עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אתמול קמתי בבוקר, אחרי יום מרוכז בכימיה, פתחתי תמחשב, ולהפתעתי המחשב לא עבד. שומעים שהכל עובד, האור של המחשב כשהוא דלוק עובד, אבל לא רואים כלום על המסך, ובכאילו המחשב לא מתקדם ולא שומעים כל צפצוץ שהכל תקין. בדקתי כרטיס כרטיס, את כל הזכרונות, את הארד דיסק את הסי די והדי וי די ועדיין, כלום לא עבד. בסוף הוצאתי את הסלולה של הלוח אם, הוא התאפס, והכל עבד אותו יום ואמרתי : "מסתורי למדיי אבל עדיף לא להתעסק אם זה עובד". היום אני אחרי הבגרות בכימיה בא שמח פותח תמחשב ושוב קרה אותו דבר, חיכיתי שעה לאחר שהוצאתי תסלולה הביוס התאפס והכל עובד עכשיו. בדקתי תסלולה יש בה עדיין 3 ואט, אז היא לא פגומה או משהו כנראה. המחשב לא עבר אוברקלוק, הדבר היחיד שעשיתי יום לפני שזה קרה זה להחליף את ההיטסי…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שלום לכולם, האם ניתן לקנות את הלוח אם X58A-UD3R בראש שקט? מחפירות באתרים השונים הוא אומנם מתבלט כלוח שווה לכסף עבור מה שהוא נותן, אך אי אפשר להימלט מבעיות האמינות שלו החל מאי זיהוי הזיכרון, רעשים מוזרים של הלוח עצמו ואפילו לבעיות עם הכרטיס קול והסאונד שהוא מפיק. אשמח אם בעלי הלוח ישתפו בחווית ההתקנה שלהם. מאחר ואני מתכוון להרכיב בעצמי את המחשב ממש לא בא לי להטרטר לחנות ולהסביר להם באותות ובמופתים שיחליפו לי את הלוח... מבחינתי עדיף להוסיף אולי עוד 100 - 200 שקלים (נניח ללוח של ASUS) ולוותר על פיצ'ר כזה או אחר אבל לדעת שאני קונה לוח בלי בעיות מעצבנות... תודה לעונים.

• 19 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. המחשב לא מיועד לאוברקלוק אני רוצה את השילוש הכי טוב עד 1600 ש"ח ושיהיה בו 512 מגה זכרון תודה.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. כל הסיפורים של אינטל על כך שהתושבת 1151 הראשונה לא מתאימה מבחינה טכנית ועוד חארטה בארטה כמיטב המסורת שלה, הופרכו ע"י מספר אנשים שהוכיחו את מופרכות הטיעונים. יש להדגיש שכל השינויים שצריכים להיעשות בכדי להפעיל 8100 על לוח H110 לדוגמה, נובעים משינויים מכוונים שאינטל עשתה במעבדים כדי שלא יעבדו על לוחות כמו H110. https://www.gadgety.co.il/198736/modding-coffee-lake-on-2xx-chipsets/

5. אז ככה, זוכרים את הבעייה שלי עם הסירנה?! מה מסתבר שכל סדרת ה TWINX של CORSAIR CORSAIR TWINX 512MB DDR PC3200 400MHZ LL CAS2-2-2-6 ה 512 זאת סדרה מיוחד ל NFORCE2 כמו שאתם יודעים....ו הEPOX לא עושה איתם BOOT. הלכתי לחנות שמרכיבה לי את העניין (חייה שחורה ולבנה שדומה קצת לדוב )- ויש להם מלאי של TWINX ואף אחד מהם לא עבד עם הלוח שלי!! אז עכשיו אני תקוע עם זיכוי של 1350 שקלים ולא יודע מה לעשות איתם...יש לי בבית זכרון של SAMSUNG ספייר, אז אני לא תקוע בלי מחצ'ב, אבל מה אני אעשה ב 1300 שקל?! עכשיו, ראיתי שיש להם PC3500 433MHZ CAS2 לא LL ולא מסדרת ה TWINX עולה בדיוק אותו דבר כמו ואצל הדובים יבדקו בדיוק מה עובד ומה לא ויחזירו לי תשובה... אז מה עדיף לקחת? WINBOND בלי CAS2 או C…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by tropit,

היי , רציתי לדעת את דעתכם על מעבד Intel Core 2 Extreme QX9770, 3.2Ghz, 12Mb Cache, LGA775, FSB1600, Box תודה

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by g_s,

איזה מהלוחות עדיף? לא מתוכנן אוברקלוק

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by EITANL,

כיום יש לי AMD1800 עם 512M מבוסס על 333MHZ וכרטיס גרפי של הרקולס 8500AIW נניח שיש לי תקציב עד 1500 ש"ח מה כדאי מבחינת ביצועים למשחקים (סימולטורים) לשנות ל XP2500-2800 או לקנות 9700 כלשהו????? או שיש אפשרות לשלב בין שתי האופציות???? תגובות ייתקבלו בברכה איתן

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Nadab,

שלום אני מתלבט בין 3 לוחות שונים מקטגוריות קצת שונות לאוברקלוקינג: asus z87 sabertooth vs msi z87 mpower vs asus z87 plus המחשב משמש לצורכי אולפן מוסיקה וקצת עריכות בפוטושופ. תודה...

