מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות לוח אם בשביל מעבד Intel i5 4590 [מתוכנן לקנייה עם לוח האם, אם יש המלצות טובות יותר למעבד עד 1100 ש''ח אשמח לשמוע] ומתוכנן לשבת עליו כונן SSD, בנוסף לכונן HDD. בחיבורים דרוש לפחות USB 3 אחד, ורצוי מעל 4 חיבורי USB 2. אני מעדיף ממש להימנע מלוחות שעדין משתמשים בגירסה USB ישנה מ2. כמו כן, דרושה אפשרות לחבר אליו מערכת רמקולים 5.1 (אלא אם כן, רצוי לקנות כבר כרטיס קול בנפרד?) אם יש משהו שרצוי להשקיע עליו יותר (נניח, שבעתיד הוא יתמוך בדברים נוספים) אשמח לשמוע, אם כי הסכום הזה די קשיח. תודה מראש לחברי הפורום.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, זה המפרט שלי - PU Type QuadCore Intel Core i5-2320, 3200 MHz (32 x 100) Motherboard Name Intel Woodworth DH61WW System Memory 8170 MB (DDR3-1600 DDR3 SDRAM 3D Accelerator AMD Radeon R9 280X ספק XFX 550w אני רוצה לשדרג את הזיכרון רם שלי ל16 ג'יגה, אני בעיקרון חשבתי על 2 של 8 בגלל שיש לי בלוח אם רק שני ספוטים. אשמח לקבל המלצה על 2 זיכרוני רם של כל אחד 8 ג'יגה. תודה רבה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את הזכרון הפנימי של המחשב שלי, אבל אני לא בטוח איזה זכרון הכי יתאים. אני רוצה להעלות את הקובץ הזה שמראה את המפרט של המחשב, תזכירו לי איך עושים את זה בבקשה תודה רבה על העזרה! גיא מרגלית
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
ביקורת ראשונה עבור מעבד הדור החדש של אינטל שיושק בתחילת החודש הבא מציגה לנו תוספת ביצועים נוספת באחוז חד ספרתי, לכאורה לכתבה: http://hwzone.co.il/חדשות-טובות-חדשות-רעות-ביקורת-ראשונה-ל/
-
- 47 תגובות
- 5.6k צפיות
- 1 follower
-
-
עם תוצאת המהרה מרשימה מאוד של 5.2GHz, לכאורה, המעבדים הנייחים החדשים של אינטל עשויים להפתיע אותנו בפוטנציאל ביצועים שלא נראה כן מאז ימי ה-Sandy Bridge לכתבה: http://hwzone.co.il/מעבדי-ה-skylake-עשויים-להיות-מפלצות-אוברקלוק/
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, האם מעבד 5930k של intel יתמוך בזיכרון Corsair Dominator Platinum 4x4GB DDR4 3200MHz CL16 Kit? רשום במפרט של המעבד שהוא תומך בזכרונות DDR4 אבל בתדר 2133MHZ תמונה מצורפת האם זה נכון שאני לא אוכל להשתמש בזיכרון הנ"ל כי המעבד לא יתמוך בו?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מה המעבד הכי חזק של amd ( בדגש על gaming). ומה המקביל שלו באינטל? אני רוצה לראות מי עדיף ביחסי כסף לביצועים ( זה בשביל חבר ששוקל לקנות מהאדומים) יש לamd תמיכה טובה של דריברים למעבדים? משחקים אוהבים אותם? כמה עולה לוח אם איכותי לכרטיס אחד ו4 מקומות לראם.? החבר שוקל לקנות כרטיס גם מהאדומים. מה עדיף ה300 או 200 ( הןא רוצה משהו עוצמתי שיריץ חלק אז ההתלבטות היא בין העוצמתיים של שני הסדרות.) גם ירוק תופס אבל התקציב של הכרטיס הוא עד 2000 גג . עדיף משהו יותר זול הוא משחק ב1080 אבל רוצה משהו שיחזיק לאורך ימים ושנים .
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האור בקצה ההפסדים? ב-AMD מצהירים כי סיימו את תהליכי הייצור המרכזיים למוצרי ה-14 וה-16 ננומטר שלהם, ומבטיחים שנראה אותם בשוק בשנה הבאה לכתבה: http://hwzone.co.il/הצצה-למוצרי-העידן-החדש-של-amd-שיגיעו-בשנת-201/
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פרטים נוספים אודות תוכניותיה על ענקית השבבים לשנה הקרובה: Skylake ישתלט על כל סדרות המוצרים עד סוף השנה, דור ה-Extreme הבא יגיע בשלושת החודשים הראשונים של 2016 לכתבה: http://hwzone.co.il/מפת-הדרכים-העדכנית-של-אינטל-broadwell-e-בתחילת-ה/
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו יכול לתת לי מאוורר למעבד intel core i5 2320? יש כל כך הרבה דגמים שאני מחפש ואני לא יודע מה מתאים. תודה!
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
זה הלוח שלי
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אינטל ממשיכה להרוויח ערימות של כסף, אך קצת פחות מבעבר, וגם מאשרת כי שבבי 10 ננומטר ראשונים יגיעו אלינו רק בעוד כשנתיים לכתבה: http://hwzone.co.il/אינטל-מתעכבת-מעבדי-kaby-lake-בדרך-ייצור-ב-10-ננו/
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
לא בטוח שזה שייך לתת הפורום הזה. http://benhamo.org/%D7%90%D7%91%D7%98%D7%97%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%94-%D7%91-uefi/ (הועלה גם בNRG). האם המצב שהוא מתאר מדוייק? יש כרגע וירוסים ידועים שמשתמשים ב-UEFI? האם באמת ידוע על מעבר מתוכנן קרוב \ רחוק ל-CoreBoot או FSP? קראתי בזמנו טענה שהיות ו BIOS כתוב באסמבלי ו UEFI בשפות עיליות יהיה קל יותר לפתח וירוסים שיפגעו בו כיוון שאלו שפות נפוצות וקלות יותר.
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מפתחת השבבים מסאניוייל מציגה תוצאות רבעוניות עגומות במיוחד, עם ירידה גדולה בהכנסות וגם הפסד של 180 מיליון דולר. האם כרטיסי ה-Radeon Fury יצליחו להציל אותה, לפני שיהיה מאוחר מדי? לכתבה: http://hwzone.co.il/היום-השחור-של-amd/
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני בעיצומה של הרכבת המפרט למחשב החדש שלי. קראתי על המעבד שבחרתי, intel core i7 4790k @4.0 GHz, ועל אחיו הקטן, ה 4770k, והבנתי שהם מתחממים מאוד. (בעיקר ה 4770k). השאלה היא, האם צריך לשאוף לטמפרטורות כמה שיותר נמוכות? זאת המטרה? להוסיף מאווררים וקירור נוזלי ולשפוך חנקן נוזלי על המערכת? (סתם) האם שווה להשקיע יותר מ 190 ש"ח בקירור למעבד? לא מתכנן לעשות OC (אל תרדו עלי ). מתלבט בין Scythe Kabuto II SCKBT-2000 CPU Cooler ל Noctua NH-D9L CPU Cooler.ההמלצות לדגמים אחרים כמובן תתקבלנה בברכה. תודה (:
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקרר את המחשב יותר טוב. הוא קצת ישן - לוח אם gigabyte p55m-ud2 מעבד Intel i7 860 2.8Ghz אני מניח שאי אפשר להתקין את הקירורים הכי חדשים? מה אני צריך לבדוק כדי לדעת אם אפשר להתקין או לא? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב עם מעבד Intel i3 2120 ולוח אם H61M-P20 (G3) MSI - כרגע יש לו סטיק אחד של Micron Rendition 4GB DDR3 -1333. בעקרון אני רוצה להרחיב את הזכרון כי לפעמים המחשב קצת איטי כשיש הרבה תוכנות שפועלות בו זמנית או תוכנות שהן יותר כבדות. הבנתי שאם שמים שני סטיקים אז מומלץ שהם יהיו זהים, אבל אני לא חושב שאפשר לקנות את הדגם שיש לי עכשיו. בכל מקרה, אני לא חושב שאני צריך יותר מ8GB, אבל אני אשמח לקבל המלצות והצעות מה הכי כדאי לעשות. תודה רבה מראש, אלון
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתחיל להרכיב מפרט שאני אקנה עוד חודש-חודשיים בערך, אז התחלתי לרחרח קצת לגבי לוחות אם. אני כבר 100% לגבי רוב המפרט. ( חוץ מהלוח אם והספק) מעבד i5 4690K כרטיס מסך Sapphire Radeon R9 390 NITRO מארז The Fractal Design Define R5 לגבי זכרון, אני חושב שבהתחלה אני אקח סטיק אחד של 8G Corsair Vengeance אבל בעתיד אני כנראה אוסיף עוד סטיק. אז השאלה שלי היא כזו, בתור אחד שבונה מפרט חזק ככל האפשר עם תקציב של 5.5K. על איזה לוחות אם אני אמור להסתכל? מה ההבדל הגדול בין הסדרה של z97 ו h97. אם נניח אני מחליט שאני כן הולך לעשות OC ולקנות את הz97, לוח של איזה מותג הכי מומלץ לקנות? למי יש את השרות הכי טוב בארץ לדעתכם?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אז ככה. התקלקל למישהי שאני מכיר לוח האם. התושבת היא AM3+ וראיתי שהמחירים כבר לא כל כך זולים ללוחות לתושבת הזו ולאור העובדה שהיא יחסית ישנה במונחים טכנולוגים חשבתי שאולי שווה כבר להחליף למעבד+לוח. אין ממש תקציב מוגדר. בתכלס המחשב הוא לעבודות משרדיות. כרגע יש כבר זכרונות DDR3 אז זו המגבלה היחידה מהבחינה הזו. יש כרגע 3 סטיקים ועוד סלוט פנוי אז עדיפות ללוח עם 4 סלוטים. חשבתי על אינטל אבל סומך עליכם אם תמליצו אחרת. בדוגרי אני יכול להסתדר לבד אבל אם יש איזה צימוד שאתם ממליצים אז אשמח ללכת עליו. מבחינת חנויות אני מעדיף באזור נתניה-חדרה ככה שעדיפות ל- TMS/KSP/Ivory. בתודה מראש. בברכה, ליאור.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מערכת מחשב מבוססת h81 שמשמשת להעתקת קבצי שמע להתקנים חיצוניים, והמחשב פועל כל הזמן. היות ובמקרים רגילים הלוח אם הוא הרכיב הראשון שמת, אני מעוניין לרכוש לוח אם נוסף בכדי להאריך (ואולי אף להכפיל) את חיי המחשב. בין השאר אני חושב לקנות אותו כבר בטווח הקרוב כי כנראה עוד שנה+ כבר לא יהיה ניתן לרכשו. המעבד הוא i5 4xxx וזיכרון 2 גיגה gskiil 1600 אני מעוניין לקבל המלצות : 1 האם שווה לי לקנות. 2. מה כדי לי לקנות. 3. האם יש צפי לירידת מחירים (בארץ או בחו"ל) ששווה לי לחכות. תודה מראש לכל העוזרים. שמואל
-
- 38 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
יש לנו אישור נוסף לכך שמעבדים נייחים ראשונים מדור ה-Core השישי של אינטל יגיעו אלינו בתוך פחות מחודש לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%a0%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%91%d7%90-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93%d7%99-%d7%94-skylake-%d7%99%d7%95%d7%a9%d7%a7%d7%95-%d7%91-5-%d7%91%d7%90%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a1%d7%98/
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
לוח האם שלי עושה צרות ואני מעוניין להחליף אותו. חשבתי לברר אם יש אפשרות לקנות לוח שמתאים גם למעבד שלי וגם למעבדים מדורות מתקדמים יותר. יש בכלל משהו כזה? אם לא, אשמח להמלצה ללוח אם במחיר סביר שעונה על הדרישות הבאות: - תומך ב-i5 2500K. אני ממש מקווה שעדיין נמכרים כאלה... - מאפשר OC קל. - תומך ב-USB 3. תודה מראש לעונים!
-
- 32 תגובות
- 5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב עם לוח אם GIGABYTE Z97X-GAMING 3 כרגע מותקן עליו 16GB מסוג: G.Skill aegis 2x8GB DDR3 1600MHz PC3-12800 CL11 לאחרונה, אני מוצא את עצמי לחוץ מבחינת הזיכרון ולכן אני מעוניין להוסיף עוד 16GB, הבעיה שלי היא: המלצה לדגם תואם במחיר טוב שיתאים לזיכרונות הללו, ויתאים מבחינת המיקום. בעיית המיקום: על המעבד מותקן Mugen 4, לכן אני לא יכול לשים זכרונות עם קירור גבוה, וגם השאלה שלי איך אני מבצע את תהליך ההרכבה, ראיתי שהמאוורר שהוא מה שעומד מעל הזכרונות מחובר עם קליפסים. האם ההוצאה של המאוורר פשוטה ורק לשים את הזכורונת ? כי אני לא מתכוון לפרק את כל הקירור בשביל כך. צירפתי תמונה וקישורים לדגמים שראיתי: אשמח לשמוע בקשר לדגמים אם מתאימים (אחד מהם זה אותם זכרונות שכבר…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
לדוג' נניח שיש לי מחשב עם המון RAM, נגיד 32GB, אני מפעיל את windows בלי הרבה סרויסים ותוכנות ברקע, בערך 1GB תפוס. כרגע אני מפעיל את CRYSIS3, למרות שיש לי המון זיכרון, בפועל המשחק בקושי יחסית נוגע ביזכרון, ז"א לדוג' בחיים לא ראיתי משחק שלוקח 16GB מהזיכרון והשאלה היא למה לא. הרי ברמת העיקרון, אם כזאת כמות עצומה הוא יכול לזרוק לזיכרון את כל הקבצים שהוא יצטרך במשחק ועוד יישאר לו איזה 15GB שהוא יכול ליצור FPS עתידיים או כל דבר אחר שהוא צריך. אפילו עם 8GB לא ראיתי (ככל הזכור לי) ניצול מלא של הזיכרון (חוץ מכרום שחושב שהוא באכול כפי יכולתך).
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-