מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום. כידוע, הלוח החדש של ASUS, ה- P4T533, מגיע עם סטיק של 256 מגה זכרון RDRAM שהוא 32 ביט, כאלה שלא צריכים לבוא בזוגות. הבעיה שלי היא, מה אם אני מעונין בעוד 256 מגה זכרון ? לא ראיתי שמוכרים זכרונות 32 ביט בשום מקום, הם רק באים עם הלוח הזה של ASUS. אני לא יודע אם כדאי לקנות את הלוח הזה אם אי-אפשר לשים עליו 512 מגה של הזכרון החדש (לא הייתי רוצה לזרוק את הזכרון החדש ולקנות לו שני סטיקים של זכרון 16 ביט). אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ידיד שלי פירק מערכת ישנה שלו,והביא לי את המעבד שהיה בה בגלל שהוא יודע שאני אוסף כל מעבד שבא ליד(בחינם)... הוא לא זכר איזה מהירות הוא,אז הדלקנו את המערכת שלו(לפני שפירקנו אותה)בשביל לבדוק... לתדהמתי היה מדובר במעבד שלא אמור להיות קיים... זה היה מעבד את'לון בתצורת סוקט בתדר של 650Mhz ,עכשיו ככל שאני יודע מעבדי AMD הם סוקט רק ממהירות של 700Mhz ומעלה. עוד פרטים קטנים על המעבד: יוצר בליתוגרפיה של 0.25 ( ) מיקרון ובעל באס של 100Mhz... איך זה יכול להיות? די מדהים...
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב שכבר זמן מה סובל מקריסות/אתחולים/מסכים כחולים, לאחר שלא הצלחתי להבין מה הבעיה לקחתי אותו למעבדה (דבר שלא עשיתי מעולם) שם בדקו והגיעו למסקנה שהלוח-אם דפוק. (MemTest מראה שגיאות ב2 זוגות שונים של ראם בכל אחד מ4 החריצים) המפרט שלי: AMD Phenom II X4 965 Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Crucial Ballistix Sport 2x8GB FSP HYPER 700W Radeon HD 7870XT Western Digital 1TB Samsung Evo 850 SSD 250GB ומארז פשוט של Cooler Master elite המעבדה אמרו שהלוח שיש להם לא תואם את המעבד שיש לי. אני חושב שכבר לא כדאי לקנות לוח כל כך ישן (אם בכלל נמכר תושבת AM3). אמ;לק: צריך המלצה לשילוש זול כמה שאפשר,…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בקצרה זה מחשב חדש שהורכב.. לוח אם הגיע אלי ללא פחית....(לא אני הרכבתי) שלחו לי פחית של הלוח רוצה להרכיב אותה איך אני עושה את זה? תודה רבה לעוזרים! תמונות מצב:
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה כרגע מותקן לי מחשב לוח gigabyte h97-hd3 עם מעבד i5-4590, קיבלתי לאחרונה i7-3770 על לוח אינטל dh77eb ואני מתלבט האם כדאי להחליף ביניהם. הכרטיס הגרפי שלי הוא GTX770 2GB. השימוש העיקרי שלי כרגע הוא גיימינג, רוצה להתחיל בקרוב לשחק על ACU ו-Inquisition. כדאי להחליף ביניהם? יהיה הפרש משמעותי בביצועים? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כן כן, שמעתם אותי נכון, מחיר מעבד הQ6600 (QUAD CORE 6600) b צנחו!!! מחיר מעבד הקיו 6600 ירד ועומד כעת על 3130 ש"ח!!! את המוצר ניתן לירכוש בלינק הבא: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Q6600&cart=1176855391647093〈=heb רק לתזכורת, מחיר הקיו 6600 בתחילתו עלה 4700 ש"ח, וביום אחד הוא צנח ל3130 ש"ח!!! :s05: עכשיו מה שנותר לנו לחכות, הוא אם החנויות האחרות יורידוי מחירים כדי למכור את המעבד הזה. לפחות, מעבד המרובע ליבות מתחיל לקבל מחיר שפוי. קרדיט ל: אור כהן
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1313 מעבד שלא מזמן (4 חודשים עלה 2200 שקל) עולה אלף שקל פשוט טירוף כפול ליבה ב1000 שקל וזוכרים את הFX62 שעלה 9000 שקל עכשיו הוא ירד גם כן ל 7800 שקל http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_75_2136&products_id=14038 רק שנעה לא הורידו את המחיר והוא תקוע אצליהם על 9400 שקל http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=5421 ללא ספק כיום ה930 הוא המעבד המשתלם ביותר שקיים בשוק והינה גם 805 ב688 שקל מה יהיה לאן נגיע ;D
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת מה ההבדל בין Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box ל Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Bo ההבדל במחיר הוא של 200 שקלים. (בהנחה שהשימושים הם משחקים, פוטושופ, סרטים באיכות גבוהה) תודה
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לירכוש מחשב חדש ויש לי שאלה לגבי זיכרונות: אני ישתמש במחשב לOC חזק ולמשחקים כבדים,אז קראתי קצת וראיתי שהתיזמונים צריכים להיות נמוכים כאלה: CL4-4-4-12 אם אני לא טועה תתקנו אותי. ולא הבנתי משהו לגבי הMHZ שיש שם בכללי כמה שיותר יותר טוב או כמה שפחות?. כי אני רואה פה מלא אנשים שממליצים לקחת 800MHZ אז ככל שזה יותר נמוך ככה= **** (: ואם תוכלו בבקשה להביא לי זיכרונות במחיר טוב ושיתנו את הצרכים שלי לגבי OC ומשחקים כבדים. תודה רבה על העזרה..
