עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by talevi,

מה יותר טוב ה Q6600 או E6600 או כדאי לקחת משהו אחר בכלל למשחקים וOC ועריכה..? תקציב עד 2000 ככה +-

• 1 תגובה
    • 444 צפיות
  2. Started by Palsar,

דוד שלי בארה"ב והוא רוצה לקנות לי או את QX6700 או את הX6800 מה מהם יותר טוב? מבחינת משחקים ומהירות ובכלל? מה יותר טוב ביחס לעתיד גם?

• 7 תגובות
    • 467 צפיות
  3. שלום לכולם, אני קונה מחשב חדש בקרוב ואני מתלבט איזה מעבד לבחור. אני בעיקרון רוצה לקנות את ה-AMD MOBILE אבל אנשים רבים אומרים לי ש-Intel הרבה יותר טוב ויותר בטוח מ-AMD ושהוא יתקלקל אצלי לאחר מספר חודשים. בעיקרון אם אני אקנה Intel, אין לי תקציב ליותר מ-P42.8C שייתן לי הרבה פחות ביצועים מ-AMD MOBILE. אז מה דעתכם? האם AMD יותר כדאי? במה הוא יותר טוב? ואיך להסביר את זה לאחרים? תודה מראש על העזרה!

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. יש הבדל גדול/מורגש בביצועים בין 2 המעבדים האלו? (2140 - 2180) שווה ל"השקיע" עוד 50 ש"ח ב - 2180?

• 3 תגובות
    • 457 צפיות
  5. שלום לכולם הגעתי למסקנה שהמחשב שלי כבר זקן ואומנם אני לא נמצא הרבה בבית אבל החלטתי לשדרג אותו . בגלל שמזמן אני לא מבין בחומרה ( לצערי מאז שהתגייסתי לא התקרבתי לנושא - ממתי יש DDR2 ?! ) אני צריך שתעזרו לי בבחירה . אני מחפש המלצות ללוח אם , מעבד וזיכרון . המטרה של המחשב יהיה למשחקים . תקציב מקסימלי בין 1500 ל 2000 שקל . אין לי העדפה לאינטל או ל AMD כל המחשבים אצלי בבית הם AMD אז יהיה נחמד לקנות מחשב של INTEL אבל באמת שזה לא משנה לי . תודה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 995 צפיות
  6. Started by timont,

שלום לכולם, אודה לכם אם אוכל לקבל המלצה למעבד + לוח (עדיף gigabyte) למטרת משחקים קלים ביותר (אבל ממש...(במקסימום פיפא 2006)) + אינטרנט ואופיס עד 2000 ש"ח (למעבד + הלוח) אך עדיף בפחות כמובן .... האם ממש שווה להתאמץ ולהשקיע במעבד core 2 החדש או להסתפק ב- Pentium D ואם שכך אז איזה דגם? עד כמה זה משפר ת'ביצועים ועד כמה זה קריטי אם ובכלל לשימוש שלי? נראה לי כי כרטיס משולב על הלוח יספיק. אכן? בבקשה זה די דחוף. אני חייב לקנות מחשב להדפיס את העבודות ללימודים לפני תחילת סמסטר... אם אפשר להסביר בשתי מילים מה ההבדל בסדרה של לוחות Gigabyte בין 945P/PL/G/GZ בקריאה מהירה של נתוני הלוחות באתר היצרן מצא חן בעיני הדגם הנ"ל GA-8I945GMH-RH (גם בגלל הכרטיס קול), האם הוא ממולץ ומתאים לצרכי? …

• 4 תגובות
    • 489 צפיות
  7. שלום חברים יש לי בקשה קטנה, אני צריך שתעזרו לי לבחור מעבד, לוח וזיכרון בסכום של 1500 שקל בערך (יש מצב לחרוג ב- 100-200 שקל אם זה באמת יהיה שווה את זה). אני צריך ששלושת אלו יתיאמו לי לכרטיס מסך 8800GT 512MB של ג'יגהבייט מבחינת יכולת ניצול כמה שיותר גבוהה של הכרטיס. ממה שהספקתי לראות בפורום כדי לי ללכת על: Intel E4500 (בערך 650 ש"ח) Gigabyte P35-DS3L (בערך 550 ש"ח) לגבי הזיכרון אין לי שמץ של מושג במה לבחור... לגבי המעבד, אני בונה על לקנות לו קירור טרמלייק V1 (או שיש משהו יותר טוב באותו המחיר?) ולעשות לו OC ולכן הבנתי שלא צריך מעבד יותר מידי חזק וזה גם למה בחרתי ב- E4500. לא צריך לדאוג לגבי ספק כי יש לי כרגע ספק חדש של HEC 400W. קיצר מה אתם אומרים על זה? שווה להחליף את המפרט…

