מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
קרוב לסגור את המפרט הזה: https://hwzone.co.il/co/community/topic/591279-מחשב-גיימינג-ב-5000-שח-ללא-כרטיס-מסך/ אני בדרך כלל נוטה ללוחות של ג׳יגהבייט וממה שחיפשתי Gigabyte Z390 AORUS Pro נראה הכי סביר לדרישות שלי, שהן לפחות 6 כניסות ל SATA, אודיו 5.1 ומעלה, עמיד ל OC.. וזהו בעצם. האם יש לוח של חברה אחרת שעדיף על פני הנ״ל?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם ההבדל היחיד הוא שב GA-7VTXH ישנו גם כרטיס רשת מובנה?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כל המאווררים שמחוברים ללוח משותקים טוב שיחקתי להנאתי במחשב והמחשב ניהיה פתאום שקט מאוד. פתחתי את המחשב וראיתי שכל שהמאווררים שמחוברים ללוח אם לא עובדים. רק המאווררים שמחוברים לספק עובדים. פירוט המאווררים: מאוורר 60מ"מ שמחובר ללוח-לא עובד :'( מאוורר הצ'פסט-לא עובד :'( מבקש את עזרתכם בני רונן
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחר שהרכבתי מחשב חדש, מעבד p4c 2400 עם לוח אם של asus מדגם P4P800 ושתי סטיקים של זכרונות שנמצאים ב-DUAL מדגם Twinmos 3200 256mb מדי פעם כשעולה ה-win XP (התדירות ממש משתנה) יש מסך כחול כזה ולאחריו restart אוטומטי. באחת הפעמים לא היה ריסטרט והצלחתי לקרוא מה כתוב במסך הכחול ומדברים שם על משהו בנוגע לזכרונות ולבעיית חומרה. ביטלתי עכשיו את האפשרות של הריסטרט האוטומטי ואני מחכה שהבעיה תופיע שוב כדי לתת לכם עוד פרטים עליה כדי שתוכלו לעזור לי. אבל בכל אופן רציתי לדעת אם כבר ידועה מראש בעיה עם הזכרונות והלוח הנ"ל, כדי שאני ידע איזה חלק לא תקין ואני יוכל להחליף אותו. תודה רבה חברים!
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי חברה, אני ביומים הקרובים (כשכל השאלות שלי יענו) אני מזמין את המחשב החדש שלי! אז ככה, יש לי 3200 שח', לא חובה לבזבז את הכל וגם אין צורך... אני רוצה להחליף לוח אם, מעבד, וזכרונות בשביל מפרט לאוברקלוק... חשבתי על זה: AMD Barton 2500 איזה סטפינג הכי טוב לאוברקלוק? בקשר ללוח אם יש לי כמה התלבטויות וכמה שאלות, אבל אני חושב שאני סגור על ABIT יש כמה דגמים שחשבתי עליהם: 1) ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) לוח בלי יותר מידי פיטצ'רים והכל פה מובן... 2) ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) פה כבר יש FireWire ו SATA, עכשיו השאלה שלי פה אם זה שווה תוספת של 100 שקלים? והאם אני אוכל …
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז ככה, קניתי מPCH מחשב לפני שבוע וחצי והוא אמור להגיע מחר ומחרתיים גג. כשביצעתי את הקניה באתר היה דגם אחד של TWINMOS PC3200 ושבוע אחרי הקנייה, אני רואה פתאום את זה : http://www.pchardware.co.il/docs/pi1788087601.htm אם תשימו לב, שני זכרונות, אותו דגם אבל... אחד זה עם צ'יפ MTEK שלפי מה שהבנתי עד עכשיו הוא על הפנים ולא עושה OC בגרוש, וסטיק שני עם TMD7608F8E50D צ'יפ TWINMOS מקורי שאמור להיות טוב, אין את זה באף חנות אחרת רק פה. יש לי כמה שאלות, אם לא היה מפורט איזה דגם לפני הקנייה אלא היה רק סטיק אחד ויחיד (אכן היה), ובסוף אני מקבל MTEK, האם יש לי זכות לדרוש סטיק אחר ? האם זה חוקי למכור בעוד כסף אותו סטיק עם צ'יפים שונים ? ושאלה אחרונה, כמה צ'יפים יש לTWINMOS מבוססי ה …
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למה פנטיום? ככה מסכים עם הנאמר, אמנם לא כל כך מפורט אבל קולע לרעיון.
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם. הפכתי את הרשת בניסיון למצוא bios ללוח Intel dh77eb אך ללא הצלחה. כרגע אני חווה בעיה שכרטיסי nvidia לא עובדים בצורה טובה (אם בכלל) על הלוח והדבר היחיד שלא ניסיתי זה לעדכן את הbios. לפי מה שהבנתי Intel הסירו את כל גרסאות הbios ללוחות ישנים. תודה
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המעבד הנוכחי שלי 2.8GHZ PHENOM II X3 720 מעבד עם 3 ליבות שתכלס עד היום סיפק את העבודה כמו שצריך(כול משחק שיצא הכול עבד על הכי גבוה למרות שאני עם R9 290 אני עדיין חושב שזה מכובד שהמעבד הזה מצליח להיתמודד עם המחשקים של היום גם ) העיניין בשידרוג הוא שאני מכין את המחשב ל4K ובעיקר לשחק GTA ב4K שיוצא בסוף חודש יש לי לוח אם של ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 הבנתי שFX8370E צורך רק 95W לעומת הFX8370 שצורך 125W ולפי מה שאומרים אבל זה לפעמים קצת משפיע על הביצועים כי אומרים שהם קיצצו את 30W הפרש הזה בעזרת כול מיני דרכים עקיפות כי המעבד הוא בדיוק אותו מעבד לפי מה שהבנתי... יכול להיות שאני טועה... ועל ה9590 אני מתלבט עד כמה הבדל יש כבר בינו לבין ה8370 שיצדיק את ה…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני בונה מחשב עם מעבד i7-4790 ולמארז mini-ITX. קיבלתי הצעת מחיר למחשב מKSP שכללה את הלוח Asus H97I-PLUS. הומלץ לי מהם בחום על סדרת הצ'יפים 97, לכן הלכתי ובדקתי אופציות שונות וראיתי שבחנות אחרת מוכרים את הבורד GA-Z97N-WIFI ב40 שקלים יותר. מקריאה באינטרנט הבנתי שההבדל המהותי בין H97 לZ97 הוא האוברקלוק שאין לי בו צורך. אך הבורד השני כולל בתוכו כבר WIFI שזה דבר שאני אצטרך לרכוש כך או אחרת. האם ישנם הבדלים נוספים שכדאי שאקח בחשבון בבחירה? האם לממישהו יש ניסיון עם אחד מהבורדים האלה?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני בונה מחשב חדש ומאוד יעזור לי המלצות לזיכרונות DDR4 2400/2666/2800 בארץ(חשוב לי דגמים שקיימים בארץ בשביל האחריות), כי קצת הסתבכתי עם הנושא כשבדקתי על זה באינטרנט. המפרט שהרכבתי עד עכשיו הוא כזה: i7-5820k Asus X99-A Gegabyte GTX 970 בנוסף, אני רוצה זיכרון 2x8Gb ומתישהו בעתיד כנראה אוסיף עוד 8 מאותו דגם(כמובן במידת הצורך בלבד)
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום . אני מתלבט בין שני מעבדים טובים-i7 2700k ו-i5 2500k. מצד אחד ברור שהi7 יותר טוב. אבל מצד שני, האם זה שווה את ה350 הפרש? אומרים שאין הבדל גדול ביניהם למשחקים. אבל אם אני משחק בסימולטור הטיסה של מייקרוסופט ושם לו הרבה תוספות והוא דורש הרבה כוח עיבוד, אז הi7 יביא תוצאות שרואים ממש שהם יותר טובות מהi5, לא? דרך אגב, אני מתכנן לבצע OC לסביבות 4.2ghz
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בואו להכיר מקרוב את אחד מלוחות האם החשובים ביותר של הדור החדש מבית אינטל. חברת Gigabyte הקשיבה לתגובות ועונה על הביקוש עם ה-Z390 Aorus Pro לכתבה
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
אני צריך לדעת מי היבואן ואיזה עוד חברות הוא מביא לארץ. מעבדי AMD - מי היבואן ואיזה עוד חברות הוא מביא, לא משנה עם זה כרטיסי מסך או קול או מארזים. מארזי Enermax - כנ"ל. סוני - כנ"ל. ג'יגה בייט - כנ"ל. אפוקס - כנ"ל. לידטאק - כנ"ל. Proview - כנ"ל (זה מסכים). זיכרונות סמסונג - כנ"ל. ATI - כנ"ל. הכי חשוב זה: ג'יגהבייט, אפוקס, אנרמקס, ATI, פרויו, AMD. עם אפשר לציין את היבואן ואיזה עוד מותגים הוא מביא לארץ. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני הייתי מעוניין לקנות את המפרט הבא: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪462 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪564 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪261 ספק כוח: [..] HEC RAPTOR 450W - RETAIL ₪226 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: ₪2634 המפרט הורכב ב- www.IQPC.co.il אך הובא לתשומת לי…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המפרט שלי מופיע בצד.אני מעוניין להחליף את המעבד Q9650 ואת הכרטיס מסך ל4870X2 האם יש מצב שהלוח שמבוסס על ערכה ישנה יחסית יעכב את שאר החלקים?השיקול הוא שבמקום להחליף מחשב חדש בעוד חצי שנה לLGA1366 פשוט לשדרג לחומרה חזקה מאוד היום וככה לסחוב איתו עוד שנתיים.אשמח לכל תגובה וביקורת בונה.
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הבעיה בכותרת... המחשב לא היה מחובר לחשמל וכשחיברתי אותו והדלקתי הוא כתב לי את הבעיה שכתובה בכותרת... שיערתי שזו הבטריה, מכיוון שכבר קרה לי כמה פעמים באיזה מחשב ישן. בדקתי את הבטריה במולטימטר וזה כתב לי שיש לה עוד 140~ מילי (3V) האם הזרם שנשאר בה מספיק? אני בטוח ב99% שזו הסוללה מכיוון שהביוס פשוט לא נשמר יותר ולכן לא יכולתי להפעיל את הביוס המשני (ראו מפרט ראשון) אחי הלך לקנות סוללה חדשה בחנות שלידנו... כשהוא יחזור אעדכן... בינתיים כל עזרה תתקבל בברכה... בתודה מראש, manbot.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי! אתמול המחשב שלי קצת התחרפן ונתקע במסך של הלוגו של הלוח אם, אז היום הוצאתי את הבטריה שעל הלוח אם והכל עובד סבבה. אז רק שבגלל שהביוס התאפס, אני צריך להגידר מחדש את ההגדרות של ה- RAM (כל ה- Ras to Cas וכל הדברים האלה). בקיצור, שמתי לב שכמה משחקים נהיו קצת מקוטעים ואני חושב שאם אני אסדר את הדברים האלה בביוס המצב יחזור לקדמותו. אני זוכר שלפני איזו שנה מישהו פה בפורום הראה לי תמונה של איך זה אמור להיות (נראה לי מ- Hard OCP), ואין לי מושג איך לעשות את זה בעצמי. אז בכל מקרה יש לי 1024MB DDR CL2 של PQI (מחולק ל-2 סטיקים של 512), ושאר המפרט מתחת לשם שלי תודה!
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתלבט בין ארבעת הזכרונות האלו: 1) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2165_2166&products_id=14276 2) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237&products_id=14779 3) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237&products_id=14780 4) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2041_2085&products_id=14255 ובין שני לוחות האם האלו: 1) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3537 2) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3535 תעזרו לי לבחור מביניהם את מה שטוב יותר. מה ההבדל בין שני הזכרונות של G.SKILL (מ'ס 2 ו - 3) ועד כמה הוא משמעותי ?
-
- 37 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אף פעם לא טרחתי ... זה הלוח אם שלי http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3850#bios עכשיו ממה שהסתכלתי יש לי ביוס בגרסה F4, ואני רואה שיש הרבה שדרוגים שם לביוס. נתקלתי בעמוד הזה במקרה כשהורדתי דרייברים חדשים לווינדוס 8. אז יש טעם? ואם כן איזה גרסה לקחת?
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ללוח שלי יש תושבת די ישנה - 1156 - אז אני צריך למצוא מעבד יד שניה. מצאתי ב-eBay מעבד i7-880 בכ-500 ש"ח ממוכר סיני כלשהו, עם המון ביקורות חיוביות (ודירוג של 98%). האם המעבד הזה יעבוד אצלי ישר? האם צריך להזהר מזיופים או שזו לא סכנה אמיתית? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
בואו להכיר מקרוב את היתרונות והחסרונות של אחת מהאפשרויות העממיות בפלטפורמת LGA1200 החדשה של אינטל לכתבה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
הי אנשים מה קורה? מישהו נתקל בתקלה b2 שמופיעה בלוחות החדשים שקשורה לכרטיס מסך שיושב על PCIe? האם מישהו מכיר את הפתרון לתקלה? אני ממש מתוסכל! הלוח המדובר: Gigabyte Z77X-UD3H כרטיס מסך: Sapphire HD9790 3GB GDDR3
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לא רלוונטי - ראיתי שמה שיש על גוף הקירור הסטאנדרטי מספיק. ------- אני בונה את המחשב שלי ובחוברת הוראות של לוח האם וגם של המעבד עצמו לא מצאתי שום אזכור למשחה תרמית. שמתי לב שעל גוף הקירור של המאוורר שמגיע םע המעבד יש חומר שמודבק שם בצורה קשה כזאת שכנראה "נמסה" ומתפשטת עם הזמן. זה מספיק? יש לי משחה ZM-STG1 של ZALMAN(בת חצי שנה עד שנה).
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה, בתפקידי במהלך היום יום אני מדריך בשגרה נושאי תקשורת שונים. לאחרונה במסגרת העשרת ידע התחלתי בלמידה להדריך טכנאי PC על מנת ליצור גיוון בתפקיד. תחילת הלמידה שלי היא כמובן בסיסו של המחשב, שזהו חומרה. אני נהנה לי, הכל טוב ויפה, ופתאום בא לי הרש"ץ של PC ומבקש ממני לשלוח סקירה על נושא שיש להם חוסר בו והוא הNVRAM. (כמובן כאיש תקשורת NVRAM ישר קופץ לי בראש Cisco) אני נובר לי באינטרנט בעקבות מידע, ומגיע למסקנה שמבחינת צוות PC היא חסרת תקדים. עד עכשיו תהליך הלמידה של זכרונות בחומרה התבצע על פי הטבלה הזאת: http://www.siz.co.il/my.php?i=wmhw4n2izmnd.bmp עכשיו אני הגעתי למסקנה אחרת בעקבות חיפוש מידע באינטרנט על NVRAM(כל זכרון RAM שהמידע נשמר גם ללא מקור מתח אינו NVRAM, זכרון RA…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-