עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. קראתי כאן בפורום שעומדים לצאת מעבדים של amd שנקראים ברטון או משהו כזה, מישהו יודע עם הם יהיו יותר טובים מה-athlon xp? ועוד כמה זמן הם יוצאים? ואולי מישהו יודע בערך כמה הם יעלו (בלי להיתעצבן)?.

2. Started by הנווד,

הבנתי שמעבדי אינטל החדשים עם ליבת פרסלר הם מיוצרים בטכנולוגיית 65nm השאלה היא האם יש הבדל נוסף בין המעבדים האלה לבין המקבילים הישנים שלהם ( pentium D 8XX). ראיתי באחת הכתבות שכתבתם שבאמצע שנת 2006 צריכים לצאת מעבדים כפולי ליבה "אמיתיים". כלומר כאלה שגם משתפים ביניהם את זיכרון המטמון מבחינה לוגית. האם הפרסלרים לא עושים זאת ? על אף שראיתי שפיזית לכל ליבה יש זיכרון מטמון של 2 מגה !! ביחד 4 מגה - וזה כבר המון. דבר נוסף - האם הפרסלרים תומכים בטכנולוגיית HT או שגם זה יבוא רק בעתיד. אשמח לקבל תשובות או הפניות לאתרים שיש בהם תשובות לכך.

• 7 תגובות
    • 543 צפיות
  3. היי, יש לי שאלות בקשר למעבדי אינטל ולוחות אם: בקשר למעבדי אינטל, עדיף Dual Core 2.8GHz על One Core 3.0GHz? יותר מהיר שתי ליבות של 2.8 על 3.0 לבד? ו2.6 שתי ליבות זה גם טוב ומהיר? בקשר ללוחות אם, מה עדיף, P5LD2VM Asus chipset 945 או ASUS 955x Chipset P5WD2 (השאלה שיותר מדויקת היא אם כדאי צ'יפסט של 955 החדש יותר, כי זה עולה כפול מ945 וזה עובר על התקציב, אבל אני רוצה קנייה בטוחה). תודה

• 33 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by nw,

יש לי מעבד SLOT1 מוצמד ללוח ואני רצה להעביר אותו ללוח אחר. משום מה זה לא יוצא כל כך בקלות גם כשאני לוחץ על שני הקצוות ומנסה בעדינות למשוך אותו החוצה..(האמת היא שזה בכלל לא זז). אני לא רוצה להשתמש בכח למרות שיכול להיות שהוא מוצמד מאוד חזק לSLOT (היה שם איזה 4 שנים טובות) מישהו יודע מה אני מפספס.. או אולי מכיר אתר עם מדריך טוב.. (בקשר לכותרת קודם נפרק אחר כך נדבר על להרכיב...)

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by mafyoner,

יש לי את הפמרט הבא- <---------------נמצא בצד... אני רוצה מתוך ה4 ג'יגה שיש לי לשדרג 2 למהירות גבוה יותר השאלה האם אפשר שיעבודו הזכרונות למרות שכול 2 ג'יגה במהירות אחרת האם זה יהיה דואל צ'נל ואיזה זיכרונות אתם ממליצים לי במהירות הכי גבוה שאני יכול ללוח אמ שיש לי עדיפות לקינגסטון. תודה מראש!

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by BlackTalon,

יש לי: Gigabyte 7vtxe AMD Athlon XP 1600+ ATI Radeon 9600 Pro בשלב זה אני רוצה להחליף את המעבד בעיקר בגלל שהוא לא מנצל כמו שצריך את הכרטיס מסך במשחקים כמו AA ו-DOOM3. השאלה שלי להתחלה-האם אני חייב להחליף גם את הלוח אם ?

• 10 תגובות
    • 686 צפיות
  7. תקשיבו אז ככה : אני מביא מעבד Q6600 לא משנה איך אני מביא בעזרת ה' . נתחיל מזה שהמעבד שלי כרגע הוא E2140 ולוח אם P5VD2-MX . בקיצור אני מביא את הQ6600+קירור כנראה את הפריזר 7 + אני רוצה לקנות לוח אם שיתמוך גם ב4 ליבות גם בFBS גבוהה כמובן שיתמוך ב4 ליבות והכי חשוב שיהיה בו SLI כי יש לי כבר כרטיס אחד של 8600GT ואני בעתיד הרחוק יקנה עוד אחד . בקיצור מה דעתכם על מה שאני מתכנן לעשות ? איזה לוח תומך בכל הדרישות שלי ? האם משתלם לי בכלל לקנות עוד כרטיס של 8600GT או שבכלל כרטיס אחד לדוגמא 8800 במקום כל הסיפור הזה ? והאם הקירור יתאים לי ? תודה.

