עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. אני מרכיב כרגע מחשב על לוח אם שהתיעוד עליו גרוע. כידוע, יש על לוח האם פינים שמתחברים לפנל הקדמי של המארז (כגון לחצן כוח, לחצן RESET , רמקול זמזם של המחשב). בכל המקרים הללו ניתן לחבר פיזית את הפינים של לוח האם לחוטי חשמל של המארז _בשני כיוונים_, אבל לא ברור לי מה הכיוון הנכון. אתרכז כרגע רק בשאלת החיבור בכיוון הנכון של לחצן הכוח (POWER BUTTON ) . ככל שאני יודע לחצן הכוח בסך הכל סוגר מעגל חשמלי, לכן לא ניגרם נזק אם מחברים את הפינים בכיוון הפוך (תקנו אותי אם אני טועה), אם יש בכלל הבדל בכיוון החיבור הריהו לא בשאלת הבטיחות אלא בעניינים אחרים (כמו למשל: הארכת הזמן שבו המעגל החשמלי לא מתנתק מעצמו). הייתי רוצה לדעת בצורה מדוייקת יותר מהו "כיוון החיבור הנכון". שמתי לב שבחוטים ה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום! אני משחק משחק כמו למשל cod4 ברשת ואז כשאני מזיז את העכבר או יש תזוזה יש מן גלים/קווים כאלה על המסך מן פסים כאלה, קשה לי מאוד להסביר את זה. בדקתי כל מיני אפשרויות שיכולות לגרום לבעיה: אין בעיית דריוורים (התקנתי דריוורים שונים ובדקתי.כמובן שמחקתי את הדרייבר בצורה נכונה במצב בטוח.) יצא לי גם לפרמט את המחשב. אין בעיות של חשמל שגורמות לבעיה. (ניתקתי כל מה שלא קשור למחשב והשארתי רק מסך מחשב עכבר ומקלדת,ניתקתי את כל מכשירים החשמל בחדר ובדקתי כל שקע ושקע.גם מפצלים לשקע בדקתי. אין בעיה של מסך. (ניסיתי שתי מסכים שונים והבעיה ממשיכה.) גיליתי שכאשר אני משחק במשחק בחלון ולא full screen הבעיה לא קיימת! עכשיו מה עושים? מה גורם לבעיה ואך מסדרים את זה? אשמח לעזרה!

• 73 תגובות
    • 40.5k צפיות
  3. Started by spoty1977,

שלום לכולם. אני זקוק לעזרה.. סוף סוף תיקנתי את המחשב שלי ועכשיו יש לי בעיה רק עם הכרטיס מסך שלי (8800GT ):המחשב לא מזהה אותו,בביוס מוגדר לו לעבוד עם הPCI ,גם הווינדוס מזהה רק את הכרטיס שבנוי בלוח אם-ולא את הכרטיס שלי-מה הפיתרון?(ניסיתי גם לעדכן את הביוס-אבל לא הצלחתי)...יש למישהו רעיון?,ניקיתי כבר את הכרטיס,בדקתי שהוא מחובר נכון לספק כח....

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  4. אני לא יודע איך בדיוק להסביר את זה אבל זה ככה: הכל פועל טוב ויפה ונגיד אני נכנס לדפדפן כלשהוא (בדקתי אינטרנט אקספלורר,כרום וספארי) אז כאילו הווינדוס נתקע, אני יכול להמשיך להיות בדפדפן ובכל התוכנות אבל נגיד אם אני רוצה לגשת לסרגל תוכנות ממוזערים אני לא יוכל בקיצור כל דבר שהוא קשור ל-explorer גם מנהל המשימות בקיצור. תוכנות כמו skype וכאלה אני יכול לגשת אבל הבעיה שאם אני ממזער את הדפדפן אז אני נמצא במצב שאני באקספלורר שזה תוקע לי ככה את כל המחשב ואין לי מה לעשות. ואני בטוח שזה רק בדפדפן כי אני יוצא מהדפדפן הכל רגיל פתאום. ויש לציין שאני לא חייב לכבות את המחשב או שזה מכבה את המחשב לבד.אני יכול לעשות לעשות ctrl+alt+delte ואז log off ואז חוזר למחשב וזה פועל לי ( כי זה יוצא מהד…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by urich,