• 19 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. Started by b-nary,

אני לוקח איתו מעבד E6600 במחיר של 168.50$ זה התחלה של מחשב שכולל הכל (כולל מסך וזה) במפרט 5000 ש"ח בערך, אפשר חריגה, למשחקים, בלי OC בכלל את המפרט אני אבקש כבר אחרי שאני אקנה את אלו חחח תודה רבה

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by WinInc.dll,

אפשר הסבר בבקשה על הלוח ומה הוא שווה בכללי אני מדבר על דגמים של ASUS(שתומכים בטכנולוגיה הזו DUAL CHENNLE ) אני רוצה לדעת כי אני הולך להחליף את הלוח שלי אז אני רוצה חוות דעת עליו? א.אם הוא חזק מלוח רגיל ומעלה את מערכת ההפעלה מהר מאוד ? ב.אם הוא לוח חזק למשחקים(משחקים כבדים)? ג.אם יש בו ארבעה סלוטים פנויים של זיכרון ד.אם הוא טוען לזיכרון תוכנות בצורה מהירה(כמו בפוטושופ)? ה.כמה הוא יכול לעלות לי? תודה לכול העוזרים באמת תודה :)

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by avivlyaviv,

היום פירסם האתר Fudzilla נתונים חדשים אפשר לומר קצת מדאיגים על זיכרונות הדור הבה DDR3 זיכרונות אלו אמורים להגיעה לתדרים גבוההים בהרבה מDDR2. האתר מדווח על תיזמונים של הזכרונות החדשים 800Mhz =5-5-5 /6-6-6-* 1066Mhz=7-7-7-* 1333Mhz= 8-8-8-* 1600Mhz=9-9-9-* כמו שאפשר לראות זיכרונות ה1600Mhz יעבדו על 9 CL! בשורה זאת בהחלט בשורה לא משמחת ואף מדיאגה יחד עם זאת מגיב האתר כי הוא בטוח שחברות כמו OCZ וCorsiar ישפרו העתיד את תיזמונים אלו. אך השאלה כמה זמן יקח להם עד שהם יצליחו לשפר את התיזמונים?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by idanshir,

יש לי מערכת הפעלה XP במחשב יש לי 4 ג'יגה זה מה שהוזמן בקניית המחשב כשאני עושה מאפיינים על המחשב שלי הוא מראה לי רק 2.5 ג'יגה קראתי בפורומים ש32bit לא תומך ב-4 ג'יגה אבל הוא מראה 3.2- 3.5 ג'גה איך אני יכל לדעת שיש לי באמת 4 ג'יגה תודה

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by VegansXe,

יש הבדל מורגש בין Q9450 לQ9550 לפי דעתכם? חיפשתי Q9650 אך לא מצאתי לQ9450 יש תדר של 2.66 לעומת 2.83 בQ9550. ראיתי שאפשר לקבל Q9450 בסביבות 450 ש"ח יד שנייה. שווה/לא שווה לפי דעתכם? היום יש לי E5200 Dual core/3GB/G31 Gigabyte/9500 1GB אך אני חושב שהגיע העת לשדרג. מה אני עושה עם המחשב? גלישה+הורדות+סרטי HD לא הרבה מעבר לזה. אני מניח שהמחשב ירוץ יותר מהיר עם מעבד QUAD.

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. שלום לכולם יש לי מעבד AMD ATHLON 3500 + לוח אם ASUS A8N-E כרטיס מסך 8600GTS זכרונות: KINGSTONE 1GB DDR 400MHZ (512X2 ) CL 2.5 פרטים על הלוח אם: http://www.dealtime.com/xPF-ASUS-A8N-E-nForce4-Ultra-Socket939-4DDR-Aud-GbE-PCI-Ex16-PCI-Ex3-PCIx3-ATX-SATA יש לציין שאני כן עושה OVERCLOCK וכבר עשיתי OVERCLOCK , העלתי ל 200FSB ל 240FSB עם טיפה העלאת מתחים למעבד. בלוח אם שלי יש 4 סלוטים של זכרונות, כרגע שני הזכרונות של הקינגסטון ממוקמים ב 2 סלוטים של זכרונות בלבד ב DUAL CHANNEL וכרגע נותרו לי בלוח אם עוד 2 סלוטים של הכנסת זיכרון. אני הבנתי שלא כדאי למלא את כל ה 4 סלוטים של הזכרונות ע"י הוספת עוד 2 סטיקים של 512MB ב2 הסלוטים של הזכרונות שנותרו לי בלוח אם, אלא להוציא את 2 הזכרונות …

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. טוב אז אני כבר משתגע ובטח שיגעתי אתכם עם כל השאלות שלי, פשוט אני רוצה להיות בטוח שאני משקיע בצורה הכי נכונה את כספי(שעבדתי עליו כמו חמור) המחשב שאני צריך הוא למשחקים כבדים מאוד וגם עם פילטרים. אני צריך רק את החלקים הבאים: מעבד, לוח אם,כ"מ,ספק בלי מארז כרגע ההצעה שלי היא כזאת amd 3500 gigabyte k8n 9 ultra gforce 6600gt leadtek חשבתי על מחשב קצת שונה שאולי יביא לי ביצועים טובים יותר, אני לא יודע מה כדאי יותר למרות שזה יצא יותר יקר מעבד אני חושב על 3200 או שאני אוריד עוד ואקח 3000, אני לא יודע אם זה כדאי בשביל הטווח הרחוק וגם הבדלי ביצועים... לוח אם אני לא בטוח אם להשאיר את הג'יגהבייט הזה או לקחת אחד גם של ג'יגהבייט אבל שעולה 200 שקלים פחות זאת אומרת 660 בערך כ"מ:…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Sharon Kats,

אני מתכוון לקנות מחשב נייד בבלאק פרידי רק שאני לא כזה מבין את השינוים העיקרים בין המעבדים שציינתי בכותרת סיומת HQ היא ספציפיצת לגיימינג או שמעבד כזה גם בנוי למי שלא מתעסק בגיימינג

18. Started by Cha0stAlker,

מה המעבד הכי טוב לOC עד 900 ש"ח? תודה מראש.

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. לפי מה קובעים איזה זיכרונות מתאימים ללוח אם מבחינת ה -CL אם לדוגמא לוח עם FSB 1066 או 1333 כמו אילו למשל :800MHz DDR2 CL 5-4-4-18 800MHz DDR 800MHz DDR2 CL 5-5-5-15 800MHz DDR2 EPP 4-4-4-15

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by roma,

שלום לכולם! היום התקשרו אלי מPCH בקשר להזמנה שלי ואמרו לי שהלוח הנ"ל יגיע אליהם רק בסוף החודש ולכן ההזמנה תתעקב. הם הציעו לי שאם ארצה להחליף את הלוח לABIT אבל סירבתי ואמרתי להם שאני אחכה. עכשיו יש לי שאלה: יש מצב שאני אקבל REV 2.1 או משהו? תודה מראש!

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. כן, שומו שמיים אני קונה AMD, רק כדי להתנסות ולראות מה החרא הקטן שווה ( ;D). כמקובל כיום אני אבחר ב-1700+ 0.13 מיקרון משולב עם איפוקס עסיסי, וכאן נכנסת הדילמה, מה כדאי יותר ? איפוקס מבוסס נפורס 2 או KT400 ? כאשר אני בהחלט לא צריך את הכרטיס המסך המשלוב אלא אפשרויות אוברקלוקינג נדיבות מאד, וביצועים חזקים. ללוח יצורף סטיק זכרון PC3200 של קרוסאייר.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by mMmSaK,

שלום לכולם יש לי מעבד i5 4430 3.0GHZ HASWELL SLA1150 ורציתי לדעת אם לחכות עם השידרוג שלו עד שתצא הסדרה הבאה?

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. אני צריך שהוא יהיה : - קטן - בעל יציאת S VIDEO - בעל 5.1 ערוצים בסאונד ON BOARD והכי הכי חשוב זול ! תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by GZA3,

המטרה: משחקים, אמינות, יציבות. מומלץ: תמיכה ב OC, אפשרויות קירור טובות יותר, בנדל עשיר יותר. אני רוצה לקנות לוח אם חדש אחרי שהתיאשתי מה asus a8n sli דלוקס שלי. אשמח לשמוע כמה שיותר פרטים על שתי אלו. ABIT KN8 Ultra http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=285 GIGABYTE K8N Ultra-9 http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-K8N%20Ultra-9.htm

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. אני משדרג את הלוח שלי: ASUS A7A266 ואת המעבד שלי: AMD Athlon 1.33 ללוח ומעבד יותר חדשים. קיבלתי הצעה מהחנות של המחשב, בגלל שהוא דיי "חייב לי" על טירטורים בעבר וכאלה... כזו: לוח gigabyte 7vt600-L שהוא מוכר בד"כ ב-468 ש"ח (ראיתי כזה ב-377 ש"ח ב-zap...) ומעבד amd xp2000 שהוא מוכר בד"כ ב-520 ש"ח (ראיתי כזה ב-365 ש"ח ב-zap...) במחיר של 650 שקלים. עכשיו, אני לא יודע איך הלוח מבחינת ביצועים, מה שכן הוא מר לי, שבעוד 140 שקלים הוא יתן לי מעבד amd xp2500 על המעבד אני דיי סגור, אני חושב שאני אקח כמובן 2500, כי אם כבר אני משדרג אז שיהיה שידרוג... אבל בקשר ללוח אני בדילמה, לכן רציתי לשמוע דעותיכם בנוגע ללוח ולשאול שאלה כזו: יש לי מספר התקני IDE (צורב, DVD, ו-5 הארדיסקים) , המחוברים אל…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.