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צריך עידכון דרייבר לכרטיס קול שלי כרטיס קול מובנה בלוח אם P5K se
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי במפרט שלי לאיזה מעבד כדאי לי לשדרג? יש ב 800 ש"ח ככה גם את ה Q6700 וגם את ה Q8200 או שכדאי לקחת מעבד יותר טוב משני אלה? ולא אני לא רוצה את ה e8400... מדובר על שדרוג למעבד quad בלבד. ומה לגבי Q9400 ?
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם מעבד OEM הוא פחות טוב או שזהו בדיוק אותו אחד רק בלי קירור ?
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הדלפה מעניינת מספרת לנו, שחלון הזמנים להשקת המוצר הם לכל המוקדם סוף 2021, ויותר סביר במחצית הראשונה של 2022. הכל על בסיס הערכתה של AMD, שעד אז היצור בליטוגרפיה החדשה 5nm תהיה זמינה כבר לטובת הנושא (TSMC או סמסונג). מדובר בסוקט חדש AM5 שהוא קצת יותר גדול מהסוקט הנוכחי AM4 על מנת לאפשר יותר שטח נדלני לשבבים. מדובר בעדכון לארכיטקטורה של Zen3, שתוסיף (כנראה) תמיכה ב- PCI-E דור 5, ובזכרונות DDR מדור 5 במהירויות 5200mhz ומעלה. AMD מעבירה את ליבת הנהול המרכזית (שהיא ה- IO) שהיום מבוצעת בריזן 3000 באמצעות ליטוגפריה בגודל 14nm, להיות מיוצרת גם היא ב- 5nm כמו ה- chilets עצמן, ובכך להקטין אותה לחצי הגודל, ולפנות עוד שטח על ה- substrate לטובת יותר chiple…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
היי. החלפתי כבר ספק - לא עזר. הבעיה היא כזאת: אני מריץ משחק כבד, וכל פעם לאחר 15 דקות בערך המחשב כולו נתקע. באופן קבוע. עשיתי memtest, החזיר תשובה שהכל תקין. אבל כשהוצאתי סטיק אחד והשארתי את השני בפנים, אפילו שהעברתי אותו בכל הסלוטים, המשחק נטען עד כדי כך שאני נאלץ לאתחל את המחשב, כלומר, דקות ארוכות. ה-Memory ב-Task manager על 100%. דרישות המערכת המומלצות של המשחק 8 GB, וסטיק אחד אצלי זה 8 GB. כלומר, כשאני עם סטיק אחד ולמשחק לוקח להטען דקות ארוכות וה-FPS על 0 והכל תקוע, והדרישות הם של נפח זיכרון זהה, זה אומר שהמשחק לא אמור להתנהג בצורה כזאת. נכון? ניסיתי לשים כל אחד מהסטיקים לבד בכל סלוטים, כלומר, שמתי אחד בארבע, לא עזר. הוצאתי. שמתי שני בכל הסלוט…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מערכת WIN 7 64BIT עם4 GB זכרון האם כדאי להשקיע בעוד 4 GB ??? מה זה יוסיף לי ? כיום עובד עם 4 G B 1600 ומגיע גג ל- 2.5 GB אם אני יקנה עוד 4 הזכרון ינצל זאת טוב יותר את 8 GB ???
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מאוד אהבתי את ההמלצה שלכם במפרטים לגבי מחשב רב תכליתי ב-6K בערך. ההתלבטות היחידה שלי היא לגבי הלוח-אם, GIGABYTE GA-P55-UD3R או MSI P55A-G55, האם תוכלו לעזור לי בבחירה?