אז ככה לפני שעה סיימתי להרכיב מחשב חדש נוסף. החלקים נקנו ב KSP ואני הרכבתי את המחשב לבד. בכל מקרה התקלה היא שאני מדליק את המחשב הוא עושה POST הכל טוב ממשיך ואז בעליית המערכת הפעלה הוא עושה RESTART. ניתתי את כל מה שלא צריך ועדיין הבעיה חוזרת ניסיתי להפעיל בביוס על FAIL SAFE MODE גם לא עזר. המחשב לא התחמם המעבד על 35 מעלות. חשבתי אולי ההרדדיסק לא תקין אבל ניסיתי עם ההרדדיסק של המחשב שלי שתקין ב 100 אחוז והתקלה חוזרת על עצמה באותו אופן גם ניסיון להדליק על SAFE MODE לא הולך! מה יכולה להיות הבעיה? בכל מקרה הנה החלקים של המחשב: מעבדי אינטל‏ Pentium E5700, 3.0GHz, 800Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray לוחות אם למעבדי אינטל ‏ GIGABYTE G41M-ES2L s775 C2D 1333Mhz, Intel G41, DDRII…

• 34 תגובות
    • 4.4k צפיות
  6. Started by froggy,

שלום. יש לי את המפרט הבא: מעבד: AMD PHENOM II X3 720 2 דיסקים קשיחים 500GB segate baracuda המחוברים מערך RAID לוח אם: gigabyte MA770-UD3 המחשב נקנה לפני שנה בדיוק. היום לראשונה ניקיתי אותו, את המארז ע"י שואב אבק, החלקים הפנימיים עם לחץ אוויר ושואב ללא שום מגע בחלקים ההפנימיים. לפני הנקיון ניתקתי את כבל החשמל מהמחשב. אחרי הנקיון חיברתי הכל חזרה, כל החיבורים תקינים. אך המחשב לא נדלק כלל, מת. לא צפצופים כפתור ההדלקה לא מגיב. מה עושים?

• 3 תגובות
    • 949 צפיות
  7. Started by shedox,

יש לי מקלדת של Logitech יחסית חדשה (שנה אולי), הבעיה היא שכל פעם שאני לוחץ על מקש החץ השמאלי ועל מקש נוס, אז המקש הנוסף לא מגיב .. בכל שאר המקשים הכל עובד בסדר. אני מניח שאפשר לתקן את זה בהגדרות ? או שזו בעיה רצינית ?

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  8. היי, מחשב פנטיום 4 (על לוח GA-8IEX) די ישן עבד עד אתמול ופתאום החל לעשות בעיות. הוא נדלק וכבה מיד לאחר הצפצוף של ה-PC Speaker, כך שאני אפילו לא מגיע ל-POST. ניסיתי הכל אך ללא הצלחה: הוצאתי את כל החלקים, החזרתי אחד אחד, החלפתי ספק, ניקיתי מאבק, עשיתי ניקוי CMOS, החלפת בטריה בלוח אם, הוצאתי מעבד, החלפתי משחה טרמית וכלום. רק כאשר הכל בחוץ (כולל מעבד) ורק הספק מחובר ללוח אם הוא נדלק ועובד רצוף. ברגע שאחד הרכיבים מחובר הוא נכבה מיד לאחר 2-3 שניות.. מה הבעיה לעזאזל? מה עוד אני יכול לעשות שלא עשיתי כי אני כבר ממש אובד עצות תודה רבה למי שיוכל לייעץ

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Blank66,

אהלן חבר'ה, אני חדש פה אני אשמח לקצת עזרה קניתי למחשב בחדר השני כרטיס רשת אלחוטי - USB - של Edimax, הדגם: EW-7711USn חיברתי למחשב, זה מחשב נייח עם Windows 7, על הקופסא של הכרטיס כתוב בגדול Supports Windows 7, נשמע טוב. הכנסתי את הדיסק, בפנים יש ספריית Windows7 שבתוכו יש Setup. נכנסתי לSetup, התקנתי, ובמסך שאני אמור לראות רשימת רשתות אלחוטיות אני רואה את התמונה PS1 שצירפתי. טוב נכנסתי למתאמי רשת, ראיתי את מה שרואים בPS2 שהוא לא זמין. לחצתי כמובן כפתור ימני - הפוך לזמין, הוא כותב "הופך לזמין.." "זמין" ואז כשהpopbox נסגר זה עדיין לא זמין. כשאני מנתק את הUSB של המתאם רואים את התמונת מסך של 3 (כלומר לא מוצג גם המתאם רשת) זה נשמע כאילו הדרייבר לא הותקן טוב אבל מוז…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by gil maimon,

אני מוציא את הכרטיס זייכרון מהפלאפון ומכניס אותו למעביר כרטיס זיכרון ומכניס אותו ל usb במחשב ונפתח לי כונן נשלף g אני מעתיק שירים ורוצה להדביק אותם בכונן g רשום לי שהדיסק מוגן מפני כתיבה ושאני צריך להסיר את ההגנה מפני כיבה מה עליי לעשות ?

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  11. Started by ortheking93,

הייי היה לי הארד דיסק של החברה MAXTOR שהלך ושמעתי שזו חברה גרועה והטכנאי החליף לי לחדש כי לא נגמר האחריות אבל שוב פעם נהרס לי בגלל שיש תקיעות האם כדאי להחליף ל WESTERN DIGITAL ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by yakir10,

שלום,לפני כחודשיים הייתה לי תופעה של ריסטרטים פתאומיים במשחק פרו 11,לקחתי את המחשב למעבדה והם אמרו שהכרטיס מסך מתחמם וצריך להחליפו..החלפתי את הכרטיס הישן זה עבד בסדר עד שהיום התחילה שוב הבעיה אני אובד עצות מה יכולה להיות הבעייה ?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אחה"צ טובים, לפני כשבועיים צצה בעייה מעניינת במחשב הנייח בבית. הנפשות הפועלות: מחשב ישן AMD Sempron 2200 ו768 מ"ב זיכרון פנימי MSI GeForce FX5200 מסך Samsung SynMaster 740N מחובר בVGA Windows XP SP3 הבעייה שצצה היא שלאחר כמה זמן שלא נוגעים במחשב (או לחילופין מכבים את המסך ונותנים למחשב להמשיך לעבוד) ומנסים להדליק את המסך שוב הוא נדלק אבל מסרב לתת תמונה. שום פעולה או צירוף במקלדת או בעכבר לא מחזירות את התמונה, הדבר היחידי שעובד זה ריסטארט למחשב. בדקתי שוב את הגדרות חיסכון בחשמל של המערכת וחוץ מכיבוי מסך לאחר 25 דקות הכל מסומן על "Never". לא היה שום עדכון חומרה (או דרייברים) במערכת בזמן האחרון ונראה שזו סתם בעייה שצצה משומקום. מישהו יודע מה הבעייה? מה כדאי לבדוק? תודה מרא…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. היי מופיע לי לפי אוורס שהטפ של המעבד שלי היא 82 מעלות! ואז רשום כל מעבד בנפרד 46 מעלות. זה תקין????? שנית רשום לי שהזיכרון שלי הוא DDR3-1333 והוא 1600!! אני לא מבין למה רשום 1333? DIMM1: G Skill F3-12800CL7-2GBECO 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)זה GSKILL ECO EDDITION מישהו יודע מה הבעייה? הלוח תומך עד 1866 זה הזיכרון Module Name G Skill F3-12800CL7-2GBECO

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום, כיביתי את המחשב במפסק מאחורה שנמצא בספק כח (כמובן כשהמחשב היה כבוי), ומאז הוא לא נדלק לי. מישהו נתקל בדבר כזה? יכול להיות שהספק נשרף? מדובר בספק כח של HEC.

• 5 תגובות
    • 986 צפיות
  16. Started by HilaX3,

יש לחברה שלי מחשב פנטיום 4, כשהוצאתי לזה את הזיכרון והחזרתי, המחשב פתאום לא עלה. הוא עובד, המאווררים פועלים, הוא מגיב כשאני פותחת את הכונן דיסקים, מכבה אותו וכול', אבל לא נראה על המסך. ניסיתי מסכים שונים - הבעיה נעצה במחשב. אני חייבת לציין, שבחיבור הקטן של הכבלים של הספק ללוח אם, החיבור שליד החיבור המובנה על הלוח אם של המסך, אחד מן החוטים חתוך. בבקשה ענו לי דחוף. הילה.

• 3 תגובות
    • 940 צפיות
  17. Started by yudku,

שלום יש לי מחשב די ישן שהיה בו הארד דיסק 80 גיגה עם חיבור IDE קניתי הארד דיסק חדש של WD 640 גיגה עם חיבור SATA חיברתי את ההארד דיסק החדש, הרצתי WIN XP, זה עשה פירמוט זריז וכאן מתחילה הבעיה ברגע זהמחשב בא לעשות התקנה של הוינדוס הוא מראה לי מסך כחול ורושם לי על עדכון ביוס או משהו כזה מה אני אמור לעשות ואיך? בדקתי ובביוס עצמו והוא מזהה את ההאד דיסק החדש אני כבר לא יודע מה לעשות יכול להיות שההאד דיסק תקול?

• 1 תגובה
    • 830 צפיות
  18. אהלן ניסתי להקין חלונות 7, ולא משנה מה עשיתי, ההתקנה של חלונות 7 לא זיתה את הדיסק קשיח שלי. מה עשיתי: הגדרתי את הכונן גם כ SATA ןניסיתי גם כ IDE. (ככה הביוס בעצם מכבה כנראה את ה ACHI ) בכל אוםן הכונן *כן* מזוהה ע"י הביוס בשני האופנים. ניסתי גם לטעון את הדריברים שהגיעו עם הדיסק - עדיין אין זיהוי של הדיסק במערכת ההפעלה. יש לכם? רעיונות? אני די בטוח שמדובר בכונן לא תקין, והציפסט של G41 הוא די ישן, אמור להיות דריברים שלו בחלונות 7.

• 7 תגובות
    • 982 צפיות
  19. קיבלתי לוח אם חדש או מחודש או משומש (לא ברור) והמחשב מתנהג בצורה חריגה (לא ברורה עדיין הסיבה). מה שקורה הוא הדבר הבא: תוך בערך 60 שניות מהדלקת המחשב, כולל כניסה לתוכנית BIOS SETUP , הטמפרטורה של המעבד עולה על 60 מעלות והיא ממשיכה לטפס (כיביתי את המחשב מייד כאשר הטמפרטורה של המעבד הגיעה ל- 70 מעלות). אציין שעל לוח אם קודם (אותו החלפתי) המעבד הגיע לטמפרטורה 45-50 מעלות וזו הייתה טמפרטורה יציבה שלו גם בחודשי הקיץ. ----------הדרך היחידה שלי (כנראה) לקיים מעקב אחר נתוני בריאות של המחשב היא דרך תוכנית ה- BIOS SETUP ---------ברצוני לברר האם נתוני הבריאות דרך BIOS SETUP הם נתונים _מדוייקים_ !!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by STINGERX,

האם אפשר לחבר התקן של SATA 2 ל SATA 1 ולהפך? כמו בחיבורי USB שההבדל היחיד הוא במהירות אבל כמובן שהכל נתמך

• 1 תגובה
    • 830 צפיות
  21. שלום. אנסה להיות קצר כמה שאפשר. 1. רכשתי מחשב ממכר שגר בחוף המזרחי של ארה"ב, בעוד אני גר בחוף המזרחי. 2. המחשב נשלח בדואר רגיל - ועבר לערכתי המון "טרטורים" לאחר ניקוי פנים המחשב, ניסיון להדליק אותו כשל. אין כל תגובה. לאחר שעות של לימוד-וטעייה, הגעתי להבנה שלחיצה על החלק העליון-שמאלי של לוח האם (בערך באזור בו המקלדת מתחברת ללוח) מביאה להדלקת המחשב. עזיבת הלחץ על הלוח מביאה לשיתוק מוחלט של המחשב [אם כי לא לכיבוי]. בדקתי את הבורג המחבר את לוח האם למארז בנקודה זאת, והבורג חזק, אבל לוח האם מראה תזוזה ברורה (כאילו הבורג משוחרר - ראו ווידאו ראשון). [מכיוון שכך, המחשב כעת מונח על צדו - ראו תמונה - כדי לשמור על הלחץ ועל כן להשאיר אותו פעיל] בבקשה צפו בווידאו הבא כד…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by dudisrea1,

שבת שלום, היום צצה בעיה שנתקלתי בה פעם ראשונה! יש לי מחשב די סבבה והכל כבר 4 שנים בערך (עזבו את התגובות של - הגיע הזמן להחליף הוא מספיק טוב לי כרגע...). הכל התחיל כאשר ניסיתי להכנס למשחק שאני משחק בו כבר שנה בערך, לפני שהמשחק עלה הוא פתאום גרם למחשב להיכבות (עלי להדגיש ששיחקתי בו היום מספר פעמים, ופתאום בערב אחרי שנכנסתי אליו הוא החליט שבא לו לכבות את המחשב) אוקי אז הדלקתי תמחשב נכנסתי למערכת הפעלה ניסיתי לראות אם זה היה חד פעמי, מסתבר שלא... זה קרה עוד פעמיים שלוש... חיפשתי מה ניתן לעשות, כי המשחק פשוט גרם למחשב להכבה ללא התראה או איזה הודעה שמסבירה אפילו למה! נכנסתי למאפייני מערכת והורדתי שם איזה V שאומר לו לעשות ריסטרט אוטומטי, ככה ציפיתי לראות מדוע זה מבצע את ה-CR…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by ohadaridan13,

שלום. המחשב שלי עשה לי הרבה בעיות אז החלטתי לעשות פירמוט ועל הדרך להשתדרג לווינדוס 7. המחשב קרס כמה פעמיים במהלך ההתקנה ואחרי שהצלחתי להתקין המחשב המשיך לקרוס כמה קות מזמן ההפעלה. התקבל מסך כחול עם השגיאה - http://www.faultwire.com/solutions-fatal_error/The-system-encountered-an-uncorrectable-hardware-error-0x00000124-*1289.html אחרי כמה בדיקות, הרצתי memtest86 והתגלה ששני כרטיסי הזיכרון פגומים, החלפתי אותם בכרטיס זיכרון חדש של 2 ג'יגה. חזרתי הביתה בתקווה שסוף סוף המחשב יעבוד והבעיה המשיכה. מה לעשות ? יש לי hirens cd, ניסיתי להריץ שם גם בדיקות על המעבד והלוח אם ומצא שהם תקינים. אני אבוד עצות, אם תוכלו לתת הצעה כלשהי אני אשמח.

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. שלום לכולם יש לי בעיה רצינית, יש לי HD 500GB פנימי של סיגייט שהחליט לא לעבוד יותר, הקשיח לא מזוהה בביוס ב-3 מחשבים שונים. יש לי עליו חומר קריטי שאני חייבת לשחזר...אין לי מושג איך או למי לפנות וכמה זה יעלה לי אני מוכנה לנסות לעשות את זה לבד אם יש תוכנה ומדריך איך.....אני שמעתי שבמקרה כזה צריך לפתוח את הקשיח ולעבוד עם הדיסיקים הפנימיים שלו...האם זה נכון???? בבקשה מדובר על חומר רגיש מאוד שכולל תמונות מהחתונה שלי......אהה כן וזה היה הדיסק גיבוי דווקא שהלך....בבקשה תעזרו לי :please:

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  25. Started by אושריניו,

אוקי הכרטיס קול שלי הלך....דרייברים הותקנו, כל מה שניתן לעשות שאני יכול ואפילו מומחי מחשבים, אין שום קול במחשב" לא מותקן התקן פלט שמע" נסייתי הכל ולא הלך. עכשיו בדקתי וכרטיס קול שלי הוא ONBOARD= מובנה עם הלוח אם. יש לי כניסה של PCI-E לכרטיס קול חיצוני ואני רוצה לקנות.. השאלה שלי היא אני רוצה לקנות כרטיס קול חיצוני סביבות ה50 שקל גג..זה כדאי? אמרו לי שבתכלס כרטיס קול מובנה וכרטיס קול חיצוני לדוגמה ב50 60 שקל הם אותו דרעק(ותכלס נהניתי עם הכרטיס קול המובנה, לא היה איתו שום בעיה עד שהמחשב קיבל מכה) תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים