עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Ari555,

שלום לכולם אתמול פירקתי את המחשב לראשונה והתחלתי לשחק עם מה שבפנים (יש לי ידע מועט).. פירקתי את המאוורר וצלעות הקירור של המעבד. נעזרתי בסרטון הבא של אינטל: . ההסרה היתה כמעט חלקה, למעט שהיה צריך להפעיל טיפה כוח כדי לנתק מגע בין הצלעות קירור של המאוורר למעבד עצמו (הייתה שם כמובן משחה/מדבקה טרמית, שלא הוחלפה למעלה מ5 שנים). לאחר ניקיון האבק השבתי הכול בחזרה, ופה כמה נקודות: ניסתי מעל שעה להחזיר את המאוור כמו שצריך עם ארבעת הפינים, אך התייאשתי. לבסוף הצלחתי רק עם 2 של צד ימין, בעוד שהצד השני נתפס טיפה אך נשאר רופף לא ניקתי את המחשב הישנה לא מרחתי משחה חדשה... עשיתי תהליך דומה לכרטיס מסך (ATI HD 4780ׂ), למעט העובדה שהפעם החזרתי את ההברגה כמו שצריך. חיברתי את …

2. Started by iib,

3. Started by Talxa1,

שלום, יש לי שאלה הלוח אם שלי ASUSTeK COMPUTER P5G41T-M LX, LGA 775. האם הוא תומך בראם הזה http://ksp.co.il/?select=.1038..392.&list=1&sort=2&glist=1&uin=21131&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 נאמר לי שזה כן תומך אבל זה יקר ב70 שקל http://ksp.co.il/?select=.1038..392..785.&list=1&sort=2&glist=1&uin=13421&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 (זו החנות שקרובה אלי) ואם הראם לא תומך ראיתי אותו כרטיס מאותו חברה של השני פשוט 8 GB RAM נראה אותו דבר, הוא גם לא יתמוך? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  4. מה אתם אומרים על הGigabyte GA-7VA, חשוב לי מאוד יכולות האובר קלוקינג. למישהו יש את הלוח הזה? ראיתי באתר של גיגהבייט שיש לו את הפיטשרם החשובים האלה: CPU VCore Settings CPU Clock Settings Memory Voltage Settings AGP Voltage Settings תודה לכל מי שעוזר.

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by LastForOne,

אני עומד לקנות מחשב חדש, תקציב 3000 ש"ח לא כולל מסך וציוד היקפי. מטרה: עבודות יוםיומיות, כמו אינטרנט ומסנג'ר, ובנוסף גם תוכנות סאונד וגרפיקה כמו פיינטשופ. אני עובד הרבה עם כמות גדולה של תוכניות בו זמנית.. משחקים וסרטים רק לעיתים רחוקות.. מערכת הפעלה: Windows vista .. לא יודע עדיין כמה ביט.. המחשב הזה עומד להישאר לאיזה 4 - 5 שנים ככה.. אז אני חושב גם על מה שיהיה בעתיד.. המעבד מיועד גם לאוברקלוק [רק בשביל לסחוט עוד ביצועים בתמורה למחיר, לא בשביל הישגים] כדאי לקנות 4 ליבות או 2 ליבות? [מבין המעבדים שהזכרתי]

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by bhaim,

הי, יש לי מעבד אינטל engineering sample עם קוד QQ5P 4.00 GHZ אשמח לעזרתכם בזיהוי המעבד הנ"ל תודה, חיים

7. Started by naknir,

האם זה היה רעיון חכם לקחת מעבד של AMD? זה מה שהומלץ לי כאן לקחת (וגם מה שלבסוף הזמנתי) אבל אין לי מושג מה ההבדלים ביניהם לבין אינטל ואם הם נחשבים לטובים יותר בתחומים מסוימים וכדו'.... תוכלו להסביר לי את ההבדלים? ניר.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  8. ברצוני לקנות את האסוס Z97-A, האם יש אופציות אחרות מלבד KSP או Ivory? תכננתי לרכוש את זה אצל TMS, כי הם נחשבים ליותר אמינים, מה גם שהמחיר זול אצלם ב-50 שקל, אך לדאבון לבי גיליתי שהסניף שלהם נסגר ובאם הבחירה היא בין KSP או IVORY, מה עדיף? האם אחד מהם מייבאים את זה דרך יבואן הרשמי?

9. היא מתאימה למעבד הזה? או להתקין את ה-XP הרגיל?

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Crossair,

בהתחלה כיוונתי על המפרט הנ"ל: INTEL CORE i7 860 Gigabyte GA-P55A-UD3R G.SKILL 6GB DDR3 1600 CL9 SAPPHIRE HD5850 INTEL X25-M 80GB SSD NOCTUA NH-U12P LANCOOL K62 SEASONIC 600W לאחר שקיבלתי מחיר טוב על 6GB זכרון חשבתי על להוסיף 300 שקלים ולקחת i7 920 + לוח GA-EX58A-UD3R - וכך עשיתי. האם טעיתי? אני רואה שברוב מבחני הביצועים ה860 טוב יותר, עיקר ההחלפה ל920 הייתה המוגבלות של סוקט P55 בשימוש בUSB3\SATA3 ובניצול TRIPLE CHANNEL ב920 לעומת שימוש ב6GB ב860 ללא שימוש אפילו בDUAL CHANNEL. האם להחזיר חזרה ל860? מה הייתם עושים במקומי? אשמח לתשובה זריזה ועניינית כיוון שהחלקים אמורים להגיע מחר. תודה חבר'ה

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by Salwaby,

קניתי היום זכרונות מסוג Corsair 800MHZ 2X1GB xms2 DDR2 CL4 ויש לי זכרונות זהים כרגע לזה .. גם 2GB רק ב CL5 נראה לי עכשיו שהכנסתי את הזכרונות החדשים למקום, וניסיתי להפעיל את המחשב הוא לא עלה ... ושהוא החליט לעלות אז המסך לא עבד הוצאתי את הזכרונות החדשים ועכשיו הכל עובד יפה מאוד .. מה הולך פה ? :\ תודה

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by woming,

אני רוצה לקנות לוח אם טוב חדש שיספק את הדרישות שלי ושיתאים לשאר המפרט [: היה לי לוח אם EP45 DS3 של GIGABYTE , אבל שניקיתי אותי כנראה ניקיתי חזק מידי , והמחשב פתאום לא קולט 'התקן שמע' חלק מה-USB , מה-LAN , כרטיס מסך. אולי עוד הפתעות. דרישות: כרטיס קול HD כמו הקודם לא חייב בול אותו הדבר) , אולי CROSSFIRE למרות שלא נראה לי שאצטרך , משחקים[? , קשור?..] , סרטים HD. מפרט: E8400 3GHZ HD4870 512MB 320GB AAKS NZXT ALPAH SWASONIC 500W 2X2GB G.SKILL AC FREEZER 7 PRO זהו ,נכון?חח תודה(:

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום אתמול המחשב התחיל לעשות דברים מוזרים עד שהוא הפסיק לפעול , החזרתי אותו למעבדת החנות (KSP ) ואמרו לי שזה המעבד, היום החליפו לי את הathlon xp 2500+ בSempron 2600 - המוכר אמר שזה אותם ביצועים , מה אתם אומרים ?

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by yair23,

היום בבוקר נתקלתי בכתבה שלפיה ב P4 2.4B יש כבר את אופציית הHyper Threading ... הנה הכתבה : Just one day before launch of Intel fastest 3.06Ghz Pentium 4, RiStaR has managed to turn on the Hyper-Threading function by chance on the older Pentium 4 2.4B using the IWILL P4HT-S 845PE board. This has proven that Hyper-Threading was already present in the Northwood just that it has been disabled by the BIOS. There should be some ways to enable HT in the BIOS even it is not a 3.06Ghz P4. הכתבה נלקחה מהאתר VR-ZONE : VIRTUAL ZONE הנה כמה תמונות : תמונות המראות שבפנטיום 2.4 כבר קיימת אופציית ההייפר טרדינג וניתן להפעילה דרך הביוס ...

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  15. האם זה נורמאלי שכל כך כוח מנוצל מהמעבד שלי (ראה מפרט) בעת הפעלת DIVX?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by NuXeR,

שלום, אני זקוק ללוח שיעבוד עם Q9450 או E8400, יעבור OC רציני כמה שאפשר... שמתי לב של-DFI אין eSATA, מישהו יודע למה? הבנתי שזה הולך להיות כמו USB בשנים הבאות..וזה חסרון רציני. המתמודדים: Gigabyte: EX38-DS4 - 900 X48-DS4 - 950 DFI: Lanparty DK X48 T2RS - 850 תודה רבה, תומר.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  17. מאגר הנתונים של מבחן הביצועים Sandra מזמן לנו היכרות ראשונה עם דגמי ה-Core i7-7700K, ה-Core i7-7500U וה-Core m7-7Y75 עוד לפני שהחליטה לפטר כעשירית מכח האדם שלה ולחסל את שבבי הסמארטפונים והטאבלטים, אינטל ביצעה שינוי משמעותי כשסיימה למעשה את אסטרטגיית ה-Tick-Tock המפורסמת שלה, במסגרתה המטרה המוצהרת הייתה להביא ליטוגרפיית ייצור חדשה לשוק בכל שנתיים (ושסייעה לה להשתלט על שוק ה-x86 בצורה כמעט מוחלטת), והחלה באסטרטגייה חדשה שבה עדכון תהליך ייצור בכל שלוש שנים, עם תוספת של דור נוסף שמטרתו לבצע 'אופטימיזציה' לזה הקודם. קו המוצרים הראשון תחת הגישה החדשה מיועד להיות זה שלKaby Lake, שיגיע לקראת סוף השנה הנוכחית – ויהווה את סדרה מספר 7 של משפחת ה-Core, כפי שאנחנו מגלים עתה …

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אהלן, אני כרגע עם המעבד הנ"ל ומתכוון לקנות מחשב חדש. המעבד שלי כרגע על 3GHZ, סתם עניין אותי מאוד לדעת, מדוע מעבד כמו E8400 שעל אותה המהירות יתן ביצועים בהרבה יותר חזקים מהמעבד שיש לי כרגע? אני מודע לארכיטקטורה חדשה וכו' ועל כך שיש לו 6MB זכרון מטמון ולשלי רק 2. אבל מה באמת משפיע כאן? עד כמה הביצועים של ה E8400 יהיו טובים יותר? לקחתי לדוגמא את המעבדים האלו סתם ככה כי עניין אותי עד כמה יהיו הפרשי הביצועים גדולים. למשל במשחקים, מה זה אומר שאני אקבל יותר FPS במעבד החדש אל מול הישן, אבל בכמה, והאם בצורה קריטית וגדולה? או שזה בא לידי ביטוי בדברים הקטנים, כמו פתיחת קבצי אקסל וכדומה?

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  19. לאחר ש AMD אחת החברות הענק ליצור מעבדי מחשב הודיעה על יצור מעבד חדש לסידרת המעבדים הניידיים שלה.. היא סוף סוף משחררת אותם... המעבדים יקראו בשמות האלה ML-37, ML-34, ML-32, ML-30, MT-34, MT-32 and MT-30 המחירים ינוע בין 184$ למעבד החלש בסידרה ועד ל 254 למעבד החזק בסידרה מיבחינת ביצועים יש לנו את זה ככה המעבד ML-37 יעבוד על 35 וואט עם מהירות של 2 GHZ ו מגה קאש ב L2 הML-34 יעבוד על מהירות 1.8 GHZ עם אותה כמות זיכרון לאומת זאת למי שאין תקציב יוכל להיסתפק ב ML-28 שהוא יש לו 512 קילובייט קאש ומהירות של 1.6GHZ סידרת ה MT תיהיה עם תמיכה ב SSE3 והמעבדים שיהיהיו מהסוג הזה הם MT-40 שיצא בחלק השני של השנה וה MT-42 שיצא בחלק בשלישי בשנה אוקצור זה הכל..... נקלח מי פה http://www.theinq…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by SuBeX,

עד שאני אחליף את כל המחשב הנוכחי אני רוצה לשדרג לג'יגה. נכון להיום יש לי 256X2=512 (PC3200 DDR SDRAM ואם אני לא טועה זה DUAL. השיפור אמור להיות משמעותי מאוד לפי דעתי. המערכת הנוכחית שלי היא: P4 3GHZ NORTHWOOD HT. לוח אם ABIT IC-7. מה כדאי - עוד שני סטיקים של 256 או אחד של 512? ואם לשדרג לאחד מהם אז לאיזה חברה? איזה CL? זכרון DUAL או רגיל? והאם זה משנה אם יש לי 512 שעובד ב-DUAL ו-512 שהוא רגיל? תודה למי שעוזר....

• 38 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by sh9696,

אשמח לשמוע דעה לפני קנייה, הציעו לי 2GB זיכרון שלהם...

22. Started by guy 12,

אני מעוניין לקנות לוח אם מחברת אסוס עם זיכרון rdram(לפנטיום 4) איזה לוח הכי טוב מבחינת ביצועים ? איזה הכי טוב למשחקים? תקציב עד 2000 ושאין עליו שום דבר (כרטיסי o/b) איזה דגם אתם ממליצים לי ? תודה מראש גיא

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by yair_gobani,

שלום לכולם, יש ךי מס' שאלות לגבי הסלרון החדש: 1) מה המכפלה שלו ומה מהירות הבאס 2)איזה סוקט הוא 370,478 3) איזה לוח תומך בו 4) מה שמו celeron 1.7 ghz או pentium celeron 4 1.7 ghz או משהו אחר בתודה מראש יאיר ג'ובאני

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by ScreameR,

יש ברשותי P1 אני מעוניין לרצוח אותו... אני הולך לעשות לסינק שלו חיבור של המזגן אני רק רוצה לדעת אם המכפלה פתוחה ועד כמה אפשר להעלות אותו?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Kiwovo,

שלום, אני רוצה אולי לשדרג לQUAD , הלוח שלי מגביל אותי והכי טוב שאני יכול לשדרג אליו זה QUAD. השאלה היא אם זה משתלם.. או שפשוט עדיף לקנות לוח חדש וI5? מבחינת ביצועים QUAD יכול לתת לי ביצועים דומים לI5? הסיבה לשדרוג היא שאני חושב שאני מתחיל לראות סימנים של צוואר בקבוק (בין המעבד לכ.מ 5770). תודה

דיונים חדשים בפורומים