מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אתמול פירקתי את המחשב לראשונה והתחלתי לשחק עם מה שבפנים (יש לי ידע מועט).. פירקתי את המאוורר וצלעות הקירור של המעבד. נעזרתי בסרטון הבא של אינטל: . ההסרה היתה כמעט חלקה, למעט שהיה צריך להפעיל טיפה כוח כדי לנתק מגע בין הצלעות קירור של המאוורר למעבד עצמו (הייתה שם כמובן משחה/מדבקה טרמית, שלא הוחלפה למעלה מ5 שנים). לאחר ניקיון האבק השבתי הכול בחזרה, ופה כמה נקודות: ניסתי מעל שעה להחזיר את המאוור כמו שצריך עם ארבעת הפינים, אך התייאשתי. לבסוף הצלחתי רק עם 2 של צד ימין, בעוד שהצד השני נתפס טיפה אך נשאר רופף לא ניקתי את המחשב הישנה לא מרחתי משחה חדשה... עשיתי תהליך דומה לכרטיס מסך (ATI HD 4780ׂ), למעט העובדה שהפעם החזרתי את ההברגה כמו שצריך. חיברתי את …
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 318 צפיות
-
-
1.זה גם מעבדים חדישים שייצאו חוץ מ- Intel Core i7 4790 ו- Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB ??? ואני לא מדברת כרגע על מעבדים עם 6 או 8 ליבות היקרים ממש שיצאו כבר , ולא ניתנים לקנייה בעלות מטורפתתתתתת , אלא על מעבדים עם טווח מחירים הגיוני כמו ה-4 ליבות שיצאו. 2. אם אין לי מספיק תקציב , כדאי לקחת Intel Core i5 4690K 3.5Ghz 6MB TRAY L3 Cache s1150 עם אפשרות OC, או Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache TRAY s1150 אם כבר טכנולוגיה חדשה, אז: מחשבים של All-in-One , מפותחים מספיק לעמוד בעומס של מהירות ומגוון וסוג המטלות שעומדים בהם נייחים ( עריכה גרפית גבוהה או כבדה,הורדות ואיחסון, צפייה בבלוריי ו- HD, עבודה משרדית שוטפת ותמידית )
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
-
-
1. איזה מבין כונני דיסק SDD הוא הכי מומלץ מבין אלה http://ksp.co.il/?list_compare=.21931..23483..20316. וזה http://ksp.co.il/?select=.1033..152..375..378.&list=1&sort=2&glist=0&uin=26609&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 ( ראיתי ביקורות לא טובות עליו כאן) 2. זה http://ksp.co.il/?uin=26329 שווה את המחיר כי הוא קצת יקר לי . הוא עדיף מ- http://ksp.co.il/?select=.1033..152..375..378.&list=1&sort=2&glist=0&uin=20316&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב, ממה שראיתי באינטרנט, תמיכה של BIOS ב sriov נמצאת בדרך כלל בלוחות אם של מחשבי שרת (סרברים). למישהו יש מושג אם יש מחשבי דסקטופ כלשהם בעלי לוחות אם עם תמיכה ב SRIOV ב- BIOS ? דן
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מרכיב לאחי מחשב מTMS, וזה הלוח אם הכי זול שם. במחשב שעשיתי לו יש I5, סטיק של 8 ג׳יגה, SSD ורדאון 7950. במידה ואני יודע שהמקסימום שדרוג שיתווסף בשנים הקרובות הוא עוד סטיק של 8GB והארד דיסק נוסף, יש סיבה מוצדקת לקחת לוח אם יקר יותר או ערכת שבבים מתקדמת יותר? תודה רבה
-
- 64 תגובות
- 14.5k צפיות
-
-
1.ניתן להגדיל קצת מהירות מעבד דרך לוח אם מלבד וחוץ מאפשרות ה- OC. ניתן לעשות זאת רק בלוח אם Z ולא H ? 2 מה זה חיבור DisplayPort ?לוח אם שכולל אותו הוא יותר עדיף? 3. יש לוח אם שתומך בחיבור ssd בתקן m.2 sata express ,ויש לוח שלאאא. מדוע אם בכלל החיבור הזה הוא יתרון משמעותי? מהו ולמה משמש?
