מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
מפרט: מעבד Athlon XP 2500@3200 לוח אם Abit זיכרונות: סטיק של ADATA, סטיק של GEIL. (כל אחד 256 מגה במהירות 400) אני רוצה להוסיף עוד 512 של חברה שלישית. האם ריבוי זכרונות של חברות שונות והעובדה שהמעבד נמצא ב-OC ישפיעו על הביצועים?
-
- 14 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום , יש לי 2 גיגה ראם כשאחד הסטיקים הוא של twinmos והשני של Kingston . שניהם CL4 ו800 HZ עכשיו אני רוצה להוסיף עוד 2GB של ראם .. השאלה היא האם יהיו בעיות בתאימות או משו של הזכרונות? .... תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-
-
יש לי את המעבד Intel® Core i7-3770K. הבנתי שגרסת Windows Home Premium תומכת רק במעבד אחד, לעומת ה-Ultimate. ריבוי ליבות וריבוי מעבדים זה אותו דבר? איזו גרסה של Windows מתאימה למעבד הזה? Home Premium מספיקה? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 860 צפיות
-
-
השאלה היא כזאת: איך מעבד עם 2 ליבות יודע לפצל את המשימות. איך זה בדיוק עובד. כלומר, איך המערכת ההפעלה או המעבד יודעים שלמעבד הזה אני שם אימיול ולמעבד הזה אני מריץ פיפא. אם יש לכם לינק לקרוא על זה אני אשמח
-
- 5 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום הבנתי שבקונרו דו ליבתי עבודה בחלונות XP והרבה ישומים יש שיפור לעומת חד ליבתי כמובן מדובר באותה כמות זיכרון רציתי לשאול האם כדי להשיג ריבוי משימות ושיפור ביצועים חייבים להשתמש בחלונות 64 ביט או גם 32 ביט מספיק האם מדובר בשיפור בריבוי משימות בכול התוכנות של היום או שצריך לשנות אותם כדי שיכירו את הליבה השניה בתודה מראש שרון
-
- 5 תגובות
- 598 צפיות
-
-
אוקי אז ככה יש לי כמה סוגים של ריבועים שהכנתי אני צריך שתעזרו לי לבחור אחד מהם הראשון dfi lanparty ultra-d (אין לי אפשרות להשיג 146) amd opteron 148 leadtek 6800gs gail one 1gb bh-5 השני dfi lanparty ultra-d amd 3200+ e6 (שיהיה זמני עד שיוחלף ל opteron כפול ליבה,בעתיד הקרוב) leadtek 7800gt gail one 1gb bh-5 השלישי והאחרון dfi lanparty ultra-d amd 3200+ e6 (שיהיה זמני עד שיוחלף ל opteron כפול ליבה,בעתיד הקרוב) leadtek 7800gt gail value 2gb לסיכום: שלושת המערכות הנ"ל עולות מינוס פלוס אותו דבר (לי אישית) המחשב הולך להיות לאובר קלוק ומשחקים כמובן במה כדאי לבחור? תודה לעוזרים cupra וליאור אני יעריך אם תתנו תגובה
-
- 36 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב, יש היום מבצעים לא רעים על חומרה באמזון ארה"ב, לחצו כאן לקישור. יש שם כמה מבצעים שווים במיוחד כמו מעבד רייזן 1700x בכ-930 ש"ח כולל מיסים ומשלוח. למרות שמדובר על מעבד מדור קודם - עדיין מדובר על מעבד high-end מעולה ששווה כל שקל במחיר הזה. שימו לב שיש מוצרים שלאחר ההנחה יורדים מקו המכס (75 דולר), כלומר בפועל עבור משלוח לישראל ההנחה גדולה עוד יותר. תיהנו. עריכה: יום המבצעים הסתיים.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
זו שאלה כללית.. המעבדים של רייזן באמת היו מהפך מצד AMD והם איכותיים לא פחות מאינטל מכל בחינה? טובים להכל בעצם גם למשחקים ולטווח ארוך ותמיכה בתוכנות ? דואל צ'אנל באמת קריטי ברייזנים אגב? ומהירות של 2400MHZ לצורך הדוגמה זה איטי מדי או שהוא עדיין עובד בעוצמה שלו?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם נכון שיש לי מעבד 8500 של אינטל ולוח תואם בגודל ITX רציתי לדעת אם אני עובר לרייזן בשביל עריכות (לפי הבנתי הם יותר מתאימים) במחיר כמה שיותר זול שניתן בשביל שילוב שכזה איפה ניתן לקנות או כדאי לקנות לוח בגודל ITX (מארז NANO S של FRACTAL) . אשמח לעונים שבת שלום
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האתר Hardware Unboxed ערך בדיקה מתי הזכרונות המהירים באמת משפיעים על ביצועי המשחקים. המסקנה ברורה : למערכת תקציבית חבל להשקיע בזכרונות מהירים. אם הכרטיס הגרפי איננו GTX-1080 ומעלה, אין טעם בזכרונות מהירים כי גם עם הזכרונות האיטיים יותר נגיע לצואר בקבוק. הערה: אני חושב שזה נכון גם עבור מעבדי אינטל, אם יש למישהו מידע קיים או מבחן דומה, מוזמן לשתף. מצורפת תמונה מתוך וידאו שהם פירסמו. כתובת הוידאו כאן:
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
איזה מהם הטוב ביותר מבחינת ביצועים במשחקים ותוכנות, שמירת ביצועים לאורך זמן (כך שלא צריך לשדרג מהר מדי), ותאימות עם תוכנות ומשחקים? שימו בצד את נושא המחיר. אני מעוניין לדעת רק לגבי ביצועים, תאימות, ו-FUTUREPROOF. ולנמק. לא סתם לזרוק "קח רייזן, אל תחשוב יותר מדי". תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
- 4 followers
-
-
חברי הפורום שלום, בכל פעם שרציתי למצוא מידע לגבי מעבדי AMD נתקלתי בקשיים - המידע לא היה מרוכז במקום אחד ולעיתים מקורות שונים נתנו מידע סותר ולא ברור. בימים האחרונים ניסיתי "לעשות סדר בבלאגן" וישבתי לסכם את כל החומר שהצלחתי למצוא לגבי מעבדי AMD, כאשר המטרה היא לעזור לכל מי שמחפש מידע לגבי מעבדים של AMD. ניסיתי להתמקד רק במעבדים מהשנים האחרונות (החל מסוקט AM2), שכן אין ממש טעם להתמקד במעבדים ישנים יותר, וכמו כן החלטתי שלא להתמקד במעבדים לניידים או לשרתים, אלא רק במעבדים שמיועדים למחשבי desktop. אני חייב לציין שאני לא יכול להבטיח שכל המידע נכון ומדוייק ב-100% (למרות שהשתדלתי), ובנוסף אני לא יכול להתחייב שלא חסרים פרטים. אם יש מידע חסר או/ו שגוי, אשמח אם תגיבו ותוסי…
-
- 28 תגובות
- 46.3k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום. בפעם האחרונה שהייתי מעודכן בנושא המעבדים הייתה לפני יציאת מעבדי ה Core i הראשונים, ולכן החלטתי להתעדכן בנושא. הבעיה היא שלא הצלחתי למצוא ריכוז של כל החומר במקום אחד, ולכן החלטתי לרכז את כל החומר בעצמי. בגדול, הייתי מעוניין ללמוד לגבי מעבדי ה Core i של Intel לדורותיהם, בדגש על ההבדלים בינהם והתכונות העיקריות שלהם. אני התמקדתי במעבדים ל Desktop בלבד. החומר נאסף מ-2 מקורות - האתר הרשמי של Intel ומ-Wikipedia. המידע לגבי ערכות השבבים המתאימות לכל סוקט נאסף מאתרי יצרניות לוחות אם. הפרטים הטכניים לגבי המעבדים הם כנראה נכונים (נלקחו ישירות מהאתר של Intel), אבל אני לא בטוח שכל מה שכתבתי הוא 100 אחוז נכון ושאין פה טעויות או מידע חסר, ובפרט האם כל ערכות השבבים ש…
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! הייתי נורא שמח לדעת אלו אתרים מרכזים בכלליות את הנ"ל, בצורה מסודרת, כדי שיהיה קל יותר להתעדכן, או יותר נכון, להשלים את החסר, מס' שנים לאחור ועד הלום..לדוג', מעבדי אינטל, לפי סדר צאתם באופן כרונולוגי.. תודה לכל העוזרים! ניר.
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1) מה בדיוק עושים הטרנזיסטורים, הקבלים והצ'וקים בלוח אם? 2) מה זה voltage regulator circuit? 3) האם לכל חלק במחשב (מעבד, זכרונות, כ.מ. וכו') יש voltage regulator circuit-כלומר לפי איך שהבנתי-מעגל אספקת מתח משלו? זה לא מן מעגל גדול כזה שעובר בדרך אל כל החלקים? 4) האם פאזה זה פיצול של אספקת המתח למעבד בלבד-או שגם לחלקים אחרים במחשב יש פאזות? 5) מה זה PWM ומה הוא עושה? 6) איך לבדוק אם ללוח אם יש מתח יציב-רק לפי מספר הפאזות? 7) מהם ההבדלים בין לוחות אם מאותה ערכת שבבים ומה מייחד כל צ'יפסט? 8) אילו לוחות אם תומכים בטכנולוגיית virtua MVP? 9) האם מעבדים של אינטל משתמשים בכמה מתחים שונים? אם כן אלו מעבדים? 10) האם כשאני עושה OC לזכרונות זה מעלה את המתח שלהם? 11) איזה שיקולים צ…
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
-
-
היי יש לי כמה שאלות שאני לא מוצא להן תשובה או שפשוט בקריאה של מאמרים בנושא עדיין לא הבנתי את התשובה כי הכל רשום בשפה טכנית קצת מסובכת אז בכל אופן ריכזתי פה כמה שאלות שעדיין לא מצאתי להן תשובה או לא הבנתי א.מה זה DMI קראתי במאמרים פה שלמחשבי I5 יש שימוש בdmi לעומת qpi ? ב.לפי הבנתי qpi מקשר בין המעבדים בליבה במחשבי הדור החדש I7 רציתי לדעת בשביל מה צריך לקשר בין ליבות הרי הם לעומת מחשבי core2 יושבים יחד על אותו פיסה לא? אז למה צריך לקשר בינהם? ג. אם יש הרבה זיכרון פיזי בשביל מה צריך וירטואלי? לא עדיף לבטל את הpage file הזיכרון וירטואלי כי גם ככה הוא בא מההרד דיסק וזה מאט את המחשב? ד.במערכת 32 ביט הזיכרון מחולק ל2 2 גיגה יוקצו למערכת ו2 לתכניות. איך משנים את זה? ומה עדיף? …
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שמתי לב לדבר מה: פעם היו הרבה יצרניות צ'יפסטים. כל מיני חברות כמו SIS, VIA, צירוס לוגיק ואפילו נווידיה יצרו צ'יפסטים למעבדי אינטל ואמ"ד. היום אינטל עושה צ'יפסטים לאינטל, אמ"ד לאמ"ד. אז מה הסיפור? למה השוק הזה נעשה כל-כך סגור ואחיד? אני מניח שיש לא מעט יתרונות לשוק ריכוזי כשזה מגיע לתאימות דרייברים, אבל בכל זאת שוק ריכוזי זה דבר לא בריא, כמו שאינטל יכולה ללמדנו. בנוסף אני יכול לראות איך זה כדאי לאמ"ד ואינטל לעשות כדבר הזה, אבל איך רשויות ההגבלים העסקיים השונות יכלו לאשר להם דבר שכזה? אז מה הסיפור האמיתי מאחורי היעלמות שוק הצ'יפסטים?