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. רצ"ב מפרט בבניה: 1. מעבד: E6600 + 2G DDR2 667 2. לוח: GB-DS3 3. כ"מ: EVGA8800GTS 320 SC 4. ספק: LIBERTY 400 שימוש עיקרי: מחשחקים בנוסף ללימודים ועבודה. שאלתי לגבי המעבד: 1 האם ההבדלים (עפ"י Benchmarks ואו מדדים אחרים) מצביעים על הבדלים גדולים בביצועים בין E6600 ל E64XX ? 2. האם המחיר של E6600 אמור לרדת לאיזור של AMD6000+?

• 2 תגובות
    • 462 צפיות
  9. חוקים מיוחדים: 1. שאלות טענות הערות מקומן נושא הזה. 2. בנצ'ים, מידע חדש וכו' יש לפתוח נושא חדש. 3. יש לבצע חיפוש לפני שאילת שאלה, יש סיכוי טוב ששאלות את השאלה וענו עליה. בעזרת החיפוש המתקדם אפשר למקד חיפוש רק לפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות. 4. על מנת שיהיה סדר ויהיה נוח לקרוא ולדעת למי אתם מתייחסים חלה חובה להוסיף ציטוט להודעה עליה אתם עונים, גם אם זה למי שהגיב לפניכם! 5. כל נושא חדש שייפתח ונכנס בתחום של סעיף 1 יינעל.

• 325 תגובות
    • 41.9k צפיות
  10. ישנם 2 מפרטים בשביל מחשב עריכה גרפית, כאשר אני צריך להוכיח שהמפרט השני הוא יותר טוב מהראשון... אז אני ישאל מספר שאלות: 1. לגבי המעבד- במה I7 920 יותר טוב מ-CORE 2 QUAD Q9550, אם אפשר גם עמוד השוואות ביניהם כדי שאוכל להדפיס ולהוכיח לבן אדם. 2. כמה זיכרון הקאש במעבד הוא רלוונטי בין אם יש 8MB או 12MB. 3. אם עושים השוואה בין QUADRO FX1700 256MB ל SAPPHIRE RADEON 4850 אבל עם 1GB, כמה הכמות זיכרון משפיעה? 4. כמה כמות זיכרון פנימי של HD משפיעה על הביצועים שלו, כלומר מה ההבדל בין 16MB ל-32MB?

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  11. שלום, אני קונה עכשיו מחשב למשחקים בתקציב מינימלי (2500 ש"ח +-). כרטיס המסך כנראה יהיה HD4850/4770 512MB וזכרון 800MHZ 2X2GB. לגבי המעבד אני ממש לא סגור. ברור לי כבר שבתקציבים האלה אז רק AMD כי התמורה הטובה ביותר לכסף. אבל חוץ ממשחקים אני גם מתכנת ומעצב גרפיקה - משמע עובד עם סביבות מאוד כבדות ומסורבלות עם מליון חלונות פתוחים בו זמנית + ברקע גם מריץ Development Server שיכול להיות IIS/APACHE ועוד ועוד ועוד. וכל זה כמובן ירוץ על Windows 7. בגלל זה אני ממש לא רוצה לקחת מעבד שייאכזב אותי, מצד שאני לא יכול להוציא יותר כסף. בקשר לדגמים ספציפיים, האם ה-425 יהיה איטי מדי? האם הוא יהיה צוואר בקבוק לכרטיס מסך במשחקים? האם בקצת יותר כסף ה-PHENOM 545 שווה הרבה יותר? מה ההמלצות שלכם? תו…

• 5 תגובות
    • 829 צפיות
  12. היי חבר'ה, אני לא מומחה גדול (אם בכלל) בכל ענייני המחשבים, אך לקראת רכישת מחשב חדש עלו מספר שאלות. מה מציין Value ליד רכיב זיכרון? מה מציינים המספרים? למשל, מה ההבדל ומה עדיף, 5-6-6-15 או 5-5-5-18 או 5-5-5-15 ? זהו ביינתיים. תודה, ושבת שלום.

