עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by pazlazar,

היי, רציתי לשאול, מה בדיוק ההבדל בין זכרונות לנייח לסין שרת. אני יודע שיש כמה הבדלים מבחינת אמינות אבל אם הם יותר זולים, לא כדאי לקנות זכרונות לשרת למחשב נייח?

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  2. שלום. זה שוב אני. הפעם מעט חקרתי את השאלות תשובות. וככה. יש לי את לוח האם GIGABYTE X58A-UD5 REV2.0 יש לי טריפל צ'אנל של 6GB http://www.gskill.com/en/product/f3-10666cl9t-6gbnq ואני מתכנן להכניס אליו את הדואל צ'אנל הזה http://ksp.co.il/?uin=14039 עכשיו. שניהם בעלי מתח זהה תדירות דומה אחד לאחד. אבל. אחד טריפל והשני דואל בכלל. 1. זה לא יפגע בביצועים ויגרום לעבוד כמודול יחיד או דואל צ'אנל? 2. זה בכלל יזהה את הזיכרון ויעבוד איתו רגיל? אני מצפה לתשובה מעט יותר מפורטת ומנומקת הגיונית באופן נרחב. יותר מתגובה של "כן".

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  3. Started by סעדה,

חוץ מעניין הPCIe lanes 28 ל40 שיעני אפשר לעשות SLI 16/8 עם ה5820K ועם ה5930K אפשר 16/16? והמקסימלי זה 8/8/8/4 ב5820K ו16/8/8/8 ב5930K נכון? יש הבדל מהותי בין 16/16 ל16/8? והאם כשמדובר במערך 16/8 ואני ארצה לשים קשיח SSD בחיבר M.2 עכשיו יש את זה בכל הלוחות X99, הבנתי שזה מתחבר עם PCI X4 כביכול - אז זה אפשרי עם מערך SLI 16/8 עם מעבד 5820K כלומר, ואז שאר ה4 לSSD נכון? תודה רבה מראש.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by ~Pizza~,

היי. ברשותי סטיק אחד של Kingstone hyperx gensis 8GB 1600mhz. אני חושב להוסיף סטיק נוסף ואני רוצה שזה יעבוד בDual channel, העניין הוא שאני מתקשה למצוא איפשהו בארץ סטיק נוסף כזה. השאלה שלי היא- האם דגם אחר דומה יתאים? זה למשל: http://www.tms.co.il/product/13563 לא רואה כל כך מה ההבדלים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by pazlazar,

היי אנשים, מישהו במקרה יודע איפה ניתן לקנות בארץ ddr4 בקיט של 2x8 או אפילו 4x8? ניסיתי להזמין באמאזון אבל לוקח להם הרבה זמן והם כל הזמן מעקבים את המשלוח ככה שאני שוקל לבטל...

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Gil Fitussi,

שלום לכולם, המחשב שלי התחיל לגמגם מאז שנהרס המאוורר האחורי של המארז שלו. במהלך אמיץ (ממש) קניתי שתי מאווררים וחיברתי אותם אחד מקדימה (לאוויר הנכנס) ואחד מאחורה (להוצאת האוויר החם). כשבדקתי את חום המעבד (intel core 2 quad q6600) נראה שהמעבד בטמפרטורה לא משהו. הטמפרטורה היא סביב ה 50-60 אבל כשאני מעמיס עליו הוא עולה אפילו מעל ה 70 מעלות. ניקיתי את המאוורר של המעבד אבל עדיין ללא שינוי, יש לציין שהמאוורר של המעבד עובד במהירות של 2500RPM בממוצע (עולה ויורד) האם החום הזה הוא נורמלי? ואם לא, מה לדעתכם גורם לו? מצורפת תמונה של הנתונים הנ"ל תודה, מודה לכם

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by ShaharSi,

קניתי את הלוח asrock z87 extreme 3. http://www.asrock.com/mb/intel/Z87%20Extreme3/ ורשום שיש: 6xusb 2 6xusb 3 אבל בפועל הפאנל חיבורים האחורי אין את כל החיבורים הללו ורשום שחלק מהם זה via header. מזה אומר?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by יניב51,

שלום לכולם, לצערי לוח האם במחשב הלך לעולמו ( לקח איתו גם את כרטיס המסך ) ואני מחפש אחר לוח אם חדש. לצערי, המחשב קצת מיושן והמעבד ( I5 ) מתאים לסוקט 1156. התקשרתי לחנויות - נאדה. יבואני ASUS, ASROCK, ג'יגה בייט - נאדה. בקיצור נואש. הפתרון היחיד שיש - קניה מאיביי / חו"ל. המחיר המינימלי לדעתי הוא 400 ש"ח כולל משלוח. לא סגור על זה אם כדאי לקחת סיכון עם שליחה כזו מחו"ל, מה דתעכם? בנוסף, מצאתי בחור שמוכר שילוב של מעבד + לוח אם, רק שהמעבדכביכול חלש יותר משלי, i3-2120 3.3GHz. המחיר אטרקטיבי, אבל אני לא הכי רוצה לרדת במעבד ( שימושים: אינרטנט, קצת משחקים ותכנות ), האם הירידה דרסטית? מבחינתי כרגע לא ממש בא בחשבון לקנות מעבד I5 חדש ( מחיר, לוח אם+מעבד+קירור למעבד+ אולי זכרונות ) ול…

• 12 תגובות
    • 7.8k צפיות
  9. אז יש לי כרגע 2 ג'יגה זיכרון פנימי ואני מעוניין להרחיב ל 4. כרגע אני עם win 7 32 bit, אז אין טעם להרחיב את הזיכרון לפני שאני מתקין ווינדוס 64 ביט, נכון?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by jepe81,

שלום, התקנתי ווינדוס 7 בגירסת 64 ביט אבל יש לי רק 4 גי'גה זיכרון שזה לא מספיק למשחקי מחשב. רוצה לשדרג בעוד 4 ג'יגה. האם יש לי 2 סטיקים או אחד של 4 ג'יגה? יש לי מקום לעוד זיכרון? להלן המפרט: INTEL CORE i5 750 2.67GHz P55- US3L

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by sagigi21,

היי, יש ברשותי ASUS P5Q3 עם 4GB ram של A-DATA. ברצוני להרחיב את הזיכרון ללפחות 8GB שיחזיקו לי עוד שנתיים עד שאחליף את המחשב. המעבד הוא Q9550(ולכן תומך עד 1333MHz). בביקורי האחרון בKSP לא מצאתי זיכרון שמתאים לP45. אודה למי שימצא עבורי זיכרון תואם. בתודה, שגיא :-)

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Ovid,

maximum shared memory מוגבל ל 512mb בלוחות אם מסדרה 9. אם אני מתכנן להשתמש ב 4600 המובנה שיש בHASWELL עד כמה זה ישפיע עליי והיכן ? תודה.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by KF,

שלום, רציתי לשאול אם יש בלוח אם שלי אפשרות לחבר SSD בתצורת m-sata ? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2743#ov

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by dante123,

שלום לפורום. אני כרגע משתמש במפרט של: מעבד- i5-2500 זכרונות- 4 GB שיושבים על תצורת 2X2 כרטיס מסך- radeon 7950 HD שמתי לב שבהרבה משחקים לאחרונה אני מקבל צוואר בקבוק. בגלל שהכרטיס מסך חדש יחסית ושקניתי אותו הוא גם היה חזק למדי לא נראה לי שזה בגללו. כנ''ל המעבד. הזכרונות נקנו יחסית ממזמן כך שלגבי הDDR שלהם וכולי אין לי מושג. אז לדעתכם הבעיה נופלת בזכרונות? איזה סט חדש מומלץ לקנות? והאם כדאי להשאיר את הזכרונות הקיימים ולקנות רק עוד 4GB או לקנות סטיקים כפולים? כבר שכחתי איך זה הולך.

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by ShaharSi,

זה למחשב חדש השאלה היא אם שווה להשקיע את ה600 שקל פלוס מינוס בשביל הi7 ?? המחשב מיועד למשחקים! אגב על איזה קירור אתם ממליצים?

• 32 תגובות
    • 4.3k צפיות
  16. Started by avivboker,

שלום לכולם ליפני כמה חודשים נעזרתי פה בפורום לבניית מפרט למחשב חדש בכל המפרטים הוצע לי זיכרון 8 גיגה ונאמר לי שזה הרבה ומספיק לצרכים של היום-נכון להיום.. בסופו של דבר לקחתי זיכרון 16 גיגה ומאוד מרוצה מהמפרט בכללי... אבל אני שם לב שכמעט תמיד הזיכרון שלי על 50 אחוז ניצול אם הייתי מקשיב לעצות פה והייתי לוקח 8 הייתי תמיד על 90 או 100 אחוז?? או שמשהו לא בסדר אצלי במחשב..??

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by golanbendor,

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה. אז ככה יש לי מחשב עם לוח אם ga-z77m-d3h: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4142#ov כרגע אלה הזכרונות שיש לי של crucial balstirx sport :[h=2]8GB Kit (4GBx2) DDR3 PC3-12800 Unbuffered NON-ECC 1.5V [/h]מספר סידורי: BLS4G3D1609DS1S00 כעת אני רוצה לשדרג מ8 גיגה זיכרון ל16 ובדקתי במפרט של לוח האם והזכרונות הללו של קינגסטון תואמים: [h=1]זיכרון למחשב Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX LOVO Dual Channel CL9-9-9 (Low Voltage)[/h]מספר סידורי:KHX1600C9D3LK2/8GX שאלתי היא כזאת האם ישנה בעיית תאימות בזכרונות הקינגסטון ביחד עם הזכרונות שיש לי? בנוסף הקינגסטון dual channel והזכרונות שיש לי במחשב של הcrucial אינם כאלה האם זה מהווה בעי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אני קונה מחשב לשימושים יומיומיים של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה ורטרו גיימינג(המשחקים שיש לי הם מהעשור הקודם, הכי חדש זה LEFT 4 DEAD 2 שיצא ב2009). נאמר לי שהמעבד הזה מאוד חלש ושכדי לי לקחת את Core i3 4160 לפחות, אבל האם אני באמת צריך מעבד חזק יותר מהG3250? עוד משהו, מה דעתכם באופן כללי על מאווררי המעבדים של ZALMAN? תודה מראש לכל מי שיענה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by PandemicFan,

שלום! אני מתלבט לגבי 2 לוחות-אם למחשב חדש שאני קונה: intel i5-4690 כרטיס מסך GTX970 זכרון- 1x8GB corsair כוננן SSD+HDD איזה לוח אם יותר טוב לי מבחינת מחיר ואפשרויות לשדרוג בעתיד gigabyte h97-d3h או asus h97-plus תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  20. היי חבר'ה, יש לי כרגע במחשב CORSAIR XMS3 2X4GB 1600MHZ שזה יותא 8GB RAM בשני סטיקים. הלוח אם שלי זה H87-D3H עכשיו אני קניתי לאחר שבע חודשים עוד שני סטיקים בידיוק אותו הדבר מחנות אחרת עדיין CORSAIR XMS3 1600MHZ 2X4GB RAM בדקתי ובקבלה שלי רשום אותו הדבר כמו שרשום ב-KSP שקניתי מחדש את אותו דגם. יש אותו מספר דגם אותו סוג אותו מהירות הכל אותו הדבר. השאלה שלי היא : אם קניתי לפני 7 חודשים את הראם שלי שהיה לי 8 GB RAM ועכשיו לאחר שבעה חודשים אני רוצה לשים עוד 8GB RAM בשני סטיקים הנותרים על הלוח אם כלומר שיהיו לי 4 סטיקים זה בסדר? יש לי WINDOWS 7 64BIT ואין לי בעיה מבחינת זה. מבינת מה יכולה להיווצר בעיה? כמובן שהראם יורכב כשהמחשב כבוי. תהיינה בעיה כלשהי בהדלקת המחשב מתי שאני שם א…

21. שלום לכולם, פרסמתי את זה בדיון אחר אבל נתבקשתי להפריד בין הנושאים ולפתוח דיון חדש וזה מה שאני עושה. יש לי היום 4 ג'יגה זיכרון. לוח אם של ג'יגה בייט מודל EP43-DS3L . לא בטוח איזה דגם הכרטיסי זכרון אבל זה המידע עליהם: עד כמה שאני יודע הלוח אם שלי תומך מקסימום בDDR2. יש לו 4 סלוטים של כרטיסי זכרון. לפי התוכנה הזאת, אלו סוגי הכרטיסים: Mushkin Silverline® — 991760 2GB DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 Silverline OCZ OCZ2VU8002G Vista Upgrade 2GB DDR2-800 PC2-6400 5-6-6-15 Memory RAM בעבר, כשהוספתי את אחד מהכרטיסי הזכרון האלו, קניתי את זה באריזה של 2 כרטיסי 2 ג'יגה. כשחיברתי אותם למחשב זה רק עשה תקלות והמחשב על הזמן הפעיל את עצמו מחדש, עד שהקומבינציה של זכרון אחד חדש ואחד …

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by LOLFTW,

להלן המפרט הנוכחי שלי: לאחר שהגעתי למסקנה שאינני אעשה OC (מפני שמערכת שתהיה מתאימת-OC תעלה לי עוד 500 שקל, ובמקום זה אני מעדיף לשמור את הכסף ועוד מספר שנים לשדרג את הרכיבים או פשוט לקנות מחשב חדש), אני עומד בפני הדילמה אלו מבין שני המעבדים הבאים הכי משתלם: Intel Core i5-4690 3.5Ghz 3.9Ghz Turbo LGA1150 Tray VS Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray להלן ההבדלים ביניהם: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790-vs-Intel-Core-i5-4690 וכמובן הבדל של 425 שקל... מה דעתכם בנושא? האם שווה להוסיף כסף ל-i7 בשביל futureproofing והאם הוא שווה את הבדל הביצועים במשחקים? או שהחלטתי לא לעשות OC היא טיפשית, ואקבל ביצועים טובים יותר במשחקים אם את הכסף הזה אוציא …

• 25 תגובות
    • 8.1k צפיות
  23. שלום, יש לי לוח Gigabyte GA-B85M-D3H יש בו אופציה ליציאת SPDIF אשמח לקבל עזרה מהיכן אני יכול לרכות את הבקר שאני אמור לחבר (אני בינתיים שולל אופציה מחול משום שזה דיי דחוף) תודה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by dato,

ערב טוב , ברוצוני להכפיל את מהירות ה RAM במחשב הנייח שלי מ 4 ל 8 GB ברשותי לוח אם של ג'יגה בייט דגם: P61-USB3-B3 וזכרון RAM של CORSAIR DDR3Corsair CMV4GX3M1A1333C9 סטיק 1 של 4GB במהירות של 1333 אם אני לא טועה מצאתי את אותו סוג הסטיק ב KSP: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=825629 במחיר 200 שקל השאלה שלי היא , האם אני חייב להוסיף סטיק זהה באותה המהירות ? או שאני יכולה להוסיף כל אחד ואם כן על מה אתם ממליצים עד 250 שקלים. תודה

• 4 תגובות
    • 10.5k צפיות
  25. Started by סעדה,

MSI X99-GAMING 9 AC כמה שאלות: 1.הסבר על שימוש בWIFI\WIDI ומה זה אומר השבב KILLER הזה וקראתי גם שבאחרים יש 2 ציפים של WIFI של אינטל וששילוב בין הKILLER לזה של אינטל לא כזה טוב. בקיצור מה השימושים לזה. 2. הבילד אין סטרימר הזה - גימיק או משהו שבאמת אפשר להשתמש בו בצורה טובה? ולא רק בXSPLIT 3.אוליי פשוט יותר משתלם להביא לוח של ASUS כמו שאני בד"כ עשיתי בעבר והזו? פשוט אין לוח שלהם מתחת ל2000 ש"ח שיכול לקבל מעל 2133MHZ תדר ראם. 4. אני הולך להשתמש ב5820K, הבנתי שהוא משתמש ב28 קווים ולא 40,מה זה משפיע? והאם ניתן להריץ SLI על X16\X16? ואם לא איך זה משפיע נניח X16\X8?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים