עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לחברי הפורום. אני בקרוב מתכנן לקנות מחשב מדיה סנטר HTPC חדש. אפרט כאן מהם בערך הדרישות, ואשמח לקבל המלצות כלשהם, כי אני דיי בדילמה (AMD VS INTEL). כרגע יש לי כבר מארז HTPC שוכב, כך שאני צריך דברים שיתאימו (אפשר גם לוח ATX אך עדיף כמה שיותר קטן ולא תופס מקום). המחשב מיועד לסרטים באיכות 720 1080 ובלו ריי מלא (30 גיגה סרט וכו') כאשר חובה יציאה אופטית לרסיבר מהלוח אם, וכן למשחקים (פיפא, פרו, סטריט פייטר..). בנוסף, יש לי כבר כרטיס מסך ATI Sapphire 5670 1GB HDMI GDDR5 שכרגע משמש אותי במחשב מדיה סנטר והייתי רוצה להשאירו, אלא אם כן תמליצו על משהו מובנה טוב יותר. הכל מתחבר לטלווזית פלזמה 42" - רזולוציה 1024X768 - אולי יהיה שדרוג בעתיד. בכללי חשבתי על i3 אך לא סגור מול …

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  2. שלום, חברים. יש לי מחשב מבוסס לוח האם הזה [אציין לכל מקרה]: [glow=red,2,300]Gigabyte GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem [/glow]ויש עליו 6GB זכרונות GSKILL מהסוג הזה: G.Skill DDR3 6GB 1600MHZ Tri Channel Pi CL8 F3-12800CL8T-6GBPI לינק: http://www.gskill.com/products.php?index=180 ברצוני לשדרג ל-12GB כעת, אך הבנתי שלא ניתן להשיג את אותו המודל של זכרונות ולכן אני פונה אליכם. [glow=red,2,300]1.[/glow] האם תוכלו לספק לי לינק [Amazon-or Newegg] למודל הזכרונות של GSKILL שיש לו תאימות למודל שלי? מצאתי פה משהו אחרי סינון קל, אך עדיין אינני יודע אם משהו משם מתאים.. http://tinyurl.com/7n6m4ca [glow=red,2,300]2. [/glow]במקרה ואני מוצא את המודל המתאים, האם יש צורך כלשהו בעת התקנת…

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. שלום, אני ממש על סף קנייה של שדרוג למחשב למטרות OC כבד וגיימינג כבד ובניתי "מפרט" מ-IQPC ואני רוצה לוודא שאני הוצאתי את המיטב מהתקציב. (אני מעוניין בשילוש בלבד בגלל שהתקציב לא מאפשר הוספת כרטיס ל-SLI..: מעבד: [..] INTEL 2500K : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - BOX ₪1068 לוח אם: [..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766 זיכרון: [..] CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL9 : CMZ8GX3M2A1600C9R ₪403 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2237 מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה! עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה הלוח מפתה בגלל שהוא ב…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by SUPER300,

שלום, במפרט הלוח אם שאני קונה כתוב: • 3 PCI Express gen2 x1 slots • 3 32-bit v2.3 master PCI bus slots - Support 3.3v/5v PCI bus interface איזו אפשרויות הסלוטים האלה נותנים לי? איזה כרטיסי הרחבה אני יכול להוסיף?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. זה אומר שיש בעיה בזיכרון? או שאם לא, אז איך אפשר לצמצם את זה. לעשות בדיקת MEMTEST?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by eliom,

שאני מפעיל את המחשב הוא נדלק ל-5 שניות ונכבה וגם עושה רעש היום ונורא. ושאני מנסה לסובב ביד את המאורר המעבד הוא מסתובב בהתנגדות מסויומת לא כמו מאוורר המחשב הרגיל.ושאני מפעיל את המחשב המאוורר בכלל לא מסתובב.הנה: רעש המחשב: ופה מאורר המעבד לא מסתובב:

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by rotman,

שלום לכולם , אני רוצה לשדרג זכרון במחשב משרדי שברשותנו. המחשב דיי ישן (באיזור ה 4 שנים), כרגע יש בו 2 סטיקים של 1GB של DDR2 667Mhz . אני רוצה לקנות לו עוד 2 סטיקים של 2GB (זאת אומרת קיט של 4GB). אני אקנה את זה בארה"ב ומכיוון שאין יותר מדיי דרישה מהזכרון הזה , לא צריך אופציה ל OC או משהו כזה אני מן הסתם מעוניין להשקיע כמה שפחות. חשבתי לרכוש את זה : http://www.amazon.com/Upgrade-OptiPlex-Desktop-Mini-Tower-PC2-5300/dp/B001V6W8QG/ref=lh_ni_t רציתי לוודא שזה יתאים. זה יוצא 44.5$ כולל המשלוח בתוך ארה"ב כך שאם מישהו יכול לתת אלטרנטיבה זולה יותר אני ממש ממש אשמח. תודה רבה על העזרה חברים.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by KF,

היי , אני מחפש לוח אם ל-OC ל-5900X . אני מתלבט בין אילו , יש בינם הפרש של 250 שקלים. מי בעל יכולות OC טובות יותר ? תודה. ASUS TUF GAMING X570-PLUS AM4 ASUS ROG STRIX X570-F GAMING AM4

9. אינטל מבטיחה שאלו שרוצים לקחת את המשחקים שלהם למקסימום שכדאי להם להישאר במחנה שלה - ולהמתין עוד קצת לנחיתת הדבר החם הבאלכתבה

10. משיטוטים קצרים בחנויות נראה שלאינטל יש כמה הצעות לא רעות כלל כרגע וחשבתי שאולי כדאי לחלוק אותן ולשמוע מה יש לחלקכם להגיד. קודם כל מכיוון וAMD נטשה לחלוטין את מעבדי הכניסה(לגיימינג, לפחות לדעתי) ה10400F מהדור הקודם וה11400F מהדור הנוכחי מהווים אופציה מצוינת לתקציב נמוך. ה10600KF מביא גם הוא ביצועים מצוינים ביחס לעלות(עולה בערך כמו ה3600 של AMD רק משמעותית טוב יותר) אפילו אם מתחשבים בעלות הלוח היקרה מעט יותר. ה10700K אולי לא נראה הכי רלוונטי, כאשר הוא עולה משמעותית יותר מה5600X שעובר אותו בהרבה דברים וגם מצריך ספק רציני יותר ולוח יקר יותר, אבל במידה ומישהו צריך עוד ליבות(לסטרימינג או רינדור לדוגמה) הוא אופציה סבירה ביותר בייחוד ביחס למחליף שלו שאין לו שום זכות קיום…

11. קודם כל, מדובר בלוח הזה. ישנן חנויות בחו"ל שכבר יש להן את הלוח הזעיר במלאי, אולם אצלנו עדיין לא שמעו על זה על פי הנראה. לגרנד אדוונס אין שמץ של מושג על מה מדובר, פלונטר נמנע מלהגיב בנושא ואני לא רואה אף אזכור ללוח בפורומים המקומיים... :-X האם אני באמת היחידי בארץ שמחכה בקוצר רוח ללוח הזה? :-\ האם שווה כבר לחשוב על להזמין מחו"ל ישירות? שמישהוא יוציא אותי מהבעסה של לדעת שאף אחד לא ינוב עפעף לכיוון של לייבא את זה ארצה כי חושבים שאין ביקוש :'(

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by ha,

ה HTPC שלי השתגע לאחר מעבר דירה ואני צריך לוח-אם חדש בשבילו. כרגע יש לי בו כרטיס מסך עם קירור פאסיבי של nVidra GT650 (אני חושב, לא מצאתי את מספר הדגם רשום עליו ואני לא זוכר מתי רכשתי אותו...) והייתי שמח להמשיך להשתמש בו. מה שבי צריך הוא לוח אם חדש עם הפרמטרים ההכרחיים הבאים: -בעל יציאות SPIDF חשמלית ואופטית. -חזק מספיק להציג סרטי Full HD (1920 * 1080() עם כרטיס המסך הישן שלי. -זול. דברים נוספים שהייתי שמח להם הם: -חזק מספיק כדי להריץ WIN7 (רצוי אך לא הכרחי, אני יכול להשתמש גם ב XP) -שני סלוטים לכרטיסי מסך. יש לי עוד כרטיס מסך דומה (GT6xx לא ממש זוכר) והייתי שמח לשיפור ביצועי הווידאו בעזרתו במקום להעמיס את המעבד. תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by rroonnii,

אני כנראה פחות או יותר רוכש מפרט כזה [table][tr][td] חיר [/td][/tr][tr][td] [/td][td]Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] [/td][td] 1125₪ [/td][/tr][tr][td] [/td][td]בקניית מחשב חדש בלבד - Lancool Midi Tower PC-K62B Black Window[/td][td] [/td][td] 395₪ [/td][/tr][tr][td] [/td][td]Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם[/td][td] [/td][td] 208₪ [/td][/tr][tr][td] [/td][td]Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3[/td][td] [/td][td] 252₪ [/td][/tr][tr][td] [/td][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA Black[/td][td] [/td][td] 97₪ [/td][/tr][tr][td] [/td][td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][…

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. יש לי במחשב סטיק זיכרון אחד של 2GB מסוג DDR2 800MHZ. בנוסף יש לי שני סטיקים של זכרונות ישנים, כל אחד 512MB ומסוג DDR2 667MHZ. פעם ניסיתי להוסיף את שני הזכרונות הנוספים וזה עשה לי בעיות במחשב, הוא פתאום היה קופא ונתקע או שהיה קורס עם מסך כחול כזה. לפי מה שרשום אצלכם בשאלות נפוצות, הדבר אמור להיות תקין. למה אצלי זה לא עובד כשורה? =/ תודה מראש עוזרים!

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום יש לי בעיה ואני צריך שתענו לי יש לי מעבד i5 4440 וכרטיס מסך gtx 1060 3gb oc ו 8gb ראם ואני מנסה להריץ arma 3 וזה מריץ לי את המשחק על האיכות הכי נמוכה 50-60 fps וגם משחקים כמו pubg בערך 70-90 fps על האיכות הכי נמוכה ואז שאני מעלה תאיכות לhigh המשחקים האלה פשוט נתקעים 15-35 fps וזה מחרפן אותי! אשמח לדעת עם זה קשור למעבד לראם או לכרטיס מסך.

16. Started by Nurit Cohen,

יש לי מחשב עם זכרון RAM 2GB , המחשב מאוד איטי והציעו לי להגדיל את הזכרון. אני לא יודעת איזה זכרון יתאים, הזכרון הקיים הוא: SK hynix hmt 425u6cfr6a-pb 2G ניסיתי לשים זכרון 4G של חברת CRUSIAL והמחשב לא זיהה. איך אדע מה מתאים בוודאות? אני חוששת להזמין מאייבורי (או חנות אחרת) ואם זה לא מתאים סתם קניתי...

• 20 תגובות
    • 4.4k צפיות
  17. Started by Nadab,

היי... מחפש המלצה ללוח אם z390 שיוציא את המיטב מה-9700K (שאני מתכוון לקנות). השימושים שלי הם הפקת מוזיקה אלקטרונית (cubase-10), תכנות וגיימינג. כמובן שאני מתכוון לעשות אוברקלוקינג ברמה בינונית לפחות (אין לי הרבה ידע טכני בנושא, אני נעזר באפליקציות ייעודיות בדר"כ כגון 5 way optimization של asus). מביקורות שקראתי, הלוחות החדשים של (gigabyte (auros master + ultra, designare נראים קורצים ועשירים אך למען האמת לא התנסיתי מעולם עם הלוחות שלהם, אשמח לשמוע מה אתם חושבים. תקציב: 1500 ש"ח. תודה מראש...

18. הערוץ הבא די ידוע בכתבות החשיפה שלו, בהדלפות הקבועות והדי מדויקות שהוא מקבל ואנליזות המצב המעניינות שלו. הפעם הוא מתמקד באינטל - חברה שבשנים האחרונות פשוט קפאה על השמרים ושהצליחה לתת למתחרה שקטנה ממנה בעשרות מונים להוציא מוצרים מתחרים (אם זה מעבדי הרייזן לשוק השולחני, או לאחרונה הרייזן לנייד) טובים משמעותית, ללא יכולת להתחרות לפחות כמה שנים קדימה כפי שזה נראה היום (לפי הערכות רק ב 2023 החברה תגיע ל 7NM, טכנולוגיית מזעור שהמתחרה שלה כבר נמצאת בו כמעט שנה). אז אם אתם באמת רוצים להבין למה זה כך ומה עומד מאחורי זה, אני אישית למדתי די הרבה מהכתבה הנ"ל:

19. Started by yakir4u,

אני מתלבט אם לקנות את הQ9550 או את הQ9650 הלוח אם הוא GA-G31M-ES2L כל המפרט מופיע בצד השאלה שלי אם לא יהיה בעיה עם הRAM או שאני יצטרך לעשות עדכון BIOS ללוח אם?

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by ultraircraft,

שלום לכולם ברצוני בזמן הקרוב אפילו השבוע לשדרג למחשב חדש ומה שחשבתי זה: לוח אם: Gigabyte 990XA-UD3 AM3+, 990X, DDR3 1866, 3xPCI-E, CrossFireX, SLI, HDAudio, GBL [ מעבד: AMD FX x8 Eight-Core FX-8150 Socket AM3+ 3.6GHz Box זיכרון למחשב: Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24מה דעתכם העם זה בסדר ? הכוונה שלי היא לשחק במשחקים כבדים כמה שיותר גראפיקה..הכרטיס מסך שאני מעוניים לרכוש זה: Sapphire HD 7870 GHZ Edition OC 2GB GDDR5 DX11 DVI HDMI 2xMiniDP PCI-E סך הכל המחיר יוצא 3300 שזאת גם המיגבלה שלי כל שאר החלקים אני מתכוון כחת מהמחשב הישן שלי...

21. Started by MeDuZa,

קיבלתי מעבד פנטיום 4, 3.2GHZ. כרגע יש לי במחשב פנטיום 4, 2.4GHZ (כן כן, יש לי מחשב ישן ) אני מעוניין להחליף בין המעבדים. מה אני צריך לדעת לפני? והאם אני צריך לבצע משהו אחרי? לפי מה שבדקתי, הלוח אם תומך במעבד "החדש" (מדובר בלוח אם של אסוס - P4S8X-X). שאלה נוספת, קיבלתי את המעבד מחבר. הוא היה מחובר ללוח אם שבור בתוך ארגז (ממחשב שלו שפורק מזמן), ופשוט פירקתי את המעבד ממנו. המעבד באופן כללי נראה תקין (רק צריך למרוח משחה טרמית). האם יש סיכון מסוים שהמעבד לא תקין ויגרום לנזק במחשב? או שאם הוא לא תקין הוא פשוט לא יעבוד ואז יהיה ניתן להחזיר את המעבד הישן? תודה!

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by חיקיים1,

AMD FX 9590 'Centurion' Benchmarks surface http://www.guru3d.com/news_story/amd_fx_9590_benchmarks_surface.html תמונות והשוואות ביצועים בקישור לא הבנתי אם ניתן עוד לעשות OC ל- 5GH מעבד ? לא הבנתי מה ההבדל בין 8350 שמגיע עם OC ל- 4850 GH לבין 9590 ?

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by compman12,

אהלן, רכשתי את המעבד [h=1]Intel Core i3 3220 3.3Ghz 3MB L3 Cache s1155[/h]ומארז ‏SilverStone Milo ML03 Micro ATX HTPC Case Black No PSU‎ זקוק לזכורונת ולוח אם. המחשב הוא HTPC למטרות בלוריי מלאות ולא תלת מימד אשמח להמלצה ללוח אם והסיבה לכך. כמובן שארצה בעתיד הרחוק אפשרות לשדרוג.

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by go go,

קרוב משפחה שלי הביא לי מחשב ישן עם מעבד amd athlon 3500+ חד ליבה 939 ועם זיכרון 512+256 והמחשב בקושי זז הורדתי את הזיכרון 256 מ"ב והוספתי 3 סטיקים של 512 מ"ב סה"כ 2 גיגה ועדיין המעבד מתאמץ 100% בקושי זז וזה עם XP , מרחתי מחדש משחת קירור כלום ממש איטי , שיניתי את מערכת ההפעלה ל WIN7 ואותה איטיות ... חשבתי לשדרג את המעבד מ 3500+ ל 3800X2 השאלה אם זה בכלל יראה שיפור ? ראיתי שהמעבד הוא קציצה 89W , המעבד עלה לי 55 שקל עשיתי הזמנה דרך האינטרנט השאלה אם טעיתי ? השיפור יהיה אפסי ? ועוד שאלה : איך מעבד AMD 3500 כל כך מתאמץ ? הוא אמור להספיק לאינטרנט לא ? גם שמתי לא מזמן מעבד פנטיום 4 וגם הוא התאמץ 478P המעבדים האלה לא אמורים להסתדר טוב עם אינטרנט ? תודה .

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by djelectric,

HWzone גאה להכריז על תחרות "מהו לוח האם?" של MSI הזוכה בתחרות יקבל את לוח האם MSI Z87I Gaming AC (לביקורת שלנו על הלוח) מהו לוח האם? התחרות תכיל חמישה פאזלים בהם חלק מהתמונה יהיה חסר. עליכם לנחש מהפאזל איזה לוח מסתתר בתמונה. רמת הקושי תעלה מפאזל לפאזל התחרות תחל היום (ראשון) בשעה 18:00 ותסתיים ביום שישי (21.2.14) היום בשעה 18:00 נעלה את חידה הראשונה החל ממחר יפתח דיון בשעה 12:00 בצהריים עם חידה כאשר הקודמת לה תיסגר את הפתרון יש לשלוח כתגובה לדיון שיפתח לכל חידה הזוכה יוכרז ביום ראשון (23.2.14) בצהריים בדיון זה שימו לב, אתם יכולים לעקוב אחרי הדיון הזה על ידי לחיצה על כפתור המועדף () כדי להוסיף דיון זה למועדפים - כאשר יתווסף, יופיע הדיון כבעל ה…

• 20 תגובות
    • 6.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.