• 6 תגובות
    • 651 צפיות
  13. Started by MTKOL,

שלום לחברי הפורום, לפניכם כמה שאלות חשובות מאוד (בשבילי) לפני קנייה צפויה (ממש בימים הקרובים): 1. מה עדיף? מעבד אינטל פרסקוט 1MB קאש 3.0G E או מעבד 64 ביט של AMD? (אם אפשר תשובות מפורטות) 2. מה עדיף? לקנות כרטיס מסך 9800PRO 128MB או X600XT שעובד ב- PCI EXPRESS? (שוב, אם אפשר - תשובות מפורטות) 3. עד כמה קריטי לבחור ספק כוח איכותי ולא סתם רגיל? בתודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 664 צפיות
  14. אני קונה מחשב וחלטתי על מארז ,ספק כח 500 וואט REAL והר דיסק סי גייט 500 גיגה על לוח אם של גיגה בייט GAP35DS3L מעבד Q6700 מה שנותר לי להחליט זה על כרטיס מסך וזיכרונות . 1. האם יש טעם אם בכלל לקנות את הכרטיס מסך של גי פורס 8600 GT עם 512 מגה זיכרון DDR3 או להסתפק ב256 בלבד כי ממילא לא אראה ביצועים טובים יותר ? אני מוכנה להשקיע עד 550 ש"ח בלבד בכרטיס מסך במידה ויש כרטיס אחר בסדר גודל זה אנא יעצו לי. 2. אני מתקינה את מערכת ההפעלה ווינדוס XP מאחר והיא לא מזהה 4 גיגה זיכרון כדאי לי בכל זאת להתקין 4 גיגה זיכרון ? או להסתפק ב 2 גיגה זיכרון בלבד 3 איזה סוג זיכרון כדאי לי לקנות ? 4 האם וונדוס XP מזהה 500 גיגה על ההר דיסק ? אודה לכם מאד אם תעזרו לי בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  15. מעיון בפורום ובמפרטים של לוחות האם הקיימים עדיין יש מספר נקודות שלא ברורות לי. 1) כרטיסי מסך שתופסים שני חריצה הרחבה - האם זה אומר שאני יאבד את היכולת להשתמש בסלוט הסמוך של PCI-Express X1 ? אילו התקנים נפוצים משתמשים בחריץ זה אם בכלל ? 2)ראיתי שבחלק מהלוחות כרטיסי קול מובנים עם ציפ של רילטק שתומכים עד 5.1 ובחלק עד 7.1 ערוצים. בהנחה שלא אשתמש ביותר מ 5.1 האם יש הבדל כלשהו באיכות הצליל ? 3)החלק מהלוחות כרטיס הרשת המובנה הוא עד מהירות של 100 גיגביט בהשוואה ל 1000 ברוב הלוחות האחרים. האם יש לכך משמעות מעשית ? 4) במדה וארכוש כרטיס מסך מאוחר יותר האם לוחות G41 עם יציאת DVI שווים את תוספת ה 120 שקל ? תודה למשיבים

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  16. Started by T-man,

יש סיכוי שאני אקנה זיכרון והוא לא יעבוד אצלי? יש לי מקום לשים אותו על לוח האם. איזה זיכרון של 512MB הוא הכי טוב לדעתכם? יש יותר מ- 512 על "מקל" אחד? תודה מראש

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. 1.ניתן להגדיל קצת מהירות מעבד דרך לוח אם מלבד וחוץ מאפשרות ה- OC. ניתן לעשות זאת רק בלוח אם Z ולא H ? 2 מה זה חיבור DisplayPort ?לוח אם שכולל אותו הוא יותר עדיף? 3. יש לוח אם שתומך בחיבור ssd בתקן m.2 sata express ,ויש לוח שלאאא. מדוע אם בכלל החיבור הזה הוא יתרון משמעותי? מהו ולמה משמש?

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. מעבד זה תומך בתדר זכרון 2666. אם וכאשר מבצעים oc אז עד לאיזה תדר הוא יכול להגיע? ובהתאם לכך גם לאיזה סוג זכרון של תדר הכי גבוה יכול להתאים לו? הכי הרבה 3200 או יותר ? שאלה נוספת לגבי ספק כוח למיטב ידיעתי במעבד זה צריכת החשמל נמוכה יותר אך בעת oc או ביצוע עומס רב על המעבד, רצוי שיהיה ספק כוח גבוה של 650w לפחות, או יותר מכך ? או שבכלל אין קשר לספק כוח ? בשונה מכרטיס מסך שהוא כן מצריך ספק כוח מסוים

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. 1. זכרון בנפח 16 gb עדיף בפיצול של 2 *8GB או 4*4GB ? כי מצד אחד יש חסרון שפיצול ל4 ולא 2 תופס יותר מקומות בלוח אם . מצד שני למה 4*4GB נוטים להיות יקרים יותר כי מהירים יותר? 2. מבחינת CL נמוך ובכלל באופן כללי עדיף לקחת זכרון מהירות 2133 אבל שה CL נמוך והוא 14 או מהירות 2400 אבל עם CL15 לצורך העניין למשל דגמים אלה http://ksp.co.il/?list_compare=.31904..317623. 3. smalul נוכח נסיונך ותחום הזכרונות שזה אחד מההתמחויות שלך , חברת HyperX של KINGSTON היא הכי מומלצת בזכרונות מבחינתך ? כי יש עוד הרבה כמו CROSAIR , ADATA ועוד. הרבה ממליצים במיוחד גם על GSKILL . ברור שזה גם תלוי בדגמים . אבל בשונה מרכיבים אחרים לזכרונות אין כמות רבה מידי של דגמים ולכל חבר…

• 3 תגובות
    • 5k צפיות
  20. Started by yossi541,

?UL8 s939 ULI 1689 ?Athlon64 3200+ (s939) Venice Core? האם אמורה להיות מנורה קטנה דולקת גם שהמחשב מכובה? המנורה נמצאת ליד החיבור לספק והיא דולקת נונסטופ כשזה מחובר גם שהמחשב מכובה. לא שומעים את הצפצוף של הביוס בזמן העליה. חוץ מזה הכל נראה עובד פיקס.

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. האם הוא מרוצה ממנו? עשה בעיות? כי אני שוקל לקנות אותו, אבל מעדיף את ה-P5B

• 3 תגובות
    • 449 צפיות
  22. Started by Gliding,

בעקבות התעניינות בקניית מחשב, צצו מספר שאלות לגבי לוחות אם: הדרישה העיקרית מלוח האם הוא שיתמוך ב SLI או CROSSFIRE. ממה שהבנתי, NFORCE4 לא יציב במיוחד למעבדי אינטל, ולכן השאלות הן לגבי שני הצ'יפסטים האחרים: 1. מה ההבבדלים בין 965 ו-975X? ומי מהם עדיף? 2. בהתבסס על השאלה הקודמת, יש לו מומלץ, לתקציב של בערך 1100? 3.יש סט של 2 ג"ב של זכרונות DDR2 מומלץ? כי מבירור שעשיתי בחנויות, יש הבדל מאוד משמעותי במחיר בין זכורונות של GSKILL למשל, שניהם במהירות 800 מה"צ, אבל קיים הבדל בתזמונים. ממה שבנתי לתזמונים אין כזו השפעה, בעיקר ב DDR2. ולכ אני שואל אם קיים סט שמומלץ מבחינת יחס מחיר-תועלת. תודה רבה

• 14 תגובות
    • 816 צפיות
  23. Started by erezh13,

טוב, בגלל בעיות תקציב כרגע ומחשב עגלה (P3 800) החלטתי לקנות AMD. 1. אני מחפש אתר שיתרגם לי את המהירות של כל מעבד AMD מול מעבדי אינטל, למשל Athlon Barton 2500+ שיתרגם את ה2500 הזה למהירות של אינטל (למשל 2.4C, סתם דוגמה, לא שאני חושב שזה אמיתי). 2. אני קצת מפחד מלקנות AMD כי אף פעם לא עבדתי על מחשב AMD! כן כן מה שאתם שומעים, בחיים גם לא נגעתי במחשב כזה, כל החיים הייתי עם אינטל ואני לא רוצה סתם להסתכן, אז יש מצב שאתם תמליצו לי ותגידו לי באמת מה האיכות של הביצועים שלו ואם הם יתאימו לי לדברים הבאים: משחקים (אני גיימר קצת מעל הממוצע, לא כבד אבל משחק דיי הרבה) גלישה באינטרנט סתם לשמוע מוסיקה (חח כל הזמן יש מוסיקה במחשב שלי) עבודה עם תוכנות של גרפיקה (כמו פוטושופ 7 וכו') הרבה אבל…

• 6 תגובות
    • 747 צפיות
  24. Started by Taco,

אהלן, לא ברור לי כל-כך נושא התאמת הזיכרון למעבד, 1. האם הוא יתמוך או ינצל זיכרון DDR2? או שעדיף לי כבר לרכוש איתו DDR רגיל? 2. האם כל מהירות זיכרון שאתאים לו תהיה מנוצלת? 3. האם כדי לנצל יכולת DUAL CHANNEL של הלוח יש לרכוש שני צ'יפים של זיכרון? ולא דווקא אחד גדול? תודה רבה לכל העונים טל

• 10 תגובות
    • 721 צפיות
  25. Started by falukky,

1. קניתי את הלוח הנ"ל, האם יש איזשהם Drivers&Utilities שכדאי לי להתקין (אני מעוניין לעשות OC) ? פה יש את כל הרשימה - מה להתקין ??? http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87%20Pro4/?cat=Download&os=Win864 2. לאיזה חיבור בלוח לחבר את הכונן SSD ? 3. אם המערכת הפעלה שלי (Windows 8.1 64 Bit) מזהה את כל הדרייברים שלי - עדיין יש המלצה להתקין דרייברים ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים