אודיו וקולנוע ביתי
פורום בנושא רמקולים, אוזניות, כרטיסי קול, מעדכות סטריאו' סראונד וכו'
27,556 דיונים בפורום זה
-
חשבתי שהכי נכון יהיה לפתוח את הנושא הזה כאן, אבל הוא נוגע בהרבה נושאים לפי מה שראיתי. היום התקנתי מחשב חדש, והעברתי לו את כרטיס הAUDIGY 2 מהמחשב הקודם (אני צריך שני כרטיסי קול במחשב\ אז יש את זה ואת הON BOARD). לוח האם הוא ASUS P5K ומערכת ההפעלה היא VISTA 64 ULTIMATE. העניין הוא שהרמקולים משמיעים פצפוצים כל הזמן עכשיו. זה ב-100% לא בעייה אצל הרמקולים, ווידאתי את זה. אחרי חיפוש קצר באינטרנט, ראיתי עוד דיווחים על הבעייה הזאת, אבל עוד לא יצא לי להכנס לעומק. מישהו פה יכול לעזור לי בזה? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום לכום חיברתי את ההמחשה שלי עם כבל קוקסיאל למערכת קולנוע ביתי שלי(מגבר יאמהה 496 עם 5 רמקולים B&W) הריסיבר לא תומך פרו לוגיק 2 אבל בשאר כן פרו לוגיק DTS וכו ישנה אפשרות ב AC3FILTER לכוון את השמע ל פרו לוגיק 2 השאלה שלי היא האם ניתן יהיה לשמוע את החלוקה נכון כי תאורתית הסאונד שיוצא הינו פרו לוגיק 2 מהמחשב! באיזה מצב הריסיבר אמור לעמוד פרו לוגיק או משהו אחר בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אהלן חברים, כפי שחלקכם יודעים, אני משתמש באוזניות AKG K340 שהן דגם מיוחד במינו אשר עושה שימוש בדרייבר דינאמי, דרייבר אלקטרוסטטי וממברנה פאסיבית בכדי להפיק את הצליל שלו. לצערי לפני כחודשיים שברתי את החלקים החיצוניים של האוזניות, ולכן הצליל השתנה (למרות שהן עבדו בסדר גמור). כיוון שהייתי צריך להזמין חלקי חילוף מגרמניה, החלטתי שאני עושה את זה בגדול ומזמין עוד כמה חלקים בשביל מודינג. אני אציין כאן כי עוד לפני שהזמנתי את החלים עשיתי מוד אחד קטן והוא מתיחה מחדש של הגומיות שמחזיקות את הרצועה של האוזנייה על הראש, וזאת בכדי שהאוזניות יישבו בצורה יותר יציבה על הראש. היום, בשעה טובה, הגיעו החלקים מגרמניה. החלק הראשון היה להחזיר את המסגרות שנשברו. החלק השני היה למקם את הפאדים החדשים…
-
- 220 תגובות
- 30.7k צפיות
-
-
אהלן חברים, בדומה לדיון הקודם על ה-K340 שלי, הפעם אני מצרף משהו אחר. היום שי ואני עשינו נסיעה לתל-אביב, קנינו כמה דברים, ובדרך חזרה שי החליט שהוא קופץ אליי ועושים לו מודינג לאוזניות. אז לקח לנו שעתיים, סיימנו לפני רבע שעה. אבל הכל טוב. ה-K81DJ במקור הן אוזניות טובות, אבל ממה ששי אומר הפריע לו הבאס המנופח שלהן, והעובדה של הייתה שום במה לצליל. המודים שעשינו הם הוספה של blu-tak לאוזנייה בשביל למנוע החזרות מהפלסטיק שלה. והחלפה מלאה של החוט. החיווט הוחלף לחיווט 22AWG נחושת מצופה כסף, הכל צופה בציפוי קארבון, פיצול יפה ואיכות עם 4-wire round litz (סוג שזירה של החוטים), הפלאג שהשתמשנו בו הוא בין הטובים ביותר שקיימים ומיוצר על ידי Switchcraft, וכל הבדיל בשימוש הוא בדיל קארדס אי…
-
- 11 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
אני זוכר שפעם קראתי כמה כתבות על אנשים שהחליפו את הקבלים של הXFI שלהם ושיפרו בעצם את כל איכות הסאונד... אני בעל X-FI PLATINUM וחשבתי לבצע את המוד הזה... יש למישהו אולי לינק לכתבה או משהו שיעזור?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי סובארו B4 . לרכב הנ"ל יש בעיה לשתול פאנל דואלי. רכשתי כרטיס קול 5.1 של קריטיב שמתחבר יו אס בי. חיברתי את הכל למגברים . הכל עובד מעולה! כשמחברים את המחשב הנייד לטעינה דרך שקע המצת מתחיל לזרום רעש מציק ביותר לרמקולים. מישהו יודע איך אפשר לפתור את זה? תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
חג שמח יש לי רמקולים של HEMILTON 5.1 שנקנו לפני 3-4 שנים ב-350 ש"ח. ברוך ה' הרמקולים עובדים כמו גדולים והכל בסדר, ומכיוון שחופש ומשעמם אני רוצה לתלות את ה-2 הרמקוליים האחוריים, לשם כך אני צריך 2 כבלים מאריכים של AUX בין 8-10 מטר.(החיבור של הרמקולים הוא לסאב וזה בעזרת AUX) מה שעלה לי בראש זה לקנות 2 כבלי נחושת בגדלים הרצויים ואז להלחים לנחושת AUX זכר מכל כיוון, ולבסוף לחבר בעזרת AUX נקבה-נקבה לכבל המקורי של הרמקול. אני דיי קמצן בגלל זה אני לא רוצה לקנות כבלים רגילים מוכנים כי זה יוצא יקר יותר מאשר להכין כבל בעצמך. הינה 2 תמונות להמחשה, מה אתם אומרים? תודה מראש יום טוב.
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
-
חבר'ה, שלום לכם. כבר שנים שאני חולם לעשות את זה אך לא מוצא את הזמן! שנים אני מחפש ציוד ותקציב לפרויקט הזה אך ללא כל כך הצלחה! לאחרונה, פשוט אמרתי לעצמי די! צריך לעשות משהו עם זה! והנה היום, יום רביעי ה-26/5/2010 אני מתחיל פרויקט DIY (רמקולים ביתיים) וכל זה, בחדר שלי! נתחיל בזה שהתיבה בנויה כגודל תיבת רמקולים KEF C40 ובאותה הצורה בדיוק, עם קרוס שונה, שלטעמי יהיה נעים יותר לאוזן. אז הנה כמה תמונות והסברים. היום נסעתי לאבא של חבר שלך, נגר, וביקשתי ממנו טובה. עצים למדורה- אממ סליחה, לרמקולים. אז העץ שהחלתתי להשתמש בו, סיבית. סיבית: שבבי עץ ונסורת דחוסים בדבק. לרוב מצופים בפורמיקה, פורניר או מלמין. החיסרון: רגיש למפגעי לחות - מתנפח ומתעוות ואינו חוזר לקדמותו בייבוש.…
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן לחברי הפורום, אתחיל מנתונים יבשים; בחדרי יש לי מגבר מדגם AIWA AV-D58, מחשב בעל לוח מסוג GIGABYTE-EP43-DS3L וכרטיס מסך מסוג SAPPHIRE 4850 בעל 2 יציאות DVI ויציאת SVIDEO. ברשותי ארבעה רמקולים טובים הפועלים כיום ביחד. בנוסף יש ברשותי צג מחשב LCD בגודל 19 אינצ' (לא רחב). בנוסף, יש בחדרי ממיר של חברת יס, לא מקליט ולא HD. נעבור להמלצה; אני מעוניין לקנות מסך טלויזיה בגודל של 37 אינצ' (ולא יותר מכיוון שהיא נכנסת לנישה). מרחק הצפייה שלי הוא 5 מטרים. על הטלויזיה להיות בעלת קצב ריענון של 5ms ומטה מכיוון שאני מתכנן לשחק משחקי מחשב על מסך הטלויזיה. כמובן שאני מכוון עבור המחיר הזול ביותר ועבור הטלוויזיה הטובה ביותר. אם להיות ספציפיים, אני מעוניין להוציא עד 3,400 שקלים ולא מעבר. אי…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, כאמור לאחר מנת האנטריקוט המכובדת של היום בערב וקצת אלכוהול איכותי התיישבתי בשקט הלילי לשמוע מוזיקה. כיוון שהחיבורים האנאלוגיים של כרטיס הקול שלי היו בעייתים וקיבלתי עוצמה נמוכה מאוד מאחד הערוצים הייתי חייב לחבר את המחשב למגבר בחיבור קואקסיאלי שהשאיר את כל העבודה האמיתית לרסיבר אשר בתורו כמובן פגע בצליל בגלל איכות הממירים שלו. ובכן, לא עמדתי בזה. לא יכולתי לסבול את הסאונד הזה כאשר אני יודע שהוא אמור להיות טוב יותר משמעותית. כיוון שקריאטיב החליטו שלא להגיב לי למיילים שלי למרות שהכרטיס עדיין תחת אחריות יצרן החלטתי שאני עושה את העבודה בעצמי. פירקתי את הכרטיס, והתחלתי במלאכה. לאחר כשלוש שעות של עבודה, המון מדידות, המון בדיקות, המון הלחמות וחיווטים שונים, פירוק וה…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא לא עדיין אין לי אותן. אבל כבר הרבה מאוד זמן אני מתכנן על האוזניות האלו. את הcorda opera כבר מכרתי, הבייר מוצעות למכירה כבר היום (סורי איליה, אבל מסיבות אישיות וסביבתיות אין לי עיתוי יותר טוב מזה ), הכל כדי לממן את כל אלף ומאת הדולרים ששוות האוזניות מותאמות אישית הכי טובות כיום בשוק. וזה הימור גדול, כי יכול להיות שזה לא בשבילי, השקעתי כל כך הרבה כסף במגברים ואוזניות שאני באמת אוהב, ואני הולך להשאיר את כל זה מאחור בשביל הייפ לא נורמלי של דבר חריג בעולם האודיו - ה Custom IEM. אני זוכר שהודיתי בפני חברים וגם כאן בפורום, שאני הולך לחכות לשחרור כדי לעשות צעד כזה (שנה מהיום), אבל אני כבר לא יכול להתאפק. לידידינו pila405 יש את ה Westone ES3X, שאני אשמח אם יוכל לקשר את ה…
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
החלטתי לאחרונה לפצוח בפרויקט ארוך טווח לבנית מערכת DIY פשוטה. בתכנון הסופי (סיפור של חודשים לפחות) הפרויקט אמור לכלול מגבר דיגיטלי כזה או אחר, קדם-מגבר, ייתכן שפורפרתי ו-DAC. מאחר שאין לי כל ידע פורמלי או לא-פורמלי בנושא, החלטתי להתחיל בקטן וללמוד תוך כדי התנסות. החלק הראשוני של הפרויקט כלל הזמנת לוח (מורכב מראש) מבוסס צ'יפ TA2020 ובניית ספק כוח AC/DC במתח 12V ובזרם מרבי מתוכנן של 10A (לצורך התפתחות עתידית). לאחר לבטים החלטתי לבנות ספק לינארי לא-מיוצב, כאשר אני עדיין מתלבט לגבי הטופולוגיה שלו וכנראה אנסה מספר ווריאציות (אני אתחיל מ-PCB מוכן מראש ואולי אוסיף הציוד שעומד לרשותי -- כלי עבודה בסיסיים, רב-מודד, מלחם אלקטרוני 60W בסיסי (מוארק) וציוד וחומרי הלחמה בסיסיים.…
-
- 41 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
שלום - פוסט זה הודבק על ידי בפורום HOMETHEATER אשר יותר מתאים לצערי במשך כמה ימים לא זכה לשום תגובה - אשמח אם תהיו לעזר שלום, אני רוצה להשתדרג בסלון - אני רוצה להדביק כאן את הפרטים ולקבל ממכם חוות דעת בגדול - צפיה בשידורי טלויזיה - 50 אחוז, מחשב 30 אחוז כל היתר סרטים אני רוצה גם "להרים" את כל הדברים מהרצפה (רמקולים, בידורית וכו') - כי הבבה התחיל לזחול מסך נבחר - Samsung PS42B450 אני מעדיף פלאזמה ולא LCD מבחינת רווית צבע ועומק עלות 4500~ זרוע למסך מן התקרה - זרועות שיח הציעו לי זרוע עם יכולת עד 80 ק"ג ובגובה של 150 ס"מ (יש לי תקרה מאוד גבוהה) לזרוע יש "ערסל" אשר יכיל את הממיר, DVD, ורסיבר עלות 800 ~ מחשב - המחשב יחובר עם כרטיס מסך בעל יציאת HDMI - http://skypc.co…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כבר המון זמן שאני מחפש לרכוש את הסאב-וופר 10" של אומגה אודיו, אבל כל פעם כשצץ אחד למכירה באזור המרכז, הוא מצליח לחמוק מהידיים שלי. AudioFidelity (איל פור) הציע למכירה את הסאב במחיר זול מאוד, הקאץ'? ככל הנראה התעסקו בו, וכפי שאפשר לראות, הוופר לא מקורי. רכשתי אותו. כל שאר המכלולים (תיבה, מגבר, XO) מקוריים, אבל מצבם לא ידוע. בדיקה מהירה של הסאב מגלה כי היחידה לא איכותית, בלשון המעטה, וישנם חרחורים, רשרושים וזמזומים משונים, חלקם ככל הנראה בגלל טיב הוופר, וחלקם גם מקורם בהתקנה קלוקלת של היחידה: באמצעות אך ורק 3 ברגים מתוך 8. הברגים עצמם לא בגודל המתאים. החורים ב Baffle (השקע שבעץ שמחזיק את הוופר) כבר שחוקים. אפס ניסיון של אטימה בין הוופר לתיבה. בנוסף: …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין במערכת רמקולים 2.1 איכותית מאוד ואני מכיר את החברה קליפש כבר זמן רב, רציתי לשאול אותכם כמה תעלה לי אותה מערכת (פרומדיה 2.1) באמריקה ללא משלוח. שמעתי גם שלמנהל הפורום יש את אותה מערכת, רציתי מאוד לשאול אותו מה הוא חושב עליה והאם אני ירגיש הדבל ניכר בינה לבין מערכות שמע אחרות בתקציב נמוך יותר. השימוש שלה יהיה בעיקר לשמיעת מוזיקה, אני לא משחק הרבה, אבל אני יוכל לאלתר לי עוד שתי רמקולים ליצירת סראונד. אז שווה לקנות?
-
- 43 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
http://nordic.iriver.se/products.php?p=19 יש וידאו? *עריכה* אבל תסתכלו בתפריט הראשי (בתמונה) יש שם בירוק בצד ימין וידאו
-
- 8 תגובות
- 729 צפיות
-
-
האתר ENGADGET מפרסם פרטים חדשים על מה שאולי יהיה הדגם הבא של RIO שיחליף את ה RIO KARMA הישן. ה RIO CHROMA שמזכיר מאוד בעיצוב שלו את ה RIO CARBON אבל כמובן מכיל דיסק של 20GB, מסך צבעוני, חיבור COMPACTFLASH להעתקה (וגם לחיבור WIFI, כן, אלחוטי להעברת שירים!), תמיכה בכל הפורמטים MP3, WMA, FLAC, AUDIBLE, OGG, WAV וגם ניגון GAPLESS אמיתי (שאפילו ל IRIVER אין את זה). בינתיים זה לא דברים רשמים, אבל כבר מדברים על הנגן הזה כמה חודשים... אני אישית מאוד מקווה שהדברים האלו נכונים, הוא יהיה אחד מהנגנים המובילים בשוק. בשביל תמונות של המכשיר (אולי): http://www.engadget.com/entry/1234000327021475/ http://www.engadget.com/entry/1234000840021409/
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
-
-
האתר THINK SECRET (שכרגע נמצא בתביעה משפטית ע"י APPLE בגלל כל הדברים החסויים שהוא מפרסם), מפרסם פרטים חדשים על המשל ה IPOD: ה IPOD MINI החדש, יכיל דיסק חדש (כנראה 5GB אבל יתכן שיגיע במספר גדלים), יהיה אותו גודל, אבל יתכן שיגיע בצבעים נוספים.. הוא יצא לשוק בתחילת Q2 2005.. ה IPOD 5G, הדור הבא של נגן הדגל, יהיה בצבע שונה מהלבן הרגיל (צבא יותר מתכתי כמו ה MAC MINI), ויצא גם בדגמים של 80GB, ודגם של 40GB קטן יותר מהדגמים של דור רביעי... הנגן יצא אחרי Q3 2005... http://www.thinksecret.com/news/0501briefly2.html אין פה יותר מדי פרטים מרעישים, אבל לאתר הזה יש יכולת ניבוי די טובה לגבי מה ש APPLE מתכננים... כנראה שהם ימשיכו להוציא נגן יחסית מוגבל מבחינת אפשרויות, והתוספות יעלו יותר…
-
- 4 תגובות
- 704 צפיות
-
-
ברשותי מערכת הרמקולים הזאת והיא מונחת בצורה לא טובה. כמו שהבנתי הרמקולים צריכים להיות בגובה הראש.. הנה תמונה- [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 6 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין ליצור תצוגה על גבי 3 מסכים......הכיצד ניתן לעשות את האופציה הזאת.... האם מפצל וידאו יעשה את העבודה....והגדרה בכרטיס המסך את אופציית הפריסה? יש ברשותי כרטיס מסך Nvidia 8800GTS - אם הנתון מסייע תודה אסף
-
- 0 תגובות
- 554 צפיות
-
-
איך אני יכול להכניס קבצי ZIP או תיקיות או כל קובץ... כי פשוט חיפשתי בגוגל כבר יותר מחצי שעה ואני לא מוצא כלום...
-
- 11 תגובות
- 982 צפיות
-
-
במדריך פריצה שפורסם פה באתר ישנה אופציה לשינוי הפונטים, האם מישהו מוכן לסכן את האייפוד שלו ולנסות להוסיף פונטים עבריים... ?
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לרכוש מקרן קדמי, הרכישה תתבצע פיזית בארה"ב ותועבר לישראל. המקרן יהיה לשימוש ביתי, לא במקום מסך טלויזיה, אלא בנוסף, כאשר השימוש יהיה סטנדרטי חוויתי עם משפחה/חברים לצפייה בסרטים. אינני יודע לומר באיזה גודל תמונה נרצה לצפות וגם לא מאיזה מרחק צפייה, אני יודע שאלו פרמטרים חשובים, אבל לא אדע אותם טרם הרכישה. אני כן יודע שיהיה בבית מסך טלויזיה של "60, אז אני מניח שלצורך החוויה מדובר ב "100-180". המקרן לא צריך להיות נייד אלא יותקן/יוצב במקום ספציפי כדרך קבע. 1. אשמח לדעת לאילו פרמטרים חשובים יש לשים לב בבחירת המקרן, כגון: רזולוציה - 1080p או שהסטנדרט (במחיר סביר) הוא לפחות 4k? זום באיזה יחס? עוצמת רעש באיזה גובה?…
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
- 1 follower
-
-
אני שוקל לקנות את הT20 ולהוסיף לה את הסאב של ATP3 שאני אקנה מיד שניה. נראה לכם שהיצור הזה יעבוד טוב? (בעיקר למוזיקה, והמחסור בבאסים של הT20 חורה לי..) אופציה שניה היא Z2300, מה נראה לכם עדיף? מישהו מכיר חנות באזור רשל"צ או תל אביב שמחזיקים רמקולים ואפשר לשמוע אותם?
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-