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי ביקורות על שניהם שניהם לוחות מצוינים אבל האם האסוס שווים השקעה של עוד 150-200 שקל? לאסוס יש עוד כרטיס רשת וחיבורי אודיו (באפוקס הם באים כLINE IN וMIC ואם רוצים להתשמש בסראומד הם מתחלפים ומגיע גם פאנל חיצוני עם SPDF)
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן. אני מעוניין לקנות מעבד AXP עם ליבת TBRED-B - איפה אפשר? ועל איזה מעבד אתם ממליצים למערכת עם לוח GIGABYTE 7VAXP וזכרונות XTREME DDR PC3200 - כאשר המטרה העיקרית היא תקציב נמוך מאוד.. תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אנשים, לחברה שלי יש לוח-אם ישן של msi, דגם: MS-7173. בתוכנה system info כתוב שהלוח תומך עד 1gb זכרון (יש רק 2 סלוטים בלוח). לעומת זאת, באתר של msi כתוב שהלוח תומך עד 2gb. אני מניח שעדכון ביוס יפתור את הבעיה, אבל מה הדרך הבטוחה ביותר? בעבר אני זוכר שדוד שלי עדכן עם LiveUpdate של msi שעושה את זה דרך הווינדוס, והייתה שגיאה ובריסט הבא המחשב לא עלה. אשמח לעזרה, תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
1) איזה לוח אם מתאים לCROSSFIRE של שני HD4850 ? 2) איזה זכרונות כדאי לקחת עם הלוח? 3) ספק של 600W יספיק? תקציב של 500-800 ללוח או משהו כזה תודה.
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חבר'ה, עכשיו כשהKaby Lake כבר בשוק אני מתחיל להתעניין על לוחות אם. המטרה העיקרית של המחשב זה גיימינג, עריכת ווידאו ותמונות, ותכנות. עד עכשיו יש לי GTX1080, I7700K. אני מתכנן לקנות 32Gb ראם, ומעדיף שיהיה אפשרות להרחבה בעתיד(לא חייב 8 סלוטים, אני מתכנן להשתמש ב2x16) מוכן להשקיע עד 1500 שקל(אולי יותר אם זה ממש שווה) לא צריך כרטיס רשת אלחוטי מובנה, כנ"ל כרטיס מסך. ATX כמובן (: באופן אישי אני אוהב אסוס אבל זה לא מחייב, כמובן כמה שיותר USB3.1 וUSB3, תמיכה בM2, סאטא6GB ודומה (: תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, כיום יש לי מחשב עם i5 4460 + 16G, שמשמש אותי ללמידה תכנות, הרצת VM , מעבדות networking (סיסקו וג'וניפר), לפעמים עריכת וידאו adobe premiere של סרטים ביתיים ומידי פעם משחקים לא ב FHD. כמובן שהמחשב לא תמיד סוחב אבל למדתי להסתדר עם מגבלות המחשב. עקב מגבלות בדירה החדשה אני רוצה לקנות מחשב של ASRock deskmin 300/310 ולמקם אותו בפינה מסויימת. הלוח אם של ה ASROCK תומך בשני המעבדים שבכותרת ולצערי לא תומך ב3600G. איזה מעבד יכול להתאים לי? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, ברצוני להגדיל את הזיכרון שלי כרגע יש לי 2 כרטיסים שכל כרטיס הוא 1 ג'גה ואני מעוניין להרחיב ל4 ג'יגה. השאלה שלי האם לקנות כרטיס אחד של 2 ג'יגה? או 2 כרטיסם שכל אחד מהם ג'גה תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שמתם בראשי ידיעה שסדרת מעבדים 6000 שמציגה שיפור משמעותי מהמעבדים הנוכחים ( ואף יותר מסדרת 5000 שגם עתידה לצאת ), תוכרז רישמית בעוד כ -3 וחצי חודשים. 1. בערך עוד כ- 3-4 חודשים יתחילו למכור אותם אצלנו? או מאוחר יותר ? ראיתי שמישהו רשם פה שהסדרה תצא רק בסוף השנה הנוכחית עד תחילת השנה הבאה. 2. ידוע משהו בקשר למחיר? האם הדגמים היותר בסיסיים של הסדרה ללא ה- K ויכולת ה- OC, יהיו כמחירם של Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB ו- Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB ומה עם מחיר הזכרונות ולוחות האם החדשים תומכי DDR4 ביחס למחיר של זכרונות ולוחות DDR3 ? 3. אז כבר לא ימכרו את סדרת 4000 של המעבדים והיא תוחלף ב- 5 ו-6 , או שמחירם של סדרת ה- 4000 ירד עד שיפטרו מהמלאי? גם זכרו…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-