עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by dark_zero,

אם נגיד משחק דורש 2.8 גיגיה הרץ ויש לי AMD 64 3000 אז המשחק יעבוד מהר? למה המעבדים של AMD עובדים במהירויות כמו 1.8-2.8 ולא ב3.0+גיגה הרץ? ואם יש לי כפול ליבה 2.0 גיגה הרץ אז זה כאילו 4.0 גיגה הרץ?

• 4 תגובות
    • 515 צפיות
  2. Started by ניר.,

מישהו יכול להגיד לי כיצד אני מוא את סוג הדגם בלוח אם של ASUS?

• 7 תגובות
    • 678 צפיות
  3. :jump1:אני רוצה לקנות זיכרונות של 4GB 800MHZ ורציתי לדעת אם זה ייתן הבדחלים בביצועים מול 2GB 800MHZ ואם כן עד כמה משמעותיים, ודבר אחרון , תמליצו לי בבקשה על זיכרונות בסכום של עד800ש"ח ו תתנו קישורים בבקשה. תודה רבה לעוזרים!!!! :evil_laughterperple:

• 1 תגובה
    • 432 צפיות
  4. דור המעבדים השולחניים המיועד להגיע אל השוק בשנה הבאה נקרא על שמו של עוד אמן רנסאנס מפורסם - וכולל כמה וכמה מאפיינים שאמורים לגרום לכולם להתרגשלכתבה

5. ABIT AB9 Pro הוא נראה לי לוח ממש טוב לשדרוג עתידי oc ושימושיים כללים(משחקים אינטרנט מוזיקה ועריכה חובבנית של וידאו) למעבד e6300 צ'יפ 965 עד 8 ג'יגה כרטיס קול 7.1 http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2302 מה חושבים עליו?

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  6. Started by newz,

ברצוני להוסיף יציאות USB מכיוון ששני יציאות ה - USB שמורכבות בצידו האחורי של המחשב נמצאות כבר בשימוש ע"י הסורק והמדפסת שלי וכעת עלי להוסיף מכשיר נוסף המתחבר דרך ה - USB אך אין לי עוד מקום לזה, ולכן נזכרתי שקראתי שניתן להוסיף יציאות USB דרך הלוח במקום לקנות כרטיס PCI שמוסיף שני יציאות כאלה ומחירו לא זול במיוחד. על הלוח ישנם שני כניסות כאלה בשם LUSB1 ו LUSB2 ומהצצה בספר של לוח האם ניתן להבין שאלו יציאות לחלק חיצוני שניתן לחבר לו 2 יציאות USB (או במילים המדויקות: Connector for front Panel USB ports ) כלומר ניתן לחבר ללוח האם עד 6 יציאות סך הכל. שאלתי היא היכן ניתן למצוא פאנל כזה וכיצד מרכיבים אותו ואיזה חיבור צריך בדיוק? והאם ניתן לחבר אותו גם לאחור המחשב במקום הפנוי ליד יצ…

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by roKp,

המחשב צריך להפעיל תוכנות אופיס בעיקר ולגלישה באינטרנט... הסוללה צריכה להיות חזקה ולהחזיק מעמד הכי הרבה זמן שאפשר.... המחשב צריך להיות קל ועדיף שיהיה עם מעבד דותן... המחשב צריך לעלות 5000-+ש"ח

• 3 תגובות
    • 480 צפיות
  8. מה זה נותן והאם אפשר השוואה מקבילה עם אינטל

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  9. Started by marking,

קניתי אותו לפני שנתיים כשהוא רק יצא והוא היה הכי טוב... עכשיו אני שואל איזה מעבד אמור להתחרות בו? (מצד החברות המתחרות כמו שAMD) איך הביצועים שלו לעומת P3? או בכלל?

• 7 תגובות
    • 982 צפיות
  10. Started by Roenix,

המפרט הנוכחי שלי: מעבד i7-7700K עם אוברקלוק ל4.8MHz לוח אם GA-Z170X Gaming 5 כרטיס מסך Gigabyte RTX Vision 3070 2X8 3200MHz CL16 רזולוציית משחק נוכחית: 2560X1440 80Hz המחשב המקורי נבנה ב2017. אז קצת הסבר מקדים: אי שם בדצמבר 2020 עם השחרור של RTX החדשים, החלטתי שאני רוצה לשדרג את כרטיס המסך הקודם שלי 980ti, שכבר התחיל לקרטע ב1440p במשחקים חדשים. התלבטתי בין 3080 ל3070 בהקשר של צוואר בקבוק עם המעבד או שדרוג של המעבד בנוסף, וכל זה בתקופה שעוד היה ניתן להשיג את שניהם במחיר סביר. אחרי התלבטות של חודש, התחיל טירוף המחירים וכל השדרוג נדחה. מפה לשם עברה כמעט שנה, ולאחרונה הצלחתי לשים את היד שלי על 3070 מחו"ל במחיר שהוא עלה אז בארץ. מיות…

11. Started by SensatioN,

1.אני רוצה לעדכן את הביוס ואין לי כונן Floppy איך אני מעדכן? מדריך משהו ? 2.איזה גירסת ביוס הכי טובה 507 ,609 , 711 , 804 , 1004 ? 3.צריך לאפס את הביוס לפני שעושים עדכון?

• 5 תגובות
    • 989 צפיות
  12. Started by maormark,

אז ככה יש לי את הלוח אם של אסוס p5gd1 http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=24&model=163&modelmenu=1 ויש לי 2 זכרונות של 256 מגה של קינגסטון סה"כ 512 מגה שהם עובדים על 400 מגה הרץ http://zap.co.il/model.aspx?modelid=716976 אני רוצה לשדרג את המחשב , ולהוסיף עוד זכרונות, עוד 512 מגה או 1 ג'יגה... 1. האם אני יכול לשים ddr2 במחשב שלי, הddr2 יכנס לתוך הלוח אם? 2. האם יש יעילות בזה שאני ישים את הddr2 במידה ויכנס ללוח אם? 3. על איזה זיכרון אתם ממליצים? אם אפשר לינק.

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  13. הוצע לי תחנת עבודה dell 690 precision . השאלה היא איזה מעבד לוח אם וזיכרונות הכי מהירים הקיימים בסידרה זו . האם שידרוג לשני דיסקים 146GB 15K RPM SAS - $330 יעשו את ההבדל (במקום sata 7200 רגילים). האם 4GB DDR2 667 Quad Channel FBD Memory (4x1GB) מספיק מהירים או שעדיף DDR3 . תודה מראש SIMULATOR

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  14. Started by winner,

עד היום הייתי נעול על "שם" בבחירת לוחות אם - תמיד ידעתי שלוחות של Asus או Gigabyte עדיפים על Asroc או biostar בעקבות התייעצות בפורום המפרטים לגבי מחשב חדש, עלתה השאלה, האם באמת יש עדיפות ללוחות של הייצרנים ה-"נחשבים" על פני ה-"פשוטים" - בעיקר מבחינת אמינות - כאשר מדובר על אותן תכונות ? מה דעתכם ? ואם אני כבר כאן, רציתי להתייעץ לגבי בחירת לוח אם לסוקט 1155 - אני מחפש לוח עם לפחות 6 חיבורי SATA פנימיים, 2 חריצי PCIe x1, רצוי שני חריצי PCI עבור כרטיסים ישנים ואם אתם מכירים לוח מודרני עם חיבור פרללי - אשמח לדעת עליו (למרות שנראה לי שכבר אין דבר כזה ואצטרך להשתמש בכרטיס הרחבה או מתאם מ-USB) לא מתוכנן OC כך שהלוח יכול להיות מבוסס H67 וכמו כן, אין לי צורך בריבוי כרטיסי מסך (אבל…

15. Started by LaraCroft,

שלום יש לי מחשב AMD4200 ואני רוצה לתת אותו לאחי וקנות חדש עכשיו.. חשבתי על AMD 6000+ השימוש העיקרי הוא למשחקים כמובן. השאלה אם אולי כדי ללכת ביכלל על אינטל? איזה מעבד של אינטל מקביל לAMD6000? **הכרטיס מסך הוא 8800GT 512M ולא אני לא מעוניינת ב Q6600 מיותר מבחינתי כרגע אלה אם כן מביאים לי מתנה תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by adis50,

‏Core i5 650, s1156, 4MB, GPU Core, Tray ‎ ‏Core i5 750, s1156, 8MB Tray‎ איזה מעבד עדיף?? (אין הבדלי מחירים) ויש גם את ‏Core i5 661, s1156, 4MB, GPU Core, Tray ‎ אבל הוא יותר יקר ב100 ש''ח שימושים כמו של כל אחד משחקים , סרטי HD, אינטרנט, פוטושופ, אופייס וכו'

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. Started by 12131,

מה עדיף? יתרונות חסרונות? יש המלצות לדגם ספציפי? מחשב לשימוש ביתי רגיל (לא למשחקים). תודה!!

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  18. Started by 3idan,

שלום אני רוצה לקנות מחשב ובוא מעבד 2.8 רציתי לדעת עם יש למישהו מעבד כזה ועם יש איך הוא??? בבקשה תעזרו עידן

• 7 תגובות
    • 940 צפיות
  19. Started by dennis14,

אני רוצה לקנות 1gb זכרון ל - OC ( התקציב הוא עד 850 ש"ח ) וחשבתי על הזיכרון הזה - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2916 אבל ראיתי עוד אפשרויות ורציתי שתגידו לי מה עדיף? ותסבירו למה. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4008 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4887 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=935 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2041&products_id=13006 ( אם זה עוזר ) הלוח האם והמעבד שאני קונה הם : AMD Opteron 146 2.0GHz 64-Bit Processor CPU DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D

• 11 תגובות
    • 938 צפיות
  20. אני מתלבט אם לקנות זיכרון 2048 של CROSAIR מהירות 667MHZ או 800MHZ. עכשיו ברור שה800MHZ עדיף אבל מה ההבדל ? האם הוא קריטי?

• 1 תגובה
    • 451 צפיות
  21. Started by House M.D.,

אני קונה מחשב בקרוב, וקודם רציתי לשים בו את ה Phenom x4 955. אבל עכשיו ראיתי את המעבד הזה, שנראה שהוא חדש מאוד כי לא מצאתי עליו הרבה מידע: http://tms.co.il/product/10685 (כמו כן שימו לב שהחנות כתבה 2.6GHZ בתדר, למרות שכל מקור אחר שמצאתי לגבי המעבד הזה כותב שהתדר הוא 3.6GHZ ) האם המעבד הזה יותר משתלם מהמעבד הקודם שרציתי? כמו כן, בלוח אם שאני רוצה לקנות ( GA-990XA-UD3) כתוב שיש צורך לעדכן את הביוס לצורך תמיכה במעבדי הבולדוזר. מכיוון שאין לי שום מעבד AMD כדי להכניס ללוח ולבצע עידכון ביוס, האם החנות תעדכן לי את הביוס בעצמה (אם אני אקנה כולל הרכבה את המחשב)? תודה.

22. Started by ELDAN RENT A CAR,

זה ישמע מצחיק אבל PQI , ADATA הם זכרונות מצויינים שאף פעם לא עשו בעיות אבל !!!!! KINGSTON , OCZ , SAMSUNG מניסיון שלי לא משהו הרבה בעיות . קצת אכזבה מהקינגסטון ה PQI הרבה יותר טוב ממנו . OCZ הסידרה של GOLD מזעזע !!!

23. Started by I7210I,

שלום, לא יודע אם זה המקום הנכון לפתוח את זה , אבל אנסה כאן, מה דעתכם על הקירור הבא למעבד ? מדובר במעבד Intel Core i5 13600K במחשב לא לשימושים רציניים, אלא לעבודה, אינטרנט, פה ושם סרטים ב4K אולי, זהו בגדול.. תודה

24. Started by Idan-h,

ליבת נורטווד. אני באוברקלוק ל3.0, ויחס 1:1. קירור סטוק של אינטל. במנוחה המעבד 33, שאני מריץ משחק איזה שעה הטמפ' 44 בערך, עכשיו אני מריץ פריים 95, כבר איזה שעה, והטמפ' כבר מלא זמן 60 מעלות, והיא לא תעלה, הטמפ' יציבה על 60 כבר הרבה זמן. זה בסדר 60 מעלות למעבד 2.4B [בהרצת פריים 95]? תודה

• 2 תגובות
    • 517 צפיות
  25. היי, יש ברשותי מחשב נייד - Lenovo Ideapad 3-15ITL6 Laptop - Type 82H8 במחשב מותקנים 2 זיכרונות של 4 ג"ב כל אחד [סה"כ 8 ג"ב]. אני מעוניין לשדרג את המחשב ל-16 ג"ב, [2 של 8 ג"ב או אחד של 16 ג"ב], אבל לא ממש מצליח למצוא תאימויות. אציין כי המחשב משמש לפעילות משרדית, לא מעבר. באתר של לנובו מצאתי את זה - קישור. באתר של ksp, למשל, יש מגוון זיכרונות שונים [קישור], אבל אף אחד מהם לא מופיע באתר של לנובו שקישרתי למעלה. השאלה היא אם אני יכול לרכוש כל אחד מהם ולהכניס בביטחה למחשב, במקום השניים המותקנים היום? ביצעתי בעבר החלפות לזיכרונות במחשבים נייחים, זה לא היה בעייתי אף פעם. פה משום מה, קצת מרגיש לי "מסורבל" יות…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.