• 6 תגובות
    • 491 צפיות
  8. Started by cznmuh,

היי שלום לכולם ..אז ככה שאלה.......מי מביין השניים יותר חזק למשחקים !! מעבד AMD Phenom II x4 965 Box הוא AMD Phenom II X6 1055T Socket AM3 Box בעיקרון יש לי כרטיס מסך Radeon HD 5850 asus1G DDR5 4G RAM :s05:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by rafi_d,

היתה לי כוונה לבחור במעבד זול מהסדרה -4400 . בינתיים הופיעו שחקנים חדשים - 2140;2160 וזולים יותר (מהירות/CACHE/מחיר): 2140 - 1M , 1.6G ב400 2160 1.8G, 1M ב470 4400 2M , 2G ב680 היותת והבנתי שאת כולם אפשר להמהיר בקלות, השאלה - איזה הוא הכדאי ביותר, והאם הCACHE אכן משמעותי בביצועים ? הכוונה להשתמש בו GB 965-DS3 או הP35 שלהם.

• 3 תגובות
    • 576 צפיות
  10. שלום לכולם! אני צריך עזרה, אני הולך להזמין מחשב מ-TMS ואני ממש מתלבט איזה לוח אם להזמין. אפשר לראות מפרט בלינק הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/cbypl8gn עוד לא החלטתי אם אני מעוניין שהמחשב יתמוך בOC (משמעות כספית של כ-340 שקל) השאלה שלי היא כזאת, איך אני יודע איזה לוח אם לבחור נסתכל על שלושה דגמים של GIGABYTE: GA-H77-D3H - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4316#ovGA-H77-DS3H - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4318#ovGA-H77M-D3H - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4388#ov אני מבין שה-M אומר שזה מיקרו, אבל מלבד החיבורים מה ההשפעה של לקחת לוח אם מסוג זה, האם זה יכול להשפיע על אופן הקירור במארז בגלל צפיפ…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by snop,

היי, אשמח לעזרתכם בבחירת מעבד i9 בלבד (לא 7 ולא AMD). השימושים העיקריים - צפייה בתכני 4K, עריכת וידאו (הכוונה לקידודים מחדש - לפעמים אני מקליט דברים דרך כרטיס לכידת וידאו וזה שוקל המון הקובץ אז אני מקודד מחדש וזה די מאמץ את המחשב אז בא לי מעבד שזה יהיה בשבילו שטות). אני לא משחק במחשב, אולי לפעמים אני מגזים ומשחק בסוליטייר אבל בד"כ דרך PS4. אני לא הכין מבין בעניין הזה ולא יודע אם חוץ ממעבד טוב (וכמובן זכרון של 32GB) אני אמור לבחור גם לוח אם וכרטיס מסך טובים מאוד עבור הקידודי וידאו או שפחות רלוונטי לנושא הזה ספציפית? הרבה זמן תכננתי לרכוש את ה - 9900k ואחרי זה יצא עוד דגם מחליף/מחודש שאמרו שהוא לא טוב שהוא בלי וידאו או משהו כזה אז של…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by maor1587,

שלום לכולם ברצוני ללכת לקנות מחר מעבד למטרת משחקים בתקציב של 1100 שקל חשבתי ללכת על הליבה מרובעת 9550 וכרטיס מסך NVIDIA 250 GTX או ZOTAC 9600 רציתי את עזרתכם תודה רבה

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  13. אני מתלבט הין ה- AMD 4800 שעולה 725 ש"ח לבין ה-E4300 שעולה 675 ש"ח ולבין ה-E4400 שעולה 806 ש"ח. כמה ההבדל בין המעבדים אכן שווה את ההבדל במחיר, האם יש הצדקה ואיזה הכי כדאי לקחת, כי אני ממש לחוץ בתקציב. התלבטות נוספת שאני לא בטוח שאני יצליח לגייס כסף אליה אבל בכל זאת זה בין ה- AMD 5200 שעולה 940 ש"ח לבין ה- E6320 שעולה 945 ש"ח תודה רבה לכל העוזרים..

• 6 תגובות
    • 560 צפיות
  14. היי אני מתכנן לקנות מחשב חדש על בסיס צ'יפסט של P35 ומעבד E8XXX (עוד לא החלטתי איזה) התקציב שלי למעבד הוא 1000ש"ח פחות או יותר.. ולזיכרונות עד 500 ש"ח.. בעיקרון אני בטוח ילך על אחד המעבדים החדשים, רציתי ללכת על ה-E8400 אך לא בכל חנות הם מוכרים אותו בפחות מ-1000 ש"ח ובאלה שכן הוא עדיין לא במלאי ולא יודעים מתי הוא בדיוק יהיה. לכן חשבתי ללכת כבר על ה-E8200, שנמכר גם בפחות מאלפייה. הבנתי שחוץ מהמהירות שלו שהיא 2.66 הוא דומה בכל המובנים ל-E8400. השאלה שלי היא האם לטווח הארוך E8200 יספיק בדיוק כמו ה-E8400 ואני מדבר על לפחות עוד שנתיים..? לגבי זכרונות, אני לא מתכנן OC לטווח הקרוב, לגבי הכמות.. ראיתי כמה חנויות שמוכרות זכרונות של החברות Geil 2X2048 Dragon CL 5 במחיר של כ-450 ש"ח..…

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  15. Started by The Ball,

בשעה טובה ומוצלחת החלטתי לקנות מעבד AMD ויש לי כמה שאלות 1. בכמה באס עובד המעבד של AMD 2600 והאם הוא עובד ב-0.13 מיקרון? 2. אני רוצה לוח אם עם צי'פסט של VIA KT-400 של חברה טובה ושיהיה לו אפשרות ל-OC גבוה, וגם שיהיה לו את כל השכלולים החדשים כמו RAID FIREWIRE S-ATA וכו'... 3. אני גם לוקח זכרון השאלה איזה זכרון טוב ל-OC במהירות של DDR400 MHZ? 4. האם כל המערכת הזאת טובה ל-OC?

• 36 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by pizza,

הי, אני מחפש לידידה שלי מחשב וקיבלתי 3 הצעות נחמדות מאותו מקום על 3 מעבדים ו 3 לוחות אם שונים. אם מישהו יוכל לעזור לי ולהגיד לי מה ההבדל ביניהם, ועל מה הוא ממליץ. אני רוצה לציין שהמטרה היא מחשב משרדי, ולכן חשובה יותר האמינות של הרכיבים מאשר הביצועים. האחד: לוח אם - ASUS P4R 800 VM FSB 800MHZ Prescott Read Chipset 9100 מעבד - Intel Pentium 4 3GHZ 800FSB HT Technology 1M Prescott Socket 478 השני: לוח אם - Intel RockLake FSB 800MHZ Intel 865PERL Chipset מעבד (אותו מעבד שבהצעה הראשונה) - Intel Pentium 4 3GHZ 800FSB HT Technology 1M Prescott Socket 478 השלישי: לוח אם - ASUS P5GD1-VMFSB 800MHZ intel 915G Chipset מעבד - Intel Pentium 4 3GHZ 800FSB HT Technology Socke…

• 2 תגובות
    • 393 צפיות
  17. Started by E-tay,

יש כבר מחשב אחד טוב בבית...עכשיו אנחנו רוצים לקנות עוד אחד השאלה שלי היא מה עדיף? amd athlon xp 2400 + abit nf-7 או p4 1800 intel marryvel d850mv

• 17 תגובות
    • 912 צפיות
  18. Started by Shmulik007,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש, לצורך משחקים, לפי מה שקראתי פה, מעבדי הAMD מומלצים יותר לצורך משחקים. אבל יש לי מספר שאלות. בעוד שפה מעבדי הAMD 64 מומלצים, לי הומלץ על מעבד הINTEL PRESCOTT, אך הPRESCOTT של ה3.0 GHZ יקר יותר מAMD64 3000+, שלפי מה שהבנתי הוא המקביל לו פחחות או יותר. שאלה שנייה, הבנתי שחשוב מאוד לבחור מעבד יחד עם לוח אם תואם. אבל ברשימה של לוחות אם, לא ידעתי אפילו להתחיל מאיזה חברה טובה בכלל. מישהו יכול להמליץ לי על לוח אם תואם למעבד AMD 64 3000+ ?

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  19. Started by ofirg6,

שלום אנשים, אני מתכן לקנות מחשב ואני צריך עזרה בהשוואה בין AMD לINTEL. בהתחלה הרכבתי מפרט עם מעבד אינטל ולוח אם GIGABYTE שתומך בו אבל אמרו לי שעדיף לקחת מערכת מחשב של AMD. המעבד שאני יקח כנראה יהיה כזה: Athlon 64 6000+ (Socket AM2) X2 DualCore רציתי לדעת מה ההבדל שלו ממעבד Athlon 6400. ואם הוא יותר טוב ממעבד: Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB עכשיו לשאלה היותר חשובה בקשר ללוח האם. אני צריך לוח אם שמתאים למעבד AMD ושיכול להריץ גרפיקה על איכות גבוה, כי הכרטיס מסך שאני אקח יהיה כנראה: 8800GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E תודה מראש לעונים

