מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעבד intel pentium 4 2 GHz, וזכרון 256 MB DDR המחשב שלי עובד ממש לאט. ראיתי מחשבים גרועים יותר שעובדים יותר מהר. אני אמנם נוטה להשתמש בהרבה זכרון - ריבוי תוכנות שפועלות בו זמנית ותוכנות כבדות. אבל גם כשאני משתמש במעט זכרון המחשב עובד לעומת מה שאפשר לצפות ממחשב כזה. אז קודם כל - מה גורם לאיטיות של מחשב? אין לי ספיוורים. מה עוד אני צריך לבדוק? האם דיסק לא מאוחה יכול לגרום להאטה משמעותית? ובאיזו תדירות רצוי לפרמט? אני מפרמט בערך כל שנה. האם זה שלא פירמטתי כבר יותר מחצי שנה זו אחת הסיבות לאיטיות של המחשב? הייתי קונה כבר מחשב חדש, אבל אני הולך לצבא עוד חודשיים וההורים שלי לא ישקיעו בזה עכשיו. אז כדאי לי אולי להוסיף עוד 256 מגה זכרון? האם תוספת כזו תהיה משמעותית ותתן שיפו…
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
האם יש הבדלים משמעותיים בין מעבד P4 1.5GHZ לבין P4 .3.0GHZ ? מדובר על אותו מעבד, אך כנראה בגלל הלוח הוא עובד על מחצית התדר. לשימושים משרדיים נטו. למעשה 2 השימושים הכבדים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם כרגע הם: 1. פתיחת IE8 וטעינת לשוניות ודפים. 2.השימוש הכבד ביותר - כ50 לשוניות פתוחות בפיירפוקס שמכבידות מאוד על המחשב. מה שמפתיע אותי זה שהמעבד על סביבות 70%, מתוך ה1GB זיכרון שברשותי האוורסט מראה על 88% שימוש (920MB) שמתוכם הפיירפוקס משתמש ב503MB. איך זה יכול להיות שהמחשב לא על 100% CPU ו/או שימוש מלא בזכרונות והמחשב איטי? אולי אפשר לתקן/לשנות משהו בהגדרות? קובץ החלפה למשל? העלות ללוח אם יד שנייה משומש כ150 ש"ח. למרות שהלוח שברשותי נקנה חדש מהחנות לפני כ2-3 שנים ומלבד העניין …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שמעו p3 850 128 ram 30gb hd nvidia gforce 2 mx זה המחשב המזדקן שלי. : אתם יכולים גם להחליף את ה'ק' ב'י' אם בא לכם. יש איזה 2 ג'יגה פנויים על ההארדיסק שגם ככה מפוצל ל-2 מחיצות. אני נכון לעכשיו לא שחקן תלת מימד מהמשחקים החדשים או תוכנות גרפיקה (בצבא... אין זמן) אבל המחשב הזה פשוט איטי באפילו לגלוש באינטרנט, להעלות את התפריטים בסטארט מניו. winxp אני לא יודע מה הטמפ' במחשב כי בחיפוש המהיר שהספקתי לעשות לא מצאתי אחד. שמתי לב שכשאני מעלה את ה Windows task manager המצב תחת performance על הפנים. ה Pf usage גבוה מאוד. (250 מג"ב למרות שאני עובד כבר כמה זמן על המחשב אין לי כוח לעשות ריסט כדי לבדוק מהתחלה) וה CPU USAGE על 95%, IDILE... אין לי כוח להכנס לזה אבל אף פעם המחשב ה…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למפרט הבא: p4 630 775 3Ghz 2M ddr2 512Mb msi 945pl neo-f 7.1 msi gef6200le-td128e יש טעם לקנות שני סטקים של 1G ?
-
- 5 תגובות
- 463 צפיות
-
-
היום ראיתי סרטון ביוטיוב שם שמו מחשב באקוריום מלא שמן מינרלי והוא עבד!!!! איך זה יכול להיות אני לא מבין.... למשהו יש את התשובה? מי שלא מוצא שיכתוב Mineral Oil Submerged Computer בחיפוש תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
לוח נוכחי: אסוס P5VDC-MX מעבד נוכחי: אינטל פנטיום 4 PD820 2.8 2M DUALCORE ספק כוח: Corsair VS450 450W Series Active PFC 12cm Fan PSU DDR (זכרונות):1GB DDR2 667MHZ CEON דגם מארז: מארז לפנטיום 4 OC*: אין לי צורך בזה כרטיס מסך:ABIT SILURO FX5200 DT תקציב: טכנאי אמר שלוח אם יעלה 600 ש"ח ועדיף כבר לקנות מחשב חדש סיבת הקנייה***: לאחר שהספק כוח שבק חיים,החלפתי אותו והמחשב עדיין לא עבד. שלחתי את המחשב לבדיקה אצל טכנאי מחשבים שאמר שהכל בסדר חוץ מלוח האם. ושלהחליף לוח אם יעלה לי 600 ש"ח או יותר כי המחשב מאוד ישן וכך גם החלקים שקשה למצוא היום. אשמח לדעת אם מהנסיון שלכם ניתן להשיג לוח אם זול והאם באמת שווה כבר לקנות מחשב חדש.
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
ניסיתי לנתק הכל (חיבורי חשמל, הכבלים האפורים, זכרונות וכו' וכו' - וחיברתי הכל מחשב - לא עוזר). כשאני מדליק את המחשב, הוא כביכול נדלק, אבל לא דבר בעצם לא קורה. 2 דברים חשודים : 1. משום מה המנורה של כונן A תמיד דלוקה (חיבור החשמל והנתונים שלה בסדר...) 2. כשאני רוצה לכתוב את המחשב - צריך לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי על מה זה מעיד ?
-
- 7 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום רב, ממה שראיתי באינטרנט, תמיכה של BIOS ב sriov נמצאת בדרך כלל בלוחות אם של מחשבי שרת (סרברים). למישהו יש מושג אם יש מחשבי דסקטופ כלשהם בעלי לוחות אם עם תמיכה ב SRIOV ב- BIOS ? דן
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
עד כמה משתלם יכול להיות מחשב המבוסס על שבבי ה-Kaby Lake-G הייחודיים של אינטל? בקרוב נגלה לכתבה
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד ה-Core i7-7820HK מיועד להיות התגשמות חלומם של חובבי הגיימינג המחפשים מכונה ניידת מתקדמת במיוחד לכתבה
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
תיעוד רשמי באתר יצרנית ה-PC השנייה הגדולה בשוק מעניק לנו הצצה ראשון לדור החדש של מחשבי חלונות ניידים, יעילים ומקוונים לכתבה
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
- 1 follower
-
-
ה-G320 של Giada הוא מחשב מיני עוצמתי שמיועד להתחבר למספר גדול של אמצעי תצוגה ולשרת את אלו ששטחי מסך גדולים הם חלק הכרחי בעבודתם. לקחנו אותו לסיבוב והגענו למסקנות מעניינות בשנים האחרונות אנחנו עדים לבקשות רבות להמלצות למחשבים שמסוגלים לשרת קהלים מאוד מסויימים של משתמשים. רבים מבקשים מחשב שמסוגל לבצע מטלות שאינן תובעניות במיוחד אך כן צריך לעשות זאת באלגנטיות ועל מסכים רבים. בדרך כלל אלו אנשי בורסה ועסקים, כאלה שצריכים כמות אדירה של שטחי מסך כדי לנטר ולעקוב אחריה שינויים במניות בזמן אמת, אחרי תחזיות ודיווחים בעולם ושאר מידע. המטרה היא להשיג מכונה שיכולה להתחבר לכמה מסכים בו-זמנית עם גודל קומפקטי, שהיא גם שקטה. נכון, אפשר לבנות מחשב נייח ולהתקין בו שני כרטיסי מ…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב שהולך לעניין אוניברסיטאות, גופי מחקר, יחידות בתחום הביטחון, תעשיית הביוכימיה, והזרוע נטויה עם אינספור שימושים בשוק:
-
- 0 תגובות
- 974 צפיות
-
-
10,000 מעבדי Rome עם 64 ליבות Zen 2 בכל אחד צפויים להעניק יכולות חישוביות של כמעט 25,000 טריליון פעולות בכל שנייה - שחושפות לנו גם את אחד מתדרי העבודה המיועדים של המוצר החדשני לכתבה
-
- 6 תגובות
- 987 צפיות
- 2 followers
-
-
-
שלום רב , ברשותי מחשב עם מעבד אינטל דור 8. אני מעוניין לשדרג ולעבור ל AMD רציתי לדעת אם מעבד AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7GHz AM5 וכרטיס מסך 3070RTX הולכים ביחד? יש לי מסך עם 165HRZ 27 אינץ’ 2K העיקר השימוש הוא משחקים אשמח לקבל כמה חוות דעת לנושא
-
- 5 תגובות
- 495 צפיות
- 2 followers
-
-
טוב אז ככה אני מזמין מחשב חדש וזקוק להערותכם . 1 המחשב יהיה כמובן לאובר קלוק. 2 אין מגבלת תקציב 3. היות ואני שומר על המחשב שלי הקודם אז אני צריך הכל . 4 ביצועים זה המילה. אני חשבתי על : 1 P4 1.6 - אם משהו מכיר איפה להשיג יופי שיגיד לי . לוח אם פתוח להצעות - חייב רייד וFIRE WIRE ו USB2. כרטיס קול כמובן GTXP - מחפש מקום לא יקר. כרטיס מסך אני יזמין מחול 4600 של אסוס אלא אם למישהו יש פה קשרים ורצה לעשות עסקים . דיסקים קשיחים 2* 80 גיגה של WD בכדי להפעיל את הרייד . שוב דרושים המלצות למחיר טוב. מסך - אני ממש לא יודע אז תעזרו. מארז - די ברור שאיזה משהו מפוצץ אני מתלבט עדיין על ציפנטק או אנרמקס שניהם אבל יהיה 430 W. צורב פלקסטור וDVD של ASUS . המחיר הכי טוב שאני קבלתי לחבילה הזו…
-
- 28 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן. קיבלתי מחשב חדש P4 3 GH ולוח אם ASUS P5GD1. הקופסא של לוח האם אצלי עם הדרייברים ואת מערכת ההפעלה אני התקנתי. להפתעתי - תוכנת EVEREST לא מזהה את המעבד ולא את הלוח - אני מקבל UNKNOWN. מה דעתכם ? האם עלי להיות מודאג ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 451 צפיות
-
-
היי כולם! אני בונה מחשב חדש והייתי מעוניין לשמוע את דעותיכם בנוגע לזכרונות, לוח אם והמעבד שלו... אז המפרט הוא ככה: קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX ¤865 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤105 1 לוח אם Gigabyte GA-X48-DS4 ¤1080 1 מארז Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! ¤415 1 קירור למארז Zalman F3 120MM Case Fan ¤41 3 ספק כוח Corsair 550VX 41A @ 12V ¤459 1 זיכרון A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 ¤481 1 קשיח למחשב שולחני Seagate 500GB Sata II 32MB ¤355 1 כרטיס מסך Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail CF Kit - זמין במלאי! ¤1900 1 כונן אופטי LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black ¤128 1 הרכבה…
-
- 10 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום ,אני רוכש מחשב חדש השבוע עשיתי את המעבר מ Intel ל amd ואני חושב שהמעבר היה מצויין מאד אהבתי את amd אני חושב שהם יותר טובים מאינטל והם אחלה אוברקלוקרים שזה מצויין עכשיו אני רוצה לשדרג את המחשב שלי (אני מוכר אותו) ואני מעוניין לקנות כפול ליבה או להביא אותו מעבד(3200+) עם לוח של dfi וזכרונות bh5 כדי לעשות איזה אוברקלוק נחמד בכל אופן הכפול ליבה שחשבתי עליו הוא של אינטל דווקא כי המחיר שלו זול המעבד הוא: Intel® Pentium® D 820 Dual Core 2.8Ghz LGA 775 השאלה הגדולה היא האם שווה לחזור לאינטל המעבד הוא 90 nn הוא קר כמו amd בזכות זה? הוא אוברקלוקר טוב? זאת ליבת דותן?
-
- 8 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם אני משדרג את המחשב שלי השבוע לוח: dfi lp ultra-d מעבד - amd opteron 146 כרטיס מסך - leadtek 6800gs הזכרונות הם הבעיה שלי אני לא יודע אם לקחת את ה twinmos עם ה bh-5 או לקחת : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4289 שזה 2 גיגה זכרון הקטע אם הם יגבילו אותי ב oc והאם שווה לי ללכת על יותר זיכרון ופחות איכות? תודה למגיבים
-
- 15 תגובות
- 947 צפיות
-
-
לאחרונה קניתי תמחשב הזה intel Pentium D 950 3.40 * 2||MSI 945P Neo2-F||2*512 667Mhz OCZ||Nvida GeForce NX7600GT 256Mb DDR3|| אז זאת הבעיה... קודם כל בסורס... הלחץ הfps שלי יורד ל 40-50 אמרו לי בגלל הדואל קור אמרתי סבבה,עד שיוצאיו עידכון שמתקן את זה נסתדר.... טוב אני מתקים cs 1.6 ה fps סבבה אבל בלחץ שיש יריות ובלאגן יש דרופים ל 40 ושהכל נרגע עוד פעם זה חוזר ל 100 3dmark 05 5.9K תודה ???
-
- 2 תגובות
- 425 צפיות
-
-
יש לי xp1800 ואני מעוניין להתקדם קצת. עברתי פה בפורום על מדריכים ונושאים שונים אבל אני מבולבל לגמרי ??? אני מחפש מחשב שיתן לי ביצועים טובים בכללי (משחקים \ סאונד (קיובייס) \ אופיס \ אינטרנט) - השאלה העיקרית היא על איזה מעבד ללכת, אני מרוצה מאוד מ-AMD וכבר שנים שלא קניתי אינטל, אבל יש מגוון רחב ואני לא יודע מה לבחור... אני מחפש את המעבד הכי משתלם מבחינת ביצועים\כסף (בסביבות 800-1000 שקל) - לוח-אם זה לא בעיתי כל כך כי מהשוואות שראיתי הפרש הביצועים קטן ולא משמעותי - כרטיס מסך - אני בכיוון של Radeon 9600 XT \ Geforce5700 תודה לכל העוזרים
-
- 13 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי מערכת כזאת intel c2d e8400 +stock cooling msi p35 neo ceon 2gb ddr2 cl5 asus 8600gt generic psu ezcool case חשבתי לשדרג אותו ככה http://www.tms.co.il/product/10324 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10210 מאילת פחות 16 % http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9239 גם מאילת אבל אני לא יודע האם זה משתלם כי אני בעתיד לקנות עוד 6850 ולשים את שתיהם במחשב החדש שאני יקנה הבעיה היא שהספק והזכרונות ילכו לזבל או שבכלל שעדיף כבר לקנות מחשב חדש עם i5 מאייב בריג' המחשב מיועד לגיימינג כבד
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
שלום רב קניתי מחשב לפני 3 חודשים, שמכיל מעבד Q6600 8M וכרטיס מסך 8800GT G92 512M ומשום מה המחשב מאד איטי כשאני לוחץ על ה-FireFox לוקח לו הרבה זמן לעלות וגם כשאני פותח סרט דרך ה BSplayer לוקח הרבה זמן עד שהוא נפתח תודה מראש הערה- לא יודע אם זה קשור במחשב התקנתי Utorren 1.7
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-