עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, לאחרונה רכשתי מחשב חדש. ATHLON X4, 4GB... כרגע תמיד רצים ברקע תוכנות כמו קספרסקי 2012 (חבילת INTERNET SECURITY), סקיי, בבילון, טורנט, עוד קצת דברים, לעיתים VMWARE של XP, ועוד תוכנות שלא הספקתי להתקין. חוץ מזה אני גולש. אקספלורר, פיירפוקס... אני מריץ קבוע את RESOURCE MONITOR, והוא אומר לי כל הזמן שכמעט ואין לי זיכרון FREE (יש כמות מסוימת בSTANDBY). אני גם מרגיש לעיתים איטיות מסוימת ש... לא יודע, איכשהו כשקניתי מחשב חדש אחרי הגרוטאה שהייתה לי ציפיתי למחשב שיטוס ולא יטסטס (טוסטוס). האם עלי לקנות זיכרון נוסף? (יש לי רק סלוט אחד פנוי) תודה.

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  2. Started by HumanFly,

שלומות, אני הייתי מעוניין לדעת האם AMD מתכוונים בזמן הקרוב להוציא מעבדים לשוק עם תושבת 939 ועם L2 של 1MB CAHCE ? שלא יהייו במחירים אסטרונומיים כי כרגע 3500 בתושבת 939 עולה במחיר של מחשב חדש ! ומה בנוגע לשורת הפקודות SSE3 (אמרתי את זה נכון ? ) מה מקבץ פקודות המעבד הנ"ל משפר במעבד והאם הדבר הולך לצאת בקרוב והוא אכן ישפיע רבות או ישנה דבר מה בביצועיי המעבד בצורה קריטית ? בנוסף אשמח לדעת מתי יצאו לוחות חדשים שיתמכו בצורה טובה ב 939 עם NFORCE 4 ולא במחירים שלא נראו.... אשמח אם תוכלו לספק לי תשובות לגבי השאלות ההלו, אני יעריך זאת מאוד. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  3. Started by fantax,

אני רוצה להזמין בימים הקרובים ורציתי לשמוע דעות או שיפורים. אני רוצה לציין שאני לא מעוניין לחכות ל-nforce 4 ואני משדרג את המחשב שלי בשביל משחקים. 1)Giagbyte GA-K8NS Ultra-939 nForce3 Ultra chipset -לוח אם. 2)AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box -מעבד 3)2 *Samsung 512MB DDR 400 Original .- זיכרונות 4)HEC 425W . הכל במחיר של 3000 ש"ח. *אני לא מעוניין ב-OC תודה.

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  4. Started by SixSatori,

אני מבולבל קשות אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד של 2.8 DUEL CORE 820 עם 800MHZ FSB עכשיו איזה זכרונות אני צריך לקנות אני מתכוון למהירות שלהם של 533MHZ או 667MHZ או בכלל של 400MHZ בגלל הFSB800 של המעבד יש בכלל קשר בין המהירות FSB של המעבד והמהירות של הזכרונות???

• 2 תגובות
    • 509 צפיות
  5. זכרונות רגילים 512DDR 400MHZ PC 3200 Frequency : 133mhz 166mhz 200mhz CAS latency : 2.0 2.5 3.0 RAS to CAS 3 3 4 RAS precharge 3 3 4 TRas 6 7 8 זה מידע מתוכנת CPU-Z

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  6. Started by Liorde,

שלום לכולם, אני הייתי מעוניין לשמוע מכם אילו שקנו או גם אילו שהתלבטו ואח"כ קנו משהו אחר כמה עצות לגבי לוח זה כיוון שהוא מעניין אותי מאוד. אם אפשר גם להסביר על משמעות המושג Dual DDR Channel ואיך מיישמים אותו בפועל על הלוח... אם אפשר גם ךתת טיפ לגבי בחירת סוג זיכרון ויצרן... תודה מראש...!

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  7. Started by Ro-K,

קניתי לא מזמן מחשב חדש וצריך להיות לי AMD 64 3000 939 איך אני יכול לבדוק אם זה באמת מה שיש לי?

• 2 תגובות
    • 511 צפיות
  8. Started by Asaf_l4,

מה ההבדל בין Intel Core i7 Box ל- Intel Core i7 Tray?

• 2 תגובות
    • 984 צפיות
  9. Started by איציק סדס,

שלום רב. ברצוני לדעת האם לוח האם Gigabyte דגם GA-X58A-UD3R צ'יפסט X58 והמעבד Intel® Core™ i7 930 2.80GHz תומכים בוירטואליזציה? אני מעוניין להתקין את מצב XP בחלונות 7. אשמח לקבל תגובה מהיר כיוון שרכשתי מחשב עם מפרט זה במידה ואין תמיכה אני אשנה את המפרט. תודה מראש. איציק.

10. שבת שלום לקוראים בשותכם אני אחזיר אתכם קצת (הרבה) אחורה. עומדים לפני כרגע שני סוגי מעבדים שונים, השניים המצויינים לעיל', השאלה היא מה עדיף מבינייהם? לפרסקוט יש נתונים טובים יותר על הנייר (1 מגה קאש 800MHZ אל מול 512K קאש ו533MHZ) אבל הפרסקוט מגיע לטמפ' לא נורמאליות של עד 70++ מעלות וע"פ הבנתי זה לא כ"כ טוב, בנוסף לעניין שהוא מאבד יציבות ועושה לעצמו מעיין מיני "שאט-דאוון" שפוגע בביצועים. אשמח לשמוע את דעתם של מבינים (וגם של לא, דעות תמיד עוזרות) הלוח אם של ASUS P800 שתומך בשנייהם ובמחשב קיים 1G זיכרון DDR400 עם כרטיס גרפי Geforce 4 ti 4200 שוב, תודה מראש ואשמח לתגובות בהקדם, יומטוב.

• 2 תגובות
    • 543 צפיות
  11. Started by himself,

שלום, אני מעוניין לרכוש את הזכרונות הבאים: http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr2-pc2-8500-reaper-hpc-4gb-edition-eol.html רציתי לדעת אם הם מתאימים ללוח האם http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2693#sp במפרט של הלוח האם מצויין: 2x1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory Dual channel memory architecture Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules מתח הזכרונות גבוה מ-1.8V (בין 2.1V-2.2V) בנוסף האם המהירות מתאימה? לא הבנתי מדוע רק ליד 1066 מופיע o.c תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 967 צפיות
  12. Started by tranquil,

שלום , יש לי מחשב דיי ישן (PIII - 733 ) עם לוח אם INTEL VANCOUVER VC820 . הלוח תומך בזכרונות RDRAM . כרגע מותקן RIMM אחד של SAMSUNG - PC700 Memory Module Properties Module NameSamsung KMMR16R 88AC1-RK7 Module Size128 MB (8 devices, 32 banks) Module TypeRIMM Module Memory TypeRDRAM Memory SpeedPC714 (357 MHz) Module Width16 bit Module Voltage2.5 V שאלתי היא , האם אפשר להתקין ב BANK השני מודול נוסף של RDRAM PC800 ? ועוד שאלות : 1.איפה אפשר להשיג זכרונות RDRAM לא במחיר מטורף ? 2.האם הוספה של 128 זכרון תתרום משמעותית למהירות וביצועי המחשב (XP ). 3. האם התקנה של WINDOWS 2000 תעזור במקרה זה לביצועים ? תודה ..

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  13. עיינתי בביקרות "DDR2 - יקר מול זול" אני אומנם אני לא מבין גדול אבל תחוו דעה על מה שחשבתי בביקרות נרשם ש כיום מציעה למשל LG ניידים מסדרות LS55 Express וכן מסוג LS70 Express ראה פרטים בלינק http://www.lge.com/catalog/prodlist?categoryId=CTG1000651&modelCategoryId=CTG1000667&parentId=CTG1000439 חשבתי על זה ועלתה לי שאלה הבאה: (ממספר את שאלות שיש קל יותר לענות ולעקוב) 1. האם הסדרה של LS55 מגיעה עם DDR1 333 האם קיום chipset מסוג 915 מאפשר בעצם שדרוג עתידי ל DDR2, או שזה תלוי בעוד דברים? (הסוקט זהה?) בנוסף בביקורת הופיע גם ש: בעקבות זאת עלתה לי השאלה: 2. האם בעקבות קיום chipset מסוג 915 בסדרת LS70 זכרונות ה DDR2 שמגיעים איתה לא יתפקדו במהירות מקסימילית כלומר כ- 300…

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  14. http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1876685,00.asp במקום הראשון יש תחרות קשה בין מעבד ה3000+ של amd למעבד ה630 של אינטל מעבד ה3800+ הוא בחירת העורכים שהיחס ביצועים למחיר הפתיעה לטובה ובמקום האחרון הfx57 וגם ה840EE

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  15. Started by uz2,

התלבטתי אם זה מיועד הנה או לפורום לוחות אם. מנסה לתפור למישהו מחשב בסקלת המחירים הלא יקרה. לוח האם Gigabyte K8U תפס לי את העין. הצ'יפסט זכה לפחות ב- Anandtech לביקורות מצויינות על אף המחירים הזולים של הלוחות שמבוססים עליו. מצד שני די התקשתי למצוא חוות דעת משמעותיות על לוח האם הנ"ל באינטרנט. במפרט הלוח רשום AGP slot, support AGP 4x/8x AGP3 compatible, support only 1.5 volts display cards. זה משהו שאני לא לגמרי מבין את המשמעות שלו. AGP3 אמור לעבוד עם מתח של 0.8 וולט, ולא 1.5. אז מצד אחד הוא תואם AGP3 ומצד שני הוא מיועד רק לכרטיסי מסך של 1.5 וולט. האם אני יכול לתפור לו כרטיס מסך רגיל מבוסס FX5200 של NVIDIA או ATI 9250 והוא יעבוד בלי בעיות ב- AGP x8 ? או אולי עלי לברור היטב ר…

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  16. Started by rosesr,

קראתי שKT400 יתחיל להימחר כKT333 אז תוך כמה זמן כל לוחות הKT333 יהפכו ל"KT400"?

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  17. Started by אל-מוהנדס,

רציתי לדעת מה ההבדל בסטים של ערכות השבבים על הלוח אם (אינטל, Nvidia', SiS, Via) אני מחפש לוח חדש למחשב, יש לי פנטיום 4, 2.4, זיכרון 333DDR, רציתי המלצה על ערכת שבבים טובה, ואם אפשר הסבר, זה בכלל יהיה פצצה תודה!! אורן.

18. Started by Mugen,

אז ככה יש לי מחשב 1.8 Ghz 512 rdram 8itxe(זל) עכשיו אני מעוניין לקנות לוח אם חדש (הציעו לי לקנות לוח אם חדש + זכרון חדש אך אני רוצה לראות אם יש לוחות אם זולים דומים) פרטים על הלוח אם Socket 478 for intel Micro FC-PGA2 Pentium 4 Support intel p.4 (Northwood, 0.13um) processor intel p4 400 Hz FSB 2nd cache depend on cpu gforce4 440 mx אילו תחליפים יש ללוח הנל? תודה.

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  19. Started by MeMaster,

אני מחפש לוח אם טוב עם אפשרות ל- SLI ושיתמוך בזכרונות DDR3. אני צריך לוח-אם שיחזיק להרבה זמן מבחינת התאימות שלו לרכיבים. אשמח לשמוע בכללי על לוחות-אם מומלצים מבחינת עלות/ביצועים. אני מחפש לוח אם עד 1000 שח, אם הלוח עולה טיפה יותר זה לא נורא. אבל הסכום הוא עד 1000 שח (שגם זה הרבה בשבילי). הכי חשוב שהוא יחזיק להרבה זמן מבחינת התאימות שלו לרכיבים (לדוגמא תמיכה בארכיטקטורת מעבדי 45nm וכו'...) תודה ויום נעים