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by bermangroup,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש מבוסס מעבד I5 ורציתי המלצה על לוח אם מתאים לא מבין יותר מדי בפרטים הקטנים אבל בגדול חשוב לי שיהיו כמה שיותר כניסות USB, תמיכה בUSB3 עדיף אבל לא חובה,ותמיכה בDDR3 . טווח התקציב שלי נע בין 500-800 סדר גודל. ודבר אחרון איזה חברה עדיפה מבחינת אמינות ואיכות מוצר לוחות של אסוס או של גיגבייט. תודה

• 7 תגובות
    • 809 צפיות
  21. שלום, אני מרכיב מחשב למשחקים באיכות בינונית-גבוהה, ומחפש מעבד ולוח אם שיתאימו למפרט הבא (כאלה שיהיו חזקים מספיק בשביל להריץ הכל כמו שצריך אבל לא יהיו סתם הכי טובים והכי יקרים שיש): מסך - LG L2000CP כרטיס מסך - BFG nVidia GeForce GTX 275 896MB זיכרון - Kingston KHX8500D2K2/2X2G מארז - Antec 900 II ספק כח - Corsair CMPSU-550VXEU קירור למעבד - Scynthe Mugen 2 סה"כ 4670~ ש"ח. הערות: *אני לא משדרג כל שנה-שנתיים אז אני לא מחפש אפשרויות הוספה (Upgradability) וכאלה שסתם מייקרות את העסק. שיהיה טוב-סביר באופן קבוע (כמו שאני קונה כרטיס מסך אחד יחסית חזק בלי אפשרויות SLI כי אני לא הולך לקנות עוד אחד). *אני לא מתכוון לעשות OC למעבד (לא מבין בזה מספיק ומפחד להסתכן). לכרטיס מסך כנראה שכ…

• 5 תגובות
    • 678 צפיות
  22. היי יש לי כמה התלבטויות לגביי המעבד, ויש לי שאלה לגביי הלוח אם. מעבד: מתלבט בין Q9550 2.83GHz לבין Core 2 Duo E8500 3.16GHz. אני לא עושה אוברקלוק (אולי קטנצ'יק). אני משחק במשחקים הבאים: CoD WaW, Enemy Territory Quake Wars,Unreal Turrnomment 3, Enemy Territory, Guild Wars,NeverWinter Nights 2, GTA IV, Flight Simulator X וSims 3 שיוצא עוד חודש בערך. ספציפית לגביי המשחקים שאני משחק, מישהו יכול לעזור לי לגבי המעבד? לוח אם: מה ההבדל בין P35 לבין P43 ומה עדיף לקנות לגיימינג שלי? יש איזשהן המלצות ספציפיות?

• 4 תגובות
    • 556 צפיות
  23. שלום. יש בידי מחשב בעל המפרט הבא CPU: AMD Athlon 4400+ DUAL CORE 2.3GHz (65nm) Motherboard: Gigabyte m61p-s3 DDR2 1GBx2=2GB 667Mhz Nvidia Geforce 8800GT אני לא מרוצה מהביצועים שלו במשחקים. ידוע לי שהתופעה היא צוואר בקבוק מהמעבד. אשמח אם מישהו ימליץ לי על מעבד ולוח אם בתקציב כולל של עד 1300 ש"ח הלוח אם של Gigabyte אם אפשר... והמעבד של אינטל. חשבתי לקנות את הE8400 בגלל שהוא זול יחסית ונותן ביצועים טובים במשחקים בגלל שהם לא תומכים ב4 ליבות עדיין... לוח אם חשבתי על P35 של GIGABYTE אבל אני ממש לא מבין בלוחות אם אז ניחא.. תודה רבה לכל מי שיעזור עריכה: אני עובד על רזולוציה של 1680 על 1050

• 5 תגובות
    • 660 צפיות
  24. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בבחירת מעבד ולוח אם בתקציב של 1000 ש"ח, אם אפשרות לחריגה קטנה במידת הצורך. לוח האם צריך לכלול תמיכה בזכרונות 400mhz ויותר (אפשרות לקניית זכרונות מהירים יותר בעתיד), ובנוסף תמיכה באפיק agpx8. ועוד שאלה, בעקבות השקת הויסטה והתמיכה שאמורה להיות למעבדים כפולי ליבה, האם בתקציב יהיה אפשרי, ועדיף לכלול מעבד כפול ליבה (pentium d למשל)? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום, ברשותי הלוח הנ"ל, כרגע עם מעבד E6420. עם הביוס החדש ביותר של הלוח - F6, אפשר כבר להתקין עליו את המעבדים החדשים של ה45 ננומטר, אבל הם מציינים שם את צירוף המילים הבא - No Official Support. בעקבות זה רציתי לדעת אם ללכת על בטוח ולקנות את הE6850 שהוא 3 ג'יגה הרץ, 1333 מהירות באס אבל 65 ננו, או אפשר להיות שקט ולקנות את הE8400 שהוא זהה רק עם יותר קש ו45 ננו? תודה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 867 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.