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! לפני זמן לא רב קניתי מחשב חדש, שבין היתר כלל 2X512 DDR II 533MHZ מתוצרת CEON (כן, כפי שבטח ניחשתם, קניתי את המחשב באייבורי). בכל אופן, פתחתי את CPU-Z וזה מה שראיתי: האם זה אומר שהזכרונות רצים במהירות של 266 MHZ? או שיכול להיות שלא הבנתי נכון.... תודה רבה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום הוספתי זכרון למחשב שלי כדי לבדוק אם הוא עובד. אחרי שהורדתי אותו, החזרתי הכל למצב שהיה, והפעלתי אותו. עכשיו איך שהוא גומר את הטעינה של הווינדוס,(XP) הוא ישר עושה ריסט וכך הלאה כל הזמן רציתי לדעת ממה זה נובע, והאם יכוליות שהבעיה בזכרונות והם פתאום נדםקו? תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 675 צפיות
-
-
מאז הרכבת המחשב, כל פעם שאני מרסטרט את המחשב נראה כאילו המחשב כבה לשתי שניות בערך ואז הוא מאתחל את עצמו כרגיל. לא ייחסתי לזה חשיבות אבל זה מתחיל להטריד אותי. ככה זה אמור להיות עם הלוח הזה? יש איזו אופציה שאמורה לבטל את זה?
-
- 9 תגובות
- 598 צפיות
-
-
יש ריח של שרוף מהלוח אם של המחשב, צילמתי את האזור שממנו מגיע הריח יש שם 2 כבאלים נפוחים ולידם יש חלק שהקפתי אותו בעיגול, מה החלק הזה, יכול להיות שהוא נהרס או שאני רק אחליף כבלים ולא יהיה את הריח הזה? על הכאבל רשום 6.3V 1000UF מה זה הUF?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברת Patriot השיקה רכיב זכרון חדש מסוג DDR2, ה Patriot Extreme Performance XBL, לכרטיס תקורות (Latency) נמוכות יותר מכל כרטיס זכרון מסוג DDR2 שהיה קיים עד היום, להלן תקורות הרכיב במהירויות שעון שונות: ב DDR2 667MHz תקורות של 3-3-3-8 ב DDR2 800MHz תקורות של 3-4-3-8 ב DDR2 1000MHz תקורות של 4-4-4-12 עד היום כרטיס זכרון של DDR2 800 היה בעל תקורות של 4-4-4-12 וכרטיס זכרון של DDR2 1000 בעל תקורות של 5-5-5-15. ההודעה לעיתונות באתר היצרן http://www.patriotmem.com/company/news/newsp.jsp?source=33 מקור http://www.hexus.net/content/item.php?item=5387 כרגע Patriot היא היצרן היחיד עם כרטיס זכרון בעל ביצועים כאלה אבל מן הסתם זה רק ענין של זמן עד שיהיו עוד מוצרים כאלה, כנראה …
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
היי, מישהו יודע אם ניתן לקנות בארץ רכיב bois במקום אחד אחר ? אני צריך רכיב ל- abit nf7s ver. 2 עידכנתי בטעות קובץ לא נכון . מוכן לקנות אפילו משומש מלוח ישן . צריך תשובה דחוף. תודה .
-
- 12 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום. אני נוסע בעוד כחודש לתאילנד. חשבתי לנצל את ההזדמנות לשדרוג המחשב. האם אתם ממליצים? אם כן אילו רכיבים יוצר כדאי להביא משם ועם אילו עדיף שלא לקחת את הסיכון? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-