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הגוף קירור (CM HYPER 212X) יכול קצת לזוז, הכוונה שאני יכול לסובב אותו קצת זה תקין ?? (אולי שהמשחה הטרמית תתיבש זה יהיה טוב ?) כל הברגים של הלוח אם הוכנסו בסדר חוץ מאחד מעצבן ביותר בצד שמאל למעלה הוא פשוט לא רצה להיכנס את הכנסתי אותו איכשהו בכל זאת אבל הוא לא יושב טוב, הוא קצת עקום אפשר להשאיר את זה ככה ? נכנסתי לביוס וראיתי שמהירות המעבד היא 4GHZ ויש לי 4790 (רגיל) למה זה ככה ? ואם זה תקין ? מה הלאה ? מה עכשיו אני צריך לעשות להגדיר בביוס דברים ? לעשות לו בדיקות מאמץ ? משהו כזה??
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בין MSI H97M-g43 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=H97M-G43 לבין MSI H97 PC MATE http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=H97-PC-Mate עכשיו מה שכן הציק לי שב H97M-g43 יש תמיכה ביותר חיבורים בזמן שהוא matx ויש לו רק חיבור אחד של 4 פינים 12v למעבד בזמן שבשני יש 8 פינים שגם הם 12v והוא atx. בשניהם יש את כל החיבורים שאני צריך, אבל זה משנה מספר החיבורים שיש למעבד? כי לפי זה ב h97 pc mate הוא מקבל יותר הספק.... תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה אחרי שסוף סוף הצלחתי להפעיל את הגיטיאי למחשב התחלתי לשחק עם ההגדרות שלו וכשאני שם הכול על הכי גבוה הוא לא מתמודד עם זה טוב ואי אפשר לשחק אז אני חייב להנמיך את ההגדרות( בעיקר MSAA וMSAA של צללים ו ADVANCE SHADOWS כול שאר הדברים פחות משפיעים והם כולם על הכי גבוה) עכשיו השאלה שלי היא כזאת יכול להיות שבגלל שהמעבד מתחמם יותר מידי הוא מוריד ביצועים וזה גורר לזה שצריך להוריד את הגדרות או שפשוט 2 כרטיסי R9 290 באמת לא יכולים להיתמודד ואין שום בעיה מבחינת המעבד? אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים המפרט שלי הוא: fx 8350 16gb ram 2 r9 290 ספק 850W SEASONIC
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, קניתי חלקים ואני מרכיב לבד, בגלל שאני קמצן קניתי מאיבורי/ksp באילת... 1.את המעבד קניתי מKSP שהו 4790 בגירסת tray והוא נראה ככה: http://up414.siz.co.il/up3/2hyfdgkmzuyh.jpg למה לעזאזל יש עליו מדבקה בצד "החשוב" ??! להוריד את זה ? מי שם את זה שם אינטל או קיאספי ? עדיף לי לא לגעת בזה וללכת לחנות לצעוק עליהם שיחליפו לי את זה?? (אני עכשיו גם מפחד שהמוכר נגע בעצבעותי במעבד עצמו איפה שאסור לגעת, או שאפשר לגעת אבל לא ממומלץ? לא סגור על זה ... \= ) 2.קניתי לוח אם gigabyte z97x-sli עכשיו באתר של gigabyte יש שלוש גירסאות Rev 1.0 1.1 1.2 ככה זה כתוב באתר שלהם, בפועל על האריזה שקיבלתי לא כתוב שום אזכור לזה... אבל בmanual רשום Rev.1001 (כן אלף לא נלחץ לי פעמיים) זה אומר שקיבלתי א…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, לחבר שלי יש לוח אם msi X58 pro-E משולב יחד עם המעבד I7 920 הוותיק. אני לא בטוח מה קרה בדיוק אבל לפני כמה חודשים הוא התחיל לחוות מסכים כחולים בקצב היסטרי וכשהצלחתי לראות את הקודים על המסך הבנתי שמדובר בכונן הקשיח שלו והוא שידרג לSSD חדש וקשיח חדש והמסכים הכחולים נעלמו כליל. בדרך התגלה ששניים מחריצי הזיכרון שלו נשרפו, כנראה מקצר, והם פשוט לא עובדים. אם שמים בהם סטיקים אז לא קורה כלום, המחשב פשוט לא קורא אותם. עכשיו לכבוד GTA הוא רוצה לשדרג את הזיכרון, ולא מוכרים יותר שלשות, אז אמרתי לו להעיף את הזיכרון שלו ולקנות שלושה סטיקים של 4GB ככה שיהיה לו 12GB וזה מעל ומעבר לשימושים שלו. כמובן שהוא לא הקשיב לי והלך וקנה 2 חבילות של של 2x4GB, כי נשארו לו ארבעה חריצים שעובדים. אז…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש בחלקים מTMS ולאחר ההרכבה וכבר מספר ימים אני מקבל את השגיאה הזאת של VCORE V 1.7 צירפתי לכידת מסך מהתוכנה
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לעדכן את הביוס שלי מ 1.8 ל 1.9 ולכן צפיתי בסרטון הבא: עכשיו יש לי שאלה קטנה, בעמוד של ההורדה רשום לעדכן את ה BIOS & ME אבל בוידאו עצמו רואים בברור שהוא מעדכן רק ביוס. השאלה היא, על איזו אפשרות עלי לבחור? אני אומר שאני רוצה לעדכן את הביוס מאחר שישנה תופעה שלא מאפשרת לי לשמור שום שינוי שאני עושה בביוס. זתאומרת שאחרי שאני מבצע שינוי > שמור וצא, לאחר מכן הכל חוזר לברירת מחדל. תודה מראש על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני עומד לרכוש את הכרטיס רשת הבא, של PCI EXPRESS 2.0 x4: https://go-in.co.il/detail.tmpl?sku=E1G42ET〈=heb&cart=135794064346263006 זה כרטיס יקר יחסית, ואני צריך יכולות שלו עבור מחקר. מישהו יכול להמליץ על לוח אם סביר שיתאים, ושניתן יהיה להרכיב בתוך דסקטופ ? רוב הלוחות אם שראיתי תומכים ב PCI EXPRESS 2.0 עם x1 ועם x16, אבל לא ב x4 בברכה, דן
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הולך להתחבר למסך 34UC97 LG http://www.lg.com/us/monitors/lg-34UC97-S-ultrawide-monitor במחשב יהיו 2 כרטיסי מסך TITAN X רציתי לשאול איזה מעבד עדיף ל-2 המפלצות האלה? הם צריכים לרוץ על שני חריצי X16 כדי לקבל מקסימום ביצועים? האם ניתן להשיג זאת עם מעבד 4790K? איך ישפיע ההבדל בין התדרים 4Ghz עד 4.4Ghz ל 4790 ו - 3Ghz עד 3.5Ghz ב 5960? איפה אני מקבל מקסימום ביצועים במשחקים?
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי מעבד i5 4460, מתוך תכנון להשתמש בלוחם אם B85 כלשהו. אבל לצערי בדיעבד קראתי וגיליתי שפרט ל-H97 ו-Z97, לוחום האם לא תומכים במעבדים שהם haswell refresh כמו ה-i5 4460. אבל מסתבר שאפשר לעשות עדכון BIOS ללוחות האם הישנים כך שכן יתמכו. אז יש לי שתי שאלות: 1. האם יש סיכוי שמוכרים לוחות אם ישנים כמו B85 כך שהמפעל כבר עדכן את ה-BIOS שלהם? בכל זאת עברה כמעט שנה, ואם כן, האם יש לי דרך לדעת את זה לפני שאני קונה מחנות כלשהי? 2. כמה מסובך/מסוכן זה לעדכן BIOS ללוח אם בלי שהתקנתי עליו את המעבד/מערכת הפעלה וכו'? אם אף אחת מהאופציות האלה לא ראלית אני מניח שהאופציה הכי זולה שלי היא לוח אם H97 כלשהו.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מתכנן בניה זולה כמה שיותר רק כדי שהמחשב יפעל ויעבוד לא צריך יותר מזה ראיתי את המעבד: AMD A6-3670 Quad Core 2.7GHz Radeon HD 6530D FM1 ואני לא מבין בכלל בחלקים של amd הבנתי שהוא בעל תושבת בשם fm1 כשחיפשתי לוח אם בשבילו מצאתי רק לוחות אם תואמים fm2 עכשיו אני שואל אם אני קונה לוח אם fm2 האם הוא יעבוד עם מעבד של תושבת fm1? ועוד שאלה קטנה: הבנתי שעל המעבד הזה יש ׳׳כרטיס מסך״ מובנה אני לא מתכנן לשחק עליו קרייסיס 3 על 4K עם ההגדרות הכי גבוהות אבל הכרטיס מסך הזה שווה משהו מבחינת גיימינג קל? (ובכך אוכל לחסוך בקנית כרטיס מסך.) ראיתי שהוא יכול להריץ כל מיני משחקים ביוטיוב אבל אני לא נוהג להאמין לזה... תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי את ה-4670 וההתעניינות שלי היא עניין של סקרנות בשלב זה. לפי אינטל: http://ark.intel.com/compare/80817,80810 יש הבדלים קלים במהירות ובטכנולוגיות ומבחינת המחיר, הבדל של בערך 100 ש"ח. האם ה-4690 יוצר הבדל של פריימים בודדים במשחקים ובשאר החישובים, או האם ההשקעה בו מתורגמת לתפוקה משמעותית בעבודת המחשב? תודה
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קודם כל שלום יש לי בעיה קטנה, קניתי GTA V והוא עובד קצת איטי יש לי הרגשה שזאת בעיה במעבד החלש או/ו בכרטיס מסך, רציתי לשאול איזה מעבד ואיזה כרטיס מסך כדי לקנות עם הלוח אם שיש לי כדי להריץ את המשחק חלק הנה המפרט שלי: כרטיס מסך: AMD Radeon HD 7850 Series 2GB לוח אם: מעבד: זכרון:
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
על מנת מנת להקליט למשל שירים וכדומה מאתרים אני משתמש בתוכנת Audacity. במחשב הזה יש כרטיס קול מובנה של אינטל ואין אפשרות להגדיר "עירבול סטריאו" ולכן ההקלטה פועלת דרך המיקרופון. האם יש פתרון א תוכנה לבעיה הזאת?
-
- 1 תגובה
- 914 צפיות
-
-
אני מצרף תמונת מסך של בדיקת טמפרטורה בשתי תוכנות (HWinfo, HWmonitor). כמו שרואים בתמונה יש הבדל של עשר מעלות בין שתי המדידות. איך אני יודע מה מהן הנכונה? זה משנה לי כי בזמן מאמץ כמה חודשים אחרי ניקיון של הגוף קירור של המעבד הוא מתחיל לצפצף כי לפי הסנסור של הלוח אם הוא מגיע ל60 מעלות ולפי ההגדרות בביוס הוא מצפצף כשהוא מגיע לחום הזה. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב חדש : I7 4970K MUGEN 4 16GB RAM Z97X-GAMING 3 SSD 240GB SEAGATE 1TB SEASONIC 750W WIN 8.1 64BIT ויש לי בעיה מאוד מוזרה עם הזיכרון פנימי, אחרי X זמן ( יכול לקרות אחרי שעה או אחרי 12 שעות ) השימוש בזכרון קופץ לאחוזים מאוד גבוהים ( 90%+ ). ברגע שזה קורה המחשב הופך להיות איטי בטרוף עד שאי אפשר להשתמש בו. חשוב לציין שהטמפרטורות של המחשב תקינות. אין לי מושג מה הבעיה ואשמח מאוד לעזרה ( בתמונה האחרונה המחשב עבר הפעלה מחדש ) תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מה קורה חברים, חשבתי להוסיף למחשב הנוכחי זיכרון, בזמן האחרון הוא מראה סימנים של האטה כנראה עקב הדרישות של התוכנות שמתעדכנות כל הזמן. אין בכוונתי לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב, ולכן אמרתי שנעזר בעצת חכמים ממני שתוכלו לייעץ לי האם להוסיף זיכרון או לא : ) המחשב חמוש ב : מעבד - AMD Athlon II X4 640 זכרון - Kingston 2X2GB DDR3 CL9 10600 כרטיס מסך - NVIDIA GTX 460 768MB תודה על העזרה : )
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-