• 2 תגובות
    • 399 צפיות
  20. שלום, ברשותי מעבד i72600k ולוח אם גם כן של אינטל מדגם DZ68DB (אשר נקנו עצמאית ולכן לצערי הצורך בהתקשרות הישירה עם אינטל). המחשב עם שאר הרכיבים הורכב בחנות בא נאמר לי שטמפרטורת המעבד לפי נתוני ה-BIOS מגיעה מהר יחסית ל-77 מעלות. בהחלפת לוח האם בלבד ירדה הטמפרטורה לסביבות ה-40 מעלות. פניתי לתמיכה של אינטל בטוענה שהלוח אם לא מתפקד כראוי אך נאמר לי שהטמפרטורות הללו ריאליות מכיוון שלפי הגדרות המעבד, הטמפרטורה הנורמלית שלו היא 72.6 מעלות. הציעו לי לעדכן את גירסת ה-BIOS, ולבדוק את המחשב כשמערכת ההפעלה תותקן. האם הגיוני שמחשב יגיע לטמפרטורות כאלה, גם ללא שום מאמץ חישובי? האם הגיוני שהצעותיהם אכן יורידו את הטמפרטורה? תודה רבה מראש, עידו.

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  21. טוב, יש לי את הP3 של אח שלי עד שאקבל את המחשב החדש שלי. P3 933 עם 384RAM נדרשות לXP כמעט 4 דקות לכיבוי המחשב... כאשר כל התוכנות נסגרו ומופיע המסך הכחול עם ההודעות השונות שם. אבל אם אני מבטל את הUSB בBIOS זה לוקח רק כמה שניות... עשיתי לזה כמה בדיקות והUSB הוא האחראי לזה. אפילו ביטלתי את הUSB מהלוח והכל הלך חלק, ואז הוספתי כרטיס PCI של USB2 ושוב זה נהיה איטי. משמע שיש ללוח בעיה לעבוד עם USB. רציתי לעדכן את הBIOS שלו אבל פה התחילו הבעיות, אני מקבל נתונים סותרים שלא ממש עוזרים לי להבין "מי נגד מי". ז"א שנכון לעכשיו יש לי המון שמות של חברות ועוד המון מספרים שלא עוזרים לי. הBIOS הוא של AMI. הCHIPSET הוא: ALi M1621 rev 4 AMIBIOS Motherboard Identification Utility החזירה את הנתונ…

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  22. Started by Os.Master,

אהלן חברים כמו שאתם רואים את המפרט שלי בצד יש לי כבר Q6600 על לוח אם של ABIT IP35 PRO כרגע אני מעביר את המעבד הזה למחשב בסלון ל DHPC והציעו לי בחנות את E8400 אז מה עדיף? אני משתמש במחשב לתיכנות , גיימניג , OC חשוב לציין , ניהול שרתים , ועוד מלא שימושים שיש לי במחשב שהמהירות כאן מאד חשובה לי. ולמי שיוכל גם לענות לי האם הלוח אם שלי תומך ב45NN אני אודה לו. סליחה על השיגוע ותודה על העזרה. דרך אגב הביוס מעודכן לגרסא האחרונה. 14 ( אם זה חשוב)

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  23. קצת גלשתי בIQPC ופתאום מצאתי לוח אם מוזר של אסוס: ASUS P5W64 WS PRO (http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1035) בכל מקרה אפשר לחבר אליו 4 כרטיסי מסך, האם זה נכון?! אם כן, באיזו תכנולוגיה, ואם אני יקח 7950GX2 וישים 4 כאשל יהיה לי 8 כרטיסי מסך?, ואם אני יחבר עוד 2 כרטיסים בחיבור PCI יהיה לי במחשב 10 כרטיסי מסך?! בכל מקרה אני רוצה שתספרו לי עליו קצת, תסבירו ותמליצו. בתודה, אור כהן (הנה הקישור שלו באתר היצרן: http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1341&l1=3&l2=11&l3=248)

• 2 תגובות
    • 599 צפיות
  24. Gigaybyte GA-K8N Ultra-9 אם אני לא טועה הוא אמור להיות מבוסס NFORCE 4 ULTRA וכאן http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6340 NVIDIA nForce4 4X MCP אני טועה ? ארז

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  25. Started by CyberBoB,

שלום לכולם, בהגדות הביוס תחת Suspend Mode יש אפשרות לבחור: א. S1 & S3 Suspend to Ram ב. S1 POS only מה המשמעות ובאילו מהשתים כדאי לבחור? תודה לכולם

• 2 תגובות
    • 547 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.