עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. נכון אומרים ש 8BIT=1Byte? אז זה נכון? כי לפי החישובים שלי זה היה אמור להיות 1MB. משהו מוכן להסביר? (יענו אני יודע אבל משהו מבלבל אותי אז רק שאני אדע שאני צודק )

• 4 תגובות
    • 607 צפיות
  2. Started by Aviram Tavor,

בתור אחד שעזב (לצערי) את עולם הpc לפני כמה שנים, כרגע עם מחשב מק מיני, תהיתי האם מחשבים בימינו מגיעים עם בלוטות׳ מובנה בלוח אם? אני מאמין שבטח זה כמעט סטנדרט אבל לא ממש מצאתי תשובה ברורה בעצמי... הכוונה לבלוטות׳ כמו שניתן למצוא במחשבי אפל, לחיבור של רמקול אלחוטי ועכבר וכו׳ בו זמנית אם זה משנה. (השאלה לא באה ממקום של fanboy חלילה, אני מתחיל לשקול לקנות מחשב pc... וזה פרט די מהותי) תודה

3. Started by Bartleby,

כידוע, בגירסאות הנ"ל גוף קירור כלול בחבילה. מה שאני רוצה לשאול, גם אם זה נשמע קטנוני, זה האם הקופסא של המעבד (אני מדבר על AMD) מגיעה כשהיא עטופה הרמטית ע"י ניילון נצמד? תודה.

• 1 תגובה
    • 462 צפיות
  4. Started by nir1992,

הבנתי ש-burst mode זו דרך של המעבד לפצות על הלייטנסי של ה-ram אבל לא הצלחתי להבין בדיוק איך זה עובד, כנ"ל לגבי pipelining שממש לא הבנתי מה זה ועוד יותר לא ברור לי איך זה עובד ???. וכמה שאלות בקשר לציטוט הזה (מהאתר המופלא howstuffworks.com העמוד השני בנושא איך עובד זיכרון מחשב): Burst mode depends on the expectation that data requested by the CPU will be stored in sequential memory cells. The memory controller anticipates that whatever the CPU is working on will conti to come from this same series of memory addresses, so it reads several consecutive bits of data together 1. מה זה "memory controller"? 2. memory adresses ? 3. ומה כוונת המשורר כשהוא כותב : "it reads…

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  5. Started by lion03,

אם אני עושה CLRCMOC ועידכנתי את הביוס אז הוא מחזיר לי את הגרסה הקודמת

• 2 תגובות
    • 441 צפיות
  6. Started by shaharo,

שלום לכולם אני הולך לקנות את הלוח הבא http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_88&products_id=6973 וכתוב שם בחלק של התמיכה בזכרון Memory Four 240-pin DDR2 SDRAM Dual Inline Memory Module (DIMM) sockets Support for DDR2 533 MHz or DDR2 400 MHz DIMMs Support for up to 4 GB of system memory זה אומר שזה לא תומך ב ddr 1? כאילו אם אני יכניס ddr 1 400 mhz זה לא יעבוד כי לפני מה שאני זוכר ddr1 זה 184 פינים לא?

• 5 תגובות
    • 577 צפיות
  7. Started by nadav1379,

אני רוצה לדעת אם DDR2 יכול לעבוד על כל מחשב שעובד אם DDR רגיל? אני יש לי ASUS P4P800 ואני רוצה לדעת אם אני יכול להפעיל כל DDR2? או שרק עד 800MHZ

• 6 תגובות
    • 674 צפיות
  8. Started by arnoNz,

http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=3471&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=US הוא תומך DXG עכשיו יש לו 2 כניסות PCI-e 16x עכשיו הקטע הוא אם אפשר לסדר ככה שתיהיה לו תמיכה ב sli גם? ובכלל מה נותן לי ה dxg אם כל פעם צריך לבחור כרטיס מסך אחר חוץ מזה ששאני יכול לבחור אם לשחק בדום אז לשחק עם ה geforce וHL2 עם ה radeon (סתם דוגמא) ...?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני מתכוון לרכוש את הלוח הזה. בביקורות שקראתי עליו, רשמו שיכולה להיות בעיה עם כמה קירורים שיחסמו את הסלוטים של הזכרון. הקירור שאני רוצה לקנות הוא OCZ VENDETTA2. מישהו יכול לאמת לי אם הקירור יחסום את הסלוטים או לא? אם יש פה מישהו עם השילוב הזה או אפילו לוח אחר של DFI שדומה מבחינת המידות עם הקירור הזה אני אשמח לתשובות ממנו. תודה.

• 2 תגובות
    • 594 צפיות
  10. Started by tom_k85,

כתוב שבבנדל שלו יש: DFI Lanparty NF4 UT SLI-DR NVIDIA Socket 939 ATX Motherboard User's Manual Quick Installation Guide Drivers & Utilities CD SATA RAID Driver Disk SLI Bridge Audio Module 4 SATA Cables 2 Power Cables 2 IDE Cables FDD Cable I/O Back Panel Shield אז השאלה שלי אם אני קונה דיסק קשיח OEM(שזה רק הכונן בלי כבלים וכו)אז הלוח אם הזה בא עם כבלים שאני יכול לחבר אותו(HD)ללוח אם נכון/לא נכון? *הHD הוא או ATA 133 או ATA150 או SATA2

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  11. Started by KYSG,

יש לי סיבה טובה לחשוב שהוא לא עובד עם AMD X2 כפולי הליבה האם זה נכון?

12. Started by jackhammer,

יש לי 2 זכרונות PC133 אחד 128 ואחד 256 ה128 הוא SS וה256 הוא DS עכשיו אני יודע שבDDR זה לא עובד ביחד אז רציתי לשאול אם זה נכון גם לגבי זכרונות SDRAM

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  13. הי, אני רוצה להרכיב מחשב חדש והולכת לאיבוד לנוכח כל הדגמים והאפשרויות השונות למעבדים. מה למשל ייתן ביצועים טובים יותר - מעבד אינטל 2.66GHZ עם ליבה כפולה או מעבד בלי ליבה כפולה במהירות 3 או 3.2GHZ ? אשמח להרחבה בנושא זה. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 396 צפיות
  14. Started by yakir8,

שלום ראיתי שממליצים למי שקונה מחשב חדש לקחת זיכרון של 512 אחד ולא 256*2 אבל ראיתי שאם מדברים של גיגה זיכרון ממליצים על 512*2 ולא אחד של 1024 למה זה? אומרים לא לקחת שתים של 256 כי זה פוגעה בשידרוג אם ירצו לעשות אבל אם לוקחים שתים של 512 גם זה פוגע בשידרוג תודה לכול העונים

• 2 תגובות
    • 711 צפיות
  15. Started by shaharo,

לאחר שקראתי את המאמר עדיין לא קיבלתי את התשובה לשאלה הזאת האם אפשר לעשות Dual DDR עם שני זכרוונות אותו דבר מאותו חברה? או שחייבים לקנות את החבילות במחיר מופקע ?

• 7 תגובות
    • 518 צפיות
  16. Started by Mr Gadget,

לפי מה שפורסם באתר אינטל משיקה כמה מעבדי כפולי ליבה בזמן הקרוב "אינטל תשיק כמה סוגי מעבדים כפולי ליבה לשוק השרתים ותחנות העבודה. המעבד הראשון, אשר הושק היום ואמור להיות זמין בצורה מיידית בשוק, הוא ה-Xeon Dual-Core 2.80GHz. מערכות עם המעבד הזה, יוכלו לכלול עד שני מעבדים כאלו על אותו לוח (כלומר עד ארבע ליבות). המעבד עובד בבאס של 800MHz, ולכל ליבה מוקצה זכרון מטמון רמה שניה של 2MB. ה-Xeon DC 2.8 יעבוד עם לוחות המבוססים על ערכת השבבים E7520 של אינטל, והוא יכלול תמיכה ב-64bit, בטכנולוגיית ה-HT של אינטל וב-Execute Disable Bit - לאבטחה משופרת. המעבדים הללו מיוצרים בטכנולוגיית ייצור של 90nm והם למעשה שני מעבדים המורכבים אחד ליד השני ולא מעבד כפול ליבה אמיתי. המחיר של המעבד החדש …

• 1 תגובה
    • 473 צפיות
  17. Started by bigwave,

האם המעבד הזה (בצירוף של לוח אם + זכרונות טובים ) יכול להריץ את משחקים כבדים ללא בעיה? איפה אני ירגיש את המגבלה שלו? לא מתוכנן שום OC

• 12 תגובות
    • 627 צפיות
  18. Started by Cha0stAlker,

אהלן שאלה לגבי הלוח EP43 DS3L: איזה הרכב יש לכרטיס הקול המובנה שלו? 2.1? 5.1?

• 4 תגובות
    • 589 צפיות
  19. Started by Alex Kidd,

שלום חברים אני חדש בעסק ורציתי לדעת מהי מהירות fsb? ומהי מהירות הfsb הממוצעת שיש במחשב ממוצע כיום?

• 4 תגובות
    • 582 צפיות
  20. Started by BigDragoon,

שמתי לב שיש כמה דגמים דומים של DS3, במחירים שונים: GA-965P-DS3 rev3.3 - מחיר: 665 ש"ח GA-965P-DS3P rev3.3 - מחיר: 876 ש"ח GA-965P-DS3 - מחיר: 733 ש"ח רציתי לדעת מה ההדבל בין הדגמים? איך יכול להיות שה REV3.3 עולה פחות מה DS3 הרגיל?

• 9 תגובות
    • 744 צפיות
  21. Started by yuvalkosh,

האם לוח האם הנ"ל SocketAM2 - NVIDIA GeForce 6100 - Gigabyte A-M61VME-S2/ ALBATRON KM61S/ Foxconn 6100K8MARS - 3Y Warranty כולל כרטיס מסך עם יציאת S-Video או Compsite והאם כולל כרטיס קול עם יציאה דיגיטאלית? תודה !

• 3 תגובות
    • 604 צפיות
  22. Started by BigDragoon,

רציתי לדעת האם יש הבדל מהותי יותר פרט למהירות ה BUS בין REV 1 ו REV 3.3? (למשל, תמיכה במעבדים עתידיים, קירור טוב יותר, תיקוני באגים) פשוט החברה שאני רוצה לקנות ממנה, אומרת שהם לא יודעים איזה REV זה...

• 5 תגובות
    • 665 צפיות
  23. Started by Aviv C,

האם יש מעבד כזה שנקרא Intel Core Duo? אם כן, אז למה לא כל כך מכירים אותו ולמה הוא לא משווק יותר והפנטיום 4 כן? אם לא, אז למה מעבד Conroe נקרא Intel Core 2 Duo?

• 8 תגובות
    • 577 צפיות
  24. Started by sector5,

שלום לכל חברי הפורום, ראיתי בסרטון ביקורת של gamers nexus על מעבד i7 דור 11 שהוא השתמש בלוח אם עם 4 סטייקים של ram. באתר של אינטל המעבד מופיע עם Max # of Memory Channels ששוה ל-2. רציתי לדעת האם חייב להיות התאמה בין מספר הסטטיקים של ram שמופיע באתר של אינטל לבין כמה סטייקים שאפשר לחבר להם בפועל. ומה מדיוק "Max # of Memory Channels" אומר. לינק לביקורת https://www.youtube.com/watch?v=3n0_UcBxnpk&ab_channel=GamersNexus

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by scimtar,

שלום! האם תוכלו לכוון אותי למפרט עדכני של הלוח הנ"ל ? באתר הראשי שלהם הלוח רשום בגרסא המקורית שלו כתומך רק ב DDR 333 ? אני מבין שהלוח בא עם MCP-T אבל במפרט הישן רשום שיש צ'יפ של CMI, האם הכוונה רק לחיבורים או שזה אומר שאין שם SoundStorm? תודה מראש, יובל

• 3 תגובות
    • 600 צפיות

דיונים חדשים בפורומים