחות מתוצרת DFI עם זכרונות value. אומרים שהם עובדים ללא בעיות רק עם זכרונות יקרים שמשמשים …

• 8 תגובות
    • 670 צפיות
  19. Started by whome,

שלום לכולם, בהנחה שאני לא מתכנן OC בשום שלב ולצורך שדרוג (אם וכאשר) אני מעדיף לקנות לוח חדש. האם לוח GA-G31M-ES2L מתאים למפרט: 1) מעבד: Q9550 2) זכרונות: DDR2 4GB 800Hz CL4/CL5 (אם רק בסוג מסוים, אנו ציינו איזה) 3) כרטיס HD4870 1GB 4) דיסק קשיח 1T של WD עד כמה שאני מבין לא צריכה להיות בעיה אבל מדובר בצ'יפסט ישן ולא ברור לי מה בדיוק ההבדלים והאם הם צריכים להדאיג אותי ולכן אני פונה לעזרתכם... (נ.ב: למי שמתכון להציע לוח מתקדם יותר אני אציין שהשיקול הוא חיסכון בלוח האם כדי להכניס את המעבד וכרטיס המסך (כולל עכבר ומקלדת ולא כולל מסך) במסגרת תקציבית של 4500 עד 5000 ש"ח. אם אתם מכירים קסם כזה אני יותר מאשמח לשמוע גם על זה :-)) תודה מראש!!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכם קראתי את הכתבה על לוח אם הנ"ל לא מובן לי דברים בכתבה ובלוח 1. WiFi 6 - איפה הטכנולוגיה הזאת עוזרת לי ? לא הבנתי את השימושים ב- WiFi 6 כיום שיש בבית ? למה זה טוב ? 2. Bluetooth 5.0 - כלומר השימוש היחידי זה לאוזניות אלחוטיות שתומך Bluetooth 5.0 ? 3. שתי יציאות רשת קוויות במהירות של 1Gbps ושל 2.5Gbps - בשביל מה אני צריך 2 כניסות של חיבור אינטרנט ? כלומר יש לי חיבור אורנג 1000MB וזה המקסימום בישראל לחבר ל- 1Gbps ? מה עוזר לי בחיים 2.5Gbps ? 4. כונני ה-M.2 - יש לוחות שמגיע עם 3 חיבורים כאלו בלוח , שקורא את המנואל מתברר שמפעיל 3 כונני M.2 חיבורי SATA 4/5 לא יע…

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  21. Started by Slash4,

הי יש לי לוח אם של אינטל DH61WW שהגיע לי עם מפרט חדש שקיבלתי, המעבד הוא i5 2.9 ויש לי שני זכרונות של KINGTSON 2GB DDR3 1333. יש לי כמה שאלות, הצרכים של המחשב זה גיימינג כבד ואני הולך לשדרג את הכרטיס מסך לכרטיס מסך חזק בתקציב של 800 שקל בערך של NVIDIA. האם הלוח אם מתאים לי? אני לא בקיא בעניין אבל האם הוא טוב ויספיק לי? אילו חסרונות יכולים להגרם ממנו והאם שווה לשדרג אותו? יש לי מערכת הפעלה WINDOWS 7 OEM Premium32BIT ואמור להיות לי 4 GB במחשב אני רואה רק שלוש וחצי מנוצלים , למה זה ככה?

22. Started by nsof,

אני מעונין בלוח אם שיתמוך ב: 1) זיכרון dual channel (אם יש כזה דבר ל -AMD) 2) SATA (ענין ה -RAID לא חשוב) 3) 1Gb lan (לא ממש קריטי לבית) 4) (FireWire (IEEE-1394 האם בכלל חשוב? 5) Sound blaster רצוי עם יציאה של אופטי יש לי פלוס מינוס 700 שח לענין המחשב עצמו מיועד למישחקים, תיכנות ואופיס בנוסף , האם ניתן לעשות OC ללוח ואם כן אז מה דרישות האיורור וספק הכוח תודה מראש אין סוף

• 3 תגובות
    • 479 צפיות
  23. שלום לכולם, קניתי היום את הלוח הזה ואני עובר עכשיו על החוברת שלו. יש לי למערכת הזו שאני בונה עכשיו כרטיס מסך מקצועי מסדרת amd Firepro , ואין לי צורך אמיתי בכל היציאות ווידאו שבאות עם הלוח אם הזה, כי הכרטיס שלי חזק ומשמש אותי ל 2 המסכים שאני משתמש בהם ביומיום. האם יש אפשרות להשתמש ביציאות האלו בשביל המסך המישני שלי? ולהשתמש בכרטיס שלי בשביל המסך הראשי? האם זה יותר יעיל ויכול לשחרר קצת את המסך שלי? או לחילופין, האם אפשר לכבות את היציאות האלו כך שלא יקחו משאבים במידה ואני לא צריך אותם? (אני לא יודע אם הם מושכים משאבים גם אם שום דבר לא מחובר אליהם). ושאלה אחרונה- מישהו ראה את הכמות של התוכנות שמגיעות היום עם לוחות האם? זה מטורף- ניראה לי משהו כמו 20 תוכנות של אסוס. האם כדאי ל…

• 4 תגובות
    • 911 צפיות
  24. Started by rom747,

מדובר בלוח dfi LANPARTY UT nF4 Ultra-D 1 זה נכון שקשה להשיג אותו בארץ ? 2 איך הכרטיס קול שלו ? Karajan Audio(Theater like7.1 /8ch supported) 3 יש לו רק 2 יציאות pci רגילות זה יתרון או חיסרון ? 4 מערך היציאות שלו מבוסס על pcie למה הם נועדו חוץ מכרטיסי מסך . 2 PCI Express x16 slots 1 PCI Express x1 slot 1 PCI Express x4 slot 2 PCI slots ואשמח לשמוע על יתרונות וחסרונות של הלוח תודה ושבת שלום

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  25. היי לכולם כנראה ארכיב מחשב (HTPC+ משרדי מולטיטסקיינג) חדש המבוסס על לוח של GIGABYTE (ומעבד של AMD) לשם כך אני מנסה להבין בגדול כמה דברים 1. מה ההבדל בין ערכות השבבים השונות:, 790 (FX, GX, X) 785G וגם 770 780 ומה באשר ל- 880, 890 - והאם זה רק נדמה לי או שלוחות AMD מבוססי ערכות אלה פחות נמכרים כעת בארץ? קראתי בכמה מקומות שערכת השבבים 785G טובה ומומלצת. האם בגלל שה- 790 בעלת מספר גדול ממנה עלי להניח שהיא עדיפה עליה, או שלא בהכרח? האם אני טועה או שערכות השבבים בעלות המספרים הנמוכים, בגדול פחות מתקדמות ולכן פחות טובות? כמובן שהלוח עצמו יכול להיות יותר מפוצ'ר ולכן אולי יותר משתלם - ועדיין עולה השאלה האם בהנחה שאני רוצה לנצל את הגמישות של AMD בשידרוגים עדיף היה וניתן ללכת על …

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים