עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Godlike2k,

אהלן חברה, רציתי לשאול אתכם מספר שאלות בקשר למעבד + לוח אם שאני עומד לקנות בחודשיים הקרובים. המפרט שיש לי עכשיו הוא 3.0GHZ (של אינטל) , 2GB RAM (חברת Kingstone , זה DDR עם 400MHZ) וכרטיס מסך X1950PRO 512MB AGP8X ורציתי לקנות מעבד + לוח אם חדשים שיתאימו לכרטיס מסך והזכרונות , אז מצאתי 2 לוחות אם ורציתי לשאול אתכם מה כדאי מבין שניהם כי אני קונה את המעבד Quad 2 Core Q6600 (בערך ב1050 ש"ח ממור לוי עם הנחה) , אז הנה הלוחות אם: זה הראשון http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4713 וזה השני http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4140 ובקשר למעבד, זה המעבד בעקרון (ה Q6600) , האם המחשב ישופר ויעלה לי את ה FPS בהרבה (ואני מדבר על שינוי ניכר כי שמתי לב שזה העלה לי את הביצועים מן הסתם עם הכרטיס מסך …

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום לכם יש לי במחשב עכשיו 1GB זכרונות(512*2) של OCZ שעובדים בדואל. אני רוצה לעלות ל2GB בגלל שאני מתקין וויסטה רציתי לשאול מה יותר כדי: http://g-tech.co.il/Product.asp?Pid=VS512MB400&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=5 -העדפה שלי בגלל שאני הולך להביא מהחנות הארד דיסק ואז אני יקנה שם כבר את הזכרונות http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=8559 - כאלה יש לי עכשיו והם טובים מאוד אבל יקח שבועיים להגיע אז אני לא יודע אם אני רוצה לחכות. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=8268 - אותו מחיר כמו הCROSAIR אבל יקח יותר זמן להגיע. כולם יעבדו בדואל צ'אנל ביחד עם הזכרונות הנוכחים השאלה זה מה הכי כדי? והאם יש הבדל כ"כ גדול ביניהם? כל המחירים נעים בין 350-390 תודה …

• 19 תגובות
    • 779 צפיות
  3. היי, אני לא בטוח שזה תקף לכולם אבל אח שלי ואני קנינו מחשב חדש עם לוח אם Gigabyte GA-EP35-DS3L ומעבד E8400 3 GHZ. משם מה לשנינו היה מוגדר בסטוק שהמעבד עובד על תדר 2.66 גה"צ, במכפלה של X 6. צריך פשוט להיכנס לביוס ולשנות את המכפלה ל X 9 כלומר לתדר הרגיל שלו 3.0 גה"צ. תהנו ומעניין לשמוע תגובות אם זה ככה אצל כולם או שזה סתם צירוף מקרים שלנו.

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by MiOB,

כן, אל נא תהיו מופתעים. ;D המחשב הישן (בן 9.) מורץ כרגע על PIII 667MHz ו-512MB, וישנה בעיה תמידית; המחשב נתקע / מאתחל את עצמו מחדש פעמים רבות וברציפות, בכל שלב כלשהו. כלומר, התקיעה / האתחול יכולים להתבצע בטעינת מערכת ההפעלה (Windows XP), בעת גלישה באינטרנט, ב-POST, הבנתם את העניין. העניין, שמתסכל אותי כל-כך, היא העובדה שהמחשב יכול לעיתים לרוץ ימים שלמים ללא רבב. בעבר, כשקיבלתי הרבה שגיאות / תקיעות / אתחולים, עשיתי פרמוט והתקנה חדשה של מערכת ההפעלה, מה שפתר את העניין לזמן מה, עד שאלה חזרו שוב. מכאן, אני חושש שאולי: 1. הזכרונות תקולים. ניסיתי לבצע בדיקה עם התכנות הידועות והמוכרות, ולא התגלתה בעיה כלשהי. בדרך-כלל, כשהמחשב לא מאתחל את עצמו, ובמקום מופיע BSOD, רוב השגיאות…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by sohooo,

שלום- בשעה טובה הזמנתי היום מחשב.. אני לא ממש מבין בלוחות ובפורום מפרטי מחשב הומלץ לי על- GIGABYTE GA-EP43-DS3 כאשר ביצעתי הזמנה שיכנעו אותי לקחת במקום- DFI bloodron P35 T2RL http://aluf.co.il/view_prod_he.aspx?ProdID=2137430653 בטענה שהוא יותר מוצלח... אני נוטה להאמין לחנות שבה ביצעתי את הרכישה אבל בכל זאת רוצה את דעתכם. ואולי לקבל המלצה אפילו על לוח אחר. (תקציב עד 600) לדעתי אין לי הרבה זמן להתחרט... המפרט מעבד- Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם- ??? זיכרון- mushkin ddr2 4096mb (2048x2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 xp red 593 כרטיס גרפי- HD4870 512MB CLUB3D כונן קשיח- WD 500GB SATA2 16MB מסך- SAMSUNG T220 צורב- LG מארז- ANTEC SONAT III + OC תודה.

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אחרי ששמתי את הזכרונות החדשים שמתי לב שאין לי בכלל שינוי במהירות של המחשב... אז הורדתי את התוכנה EVEREST Corporate Edition וראיתי שהמחשב מזהה את הזיכרונות בדיוק את הדגם והכל אבל בspeed הוא רושם 667... הזכרונות שקניתי הם של ocz דגם reaper hpc 1GB 1066MHZ (זה ערכה של 2 סטיקים 1GB כל אחד). הלוח אם שלי הוא GIGABYTE GA-P35-DS3L בבקשה עזרה...

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. דרשתי וקניתי מעבד Q6600 BOX כפי שהבנתי הוא מגיע בחבילה מלאה עם מאוורר של אינטל כאשר הגעתי לבית פתחתי את המחשב וראיתי שעל המעבד שהוא אכן Q6600 יש מאוורר שרשום עליו EVERCOOL שאלתי היא האם עבדו עליי ביקשתי מעבד BOX וכמה גישושים באינטרנט מצאתי את המאוורר שהייתי אמור לקבל (ככה לפחות נראה לי ) חשוב לציין שהמאוורר שלי שחור וקטן ולא כמו בתמונה !! למישהו יש Q6600 BOX איך המאוורר שלו ?? עבדו עליי ?? או שאני טועה ?? הנה האתר המקורי http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-charts-2008,1784-5.html

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  8. Started by rubib,

חברים יקרים, אני עומד לרכוש מחשב חדש ומכיוון שיש לי נטייה להיקשר לברזלים האלה אני כולי בהתרגשות. אחרי שהגעתי להחלטה על כרטיס מסך (HD4870 - בעזרתם האדיבה של החברים כאן), זיכרון (4GB- כל החברות אותו דבר?!) החלטתי לבדוק מה קורה בשוק המעבדים. קראתי וגם קיבלתי תשובות מגוונות, לפעמים מגוונות מדי לגבי איזה מעבד לקחת. המחשב מיועד בעיקר למשחקים (תלת מימדיים), גרפיקה (3dmax), וכמובן גלישה באתרי פורנו ועכשיו לשאלה: יש שני סוגים של מעבדים: QUAD וDUAL. מצד אחד לQUAD יש ארבעה ליבות שזה אמור להיות יותר מהיר אבל מצד שני אומרים שרוב היישומים לא משתמשים בארבע ליבות ומכיוון שהן מתייחסות אליו כ2 ליבות אז הוא בעיקרון חלש יותר ולכן כדאי לקחת כבר 2 ליבות חזק (E8400?). מצד שני יש כאלה שאומרי…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לכולם, יש לי את הלוח אם P35-S3L ואני רוצה לדעת אם החיבור SATA שיש לי הוא VIA או NForce... איך אפשר לדעת? ומה ז"א VIA ו NFORCE? בבקשה תענו לי מהר זה דחוף!! תודה...

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום אני כבר משתגע ולא מבין..איזה זכרונות יש לי 800MHZ או 1000MHZ בדקתי באבסט וCPUZ בכל מיני מקומות וזה נורא מבלבל כל מה שעקפתי באדום מראה 1000 כל מה שבכחול מראה 800 מישו יכול לתת לי הסבר?? מצורפת תמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=ldmowyy4m0yn.jpg

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. האם עדיף לקנות 800 Mhz או שזה לא כל כך עקרוני ואפשר ללכת על 667 Mhz ??

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. הרבה זמן אני מנסה להבין מה ההבדל בין ה Core2Duo לבין, Dual Core, לבין הP4 הרגיל יש לי מחשב בן שנתיים וחצי בערך, ויש עליו Intel P4 3.0Ghz (478), נגיד ואני אקנה עכשיו מחשב עם מעבד Core 2 Duo, שהמהירות של המעבד היא 2.0Ghz... ברור לי שה-Core 2 Duo 2Ghz יהיה מהיר יותר מאשר P4 3Ghz... אבל מצד שני, איך זה הגיוני שמעבד 2Ghz יהיה מהיר יותר ממעבד 3Ghz? אשמח לקבל הסבר.... תודה

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by Guyke,

שלום! אני מרכיב לעצמי מחשב ויש לי התלבטות בין שני המעבדים , גם המחירים שלהם די דומים,המטרה העיקרית של המחשב הוא למשחקים.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום, מהכתבה שפרסמו כאן: http://hwzone.co.il/news/1187634249/20976/ אני מצטט: משפחת ה-Penryn מבית אינטל, עליה יבוססו מעבדי העתיד הקרוב של החברה, צפויה לראות אור כנראה ברבע הראשון של שנת 2008, אם כי עד היום לא ידענו דבר על הרכבה של המשפחה. מידע שדלף כנראה מאינטל עצמה מורה על תשעה דגמים שולחניים שיתבססו על תהליך ייצור של 45 ננומטר חמישה מעבדים שיבוססו על ליבת Wolfdale, ועוד ארבעה מעבדים שיבוססו על ליבת Yorkfield. וגם: לעומת כפולי הליבה של החברה, יכילו המעבדים בעלי ליבת ה-Yorkfield של אינטל שתי ליבות "מודבקות" מסוג Wolfdale, ובהתאם 12MB של זיכרון מטמון המשותף בין כל שתי ליבות. מה שאני חשבתי כל הזמן, שהדור החדש ההולך וקרב שהוא Penryn בארכיטקטורה של 45 חשבתי שהוא יהיה 4 ליבות…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by J0n1,

יש מגבלה לכמות הזיכרון שהמחשבים היום תומכים? אם לדוגמא אני אקח לוח אם עם 4 סטיקים ואני אשים לו 16G RAM המחשב יעבוד בכלל? לא תהיה בעיה של מתח/קריסה? אני אראה הבדל בין 4 ל16 או שאין עדיין אפשרות לנצל כ"כ הרבה והחלקים האחרים מהווים גם צוואר בקבוק?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם יש לי מעבד AMD ATHLON 3500 + לוח אם ASUS A8N-E כרטיס מסך 8600GTS זכרונות: KINGSTONE 1GB DDR 400MHZ (512X2 ) CL 2.5 פרטים על הלוח אם: http://www.dealtime.com/xPF-ASUS-A8N-E-nForce4-Ultra-Socket939-4DDR-Aud-GbE-PCI-Ex16-PCI-Ex3-PCIx3-ATX-SATA יש לציין שאני כן עושה OVERCLOCK וכבר עשיתי OVERCLOCK , העלתי ל 200FSB ל 240FSB עם טיפה העלאת מתחים למעבד. בלוח אם שלי יש 4 סלוטים של זכרונות, כרגע שני הזכרונות של הקינגסטון ממוקמים ב 2 סלוטים של זכרונות בלבד ב DUAL CHANNEL וכרגע נותרו לי בלוח אם עוד 2 סלוטים של הכנסת זיכרון. אני הבנתי שלא כדאי למלא את כל ה 4 סלוטים של הזכרונות ע"י הוספת עוד 2 סטיקים של 512MB ב2 הסלוטים של הזכרונות שנותרו לי בלוח אם, אלא להוציא את 2 הזכרונות …

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by EK09,

אוקיי אני מתכנן לקנות AMD Athlon64 X2 4400+ Brisbane צריך המלצה ללוח אם טוב(אולי ASUS M2N-E nForce570) או משהוא יותר טוב? ויש לי גם שאלה לגבי זכרונות Corsair XMS(2x1GB)PC2-5400 675Mhz CL4 או Patriot 2GB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL CL4

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. היי אנשים, אני מעוניין להתייעץ אתכם בנוגע לשיפור ביצועים. המערכת הראשית שלי (מפרט מלא בצד) מתחילה להתיישן, ועומדות בפני 2 אופציות כרגע, כמו שאני רואה את זה: 1. OC עם ניקוי אבק, סידור כבלים, הוספת מאוורר (מת לי ה120 מ"מ שמוציא אוויר וכבר חצי שנה המחשב רק מכניס אוויר...), מריחת משחה טרמית חדשה, ולבסוף גם איזה DEFRAG או אפילו פירמוט מלא להשלמת הרענון. כמו שרואים, המערכת הזו בעלת פוטנציאל די גדול ל OC, אבל לקחת בחשבון שאני אהיה מאוד מתון ופחדן בנושא הזה. 2. לקנות AMD כפול ליבה כלשהו ב EBAY, ואולי גם זכרון (2 סטיקים של ג'יגה, שיעבדו ב DC ולמכור את הזכרון הנוכחי). ואז גם לבצע את כל השלבים שב-1 למעט ה OC (יידחה לעתיד במקרה שאופציה 2 תבחר). בשני המקרים, צריך לקחת כאן בחשב…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. כצפוי, יש משמעות מעטה בלבד, אם בכלל, להבדל אם המעבדים יושבים על אותו die או על שניים שונים. Anandtech: AMD's native quad-core needs about 76ns to exchange (L1) cache information. That's not bad, but it's not fantastic either as the shared L2 cache approach of the Xeons allows the dual cores to exchange information via the L2 in about 26-30ns. Once you need to get information from core 0 to core 3, the dual die CPU of Intel still doesn't need much more time (77ns) than the quad-core Opteron (76ns). The complex L1-L2-L3 hierarchy might negate the advantages of being a "native" quad-core somewhat, but we have to study this a bit further as it is quite a complex matter. …

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. מה טוב יותר?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. ראיתי לפני כמה זמן מישהו פה שאל אם קיובייס תומכת למעבד בריבויי ליבות... כדי לדעת אם כדאי לקנות.. מאחר וגם אני הייתי מעוניין במידע הזה התחלתי לחפש מידע..... לא מצאתי כלום, אפילו מייל לא מצאתי כדי לשלוח להם שאלה.. היום אחרי כמה חפירות ארכיאולוגיות באתר, מצאתי פיסת מידע, שעלולה להיות שימושית... אם תשימו לב, הביצועים בc2q הם ++, ואילו בc2d זה +... אז אני מניח מזה שהתוכנה אכן תומכת בריבוי ליבות.. אז מומלץ עוד מידע אודות דרישות המערכת לקיובייס: http://www.steinberg.net/547+M52087573ab0.html לגבי פרוטי לופס.. אני מעוניין במידע הזה בעצמי... אמשיך לחפש. אם אמצא תשובה אחזור אליכם בהקדם..

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. יום ראשון אני הולך לקנות עוד 512MB בנוסף ל-256 שלי עכשיו אני רוצה לדעת איזה CL ה 256 שיש לי על המחשב כדי שאני לא יקנה סתם 512 עם CL נמוך וישלם הרבה שבמילא הוא יעבוד לפי הזיכרון האיטי יותר.. וגם תמיד חשבתי שהזיכרון אצלי עובד בתדר של 266MHz אבל לפי התמונה יש מצב שהוא פועל על 366MHz? תמונה: אני חייב פה את העזרה שלכם.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Farmalot,

כל גיימר שקונה מחשב היום מחליף אותו (כולו) תוך מ ק ס י מ ו ם שנתיים. אז אם אפליקציות שינצלו את מרובעי הליבה אין עדיין, וגם אין צפי לשנה-שנתיים הקרובות (או שאני טועה?), אז למה לקנות מרובע ליבה על פני כפול ליבה? אני שואל כי אני לפני קניה, ואני מטלבט הרבה בין הסדרות. למען האמת, אני מתחיל לפזול אל ה E2XXX. אני מתכנן גם המהרה רצינית. אז יש למה לקנות מרובעי ליבה?

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום לכולם, אני מתכנן קניית מחשב עם המעבד E6750 והכ.מסך 8800GTS 640MB ו- 2GB זכרון... (אולי בעתיד ארחיב, לא ל DDR3!!). איזה לוח אתם ממליצים לי בלי כ.מסך מובנה עם FSB של 1333MHZ הכי זול שאפשר?? ולכתוב למה הוא זול... אני לא יעשה OC!!! תודה!!

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. בדרך כלל אינטל מפרסמים רק מה שהושק בקטלוג המוצרים שלהם ולא את מה שלא הושק. http://www.intel.com/products/processor/core2quad/specifications.htm

• 18 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.